joi, 8 august 2013

5 alimente racoritoare pe care sa le mananci vara

Cu zilele incinse de vara in plin avant, multi oameni ar putea sa se protejeze foarte usor adoptand in alimentatia lor anumite alimente care sa ii ajute.
Desi pare o buna idee sa iti intinzi mana dupa o bautra rece pe marginea piscinei, bautura ta rece ar putea avea efectul opus la ceea ce doresti.  Atunci cand bem ceva rece, corpul trebuie sa isi ridice temperatura pentru a compensa cu “recele” care a fost introdus. Atunci transpiram. Este acelasi efect pe care il are un pahar in care turnam apa rece. Paharul transpira. De aceea este recomandat ca vara sa nu bem lichide reci ci mai degraba caldute.

Iata o lista cu alimentele care te pot ajuta vara.

1. Salate
A ramane hidratat este cheia de a-ti mentine sangele rece. Cand soarele de dupa-amiaza te face sa transpiri, este usor sa te deshidratezi, ceea ce iti lasa corpul fierbinte si obosit. Laptuca este 95% apa, deci te mentine si racorit, si hidratat. Mai arunca si niste castraveti peste ea, care si ei sunt 96% apa, si ai gasit masa ideala de vara.
2. Pepenelealimente vara
Nu doar ca pepenele este alimentul de vara pentru picnicuri si gratare, dar este 90% apa. “Pulpa roza contine vitamina C si A, si antioxidantul licopen – care ajuta la protejarea ta de soare” potrivit Tanyei Zuckerbot, dietetician din New York City si creatoarea The F-Factor Diet. “Este gustarea perfecta pentru a te racori si a completa electrolitii pierduti cand transpiri in soare”.
3. Ardeii iuti
“Ironic, alimentele condimentate sunt o modalitate excelenta de a infrange caldura. Daca mancam ceva care ne face sa transpiram, modul naturii de a ne racori, ne ingaduie sa suportam soarele:, spune Zuckerbot. Transpiratia poate totusi duce la deshidratare, asa ca asigurati-va ca beti multa apa de-a lungul zilei
4. Menta
Menta proaspata poate fi cultivata in gradina si ofera o senzatie imediata de racorire. Este o adaugire cu putine calorii care va reimprospatat orice bautura sau gustare.
5. Bauturile nealcoolice
“Sariti peste margaritas si mojitos. Un cocktail de vara ar putea parea chiar ce trebuie pentru o seara calduroasa, dar prea mult alcool poate determina corpul sa piarda prea multa apa” a spus Karen Ansel, MS, nutritionista, dieteticiana si purtatoare de cuvant pentru Academia de Nutritie si Dietetica.
Daca apa incepe sa sune fad, reganditi-va cuburile de ghiata, sugereaza ea. Adaugarea fructelor de padure, strugurilor sau bucatilor de pepene congelate in apa gazoasa este un mod racoritor de a inviora lucrurile.
Daca apa tot nu te atrage, poti mereu sa iti faci un ceai macerat sau chiar sa servesti un ceai caldut aromat.
 Surse pentru acest articol cuprind:
http://www.accuweather.com/en/weather-news/five-foods-to-help-beat-the-he/15367080 - vara

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu