duminică, 23 iunie 2013

5 superbeneficii pentru sanatate ale semintelor de floarea-soarelui

Floarea-soarelui una dintre florile mele favorite, si multimea ei de seminte sunt pline de beneficii pentru sanatate care te pot ajuta din crestet pana in talpi. Ele sunt disponibile tot timpul anului, si doar o mana de seminte poate insemna o dramatica imbunatatire a modului in care te simti.

Iata o scurta lista a ceea ce pot semintele de floarea-soarelui sa faca pentru tine:

  • Semintele de floarea-soarelui controleaza deteriorarea celulara, jucand astfel un rol in prevenirea cancerului. Aceasta din cauza ca semintele de floarea-soarelui sunt o buna sursa de seleniu, care este un inamic dovedit al cancerului.
  • Semintele de floarea-soarelui contin si minerale bune pentru sanatatea oaselor. Pe langa calciu, oasele tale au nevoie de magneziu si cupru pentru a ramane puternice.Semintele de floarea-soarelui Semintele de floarea-soarelui au ambele minerale. Ca bonus ele mai contin vitamina E, care ajuta la usurarea durerilor artritice.
  • Semintele de floarea-soarelui  te pastreaza calm. Da! Magneziul din floarea-soarelui este cunoscut pentru alinarea nervilor, astfel usurand stresul, migrenele si te ajuta sa te relaxezi.
  • Semintele de floarea-soarelui iti aduc stralucire pielii. Starul in acest rol: din nou vitamina E, care combate razele UV si pastreaza tineretea pielii.
  • Semintele de floarea-soarelui alina orice afectiune care este prin natura ei inflamatorie, precum durerile de articulatii, ulcerele gastrice, eruptiile de piele, astmul si altele asemenea. Aceasta deoarece semintele de floarea-soarelui sunt incarcate cu antioxidanti.
  • Doar un sfert de cana de seminte de floarea-soarelui pe zi tine departe problemele inimii. Aceste mici seminte nu ingaduie colesterolului “rau” sa se lipeasca de peretii arterelor tale, prevenind astfel infarcturile.
Cu gustul lor crocant, similar nucilor, semintele de floarea-soarelui pot sa devina cu usurinta o parte constanta a dietei tale zilnice. Presara-le pe salate, pe granola, pe alimentele fripte sau prajite. Semintele de floarea-soarelui pot fi transformate in pateuri sau sosuri sau pot fi pur si simplu mancate direct din coaja. Posibilitatile sunt nesfarsite, ca si bunele calitati ale acestor seminte iubitoare de soare.
Nu uitati semintele trebuie sa fie crude si preferabil organice.
Surse pentru acest articol cuprind:
http://www.care2.com/greenliving/5-super-health-benefits-of-sunflower-seeds.html - Semintele de floarea-soarelui

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu