sâmbătă, 15 iunie 2013

Ocultismul bancnotei de un dolar

3771075-one-dollar-bill-back-abtract
Destul de putina lume stie ca un pictor rus a desenat pirmida pentru bancnota de un dolar american. Este vorba despre Nicolai Rerih, care avea sa straneasca atatea idei si scenarii conspirationiste cu evidentul simbolism masonic inclus. Toate elementele grafice de pe bancnota americana se repeta intr-o succesiune de 13.  Intr-o interepretare cabalistica, 13 reprezinta numarul initierii, iar conform Iluminatilor din Bavaria existau treisprezece grade de perfectionare a masonului, pana la atingerea starii de eliberare. In coltul din partea stanga , deasupra expresiei “The great seal” (Marele sigiliu), Nicolai Rerih a pictat o piramida cu 13 trepte care arata fatis tiparul prin care masonii unifica si conduc lumea. Treptele sugereaza modelul piramidal de guvernanta, iar faptul ca piramida neterminata a fost completata cu Ochiul Providentei sugereaza supunerea lucrarii masonice, Marelui Arhitect. Sunt unii specialisti in psihotronica si  ocultism, care sustin ca ochiul este simbolul viitorului conducator al lumii, antihristul si fac trimitere la interpretarea Protocoalelor Inteleptilor Sionului.
Motolul “NOVUS ORDO SECLORUM” (Noua Ordine Mondiala) expune, cat se poate de limpede si fara echivoc, conceptul unificarii mondiale si nu putem trece cu vederea ca liantul globalizarii este celebra bancnota americana. In partea ei dreapta, apare un phoenix  care poarta in ghearele piciorului drept  o ramura de maslin cu 13 frunze si 13 fructe ca simbol al pacii, iar in ghearele piciorului stang duce 13 sageti simbolizand razboiul, sugerand principiul de baza la masoneriei: “prin unificarea contrariilor la armonia lui Unu!” Idee intarita si inscriptia din cioc:” E puribus unum” (Unul singur deasupra tuturor). Desupra phoenixului, pentagrame formeaza Pecetea lui Solomon, care simbolizeaza  steaua Shekina, simbolul descendentilor lui David.
Si mai putina lume stie cate ceva despre Familiile Stelei, refugiatii evrei care au parasit Palestina dupa prabusirea Templului lui Solomon, refugiindu-se in Europa, finantand marile familii monarhice, insinuandu-se chiar in inima Bisericii Catolice, prin infiintarea Ordinului Templier (cei 9 membrii fondatori aveau origini evreiesti). Templierii sunt initiatorii primului sistem bancar si promotorii globalizarii. Francmasoneria porneste in lucrarea sa de la ideea reconstruirii Templui lui Solomon intr-un Nou Ierusalim, confirmand evidenta legatura istorica dintre breslele de constructori si cavalerii Sfantului Bernard.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu