joi, 11 aprilie 2013

Tratamente naturiste cu miere


Laptisorul de matca si apilarnilul in tratarea infertilitatii

Infuzia de papadie cu miere

Infuzia de papadie reprezinta un adevarat elixir pentru ficat si rinichi, un depurativ natural al intregului organism. Infuzia de papadie contribuie la eliminarea toxinelor.
Cum se obtine infuzia de papadie
Amesteca 10 g (2 lingurite) de planta uscata (partea aeriana alcatuita din frunze) si 250 ml apa (o cana). Dupa ce a dat in clocot, acopera vasul si lasa preparatul la infuzat, in repaus, 10 minute.
La final, strecoara si infuzia de papadie poate fi consumata. Nu se indulceste ceaiul cu zahar. Daca gustul e neplacut, foloseste miere de albine sau zahar brun.

Doza recomandata de infuzie de papadie este de doua cani pe zi, una dimineata, pe stomacul gol, si seara inainte de culcare. O cura cu infuzie de papadie de trei saptamani va avea efecte benefice asupra intregului organism, actiunea sa fiind vizibila si la nivelul pielii, care va deveni mai ferma si mai fina.
Filtrele de detoxifiere ale organismului sunt numeroase: pielea (prin transpiratie), plamanii (prin respiratie), aparatul renal (prin urinare) si, nu in ultimul rand, tubul digestiv (prin defecatie), care este a patra cale de eliminare a toxinelor din organism. In afectiunile renale de natura infectioasa se recomanda cura cu infuzie de papadie si administrarea de pilule cu albastru de metilen.


Cura de telina si hrean cu miere pentru curatarea ficatului

Ficatul obosit duce la moleseala, apatie, depresie, dar si la afectiuni ale pielii. O cura de detoxifiere a ficatului este necesara mai ales primavara, cand cura va reda organismului energia, ba chiar il va intineri. Iti recomandam o cura de telina si hrean cu miere pentru curatarea ficatului.
Ai nevoie de doua kilograme de telina radacini cu frunze, 400 g de radacina de hrean, 5 lamai, 500 g de miere si 100 ml de coniac.
Se spala si se curata telina si hreanul si se dau prin masina de tocat. Se stoarce sucul de lamai, se amesteca cu legumele si se adauga mierea si coniacul.
Preparatul se tine 3 zile la rece, inchis etans.
Pentru cura de telina si hrean cu miere pentru curatarea ficatului se ia cate o lingura din preparat, de 3 ori pe zi, dupa masa.
Ai grija sa alegi un coniac de calitate, care sa nu fie doar un alcool colorat, cu un sirop din zahar ars.
Concomitent cu aceasta cura este bine sa consumi cat mai multe fructe si legume crude, cat mai putina carne si proteine de origine animala si sa faci miscare.


Tratament naturist cu ceai de podbal si miere pentru curatirea plamanilor

Podbalul este o planta erbacee, din frunzele careia se face infuzie contra tusei si cataplasme. Cine il cunoaste pretuieste podbalul si ii acorda un loc important in farmacia casei.
Pentru curatirea plamanilor se recomanda ceaiul de podbal. Senzatia de stransura in piept si tusea trec rapid cu ajutorul acestei plante erbacee.
Se prepara un ceai dintr-o lingura plina de flori sau frunze de podbal, oparite cu o cana mare de apa. Se lasa 10 minute, apoi se bea, indulcit cu miere. Se beau 3 cani de ceai de podbal pe zi.
Acelasi efect il au si compresele inmuiate in ceai de podbal: trag fierbinteala din corp, domolesc slabiciunea si scad febra.


Tratament naturist cu miere si aloe pentru regularizarea ciclului menstrual

Tratamentul naturist de miere si aloe este recomandat pentru regularizarea ciclului menstrual.
Mai intai, prepara vinul de aloe: toaca marunt jumatate de kilogram de planta de aloe de 3-5 ani si amesteca cu un kilogram de miere si doi litri de vin rosu.
Amesteca cu o spatula de lemn la 2-3 zile. Dupa ce a fermentat timp de 6 saptamani, strecoara si pastreaza in sticle in frigider.
Tratamentul consta in a bea 3 linguri de miere si aloe zilnic, cate o lingura inainte de cele trei mese.


Tratament naturist cu miere pentru oxiuroza

Prezentam in cele ce urmeaza un tratament naturist cu miere pentru oxiuroza.
Oxiuroza este o boala parazitara raspandita in toata lumea si care afecteaza persoanele de toate varstele. Parazitii oxiurozei se localizeaza in intestinul gros, dar migreaza si in alte zone.
Fa un amestec de pelin uscat, in special din flori sub forma de pulbere, cu miere de albine, in parti egale.
Ia de doua-trei ori pe zi cate o lingurita rasa, timp de 6-7 zile (este o planta toxica).
Tratamentul naturist cu miere pentru oxiuroza trebuie urmat de toti membrii familiei. Lenjeria de pat si lenjeria intima trebuie schimbate zilnic, pana la vindecare.


Tratament naturist cu miere si apilarnil pentru noduli mamari si ovarieni

Tratamentul naturist impotriva nodulilor mamari si ovarieni este costisitor, dar eficient.
Amesteca 100 de grame de miere de albine curata, cu 50 de grame de apilarnil.
Ia zilnic cel putin 3 linguri. Se pot lua pana la maximum 100 de grame pe zi.
Tratamentul cu miere si apilarnil dureaza 3 luni.
Se mai poate lua dimineata pe stomacul gol o lingura de polen.

Mai multe tratamente gasitit la 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu