vineri, 8 martie 2013

Cinci principii pentru a salva o natie de la prabusire


descărcare (1)
Romania va ajunge o tara respectabila, onorabila si eficienta abia dupa ce sistemul de invatamant va fi fundamental restructurat si orientat catre descoperirea in elevi a potentialului creativ. Evolutia este strans legata de cunoastere. Nu este complicat ci printr-un exercitiu de vointa se pot introduce cinci directii de abordare in procesul educational:
1. Sporirea vitezei de asimilare a informatiilor.
2. Imbunatatirea principalilor parametri de atentie: volum, stabilitate, concentrare, distribuire, comutare.
3. Cresterea calitatii de a asimilare a informatiilor
4. Dezvoltarea super memoriei de scurta si lunga durata.
5. Atingerea celui mai inalt nivel al capacitatilor analitice, al gandirii abstracte si concrete.
Evident, acesti parametri vor fi urmariti de educatori de la gradinita pana la universitate. State puternice precum Olanda, Suedia, Elvetia, China si Rusia isi monitorizeaza copiii in procesul de formare, stiind perfect, dupa absolvirea stagiilor unde sa plaseze forta de gandire si de munca. In statele subrede, cum suntem si noi, nimeni nu pune accentul pe dezvoltarea spirituala si materiala a tinerei generatii ceea ce ne va plasa, intr-un viitor apropitat, in haos conceptual, intelectual si functional.
Toti ministri invatamantului de pana acum au facut reforme in sistem, reusind trista performanata de a pune pe butuci viitorul structural al tarii! Ne putem reveni doar abordand cu determinare si curaj un Program complex de dezvoltare a intelectului, fara de care riscam in scurt timp sa ne pierdem caracterul de stat european!
Sursa: http://codulluioreste.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu