miercuri, 24 iulie 2013

Privitul la soare: descoperirea stralucitoarelor recompense ale acestei practici stravechi

Rezervat preotilor de elita si samanilor din civilizatiile stravechi ce adorau soarele, privitul la soareera considerat o unealta puternica pentru transformare fizica si spirituala. Astazi practica a fost reinviata si imbratisata inca o data – castigand popularitate printre cei ce cauta o vibranta elevare si o stare de bucurie deplina. Adeptii mai cred ca privitul la soare reduce foamea si ajuta la mentinerea unui corp zvelt.

Cum sa te hranesti cu lumina de la soare

Protocolul fundamental al privitului la soare este destul de simplu. In timpul rasaritului si apusului, stai descult pe pamant si privesti la soare pentru 10 secunde. In fiecaresoare zi, privesti mai mult cu 10 secunde pana insumezi 44 de minute – circa 10 de practica ce merita facuta. Ramai relaxat si calm, nu privi in alta parte sau strange din ochi. Odata ce ai ajuns la jalonul de 44 de minute, programul este complet, nu mai este necesar mai mult privit la soare – desi multi continua practica de-a lungul intregii lor vieti.

Beneficii fizice, mentale si emotionale

Cercetarile stiintifice sprijinia avantajele privitului la soare. Potrivit dr. Edward F. Group III de la Global Healing Center (Centrul de Vindecare Globala), cateva avantaje includ:
O productie sporita de melatonina si serotonina – cercetarile au gasit ca atunci cand lumina solara directa patrunde in ochi, se misca prin tractul retinal hipotalamic si continua spre creier. Glanda pineala este atunci stimulata sa secrete atat melatonina, cat si serotonina, doi hormoni ce regularizeaza ciclurile somn/veghe si starile mentale pozitive. Melatonina mai este si un puternic antioxidant care incetineste efectele negative ale imbatranirii.
Marime sporita a glandei pineale – bombardata de fluor, toxine si poluare electromagnetica, glanda pineala se zbarceste si se calcifiaza pe masura ce imbatranim – compromitand producerea de melatonina si serotonina. Privitul la soare s-a demonstrat ca poate mari  aceasta glanda . Scanarile cerebrale facute unui practicant pe termen lung, de 70 de ani, a dezvaluit o glanda pineala de trei ori mai mare ca media.
Mai multa energie – privitorii la soare raporteaza o vitalitate sporita. Dr. Group crede ca acest lucru se datoreaza eliberarii de melatonina si serotonina.
Privitul la soare mai micsoreaza pofta si ajuta la pierderea in greutate. Atunci cand nu primim destula lumina solara, nivelul de vitamina D scade mult, ceea ce duce la sporire in greutate. Pofta intensa de hidrocarbonati si zahar sporeste si ea datorita nivelului scazut de serotonina, declasand semnale false de foame.
Beneficiile acestei practici sunt substantiale, dar nu pentru orisicine. Dupa cum indica dr. Group:
“Privitul la soare este o practica interesanta care atinge domeniile spiritual si psihologic, care sunt lucruri foarte personale. Fiecare este cablat oarecum diferit un pic… Daca alegi sa iei parte la aceasta practica, efectueaza-ti propria ta cercetare, fii atent, fii precaut, si documenteaza-ti experienta.”
Mai multe informatii in detaliu despre aceasta tehnica gasti in articolul : Soarele: cea mai puternica forta vindecatoare.
Sursele pentru acest articol includ:
http://www.globalhealingcenter.com
http://www.naturalnews.com
http://sungazing.com
http://thechart.blogs.cnn.com
http://www.naturalnews.com/040944_sungazing_ancient_practices_energy_medicine.html – soare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu