duminică, 3 februarie 2013

OAMENII DE ȘTIINȚĂ TRAG UN SEMNAL DE ALARMĂ ÎNGRIJORĂTOR: OBEZITATEA A DEVENIT PANDEMIE!



Potrivit concluziilor unor experți în sănătate, nutriție și fitness care au participat recent la World Economic Forum de la Davos (Elveția), în  umătorii 20 de ani peste 50% din populația adultă a planetei va fi obeză. La ora actuală, potrivit experților citați, maladia obezității ucide anual peste 2,8 milioane de adulți. Dintr-un studiu prezentat de Linda Fried, decan la Mailman School of Public Health, din cadrul Universității Columbia, rezultă că în prezent 1,4 miliarde de adulți sunt obezi. Și această tendință se află în creștere galopantă.


      Printre cauzele obezității sunt incriminate mâncărurile de tip fast-food și lipsa activității fizice. Primul pas pentru rezolvarea acestei probleme - sunt de părere experții prezenți la forum - ar fi renunțarea la învinovățirea instinctivă a obezilor și concentrarea atenției asupra mediului în care aceștia trăiesc.
       Vicepreședinlele departamentului Acces to Sport din cadrul companiei Nike, Lisa MacCallum Carter, susține că obezitatea a apărut în urma urbanizării. Această concluzie nu explică și proliferarea obezității în mediul rural. Carter a expus date care atestă că americanii sunt în prezent cu 32% mai puțin activi din punct de vedere fizic, decât în anul 1967. Potrivit prognozelor realizate de experți, în anul 2030 vor fi cu 50 – 60% mai mulți americani inactivi fizic, deci supraponderali. Chinezii, la rândul lor, în decursul unei jumătăți de generație, au devenit supraponderali în proporție de 45%.

Cauze psihice care duc la suprapondelabilitate.
La forumul de la Davos nu a fost pus accentul pe cauze psihice, care duc la supraponderabilitate. De pildă, stresul, depresia și anxietatea. Se știe că la asemenea stări psihice, indivizii în general mânăncă mult, primul lucru pe care îl fac fiind să deschidă frigiderul.
Bebelușii născuți din mame obeze, riscă să devină supraponderali. Conform unui studiu întreprins de cercetătorii de la Imperial College din Londra, și copiii născuți prin cezariană pot deveni supraponderali. 
Copii născuți de femei supraponderale, riscă să devină și ei supraponderali.
Nu au fost puse în discuție nici practici medicale, ce contribuie la sporirea numărului de nou născuți supraponderali. Potrivit unui studiu recent, efectuat de cercetătorii de la Imperial College din Londra, bebelușii născuți prin cezariană, riscă să devină supraponderali.  

Produsele chimice, responsabile pentru fenomenul obezității.     
Nu s-a vorbit de efectele substanței bisfenol și altor produse chimice, ce intră în componența ambalajelor pentru alimente. Este știut că bisfenol, ce se adaugă în plastic pentru a-l face maleabil, intră în corpul uman prin ingerare de alimente și prin piele (pielea absoarbe circa 60% din toxinele  cu care intră în contact), conducând la obezitate, diabet, hipertensiune arterială, la apariția unor tumori canceroase.

Apariția băieților cu sâni și a fetelor cu pubertate precoce.
În opinia unor cercetători, apariția băieților cu sâni, cărora nu li se dezvoltă în mod normal organele genitale și a fetelor cu pubertate precoce, are legătură cu prezența bisfenolului în ambalajele de plastic, folosite pentru produsele alimentare, pentru articole de higienă corporală, la perdele din plastic din băi, etc. Fenomenul este intensificat prin injectarea cu hormoni a produselor din carne. 
 


Cerealele, legumele și fructele modificate genetic, sursă de îmbolnăviri.
Cerealele, legumele și fructele modificate genetic, au efecte dezastruoase în planul sănătății umane. De exemplu, oamenii de știință din Franța au descoperit că porumbul modificat genetic produce tumori canceroase, la cei care îl consumă. Se pare că cerealele, legumele și fructele modificate genetic, aduc o contribuție deloc neglijabilă și la creșterea în greutate a celor care le consumă. “Criminal este faptul că toate acestea nu au fost testate mai înainte, că autoritățile sanitare nu cerut studii mai îndelungate și, iată, de 15 ani se comercializează peste tot în lume produse modificate genetic” – a afirmat revoltat profesorul Gilles-Eric Seralini. Iar deputatul european JoséBové a cerut Bruxelleslui interzicerea imediată a utilizării unor astfel de culturi în Europa.

Terapiile alternative pot preveni supraponderabilitatea.
La forumul de la Daos, nu a fost puse în discuție terapiile  alternative de prevenire a supraponderabilității în rândul copiilor. Se știe că un copil supraponderal va deveni un adolescent supraponderal, care va deveni, la rândul său, un adult obez. Proliferarea obezități umane la nivel pandemic, are legătură cu interesele financiare ale marilor companii producătoare de alimente. Riscăm să ajungen în situația olmecilor și a toltecilor antici, care au dispărut în urma unei posibile pandemii de obezitate.

Concluzia trasă la World Economic Furum, în problema obezității.
„Este vorba despre o problemă gravă de sănătate globală, de dimensiuni uriașe. Nu o putem rezolva decât împreună” – a concluzionat Linda Fried, la World Economic Forum. Concluzia este corectă, dar deocamdată are puține șanse de a fi aplicată. Atâta timp cât vor fi menajate interesele trusturilor producătoare de produse alimentare și higenă corporală, vom asista la proliferarea obezității pandemice, la îmbolnăviri și decese cauzate de acestă maladie necruțătoare. 

O metodă românească pentru stoparea obezității.
Revin cu un subiect, pe care l-am făcut cunoscut în cadrul unor emisiuni de televiziune pe tema terapiilor alternative, la sesiuni de comunicări la care am participat și în Jurnal Paranormal. De patru decenii, am pus la punct metodologia necesară pentru stoparea supraponderabilității copiilor și aducerea lor la parametri fizici normali, cu control exercitat prin efectul Rudan. (A se vedea în acest sens și articolul din Jurnal Paranormal, intitulat De ce nu este agreat “efectul Rudan”?). Fără înfometarea copiilor și fără a fi puși să facă eforturi fizice deosebite.
       Oamenii de știință implicați în cercetarea cauzelor obezității, au ajuns la o concluzie general acceptată. Dacă vrem să salvăm specia umană de la autodistrugere prin supraponderabilitate, trebuie să o facem neîntârziat la nivelul generației tinere actuale. Nu avem șanse să îndreptăm un copac bătrân, care a crescut strâmb. Avem însă șanse să corectăm mlădițe tinere, ce dispun de maleabilitatea și energia necesare unei corecții pe verticală. 
       Adulții, care dispun de mijloace financiare să susțină acest proiect, sunt prea puțin interesați de soarta copiilor lor. Uită însă un fapt important: dacă părinții lor ar fi fost mai responsabili făță de ei, în prezent nu ar fi avut de pătimit din cauza supraponderabilității și a efectelor secundare pe care această maladie le provoacă. Dar după cum stau lucrurile în țara noastră, se vede treaba că voi voi pleca în eternitate, cu datele experimentale pe care le dețin. 
Sursa: jurnalparanormal.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu