marți, 6 august 2013

Baiatul Buddha – Ram Bomjon – mediteaza zece luni fara intrerupere

Un baiat din zona central-sudica a Nepalului carea meditat si a stat fara mancare sau apa 10 luni, a schimbat modul in care privim stiinta moderna si medicina pentru totdeauna.  In 2006, o echipa de filmare a Discovery Channel a mers in Nepal pentru a stabili daca este posibil pentru o fiinta umana sa se priveze de absolut orice, inclusiv de apa, filmandu-l pe Baitul Buddha patru zile si nopti in continuu.
Ram Bahadur Bomjon, cunoscut ca “Buddha Boy” (Baiatul Buddha) a atras mii de vizitatori si atentia presei cand si-a inceput misterioasa meditatie fara mancare sau apa in 16 mai 2005. Majoritatea oamenilor nu pot supravietui fara mancare cateva saptamani, timp in care corpul lor isi extrage energia din depozitele de proteine si grasime. Insa majoritatea oamenilor pot supravietui maxim trei sau patru zile fara apa.
Echipa de filmare a putut sa il filmeze pe Ram continuu pentru 96 de ore, zi si noapte, timp in care nu si-a schimbat pozitia, nu a baut niciun lichid si nici nu a mancat. Echipa de filmare a concluzionat ca: “Dupa 96 de ore de filmare, Ram a sfidat stiinta moderna continuandu-se meditatia si ramanand in viata.”
Canalul TV Discovery Channel  a produs un documentar cu titlul  “The Boy With Divine Powers (Baitaul cu puteri divine)” pe care il puteti urmari mai jos (nota: din pacate traducerea este doar in limba engleza, nu l-am gasit tradus in romana, insa, pentru cei care se ocupa de traduceri de documentare cred ca ar fi o sursa extraordinara de informatii si izvor de credinta pentru cei care il vor viziona)
Ceea ce este incredibil in legatura cu filmarea este faptul ca baiatul nu a prezentat niciun semn fizic cauzat de deshidratare. La o inspectie atenta a zonei din jurul copacului unde Ram a stat a confirmat faptul ca nu existau tevi cu apa sau surse de hrana. Potrivit stiintei, in medie, o persoana poate sa moara din cauza blocajului rinichilor dupa patru zile fara apa sau alte fluide.
Totusi, se pare ca acest fapt nu este valabil pentru o persoana care atinge un nivel profund de meditatie, astfel incat acesta poate extrage energie din alte surse precum soarele. De fapt, se cunosc cateva cazuri de privare extrema de mancare sau apa, precum cel al Indianului care pretinde ca nu a mancat sau baut nimic de 70 de ani.
Multi au spus ca Ram Bahadur Bomjon este reincarnarea lui Buddha. Totusi chiar Ram neaga acest lucru, mai degraba el declarand ca s-a “iluminat” precum Buddha, dupa lunga sa meditatie. In anii ce au urmat documentarului, Bomjon a reaparut in public si a binecuvantat mii de pelerini – doar ca sa dispara din nou si sa mediteze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu