marți, 6 august 2013

Astrele in august 2013

astrele-aug-cc-13de Carmen Codirla

Experience is by industry achieved (experienta se capata prin sarguinta) –Shakespeare, “Doi tineri din Verona”

De unde si pana unde se vor deplasa planetele in luna august si despre ce ne vorbesc tranzitele lor in aceasta perioada

In perioada 1-22 august Soarele -energia vietii- isi continua tranzitul prin semnul zodiacal al Leului. Aflat in propriul sau palat (in domiciliu), inconjurat de atentia tuturor si admirat, astrul zilei ne confera siguranta si incredere in noi insine, ducandu-ne cu gandul la posibilitatea omului de a surmonta orice obstacol aflat in calea sa, prin vointa proprie. In acest interval mingea de foc incarcata de energie creatoare ne intareste inteligenta, ne dezvolta imaginatia si sensibilitatea si trezeste in noi entuziasmul, ardoarea, pasiunea si bucuria pentru a crea noi valori. Incepand cu 23 august suntem predispusi sa ne identificam cu profilul “scientific professional” si sa devenim analitici, atenti la detalii, seriosi, organizati si perfectionisti. Discul auriu al Soarelui va energiza cu sclipirea sa semnul zodiacal al Fecioarei, din care va parcurge pana la sfarsitul lunii primul decan. Dezvaluindu-ne care sunt punctele tari ale tehnicii “pasilor marunti”, Soarele in Fecioara ne stimuleaza sa invatam cum sa ne dedicam serviciile semenilor nostri, cu aceeasi modestie, simplitate si naturalete cu care pamantul, la sfarsit de vara, isi ofera roadele imbelsugate tuturor.
Pe 1 august Luna -energia subconstientului- aflata in semnul zodiacal al Gemenilor, impulsionata de Venus si Neptun (prin careuri) si sustinuta de Soare si Uranus (prin sextile), ne alimenteaza setea de informare, intuind ca in ultima luna a verii ar putea sa ne preocupe sa aplicam cat mai exact si cu seriozitate ce am studiat. Ea va tranzita pe rand semnele: Gemenilor (1,2,3 august), Racului (3,4,5 august), Leului (5,6,7,8 august), Fecioarei (8,9,10 august), Balantei (10,11,12 august), Scorpionului (13,14,15 august), Sagetatorului (15,16,17 august), Capricornului (17,18,19 august), Varsatorului (19,20,21 august), Pestilor (21,22,23 august), Berbecului (23,24,25 august), Taurului (25,26,27 august), Gemeni (28,29,30 august), Rac (30,31 august). Pe 31 august Luna se va afla in domiciliu, la 16º Rac. Faza de Luna noua va avea loc miercuri, 7 august. Trasand careuri Nodurilor Lunare, conjunctia celor doua luminarii la gradul 14º35 in semnul zodiacal al Leului, ne invita sa constientizam acest moment de inceput si sa ne alegem cu atentie scopul proiectelor pe care am putea sa le demaram.  Faza de Luna plina va avea loc miercuri, 21 august, cand Luna se va afla in Varsator, la gradul 28º11, in opozitie cu Soarele din Leu. Magnetismul Lunii infloreste precum o floare de lotus sub soare, activand si in aceasta luna, la fel ca si in iulie, Axa iubirii si creativitatii.
Mercur -energia mintii- se deplaseaza in august in mare viteza. Daca la inceputul lunii il gasim, peregrin, la 19º in semnul zodiacal al Racului, pe 31 august el se va afla deja in domiciliu, la 15º Fecioara. In intervalul 1-7 august Mercur va parcurge, neaspectat, ultimul decan din Rac. Sambata 3 august, el va tranzita gradul 23°06 de la care si-a inceput retrogradarea in iunie (27) si de unde acum, va demara un nou ciclu. Simbolul sabian al acestui grad, “O femeie si doi barbati naufragiati pe o insulita din marile sudului” dar si simbolul sabian al gradului la care Mercur si-a incetat miscarea aparent retrograda, “Un om foarte batran, confruntat cu un vast spatiu intunecat spre Nord-Est“, ne orienteaza catre luarea unor decizii adecvate, care sa ne aduca pace interioara si integrare sociala in armonie. Incepand cu 8 august mesagerul zeilor, in cadere,  va tranzita semnul Leului. Scuturandu-si sandalele de alge si apa din urechi si desprinzand clestii racilor agatati de toiagul sau, el isi face aparitia pe nisipul fierbinte al plajei aglomerate, trezindu-ne interesul pentru a fi in centrul atentiei. Exuberanta estivala si sclipirile diamantine ale razelor de soare reflectate in miile de cristale de siliciu ii distrag atentia, ii diminueaza puterea de concentrare si il fac sa priveasca lucrurile printre gene, oarecum subiectiv. Ganduri diverse, care de care mai indraznete, se ivesc in mintea sa creativa si il imboldesc sa urce pe un podium imaginar, ca sa le prezinte lumii intr-o maniera spectaculoasa, hollywoodiana. Tras insa de maneca de Saturn printr-o cuadratura si incadrat de-a dreapta si de-a stanga de Pluton si Neptun, prin inconjunctii, el este invitat sa-si expuna gandurile si ideile la uscat la caldura focului leonin, precum caisele parfumate ale bunicii insirate pe prispa, si sa comunice cu masura. Adus cu picioarele… pe nisip, Mercur in mers direct si rasarind inaintea Soarelui primeste in dar de la Uranus, printr-un trigon, o pereche de ochelari speciali, cu ajutorul carora mintea sa, iute ca focul, acceseaza idei noi, intelepte si luminoase. Dupa ce in primavara acestui an a tranzitat semnul Berbecului in doar 17 zile, in august, el isi va depasi propriul record la traversarea unui semn de foc, tranzitand semnul Leului in doar 16 zile. Incepand cu 24 august, mijlocitorul intre sferele interioare si exterioare ale existentei se va afla in semnul zodiacal al Fecioarei, marcand momentul intrarii sale in domiciliu, prin conjunctia superioara cu Soarele. Mercur in Fecioara ne predispune sa descoperim minunile creatiei, disecand lumea materiala cu lama ascutita a gandirii logice si examinand-o cu spirit critic si acuratete.
In prima jumatate a lunii august, o intalnim pe Venus -energia dragostei- tranzitand semnul zodiacal al Fecioarei, in bucataria de vara a vecinei suferinde de peste drum, echipata cu manusi si sort inflorat si cu parul strans cuminte, la spate, intr-un coc. Ea amesteca de zor in vasul de pamant ars asezat pe vatra unde palpaie focul cel bland al Hestiei, in care placerile, inmuiate de cu seara in sase litri de apa, fierb, dau in clocot, se desprind din amestecul cu limitarea materiei si devin translucide. Intretinand focul purificator, in care se mai furiseaza cate o picatura de sudoare de pe fruntea ei si dereticand in cautarea unor leacuri miraculoase, printre manunchiuri de plante aromatice si recipiente cu condimente, Venus se simte precum Asclepios cel iscusit, cu minte iscoditoare si spirit cercetator. Intelegand necesitatea procesului de purificare si curatire, ea lasa la o parte pentru moment, oglinda, poseta si pantofii asortati si se dedica cu toata inima acestei activitati. In perioada 1-15 august Venus ne invita si pe noi in bucatarie, ca sa ne punem placerile la fiert in vasul de pe vatra si sa invatam de la ea arta de a servi pe altii, daruindu-se pe sine. Vineri 16 august, semnificatoarea dragostei si socializarii deschide cu cheia potrivita poarta semnului sau de domiciliu, Balanta. Cu Venus in Balanta, iubirea pluteste in aer. Ne place sa iesim in lume, sa ne implicam in viata sociala si sa relationam, in cautarea echilibrului si armoniei, mai ales cu acele persoane cu care rezonam la nivel mental. Suntem predispusi sa ne exprimam sentimentele intr-un mod elegant si placut si sa ne tratam partenerii de la egal la egal. In aceasta perioada am putea sa fim atrasi de latura artistica a vietii, de frumos, de estetism, de lucruri rafinate. La final de luna, o gasim pe Venus in domiciliu, la gradul 18 Balanta.
Marte -energia actiunii- isi continua tranzitul prin semnul zodiacal al Racului ridicand peste noi valuri de trecut si stimulandu-ne atasamentele emotionale. Vibratia sa, impregnata de senzitivitate, nelinisti si visare, ne ofera in aceasta luna energia necesara pentru a ne desprinde de stari apasatoare si invechite si pentru a descoperi in noi iubirea. Daca in prima jumatate a lunii actiunile noastre sunt in dialog cu sentimentele, fiind pe aceeasi lungime de unda (sextil Marte-Venus), dupa 15 august Marte se cufunda neaspectat in oceanul subconstientului, reflectand la imensitatea si forta sa.  Pe 28 august, sub lumina reflectoarelor si flash-urile aparatelor de fotografiat, Semnificatorul initiativei si competitivitatii isi face intrarea in semnul Leului, stimulandu-ne vointa si creativitatea.
Jupiter -energia progresului- tranziteaza intervalul cuprins intre 8 si 14 grade Rac, trecand din cel de-al optulea in cel de-al noualea domiciliu lunar.  Imprimand reflexe albastrii lumii transparente a simtirilor, intelepciunea jupiteriana ne ofera resurse din belsug, pe care sa le folosim pentru a ne testa principiile si a ne depasi limitele in domeniul sentimental si afectiv. Daca in luna iulie Marele Benefic forma doar aspecte armonioase, in august, pe langa trigoanele separante cu Saturn si Neptun, el va perfecta opozitia cu Pluton (8 august) si doua careuri, cu Uranus (21 august) si Venus (28 august), scotand in relief pe langa imaginatia si sensibilitatea -de apa- a Racului, cardinalitatea sa: framantarea, impredictibilitatea si reactiile instinctuale. Punct culminant al unui ciclu de 12 ani, opozitia Pluton – Jupiter ne teleporteaza in 2007 cand, pe 11 decembrie, a avut loc conjunctia celor doua astre, la gradul 28º24 Sagetator (Simbol Sabian: Un baiat gras tunzand gazonul). La randul sau, careul Jupiter -Uranus ne motiveaza sa retraim si momentul conjunctiei (Jupiter-Uranus) din ianuarie 2011 si sa reflectam la simbolul sabian al gradului la care a avut loc aceasta; “O gradina fertila sub luna plina” (28º Pesti).
Saturn -energia organizarii si cumpatarii- parcurge intervalul cuprins intre 5 si 8 grade Scorpion. In aceasta luna Profesorul ne pune la dispozitie un recipient ingust in care sa ne inghesuim dorintele intense si experientele legate de simturi si instincte si ne ofera calmul, rabdarea si puterea sa de concentrare pentru a le intelege si a le transforma. Tranzitul saturnian ne invita sa devenim constienti de modul in care ne dirijam energia emotionala.
Uranus -energia intuitiei si inventivitatii- deplasandu-se in sens aparent retrograd, tranziteaza in luna august gradele 12 si 11 ale Berbecului. Planeta   armoniei universale ne motiveaza in aceasta luna sa ne revizuim maniera de a actiona, printr-o cuadratura cu Marte, ne sustine sa ne redescoperim libertatea mintii si sa ne reafirmam, prin trigoane catre Soare si Mercur, si ne invita, prin opozitia Uranus-Venus, sa citim in ochii partenerilor povestea sentimentelor noastre renascute, pe care am inceput sa o scriem la sfarsitul lunii martie cu ocazia conjunctiei dintre cele doua astre, in Berbec.
Neptun -energia credintei nelimitate- continua sa se deplaseze in sens aparent retrograd, parcurgand in august gradele 5 si 4 din semnul Pestilor.
Pluton -energia vointei divine - isi continua miscarea aparent retrograda, tranzitand in aceasta luna gradul 10 al Capricornului. Aflat in cel de-al 22-lea domiciliu lunar, el continua sa ne serveasca, cu rabdare si perseverenta, cantitati insesizabile din fermentul care ne transforma in omul viitorului.

O privire de perspectiva asupra configuratiilor holistice pe care astrele le traseaza cu precizie de arhitect si ale caror vibratii specifice pun in evidenta potentialul momentului

Gustar este luna in care putem sa gustam din toate roadele pamantului. Gradina este plina. Dintre vrejuri obosite, lubenite dulci, stralucind de energie, isi intind spre noi ca niste maini, coditele aproape uscate, iar din tufe ciufulite, printre frunzele palite de caldura se ivesc rosii oachese, vinete violete si ardei dolofani. Porumbul impanusat, fluturandu-si mustatile blond roscate in adierea vantului de seara, se ofera voluntar sa intre in spuza din jurul focului, cepe infoiate se odihnesc pe pamantul cald, uscandu-si camasile la soare iar din pomi ne fac cu ochiul pere malaiete, galbene ca de ceara, piersici de matase, mere crocante, smochine zemoase si prune parfumate. Incercati sa va plasati cu mintea in mijlocul gradinii. Stiti ce vreti sa gustati? Sau inconjurati de atatea minuni, chemati in toate partile, va simtiti coplesiti, tintuiti locului si nu mai stiti ce sa alegeti? Ei bine, acest exercitiu mental e binevenit pentru ca in august astrele ne ofera si ele un ghiveci de vara savuros, din care nu lipseste aproape nimic. Energia si puterea de concentrare a conjunctiilor intre planete plasate in semne feminine se combina cu oportunitatile oferite de sextile feminine si masculine, cu motivatia puternica a careurilor cardinale, fixe si mutabile, cu potentialul si creativitatea trigoanelor de foc, de apa si pamant dar si cu maturitatea si echilibrul opozitiilor. August sau Sextilis (lat.), asa cum era numita in Roma antica a sasea din cele zece luni ale calendarului lui Romulus, este luna Marelui Sextil femininCareurilor in T si a Crucii Cosmice Cardinale. Energia iubirii este cea care a dat tonul Marelui Sextil. Incepand sa se formeze la sfarsitul lunii iulie, cu ocazia tranzitului Venerei in Fecioara, Marele Sextil sau Steaua lui David este activa intre 1-5 si 25-31 august si se va reface in octombrie, odata cu tranzitul lui Marte in Fecioara. Aceasta configuratie holistica combina si armonizeaza energiile prezente in intervalul cuprins intre gradele 5 si 15 ale semnelor zodiacale feminine: Jupiter secondat de Lilith, in Rac, Venus (la inceputul lunii), Soare si Mercur (la finele lunii) in Fecioara, Saturn si Nodul Nord in Scorpion, Pluton in Capricorn, Neptun si Chiron in Pesti, Nodul Sud in Taur. Marele Sextil ar putea marca debutul unor actiuni importante pentru evolutia umanitatii.
 August este o luna de diversitate si framantare generala si ne putem da seama de acest lucru chiar din prima zi. Desprinzandu-se din colturile SteleiZmeul de apa cu focar Pluton ne dezvaluie cat este de important in aceasta perioada sa judecam cu inima si sa ne consacram idealurilor grupului de suflete din care facem parte, iar Plicul feminin, expediat de Neptun, ne vorbeste despre puterea credintei in noi insine si in propriile idealuri. Vibratiile celor doua configuratii holistice isi vor face simtita prezenta intreaga luna. Luna in Gemeni, in careu cu Venus si Neptun, surprinde si capteaza energia opozitiei separante dintre cele doua astre intr-un Careu in T mutabil, oferindu-ne suficiente motive pentru a ne descoperi si folosi adaptabilitatea si talentele in domeniul comunicarii. Legandu-se prin doua sextile de trigonul Soare-Uranus, Luna intuieste vointa puternica si bogatia de resurse de care dispunem si le concentreaza in directia indicata de Careu, transformandu-l intr-o noua configuratie holistica, Pasarea. In acelasi timp, Jupiter aplicand catre opozitia cu Pluton si careul cu Uranus, formeaza impreuna cu cele doua astre Careul in T cardinal al anului. Impletind energiile unor planete lente, configuratia amprenteaza cu vibratia sa intreaga luna, predispunandu-ne sa avem reactii rapide si energice. Pe langa freamatul si neastamparul cardinal, tot de la inceputul lunii, tranzitele Soarelui si a lui Mercur in Leu dar si conjunctia aplicanta Saturn-Nodul Nord activeaza si semnele fixe, invitandu-ne sa ne trecem in revista dorintele si atasamentele. Ele ne motiveaza sa ne reglam vointa, perseverenta si capacitatea de concentrare. Astfel, pe 4 august, separandu-se din cuadratura cu Saturn, Soarele in domiciliu va forma si el un Careu in T fixcu Nodurile Lunare. Energizata de tranzitul Lunii prin semnul Leului in perioada 5-8 august, vibratia configuratiei va fi reactivata intre 13-15 august, de tranzitele rapide ale lui Mercur in Leu si Lunii in Scorpion.
Miscarea aparent retrograda a transsaturnienelor si tranzitul energointensiv al planetelor personale – Marte in Rac, Mercur in Leu si Venus in Fecioara- din aceasta luna, canalizeaza energia Careurilor in T la interior. In vreme ce ele ne sprijina sa lucram asupra gandurilor, sentimentelor si faptelor noastre, cele patru opozitii, Jupiter-Pluton, Mercur-Neptun, Soare-Neptun si Venus-Uranus, pun semnul egal intre “Eu” si “Tu”  si ne creeaza conditiile sa vedem cum ceea ce cautam si dezvoltam in sinea noastra se reflecta in lumea exterioara. Acesta este si mesajul transmis de mai multe configuratii holistice care se formeaza in perioada 5-20 august:Pestele cu focar Neptun si cuadraturile Luna-Jupiter/ Mercur-Saturn in coada, format pe 11 august de tranzitul Lunii in Balanta, Pestele cu focar Jupiter si cuadraturile Luna-Neptun/ Pluton-Uranus in coada, format pe 15 august de tranzitul Lunii in Sagetator, Nicovala ce inchide cuadraturile Venus-Pluton si Luna-Saturn intre sextilul Saturn-Pluton si trigonul Luna (Varsator)-Venus,  formata pe 19 august.
Vineri 16 august Venus isi face intrarea in Balanta. Tachinandu-si unchii prin doua cuadraturi, Venus-Pluton (24 august) si Venus-Jupiter (28 august), ea se asaza, plina de gratie, in jiltul gol din fata tatalui sau, cel dintai zeu al cerului -Uranus- (opozitia Venus-Uranus 26 august) transformand Careul in T cardinal, Jupiter-Uranus-Pluton, intr-o Cruce cosmica in semne cardinale. Astrele ne invita sa ne conectam la energia libera care curge nevazuta si ne impresoara, dar nu inainte de a ne fi fixat un scop, o directie care sa gazduiasca si sa puna in valoare acest potential, greu de stapanit. In acest sens putem sa apelam cu incredere la serviciile lui Mercur in domiciliu in sextil cu Saturn, formand aspecte armonioase cu astrele Crucii cardinale (sextil Mercur-Jupiter, Saturn-Pluton, trigon Mercur-Pluton, Saturn-Jupiter). Mintea sobra, bazata pe logica, ne poate oferi informatiile necesare si solutiile de care avem nevoie, pentru a evita sa ne imprastiem si a ne ordona si stapani propriile acte. Activarea semnelor cardinale va fi resimtita de noi toti dar mai ales de cei care au planete sau puncte importante in harta natala in intervalele cuprinse intre gradele 5° si 15° Capricorn, Rac, Berbec, Balanta. Atmosfera generala a ultimei decade a verii ar putea sa devina asemanatoare celei din acceleratorul de particule din tara cantoanelor, dar…
          …sa nu uitam ca august e vacanta. E timpul concediilor scaldate de valurile inspumate ale marii, al vacantelor cu parfum de Creanga la bunici, al taberelor si drumetiilor in varf de munte unde, in linistea noptii, cautam, pe cerul brodat in puncte albe, o stea cazatoare de care sa ne agatam o dorinta, sau al hoinarelii pe stradutele inguste si incarcate de istorie ale vreunui oras batran care nu mai are nevoie de prezentare. August e luna evenimentelor artistice in aer liber si a marilor competitii sportive. Voi stiti ce vreti sa gustati? Orice ati alege eu va doresc sa fructificati din plin potentialul acestei perioade si va urez vacanta placuta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu