marți, 6 august 2013

Cucerirea Paradisului - Adolescenta - - Mesaj de la Ingeri primit de Sfatuitoarea ( 3 )

Ne nastem fericiti. Pana la adolescenta pierdem fericirea, apoi ne chinuim pana la moarte sa o dobandim din nou. Asa ca, intre nastere si moarte scriem " CARTEA DOBANDIRII FERICIRII"!

Citeste a doua-a parte aici:

Adolescenta este cea mai frumoasa perioada din viata unui om sau asa ar trebui sa fie. Acum el este liber si in acelasi timp incepe sa isi structureze identitatea. Acum incepe cu adevarat sa isi croiasca singur drumul in viata, descopera iubirea si incepe sa isi puna intrebari esentiale despre viata si existenta. 
Dar oare asa se intampla pentru toti adolescentii? Din pacate, NU! Am scris cu litere mari, pentru ca in aceasta perioada a vietii ne bagam in cap noi si cei din jurul nostru o multime de concepte limitative, care vor duce apoi la conflicte existentiale, iar acestea vor conduce in final la nefericire si boli.
In aceasta perioada vor interveni parintii sa ne aleaga scoala pe care o vom urma si ulterior meseria pe care o vom practica. Tot acum, anturajul isi va pune puternic amprenta pe psihicul nostru, prin exemplele "la moda" cu care vom fi comparati, nimeni nedandu-si seama ca noi suntem unici si frumosi asa cum suntem. Tot acum, vom vedea "modelele" prezentate de mass-media si vom incerca sa ne identificam cu ele. 
Toate aceste "etaloane" vor sapa adanc in sufletele adolescentilor si vor lasa urma care este posibil sa nu se steaga niciodata. 

Cati vor reusi sa se scuture de sub "jugul" "sfaturilor bune" date de parinti, care le anihileaza vointa proprie si care conduce astfel la crize puternice de identitate? Cati vor reusi sa faca  fata arsenalului de lovituri date cu ritmicitate in perioada adolescenţei de "prietenii" din jurul lor, servindu-le remarci de genul:"Esti gras!", "Esti slab?", "Esti urat!", "Porti ochelari ca un aragaz cu patru ochiuri!" si asa mai departe. Actualul adolescent se va trezi la maturitate, ca ori nu se poate privi in oglinda, ori va face din "a se infrumuseta" un scop al vietii sale, nemaiavand timp si energie pentru lucrurile cu adevarat importante ale vietii. 

La un moment dat va constata ca se simte profund nefericit. Poate va fi in stare sa isi dea seama de ce este nefericit, dar de cele mai multe ori nu va reusi decat sa se "adapteze" situatiei, creandu-si o masca pentru societate de om implinit si fericit si va lupta din toate puterile sa isi consolideze aceasta masca. Din pacate, atunci cand va ramane singur, doar EL cu El, va constata ca totul este doar o imensa minciuna, dar nu va avea curajul sau puterea sa zica:' STOP! VREAU SA MA SCHIMB!" Si va ridica ochii catre cer si va striga din toata inima: "TRIMITE-MI UN INGER!", fara sa stie, caci nu l-a invatat nimeni, ca Ingerii sunt langa el dintotdeauna. Cei din jurul lui l-au invatat o gramada de alte lucuri nefolositoare, dar acest adevar atat de simplu, ca nu este singur niciodata, ca Ingerii sunt langa el asteptand doar sa le ceara ajutorul, nu l-a invata nimeni. Din pacate, va trebui sa afle singur toate acestea. 
Daca va gasi in el aceasta putere, atunci drumul spre Cucerirea Paradisului este asigurat!


Urmariti clipul aici:

Omul intelept a zis sa mergi doar pe acest drum
Spre lumina zilei
Vantul va sufla in fata ta
Asa cum anii trec pe langa tine
Asculta aceasta voce din adanc
Este chemarea inimii tale
Inchide ochii si vei afla
Iesirea din intuneric

Sunt aici
Imi vei trimite un inger
Sunt aici
Pe pamantul stelei de dimineata

Omul intelept a zis sa gasesti doar locul
In ochiul unei furtuni
Sa cauti trandafirii de-a lungul drumului
Doar sa te feresti de spini

Sunt aici
Imi vei trimite un inger
Sunt aici
Pe pamantul stelei de dimineata

Omul intelept a zis sa ridici doar mana
Si sa ajungi la vraja
Sa gasesti usa catre taramul promis
Doar ai incredere in tine
Asculta aceasta voce din adanc
Este chemarea inimii tale
Inchide ochii si vei afla
Iesirea din intuneric

Sunt aici
Imi vei trimite un inger
Sunt aici
Pe pamantul stelei de dimineata

Sunt aici
Imi vei trimite un inger
Sunt aici
Pe pamantul stelei de dimïneata





va urma

Acesta este mesajul pe care ni l-au trimis Ingerii in noaptea aceasta. 


Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Cu mult drag,
Sfatuitoarea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu