joi, 22 noiembrie 2012

Grâul încolţit – remediu minune


Prin anul 1993 am cunoscut un om minunat şi anume părintele Leontie Gazea de la Cepleniţa, jud. Iaşi. Când m-am întâlnit cu el avea 95 de ani şi arăta de 60 ani. Mi-a povestit cum s-a vindecat el de gută după ce a citit o carte de E. Guinter – “Să trăieşti fără a fi bolnav”. Şi astfel a experimentat ce scria acolo, şi-a schimbat modul de alimentaţie şi mânca grâu încolţit. Astfel mai jos vă redau cu drag regimul alimentar – minune al părintelui Leontie Gazea.
“Grâul încolţit este un stimulator extrem de important al activităţii vitale a organismului uman, datorită conţinutului bogat în complexul de vitamina B şi în multe alte vitamine, cât şi a diferiţilor fermenţi (enzime) necesare pentru reglarea proceselor intime din organism. În multe boli, după o saptămână – două de consum al boabelor încolţite de grâu, la oamenii de orice vârstă se constată o vizibilă îmbunătăţire a stării de sănătate şi apoi o însănătoşire completă. Folosirea acestei metode nu este periculoasă şi este foarte eficientă”. Iar doctorul francez Jean Valnet în lucrarea sa, “Tratamentul bolilor prin legume, fructe şi cereale” (Editura “Ceres”, Bucureşti, 1991), scrie: “(…) excepţionala bogăţie a constituenţilor lui (a grâului – n.r.) autorizează cercetatorii care s-au aplecat asupra problemelor sănătăţii să afirme că ar da o grea lovitură dezvoltării tot mai accentuate a diabetului, a asteniilor, a nevrozelor, a nevritelor, a bolilor cardiovasculare, a cazurilor de cancer”.
Părintele pregătea grâu încolţit zilnic şi îl consumă umed sau sub forma unor turtiţe făcute de dumnealui. Dar acest mod de folosire a grâului încolţit îngreuna şi limita posibilitatea utiliz[rii lui pe timpul călătoriilor sau deplasărilor în alte localităţi. Pentru a înlătura aceste pierderi şi a veni în ajutorul consumatorilor, fiul său – ing. Nicolae Gazea – împreună cu feciorul său, Constantin, şi dl Cristea Marin au facut o inven’ie: fulgi de grâu încolţit. Produsul este brevetat şi premiat la Salonul Interna’ional de Invenţii din Iaşi, octombrie 1996, obţinând Medalia de Aur. De asemenea, în noiembrie 1998, la Salonul Internaţional de Inventică de la Bruxelles, a obţinut încă o Medalie de Aur. Acest produs se găseşte în comerţ sub numele de “Granovit” – fulgi de grau germinat. Se poate cumpăra de la mai toate magazinele alimentare din Iaşi şi în multe alte localitaţi. (Fără indoiala şi în Bucureşti). “Granovitul” păstrează însuşirile şi întreaga valoare nutritivă şi medicinală a grâului încolţit umed. Nu de mult, aceiaşi cercetători au scos încă un sortiment: “Musli-granovit”, care se găseşte deja în comerţ.
 Tratamentul cu grâu încolţit
Ce este grâul încolţit?
Germenii de grâu (grâul încolţit) sunt seminţe care trec din starea de viaţă latentă în stare activă, proces care determină o serie de transformări biochimice şi de structură. În acest moment, sămânţa încolţită conţine maximum de substanţe folositoare organismului uman. Iată câteva cantităţi de minerale uşor de asimilat de către organism, conţinute de 100 grame germeni de grâu: fosfor (1050 mg%), magneziu (342 mg%), calciu (71 mg%). La aceste minerale se adaugă vitaminele: A, B, E, K, D, PP, enzime şi anumiţi hormoni vegetali, cu structura foarte puţin cunoscută, care au efecte terapeutice extraordinare.
Durata curei
Pentru a observa primele efecte ale consumării graului încolţit este necesară trecerea a 3-4 saptămâni. Stabilizarea efectelor apare, însă, dupa 2-3 luni şi 6-12 luni în cazul persoanelor devitalizate sau care suferă de afecţiuni grave.
Doza terapeutică la adulţi este de 3-6 linguri pe zi; la copii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani, doza este de 1-2 linguri pe zi; la copii de 2-6 ani, doza este de 1-3 linguriţe pe zi.
Administrarea
Administrarea germenilor de grâu se face dimineaţa, pe stomacul gol. Grâul încolţit se dă prin maşină de tocat, pentru a fi mărunţit, după care se amestecă cu miere. Există şi o serie de reţete de combinare a grâului germinat cu alte alimente-medicament.
Acţiuni terapeutice ale acestei cure:
Primele efecte care se observă la această cură sunt: oprirea căderii părului, mărirea sau refacerea acuităţii vizuale, îmbunătăţirea coordonării mişcarilor, întărirea dinţilor, înfrumuseţarea pielii, reglarea activitaţii nervoase (germenii de grâu au şi un efect uşor sedativ), mărirea vitalităţii.
 Indicaţii
Grâul încolţit este indicat în:
  • creştere, tratamentul întârzierilor de creştere la copii;
  • boli de piele (acnee, eczeme, afecţiuni infecţioase recidivante);
  • îmbătrânire, îmbătrânire prematură;
  • afecţiuni hepatice;
  • subponderalitate (are efect reglator asupra greutăţii corporale);
  • la femei – în cazurile de estompare a caracterelor feminine: talia îngustă, bazinul larg, vocea subţire, lipsa pilozităţilor (părului) din zona abdomenului, spatelui, facială etc;
  • tromboflebita;
  • arterita;
  • tumori ale stomacului, tumori în general;
  • cancer;
  • afecţiuni oculare;
  • afecţiuni respiratorii recidivante (inclusiv astm şi bronşită);
  • impotenţă şi sterilitate masculină (pentru barbaţii cu vitalitate generală foarte scăzută);
  • amenoree, dismenoree (la femeile cu o constituţie fragilă, anemice);
  • anemie, lipsă de calciu şi magneziu;
  • dureri de cap, migrene, insomnie.
Contraindicaţii ale curei cu grâu încolţit
Germenii de grâu sunt contraindicaţi persoanelor care se confruntă cu dezechilibre cauzate de excesul de hormoni estrogeni în organism. În consecinţă, femeile cu ciclu menstrual foarte abundent, barbaţi cu tendinţa spre efeminare vor folosi cu prudenţă acest remediu-minune, care în cazul lor ar putea să accentueze anumite probleme.
Sortimente de grâu germinat ce se găsesc în comerţ.
În comerţ se găseşte grâu încolţit în urmatoarele forme de prezentare: pulbere obţinută prin uscarea şi măcinarea grâului încolţit şi apoi uscat; fulgi obţinuţi prin prelucrarea mecanică a boabelor de grâu încolţit; diferite combinaţii de fulgi sau pulbere de germeni de grâu cu fructe uscate (cătină, fructe de pădure, fructe exotice). Evident, nici unul din aceste produse nu are puterea curativă a boabelor de grâu proaspăt germinate şi date prin maşina de tocat.
 Obţinerea grâului încolţit după metoda Valeriu Popa
Se cumpără grâu – din ultima recoltă. Se cerne prin sită, ca să cadă corpurile străine. Joi dimineaţa la ora 6 se pune la încolţit 1 kg de grâu, într-o oală smălţuită, cu o capacitate de 5 litri. Se spală cu apă rece până se obţine o apă curată. Apoi, se umple oala cu apa limpede. Se pune într-un loc ferit. La ora 14 şi ora 22 se scurge apa în care a stat grâul şi se spală din nou, până rămâne iar apa curată. Se umple din nou oala şi se lasă la o parte. Vineri la ora 6 se scurge apa şi se transferă grâul în strecurătoare. Se pune strecurătoarea sub jet de apă. În timpul spălării nu amestecaţi grâul. Spălarea să dureze numai câteva secunde. Se va repeta din 8 în 8 ore, adică la orele 6 – 14 – 22, pănă iese embrionul (colţul) de 2 mm şi rădăcinile de 5 mm. Aceasta se obţine sâmbăta pe la prânz sau, cel mai târziu, seara. Când se obţine mărimea embrionului şi a rădăcinii, se pune grâul în sticle de sticlă care se vor acoperi cu dopuri, ca să nu intre aerul, şi se lasă la frigider. Dintr-un kg de grâu se obtine 1,5 kg de grâu încolţit. Această cantitate ajunge pentru o săptămână.
Sursa:  holisterapi.wordpress.com

Colapsul economic si demografic vs. politicile de austeritate




Cercetari recente sustin o concluzie a unui studiu de mediu realizat acum 40 ani: lumea este pe calea dezastrului.
G. Turner, un fizician australian, a publicat probabil unul din cele mai documentate lucrari academice a anilor ‘70, “Limitele cresterii”.

Scrisa de cercetatori de la prestigioasa MIT pentru Clubul de la Roma, studiul foloseste progame de calculator pentru a schita cateva posibile scenarii viitoare.

Scenariul cel mai plauzibil, cel “de bussiness”, capitalist, estimeaza ca daca omenirea continua sa consume mai mult decat natura e in stare sa ofere, un colaps total economic se va produce in jurul anului 2030, combinat cu un declin masiv al populatiei.
Totusi, studiul specifica faptul ca cresterea economica nelimitata ar fi posibila, daca guvernele impun fortat politici de investitii in tehnologie pentru a regulariza amprenta ecologica a umanitatii.
Proeminenti economisti dezavueaza insa aceasta varianta, de exemplu Henry Wallich de la Yale sustine ca limitarea economica fortata va duce la “codamnarea a miliarde de oameni la saracie permanenta”.
Este ceea ce vedem practic de cativa ani, prin perpetuarea acestei crize, prin politicile de contractie economica si austeritate promovate de guverne la comanda FMI-ului si a bancilor.
De asemenea, in grafic Turner a comparat datele reale obtinute intre 1970-2000 cu scenariul ” de bussiness”, observand ca scenariul aproape s-a suprapus cu evolutia reala a economiei si populatiei, delcarand: “Este un avertisment clar , ca nu suntem pe o traiectorie sustenabila”
         gandeste.org

Coreea de Nord ameninţă cu o nouă bombardare a insulei sud-coreene


остров енпхендо южная корея острова
Foto: EPA
Un reprezentant al comandamentului militar nord-coreean a ameninţat că ţara sa va bombarda din nou insula sud-coreeană Enphendo din Marea Galbenă ca urmare a comemorării în Coreea de Sud a persoanelor moarte în urma bombardamentelor nord-coreene asupra insulei din anul 2010.
Pe 23 noiembrie 2010, artileria nord-coreeană a supus insula unui atac de artilerie. Coreea de Nord şi-a motivat acţiunile prin faptul că exerciţiile militare desfăşurate în această zonă sud-coreeană au ameninţat securitatea Coreii de Nord. Drept urmare, pe Insula Enphendo au murit doi militari şi doi cetăţeni paşnici sud-coreeni.
Sursa: romanian.ruvr.ru

Vârsta nu are nicio relevanță!


„Când a aflat că va muri (datorită unei boli necruțătoare), cea mai bună prietenă a mea, m-a rugat să-i promit că nu îmi voi mai spune niciodată vârsta.
“Nu numai că nu vreau să o spui cu voce tare altora, dar nu mai vreau nici să te raportezi mereu la vârsta ta. Nu mai sta cu ochii pe ceas și nici cu gândul la ani.”
De ce mi-a cerut prietena mea să-i fac o asemenea promisiune? Pentru că ea s-a trezit într-o zi aflând că va muri. Și a privit în urmă. Abia atunci a realizat că a trăit toată viața raportându-se la vârstă, amânând și renunțând să ia anumite decizii. Nu s-a căsătorit cu omul iubit când avea 20 de ani, pentru că era prea tânără. Nu s-a mai dus în cluburi la 30 de ani, nu s-a mai dus la patinoar și i se părea aiurea să se dea pe tobogan și pe leagănele din parc, pentru că se considera prea bătrână pentru toate acestea.
Și s-a trezit într-o zi, când era cu adevărat târziu, fără șanse și cu sufletul împovarat cu regrete.
Vârsta cronologică, nu are nicio legătură cu vârsta sufletească. Dar omul trăiește raportându-se la vârstă, fără să realizeze că amâna, că renunță, că își reprimă dorințe și sentimente.
Ne îmbrăcăm anost de la o anumită vârstă, considerând că nu se mai cade să purtăm culori și ținute îndrăznețe.
Sau, de ce ar fi prea târziu să faci o facultate la 40 de ani?
De ce ar fi prea târziu să te îndrăgostești la 60 de ani?
Pentru că te simți prea bătrân? Chiar ești bătrân, sau asta o spune doar buletinul tău? Sufletul tău ce simte? Dacă nu simte, este doar pentru că sufletul primește mesaje de la creier, care-i spune că ești bătrân. Rațiunea ne sabotează de multe ori.
Apoi, făcându-ți cunoscută vârsta, oamenii te vor evalua în funcție de vârstă, vor avea așteptări de la tine raportându-se la vârsta ta și mai mult de atât te vor influența, descurajându-te atunci când vei dori să iei decizii, argumentând cu “e prea devreme”, sau “e prea târziu”.
De ce o femeie de 40 de ani nu poate avea un iubit de 30? Pentru că e prea mare diferența de vârstă, nu? Aiurea!
Credem că o persoană de 40 de ani ar trebui să fie mai matură decât una de 30 de ani. Nu este întotdeauna așa. Poate de aceea oamenii ne surprind uneori în mod plăcut, sau în mod neplăcut, cu maturitatea sau cu imaturitatea lor. Pentru că avem așteptări de la ei, în funcție de vârsta pe care o au.
“Cine se mai uită la mine, la vârsta mea?”
“O să zică lumea că am luat-o razna dacă voi face cutare lucru, la vârsta mea.”
“Să mă apuc acum la vârsta mea de cutare lucru?” Da! Fă ce simți, ce vrei, trăiește așa cum îți dictează sufletul! Nu pierde copilul din tine, nu pierde nici visele de adolescent, nici energia tinerească, pentru că acestea nu dispar cu trecerea anilor.
Aș sfătui pe oricine să uite de vârsta pe care o are, să nu o mai spună nimănui și să nu mai conștientizeze asta. Să trăiască așa cum simte sufletul său, să se simtă mereu tânăr și capabil, să nu i se pară niciodată prea devreme, sau prea târziu.
Câți ani am? Nu știu și nu contează. Sunt și voi fi mereu suficient de tânără pentru a îndrăzni să o iau de la capăt, atunci când mă voi trezi pe un drum care nu duce nicăieri.
Voi avea mereu vârsta potrivită să mă îndrăgostesc, să mă despart și să o iau de la început.
Voi avea mereu vârsta potrivită pentru a trăi copilărește, pentru a face greșeli, pentru a învăța ceva nou, pentru a visa, pentru a-mi dori, pentru a mă distra, pentru a-mi schimba direcția de mers, pentru a lua decizii și pentru a mă răzgândi.
Nu voi fi niciodată prea tânără pentru a avea prieteni bătrâni și niciodată prea batrână, pentru a avea prieteni tineri.
Și voi trăi mereu clipa, ca și cum aș muri mâine. Nu voi amâna să fiu fericită și nu voi amâna să iubesc.
Vârsta mea? Nu are și nu va avea nicio relevanță!” Mesaje De Suflet

Sursa: dei-matei.blogspot.ro

In timp ce puteti crede ca Universul va refuza, in realitate voi sunteti cei care va refuzati.


Universul va este co-creator in viata voastra si pe Pamant. Tot ce exista pe Pamant a fost creat prin interactiunea dintre omenesc si divin, chiar daca rolul omenesc a fost deseori jucat la nivel inconstient, cu o constienta limitata a puterii si potentialului sau.Universul trebuie sa raspunda fiecarei intentii cu „da”, pentru ca acesta este mandatul sau conform Legii Universale. Liberul arbitru al omenirii ii permite acesteia sa creeze fara limite, in cea de-a treia dimensiune si Universul trebuie sa ii raspunda in mod corespunzator. Nu exista niciun fel de ratiune a „da” –ului vostru , asa ca atunci cand cereti ceea ce vreti, fiti constienti de faptul ca fiecare cerere este implinita in frecventa, vibratia energetica si spatiul dimensional in care este creata. Stiati ca fiecarei cereri i se raspunde „da”?
Fiecare gand este o intentie puternica, ce pune in miscare energia creatoare. Nu exista gand sau credinta care sa nu dea nastere unui aspect corespunzator in viata voastra, pe Pamant si in Univers. Dar, daca nu sunteti oe deplin alinitati cu rezultatele pe care doriti sa le creati, sau daca nu sunteti pe deplin pregatiti sa integrati intreaga transformare si rezulatele ce vor urma, aceste rezultate nu va vor fi vizibile in forma pe care doriti sa o aveti sau sa o vedeti. In timp ce puteti crede ca Universul va refuza, in realitate voi sunteti cei care va refuzati. Ce aspecte ale voastre si are fiintei voastre nu-i permit „da”-ului sa se manifeste? Intrebarea pe care puteti sa v-o puneti este „ unde nu sunt pregatit pentru „da”--ul meu?” in loc de „de ce imi spune Universul „nu” ?” Nu este posibil ca Universul sa nege nicio intentie.
Fiti siguri de vointa Universului, de a va binecuvanta in toate. Nu se poate altfel. Universul nu poate retine nimic in fata voastra, dar nici nu va poate da ceea ce nu ati cerut, ce nu credeti ca meritati sau ca ati putea avea, nu va poate da ceea nu vreti sa intentionati pentru voi sau, sa creeze, in ciuda fricii voastre. Doar atunci cand dorinta voastra pentru evolutie se intalneste cu intentia de a misca noile energii in viata voastra, cand sunteti gata sa eliberati limitarile momentului trecut si sa treceti in potentialul extins al prezentului, veti vedea materializandu-se „da”-ul vostru, asa cum vreti sa il stiti si sa il vedeti.
Orice vedeti ca o limitare sau ca o dorinta neindeplinita este un „da” pe care nu sunteti inca gata sa il integrati in viata si in fiinta voastra. Nu va suparati pe Univers sau pe voi insiva (Universul este un aspect al Sinelui vostru). Mergeti, in schimb, inlauntrul vostru, pentru a afla unde nu sunteti inca pregatiti sa va aliniati cu „da’-ul vostru. Aveti nevoie sa credeti mai puternic, puterea si potentialul vostru? Vreti sa va eliberati credintele si gandurile care va blocheaza? Exista vreun domeniu in care sa nu fiti pe deplin aliniati cu ceea ce doriti sa materializati? Atunci cand stiti ca raspunsul din partea Universului, ca si co-creator al vostru, este intotdeauna „da”, veti sti ca orice „nu” vine de la voi si veti putea face transformarea, pornind dinlauntru, pentru a putea primi binecuvantarile pline de spor si satisfactie, ale fiecarui „da”.
Copyright (c) 2012 by Jennifer Hoffman. All rights reserved.
eulinterior.blogspot.ro

DICLORACETATUL DE SODIU CEL MAI EFICIENT TRATAMENT AL CANCERULUI.


Studii medicale recente au dovedit că dicloracetatul de sodiu(DCA) – un compus chimic simplu, marcat ca fiind relativ non-toxic care se absoarbe uşor în organism – poate reactiva mitocondriile, restabilind funcţia de apoptoză(autodistrugere) a celulelor bolnave de neoplasm(cancer), fapt ce permite regresia sau chiar remisia tumorii.
Potenţialul curativ al acestei substanţe este enorm, rezultate favorabile ştiinţific măsurabile pot fi observate deja la câteva săptămâni după începerea tratamentului. Este important de reţinut, că dicloracetatul de sodiu nu este un medicament şi nu poate fi brevetat drept medicament, fiind însă recent brevetat ca mod de tratament al cancerului în general.
Azi, datorită rezultatelor excepţional de promiţătoare, tratamentul cu dicloracetat de sodiu este disponibil şi la clinica Medicor Cancer Centre din Toronto/Canada, clinică ce oferă nu numai asistenţă medicală de specialitate, dar şi şanse de vindecare de peste 70% (www.medicorcancer.com).
Tratamentul cu dicloracetat de sodiu este relativ simplu, vi-l puteţi aplica şi singur!
Istorie
În 1930 un biochimist german, Otto Warburg, a descoperit faptul că celulele tumorale sunt rezultatul unor tulburări metabolice majore din celulele sănătoase. Potrivit lui, o tumoare trebuie să fie interpretată ca o perturbare în funcţionarea mitocondriilor. El a susţinut că celulele canceroase nu folosesc oxigenul pentru a produce energie, ci pentru a descompune glucoza.
În anul 1931 a primit Premiul Nobel pentru descoperirile sale în acest domeniu.
Warburg a subliniat faptul că există o legătură între nivelul scăzut al pH-ului în celulele canceroase şi progresia bolii, susţinând că nivelul mai ridicat al pH-ului înseamnă o concentraţie mai mare de oxigen, în timp ce pH-ul mai mic înseamnă o concentraţie mai mică. Dar, cu trecerea anilor, concluziile cercetătorului german au fost uitate, oamenii de ştiinţă fiind de părere că mitocondriile în celulele tumorale sunt ireversibil distruse.
În 2006, un cercetător canadian, Dr. Evanghelos Michelakis de la Universitatea din Alberta (Canada), a început să se intereseze, ce se întâmplă în cazul în care funcţionarea normală a mitocondriilor ar putea fi restaurată. A decis să folosească o substanţă deja cunoscută de peste 20 de ani, şi anume dicloracetatul de sodiu, substanţă folosită în tratamentul acidozei lactice.
În ianuarie 2007, o reputată revistă de specialitate “Cancer Cell” a publicat rezultatele studiului realizat de cercetătorii canadieni conduşi de Dr. Michelakis. Oamenii de ştiinţă au transplantat celule tumorale la şobolani. Timp de 3 săptămâni aceştia au fost trataţi cu dicloracetat de sodiu diluat în apă. După numai 3 săptămâni s-a dovedit faptul că progresul bolii a fost oprit, mitocondriile au fost reactivate, iar odată cu reactivarea lor, celulele şi-au recâştigat funcţia de apoptoză, funcţie blocată de neoplasm. Interesant de menţionat este faptul că, substanţa folosită a afectat numai celulelecanceroase! Dr. Dario Altieri, director al Centrului de Cancer de la Universitatea din Massachusetts Medical School a observat că în acest mod se poate obţine controlul asupra tumorii, oprind progresul acesteia, provocând regresia sau chiar remisia totală.
Cercetătorii de la Universitatea din Alberta (Canada), susţin că este posibil să se utilizeze dicloracetatul de sodiu ca un remediu pentru diferite forme de cancer, demonstrând că substanţa ajută regresia chiar şi în cazurile de tumori cerebrale. De remarcat faptul că, dicloracetatul de sodiu a fost utilizat cu succes şi înainte de către medici în tratamentul defectelor congenitale legate de metabolism.
În ciuda acestor rezultate deosebit de promiţătoare, companiile farmaceutice nu sunt interesate în efectuarea studiilor clinice. Aceasta deoarece dicloracetatul de sodiu este o substanţă chimică simplă şi ca atare, nu poate fi brevetată ca medicament. Prin urmare nu poate aduce profit industriei farmaceutice, ba mai mult, le poate strica „afacerea cancer” privându-i de multe miliarde..   Totuşi, cercetările echipei conduse de Prof.Dr. Michelakis continuă sub egida CIHR(Canadian Institutes for Health Research), CFI(Canadian Foundation for Innovation), programul Canada Research Chairs şi Alberta Heritage Foundation for Medical Research, momentan testele clinice de omologare aflându-se în faza a II-a. Acest lucru este posibil doar datorită finanţării din surse private.

Dozare
Doza zilnică de dicloracetat de sodiu este strict determinată de greutatea corporală (în kilograme) a pacientului. Doza variază când la tratament se adaugă cofeină, aceasta având un benefic rol catalitic.
Considerând dicloracetatul de sodiu ca o cheie care porneşte un motor, cofeina este pedala ce reglează turaţia motorului. Aşadar, prin reglemnetarea dozei de cofeină se poate reglementa intensitatea apoptozei.
Ceaiul – atât cel negru cât mai ales cel verde – este sursa de cofeină cea mai recomandabilă. Nu se recomandă consumul de cafea naturală deoarece acesta – spre deosebire de ceai – acidifică organismul.
Doza cea mai indicată pare a fi între 12 şi 25mg/kg/zi, cu excepţia cancerului cerebral, caz în care doza maximă nu trebuie să depăşească 12mg/kg/zi, iar administrarea cofeinei NU este recomandabilă.
Dacă se consumă cofeină în cadrul protocolului, tratamentul va începe cu o doză redusă: 12-15mg/kg/zi, fapt ce contribuie la prelungirea perioadei asimptomatice de administrare. În unele cazuri de succes, pacienţii au luat aproximativ 480 mg de cofeină/zi, care înseamnă aproximativ 10 ceşti de ceai negru (presupunând că o ceaşcă de ceai negru contine 40-45 mg de cofeină).
Doza zilnică poate fi divizată în 2 reprize.
Doza de dicloracetat de sodiu poate fi mai mare la pacienţii mai tineri, deoarece substanţa este mai bine metabolizată de organismele tinere.
Atenţie:În cazul în care se aplică doze mai mari, este posibil ca tumorile să se micşoreze foarte rapid, provocând sindromul de liză tumorală(TLS), ce poate fi periculos. Aceasta înseamnă căapoptoza celulelor tumorale poate fi atât de rapidă, încât organismul nu poate să elimine produsele de dezintegrare a tumorii. La fel şîsituaţia în care chemoterapia este aplicată simultan. Mai mult decât atât, în cazul în care tumoarea este ataşată la un perete al unui organ (un plămân de exemplu), reducerea masei tumorale poate fi atât de rapidă, încât organismul nu este capabil să reabiliteze ţesutul lipsă, situaţie ce poate deveni periculoasă.
Deoarece tiamina(vitamina B1) reglează TLS, însă cofeina diminuează rezervele de tiamină ale corpului, se recomandă suplimentarea tiaminei cu cca. 750 mg pe zi. Durerile de cap sunt un semn precoce de deficit de tiamină.
Dacă este diagnosticat sindromul de liză tumorală, administrarea dicloracetatului de sodiu trebuie întreruptă temporar.
Suplimente recomandabile
  • Vitamina B1 (tiamina) trebuie să fie administrată pentru amenţine rezervele normale de tiaminăDoza de vitamina B1 este stabilită între 500 mg şi 2500 mg în funcţie de intensitatea efectelor şi doza de cofeină. Doza cea mai potrivită pare a fi între 500 şi 1000 mg.
  • Omega-3. (www.vergis.ro)
  • Curcumin 95 (www.vergis.ro)
Efecte secundare
În cazul tratamentelor îndelungate sau în cazul administrării unor doze mari, dicloracetatul de sodiu poate provocaneuropatii reversibileSimptomele se manifestă prin tremurături şi/sau amorţeli ale degetelor de la mâini şi/sau de la picioare. Pentru a diminua acest efect secundar, se administreazăsuplimentele  menţionate mai sus şi se introduce o zi de pauză în protocolul săptămânal.
Alte efecte secundare posibile:
- Vertij, somnolenţă, oboseală (mai accentuate în cazul DCA + cofeină), slăbiciune, creşterea cantităţii de urină, umflare în zona gleznelor, greaţă, anxietate;
În cazul în care efectele adverse sunt prea puternice, doza de dicloracetat de sodiu trebuie redusă, sau tratamentul pauzat pentru câteva zile.
Unii pacienţi simt durere în zona tumorii în primele câteva zile de la începutul tratamentului. Acest lucru pare să arate că tratamentul este eficient.
Câteva sfaturi utile
Păstraţi dicloracetatul de sodiu în recipient închis (se oxidează!), iar recipientul se păstrează la loc întunecat şi răcoros. Împărţiţi doza zilnică în două porţii.
  1. Pentru dizolvare folosiţi apă sau ceai la temperatura camerei.
  2. Luaţi neapărat suplimentele recomandate, în special Vitamina B1 (tiamina).
  3. Dozajul este proporţional cu greutatea pacientului (atenţie: este vorba de miligrame/kg)! Exemplu: pacientul cântăreşte 70 kg, iar doza de dicloracetat de sodiu este stabilită la 12 mg/kg. Doza zilnică va fi: 70 x 12 = 840 mg, adică 0,840 grame pe zi.
  4. Doza de întreţinere este în general 10-13 mg/kg greutate corporală. Doza de întreţinere reprezintă doza ce trebuie administrată chiar şi după regresia(dispariţia) tumorii.
  5. Doza de studii clinice este de obicei, 25mg/kg greutate corporală.
  6. Poate fi luat şi pe stomacul gol sau în timpul mesei (cum doriţi).
  7. Corpul pacientului trebuie să aibă un pH preponderent alcalin. Se va evita zahărul: îndulciţi cu glucoză, miere de albine sau zaharină. De asemenea se vor evita alimentele care acidifică organismul.
  8. Dacă tratamentul este eficient şi analizele sunt bune (sau din ce în ce mai bune), NU GRĂBIŢI VINDECAREA: aveţi răbdare, progresaţi pas cu pas.
  9. Pentru a verifica efectul tratamentului, executaţi analizele de laborator – markeri tumorali, radiografie, computer-tomografie, mamografie, examen fizic, etc. – la fiecare 4 săptămâni.
Referinţe
http://www.thedcasite.com/Library/Dichloroacetate_induces_apoptosis_in_endometrial_cancer_cells.pdf
http://www.dca.med.ualberta.ca
http://www.nature.com/bjc/journal/v99/n7/full/6604554a.html
http://www.thedcasite.com
http://en.wikipedia.org/wiki/Dichloroacetic_acid
http://tumor-stop.com/5