joi, 28 martie 2013

Final perfect - Cipru îşi pierde suveranitatea financiară

Piesa de teatru se apropie de sfârşit
Un acord de principiu a fost stabilit în noaptea de duminică spre luni între preşedintele cipriot Nicos Anastasiades şi Troika asupra planului de salvare a Ciprului. Acordul "pune capăt incertitudinilor care afectează Cipru şi zona euro", a declarat liderul Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem. Suma destinată Ciprului este neschimbată şi "se va ridica la 10 miliarde de euro", a spus acesta.

Acordul prevede dispariţia Laiki Bank (Banca Populară), a doua bancă ca mărime a ţării. Deponenţii mici nu vor fi afectati, dar cei cu depozite de peste 100.000 EUR vor suferi pierderi. Acordul prevede ca Bank of Cyprus, prima instituţie financiară din ţară, cu mulţi deponenţi ruşi, nu dispare, dar deponenţii băncii cu depozite de peste 100.000 de euro vor suferi pierderi de până la 40%. În plus, autorităţile cipriote vor începe un plan de reforme structurale, privatizare şi crestere a impozitului pe societăţi de la 10 la 12,5%.

Sute de oameni au demonstrat duminică în Nicosia faţă de măsurile draconice cerute de Troika în schimbul activării planului de salvare, pentru a evita falimentul Ciprului.

Ipocrizie: Germania cere furtul a 20 % din depozitele Ciprului, dar declară că "Noi avem bani, avem mulţi bani..."

Odată cu acordul de principiu pentru delapidarea "legală" a 20 % din depozitele mari din Cipru, situaţia tensionată pare să se fi calmat: Cipru a fost rapid sterilizat, iar ruşii ce se cuibăriseră în Cipru au fost pedepsiţi. În plus, s-a dat un semnal clar că nimeni nu poate scăpa braţului atotputernic al Elitei, iar cei care vor să rămână bogaţi trebuie să "cotizeze" suficient de bunăvoie, altfel vor fi "tunşi" imediat.
Dar, dincolo de aceste semnale puternice, ipocrizia Berlinului este la cote "istorice"... Iată ce declara Wolfgang Schauble în urmă cu 10 zile:

"Cipru are un sector bancar cu taxe mici şi reguli simple, şi care a scăpat de sub control. Ca rezultat, Cipru este în insolvenţă, şi nimeni în afară de Cipru nu este responsabil pentru această situaţie. Am luat măsuri în toate ţările europene pentru a ne proteja împotriva efectului de contagiune".

În ciuda acestor declaraţii, adevărul este că zona euro este responsabilă pentru drama din Cipru, pentru că în lipsa "spălării creierului" Ciprului care a făcut ca băncile cipriote să acorde împrumuturi Greciei, sistemul bancar cipriot ar fi continuat să rămână sănătos.

Iată ce declara Jean-Claude Juncker în ianuarie 2013: "Zone euro trebuie să îşi folosească fondul de salvare pentru a injecta bani în băncile cu datorii".

Unele rapoarte recente ale Financial Action Task Force realizate în urma unui audit internaţional asupra tuturor celor 17 ţări din zona euro, au relevat faptul că Germania NU RESPECTĂ DELOC 5 criterii specifice, obţinând un ruşinos loc 3 în clasamentul celor mai iresponsabile economii europene. Raportul afirmă că "anual sunt generate sume uriaşe prin acţiuni de criminalitate financiară, estimate între 40 - 60 miliarde EUR".

Conform acestui raport de audit internaţional, Cipru respecta TOATE CELE 12 CRITERII... Raportul FATF continuă: "Cipru are cel mai strict regim din întreaga UE în ceea ce priveşte identificarea drepturilor de beneficii, obligaţie ce intră în vigoare începând de la 10 %, faţă de nivelul de 25 % stipulat în directivele europene împotriva spălărilor de bani".

În ceea ce priveşte dimensiunile "disproporţionate" ale sectorului financiar din Cipru, să nu uităm că Luxembourg (patria lui Jean-Claude Juncker) are un sector bancar de 24 de ori mai "gras" decât produsul său intern brut. Aşa că... cine e mai disproporţionat, până la urmă?!

Să ne întrebăm de ce oare nu s-a aplicat în Cipru acelaşi model care a fost folosit în Grecia? Fondul European Financiar a fost singura sursă de injectare a banilor necesari Greciei. La fel s-a procedat şi în cazul Spaniei, măsură aprobată "pe şest" de Mario Draghi, supranumit şi "omul invizibil" (pentru că la negocierile cu Cipru el nu a fost deloc văzut alături de Nicos Anastasiades, cu care seamănă fizic în mod suspect).

Deci Grecia poate să primească un calup de 230 miliarde EUR exclusiv de la Fondul European de Salvare Financiară, dar Cipru care avea nevoie doar de 17 miliarde, nu poate??? Şi, pentru că se creează tensiune din cauza acestei situaţii, ne facem că "negociem" timp de 10 zile, pentru ca să ajungem la final tot acolo de unde am plecat...? Oare ce se ascunde în spatele acestei abil regizate piese de teatru politico-financiar? Acum pare evident că sintagma "pedepsirea rulării banilor negri" este din ce în ce mai prezentă în toate canalele de informare (dezinformare) oficiale ale zonei euro. Adică, pedepsim pe toţi, dar nu pe cei din Franţa şi Germania, aşa-i?

Cele mai mari bănci din Luxembourg, în 2010 (statistica oficială - cifre în miliarde EUR):
1) Deutschebank (87)
2) Societe Generale (42)
3) BNP Paribas (39)
4) Banque et Caisse d’epargne de l’etat (38)
5) Credit Agricole (34)
In concluzie, toate sunt bănci germane şi franceze, şi însumeaza valori de 5 ori mai mari decât Banca de stat din Luxembourg! Ce fac toate aceste bănci franco-germane cu aceste uriaşe sume de bani, în Luxembourg?

"... una dintre activităţile importante ale sectorului bancar din Luxembourg reprezintă DEPOZITELE PRIVATE. Luxembourg este unul dintre principalele locuri de depozitare şi rulare pentru fondurile de investiţii. Ca rezultat, activităţile de administrare şi distribuire ale acestor unităţi de fonduri au cunoscut o rapidă şi înfloritoare dezvoltare în sectorul bancar Luxemburghez".

"Nimic" suspect, aşa-i? "Doar" că sectorul bancar e de 24 de ori mai "gras" decât toate celelalte activităţi din Luxemburg.

Nu există spălare de bani la Bruxelles, nu există un sector bugetar supra-încărcat în UE, nu există nici-o companie germană pe nume Siemens care "este cea mai coruptă companie din lume" conform unei declaraţii a unui judecător din Bavaria, nu s-au făcut nici-un fel de plăţi speciale din Germania către Grecia pemtru mituirea oficialilor greci, şi nu există nici-un fel de dovezi prin care Germania a "taxat" Grecia pentru două submarine, deşi nemţii le-au livrat doar unul singur. Nuuuuu... Pentru că noi, adevăraţii europeni, suntem super-curaţi şi oneşti, noi nu avem nimic în comun cu pieţele negre, cu evaziunea fiscală, etc.

Şi, să nu uităm că 73% din întreaga economie a Belgiei se bazează pe activităţi legate de administrarea UE, deci iată încă o economie "perfect" echilibrată, aşa-i?

Ca de obicei, ceea ce se serveşte publicului este doar "gunoi de înaltă calitate", dar, de acestă dată, e garnisit din plin cu ipocrizie eurocrată.

Sumarizând, se pare că germanii au făcut o treabă "bună": scandalul a speriat pe toată lumea, iar oligarhii ruşi au fost "buzunăriţi" de 20 % din banii lor. Super! Unii spun că Putin şi-a văzut duşmanii "raşi" financiar, ceea ce e de preferat faţă de varianta fizică, aşa cum a fost cazul magnatului Boris Berezovski, care a decedat subit după ce a făcut baie... Mă întreb dacă o fi vreo legătură între aceste evenimente...?

Rămâne important să ne amintim că Wolgang Schauble a afirmat că "acum pieţele financiare ştiu că noi (eurogrupul) suntem în stare să facem faţă oricăror turbulenţe", după încheierea "afacerii" Cipru. Ce simpatic este domnul Schauble! Mă întreb oare dacă el îşi mai aminteşte propria declaraţie din 23 decembrie 2012 când, pe aceeaşi temă, spunea: "nu există nici-un dubiu că anul 2013 va fi mult mai sărac în turbulenţe decât a fost 2012; lucrurile încep să se aşeze". Poftim!

Îmi amintesc cum unul dintre studiile despre psiho-patologia lui Adolf Hitler afirma în 1969: "Singura regulă despre Adolf Hitler este că nu există nici-o regulă despre Adolf Hitler". Există vreo asemănare cu prezentul? Decideţi dvs.
Revenind la situaţia din Cipru, Olli Rehn a spus că trebuie de urgenţă trasate noile direcţii economice pentru Cipru! El spune că guvernul cipriot va decide când va ridica controlul de capital, care s-a concretizat în limitarea la maxim 100 EUR zilnic a retragerilor din bancomate.

Una dintre cerinţele Băncii Centrale Europene (BCE) care a fost până la urmă acceptată de preşedintele Ciprului, a fost ca Banca Naţională a Ciprului să transfere la Frankfurt (Germania) 9 miliarde EUR din conturile Laiki Bank (Banca Populară). Curios, nu?

BCE a ameninţat zilele trecute că va opri orice finanţare a programelor de ajutor umanitar către Cipru, dacă nu se va ajunge la un acord. Se pare ca ameninţările au dat roade.

Un fost oficial al Trezoreriei SUA, Paul Craig Roberts, a declarat că în urma acestei crize financiare din Cipru, devine evident că "băncile au mai făcut un pas pentru a adânci umanitatea în sclavie".

Cipru - distrugerea suveranităţii financiare

"Banca Centrală Europeană ar fi trebuit să se concentreze pe salvarea băncilor în mod direct, şi nu pe DISTRUGEREA DEMOCRAŢIEI PENTRU A MENŢINE PUTEREA CONCENTRATĂ ÎN MÂINILE UNOR OAMENI. Această criză este folosită de către birocraţia UE (eurocraţi) de la Bruxelles pentru a DISTRUGE SUVERANITATEA FINANCIARĂ a ţărilor europene".

"Eurocraţii spun: Nu vă putem încredinţa vouă moneda euro (în continuare) pentru că voi creaţi din ce în ce mai multe datorii, aşa că noi vom decide ce buget veţi avea, ce politici fiscale veţi avea, şi ce politici de cheltuieli veţi avea". Asta este o adevărată lovitură de teatru, recunoaşteţi?
Se pare ca acest scenariu, acest experiment financiar impus Ciprului, va fi într-adevăr folosit în caz de necesitate şi asupra altor ţări membre ale zonei euro, dar, mai ales, va fi justificarea perfectă pentru a impune noi reguli mult mai stricte şi mai ne-democratice în toate ţările care vor dori să acceadă în zona euro (cum este România).

"Aşa încât, ceea ce vedeţi, acest spectacol cu salvarea băncilor nu este decât o scuză special creată pentru a DISTRUGE SUVERANITATEA ŢĂRILOR MEMBRE şi a concentra puterea financiară la Bruxelles şi în băncile private", a adăugat Paul Craig Roberts.

Paul Craig Roberts: "Dacă oamenii acceptă acest joc, toate aceste condiţii de sclavie, atunci pur şi simplu ei devin sclavii sistemului financiar, şi existenţa lor este decisă prin reguli stricte impuse din afară. Democraţia este un drept câştigat de oameni, şi nu văd nici-un motiv pentru a renunţa la democraţie doar pentru că este criză financiară".

Sursa: http://roaim.co.nr

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu