marți, 7 mai 2013

Pallas in dansul eclipselor din mai 2013


Athena_Herakles
Urmarindu-o pe Pallas in tranzitul sau prin zodiac, am observat ca la finalul lunii martie si-a facut prima intrare in zodia Taur, intampinand intreg ansamblul de planete ce au sosit rand pe rand in acest semn, parca vrand sa se asigure ca totul se organizeaza ca la carte, ca fiecare eveniment astral al lunii mai este procesat cum se cuvine.
Si cum luna mai 2013 gazduieste o serie de evenimente astrale importante, din care se evidentiaza doua eclipse, una de soare si alta de luna, dintre toti asteroizii Pallas pare ca este invitata de onoare. Este usor de inteles ca are un rol mai important decat credem noi.
Nu ne ramane de facut decat sa intelegem ce anume incearca sa ne spuna Pallas in dansul acesta, al eclipselor din mai 2013.
Prima eclipsa inelara de soare, din 10 mai 2013, o are protagonista pe Pallas in centrul ei, in mijlocul evenimentelor, as zice… la kilometrul zero!
Fara indoiala, intreaga conjunctura astrala ce se formeaza in casa a II-a, cu Marte, Mercur si eclipsa de soare (insemnand Soare, Luna, Nodul Sud) in zodia Taur, este un puternic indicator de recalibrare personala a fiecaruia dintre noi.
Dupa ultimele luni cat a stat in Berbec si a pus umarul la reconstructia sinelui nostru, Pallas a considerat ca rolul sau, pe moment, este incheiat. Si-a adus contributia valoroasa, un pic din umbra, cand cu totii am visat si ne-am faurit planuri noi. Poate chiar ne-a incurajat sa indraznim mai mult in dorintele noastre. Ne-a indemnat sa visam la libertate si independenta.
Insa, din moment ce tindem tot mai mult sa credem ca libertatea imbraca o aroma financiara, atunci Pallas este din nou aici sa ne incurajeze sa echilibram balansul, sa privim cu luciditate catre zona de confort reala: veniturile materiale obtinute din munca proprie utilizand din plin inzestrarile native. Iar asta ne poate completa nevoia de confort financiar si stima de sine.
Desigur ca va amintiti povestea lui Pallas (http://www.astrotext.ro/2012/01/pallas-athena-drumul-intre-mitologie-si-astrologie/) si ce rezonanta are acest personaj mitologic in astrologie. „Femeia cu mana de fier”, cum imi place sa o denumesc, in harta natala vorbeste despre: cunoastere, talent, inteligenta, intelepciune, capacitatea de a rezolva problemele in mod creator, organizare, planificare si strategie, capacitatea de a crea un plan de „aparare”; talentul, modul in care ne asiguram supravietuirea; modul in care noi luptam pentru ceea ce ni se pare just si corect sau pentru a ne apara drepturile; poate avea conotatii juridice sau politice.
Trimisa inaintea tuturor marilor jucatori ai acestui moment de Eclipsa, Pallas este asemenea unei guvernante din povestile noastre clasice, insarcinata sa pregatesca sosirea celebrilor oaspeti ce isi vor face sejurul in somptuosul conac al burghezului Taur. Asadar, ea este prima sosita la destinatie sa constate si sa alimenteze intreg conacul cu tot ce este necesar pentru marele eveniment – eclipsa de soare la care vom avea diversi oaspeti de gala: Marte, Mercur, Soarele si Luna .
Astazi va propun sa extragem marturii despre acesta ceremonie astrala, direct din jurnalul lui Pallas.
30 Martie 2013, Zodia Berbec:
„Era o zi friguroasa de martie cand am primit scrisoarea din partea Marchizului de Taur, care ma instiinta in cateva randuri ca trebuie sa ma ocup in detaliu de niste evenimente ce vor avea loc pe domeniul sau. Nu am stat pe ganduri pentru ca rolul meu langa Berbec se apropia de sfarsit asa ca, ma gandeam deja la noi provocari. Pe cine trebuia sa primesc, ce anume trebuia sa fac? Asa ca, in doar o singura zi, am ajuns la conacul sau impunator din provincie. Aici ma astepta frumoasa Marchiza Venus. Am inteles imediat ca trebuia sa imi pun in joc toata priceperea, sa decorez cu bun gust toate spatiile. Am lucrat zilnic sa reconditionez toate bunurile, iar pentru asta am investit in materiale ce pot dura pe teren foarte lung, nu cu efect imediat”.
20 aprilie 2013, Zodia Taur:
„Oaspetii au inceput sa soseasca rand pe rand si stiam ca intalnirea lor se facea pentru a se pune bazele unei Noi Stabilitati Financiare a acelui domeniu. Aproape in acelasi timp au sosit Soarele si Marte care au examinat indeaproape munca mea si si-au expus parerile de fiecare data fata de tot ce faceam. Erau inca multe de facut. Marte chiar se oferea sa imi sara in ajutor, chiar si pentru un material suplimentar, in reconsolidarea fizica a tuturor obiectelor. Ultimul, inaintea evenimentului de gala, a sosit Mercur care s-a implicat si el cu ideile si viziunea sa mai degraba comerciala decat traditionala, fata de tot ce se lucra pe domeniu.”
10 Mai 2013, Zodia Taur:
„ A sosit Marea Zi: eclipsa de soare! Totul stralucea in jurul mesei, toate lucrurile erau pregatite pentru ca Inaltii Oaspeti sa participe acum pentru petrecerea cea mare. Rolul meu a fost sa ma asigur ca totul va decurge bine. Am aflat ca Pluton nu va putea sa fie prezent, el fiind intr-un tinut indepartat, angajat in chestiunile sale sociale; dar ca sustine intrevederea de la distanta. Doar Saturn a fost ceva mai rezervat, mai sceptic, cum este de obicei si a preferat sa stea in partea adversa, trimitand cand si cad opozitii avantatului Marte.”
„Mercur a propus sa evaluam sursa de venit regulat si sa facem ceva sa avem mai multe modalitati de castig. A propus cateva idei chiar, cum ar fi sa ne gestionam mai bine ( „contabiliceste vorbind”)… sa dezvoltam sursele de venit din comert, diverse tranzactii pe o scara mica; a venit cu solutii de arbitraj si mediere in afaceri. Am notat tot in agenda mea”, isi zicea Pallas.
„Marte a propus o strategie mai agresiva in gestionarea resurselor noastre, sa facem unele cheltuieli pentru investitii, la care Saturn s-a opus cu rationamentul sau binecunoscut , argumentand ca nu este prudent sa ne precipitam exagerat, pentru ca am putea intampina probleme. Marte insusi este riscul in actiuni grabite si excesive , si, de cele mai multe ori, din cauza entuziasmului si a impulsivitatii nu alege intotdeauna calea cea mai potrivita și produce un consum al resurselor. Acest lucru dauneaza afacerilor ce devin astfel putin profitabile, sau daca vor fi totusi, vor deveni profitabile doar pe termen lung.”
Adnotarile lui Pallas vis-a-vis de tot ce se dezbatea, continua:
„Personal, sunt putin contra acestor idei de scurt metraj si prea ambitioase”, nota Pallas in jurnalul sau. „Cu toate acestea, Marte este dispus sa lucreze din greu si eficacitate admirabila pentru a obține caștigurile necesare. Marte vede in bani un simbol de putere mai degraba decat ca un element de schimb simplu, astfel incat ar trebui sa fim atenti la speculații, evaziuni, caci ele sunt tentante, pentru a “scurta” drumul spre reusita restabilizarii financiare pe care ne-o propunem cu totii”.
Ar fi prea mult sa redam tot ce a mentionat Pallas in jurnalul sau, mai ales referindu-se la urmatoarea intrevedere ce a avut loc, in data de 24 mai 2013, cu ocazia Eclipsei de Luna in Sagetator! Dar redam doar atat, ca o concluzie:
Despre Pallas in Taur stim ca transmite informatii prin intermediul simturilor fizice. Cunoasterea sta in puterea mainilor noastre, a lucrurilor facute de noi insine, din pasiunile pe care le avem si pe care este necesar sa le redescoperim si sa le folosim, odata pentru totdeauna. Pallas aduce un bun simt al culorii, formei si texturii unui lucru astfel incat sa il poata transforma in orice opera de arta. Talentele noastre ar putea fi folosite in redecorarea/ proiectarea interioara atat a noastra cat si a experientelor in care suntem implicati, fie ca ele sunt afaceri sau chestiuni personale .
Daca ducem o lupta, Pallas este acolo sa ne aminteasca ca avem forta ca ea si ca lupta noastra trebuie sa fie sustinuta pe termen lung cu rabdare. Ne aminteste sa ne gasim in noi abilitatea de a rezolva probleme prin abordarea unor solutii cu rezultate pe termen lung.
Pallas, vine cu un plus de sustinere. Ea nu este marea protagonista a unei activitati finaciare, insa reprezinta tenacitatea cu care experimentam zeci de solutii pentru aceeasi problema, gandind, calculand, proband in scris si in practica o teorie, un produs.
Pallas in Taur vorbeste despre cel ce poseda un anume interes pentru lucrurile materiale, dar nu despre persoana in sine cat despre interesul acelui om fata de protectia bunurilor sale, mai degraba decât lupta pentru ele. Pallas indruma sa fie utilizata logica, analiza si traditia pentru a rezolva probleme. Sentimentul de echitate se bazeaza pe idealurile de proprietate; isi apara pamântul, bunurile si activele sale. Pallas nu este dorinta de a acumula surse sau fonduri , ci strategia , tehnica, artificiul de absorbtie a acestora.
Pallas este interpretul al carui voce doar se aude spunand: „Ideea este excelenta, dar hai sa testam, sa calculam, sa experimentam, inainte de a ne entuziasma fara rost!”
In concluzie, aportul lui Pallas in dansul eclipselor este de a „cimenta” intr-un anume mod niste constructii in plan financiar ce stau acum sa isi inceapa existenta.

Sursa: http://daniilgaucan.wordpress.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu