joi, 16 mai 2013

Stare de ALERTĂ. Mii de oameni, în pericol din cauza vulcanului Popocatepetl | VIDEO


Centrul Național pentru Prevenirea Dezastrelor din Mexic a emis o avertizare cu privire activitatea vulcanului Popocatepetl, care s-a intensificat în ultimele zile. Autoritățile locale pregătesc operațiunile de evacuare a mii de oameni care locuiesc în apropierea vulcanului și au stabilit și o zonă de risc maxim pe o rază de 12.000 de metri pătrați, potrivit LA Times.

Vulcanul Popocatepetl 
Sursa: CNN
În ultimele zile, au avut loc numeroase erupții și mici cutremure provocate de activitatea vulcanului, potrivit unui anunț al autoritățile mexicane. Mii de soldați au fost deja mobilizați în zonă, în cazul în care va fi nevoie de evacuarea celor 11.000 de oameni care locuiesc în vecinătatea vulcanului. 
Imaginile surprinse de camerele video se poate vedea cum bucăți mari de rocă sunt aruncate afară din crater, precum și coloane de abur și cenușă. Iar o ploaie de cenușă a căzut peste orașul Puebla, situat în imediata apropiere a vulcanului. 

Weekendul trecut, Centrul Național pentru Prevenirea Dezastrelor a ridicat gradul de alertă la "cod galben", următorul pas, "codul roșu" presupunând emiterea unui ordin de evacuare a localnicilor din imediata apropiere a vulcanului.
Timp de mai multe decenii, vulcanul Popocatepetl a avut o activitate intensă, pentru ca în 1994 să intre într-o fază de acalmie, întreruptă în 2000 de o erupție mai importantă.
Experții vulcanologi îl consideră unul dintre cei mai periculoși vulcani din lume din cauza milioanelor de oameni care s-au stabilit în zona din jurul Capitalei, situată la doar 65 de kilometri de Mexico City.

Sursa: www.evz.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu