sâmbătă, 15 decembrie 2012

Virgil Magureanu: In ‘89 am avut o lovitura de stat militara organizata de KGB si CIA. Se stia din anii ‘70 ca Ion Iliescu va fi succesorul lui Ceausescu.


Virgil Magureanu, fostul sef al SRI, a declarat la Realitatea TV ca in decembrie 1989 am avut o lovitura de stat militara, reusita partial, si ca aceasta ar fi fost organizata de KGB si CIA. Fostul sef al SRI spune ca datele loviturii de stat se stiau din septembrie ‘89.

Ideea unei lovituri militare de stat este sustinuta, in opinia lui Magureanu, si de succesiunea unor operatiuni militare de dinaintea fugii lui Ceausescu si pana s-a declarat ca situatia e sub controlul armatei si a avut loc acea fraternizare a armatei cu populatia. “Ma indoiesc ca in decembrie ‘89 sentimentul anticomunist a fost unul atat coplesitor. El a aparut cateva saptamani mai tarziu”.

Magureanu spune ca inca din a doua jumatate a anilor ‘70 se stia ca succesorul regimului Ceausescu si a lui personal va fi Ion Iliescu si crede ca marginalizarea lui Iliescu din ultima perioada a regimului comunist a fost si din aceasta cauza.
Fostul sef al SRI spune ca arestarea si condamanarea generalilor Stanculescu si Chitac este o farsa judiciara sinistra. “Nu e vorba numai de contributia generalului Stanculescu, de neinlocuit in acele evenimente, dar cineva vrea sa ne adoarma cu ideea ca daca a scos in fata niste tapi ispasitori ei scapa nevinovati.”
Dezvaluirile care stau la baza dezbaterilor media din ultimele doua zile au fost facute de Virgil Magureanu in ultima sa carte referitoare la evenimentele din decembrie 1989.
“Nu era o persoana dotata cu prea mult curaj. Nu avea vocatia unui personaj eroic. Nu l-am fi putut vedea vreodata indemnand tinerii la lupta pe baricade. Profita insa de orice situatie chiar daca nu avea niciun merit acolo”, este descrierea facuta in carte lui Ion Iliescu de catre Virgil Magureanu.
Sursa: gandeste.org

Clasa de mijloc a Germaniei, din ce în ce mai erodată



În Germania, clasa de mijloc este din ce în ce mai fragilă, numărul celor care se încadrau în definiţia acesteia scăzând din 1997 până în prezent cu aproximativ cinci milioane, respectiv de la 65 la 58 la sută.

Recentul studiu, prezentat de Fundaţia Bertelsmann şi realizat în colaborare cu Institutul de Studii Economice din Germania, trage un semnal de alarmă serios privind “numărul din ce în ce mai mic al oamenilor care reuşesc să se desprindă din categoria celor cu venituri scăzute şi să facă parte din cea de mijloc”.

Concluziile investigaţiei sociologice ale aceleiaşi fundaţii dau dreptate unei păreri larg răspândite în Germania, conform căreia “nici măcar specializarea într-un anumit domeniu nu mai reprezintă o garanţie pentru o viaţă prosperă”. În plus, spun specialiştii, fiecare al patrulea german care face parte din clasa de mijloc se teme “în mod latent” că ar putea pierde acest “statut”.

Mai mult pentru mai puţini
Nu este aşadar surprinzător că numărul celor care acced în clasa de mijloc a societăţii cunoaşte un declin continuu şi accentuat. În acelaşi timp, clasa de mijloc a cunoscut o îmbunătăţire crescândă a nivelului de educaţie şi a accesului la locuri de muncă “înalte”, un alt motiv pentru diminuarea clasei de mijloc. Mai puţin îmbucurătoare este tendinţa multor salariaţi din clasa de mijloc de a aluneca în categoria celor cu venituri mici.
Această din urmă categorie este, conform studiului Bertelsman, din ce în ce mai mare. Numărul oamenilor cu venituri mici şi foarte mici a crescut cu aproximativ patru milioane, iar al celor care câştigă mult a crescut cu jumătate de milion. Clivajul dintre bogaţi şi săraci este aşadar din ce în ce mai mare.
Mobilitatea socială cunoaşte la rândul ei un declin, se mai afirmă în studiu. Aproximativ 70 la sută dintre cei cu salarii scăzute au rămas captivi ai aceleiaşi categorii sociale şi după trei ani, unul dintre motive fiind creşterea numărului celor care locuiesc singuri, respectiv al cazurilor de familii mono-parentale, unde copiii sunt îngrijiţi doar de unul dintre părinţi.
Reforme cu efecte negative
Pentru situaţia creată, sociologii dau vina pe guvernul federal, a cărui reformă fiscală de la mijlocul anilor 90 a avantajat cu precădere bogaţii. “Clasa de mijloc a beneficiat mult mai puţin de pe urma modificărilor fiscale”, se arată în studiu. O altă cauză care a dus la actuala situaţie este reprezentată de reformele de pe piaţa muncii şi declinul condiţiilor de lucru “normale”. “Apariţia unor contracte de lucru mai degrabă atipice a dus de regulă la o scădere sub nivelul mediu a salariilor”, mai spun specialiştii.
Studiul Fundaţiei Bertelsman se bazează pe un aşa-numit “panou socio-economic” pentru realizarea căruia au fost intervievate anual 20 000 de mii de persoane. Se consideră că din clasa de mijloc fac parte cei care dispun de 70-150 la sută din venitul mediu, de pildă o familie cu doi copii sub 18 ani, ale cărei venituri lunare se situează între 2400 şi 5100 de euro.
Autor Vlad Drăghicescu
sursa: dw.de
         gandeste.org

INCREDIBIL! Sfârșitul lumii, transmis în direct


Isteria apocalipsei ia proporții alarmante, în ciuda faptului că specialiștiii spun că nu este decât o invenție. Dat fiind interesul publicului pentru acest subiect, cea mai mare agenție de presă din SUA se pregăteşte să difuzeze, în direct, ”sfârşitul lumii” de la Chichén Itzá, un uriaş sit arheologic precolumbian construit de civilizaţia Maya.


Situl arheologic se află în partea central-nordică a Peninsulei Yukatan, adică acolo unde trăiau pe vremuri triburile mayaşe, cărora li se atribuie predicţia potrivit căreia sfârşitul lumii s-ar produce la 21 decembrie 2012.
Associated Press a transportat deja antene de satelit în cunoscutul sit din nordul Mexicului. De pe 19 până pe 21 decembrie, AP va difuza în direct pe site-ul său de internet tot ceea ce se poate întâmpla dezastruos pentru omenire chiar din patria mayaşilor.
La 21 decembrie, potrivit calendarului civilizaţiei Maya, se încheie un ciclu în evoluţia lumii, care a durat 26.000 de ani, şi începe etapa de tranziţie spre o nouă stare energetică a omenirii.


Sursa:  Libertatea.ro 

INCREDIBIL! Timpul ... MOARE? Vezi cât de puțin înseamnă, de fapt, 24 de ore!


Teorie incredibilă lansată de specialiști. Aceștia susțin că timpul nu mai are aceeași durată ca acum 34 de ani de exemplu. Ba mai mult, oamenii de știință mai susțin că acesta va ajunge la un ”punct zero”, și că procesul va determina o comprimare a orelor, astfel încât o zi de 24 de ore va ajunge să măsoare 16.


Cercetătorii pun această comprimare pe seama oscilației Schumann sau rezonanța Schumann (cunoscută drept ”pulsul Planetei”). Conform specialiștilor, până în anul 1978, acest "puls al planetei" s-a menţinut constant, aşa cum a fost şi în ultimii 10.000 de ani.
Se pare ”pulsul Planetei” s-a menținut la 7,8 cicluri timp de mii de ani, însă a început să crească din 1980, în prezent ajungând la 12 cicluri. Oscilația se oprește, susține site-ul thecamino.com, la 13 cicluri. Așadar, în prezent timpul a ajuns să măsoare 16 ore efective și tinde să se scurgă cu repeziciune spre punctul zero. Acela este momentul în care planul Sistemului Solar, se va suprapune planului Galaxiei, după cum susțin cei care au interpretat calendarul mayaş.


Sursa:  Libertatea.ro 

Muraturile: secrete romanesti pentru tratarea bolilor


Exista numeroase beneficii ale consumului de muraturi, fermentate natural, in saramura. Muraturile se recomanda a fi consumate in anumite afectiuni, precum ulcerul gastric sau constipatia, datorita proprietatilor curative.

Beneficiile pentru sanatate ale muraturilor

Beneficiile muraturilor

Se recomanda consumul muraturilor obtinute prin fermentatie naturala in saramura, in recipiente de lemn sau sticla.
In procesul de fermentatie, in muraturi se acumuleaza acid lactic si se pastreaza vitaminele si mineralele din legume.
Muraturile contin urmatoarele vitamine:
  • Vitamina C
  • Vitamina A
  • Vitamine din complexul B
Muraturile sunt probiotice naturale, continand bacterii benefice (Lactobacili) care restabilesc echilibrul si sanatatea microflorei digestive si cresc imunitatea.
Anumiti compusi continuti in muraturi, in special in varza murata, au proprietati anticancerigene (glucozinolatii) si hepatoprotectoare (sulforafanul).
Muraturile sunt bogate in antioxidanti:
  • Vitamina C
  • Vitamina A
  • Vitamina E
  • Zinc
Muraturile au un continut bogat in fibre, ajutand la detoxifierea colonului si preventia constipatiei.

Beneficiile consumului de muraturi

Consumul de muraturi se recomanda in:


1 Afectiuni digestive

Muraturile au un continut crescut de acid lactic si bacterii “prietenoase”, care imbunatatesc digestia si amelioreaza problemele digestive (ulcere, gastrite, constipatie).
Deasemenea, prin continutul crescut de fibre si antioxidanti, muraturile ajuta la “curatarea” colonului de reziduurile toxice si cancerigene, precum nitrozaminele.


2 Detoxifierea organismului


3 Afectiuni hepatice

Muraturile contin antioxidanti, fibre si substante hepatoprotectoare, ajutand la detoxifierea hepatica.


4 Revitalizarea si remineralizarea organismului

Muraturile contin multe minerale: potasiu, sodiu, calciu, magneziu, fosfor, fier, iod.

5 Astm bronsic si alte afectiuni respiratorii (pneumonii)

Enzimele si antioxidantii din muraturi (vitamina C, vitamina A, zinc) au si proprietati imunostimulante, ajutand pe timp de iarna, la combaterea si preventia virozelor si a gripelor.

6 Diabet


7 Afectiuni dermatologice

Muraturile ajuta inclusiv la preventia imbatranirii pielii. Muraturile intarzie aparitia ridurilor prin efectele detoxifiante.


8 Combaterea obezitatii

Muraturile au foarte putine calorii si un continut bogat de fibre, care produc satietate.

9 Dupa cure prelungite cu antibiotice

Muraturile ajuta la refacerea microflorei colonice.

10 Cancer


11 Dislipidemie, ateroscleroza

Prin continutul de fibre, muraturile contribuie la eliminarea excesului de colesterol din tubul digestiv.
Anumiti compusi din varza murata s-au dovedit a reduce concentratia colesterolului “rau”.

12 Surmenaj fizic/intelectual

Muraturile intaresc sistemul nervos si muscular prin continutul lor bogat de vitamine si minerale.

13 Menopauza

Varza murata si-a dovedit beneficiile si in ameliorarea simptomelor legate de menopauza: bufeuri, nervozitate, osteoporoza.

Varza murata

Varza murata contine vitamine, minerale si fermenti cu rol benefic pentru sanatate.
Dintre vitamine, varza murata contine vitamina C si intreg complexul de vitamine B (B1, B2, B3, B6, B9, B12, acid folic).


Dintre minerale, varza murata contine calciu, magneziu, potasiu, zinc, importante pentru a reda vitalitatea organismului.
In procesul de fermentatie, se dezvolta enzime si bacterii “prietenoase” pentru intestin (Lactobacili), care imbunatatesc digestia si scot din tractul digestiv reziduurile si substantele cancerigene.
Varza murata se recomanda pentru tratarea urmatoarelor afectiuni:
  • Ulcer gastric, gastrite
  • Cancer de colon
  • Probleme de tranzit gastro-intestinal (constipatie, diaree, pentru imbunatatirea digestiei); in caz de pirozis (arsuri la stomac), se mananca putina varza murata inainte de fiecare masa.
  • Astm bronsic: se recomanda consumul de salate de varza murata cu ceapa/usturoi.
  • Paradontoza: se consuma varza murata de 5-6 ori pe zi si se fac spalaturi cu zeama de varza (moare) calduta.
  • Acnee : se aplica foi de varza murata pe zonele acneice, zilnic, timp de 1 luna si se tin 30 minute.
  • Febra: se pune varza murata tocata marunt, la nivelul talpilor, se acopera cu o folie de plastic si apoi cu sosete; se tine 30 minute, dupa care se poate relua procedeul cu varza murata proaspata.
  • Hemoroizi : se beau zilnic 100 ml moare (zeama de varza) calduta, inainte de mesele principale si se consuma salata de varza murata sau cruda.
  • Gripa, viroze: compusii din varza murata stimuleaza imunitatea
  • Obezitate

2 Castravetii murati

Castravetii murati contin foarte multe minerale (potasiu, fier, magneziu) , enzime si bacterii benefice (probiotice), care stimuleaza digestia proteinelor si grasimilor, de aceea se recomanda asocierea lor cu mancarurile grase.
Sursa: www.garbo.ro

Unde ne ducem după ce MURIM. Explicații ȘTIINȚIFICE


Experienţe din pragul morţii, mărturii ale celor trecuţi prin moartea clinică... Se spune că nimeni nu a putut stabili până acum ce înseamnă cu adevărat sfârşitul biologic. Desigur, printre studiile care abordează această temă, există unele care "spulberă" speranţele celor care cred în "moartea sub o altă formă", respectiv luminile, desprinderea de corp, starea de pace.

Unde ne ducem când murim
Unde ne ducem când murim
Potrivit oamenilor de ştiinţă de la universităţile din Edinburgh şi Cambridge, senzaţiile asociate cu experienţele din aproapierea morţii nu sunt altceva decât încercarea creierului de a aplica un sens procesului morţii, scrie evz.ro.
Dr. Caroline Watt susţine că cea mai frecventă viziune - cea a luminii care atrage oamenii spre viaţa de apoi, "este probabil produsă de moartea celulelor pe care le folosim pentru a procesa lumina percepută de ochi şi decodificată în imagini". "Cea mai probabilă explicaţie este că nu călătoreşti într-un tărâm spiritual, ci pur şi simpu creierul încearcă să îşi explice experienţa neobişnuită prin care trece," menţionează dr. Watt, într-un material publicat de Trends in Cognitive Sciences.
"Dacă îţi pui un set de căşti pentru realitate virtuală care prezintă o imagine cu tine, chiar în faţa ochilor tăi, îţi poţi păcăli creierul să creadă că tu chiar eşti acolo şi să simtă că eşti în afara corpului tău" , adaugă Watt. "Dovezile ştiinţifice sugerează faptul că toate aspectele legate de experienţele din preajma morţii au o bază biologică," rezumă cercetătorul.
Raymond Moody, în cartea "Viaţa de după viaţă" (1957), a alimentat credinţele într-o existenţă post-mortem, prin gruparea mai multor poveşti ale celor trecuţi prin moarte clinică. În volumul scris pe când Moody era student la Medicină, majoritatea covârşitoare a celor o sută de subiecţi au descris sub diverse forme senzaţia desprinderii de corp, însoţită adesea de un zgomot dezagreabil, ca ţârâitul strident al unei sonerii sau ca un zumzăit puternic, bătaia unei tobe rapide ori sunetul unui torent care trece printr-o strâmtoare, apoi observarea de sus a eforturilor medicale pentru resuscitare, urmată de plutirea printr-un tunel (peşteră, pod, pasaj), la capătul căruia îi aştepta o lumină iradiind pace şi blândeţe.
Păşind “dincolo" - nu înainte de a-şi revedea, într-un panoramic rapid, momentele esenţiale ale vieţii- toţi au relatat întâlnirea cu fiinţe dragi dispărute anterior, urmată de confruntarea cu un prag, o barieră, sau o prezenţă spirituală care declanşează recăderea sufletului călător în trup.

Sursa:  REALITATEA.NET

Efectele SURPRINZĂTOARE ale încălzirii globale


Fotograful James Balog a lansat un amplu studiu al gheţarilor, iar dovezile pe care le-a descoperit l-au convins că planeta noastră trece printr-o schimbare extraordinară.

James Balog a realizat un documentar despre schimbările climatice
James Balog a realizat un documentar despre schimbările climatice
Balog a realizat un documentar intitulat Chasing Ice în care oferă publicului şansa de a urmări imagini nemaivăzute până acum, surprinse cu ajutorul unei camere revoluţionare de tip time-lapse, scrie descopera.ro.
Realizatorul a dat publicităţii imagini ce surprind cel mai mare gheţar filmat până acum în momentul dezintegrării. "E ca şi cum ai privi Manhattan-ul cum dispare în faţa ochilor tăi", spune Balog.
Pentru a captura imaginile ce arată cum se dezintegrează acest gheţar măsurând 7,4 kilometri cubi, realizatorii au aşteptat câteva săptămâni în apropierea sa, filmând cu ajutorul camerelor time-lapse.

Sursa:  REALITATEA.NET

MISTERUL celebrelor linii NAZCA a fost dezlegat


Mesaje adresate zeilor sau desene făcute de extratereştri. Sunt două dintre cele mai bizare teorii care au încercat să explice apariţia celebrelor linii Nazca, din Peru. Acum, însă, un cercetător nritanic susţine că a rezolvat acest mister
.



Misterul liniilor Nazca a fost descifrat
Misterul liniilor Nazca a fost descifrat

Profesorul Clive Ruggles, de la Universitatea din Leicester, crede că liniile Nazca, vechi de 1.500 de ani, sunt de fapt un labirint, o complicată cale spirituală. Deşi văzute din avion desenele au forma unor animale, Clive crede că ele nu au fost concepute să fie privite, ci parcurse pe jos, în cadrul unui ritual iniţiatic, scrie jurnalul.ro, citând Daily Mail.

În timpul celor cinci ani de cercetări, oamenii de ştiinţă au parcurs "la picior" 1.500 de kilometri de deşert din sudul Perului, analizând liniile create de cultura Nazca între anii 100 i.Hr.-700 d.Hr.

Profesorul Ruggles spune că şi-a dat seama de existenţa labirintului încă din anul 1984, însă la început nu ştia ce scop avea acesta.


Sursa:  REALITATEA.NET

Un OZN s-a prăbușit în Japonia, susțin mai mulți martori


În ultimele zile, mai multe site-uri au scris că Televiziunea Niponă din Japonia ar fi prezentat o știre potrivit cărora un OZN s-ar fi prăbușit în apropierea coastei insulei Okinawa, iar autoritățile ar fi făcut publice o fotografie cu obiectul zburător neidentificat.


OZN sau fenomen natural cât se poate de obișnuit?
OZN sau fenomen natural cât se poate de obișnuit? / FOTO: REALITATEA.NET
Neobișnuitul incident se pare însă că nu e la fel de spectaculos cum pare la prima vedere, scrie huffingtonpost.com
Potrivit informațiilor prezentate de mass-media internaționale, OZN-ul ar fi fost văzut prăbușindu-se în apă de câteva echipe de televiziune, de un echipaj de poliție și de unul de intervenții în situații de urgență pe data de 4 decembrie. Mai mult, fotografia de mai sus ar fi fost făcută publică de marina militară a Japoniei. 
În primul rând, așa-zisul OZN pare să fie mai degrabă de fenomenul fotografic denumit "lens flare" decât un obiect zburător neidentificat. 
În al doilea rând, chiar dacă s-a scris că Televizounea Niponă ar fi prezentat evenimentul, pe internet nu există indicii care să susțină această teorie. 
Drept urmare, există două posibilități: este vorba ori de un incident pe care autoritățile l-au acoperit cât au putut de bine, ori de o farsă bine realizată. 
 

Sursa:  REALITATEA.NET
www.youtube.com