luni, 11 martie 2013

LUNA NOUA IN PESTI -11 MARTIE 2013 ORA 21:50, ORA ROMANIEI – “ O INTALNIRE INEVITABILA “


In faza de Luna Noua , Soarele si Luna impart acelasi grad zodiacal ,este casatoria cosmica a acestor doua luminarii asa cum apar ele denumite in astrologia veche , este prima pereche ce asociaza masculinul cu femininul intr-o unitate .
Luna Noua este un moment  al renasterii, este un moment benefic noilor inceputuri,  este un moment in care energia masculina a Soarelui este anihilata de energia feminina a Lunii , este un moment de echilibru a celor doua energii contrare in care predomina echilibrul dar si un moment in care energia necesara schimbarii este din nou la noi.
Ascendentul momentului de Luna Noua in Pesti este in Scorpion gradul 2:55, este o energie fixa de apa care induce destula incapatanare  dar si nevoie de regenerare interna. Devenim agresivi , autoritari , ne putem intalni cu anumite adversitati sau cu rezultatele unor actiuni din trecut . Ar fi bine sa lasam emotiile negative departe de noi, acestea pot fi bariere puternice in drumul spre succes sau macar catre multumire sufleteasca . Este o perioada buna in care putem debloca anumite stari interioare ,  avem de partea noastra o energie ce ne da forta sa depasim obstacolele . Intuitia este maxima , creste interesul pentru ocultism  , paranormal, mister, tot ce-i ascuns , secret,  atrag ca un magnet . Pluto, unul din guvernatorii acestui ascendent enrgizeaza  casa III –casa mintii practice,  frati, calatorii , comunicare . Taramul lui Pluto este transformarea , regenerarea iar acest lucru se intampla in viata noastra  indiferent de dorintele noastre . Pluto este ca o tornada care ne conduce intr-un loc cu totul diferit de ceea ce aveam la un moment dat in viata , ne obliga sa renuntam la acele aspecte ale vietii voastre care nu mai servesc procesului  nostru de transformare catre cel mai mare potential al sufletului nostru. Pluto este zeul comorilor ascunse iar prin experientele induse de el suntem fortati sa ne punem in lumina adevarata putere interioara . Pluto in casa III devine judecatorul modului in care ne folosim mintea in viata de zi cu zi , comunicarea devine ceva provocator si transformator . Comunicarea , studiul,  scoala devin problematice in urmatoarea perioada , pot aparea probleme  cu masina , de  tot ce tine de transport deoarece casa III este deasemenea si casa modului in care ajungem  dintr-un loc in altul .
Cel de-al doilea guvernator este Marte in Pesti aflat pe gradul 29:39 Pesti in conjunctie cu steaua fixa Scheat. 
Stelele fixe se  numesc asa  deorece in timpul vietii noastre scurte ,ele par a nu se misca deloc , cu toate acestea , ele se misca dar foarte putin . O stea fixa isi va pune amprenta in viata noastra ,in lumea noastra cand face un aspect strans cu o planeta ,cu o axa importanta . In acest moment de Luna Noua , steaua fixa Scheat   face un aspect de conjunctie cu Marte anaretic gradul   29:39, asta inseamna destule ghinioane atat la nivel personal cat si monden . Scheat este in constelatia Pegasus , calul zburator iar  in mitologie , caii sunt un simbol al unor dorinte catre trebuiesc domesticite . Necazurile , certurile , disputele care pot aparea in aceste zile nu sunt decat rezultatul dorintelor noastre . Pegasus a fost calarit de Bollerophon care a incercat sa devina zeu iar pentru asta  a zburat prea aproape de cer de unde a cazut fiind nevoit sa traiasca orb si in singuratate . Poate in aceste zile ar trebui sa ne controlam mai vine aroganta , sa dam viata dorintelor noastre dar cu multa intelepciune iar intuitia este arma noastra cea mai de pret . Daca tinem seama ca aceasta conjunctie este in casa V – casa iubirii , creativitatii, jocurilor, placerilor , speculatiilor ,atunci in aceste directii ar trebui sa fim temperati , sa nu ne jucam cu “focul “.

Yodul din 21 decembrie se reface in aceste zile dar cu Jupiter in mers direct . Jupiter este planeta norocului , expansiunii , spiritualitatii , iar ca punct central al Yodului indica schimbari in sistemele juridice , religioase , in crezurile noastre , in filosofia noastra de viata . Cu Pluto (transformarea radicala , moarte ,renastere ) in aspect benefic cu Saturn (  datoria, loialitatea, perseverenta , rezistenta, forma , continutul, limitele, responsabilitatea ,  cere de la noi  construirea unui fundament stabil din toate punctele de vedere ) si ambele in inconjunctie cu Jupiter in Gemeni , reajustarile karmice fac parte din acest moment astral . Despre Yod puteti citi aici.
Jupiter in Gemeni sau degetul lui Dumnezeu este intr-o stransa legatura cu punctul Vertex , un punct ce indica si el intalniri sortite ,  karmice . 
Activarea acestui punct intens Vertex de catre Jupiter in Gemeni  anunta ca destinul vrea sa ne spuna despre o intalnire speciala  ce poate avea un efect intens,karmic ,poate insemna o intalnire cu cineva inscris in destinul nostru care sa ne ajute sa ne redescoperim menirea cosmica . Vertex este numit adesea “ un punct de cotitura “ ce poate induce un sentiment ca destinul lucreaza pentru noi printr-o alta persoana sau putem avea parte de un eveniment remarcabi. Daca aspectul de inconjunctie este ca o ghicitoare astrala a carui raspuns cere eforturi repetate , ajustari , adaptari pana ajungem sa raspundem corect , punctual Vertex ne ajuta foarte mult in sensul ca putem intalni acei oameni care sa ne conduca spre menirea noastra cosmica .Vertex are un efect deosebit de important asupra relatiilor noastre personale deoarece este ca o axa electrica ce functioneaza ca o poarta , o deschidere , o  intalnire scurta sau de durata ce va schimba cu totul viata noastra , atinge sufletul nostru profund . In toate diagramele ,  o planeta in conjunctie cu punctul Vertex tinde sa faca acest aspect cel  mai puternic, are prioritate fata de alte unghiuri . Acuma , Vertex in Gemeni ne poate conduce catre acei oameni meniti sa ne ajute sa ne schimbam mintea , sa fim mai flexibili , sa credem in abilitatile de comunicare , sa facem mai mult decat un singur lucru la  un moment dat , sa credem in magia cuvintelor dar pentru asta trebuie sa invatam sa le alegem corect. Este un aspect ca accentueaza caracterul sortit al Yodului aratand intalniri fatidice cu alte persoane care ne pot schimba complet viata .Cu Vertex in Gemeni in casa VIII, intalnirile pot aduce o transformare profunda  sufletului , castiguri materiale , mesaje spirituale din univers , conexiuni psihice cu un partener . Dar trebuie sa stiti ca Vertex nu vorbeste doar de dragoste , asteptati-va ca ceva important din lumea exterioara sa intre in viata voastra atat in bine cat si in rau, asta in functie de ceea ce Universul are in plan pentru fiecare,  in special asupra celor nascuti in jurul datei de 11 a fiecarei luni .Aceste intlniri pot fi destul de deranjante pentru multi , planurile universului pot sa nu coincida cu planurile noastre dar asa cum noi suntem rotite mici in Roata mare a Universului ,va trebui sa cedam in fata acestor forte pe care nu avem nici o sansa sa le controlam . Ganditi-va la Vertex ca la cineva trimis la voi din exterior cu un mesaj care va schimba in totalitate viata , este o “intalnire inevitabila “ din senin , fara nici un avertisment dar destul de semnificativa.
Prin aceasta “Poarta a Destinului “, cu  Luna Noua in Pesti pe gradul 21 :23 , vom fi inspirati cu tot felul de idei bune pentru viitorul nostru .Putem visa cu ochii deschisi dar si asa ne putem trezi cu o idée stralucita sau ochii pot vedea calea , persoana , ideea necesara viitorului .
Luna Noua in Pesti este in aspect de careu cu Lilith ( ispita , vrajitoarea , cealalta femeie , cunoasterea ) dar si cu Ceres ( mama , pierdere si castig , ingrijire , legatura puternica cu copii ) . Acest aspect provocator aduce probleme cu mama , amantul, copii .  Lilith este iubirea salbatica din noi care merge dincolo de orice norma ,conventie iar de multe ori poate crea destule probleme pentru cei care cauta un anumit confort in iubire , in relatii . Unde apare Lilith apare de obicei frustrarea , furia ascunsa , renegarea , constiinta vinovata , izolarea , singuratatea , dorinta de a pastra integritatea . Deoarece Lilith este puternic legata de sexualitate  , nu trebuie sa ne mire relatiile triunghiulare , inselaciunea , manipularea , tradarea . Dar Lilith ofera si cunoastere , clarviziune , cunostinte pur cosmice . Lilith in conjunctie cu Ceres si in careu cu Luna Noua aduce destule probleme cu femeile ce emana un farmec misterios si subjugant , in relatiile triunghilare ( pot fi rupte sau pot fi facute acuma )  amplifica gelozia ,  strica reputatia , arata secrete,  pot aparea probleme cu barbatii , pierderea unui sot , a unui barbat , o separare fortata de cineva care sfasie sufletul .
Dar in legatura cu Luna Noua in Pesti se afla asteroidul 168 Sibbyla si asteroidul 134 Sophrosyne .

In mitologie , Sibbyla este o voce profetica , sfatul lui Dumnezeu , mesajul de la zei . Ea este  jumatate om , jumatate nimfa ,  poate citi trecutul , spune viitorul si vindeca sufletul . In mitologia greaca , Sibyla este un nume ce inseamna “sfatul lui Zeus “ iar in atina , Sibyla inseamna prorocita . Sibyla a fost asociata cu Oracolul lui Apollo ca sursa de inspiratie , deci ajutata de zei sa vada dincolo de un om obisnuit. Una dintre povestile mitologice renumite este cea legata de Sibylla din Delfi careia Apollo i-a promis ca poate avea orice . In consecinta , aceasta a cerut sa traieasca atatia ani cate fire de nisip sant in mainile ei uitand sa ceara si tinerete vesnica . Odata cu inaintarea in varsta , ea a inceput sa regrete decizia ei nedorind altceva decat sa moara.
Aceasta Luna Noua in Pesti care ne poate duce peste tot ( apa ) in conjunctie cu asteroidul 168 Sibbyla ne spune ca trebuie sa fim extrem de atenti la ceea ce visam , dorim deoarece putem primi  ceea ce cerem . Este o energie noua , profetica sau un avertisment pentru cei care  vor sa se ridice dincolo de limitele lor .Tragedia lui Sibbyle este ca ea a primit exact ce a cerut , dorinta ei a devenit realitate cu consecinte dezastruoase .
In mitologia greaca , Sophrosyne a fost o zeita a cumpatarii , auto-controlului , moderatiei , discretiei. Ea a fost unul dintre spiritele bune care a scapat din cutia Pandorei atunci cand prima femeie trimisa de Zei de pamant a deschis cutia cu daruri. Este echivalentul Zeitei romane Continentia –zeita moderarii, continentei si Sobrietas –zeita sobrietatii, cumpatarii. Saphrosyne a fost Zeita virtutii care inducea o stare de armonie,  de control rational a dorintelor cuiva . Este o energie ce stie sa tempere dar fara eforturi grele. In scrierile grecesti, Sophrosine apare in special in operele lui Platon , acest cuvant se refera la evitarea excesului in viata de zi cu zi. Pitagora foloseste si el acest cuvant cu rolul de armonie in toate .  In crestinism , sophrosyne inseamna puritate , integritate , feciorie , fidelitate sexuala , integritate .
In astrologie , energia acestui asteroid aspectata bine de restul planetelor din diagrama induce prudenta, moderatie in toate, auto-control fara efort, prudenta . Semnul si casa in care se afla Saphrosyne arata unde si cum exprimam prudenta , Este ca o stare de iluminare obtinuta printr-o viata armonioasa , ratiune , intelepciune practica , auto-cunoastere .
In aceste zile , avem de partea noastra pe Sophrosyne care ne ajuta sa nu facem excese prea mari , sa cultivam auto-controlul , echilibrul , bunul simt, moralitatea . Aceasta Luna Noua in Pesti ne spune prin Sibbyla si Sophrosyne ca dorintele noastre trebuie sa respecte legile armoniei si proportiei , moralitatea , cumpatarea , iubirea de adevar , frumusete si bunatate . “ Nimic in exces “ este  mesajul acestei Luni Noi .
Aceasta Luna in Pesti este guvernata de Neptun in Pesti si de Jupiter in Gemeni care este un ton important al acestui moment . Neptun in Pesti este in conjunctie cu Mercur retrograd  , asta inseamna ca iubirea neconditionata , iluziile ,  compasiunea , daruirea pentru celalalt , sacrficiul in numele iubirii , relatia cu divinitatea ,misterul ,  trebuiesc redefinite pentru multi dintre noi .

“ Ce ceata deasa , vai  ce ceata mare ….,
Oh , azvarliti-ne voi o carare !
Nu mai cunoastem drumul catre casa.
Si ceata este deasa … deasa… “
Aceste versuri ale  lui Eugen Jebeleanu sunt in acord deplin cu Neptun in conjunctie cu Mercur retrograd .
Chiron este si el in Pesti in conjunctie cu Mercur retrograd si in aspecte bune cu Pluto si Saturn , aceasta  energie poate fi curcubeul care face  lumina catre cheia scopului nostru divin , catre vindecare .

Adriana Tudosa
Sursa: http://adriana-astro.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu