miercuri, 22 mai 2013


Epuizarea suprarenalelor este una dintre acele boli de care cei mai mulţi oameni nu au auzit. Acesta este de obicei cauzată de stres. Dacă vă supraîncărcaţi corpul cu prea mult stres fizic, emoţional, şi/ sau psihologic, glandele suprarenale au de a face cu ea.
Chiar şi infecţiile, leziunile şi stresul din mediul înconjurător „taxează” glandele suprarenale. Dacă glandele nu sunt într-un mediu de recuperare şi refacere, apare adesea oboseala suprarenalelor.
Când auzi pe cineva spunând că este epuizat, este, probabil, oboseala suprarenală ajunsă la un anumit nivel. În lumea medicală, singura tulburare suprarenală pe care majoritatea medicilor o diagnostichează este boala Addison. Dacă nu aveţi simptome severe de boala Addison, este foarte puţin probabil ca medicii vor aborda problema suprarenalelor, lăsându-vă să plecaţi fără vreun ajutor.
Glandele suprarenale sunt situate pe partea de sus a rinichilor în apropierea coloanei vertebrale. Glanda dreaptă are o formă de piramidă, iar glanda stânga are o formă de semilună. Sunt de aproximativ un centimetru înălţime şi doi centimetri lăţime şi cântăresc doar câteva grame, dar ele au un impact foarte mare asupra sănătăţii noastre fizice, emoţionale şi psihologice.
  • Următoarele semne şi simptome ar putea fi un indiciu de oboseală suprarenală:
    -  Probleme cu somnul pe timp de noapte (insomnie), şi dorinţa de a doarmi în timpul zilei
-   Excesul de sare şi pofta de zahăr
-    Lipsa apetitului sexual şi lipsa generală de iubire pentru viaţă
-  Senzaţia de copleşit şi confuz
-   Depresia şi anxietatea
-   Iritabilitate
-  Nivel fluctuant al zahărului în sânge
-   Lipsa de concentrare
-   Probleme respiratorii
-   Scăderea tensiunii arteriale
-  Dureri în sinusuri, zona lombară şi tâmple
-   Răceli recurente sau gripă
-   Schimbare inexplicabilă a formei corpului
Mulţi oameni suferă de oboseală suprarenală de ani de zile şi vizitează tot mai mulţi medici, doar pentru a li se spune că au zahărul din sânge scăzut, fibromialgie, sau sindromul de oboseala cronică, sau că ar trebui să vedeţi un psihiatru, sau că sunteţi complet sănătos! Aceasta este problema!
Un medic, probabil, nu va diagnostica oboseala suprarenală deoarece nu există nici o baza de prescripţie medicală pentru a trata; şi totuşi unii oameni vor avea încredere doar in medicul lor şi puterea lui de a diagnostica orice.
Ironia este faptul că medicii sunt suferinzi de oboseală suprarenală, datorită nivelului ridicat de stres de la locul lor de muncă. Cei mai mulţi oameni acţionează pur şi simplu cu cafeină, zahăr, alcool şi alte medicamente. Aceasta agravează starea şi pot duce la alte boli grave. Glandele suprarenale sunt in continuare epuizate pentru a te face să te simţi dependent de aceste stimulente exterioare, doar pentru face faţă în fiecare zi activităţilor.
De fapt ceea ce cautam sunt bucuria şi viaţa productivă, nu-i aşa? O problemă cu oboseala suprarenalelor este că, dacă aceste glande epuizate, sentimentul de bucurie pare de neatins. Glandele suprarenale ajuta organismul nostru sa facă faţă stresului, dar în cazul în care nu aveţi grijă la mediu de lucru în mod corespunzător, viaţa poate părea destul de copleşitoare.
Vitalitatea, bunăstare, rezistenta, şi pofta de viaţă depind de sănătatea glandelor suprarenale. Și nu este vorba doar de oameni cu cariere cu mare stres, care suferă de oboseala suprarenalelor, ea poate afecta pe oricine. De multe ori, nivelurile de cortizol al unor persoane erau foarte ridicate, chiar înainte de a-şi da seama că sunt stresaţi!
În societatea modernă a devenit destul de normal să te simţi stresat şi epuizat.Există nenumărate opţiuni uşor de găsit pentru a ne ajuta să trecem prin fiecare zi, dar cele mai multe pur şi simplu pun corpurile noastre prin mai multe crize.
Daca simţi că ai putea suferi de oboseala suprarenalelor, recomand găsirea unui medic naturist în care aveţi încredere şi discutaţi semnele şi simptomele dvs. Ce îi opreşte pe majoritatea oamenilor de la recuperare completă este timpul necesar pentru a se vindeca. Nu este o rezolvare rapidă sau un medicament.
Este nevoie de o schimbare în conştiinţă şi o schimbare în stilul de viaţă, dar această schimbare va conduce la un nou nivel de trai. Vă veţi simţi proaspăt şi energic, fără folosirea de stimulente, produse farmaceutice, alcool sau zahăr.
  • Iată câteva sfaturi pentru a ajuta la menţinerea glandelor suprarenale sănătoase:
-   Hrăneşte-ţi mintea, trupul şi sufletul în fiecare zi, cu alimente organice, gânduri şi respiraţia corecta.
-   Nu mai încerca cu cafea şi / sau alcool. Ele vor pune mai multă presiune asupra glandelor suprarenale şi sunt raspunzatoare de scurgere a corpului de energiile naturale de vindecare. Dacă eşti hotărât spre vindecarea glandelor suprarenale, ar trebui să renunţi complet la cofeină şi alcool până când esti vindecat.
-   Renunţă la abordarea “nici o durere, nici un câştig”. Fă activităţi care îţi eliberează blocajele mai degrabă decât adăuga stres pentru organism, cum ar fi yoga, surfing, înot şi mersul desculţ pe nisip şi iarbă. Fă exerciţii hrănitoare pentru corp, minte şi spirit.
-   Redu sau taie din alimentaţie zahărul rafinat. Dacă aveţi nevoie de îndulcitor în alimente, încercaţi miere crudă şi ştevia.
-   Fii atent la ceea ce mănânci. Mestecă încet şi vizualizează că vei fi vindecat prin natură.
-   Ia proteine la fiecare masă din alimente cum ar fi broccoli, spirulină, varză, nuci, seminţe, proteine de cânepă şi proteine din mazăre galbenă.
-   Ia vitamine de înaltă calitate precum vitamina C, complexul B, vitamina E, magneziu pe tot parcursul zilei.
-   Beţi ceai de ginseng siberian dimineaţa şi ceai de floarea pasiunii înainte de culcare. Meditează în timp ce bei si să simţi cum glandele suprarenale se liniştesc.
-  Prioritizează pentru a obtine de cel puţin opt ore de somn pe noapte.
-   Foloseste sare Ayurvedică sau sare de mare neiodată la fiecare masă.
-   Nu bea apă în timpul mesei, dar o mulţime între mese. Fă apă pură sau filtrată cu un pic de  sare de mare şi lime sau lămâie.
-  Crearea unui mediu de viaţă armonios. Relaţii nefericite, dieta săracă, muncă stresantă şi surmenaj sunt unele dintre principalele cauze ale oboselii suprarenalelor.
-   Trăieşte cu un echilibru între putere şi predare. Ori de câte ori te simţi scurs şi tentat să ajungi la acele stimulente externe, închide ochii şi respiră adânc şi spune o mica mantră. Ceva care rezonează cu mine este un verset din Tao Te Ching:
“Permite vieţii mele să se desfăşoare în mod natural. Există un timp pentru a fi în faţă, există un timp pentru a fi în urmă. Există un timp pentru a fi în mişcare, există un timp pentru a fi în stare de repaus. Există un timp pentru a fi viguros, există un timp pentru a fi epuizat “.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu