miercuri, 24 iulie 2013

Horoscop: O săptămână a materializărilor rapide!

Începem o nouă săptămână chiar cu faza de Lună Plină, care se formează luni, 22 iulie, la ora Bucureştiului 21:16, cu Luna pe primul grad din semnul Vărsătorului, iar Soarele în opoziţie, pe primul grad din semnul Leului.
Energia Lunii Pline în semnul Vărsătorului ne poate ajuta să ne dezvoltăm capacitatea de exprimare liberă, de deschidere a spiritului.
De asemenea, la un nivel profund, reuşim să înţelegem rolul şi importanţa manifestării libere în armonie cu ceilalţi şi cu mediul înconjurător.
Poate scoate la lumină anumite profunzimi ale sufletului pe care acum să le descoperim şi să le vedem altfel, într-o altă lumină.
De data aceasta, ziua Lunii Pline este o zi a schimbărilor de vibraţie. Chiar faza de Lună Plină se formează la graniţa dintre zodii.
Luna trece din semnul Capricornului în semnul Vărsătorului, iar Soarele trece din semnul Racului în semnul Leului, pe care îl tranzitează până pe 23 august.
Tranzitul Soarelui prin semnul Leului ne aduce cel mai puternic potenţial transmisibil de către astrul zilei pe parcursul întregului an, pentru că Soarele este la el acasă, în domiciliul sau astrologic, în zona sa de confort maxim şi de manifestare liberă.
În acest interval de timp, este posibil să existe o predispoziţie către expansiune, către dezvăluirea propriei capacităţi creatoare. În acelaşi timp, se poate accentua nevoia de independenţă personală precum şi tendinţa către organizare şi control.
Este perioada strălucirii, a gloriei, o perioadă a punerii în lumină a propriei persoane, dar şi a scopului stabilit, a manifestării puterii interioare.
Acum, omul interior îşi va dezvălui măreţia, în acel sector de viaţă tranzitat de Soare pe harta natală a fiecăruia dintre noi.
Energia şi atenţia noastră se orientează mai mult spre propria imagine şi spre propriile nevoi, cu intenţia de a ne oferi ceea ce ne dorim.
Există posibilitatea să devenim mai puternici şi mai încrezători în forţele proprii, dar şi mai mândri, mai orgolioşi, eventual chiar aroganţi şi vanitoşi.
Toate aceste aspecte se vor evidenţia în funcţie şi de tranzitele personale, raportate la harta natală a fiecăruia.
În timpul terestru, în care Soarele străbate semnul Leului, traversăm un proces de expansiune spirituală, individuală şi de masă.
Acest proces, se concretizează printr-o dezvoltare a percepţiilor prin inimă şi o manifestare a trăirilor din toată inima.
Cei care au o preocupare pentru propria evoluţie spirituală, pot folosi conştient acest interval de timp al tranzitului Soarelui prin semnul Leului, pentru a-şi dezvolta creativitatea şi pentru a-şi armoniza manifestarea sentimentelor.
Acum, prin situaţiile pe care le depăşim, învăţam să fim mai altruişti, să percepem cu alt înţeles “umilinţa” şi să-i învăţam lecţiile fără nevoia de dominare, într-o stare de siguranţă sănătoasă, conferită de încrederea în sine şi de deciziile potrivite pe care le luăm.
O altă schimbare de vibraţie o realizează planeta Venus, care trece din semnul Leului în semnul Fecioarei, pe care îl tranzitează până pe 16 august, construind opoziţia cu planeta Neptun (octava superioară a lui Venus) şi sextil cu planeta Saturn, ambele aspecte având maximul de influenţă vineri, 26 iulie. Apoi, până duminică, Venus construieşte un sextil cu planeta Jupiter.
Astfel că, influenţa energetică a planetei Venus, ne ajută pe perioada acestui tranzit să ne stabilizăm sentimental - afectiv, ne ajută să ne asumăm, cu încredere şi curaj, noi responsabilităţi sau, pe cele pe care încă nu am avut puterea de a ni le asuma.
În această perioadă, viaţa socială şi afacerile ar putea primi un sprijin concret.
În acelaşi timp, ne aflăm între cele două influenţe ale celor două octave ale iubirii - Venus şi Neptun (care se află în mers aparent retrograd). Cumva, găsim echilibrul între iubirea direcţionată şi “iubirea pur şi simplu”.
Este posibil, dacă suntem pregătiţi, să trăim anumite stări interioare care, să ne conducă către recunoaşterea şi trăirea iubirii de sine, precum şi valorificarea ei, prin redistribuire către exterior, pe orice direcţie.
Este posibil să depăşim situaţii care ne provoacă să avem mai mult curaj, pentru a ne manifesta sentimentele şi mai multă toleranţă, pentru a accepta libertatea de exprimare sentimental-afectivă a celorlalţi.
Iar prin aspectul de cuadratură Soare-Saturn, până la sfârşitul săptămânii, lecţia iubirii, adusă de colaborarea Venus-Neptun, capătă o direcţie mai clară şi o manifestare mai tranşantă.
Avem ocazia să depăşim frica de schimbare, să acceptăm şi să participăm activ la transformarea în care ne atrage tranzitul planetei Saturn, în acel domaniu de viaţă găzduit de semnul Scorpionului pe harta natală.
Acum suntem pe coama unui val energetic, care ne aruncă frumos, într-o zonă de materializare rapidă.
Intrăm în faza de descreştere a Lunii, o perioadă în care influenţa energetică cristalizează, coagulează, curăţă, restrânge.
Influenţa energetică a piramidei pe semne de apă, care s-a format săptămâna trecută, primeşte acum un impuls şi de la planeta Marte, care construieşte o conjuncţie cu tandemul Jupiter-Lilith chiar înainte de Luna Plină.
Teoretic, absorbim fiecare şi împreună, şi modelăm, un potenţial deosebit.
Practic, fiecare vede, simte şi prelucrează după cum este pregătit să primească, precum şi după cum are curajul de a folosi oportunităţile cu care se întâlneşte.
Astrolog Ana Gabriela Tautu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu