marți, 22 ianuarie 2013

QUINOA, ALIMENTUL ANULUI. Proprietăţile incredibile pentru care a fost numită "Aurul incaşilor"


Quinoa are o valoare nutritionala incontestabila si este, de departe, unul dintre alimentele care fac senzatie in prezent. Cum nutritionistii sustin la unison ca aceasta minunata cereala inseamna sanatate pura, Natiunile Unite au hotarat sa o declare "alimentul anului".

QUINOA, ALIMENTUL ANULUI. Proprietăţile incredibile pentru care a fost numită Aurul incaşilor
QUINOA, ALIMENTUL ANULUI. Proprietăţile incredibile pentru care a fost numită Aurul incaşilor

"Aurul incasilor", cum a fost supranumita quinoa, este o sursa excelenta de minerale, vitamine, nutrienti si acizi grasi esentiali, care te ajuta sa ai grija de sanatatea si de silueta ta, scrie dieta.ele.ro. Iata 5 motive pentru care ar trebui sa transformi quinoa intr-un aliment de baza.

1. Are un aport proteic ridicat

Quinoa este plina de proteine, nutrienti care sustin metabolismul si te ajuta sa fii energica pe tot parcursul zilei. Daca vrei sa slabesti si sa-ti detoxifici organismul de grasimile rele, inlocuieste carnea cu minunatele boabe de quinoa. Specialistii spun ca proteinele din quinoa sunt mai puternice decat cele din carne si nu-ti afecteaza greutatea.

2. Contine de 2 ori mai multe fibre decat alte cereale

In cazul in care nu esti convinsa ca trebuie sa consumi mai des quinoa, iti spunem ca aceasta contine de 2 ori mai multe fibre decat orice alta cereala. Dupa cum stii, fibrele actioneaza ca un burete si absorb toxinele din organism, ajutandu-te sa slabesti si sa fii sanatoasa tun.

Pentru a profita la maximum de beneficiile oferite de quinoa, este indicat sa mesteci bine boabele. Astfel, nu doar ca vei dobandi rapid senzatia de satietate, dar vei avea si o digestie imbunatatita.
Sursa:  REALITATEA.NET

2 comentarii:

  1. va recomand sa consumati quinoa in primul rand din punct de vedere al proprietatilor pe care acestea le detine iar in al doilea rand pentru faptul ca modul de preparare este f usor (asemeni orezului), eu mi-am cumparat la cantitatea de 500g de aici: http://ameplant.ro/produs.php?id=1680&denumire=Quinoa_ecologica_BIO_500g Recomand!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este draga mea Eliza, este minunata!

      Multumesc pentru comentariu si informatii!

      Ștergere