sâmbătă, 13 octombrie 2012

Mesaj de la Matei - octombrie 2012 (2)


Mesaj de la Matei (2)

octombrie 2012
Suzanne Ward 
www.matthewbooks.com 


17. Structurile initiale - in special locuintele pentru cei care sunt acum lipsiti de adapost in propria tara sau dezradacinati din cauza violentei si cladirile destinate ingrijirilor medicale sau educatiei - vor fi la inceput rudimentare. Cat mai rapid posibil, acest gen de cladiri va fi insa inlocuit cu cladiri solid construite.

18. Enegia din surse gratuite si regenarabile va inlocui, treptat, dependenta actuala de petrol si gaze naturale. Alte masuri ce vor fi implementate curand, vor veni in sprijinul eforturilor facute de planeta insasi, pentru a-si restaura zonele cel mai puternic afectate de efectele negative asupra mediului inconjurator, astfel incat sa poata creste din nou culturi din abundenta, padurile sa isi revina si raurile sa poata curge dupa cum le-a lasat mama Natura.

19. Conform planului general, initial, al Epocii de Aur, toate aceste imbunatatiri importante ale lumii voastre ar fi trebuit sa se fi intamplat pana acum. Reteaua globala de coruptie, care le-a permis atata vreme, intunecatilor, sa detina controlul asupra popoarelor, ar fi cazut si adevaruri ascunse de mult ar fi iesit la iveala treptat, dandu-i populatiei timpul necesar pentru a accepta mai usor, aceste realitati.

20. Va apropiati de continuum, in care nu mai aveti inca zece ani liniari de-ai vostri, pentru a putea asigura etapele de acomodare pentru tot ce va urma - si atunci solutiile trebuie sa se puna in miscare, cu maxim de viteza si eficienta. Prin urmare, avand in vedere graba cu care vor fi puse in aplicare, cele mai importante schimbari, nu poate fi evitat un anumit grad de confuzie - aceasta fiind, insa, de scurta durata. Mintile si inimile intunecate, care ar incerca sa creeze haos, pentru a impiedica aceste schimbari, nu vor mai fi pe planeta si oamenii care vor ramane vor avea cu totii o natura iubitoare, saritoare si cooperanta.

21. Mama mea a primit numeroase intrebari, starnite atat de comentariile lui Hatonn cu privire la programarea prezentarii familiei noastre universale si la importanta vitala a alegerilor din Statele Unite, cat si la anumite probleme inrudite, ce agita multe minti. Suntem bucurosi sa raspundem la intrebarile din aceasta categorie.

22. Membri familiei noastre universale nu pot si nici nu vor ,,sa vina si sa puna imediat lucrurile la punct,,. Momentul aterizarii si al prezentarii fratilor si surorilor aflati deja pe planeta este stabilit de Consiliul Universal Suprem, care actioneaza sub indrumarea lui Dumnezeu. Cel mai bun moment pentru binele celor implicati poate fi stabilit numai din pozitia constiintei supreme.

23. Scopul a ceea ce numim, in mod curent, dezvaluire nu are absolut nimic de-a face cu niciun sistem politic national. Scopul este acela de a dovedi ceea ce a fost ignorat sau negat de guverne - si anume, ca exista multe civilizatii avansate in acest univers si ca unele dintre acestea se afla deja in mijlocul vostru.

24. Da, este posibil sa se creeze multa agitatie in momentul aterizarii navelor - dar, in prealabil, unii dintre conducatorii vostri, impreuna cu extraterestrii care traiesc in mijlocul vostru, vor face tot ce este posibil pentru a preintampina ,,isteria in masa". Puteti ajuta, pregatindu-va familia si prietenii, spunandu-le ca numeroasele aparitii ale unor obiecte zburatoare neidentificate, de-a lungul anilor, indica faptul ca extaterestrii din alte civilizatii sunt pasnici - pentru ca, daca nu ar fi fost, v-ar fi invadat cu mult timp in urma. 

25. Conform legii Creatorului care guverneaza acest univers, Fiintelor de Lumina nu le este niciodata permis sa intervina in liberul arbitru al vreunei persoane. Si asta include membri familiei noastre, personale, care locuiesc pe Pamant si care pot lua decizii ce ii conduc la greutati pe care nu le-au ales in contractul sufletului lor. 

26. Singura exceptie de la legea respectarii liberului arbitru este a Creatorul insusi - liberul arbitru nu poate fi folosit pentru inceperea unui razboi nuclear. Conform deciziei libere a Pamantului, luata imediat dupa 11 septembrie, nu va mai avea succes nici un fel de act de terorism major. In ambele cazuri, este responsabilitatea lui Dumnezeu de a preintampina asemenea incercari. El a autorizat civilizatiile dotate cu tehnologie preventiva, sa se conformeze acestor mandate si ele au facut asta cu succes, de mai multe ori pana acum.

27. Ce li se permite tuturor Fiintelor de Lumina sa faca - si o fac cu bucurie! - este sa emita fascicule de Iubire-Lumina catre toate sufletele de pe Pamant, pentru a le asista in inaltarea constiintei si dobandirea claritatii spirituale. A atinge, voit si spiritual, unele nivele superioare ale constientizarii reprezinta tot ceea ce isi doresc, la nivel sufletesc, toate fiintele din intreg acest univers.

28. Cei care primesc Lumina incep sa isi deschida mintile si inimile - si asta conduce la decizii mai intelepte si la actiuni mai blande. Fiecare individ are insa liberul arbitru de a face sau nu asta - o Fiinta de Lumina nu isi va exercita niciodata influenta, altfel decat prin transmiterea esentei de Lumina-Iubire pura, a Creatorului.

29. Nu puteti masura cantitatea de Lumina pe care o trimit celelalte civilizatii spre Pamant si, prin urmare, nu exista nicio baza pentru a va gandi ca, daca vor mari aceasta cantitate, intunecimea va putea fi eliminata in totalitate. Acest gand omite liberul arbitru pe care il are toata lumea, cu exceptia celor doua situatii mentionate mai sus.

30. Gaia, sufletul Pamantului, doreste ca toate formele ei de viata, aflate pe corpul sau planetar, sa infloreasca in belsug si sa traiasca in pace, iubire si armonie cu Natura. Pregatirea terenului pentru intrarea Pamantului in Epoca de Aur si materializarea viziunii Gaiei transcend toate aspectele celei de-a treia densitati – indiferent daca acestea au baze politice, ideologice, culturale, sociale, economice sau se datoreaza separatismului religios.

31. Daca va doriti ca urmasii vostri sa mosteneasca o lume libera de intuneric, impartasiti viziunea Gaiei. Daca va doriti conducatori la orice nivel, care sa coopereze pentru imbunatatirea starii tuturor popoarelor, impartasiti-i viziunea. Daca vreti ca iubirea, onestitatea, bunatatea, generozitatea si dreptatea sa invinga in lume, impartasiti viziunea Gaiei. Daca vreti ca toata lumea sa respecte sufletele animalelor si sa traiasca in armonie cu intraga Natura, impartasiti-i viziunea. 

32. Si acum, pe scurt, despre alte intrebari.

33. Este adevarat ca Iluminatii au avut o contributie la izbucnirea violentelor in tarile nord africane. Baza puterii lor globale s-a naruit, dar agentii ,,operatiunilor lor negre,, mai atata inca, ori de cate ori pot. Cu ajutorul publicitatii facute unui film provocator si irational, agentii au manipulat cu usurinta o explozie de furie in randul multor musulmani, in timp ce multi altii, avand aceeasi credinta, isi arata regretul pentru reactiile violente. Acesta este un exemplu al modului in care vibratiile inalte predominate intensifica toate caracteristicile si comportamentele, pe modelul bine-mai bine, rau - si mai rau.

34. Descoperirea recenta a unui fragment dintr-un document care o mentioneaza pe sotia lui Iisus nu este "intamplatoare" - nimic nu este intamplator! El a iesit la iveala ca un prim pas care ii poate inspira pe crestini sa fie mai receptivi la adevarurile legate de lunga viata a lui Iisus, alaturi de preaiubita lui Maria Magdalena si de copii lor.

35. Chiar daca fiecare caz este la fel de unic ca si persoana in cauza, in general vorbind, bolile cronice nu vor fi vindecate, imediat ce persoanele afectate vor face trecerea in cea de-a patra densitate, ci ele vor trece treptat pana la atingerea sanatatii depline. Procesul de reintinerire va fi si el treptat, iar cresterea organelor, a membrelor si a dintilor lipsa va fi si ea treptata.

36. Procedurile si terapiile medicale curente nu se vor schimba brusc, la sfarsitul acestui an, insa terapiile si substantele benefice, care au fost interzise pana acum, vor deveni disponibile. Da, asta include marijuana si oamenii vor alege sa o foloseasca corect. Companiile farmaceutice ale Iluminatilor, care influenteaza deciziile autoritatilor de omologare si autorizare a medicamentelor, au trecut in ilegalitate tot ce ameninta sa le scada profiturile - si atunci, aceste companii nu vor mai exista, pentru a impune aceste hotarari. 

37. Disparitatile de neconceput dintre cei care au si cei care nu au vor lua sfarsit - dar nu luand banii de la oamenii care i-au castigat cinstit si dandu-i saracilor. Nu cunoastem detaliile procesului de redistribuire, dar va putem asigura ca va fi corect si nu va afecta cele dobandite prin munca cinstita. Intentia este de a recupera averile, aproape incomensurabile, care au fost dobandite fara scrupule si ilegal, pentru a fi tezaurizate si de a folosi aceste fonduri pentru ridicarea nivelului de trai al poporelor saracite, din intreaga lume. Aceasta redistribuire este separata atat de noul sistem monetar, bazat pe metale pretioase, cat si de realocarea bogatiilor naturale, aflate sub controlul Iluminatilor. 

38. Nu stim cat ii va lua planetei sa faca trecerea din a patra in a cincea densitate - depinde de constiinta colectiva a locuitorilor Pamantului. Amintiti-va, va rugam, ca ridicarea planetei din adancurile celei de-a treia densitati si intrarea in cea de-a patra, intr-un interval de 80 de ani este unica in acest univers! Unele civilizatii au petrecut multe mii de ani pentru a realiza asta, dar niciuna nu a primit un sprijin atat de amplu, intens si constant, cum a primit Pamantul.

39. Nu ar fi realist sa va ganditi ca trecerea din a patra in a cincea densitate se va petrece cat ai clipi din ochi, din punct de vedere universal, vorbind. Odata ce planeta se va afla ferm in cea de-a patra densitate si toate reformele profunde vor fi fost incheiate in intraga lume, fiintele foarte evoluate, care au venit sa va ajute sa realizati toate acestea, vor dori sa se intoarca acasa. Pe tot parcursul restului calatoriei sale catre destinatia din cea de-a cincea densitate, Pamantul se va afla pe cont propriu si ritmul inaltarii sale va fi in conformitate cu constiinta colectiva a popoarelor sale, care nu vor mai include acele fiinte avansate.

40. Preaiubita familie pamanteana, viata in iubire neconditionata este o bucurie fara seaman. Va dorim fiecaruia dintre voi sa ajungeti sa o traiti si voi, in curand.

IUBIRE SI LUMINA

Sursa: roaim.co.nr

Mesaj de la Matei - octombrie 2012 (1)


Mesaj de la Matei (1) 

(ii multumim Alexandrei pentru traducere)

octombrie 2012
Suzanne Ward 
www.matthewbooks.com 

1. Sunt Matei, cu salutari pline iubire din partea tuturor sufletelor de pe aceasta statie. Perspectiva vazuta din punctul nostru de observatie ar putea fi asemanata cu un uragan global cu milioane de ochi ai furtunii, zone de liniste din centrul unei enorme furtuni: violenta ce erupe in Africa de Nord si in Orientul Mijlociu, acte aleatorii de violenta in diverse alte zone, economii nationale fragile sau falimentare, regimuri tiranice aflate inca la putere, numarul refugiatilor care e in continua crestere.

2. Oricat de trist ar fi ca aceste situatii mai afecteaza inca preaiubita noastra familie pamanteana, nimic nu este neasteptat in acest stadiu final al inaltarii planetei Pamant din cea de-a treia densitate. Calea sa, care a fost pentru ultimii 70 de ani o trecere prin nivele vibrationale superioare succesive, a ajuns acum pe nivelul extremelor pozitive si negative ale dualitatii. La aceasta rascruce din planul general initial al Epocii de Aur, ar fi trebuit sa ramana pe planeta, daca mai ramaneau numai cateva ramasite ale negativitati.

3. Planul acesta a trebuit revizuit, iar si iar, pentru a tine cont de conditiile existente pa Pamant. Am vorbit deja in diferite mesaje - si Hatonn chiar in ultimul mesaj - despre intarzierea de zece ani in initierea masurilor de salubrizare care sa elibereze lumea de violenta, lacomie, coruptie, minciuna, dezbinare, boala si frica, toate acestea producand o cantitate imensa de negativitate.

4. Intarzierea de un deceniu se datoreaza faptului ca, in urma cu acesti zece ani, sufletele care fusesera de acord sa joace roluri intunecate, spre a acorda astfel maselor de oameni ocazia de a-si completa karma celei de-a treia densitati, isi incheiasera o parte a angajamentului lor. Cealalta parte a acestui angajament consta in faptul ca respectivele suflete convenisera sa treaca de partea fortelor luminii, pentru a pregati Pamantul si locuitorii acestei planete pentru Epoca de Aur. N-ar mai fi fost astazi violenta, agitatie, saracie sau conditii climaterice nefavorabile, daca aceste suflete si-ar fi respectat angajamentul si si-ar fi incetat activitatile intunecate, spre a se alatura Lucratorilor intru Lumina. Dar nu au facut-o. In schimb, au continuat distrugerile devastatoare ale planetei si crearea a din ce in ce mai multa negativitate.

5. Procesul prin care vechile sisteme lasa loc noii lumi s-ar fi desfasurat si el mult mai usor, cu un deceniu in urma - atunci cand vibratiile joase ar fi avut efecte mult mai scazute asupra oamenilor si situatiilor. Vibratiile mult mai inalte ale prezentului amplifica mult tot ceea ce se bazeaza pe negativitate, deoarece aceasta energie a ajuns acum la apogeu. Nici nu poate fi altfel - aceasta energie trebuie sa isi faca iesirea rapid, deoarece nu se poate opri brusc in mjlocul curentului si nici nu poate intra impreuna cu planeta, in cea de-a patra densitate.

6. Un alt efect al acestei intarzieri l-a constituit continuarea miscarii caruselului karmic, al celei de-a treia densitati. Multe suflete care s-au incarnat pe parcursul ultimilor zece ani au venit pentru a avea o sansa sa isi completeze lectiile karmice, ale celei de-a treia densitati si pentru a folosi ocazia fara precedent oferita de aceasta viata. Ele si-au ales conditii de viata foarte grele, care sa le ajute sa atinga o traire echilibrata, ce le permite sa poata insoti fizic Pamantul, in Epoca sa de Aur, sau sa treaca in Nirvana avand statutul dezvoltarii aferente celei de-a patra densitati.

Daca aceste doua situatii, aflate in desfasurare, pot fi considerate "vestile proaste", vestea buna este ca nimic din toate astea nu a incetinit ritmul Pamantului sau nu i-a afectat, in vreun fel, cursul stabil. Planeta isi va atinge tinta de a iesi din cea de-a treia densitate, cu putin inainte sau cu putin dupa sfarsitul acestui an si ea va lasa toata negativitatea in urma.

8. Aceasta realizare uimitoare se datoreaza, in mare parte, milioanelor de "ochi ai furtunii globale" - acele suflete a caror Lumina straluceste puternic, in ciuda tulburarilor care le inconjoara. Toate Fiintele de Lumina din univers va onoreaza pe voi, cei care stiti ca sunteti Lucratori intru Lumina si pe milioanele de oameni care inca nu sunt constienti de faptul ca vietuirea lor indumnezeita a ajutat Pamantul sa se inalte. Statornicia voastra colectiva in Lumina, daruire, rabdare, curaj si perseverenta este inegalabila in univers!

9. E natural sa va intrebati cum poate fi curatata toata aceasta mizerie din lumea voastra, in timpul scurt care a mai ramas inainte de instaurarea Epocii de Aur. Nu poate fi. Niciodata nu s-a preconizat ca minunata Epoca de Aur va va intampina in intreaga ei maretie, imediat ce ii veti trece pragul, insa datorita acestei intarzieri de zece ani, nu vor mai exista nici acele etape pregatitoare ale marilor schimbari din viata voastra, dupa cum au fost ele prevazute initial, de catre cei care au pregatit planul general de actiune.

10. Prin urmare, "curatenia generala", ca sa spunem asa, va incepe mai tarziu. Oricum, prin eliberarea propriilor voastre tehnologii, de controlul Iluminatilor si cu ajutorul altor civilizatii si a tehnologiilor acestora, eforturile pot incepe simultan, pe mai multe fronturi. 

11. Prima prioritate o constituie furnizarea minimului necesar pentru supravietuirea popoarelor aflate in zonele afectate de razboi si in taberele de refugiati, precum si a membrilor triburilor indigene si nomade, aflate in dificultate.

12. Razboaiele vor inceta, dar va ramane mult de facut dupa asta. Constructia sau reconstructia infrastructurii tarilor, a centrelor comerciale si a caselor va fi realizata rapid, nu numai pentru locuitorii actuali, ci si pentru ca refugiatii sa se poata intoarce in sate sau orase in care sa existe locuinte, spitale, scoli si resurse corespunzatoare de apa potabila si mancare.

13. Coruptia din economia mondiala va fi indepartata in acelasi timp cu cea din guverne, astfel incat domeniile de importanta majora din viata voastra sa poata incepe sa functioneze cu onestitatea si corectitudinea inerente conducatorilor morali si spirituali. 

14. Apele voastre, solul si aerul vor fi purificate si deseurile toxice, inclusiv materialele radioactive, vor fi dematerializate. Focarele de boala, datorate conditiilor de viata insalubre ale celor saraci vor fi curatate.

15. Alte reforme, ce vor fi instituite rapid, vor include incetarea practicilor culturale si a obiceiurilor nedrepte, injurioase sau mortale si abolirea tuturor legilor si reglementarilor injuste. Milioanele de oameni aflate acum in inchisoare pe baza unor acuzatii false, pentru infractiuni minore sau, pur si simplu, ca rezultat al faptului ca se aflau ,,de partea celorlalti,, in razboi, vor fi eliberate - da, va fi foarte usor sa fie identificati toti cei nevinovati.

16. Acestea fac parte din primele schimbari, deoarece, in prezent, starea de fapt este intolerabila pentru popoarele afectate. Calvarul a multe milioane de animale - specii pe cale de disparitie si animale care au devenit parte a dietei voastre - reprezinta o alta situatie care va fi abordata in mod cinstit.

IUBIRE SI LUMINA


Sursa: roaim.co.nr

Mihai Eminescu a scris o Rugaciune, care a fost recitata in limba romana de catre Papa Ioan Paul al II-lea la Vatican



Rugaciune de Mihai Eminescu

Noi ce din mila Sfântului
Facem umbră pământului,
Rugămu-ne'ndurărilor,
Luceafărului mărilor.
Ascultă-a nostre plângeri,
Regină peste îngeri;
Din neguri te arată,
Lumină dulce, clară,
O, Maică Preacurată
Şi pururea Fecioară,
Marie!
Crăiasă alegându-te,
Îngenunchem rugându-te
Înalţă-ne, ne mântuie
Din valul ce ne bântuie.
Fii scut de întărire
Şi zid de mântuire.
Privirea-ţi adorată
Asupră-ne coboară,
O, Maică Preacurată
Şi pururea fecioară,
Marie!

Indonezia: Cutremur de pământ de 6,7 grade


Индонезия землетрясение проверка уровня волн цунами
Foto: EPA
După cum informează Serviciul Geologic din SUA, în Indonezia s-a produs un cutremur de pământ cu magnitudinea de 6,7 grade. Nu se anunţă nimic despre victime şi distrugeri.
Indonezia este o parte a aşa numitului „Inel de foc din Pacific” şi din cauza mişcării scoarţei pământului aici au loc frecvent cutremure şi erupţii vulcanice.

Lobul frontal şi puterea de concentrare


 Evoluţia ne-a făcut un mare dar : lobul frontal aflat în partea anterioară şi centrală a creierului. Lobul frontal este cel care ne concentrează atenţia. Lobul frontal răspunde şi de opţiunile şi acţiunile conştiente, voluntare, conforme unei intenţii, gândite pe care le facem de nenumărate ori pe zi.
Autor articol: Psiholog Niculina Gheorghiţă
Lobul frontal este „căminul Sinelui Divin” – Joe Dispenza. Adică lobul frontal este regiunea celei mai înalte expresii ale umanităţii. Cu alte cuvinte, dacă ne putem folosi şi controla lobul frontal, atunci ne putem cunoaşte şi controla pe noi şi viitorul nostru. Să ne reprezentăm lobul frontal ca pe un dirijor aflat în faţa unei imense orchestre. El are legături directe cu toate celelalte regiuni ale creierului, motiv pentru care le controlează modul de funcţionare.
Fiind atât de important necesită o atenţie aparte. Astfel când ne impunem conştient voinţa, prin folosirea lobului frontal, se poate ajunge la un nivel de linişte, calm şi control necesar evadării din ciclul de reacţii de natură chimică şi nervoasă care ne dictează personalitatea, deciziile pe care le luăm şi reacţiile cărora le dăm curs. Dacă nu putem trăi conştient şi nu putem gândi dincolo de emoţii, atunci trăim conform celor dictate organismului nostru de către mediul înconjurător. Mai curând decât să gândim să creăm cu adevărat, ne mulţumim cu simpla acţionare a amintirilor sinaptice, izvorâte din trecutul nostru genetic sau personal, provenite din alte zone ale creierului; declanşăm mereu aceleaşi reacţii chimice care ne fac să trăim în programul de supravieţuire.
Lobul frontal supervizează aproape întreaga activitate cerebrală, el este lăcaşul inspiraţiei şi a puterii de concentrare pentru crearea realităţii. Din punct de vedere ştiinţific, lobul frontal poate fi considerat lăcaşul puterii la om. Lobul frontal adăposteşte cele mai sofisticate matrici de reţele neuronale din creier, care îl echipează pentru manevrare, coordonare şi integrarea activităţilor tuturor celorlalte regiuni.
Când este în acţiune lobul frontal, manifestăm cel mai înalt şi marcant nivel de conştiinţă, conştientul şi capacitatea noastră de observare a realităţii.
Din cercetările ştiinţifice s-a găsit o corelaţie strânsă între învăţare şi aportul de sânge către lobul frontal. Cercetărorii au observat prin tomografii că activitatea lobilor frontali era la maxim atunci când sarcina era nouă, inovatoare. Cu cât subiecţii înaintau în realizarea experienţei şi se familiarizau cu procesul, aportul de sânge către lobul frontal înceta aproape complet. Cu alte cuvinte cu cât suntem mai familiarizaţi cu cerinţa, cu atât mai puţină nevoie de sânge are lobul frontal. Pe măsură ce ne obişnuim cu fiecare problemă, circulaţia sângelui în lobul frontal scade, restul neocortexului preluând frâiele. Asta sugerează faptul că învăţarea şi conexiunile nervoase pentru noile informaţii obligă lobul frontal ca la început, să manevreze el datele noi. Când învăţăm informaţii pe care nu le cunoaştem, în încercarea de a transforma necunoscutul în cunoscut, se activează mai ales cortexul prefrontal drept. Lobul frontal drept, împreună cu o parte a emisferei drepte, este răspunzător de menţinerea atenţiei noastre pe perioade prelungite de timp.
În multe sensuri, lobul frontal seamănă foarte mult cu ceea ce credem noi despre Sinele nostru Divin. Îi place foarte mult să înveţe noutăţi şi ne menţine atenţia trează asupra noului şi interesantului.
Funcţia principală a lobului frontal este Intenţia. Lobul frontal este acea parte a creierului care decide acţiunea, reglează comportamentul, proiectează viitorul şi răspunde de intenţia fermă. Altfel spus când suntem cu adevărat decişi şi am făcut o alegere conştientă (am luat o hotărâre), ne activăm lobul frontal. Capacitatea noastră de concentrare şi focalizare este şi ea o funcţie a lobului frontal. Acesta ne duce la îndeplinire intenţia de a ne concentra atenţia asupra unei cerinţe şi ne împiedică mintea să rătăcească spre alte gânduri sau stimuli.
Lobul frontal este acela care inhibă comportamentul întâmplător (printr-un proces numit control al impulsurilor), astfel încât fiecare gând să nu ne facă să acţionăm fără să ne gândim la consecinţe.
Funcţiile lobului frontal ne permit să învăţăm dintr-o experienţă şi să hotărâm ce vom face altă dată viitoare. Lobul frontal le dă oamenilor posibilitatea să viseze la ce ar fi dacă?, la noi posibilităţi şi potenţiale nelimitatre. Pe scurt lobul frontal este implicat activ în procesul creaţiei. Lobul frontal înzestrează fiinţa umană cu virtutea opţiunii conştiente şi a voinţei libere. Cine suntem noi ca indivizi, ce dorim, ce vrem să fim în viitor şi în ce fel de lume vrem să trăim, toate acestea sunt determinate de modul în care ne folosim lobul frontal.
Când puterea de concentrare este atât de puternică şi mobilă, încât persoana îşi poate transfera întreaga atenţie de la propria identitate spre un singur gând, acţiune sau obiect, lobul frontal filtrează şi lasă pe dinafară toţi stimulii senzoriali întâmplători din mediu. Sută la sută din atenţia de care este capabil creierul unor astfel de peroane se concentrază pe relaţia dintre gând şi faptă. În această situaţie mintea ta devine una cu obiectul atenţiei, adică gândul pe care te concentrezi. Astfel creierul şi mintea încetează să mai activeze reţelele nervoase care ne definesc identitatea de bază şi nu mai repetă de loc trecutul. Mintea se află acum în situaţia optimă de învăţare, de creaţie, de exercitare a unei abilităţi. Lobul frontal este acea parte a creierului care ne permite să fim în actualitate, în aici şi acum. De aici până la a condensa energia şi a materializa ce vrei, doreşti şi gândeşti mai este doar un pas.
Ce putem fi sau face atunci când lobul frontal este activ:
  • conştientizare deliberată şi capacitate sporită de concentrare;
  • spirit hotărât;
  • claritate;
  • bucurie;
  • adaptabilitate;
  • examinarea posibilităţilor şi acţiune în conformitate cu acestea;
  • capacitatea de a învăţa din greşeli şi schimbarea modului de acţiune la proxima ocazie;
  • capacitatea de elaborare a planurilor de viitor şi respectarea fără abatere a paşilor stabiliţi;
  • focalizare;
  • o pregnantă conştiinţă a Sinelui Divin;
  • activitate disciplinată;
  • capacitate de acţiune în vederea realizării unor obiective;
  • capacitate de elaborare a unor opţiuni superioare, pe baza experienţei precedente;
  • capacitate de susţinere a unui ideal, indiferent de contextul exterior;
  • capacitate de a conferi obiectivelor, viselor şi intenţiilor tale un nivel mai ridicat de realitate decât al condiţiilor din lumea exterioară şi a fedbeckului organic
  • concentrare maximă până la excluderea oricărui alt aspect;
  • capacxitatea de a menţine Sinele în stare de veche, în prezent, aici şi acum;
  • capacitatea de a menţine gândurile interioare în stare de veghe;
  • individualitate;
  • responsabilitate.
Activaţi-vă cât mai mult şi mai des lobul frontal – prin focus, meditaţii, concentrare pe clipa prezentă – şi veţi trăi starea lui EU Sunt conştient şi cu realizări magnifice. Aşa să fie! Cu drag

Trăieşte magia de “a fi”! - Totul din Întreg - Cătălin Manea






"Te vei întreba cine este autorul acestei cărţi. Un Suflet îţi voi răspunde eu, iar pe parcursul acestei lucrări vei avea posibilitatea să realizezi adevărata provenienţă a acestor cuvinte. Numele meu este 
Cătălin Manea, sunt un om normal ca şi tine, o creaţie a lui Dumnezeu asemenea ţie, şi sincer să fiu nu credeam că voi scrie o carte despre viaţă, în acesta perioadă cel puţin, dar se pare că Sufletul meu nu a fost de acord cu mintea conştientă în privinţa aceasta. Ai încredere în mine şi totul îţi va fi foarte clar când vei intra în acţiunea acestei lucrări.
Voi încerca să-ţi povestesc cum am început această aventură. Scrierea acestei cărţi a durat 13 zile! Am avut o viaţă piperată, cu fobii, cu necunoscute, cu vicii, ca omul “modern” al timpurilor noastre, dar niciodată nu prea am fost de acord cu medicamentele. Vei înţelege imediat de ce îţi spun aceste lucruri. Prin “întâmplare”, mi-a căzut o carte în mână care conţinea multe răspunsuri la întrebările mele, care m-a făcut să mă deschid către Dumnezeu, deşi acest subiect nu mă atrăgea deloc până atunci. Aveam un tremurat constant, eram speriat, agitat, sufeream de ceea ce se numeşte “depresie neurovegetativă” şi se manifesta uniform printr-o durere constantă, dar fictivă, în zona inimii şi prin gânduri negre care pur şi simplu nu îmi dădeau pacea necesară, normală. Am citit o excelentă carte de dezvoltare personală, după care au urmat automat alte patru, iar speranţele şi răspunsurile mele mult căutate au început să apară. Am avut o perioadă în care ascultam muzică liniştită şi mă vedeam vindecat de acea boală imaginară, dar încă nu mă puteam bucura de liniştea mentală deplină, căci în continuare mai eram încercat de diferite atacuri de panică nefondate. Într-o dimineaţă m-am trezit şi, din toată disperarea mea, am decis, sătul de toate nereuşitele, să mă abandonez sănătăţii şi tuturor sentimentelor Divine, să-mi pun încrederea în Creator, să-mi golesc mintea conştientă de orice grijă, de orice gând neasemănător aluatului meu, iar ceea ce a urmat apoi avea să-mi schimbe viaţa. O pace incredibilă, nemaiîntâlnită până la acel moment, s-a instalat în trupul meu printr-o explozie de uşurare în zona pieptului, şi am simţit cum m-am vindecat, cum orice gând legat de frică, de stres, de boală, nu mai avea nici o putere asupra mea şi că blocajele nu mai aveau ce căuta în teritoriul meu. 
Mă simţeam liber, cum şi trebuie să fie omul, iar această stare de confort ştiam că mi-a fost oferită de către Tatăl nostru fără a fi nevoie să iau calmante cu pumnul şi să mă transform într-o legumă! În aceeaşi zi am renunţat la orice înseamnă viciu! Am refuzat orice medicament pentru acea formă de boală imaginară şi mi-am pus bazele în Mine, în Interiorul meu, în Sufletul meu care este doar o parte din Marele Suflet al lui Dumnezeu!
Dacă eu am reuşit, deşi eram foarte slăbit mintal, sleit de forţe şi speriat, înseamnă că oricine îşi poate îndeplini orice dorinţă dacă îşi pune încrederea şi credinţa în Creatorul care l-a făcut posibil. Din acel moment am continuat să fac tot ce nu avusesem curaj să experimentez până atunci, să încerc şi să trăiesc cele mai palpitante acţiuni, să mă bucur de bucuria cu care am fost înzestraţi! În fiecare dimineaţă şi seară îmi puneam căştile în urechi, ascultăm 5 minute o melodie liniştitoare şi îi mulţumeam lui Dumnezeu, odată pentru că exist şi odată pentru că mi-a acordat o nouă viaţă, plină de curaj, de energie, de gânduri pozitive, înălţătoare. Îi mulţumeam pentru orice experienţă trăită de mine în acea zi şi mi-L imaginam cum mă mângâie şi cum mă ţine în palmele Sale magice, pline de siguranţă. Timp de şase luni am trăit momente minunate, am realizat lucruri care până atunci păreau imposibile pentru mine. Am avut de susţinut într-o perioadă cam 20 de examene din anii precedenţi de studiu pentru a-mi lua o diplomă, dar ştiam că Îl am în mine pe Dumnezeu, iar în acest fel, cu mare încredere în El şi în Sufletul meu, am promovat fiecare examen, deseori învăţând seara chiar subiectele care-mi cădeau a doua zi la test. Am luat şi diploma şi consider că acea perioadă a fost exact ce îmi trebuia pentru a prinde şi mai multă încredere în mine şi pentru a mă întări îndeajuns. Am continuat să trăiesc magia reuşitelor pe toate planurile şi am adoptat un stil de viaţă sănătos cu o alimentaţie echilibrată şi, în acest fel, Sufletul, mintea şi trupul lucrează acum în armonie şi simt că nimic nu mă poate opri din atingerea unui obiectiv. Totul s-a întâmplat cu ajutorul lui Dumnezeu, cu ajutorul Forţei Atotputernice care a fãcut posibilã aceastã nouã viaţã prin sentimentul de pace trimis la acea vreme. Am ştiut cã este un sentiment Divin pentru cã s-a simţit foarte puternic şi total diferit faţã de ceea ce trãiam la acea vreme şi realizez cã pentru El nu a fost niciun efort sã-mi ofere împlinirea visului meu de a trãi normal, liber....





Era 1 noaptea şi mă pregăteam de culcare, aproape adormisem, când, un mesaj - fulger “m-a lovit” şi mi-am zis că trebuie să fac ceva pentru a mă folosi de acesta, aşa că, deşi eram aproape în lumea viselor, am notat cuvânt cu cuvânt. Nu ştiam ce urmează să scriu şi de ce scriu, dar m-am lăsat purtat de starea de somnolenţă şi, fără a gândi absolut nimic, am notat ceea ce suna ca un sfat de la Mine pentru mine, fără a mai gândi vreodată aşa la adresa acelui subiect. Te-am făcut curios? Iată ce am notat, repet, lăsându-mă purtat de vocea interioară şi fără a gândi deloc: “Când crezi că eşti plictisit sau când nu ai ce face, ieşi undeva afară, aşează-te pe o bancă, uite-te la oamenii din jurul tău şi doreşte-le sincer exact ceea ce-ţi doreşti pentru tine! Fă acest lucru o jumătate de oră, trei sferturi de oră, o oră, până când te simţi încărcat şi implică-te sentimental îndeajuns pentru ca trupul tău să trepideze de energie şi ochii tăi să lăcrimeze de fericire! Umple-te cu Putere Divină ajutându-i pe acei oameni cărora le doreşti sincer numai binele, dar ajutându-te şi pe tine, cel care a provocat accesarea acelor sentimente Divine, şi nu ezita să plângi de fericire dacă asta simţi, pentru că acele lacrimi sunt semnul Divin al lui Dumnezeu care îţi transmite că este mereu cu tine! Simte-L şi spune-I că-L iubeşti, pentru că este normal ca tu să-ţi iubeşti Părintele Suprem. El te iubeşte. A dovedit asta creându-te.”....
În aceste aproape două săptămâni cât a durat scrierea acestei cărţi, îmi treceau prin minte două gânduri constante: unul că sunt în cea mai mare siguranţă, că nu pot păţi nimic rău în această perioadă, deoarece trebuie să scriu această lucrare şi să transmit ideile mai departe către oamenii care se pot ajuta de înţelesul lor; iar altul, care mă punea într-o situaţie incomodă, pentru că îmi imaginam că poate aceasta a fost toată treaba mea, să transmit aceste mesaje, după care, gata, se termină toată povestea mea şi se sfârşeşte distracţia pe Pământ. Dar acum, citind conţinutul acestei cărţi, sunt eliberat de teamă, nu îmi este frică de nimic, am aflat răspunsul multor întrebări, aştept totul cu braţele deschise, fără reţineri, şi am scăpat de orice frică de necunoscut, şi în sfârşit realizez că orice mi s-ar întâmpla, face parte dintr-un plan: planul suprem al lui Dumnezeu. Este posibil ca mulţi să se simtă deranjaţi de lejeritatea prin care vorbesc despre Dumnezeu în această carte, dar ştiu că ţie îţi poate fi de mare ajutor şi te poate propulsa exact în interiorul celor mai mari dorinţe ale tale. 



Acum te voi lăsa să descoperi conţinutul ei şi îţi transmit un mesaj ca de la Suflet la Suflet, ca de la o parte la altă parte din Dumnezeu: Te iubesc!
 De fapt, Te Dumnezeu!




“Când crezi că eşti plictisit sau când nu ai ce face, ieşi undeva afară, aşează-te pe o bancă, uite-te la oamenii din jurul tău şi doreşte-le sincer exact ceea ce-ţi doreşti pentru tine! Fă acest lucru o jumătate de oră, trei sferturi de oră, o oră, până când te simţi încărcat şi implică-te sentimental îndeajuns pentru ca trupul tău să trepideze de energie şi ochii tăi să lăcrimeze de fericire! Umple-te cu Putere Divină ajutându-i pe acei oameni cărora le doreşti sincer numai binele, dar ajutându-te şi pe tine, cel care a provocat accesarea acelor sentimente Divine, şi nu ezita să plângi de fericire dacă asta simţi, pentru că acele lacrimi sunt semnul Divin al lui Dumnezeu care îţi transmite că este mereu cu tine! Simte-L şi spune-I că-L iubeşti, pentru că este normal ca tu să-ţi iubeşti Părintele Suprem. 
El te iubeşte. A dovedit asta creându-te.”

“Sunt conştient de provenienţa mea. Mulţumesc lui Dumnezeu pentru că a adus în viaţa mea această Lumină, acest Adevăr. Eu sunt sănătate perfectă, eu sunt fericire, eu sunt libertate, eu sunt armonie, eu sunt forţă din Puterea lui Dumnezeu, eu sunt toate aceste sentimente care au prins formă într-un trup omenesc, iar trăsăturile lui Dumnezeu se manifestă prin mine, prin întâmplările din viaţa mea fizică! Trăiesc magia lui Dumnezeu (viaţa) şi binele mă conduce peste tot, exist prin sentimentele Divine şi mă unesc cu forţa Lui care curge prin mine încă de la prima bătaie a inimii. Dumnezeu mă ghidează în această lume, iar dragostea Lui merge înaintea mea pentru a-mi face calea mai uşoară. Am ales deja fericirea şi, conform acestor gânduri Divine, viaţa mea este o manifestare şi o bucurie a Tatălui meu, iar eu mulţumesc pentru posibilitatea de a simţi şi a trăi aceste sentimente. Sunt mândru de mine şi mă iubesc!”.

"Repetă-ţi cât mai des această bombă de energie, fă-ţi timp în pauza de la serviciu, în pauza de la şcoală, dimineaţa, seara înainte de culcare, când vei simţi nevoia de a te încărca cu Lumină direct de la Sursa Mamă! Meditează la aceste gânduri până încep să dea rezultate. Nu renunţa şi pune pasiune în aceste cuvinte, crede în ele cu forţă din Forţă care face că Soarele să răsară, pentru că Totul este legat, Întregul are legătură cu Totul, iar acum devii conştient de acest lucru! Confuzia şi frica nu mai au ce căuta în viaţa ta, pentru că nu mai ai nevoie de ele, iar când te va mai încerca un sentiment de nelinişte, vei spune că îi mulţumeşti dar că nu vrei să mai trăieşti povara care ţi-o oferă şi vei plânge atunci de bucurie că frica din viaţa ta te va ajuta să experimentezi opusul ei: dragostea! Sentimentele de nesiguranţă vor şti atunci că eşti prea puternic pentru ele şi că ai aflat mecanismul şi sensul vieţii, iar acestea vor spune: “bă’, hai să ne cărăm de aici că ăsta şi-a dat seama ce rol avem noi şi nu mai avem putere asupra lui!”. Sentimentele tale negative se vor bucura că nu mai este nevoie de ele pentru a descoperi dragostea şi bucuria care te înconjoară şi vor încerca persoane care au nevoie de acestea în viaţa lor şi care le caută! Totul va duce la Lumină, iar tu vei străluci şi dacă totuşi vreun gând negru ţi-ar mai da târcoale, vei spune fără ezitare, cu zâmbetul pe buze: “mulţumesc pentru acest sentiment de nelinişte care mă va conduce la fericire”! În curând, mintea ta va fi antrenată şi nu vei mai face niciun efort în susţinerea acestor idei, va deveni un veritabil stil de viaţă, un nou mod de gândire, de percepere a experienţelor, iar totul va merge de la sine şi vei fi coordonat de fericire, armonie, sănătate, deoarece aceasta este natura ta şi acum accepţi acest adevăr."


sursa

Astronomii au descoperit o planetă acoperită de diamante


Космос планеты
Foto: Flickr.com/ сс-by-nc-sa 3.0
O mare exoplanetă din Constelaţia Racului ce se află la o distanţă de 40 ani lumină de Pământ poate fi un diamant gigantic. Într-un articol ştiinţific, astronomii americani au afirmat că aceasta este prima lor tentativă de a studia structura interioară a planetei stâncoase. Planeta poartă denumirea 55 Cancri E orbitează în jurul unei stele care poate fi observată de pe Pământ.
Se pare că planeta reprezintă un diamant gigantic sau un amestec din straturi de grafit şi diamant. Acest fapt îl atestă prezenţă carbonului în cantităţi mari, care nu există pe Pământ sau planete asemănătoare din sistemul solar sau din afara lui. Potrivit calculelor astronomilor, zăcămintele de diamante reprezintă cel puţin o treime din planetă.

Ingerii si contactarea lor


MODALITATEA DE CONTACTARE A ENTITÃTILOR ANGELICE


Vã asezati pe un scaun, având fata orientatã cãtre nordul magnetic, cu spatele drept, tãlpile pe sol, paralele între ele, fãrã sã se atingã, palmele pe genunchi. Închideti ochii, vã relaxati global, îndepãrtati orice fel de gânduri si vã linistiti cât mai mult.

Împreunati apoi mâinile în fata pieptului, ca pentru rugãciune si, cu multã sinceritate si iubire, spuneti rugãciunea “Tatãl nostru” de trei ori, cu voce tare. Dupã aceasta, rugati-L pe Dumnezeu sã vã ajute sã contactati telepatic lumea angelicã prin imaginea pe care o aveti acum în fatã.

Deschideti ochii si priviti cu atentie imaginea îngerului. Nu neglijati nici un detaliu, admirati-i frumusetea si urmãriti sã simtiti efluviile de energie beneficã ce vã cuprind, gradat, întreaga fiintã. Rostiti, totodatã si ideea-fortã ce caracterizeazã Îngerul respectiv si cu ajutorul cãreia veti atrage gratia respectivei fiinte angelice asupra voastrã.

Pe mãsurã ce simtiti prezenta divinã a îngerului, puteti sã treceti la urmãtoarea etapã.
Închideti din nou ochii si, trãind cât mai intens starea specificã ce v-a fost transmisã, cereti acelui înger sã vã ajute în situatia concretã de viatã pe care doriti sã o rezolvati. Gânditi-vã apoi cã sunteti deja în momentul în care ati obtinut ceea ce ati cerut. Bucurati-vã cã totul este asa cum ati dorit.

Multumiti, în final, plini de recunostintã, lui Dumnezeu si îngerului cu care ati comunicat, deschideti usor ochii si treceti, gradat, la alte activitãti.

Fiti atenti la inspiratiile care vor apãrea ca urmare a rugãciunilor voastre, la conjuncturile de viatã care pot fi, de multe ori, rãspunsuri la întrebãrile pe care le-ati pus.

Dacã, în timp ce vã rugati, constatati cã primiti chiar atunci rãspunsuri concrete, este bine sã le notati într-un caiet, pe care va trebui sã-l aveti la îndemânã. Acest exercitiu simplu trebuie reluat zilnic, pânã când observati cã ati obtinut ceea ce v-ati propus. În afara atingerii acestui scop, puteti fi sigur cã aveti, de acum înainte, un nou si minunat prieten divin, care va fi mereu alãturi de voi atunci când îl veti chema.


Vã prezentãm mai jos rugãciunea folositã pentru contactarea Îngerului pãzitor:

“Îngerul lui Dumnezeu, tu esti pãzitorul meu
Lumineazã-mã în noaptea aceasta,
Pãzeste-mã, sfãtuieste-mã si cârmuieste-mã pe mine, care-ti sunt încredintat prin grija si îndurarea lui Dumnezeu
Înger, îngerasul meu, roagã-te lui Dumnezeu, pentru sufletelul meu
si oriunde m-as afla
Tu sã fii în preajma mea
Din zi, din noapte, pânã-n ceasul cel de moarte.
Eu sunt mic, tu fã-mã mare,
Eu sunt slab, tu fã-mã tare,
Si-n tot locul mã-nsoteste
Si de rele mã fereste
Si cu bine mã-ngrijeste. Amin.”

ÎNGERII ARMONIEI
În reprezentarea simbolicã, Îngerii Armoniei sunt înconjurati de cele mai frumoase pãsãri ale aerului, care se unesc cu spiritul lor sfânt si plin de pace, ele simbolizând buna înþelegere, armonia si ghidarea cãtre relatiile care ne sunt cele mai favorabile.
Functia îngerilor: ajutã sufletele noastre sã trãiascã în armonie.
Misiunea lor pe Pãmânt: sã vegheze ca noi sã trãim în armonie, sã cãutãm compania oamenilor si sã ne exprimãm într-un mod cât mai plãcut.
Când Îngerii Armoniei îsi împart binecuvântãrile cu noi, atunci optãm pentru o viatã armonioasã, care vizeazã si planul psihic si planul emotional, care oglindeste deschiderea si sinceritatea noastrã fatã de lume. Dacã acordãm sentimentelor atentia cuvenitã, atunci trãim nu numai într-o armonie exterioarã, ci si în armonie cu noi însine. si, a trãi astfel, înseamnã sã ne respectãm talentele, sã le exersãm, rezonând cu Armonia cosmicã si dând nastere operelor de artã.
Sã ne gândim, în fiecare clipã, la Îngerii Armoniei, rugându-i sã ne îndrepte pe calea cea bunã, spre un mod de viatã creator si sã ne ajute sã evoluãm spiritual prin iubire, îngãduintã, dãruire. Cãci nimeni nu trãieste pentru sine, ci pentru gloria lui Dumnezeu pe Pãmânt si în Ceruri.

IDEEA FORTÃ: “Trãiesc în armonie cu întreaga Naturã, deoarece sunt una cu Sursa Divinã a Totului.”

ÎNGERII PÃZITORI AI COPIILOR
Acesti minunati îngeri protejeazã si mentin tot ce apare nou în viatã, în special pe nou-nãscuti. Ei vegheazã asupra a tot ce are legãturã cu cresterea, asupra a tot ce are nevoie de cãldurã si ocrotire.
Functia îngerilor: vegheazã si ocrotesc copiii.
Misiunea lor pe Pãmânt: ne ajutã sã redescoperim copilul din noi; se îngrijesc de orice nou început în viatã.
Ei sunt îngerii care vegheazã sufletele ce se încarneazã; ajutã mamele si bebelusii la nastere. Fiecare nou-nãscut este binecuvântat si ocrotit de îngerul sãu pãzitor. Ei hrãnesc, sustin, ocrotesc tot ceea ce este nou si fragil, pentru ca acesti copii sã devinã puternici si fermi. Acesti îngeri înlesnesc toate începuturile, sustin noile proiecte sau noile relatii.
Tot ceea ce este nou în viata noastrã va fi binecuvântat si ocrotit cu grijã de cãtre Îngerii Pãzitori ai Copiilor. Ei ne ajutã, de asemenea, sã ne pãstrãm puritatea si inocenta. Copilul din noi, care aspirã sã fie acceptat si iubit, va fi recunoscut de cãtre acesti îngeri pãzitori.
Îngerii Pãzitori ai Copiilor ne pot vindeca rãnile sufletului. Putem cere binecuvântarea lor atât pentru noi, cât si pentru toti cei cu care venim zilnic în contact.

IDEEA FORTÃ: “Preacinstesc pretiosul copil din sufletul meu, încurajez si ocrotesc fiecare nou început”.


ÎNGERII LIBERTÃTII
Îngerii Libertãtii sunt reprezentati cu o frumoasã esarfã care fluturã în vânt, simbol al energiei continue a vietii. Ei vegheazã asupra lumii, protejeazã libertatea interioarã si onestitatea sufletului, ca noi sã putem trãi independenti si creativi.
Misiunea lor cereascã: netezesc calea spre libertate.
Misiunea lor pe Pãmânt: ne ajutã sã întelegem libertatea în toate aspectele ei semnificative, sã ne pretuim constientizând propria noastrã valoare, dar si legãturile cu lumea.
Binecuvântând permanent Îngerii Libertãtii, noi primim Libertatea Divinã în noi si, odatã cu ea, toate nepretuitele daruri ale acestor îngeri.
Îngerii Libertãtii nu urmãresc sã ne dãruiascã o simplã libertate exterioarã, terestrã ci, prin experimentarea formelor de libertate interioarã - independenta în gândire, discernãmânt, încredere în fortele proprii, iubire detasatã fatã de fiinta iubitã, identificare cu Maestrul spiritual si comuniune permanentã cu Divinul - ne conduc cãtre dobândirea libertãtii de constiintã. Trebuie sã întelegem cã libertatea presupune si o optiune: sã pãstrãm vechile obiceiuri sau sã privim deschis cãtre nenumãratele posibilitãti de înnoire, de schimbare, de deschidere mentalã si de expansiune a constiintei.
Îi rugãm pe Îngerii Libertãtii sã ne ofere, atât nouã, cât si celorlalti oameni, darul spiritual de a trãi plenitudinea libertãtii si sã îndepãrteze din calea noastrã obstacolele care ne împiedicã evolutia spiritualã. De asemenea, îi rugãm sã ne ajute sã nu transformãm libertatea în capcane sau pericole ale propriei noastre existente. Ei ne dãruiesc lumina si curajul de a ne împlini benefic si armonios setea de libertate, gratie cãreia destinul nostru individual este pus în slujba destinului unic al omenirii, al planetei Pãmânt, al întregului Univers. Ei ne ajutã sã gãsim, în profunzimile fiintei noastre, libertatea ca stare superioarã de constiintã.

IDEEA FORTÃ: “Aleg întotdeauna iubirea, independenta si creativitatea”.

ÎNGERII CREATIVITÃTII
Acesti îngeri, protectori ai celor mai subtile si mai elevate disponibilitãti creatoare ale fiintei umane, ne ajutã sã contactãm spontan sursa Creativitãtii Universale. Ei ne inspirã si ne deschid cele mai fine canale de receptie, pentru a putea sã vibrãm la unison cu forta creatoare divinã. Aceasta înseamnã cã, prin intermediul acestor minunate fiinte angelice, suntem sustinuti si impulsionati sã transpunem puterea creatoare, prezentã în orice fiintã umanã, în actiuni si realizãri concrete, efective.
Îngerii Creativitãtii, îmbrãcati cu un vesmânt lucrat cu mãiestrie si purtând în mânã o tamburinã, ne ajutã sã aducem mereu culoare, ritm si originalitate în toate aspectele vietii noastre. Ei ne deschid porti nebãnuite cãtre adâncurile propriei noastre fiinte, unde se aflã cele mai ascunse talente cu care am fost înzestrati, ajutându-ne sã le descoperim si sã le manifestãm.
Misiunea lor cereascã: vegheazã la înflorirea deplinã a creativitãtii noastre.

Misiunea lor pe Pãmânt: ne ajutã sã fim creativi, originali, sã înfãptuim ceea ce ne propunem si sã ne valorificãm talentele cu care suntem înzestrati.
Acesti îngeri ne sustin, de asemenea, sã ne dezvoltãm si sã ne armonizãm exprimarea de sine. Toate calitãþile si aspectele minunate ale sufletului nostru trebuie sã fie scoase la luminã si manifestate cât mai plenar, spre binele acestei lumi. Aceste fiinte angelice ne încurajeazã permanent sã creãm o lume mai frumoasã, armonioasã si fericitã. Totodatã, ne impulsioneazã, stimulându-ne simturile si mintea, în asa fel încât sã vedem, întotdeauna, aspectele bune, minunate si divine din orice lucru, fiintã sau fenomen.
Îngerii Creativitãtii sunt cei care ne ajutã sã trãim plenar stãrile de rezonantã cu aspectele sublime ale artei autentice, fie în postura de creatori ai acesteia, fie în cea de spectatori. Ei ne ajutã sã ne expansionãm permanent propriul orizont de cunoastere si simtire, ferindu-ne de rutinã si de rigiditate sufleteascã. Astfel, putem fi creativi în fiecare sector al vietii noastre, de la modul cum ne îmbrãcãm, cum ne aranjãm locuinta, pânã la rafinatele si elevatele manifestãri artistice, de genul picturii, muzicii sau poeziei, fiind capabili sã oglindim permanent Frumusetea si Binele Divin în toate actiunile, gesturile si atitudinile pe care ni le asumãm. Îngerii Creativitãtii binecuvânteazã, plini de bucurie, toate formele noastre proprii de exprimare, toate actiunile noastre bune si doresc sã transmitã prin noi – în orice domeniu – lumina divinã dãtãtoare de bucurie si fericire.
Îi rugãm pe acesti îngeri sã ne ghideze permanent astfel încât, atunci când ne exprimãm, acest lucru sã fie întotdeauna o contributie la binele si armonia acestei lumi, la bunãstarea si fericirea tuturor.

IDEEA FORTÃ: “Creativitatea mea se manifestã liber si spontan; de aceea, sunt mereu capabil sã exprim plenar ceea ce simt”.

ÎNGERII SÃNÃTÃTII
Functia îngerilor: acesti îngeri vegheazã asupra sãnãtãtii noastre.
Misiunea lor pe Pãmânt: ne ajutã sã avem energia necesarã pentru actiunile pe care dorim sã le întreprindem. Ocrotesc sãnãtatea noastrã si ne inspirã sã ne folosim energiile cât mai bine, asa încât sã nu ne epuizãm, sã nu ne îmbolnãvim. Îi putem ruga sã ne ocroteascã sãnãtatea, sã ne fereascã de boli, sã ne amplifice energia vitalã, astfel încât sã facem fatã cu succes cerintelor vietii. Acesti îngeri ne sustin nu numai sãnãtatea fizicã, ci si pe cea spiritualã si emotionalã. Adevãrata sãnãtate se dobândeste prin echilibrul dintre toate planurile fiintei noastre, atât cele fizice, cât si cele subtile, energetice, Îngerii Sãnãtãtii ajutându-ne sã ajungem la acest echilibru armonios. Când cineva este bolnav, acesti îngeri îl vegheazã si binecuvânteazã remediile care sunt necesare pentru vindecare; ei ne inspirã, dacã sunt rugati, sã ne asumãm numai acele responsabilitãti pe care le putem îndeplini.
Îi rugãm pe Îngerii Sãnãtãtii sã ne binecuvânteze cu sãnãtate si le cerem ajutorul pentru a atinge si mentine echilibrul dintre structurile noastre fizicã, psihicã, mentalã si spiritualã.

IDEEA FORTÃ: “Îngerii Sãnãtãtii mã ajutã sã fiu sãnãtos si împãcat cu mine însumi”.



ÎNGERII COMPASIUNII
Cu îndemânarea lor deosebitã, acesti îngeri ne cãlãuzesc întotdeauna cu compasiune atunci când ne simtim slabi si neputinciosi. Tuturor acelora care luptã în numele lui Dumnezeu, ei le aduc sperantã si încredere si reînnoiesc credinta lor în atotputernicia Gratiei Divine. Crinul este simbolul universal al Puritãtii si Adevãrului.
Functia îngerilor: aduc compasiunea în viata noastrã.
Misiunea lor pe Pãmânt: ne ajutã sã întelegem cã dragostea lui Dumnezeu se revarsã în orice moment asupra noastrã, sã constientizãm faptul cã suntem în permanentã protejati si îndrumati.
Virtutea principalã, care determinã orice actiune a acestor îngeri, este compasiunea. Unii oameni cred cã aceastã calitate, compasiunea, este sinonimã cu sentimentul de milã. Din punct de vedere ezoteric însã, compasiunea implicã, pe lângã milã, puterea desãvârsitã de a empatiza cu suferinta celorlalti, cât si capacitatea de a prelua suferinta cuiva si a o neutraliza. Îngerii Compasiunii ne oferã dragostea lui Dumnezeu ca o realitate a vietii. Atunci când, aflându-ne într-o situatie neplãcutã, ne îndreptãm cu toatã aspiratia cãtre Divin, suntem ajutati de Îngerii Compasiunii. Ei ne îndeamnã sã lãsãm loc, în permanentã, în gândurile noastre, pentru îndurare si milostenie divinã.
Îngerii Compasiunii sunt cei care usureazã si asigurã depãsirea evenimentelor dramatice din viata noastrã, fãcând posibilã orientarea acestora cãtre un deznodãmânt fericit. Compasiunea lor se manifestã printr-o fortã miraculoasã, care provine direct de la Dumnezeu si care le permite sã ne ajute prompt dacã îi invocãm atunci când ne aflãm în pericol. Tot ceea ce trebuie sã facem pentru a-i simti este sã ne deschidem inima spre infinita lor splendoare. Atunci când nu suntem constienti de puterea compasiunii, suntem condusi de ego-ul nostru, de conflictele noastre interioare. Compasiunea ne cãlãuzeste spre lumina si dragostea eternã a lui Dumnezeu.
IDEEA FORTÃ: “Gratie compasiunii Divine, privesc cu detasare si plin de iubire toate situatiile care apar în viata mea”.

ÎNGERII EVOLUTIEI SPIRITUALE
Acesti îngeri ne binecuvânteazã sã trãim în lumina propriei noastre naturi divine. În mâna ridicatã ei tin lumânarea cu flacãra iluminãrii si ne aratã lectia vietii, al cãrei drum duce cãtre inimã. Ei ne ajutã, totodatã, sã fim fericiti si liberi.
Functia îngerilor: ocrotesc evolutia noastrã spiritualã.
Misiunea lor pe Pãmânt: ne ajutã ca spiritualitatea sã ne ilumineze, sã putem recunoaste sursa vietii si sã putem vedea lumina în fiecare dintre semenii nostri. Telul cel mai important al reîncarnãrii noastre pãmântesti este evolutia spiritualã. Acesti îngeri ne vegheazã o viatã întreagã si ne apãrã sufletele. Ei binecuvânteazã toate activitãtile care ne fac sã ajungem la o stare de armonie interioarã. Ei ne ajutã sã simtim cã suntem, cu adevãrat, iubiti si ocrotiti. Când avem nevoie de bunã dispozitie, acesti îngeri ne ajutã sã gãsim, spre exemplu, compania unui prieten bun si sã petrecem împreunã clipe agreabile. Totodatã, ne conduce cãtre o stare de împlinire, care ne ajutã sã ne întelegem unii pe altii. Ei ne ghideazã sã pãsim pe calea cea bunã si sã gãsim posibilitãtile potrivite pentru a ne sustine fiinta. Acesti îngeri au grijã ca noi sã gãsim acele activitãti si compania acelor fiinte care ne stimuleazã în cresterea spiritualã. Ei ne binecuvânteazã cu iubire, astfel încât sã ne putem simti profunzimile sufletului si sã lãsãm soarele sã strãluceascã în inima noastrã. Acesti îngeri ne trezesc fiorul credintei si ne încurajeazã sã ne pãstrãm încrederea în tot ceea ce este benefic în viatã. Ei ne ghideazã constant pe calea Iubirii Infinite cãtre Dumnezeu.
IDEEA FORTÃ: “Evoluez spiritual prin faptul cã devin cu adevãrat eu însumi”.

ÎNGERII DEVOTAMENTULUI SI AI IERTÃRII
Misiunea lor cereascã: ne oferã ajutor divin când dorim sã uitãm resentimentele fatã de suferintele trecute si ne ghideazã sã întelegem lectia la care am fost supusi în momentele în care aceasta s-a manifestat, pentru ca noi sã putem trãi constructiv si liber prezentul.
Misiunea lor pe Pãmânt: ne învatã sã-i respectãm pe ceilalti si sã gãsim toate resursele de care avem nevoie atunci când ne dãruim, divin inspirati, altei persoane, pãstrând în atentie din trecut, doar experienta de viatã necesarã trãirii prezentului cu cea mai mare intensitate. Ei ne ajutã, de asemenea, sã ne orientãm calea cãtre sursa divinã a tot ceea ce existã.
Îngerii Iertãrii sunt reprezentati iconografic cu flori de crin în mânã, simbol al puritãtii. Ei se roagã ca fiecare dintre noi sã dobândim puterea de a ne dãrui neconditionat si deplin lui Dumnezeu. Iertarea nu înseamnã uitare si nu acesta este scopul ei. Pentru a ierta într-adevãr corect, Îngerii Devotamentului si ai Iertãrii ne ajutã sã vedem rãnile si suferintele noastre din trecut într-o altã luminã. Dacã îi vom ruga sã ne inspire cum sã lãsãm mai usor si mai repede, în urma noastrã, suferinta si rãnile vechi, vom declansa astfel (si vom accelera direct proportional cu intensitatea si durata rugãciunii) procesul de vindecare spiritualã. Manifestarea deplinã a devotamentului implicã si iertarea tuturor acelora care ne-au pricinuit suferinte si lacrimi. Numai asa putem ajunge sã trãim, aici si acum, iubirea divinã pe care îngerii o manifestã si o exemplificã neîncetat. Altfel, vom rãmâne prizonierii propriilor noastre orgolii si resentimente crezând, în continuare, cã ceilalti sunt cauza (si nu doar instrumentul) manifestãrii necazurilor si durerilor noastre. Iertarea ne ajutã sã ne eliberãm de aceste trãiri si sã ne ridicãm pe un alt nivel superior de constiintã. Cei care sunt orgoliosi sau ranchiunosi nu iartã usor, dar Îngerii Iertãrii si ai Devotamentului, prin gratia lor, îi ajutã sã gãseascã resursele interioare si curajul necesar pentru a o putea face.

IDEEA FORTÃ: “Îi iert pe toþi cei care mi-au fãcut rãu în trecut, pentru cã, în esentã, suntem uniti în aceeasi sursã Divinã: Sinele”.


ÎNGERII DRAGOSTEI ETERNE
Ochiul atotcuprinzãtor dovedeste faptul cã acesti îngeri sunt îngeri ai Cerului Paradisurilor. Delfinul este simbolul bucuriei si al constiintei iubirii eterne, asemenea valurilor de sub el. Rotile înaripate constituie simbolul serafimilor. Sarpele care îsi muscã propria coadã reprezintã simbolul Întregului si al Eternitãtii, atunci când am transcens ciclicitatea vietii si a mortii.
Misiunea lor cereascã: înlesnesc si vestesc dragostea eternã a lui Dumnezeu.
Misiunea lor pe Pãmânt: ne aduc aminte cã iubirea este eternã, ne ajutã sã ne eliberãm de spaima cã dragostea ar fi limitatã si ne deschid, cu rãbdare, sufletul cãtre sursa divinã a acestei iubiri fãrã sfârsit.
Îngerii Dragostei Eterne dãruiesc fiecãruia dintre noi, atunci când iubim, fericirea cã sufletul va pãstra vesnic aceastã iubire. Atunci când am pierdut o fiintã apropiatã, iubirea cu care noi am înconjurat-o nu moare, ci se pãstreazã pentru eternitate în sufletul nostru, purificându-se de atasamente si lãsându-ne esenta si puterea sa infinitã. Tot ei ne ajutã sã constientizãm si sã pãstrãm în inima noastrã iubirea mereu vie, întrucât încrederea si iubirea nu se pierd niciodatã.
Noi ne rugãm Îngerilor Dragostei Eterne ca ei sã îndepãrteze de pe constiinta noastrã vãlul care stã între noi si iubirea eternã. Atunci când suntem singuri sau când am pierdut ceva, noi ne rugãm acestor îngeri sã ne redea încrederea si sã ne învete cum sã deschidem drum cãtre inima noastrã tuturor îngerilor cerurilor. Aceasta este o infinitã Gratie ce se manifestã în special în relatiile interumane, în armonia vietii cotidiene, în aspiratia cãtre Divinitate si ne rugãm Îngerilor Minunii Iubirii sã o coboare si asupra noastrã. Atunci când ne pãstrãm puritatea, când actionãm transfigurator asupra propriei fiinte, când avem puterea de a rãspunde de faptele noastre si de a rãmâne orientati pozitiv, atunci suntem deschisi pentru cea mai minunatã experientã pe care spiritul uman o poate avea, aceea a iubirii infinite de Dumnezeu.
În clipa în care vom simti în inima noastrã dragostea, o vom regãsi si în tot ceea ce ne înconjoarã. Iubirea lui Dumnezeu nu cunoaste limite sau încorsetãri. Ea pãtrunde în fiecare substantã, în fiecare element al creatiei, fiind energia cea mai rapidã care ne duce cãtre El.

IDEEA FORTÃ: “Primesc mereu dragostea Divinã, iar ea înfloreste etern în inima mea”.


ÎNGERII PÃZITORI AI ECHILIBRULUI SI ARMONIEI MENTALE (AI NORDULUI)
Acesti îngeri domnesc asupra elementului aer si asupra functiei psihologice mentale. Ei tin în mânã Soarele constiintei, cel care sustine toate eforturile omului de a dobândi o minte clarã si limpede. Acesti îngeri ne stimuleazã si ne ajutã sã realizãm echilibrul între functia suprasolicitatã a mentalului si celelalte functii ale psihicului uman.
Planul îngeresc: cerul formator
Functia îngerilor: sustin activitatea mentalã rationalã a maselor de oameni si ajutã conducãtorii lumii sã gândeascã în conformitate cu Ordinea Divinã.
Misiunea lor pe Pãmânt: contribuie la dinamizarea gândirii pozitive, afirmative, care determinã sustinerea binelui în lume. Dãruiesc omului claritate si precizie mentalã, astfel încât el sã poatã atrage în viata lui tot ceea ce este benefic si sublim.
Puterea gândirii pozitive este extrem de mare. Cu ajutorul unei astfel de atitudini mentale, precum si prin întelegere justã, fiinta umanã îsi poate exprima în mod armonios individualitatea, într-o stare de mare libertate interioarã. Acesti îngeri protectori ne ajutã sã ne împãrtãsim cu claritate ideile fatã de ceilalti si sã ne formãm un plan de viatã rational, bazat pe principii sãnãtoase. Prin aceastã claritate superioarã a gândirii, putem sã folosim în mod inteligent energia de care dispunem si, mai mult chiar sã actionãm întelept.
Îngerii Nordului sunt cei care ne ajutã sã întelegem si sã asimilãm aspectele mai abstracte si mai greu de înteles, cum ar fi cele clasificabile de cãtre minte sau cele ale cãror sisteme de referintã ne sunt strãine.
Acesti îngeri ne sustin permanent sã rãmânem într-o atitudine de deschidere mentalã si sã ne îmbunãtãtim permanent viziunea despre viatã si Univers. Ei ne ajutã sã gãsim mereu solutiile optime ale problemelor cu care ne confruntãm sau ale situatiilor care ne par fãrã iesire.
Actiunea acestor îngeri poate fi resimtitã adesea în ceea ce priveste deschiderea “celui de-al treilea ochi”, care conferã discernãmântul spiritual perfect si viziunea totalizatoare si divin integratã asupra realitãtii.
Acesti îngeri sustin asadar, în mod ireprosabil, functionarea si armonizarea planului mental al fiintei umane, dezvoltarea inteligentei si a puterii de pãtrundere mentalã. Ei mentin mintea într-o stare de receptivitate elevatã fatã de ideile noi si minunate, oferind omului capacitatea de a lua mereu decizii întelepte.
Îi rugãm pe Îngerii Pãzitori ai Nordului sã ne sustinã si sã ne binecuvânteze cu puterea imensã a gândirii pozitive pentru integrarea noastrã divinã în Marele Tot Universal.

IDEEA FORTÃ: “Într-o stare de fericire profundã celebrez unicitatea oricãrei fiinte”.

ÎNGERII MATURITÃTII 
Acesti îngeri ne ajutã sã ne apropiem de fiinte întelepte, care stiu sã-si asume responsabilitãti si sã ia hotãrâri adecvate chiar dacã, la prima vedere, par riscante, stiind cã astfel se va ajunge la o stare de bine interior si de bucurie. Atunci când ne lãsãm inspirati de ei, putem sã îmbãtrânim cu decentã. Purtând în mâini lampa cunoasterii si o trompetã, simbol al pretuirii muzicii, una dintre cele mai mari si mai frumoase bucurii ale vietii, ei sunt vestitorii stãrilor elevate de armonie lãuntricã.
Misiunea lor cereascã: asistã cresterea noastrã interioarã.
Misiunea lor pe Pãmânt: ne ajutã sã întelegem procesul maturizãrii, sã putem fi capabili sã ne asumãm responsabilitãtile inerente lui si sã avem curajul de a face acele actiuni pe care ni le-am dorit întotdeauna.
Acesti îngeri ne inspirã sã luãm hotãrâri chibzuite si inteligente, atât pentru binele nostru, cât si pentru binele fiintelor care cresc sub îndrumarea noastrã, fie cã suntem educatori, persoane cu atributii în domeniul ajutorului social, tutori sau pãrinti. Îngerii Maturitãtii ne conduc, ajutându-ne “sã o scoatem la capãt” în marea misiune pe care o avem, aceea de a afla cine suntem si cum este cel mai folositor si mai în acord cu vointa divinã sã ne planificãm viata. Sunt alãturi de noi atunci când greutatea deciziilor devine mai mare decât cea pe care eram obisnuiti sã ne-o asumãm si ne sustin în gãsirea rãspunsurilor potrivite la întrebãrile complexe cu care ne confruntãm, în general, în viatã. Îi implorãm ca toate hotãrârile noastre sã le luãm cu inima si nu din mândrie si sã ne ajute sã gãsim pacea si întelepciunea care apar o datã cu maturitatea. Meditatia asupra imaginii Îngerului Maturitãtii ne conferã îndrãznealã, curaj, întelepciune, discernãmânt si dezvoltarea capacitãtii de a fi mereu în putere. Prin forta lor divinã, primim darul de face posibil ca fiintele care ne sunt încredintate pentru a le ajuta în anumite directii sã se simtã în sigurantã lângã noi. Acesti îngeri ne binecuvânteazã cu dobândirea respectului de sine si a tãriei de caracter, asa încât testele si greutãtile vietii sã ni se parã usor de suportat. Astfel, întãrindu-ne cu aceste calitãti, avem toate sansele sã devenim fiinte strãlucitoare, ce emanã tot mai multã spiritualitate purã si aspiratie cãtre Dumnezeu.

IDEEA FORTÃ: “Îmi asum pe deplin responsabilitatea existentei mele si devin astfel din ce în ce mai puternic”.

ÎNGERII INTUITIEI (VESTULUI)
Acesti îngeri guverneazã elementul foc si functia psihologicã a intuitiei. Ei tin în mânã o tortã, simbol al iluminãrii intuitive si ne deschid calea cãtre latura cea mai profundã a constiintei.
Planul îngeresc: cerul formator
Functia îngerilor: fac posibilã intrarea oamenilor în Împãrãtia Cerurilor.
Misiunea lor pe Pãmânt: ei ne ajutã sã întelegem adevãrata noastrã esentã, precum si pe cea a situatiilor în care ne aflãm, ne ajutã sã ne amplificãm intuitia, încrederea în sine si perceperea lumii dintr-o perspectivã mai înaltã.
Îngerii Intuitiei ne ajutã sã aflãm informatii utile pentru cresterea si dezvoltarea noastrã spiritualã. Noi folosim intuitia chiar inconstient pentru a simti dacã anumite fiinte sau obiecte sunt sau nu benefice, ori dacã ne aflãm în sigurantã. Putem amplifica rezonanta cu acesi îngeri dacã devenim mai atent la vocea noastrã interioarã.
Îi rugãm pe Îngerii Intuitei sã ne ajute în dezvoltarea intuitei si a cunoasterii interioare, precum si la realizarea cât mai rapidã a menirii noastre în aceastã viatã. Îi putem ruga pe Îngerii Intuitiei sã ne ajute sã percepem realitatea cât mai clar si mai exact. Acesti îngeri ne ajutã sã ne constientizãm calitãtile native, sã le amplificãm în fiinta noastrã si sã le folosim într-un sens superior, benefic.
IDEEA FORTÃ: “Manifest mereu în jurul meu iubire si bunãtate”.

ÎNGERII PÃZITORI AI ECHILIBRULUI AFECTIV SI EMOTIONAL (AI ESTULUI)
Acesti îngeri domnesc asupra elementului apã si a functiei sentimentelor. Ei tin în mânã un potir cu apa vietii si plutesc deasupra mãrii, care este aici simbolul emotiei nediferentiate. Acesti îngeri ajutã oamenii sã îsi exprime sentimentele si sã îsi controleze emotiile.
Planul îngeresc: cerul formator
Functia îngerilor: Ajutã fiintele sã se deschidã afectiv si sã îsi exprime sentimentele într-un mod armonios.
Misiunea lor pe Pãmânt: ajutã oamenii sã îsi înteleagã sentimentele, sã îsi deschidã inimile si sã aibã încredere în trãirile proprii si în împãrtãsirea lor.
Sentimentele au o fortã foarte mare si, de aceea, dacã nu sunt pozitive sau scapã de sub control, pot dezlãntui mari furtuni emotionale. Când nu sunt exteriorizate, datoritã refulãrii, ele “fermenteazã”, acumulând o mare energie, care la un moment dat trebuie sã se manifeste într-un anumit mod. Atunci, însã, când suntem deschisi sã întelegem aceste sentimente ascunse, ele pot fi transformate într-un mod superior, astfel încât sã ne pãstrãm mereu o stare de echilibru psihic.
Este foarte important sã privim adevãrul în fatã, sã ne recunoastem stãrile si sã nu le negãm. Supãrãrile, durerile sau temerile duc uneori, atunci când nu le controlãm, cãtre situatii inevitabile, care pot actiona ca un magnet care va propulsa emotiile la suprafatã. Atunci când suntem inconstienti, când închipuirile noastre mentale ne guverneazã si când nu lãsãm loc obiectivitãtii, ne considerãm imediat “victime”.
Acesti îngeri ne ajutã sã constientizãm aceste trãiri, sã le putem controla si transforma pe cele negative chiar în opusul lor, îndrumându-ne sã gãsim solutii. Ei ne ghideazã cãtre maturizarea emotionalã, deschizându-ne cãi directe si creative pentru a o atinge. Ei ne binecuvânteazã de fiecare datã când dorim sã recunoastem stãrile care ne dominã si ne ajutã sã le transformãm în forme de exprimare creatoare.
Îngerii Protectori ai Estului oferã celor care îi invocã, sustinerea si ajutorul necesare pentru a se putea exprima si a-si trãi cu adevãrat sentimentele. Prin aceastã stare de libertate interioarã, oamenii devin un adevãrat izvor viu al vietii. Atunci când ne dãruim nouã însine libertate, devenim mai puternici, trãim din plin adevãratul nostru Eu. Cu fiecare depãsire a problemelor pe care reusim sã le întelegem si sã le constientizãm, “crestem” spiritual. Cu orice revãrsare a bucuriilor devenim mai umani, mai comunicativi si mai apropiati de starea noastrã fireascã de fericire.
Adevãrata putere interioarã constã în sansa oferitã sentimentelor noastre de a se manifesta într-un mod cât mai armonios. Ele sunt, de fapt, o parte componentã a sufletului nostru, iar Îngerii Estului ne inspirã sã fim siguri pe trãirile noastre.

IDEEA FORTÃ: “Îmi purific mintea si îmi deschid sufletul.”

ÎNGERII PROTECTORI AI TINERILOR 
Planul îngeresc: cerul formator
Functia îngerilor: vegheazã si ocrotesc tot ceea ce este de-a pururi tânãr în noi.
Misiunea lor pe Pãmânt: ajutã fiintele umane sã trãiascã starea de candoare a copilului, sã-si mentinã sufletul deschis fatã de tot ce e frumos si pur si sã stimuleze tot ceea ce este “viu” în ele.
Îngerii Pãzitori ai Tinerilor, ale cãror arcuri si sãgeti indicã o atitudine dinamicã si plinã de elan, iradiazã energie beneficã si entuziasm. Ei iubesc jucãusenia si ghidusiile nevinovate si vegheazã ca toti cei care au sufletul de copil sã se bucure de ele. Acesti îngeri ocrotesc nu numai tinerii, ci tot ceea ce este pur si candid în sufletele oamenilor. Ei ne ajutã sã trecem cu îngãduintã peste anumite greseli pe care le putem face din imaturitate si, de asemenea, ne ajutã sã învãtãm chiar si din aceste greseli. Ei ne îndrumã sã luãm decizii corecte, ferindu-ne de esecuri si impulsionându-ne sã evoluãm spiritual. Îi rugãm pe Îngerii Pãzitori ai Tineretii sã ne binecuvânteze si sã ne ajute sã devenim constienti de tineretea vesnicã a sufletelor noastre. Îi rugãm sã renascã în noi emotia bucuriilor sincere si entuziasmul pentru începerea unor noi proiecte si sã ne dãruiascã puterea de adaptabilitate armonioasã în fata vietii; sã fim precum tinerii - victoriosi în toate momentele vietii. Ne rugãm ca sufletele noastre sã rãmânã mereu deschise fatã de tot ce este sublim si viata noastrã sã fie plinã de bucurii pe care sã le trãim din plin. Elanul tineretii ne ajutã sã credem în bine si sã avem totodatã încredere în ceilalti, sã ne pãstrãm puritatea mintii si sã avem curajul de a ne exprima trãirile în mod sincer, cu toatã inima. Îngerii ne ajutã, de asemenea, sã ne manifestãm creativitatea si sã alegem un drum ferit de incertitudini - drumul inimii.

IDEEA FORTÃ: “Împãrtãsesc tuturor entuziasmul, starea mea de euforie si bucuria de a avea simtul umorului.”

ÎNGERII PROTECTORI AI VIETII PE PÃMÂNT (AI SUDULUI)
Acesti îngeri guverneazã elementul pãmânt si functia psihologicã a simturilor. Ei tin în mânã un spic de grâu, care evidentiazã legãtura subtilã dintre aceste entitãti angelice si fructele pãmântului. Îngerii Sudului ne inspirã si ne îndeamnã sã fim prevãzãtori si constienti atât de necesitãtile corpului nostru fizic, cât si de cele ale planetei pe care locuim.
Planul îngeresc: cerul formator
Functia îngerilor: ghideazã si ocrotesc oamenii si viata lor pe aceastã planetã
Misiunea lor pe Pãmânt: ei au rolul de a ne ajuta sã ne simtim bine, sã ne bucurãm, sã ne trezim capacitatea de întelegere si tolerantã, sã dinamizãm în noi însine energiile pãmântului, astfel încât sã putem concretiza în planul fizic toate ideile si aspiratiile noastre.
Acestia sunt îngerii care ne ghideazã prin lumea realitãtii materiale, palpabile. Binecuvântarea lor ne face sã putem simti si trãi plenar experientele corpului nostru fizic si sã reusim sã fim în armonie cu mediul înconjurãtor. Ei fac legãtura între materialitatea corpului fizic (pãmânt) si aspectele subtile spirituale din creatie. Astfel, Îngerii Pãzitori ai Sudului ne ajutã întotdeauna sã ducem la îndeplinire cele mai mari sperante ale noastre si sã ne transformãm visele în realitate.
Pentru ca gândurile noastre sã fie puse în practicã, este necesar în primul rând sã fim constienti si sã întelegem profund implicatiile si consecintele care ar putea apãrea ca urmare a materializãrii acestor gânduri si intentii ale noastre. Dacã toate acestea au o naturã eminamente beneficã si pozitivã, Îngerii Sudului ne vor ajuta sã le realizãm concret, prin angrenarea capacitãtilor si resurselor noastre lãuntrice. În aceastã misiune, ei actioneazã împreunã cu Îngerii Creativitãtii.
Energia teluricã emanatã de planeta pe care o locuim este modulatã de acesti îngeri astfel încât ea sã ofere structurii noastre fizice acea stabilitate si sigurantã care stau la baza eficientei în tot ceea ce întreprindem.
Îngerii Pãzitori ai Sudului ne învatã sã fim atenti si receptivi la necesitãtile corpului nostru fizic si sã-l respectãm. Aceasta înseamnã cã atitudinea noastrã fatã de corpul fizic, care este „templul spiritului”, trebuie sã fie cea corectã: sã-l hrãnim într-un mod adecvat, sã-l mentinem într-o bunã stare de sãnãtate, curat si odihnit. Astfel, sub îndrumarea acestor îngeri, toti cei care au obiceiuri nesãnãtoase si alte vicii sunt ajutati si impulsionati sã renunte la ele. Fiinta umanã este în cea mai bunã formã atunci când se alimenteazã corect, se îmbracã adecvat si natural, se odihneste când simte nevoia si pãstreazã comuniunea cu natura pentru a se reîncãrca energetic.
Formându-ne corect pe noi însine, aducem implicit un omagiu acestor îngeri, iar ei, pe de altã parte, ne binecuvânteazã pentru aceasta. Ei sustin plini de bunãvointã strãdaniile si eforturile noastre realizate în plan fizic, în scopul evolutiei noastre spirituale.
Îi rugãm pe Îngerii Protectori ai Sudului sã ne dãruiascã binecuvântarea lor, pentru a obtine si mentine o stare de perfectã sãnãtate si vitalitate a fiintei noastre, pentru a îndepãrta orice stres si tensiune si pentru a fi mereu optimisti si armoniosi. Îi rugãm sã ne ajute sã emanãm permanent în jurul nostru energie beneficã, pozitivã, care sã cuprindã si sã purifice întregul spatiu din jurul nostru. Planeta pe care o locuim poate deveni astfel minunatã numai dacã noi suntem fericiti.

Ideea fortã: “În oceanul iubirii divine topesc toatã durerea si întristarea.”


ÎNGERII PROTECTORI AI ADOLESCENTILOR
Planul îngeresc: Acesti îngeri tin în mânã cheia cu ajutorul cãreia, în mod simbolic, devenim adolescenti, fericiti si stabili, capabili sã gãsim echilibrul între efort si odihnã.
Functia îngerilor: Ei ne ajutã sã distingem între bine si rãu si sã alegem binele.
Misiunea lor pe pãmânt: Ne binecuvânteazã atunci când ne luãm responsabilitatea vietii si ne ajutã sã fim capabili sã ne asumãm începutul maturitãtii.
Acesti îngeri ne ajutã sã luãm hotãrâri chibzuite si inteligente, atât pentru binele nostru, cât si pentru al celor din jur.
Îngerii Pãzitori ai Adolescentilor ne îndrumã sã ne planificãm viata, sã luãm decizii si ne ghideazã atunci când greutatea responsabilitãþilor noastre devine prea mare. Ei rãspund prompt atunci când îi apelãm pentru a gãsi niste rãspunsuri potrivite la întrebãrile dificile cu care ne confruntãm în orice plan al activitãtii noastre.
Rugãm acesti îngeri sã ne binecuvânteze si sã ne conducã spre atingerea întelepciunii, învãtându-ne cum sã rezolvãm cu întelegere si rãbdare problemele care apar în decursul vietii. De aceea îi putem ruga ca toate hotãrârile noastre sã fie luate cu inima si sã nu ne umbreascã mândria în relatiile cu ceilalti.
Îi rugãm pentru îndrãznealã, curaj, discernãmânt si întelepciune.
Îi rugãm, totodatã, sã ne ajute sã conferim încredere în noi, fiintelor cãrora le suntem încredintati sau le avem noi însine în grijã. Îngerii Adolescentilor ne inspirã sã gãsim cel mai adecvat comportament pentru a ne asuma responsabilitatea ocrotirii tinerilor.
Ei ne ajutã de asemenea sã ne rafinãm calitãtile pe care le avem si sã atingem nivelul de fiinte spirituale.

Ideea fortã: „Sunt condus si ocrotit pe drumul vietii mele”

ÎNGERII AJUTORÃRII SI DÃRUIRII
Acesti îngeri aduc binecuvântarea lui Dumnezeu tuturor celor care si-au pus viata în slujba semenilor lor. Ei sunt reprezentati tinând în mânã un porumbel, simbol al dorintei permanente de a ajuta toate fiintele. Îngerii ajutorãrii sunt întotdeauna alãturi de toti cei care au înteles profund necesitatea fundamentalã a fiintei umane de a manifesta altruismul. Toti cei care îsi oferã plini de dãruire serviciile pentru ca aceastã planetã sã devinã mai fericitã, iar viata sã fie mai bunã, sunt puternic impulsionati si mereu ocrotiti de acesti îngeri.
Planul îngeresc: Cerul formator
Functia îngerilor: Ne învatã cum sã dãruim ajutorul nostru cu toatã inima celor care meritã.
Misiunea lor pe Pãmânt: Ne ajutã sã întelegem semnificatia majorã a actului de a dãrui si a primi, sã putem aprecia cu discernãmânt însemnãtatea spiritualã a ajutorului dat si primit.
Acesti îngeri pãzitori oferã protectie tuturor celor care fac bine oricãrei fiinte, binecuvântându-i pe toti cei care au inima deschisã si care sunt oricând pregãtiti sã facã tot ce le stã în putintã pentru ca viata pe aceastã planetã sã fie rodnicã si fericitã. Tuturor celor care cred cu toatã fiinta lor cã este foarte important sã-i ajuti pe altii, acesti îngeri le oferã energie, inspiratie, le faciliteazã accesul la resurse infinite din macrocosmos, astfel încât ceea ce ei fac sã poatã fi dus la capãt cât se poate de bine. Multi dintre noi am avut ocazia sã simtim ajutorul nepretuit al acestor îngeri si am remarcat cã, atunci când dorim din toatã inima sã ne ajutãm semenii si sã facem ceva pentru ceilalti, suntem mult mai intens sustinuti, iar calea ne este netezitã mai usor decât atunci când lucrãm doar pentru noi însine.
Actul dãruirii se poate manifesta foarte clar în munca celor implicati în viata politicã si socialã. De asemenea, el poate fi evident si în cazul minunatelor fiinte care, având mai multe posibilitãti decât ceilalti, ajutã dezinteresat pe toti cei care au nevoie. Tot aici pot fi inclusi vindecãtorii si terapeutii altruisti, ca si orice altã fiintã umanã care ajutã oamenii, fãrã sã aibã vreun interes personal.
Acesti oameni sunt binecuvântati, deoarece îsi pun viata în slujba altora. Lumea nu ar fi atât de minunatã fãrã ajutorul celor care au dãruit din energia si resursele lor pentru a schimba în bine viata celorlalti.
Rugãm Îngerii Pãzitori ai ajutorãrii sã ne sprijine pentru trezirea si amplificarea resurselor noastre lãuntrice si pentru obtinerea lucrurilor necesare pentru a-i putea ajuta pe toti cei care meritã si au nevoie de aceasta. Pentru ajutorul dãruit în mod neconditionat, devenim parte activã a lumii în care trãim si ne intregrãm în armonia Vietii Universale. Contributia noastrã la Binele general este directã, adevãratã si durabilã.
Ne rugãm acestor îngeri sã-i binecuvânteze pe toti aceia care, în orice colt din aceastã lume, fac ca viata noastrã sã fie din ce în ce mai bunã.

Ideea fortã: „Manifest plin de iubire tot ceea ce este mai bun în mine si, plin de bunãvointã, mã integrez armonios în Univers.”


ÎNGERII PÃZITORI AI PRIMEI IUBIRI
Acesti îngeri tin în mânã o pereche de turturele. Ei ocrotesc prima iubire si ne binecuvânteazã ca prima noastrã experientã amoroasã sã fie deosebit de frumoasã. Cu ajutorul lor putem sã ne raportãm permanent la starea de îndrãgostire.
Functia îngerilor: ocrotesc toti îndrãgostitii
Misiunea lor pe pãmânt: ne ajutã sã pretuim si sã omagiem sexualitatea, sã avem inima deschisã mereu, sã ne bucurãm de minunea iubirii, sã fim iubiti si sã respectãm sentimentele frumoase.
Acestia sunt îngerii pãzitori care vegheazã atunci când ne îndrãgostim, conferind cuplului nostru frumusete si drãgãlãsenie. Ei ne ajutã sã ne simtim siguri în relatia noastrã si ne dau încrederea cã ne putem exprima deschis gândurile si sentimentele. De asemenea, ne încurajeazã sã ne îndreptãm spre fiintele care ne pretuiesc si care pot vedea lumina si frumusetea din noi. Sã rugãm acesti îngeri sã ne sustinã atunci când întâlnim pe cineva cu care am vrea sã începem o relatie de dragoste. Ei ne ajutã sã ne revãrsãm iubirea spre persoana care ne iubeste. Ne inspirã sã gãsim modalitatea prin care putem sã determinãm persoana iubitã sã se deschidã fatã de noi si sã îsi exprime sentimentele chiar dacã este emotivã si rezervatã. Acesti îngeri ne conduc spre fiinta care ne iubeste asa cum suntem si fatã de care ne putem împãrtãsi fãrã retinere orice trãire. Sã ne rugãm la Îngerii Pãzitori ai Primei Iubiri atunci când începem o nouã relatie si avem nevoie de ajutor si încredere pentru ca totul sã fie asa cum dorim. De asemenea, putem sã ne rugãm la acesti îngeri si atunci când relatia actualã a devenit anostã sau s-a „împotmolit” si are nevoie de un nou impuls pentru a reînvia. Acestia sunt îngerii care ne îmbogãtesc sufletul cu iubire si ne ajutã sã transfigurãm sexualitatea si sã încãrcãm actul erotic cu dragoste divinã, detasatã, înãltãtoare.
Sã îi rugãm sã ocroteascã cele mai intime relatii ale noastre si sã ne îndepãrteze de fortele negative care ne-ar putea influenta si conduce la despãrtiri. Ne rugãm sã ne vegheze si sã ne conducã cãtre prieteniile favorabile, aducãtoare de o fericire profundã si eternã.

ÎNGERII PÃZITORI AI ÎNCREDERII
Îngerii pãzitori ai încrederii sunt reprezentati purtând pe brate o etolã. Aceasta simbolizeazã faptul cã, desi ochii ne sunt legati, în sensul cã nu avem o viziune de ansamblu asupra lucrurilor care ni se petrec, trebuie sã avem întotdeauna încredere în Dumnezeu. Îngerii Pãzitori ai Încrederii ne ocrotesc si ne inspirã în permanentã si, în orice situatie de viatã, atunci când îi apelãm, ne oferã, dacã meritãm, ajutorul lor, plini de iubire.

Planul îngeresc: Cerul creatiei
Functia îngerilor: ne deschid inima si mintea pentru a avea încredere în tot ceea ce este bun în viatã
Misiunea pentru pãmânt: ne ajutã sã trezim si sã ne amplificãm încrederea în noi însine, în ceilalti si, mai presus de toate, în Dumnezeu.

Acesti îngeri ne deschid inima si mintea pentru a putea primi cu adevãrat tot ceea ce viata ne oferã.
Starea de încredere determinã si influenteazã cursul vietii. A fi încrezãtor înseamnã a avea constant o atitudine optimistã si a depãsi astfel, cu usurintã, obstacolele generatoare de suferintã. Încrederea ne conferã curajul de a realiza acele actiuni benefice de care nu ne credeam capabili si, de asemenea, curajul de a ne ridica si de a merge mai departe atunci când ne simtim amenintati de greutãti.
Acesti îngeri pãzitori ne ajutã sã apreciem si sã avem încredere în propriile noastre sentimente. Urmând vocea interioarã a inimii, amplificãm cu usurintã în fiinta noastrã starea de încredere, atât de necesarã unei vieti armonioase si fericite. Când învãtãm sã ne deschidem fiinta si sã avem încredere în tot ceea ce viata ne oferã, relatiile cu cei din jurul nostru vor fi din ce în ce mai profunde, calde si afectuoase.
Starea de încredere se reflectã în toate deciziile noastre. Dacã aceastã încredere lipseste, vom alege întotdeauna calea neutrã si care nu implicã nici un risc, doar din teama de a nu fi rãniti sau de a nu gresi. Însã atunci când avem deplinã încredere în sentimentele noastre si ne lãsãm ghidati de vocea interioarã a inimii, care ne spune ce este bine si ce nu, putem sã alegem si sã urmãm, cu adevãrat, un mod de viatã armonios si minunat.
Îi rugãm pe îngerii Pãzitori ai Încrederii sã ne ajute sã avem încredere în noi însine, în semenii nostri si în primul rând în Dumnezeu. Îi rugãm, de asemenea, sã ne ajute sã ne exprimãm liber si armonios sentimentele fatã de ceilalti oameni.

IDEEA FORTÃ – Am deplinã încredere în Iubirea si în Binele divin, care mã ocrotesc, mã inspirã si mã ghideazã în permanentã.

ARHANGHELUL MICHAEL (MIHAIL)
Numele sãu înseamnã, în traducere româneascã, Cel care este asemenea lui DUMNEZEU. Atât în unele texte biblice cât si în cele care le sunt posterioare lor, Arhanghelul Mihail este considerat a fi cel mai important dintre toti Arhanghelii. Acest aspect este mentionat atât în traditia crestinã cât si în cea ebraicã si islamicã. Fiind un protector divin prin excelentã, Arhanghelul Mihail este apelat adeseori de Bisericã si de comunitatea crestinã ca sã apere de rãu. Nu este deloc întâmplator cã în Apocalipsa lui Ioan, Arhanghelul Mihail împreunã cu îngerii sãi, sunt descrisi ca fiind în luptã cu balaurul (forta satanicã) si cu demonii (îngerii decãzuti) care sunt subordonati acestuia, iar deznodãmântul acestei lupte este cã acest balaur al abisurilor infernale a fost azvârlit sub pãmânt împreunã cu îngerii întunericului (demonii) care-l slujeau. Tocmai din aceastã cauzã, Arhanghelul Mihail este reprezentat cel mai adesea în iconografia crestinã luptându-se si biruind un balaur. El este atunci înarmat cu o lance sau cu o sabie, amândouã fiind în realitate simboluri ale discernãmântului spiritual care învinge pânã la urmã orice rãu.

Testamentul lui Avraam, lucrare care dateazã din secolul al II-lea D.C. îl prezintã pe Arhanghelul Mihail ca fiind atât de apropiat de DUMNEZEU încât, prin interventia sa în fata lui DUMNEZEU, el poate chiar sã salveze sufletele din infernuri ri sã le ghideze cãtre ceruri (sferele tainice superioare ale manifestarii). Întocmai ca si zeul egiptean ANUBIS care patrona toate riturile funerare precum si procedeele de proiectie consientã în lumile astrale, Arhanghelul Mihail este de asemenea însãrcinat cu cântãrirea faptelor bune si a faptelor rele ale sufletului care tocmai a pãrãsit definitiv corpul fizic. HERMES, care este judecãtorul traditional al sufletelor celor defuncti, în traditia greacã (el fiind în aceastã directie identic cu zeul MERCUR din traditia romanã) este adesea identificat cu ANUBIS iar serpii care sunt încolãciti pe caduceul sãu traditional îl fac sã prezinte unele asemãnãri cu Arhanghelul Mihail si cu balaurul pe care el îl învinge. De altfel, este demn de retinut cã în ezoterismul yoghin si tantric, înfrângerea balaurului reprezintã în realitate atingerea fazei de control perfect asupra potentialului creator (sexual). Dealtfel, nu este deloc întâmplãtor cã balaurul care e învins de Arhanghelul Mihail este reprezentat cel mai adesea având aripi, iar acesta (balaurul cu aripi) este un binecunoscut simbol alchimic si tantric, care semnificã un control perfect, atât asupra tentatiilor, cât si asupra fortelor inferioare, ce sunt imediat sublimate (aceasta este semnificatia ascunsã a aripilor) în aspecte angelice si dumnezeiesti; în felul acesta, natura inferioarã a sarpelui este sublimatã si transformatã în natura superioarã a pãsãrii (porumbelul sau vulturul). Arhanghelul Mihail (lat. Sanctus Michael Angelus; fr. Monseigneur Saint Michel; it. San Michele, Sammichele) este cel pe care Dumnezeu l-a însarcinat sã-i alunge din rai pe Satana si pe ceilalti îngeri rãzvratiti. Sarcina lui acum este dublã: cea de sfânt protector al Bisericii pe Pâmânt si de Stapân al sufletelor mortilor. El hotãrãste, în functie de meritele lor, ca cei buni sã meargã la Dumnezeu, iar cei rãi si ticãlosi, în iad. Se crede cã Arhanghelul Mihail i-a aparut la Hagar (Geneza XXI.17) lui Abraham pentru a-i interzice sacrificarea lui Isaac (Geneza XXII.11); tot el este acela care i-a adus pe ciumati în Egipt, i-a condus pe israeliti în timpul cãlãtoriei lor, s-a luptat cu Satana pentru trupul lui Moise (Iudei 5), a înlocuit blestemele din gura lui Balaam cu binecuvântari (Num. XXII, 35), a fost cu Joshua la Jericho (Josh. V.13), i-a apãrut lui Gideon (Jud. VI.11), a adus molima în Israel (2 Sam. XXIV.16), a distrus armata asirianã (2 Cron. XXXII.21), i-a eliberat pe cei trei evrei credinciosi din cuptorul fierbinte (Daniel III, 25) si l-a trimis pe Habakkuk sã-l hrãnescã pe Daniel în adapostul leului (Clopotul si dragonul, 32). Tot învãtãtura Bisericii ne aratã cã Sfântul Arhanghel Mihail este cel care l-a scos pe Sfîntul Apostol Petru din închisoare si l-a pedepsit pe Irod (care primise cu încântare lauda exageratã a poporului, ce îi spunea ca ar fi vorbit cu glas de înger). Descris uneori ca detinând cheile Cerului (Paradisului), Arhanghelul Mihail, este numit Printul Luminii, într-unul dintre manuscrisele de la Marea Moartã, intitulat Lupta Fiilor Luminii împotriva Fiilor întunericului, si el este conducãtorul îngerilor de luminã în lupta împotriva demonilor (îngerilor întunericului), acestia din urma fiind condusi de demonul Belial, identificat de regulã cu Satana (care este denumit si Prinþul Întunericului). În traditia islamicã, Arhanghelul Mihail (numit Mikail), este înfãtisat având aripi verzi, din topaz, si fiind acoperit din cap pânã în picioare cu fire de pãr aurii, fiecare fir având un milion de fatete (fete), iar fiecare dintre aceste fete implorând într-o limbã diferitã iertarea divinã pentru faptele rele ale celor credinciosi. Ghid divin al sufletelor umane, pe care le conduce catre lumina eternã, Arhanghelul Mihail este prin excelentã eroul luptator al lui Dumnezeu. Prin urmare, ajutorul sãu neconditionat este primit instantaneu de toti cei care luptã plini de eroism si cu curaj împotriva rãului (atât cel exterior, cât si cel interior, din fiinta lor). Modalitatea optimã de a-i atrage spontan sprijinul si ghidarea este calea luptãtorului curajos sau a eroului spiritual, VIRA. Reciproca este, deasemenea adevaratã, în sensul cã apelarea constantã si plinã de dãruire a Arhanghelului Mihail dezvoltã extraordinar de mult în cel sau în cea care îl invoca astfel, starea de erou spiritual (VIRA).

În decursul istoriei crestine, Arhanghelul Mihail s-a manifestat de multe ori, salvând diferite comunitati crestine de o serie întreagã de pericole. În sec. al Vl-lea, când s-a declansat în Roma o molimã înspãimântatoare, Sfântul Grigore i-a sfatuit pe locuitori sa realizeze o procesiune care sã strabatã strãzile orasului, intonând cântece religioase, cântece care de atunci s-au numit Marile Litanii. Aceste procesiuni s-au desfãsurat timp de trei zile, si în ultima zi, când au ajuns în fata mormântului lui Hadrian, Grigore l-a vazut pe Arhanghelul Mihail plutind în aer deasupra orasului; Arhanghelul a coborât apoi pe vârful Mausoleului si si-a scos sabia din teacã; sabia era, se spune, stropitã cu sânge. Dupã aceasta, ciuma a încetat, iar mormântul lui Hadrian a fost numit din acea zi "Castelul Sfântului Înger"; o capela purtând numele de "Ecclesia Sancti Angeli usque al Coelos" i-a fost consacratã Arhanghelului Mihail. Se mai spune cã tot Arhanghelul Mihail ar fi apãrut pentru a cere construirea a douã biserici. Prima a fost ridicatã pe coasta de est a Italiei si a fost denumitã Biserica Muntele Galgano. Legenda povesteste cã în sec. al V-lea locuia în Siponte un om numit Galgano, care avea multe turme; acestea erau duse la pasune pe munte. La un moment dat, un taur s-a rãtãcit, iar Galgano a plecat împreunã cu cativa slujitori sã-l caute; când l-au vãzut, taurul se afla pe vârful muntelui, lânga intrarea unei pesteri. Galgano s-a înfuriat pe taur atât de tare, încât a ordonat unui slujitor sã-l omoare; dar sãgeata s-a întors în pieptul slujitorului care a tras-o si l-a omorât imediat. Galgano, tulburat de aceastã întâmplare, a cerut sfatul preotului. Preotul a postit si s-a rugat timp de trei zile, dupã care Arhanghelul Mihail i-a apãrut si i-a spus cã locul în care taurul se afla pe vârful muntelui, era un loc sacru si nu putea sã permitã ca acel loc sa fie stropit cu sânge; Arhanghelul a cerut ca acolo sã fie ridicatã o bisericã care sã îi fie consacratã lui. În pesterã a fost descoperit un pârâu ce cobora de pe stâncã, cu o apã miraculoasã care vindeca tot felul de boli; imediat au fost ridicate trei altare, iar unul dintre ele a fost acoperit cu o tesãturã purpurie, brodatã cu fir de aur. Faima acestei viziuni s-a rãspândit în toatã Europa, iar biserica ce a fost ridicatã acolo a devenit un loc sfânt de pelerinaj. În timpul domniei lui Hidelbert II, Arhanghelul Mihail i-a aparut Sfântului Aubert, Episcop de Avranches, în Normandia. Aici se afla o stâncã ce era înconjuratã de apã pe perioada fluxului, si de aceea era consideratã ca o fortareatã inaccesibilã. Episcopului i s-a spus cã un taur va fi gãsit ascuns acolo, iar biserica trebuie construitã astfel încât sã acopere tot pamântul pe care taurul l-a cãlcat în picioare; tot acolo se afla si un pârâu cu apã extrem de purã. Sfântul Aubert a crezut cã este vorba doar despre un vis, dar viziunea s-a repetat din nou si din nou, iar a treia oarã, Arhanghelul Mihail si-a apãsat degetul mare pe capul episcopului si i-a lãsat aici un semn care nu a mai dispãrut niciodatã. Dupã aceasta, a fost construitã o bisericutã care a fost înlocuitã mai târziu cu o mânastire magnificã, începutã de catre Richard, Ducele de Nomandia si terminatã de catre Wilhelm Cuceritorul. Muntele Sf. Mihail (SaintMichel) a devenit unul dintre cele mai celebre locuri de pelerinaj, având o legendã atât de originalã, dar care totusi pare a fost doar o variantã mai sãracã aceleia a Muntelui Galgano. Din acest moment, Arhanghelul Mihal a început sa fie foarte venerat în Franta. El a fost ales ca sfânt protector al întregii tãri si al ordinului pe care Sf. Louis l-a instituit în onoarea sa. Un vechi scriitor francez îl numeste Îngerul bunelor sfaturi si spune despre el: Marea sarcinã a Arhanghelului Mihail este aceea de a face revelatii oamenilor, dându-le sfaturi sfinte pline de înþelepciune si în mod special sfaturi referitoare la hrana bunã pe care tatãl si mama trebuie sã o dea copiilor lor. Arhanghelul Mihail este întotdeauna reprezentat tânãr si frumos. Ca protector al Bisericii Militante, el este Sfântul Înaripat, fãrã nici un alt atribut (însemn) decât scutul si lancea. Ca învingãtor al lui Satana, el este reprezentat în armurã, tinând un picior peste cel Rãu, care este înfãtisat ca o fiintã doar pe jumatate om sau ca un dragon. Îngerul este pe cale sã-l punã în lanturi pe Cel Rãu sau sã-l strâpungã cu lancea. Dar modul în care este tratat acest subiect variazã în foarte multe moduri, cum de altfel se poate recunoaste foarte usor. Ca Stãpân (Domn) al sufletelor, Arhanghelul Mihail este neînarmat, el tine o balantã, si pe fiecare platan se aflã câte un mic trup gol (nud), reprezentând sufletele; cei acceptati au, de obicei, mâinile împreunate într-un gest de recunostintã, în timp ce cei respinsi exprimã groaza în privire si atitudine. În mod frecvent este reprezentat si un demon care prinde cu ghearele sau cu un cârlig plutonian platanul care coboarã în aceste reprezentari, Arhanghelul Mihail apare doar rareori fãrã aripi.

Atunci când în picturi apare si Fecioara Maria cu Pruncul, Arhanghelul Mihail îi prezintã balanta lui Iisus, care pare sã spunã bun venit sufletelor fericite. Oricum, cu sau fãrã balantã, Arhanghelul Mihail este întotdeauna stãpânul sufletelor în picturile care reprezintã moartea, venerarea sau glorificarea (slãvirea) Fecioarei Maria, deoarece traditia aratã ca el i-a primit sufletul si a avut grija de el pânã când s-a ridicat la Fiul ei. Cei doi Arhangheli, Mihail si Gabriel, sunt pictati pe usile laterale ale iconostasului (peretele pictat care desparte altarul de restul bisericii), pãzind intrarea în locul unde se sãvârseste, la fiecare Liturghie, Sfânta Jertfã. Datoritã tuturor acestor dovezi ale sprijinului si protectiei permanente din partea sa asupra întregii umanitãti, Arhanghelul Mihail este cel mai popular si mai apelat înger din traditia crestinã.

Arhanghelul Mihail - Arhanghelul Razei Albastre de Protectie, Perfectiune si Vointa Divina

Mihail, Arhanghelul Primei Raze de Protectie, Perfectiune si Vointa Divinã, este cunoscut si ca Printul Arhanghelilor, Îngerul Eliberator, Apãrãtorul Credintei Fiilor si Fiicelor lui Dumnezeu, Pãzitorul Celor Douãsprezece Triburi ale lui Israel, Protectorul Relatiei Maestru-Discipol. În ierarhia cereascã, el are rolul celui care conduce ostirile de lumina împotriva rebelilor. Despre Arhanghelul Mihail si actiunile sau misiunea sa apar multe referiri în Biblie, atît referitoare la cele din trecut, cît si la misiunea sa din evenimentele descrise în Apocalipsã. Lui i s-a dat rolul de a aduce prima din cele 7 plãgi care sunt descrise ca "mînia lui Dumnezeu", de fapt karma negativã acumulatã de omenire, si care astfel se poate manifesta pentru a-i elibera pe cei care au generat-o, în mãsura în care sunt pregãtiti pentru asta. Mesajele receptionate prin channeling, meditatii sau de cãtre mediumi în ultimele zeci de ani dezvãluie cã Pamîntul a fost scos din carantinã, si cã Arhanghelul Mihail conduce actiunea de eliminare, din corpurile subtile ale oamenilor, a semintei de rebeliune plantate de cãtre asa-numitii îngeri cãzuti. Pentru aceasta, fiecare om trebuie sã cearã, în sufletul sãu, aceastã purificare, pe calea care îi este proprie, pentru ca sã poatã trece la o nouã constiintã.

ARHANGHELUL GABRIEL (GAVRIL)
Numele Gabriel semnificã în limba ebraicã Dumnezeu este puterea mea (lat. Sanctus Gabriel; it. San Gabriello, San Gabriele, LAngelo Annuriziatore; Li. St Gabriel)

Arhangheul Gabriel (Gavril) este, alãturi de Arhanghelul Mihail, unul dintre cei mai importanti îngeri de luminã cunoscuti în mod explicit în cadrul traditiei iudeo-crestine si acelei islamice. Este cel de-al doilea în rang printre Arhanghelii care se aflã înaintea lui Dumnezeu. El este Îngerul Bunei Vestiri, al reînvierii, al compasiunii, al pedepsei divine, al mortii si al revelatiei divine si este considerat a fi guvernatorul divin al Paradisului (Raiului).

Profetul Mahomed afirma cã Arhanghelul Gabriel (Jibrail, în arabã), cel cu 140 de perechi de aripi, i-a dictat Coranul vers cu vers, si de aceea el îl considera îngerul sãu protector si inspirator.

În traditia islamicã, Gabriel (Jibrail) este considerat a fi spiritul divin al adevãrului. În traditia ebraicã se aratã cã Gabriel este îngerul pedepsei divine bine meritate, care s-a abãtut asupra oraselor decãzute - Sodoma si Gomora.

Numele sãu este mentionat de patru ori în Biblie (de douã ori în Daniel VIII.16 si IX.21; de douã ori în Luca I.19, 26), si de fiecare datã apare ca un mesager care aduce vesti importante. Mai întâi, el l-a anuntat pe Daniel despre întoarcerea evreilor din captivitate, si apoi i-a revelat printr-o viziune spiritualã viitorul natiunilor. Apoi tot el i-a spus lui Zaharia (care avea o vârstã înaintatã) cã sotia lui îi va naste un copil, si în cele din urmã i-a spus Fecioarei Maria cã ea este cea aleasã si cea mai binecuvântatã dintre femei. Aceste patru manifestãri binecunoscute ale Arhanghelului Gabriel îi conferã o importanþã aparte si aratã cã el poate ghida si sustine orice actiune beneficã atunci când este invocat. În plus, fatã de cele arãtate mai sus, se crede cã tot el ar fi profetit nasterea lui Samson si a Fecioarei Maria. Este totodatã venerat ca fiind îngerul care vegheazã în mod constant asupra nasterii copiilor.

Multi dintre sfintii Pãrinti spun cã Arhanghelul Gabriel a fost si cel care a rãsturnat piatra de la intrarea mormântului lui Hristos, la înviere si le-a vorbit femeilor mironosite. Acestea, intrând în mormânt, au vãzut un tânãr sezând în partea dreaptã, îmbrãcat în vesmânt alb si s-au înspãimântat iar el le--a spus: Nu vã înspãimântati! Cãutati pe Iisus Nazarineanul Cel rãstignit? A Înviat! (Marcu 16, 5-6)
Evreii îl considerã Conducãtorul îngerilor pãzitori si pãstrãtorul comorilor ceresti. Tot el a anuntat si nasterea lui Ioan Botezãtorul. Deasemenea, în mod traditional, se considerã cã Arhanghelul Gabriel a fost îngerul care i-a apãrut lui Iisus în grãdina Ghetsimani, pentru a-L sprijini în teribilul moment al cunoasterii cu anticipatie - de cãtre Iisus - a Calvarului ce urma sã se producã.

Pe de altã parte, o legendã islamicã, mentionatã în Coran (20.88), relateazã cã atunci când praful de pe urmele copitelor calului [vehiculul subtil al Arhanghelului Gabriel a fost aruncat în gura Vitelului de Aur [idol al bogãtiei, simbol al bunurilor materiale care se substituie celor spirituale si al tentatiei mereu crescânde a fiintelor ignorante sau perverse, de a se orienta exclusiv cãtre aspectele materiale (bogãtie, plãceri inferioare, senzualitate necontrolatã, putere socialã etc)], acesta si-a pierdut pentru un anumit timp puterea sa de fascinatie perversã. Acest aspect ilustreazã alegoric ajutorul divin extraordinar pe care Arhanghelul Gabriel îl poate oferi oricând celor care îl apeleazã sincer si intens, pentru a se detasa rapid de tentatiile planurilor inferioare si pentru a amplifica în fiinta lor starea de puritate si de aspiratie cãtre Dumnezeu.

Într-un alt pasaj din Coran, Gabriel (Jibrail) este descris (simbolic) ca având în total 1600 de aripi, pãrul fiindu-i de culoarea sofranului (galben auriu) - simbol al strãlucirii extraordinare si sublime a aurei sale de luminã – chiar fiecare fir de pãr având o strãlucire comparabilã cu cea a Lunii si astrelor. Între ochii sãi - se spune în continuare – rãsare însusi Soarele; observãm aici un simbol foarte evident al deschiderii (activãrii) sale deosebite la nivelul celui de al treilea ochi, Ajna Chakra.

În plus, atunci când el si-a manifestat mãretia sa dumnezeiascã, pentru a revela învãtãtura spiritualã cuprinsã tainic în Coran, aripile sale verzi ca smaraldul strãlucitor au acoperit întregul orizont, de la rãsãrit si pânã la apus, din ele cãzând pe pãmânt, sub forma a milioane de stropi de luminã, tot atâtia îngeri care îl slãvesc necontenit pe Dumnezeu.

Datoritã asocierii sale traditionale, în crestinism, cu nasterile, Arhanghelul Gabriel este considerat drept sfântul patron (protector divin) al nasterilor (de altfel, mai ales în Occident, alãturi de numele Michael, numele de Gabriel este (în formele adaptate fiecãrei limbi europene) cel mai rãspândit, mai mult decât atât, datoritã rolului sãu atât de important - dupã cum am arãtat – de vestitor (mesager divin), Arhanghelul Gabriel a fost declarat în anul 1926, de cãtre Papa Benedict al XV-lea, drept patron (protector divin) al postelor, telefoanelor si posturilor telegrafice, si, prin extensie, el este asociat astãzi cu televiziunea, radioul si alte forme moderne de telecomunicatie.

În conformitate cu mãrturiile de epocã, Arhanghelul Gabriel a fost si cel care a inspirat-o pe Ioana D’Arc sã vinã cu întãriri în ajutorul regelui Frantei.

În literaturã si artã, Sfântul Arhanghel Gabriel este traditional descris ca un Înger de luminã purã, a cãrui frumusete este o minunatã oglindire a Frumusetii Divine. El poartã în mânã, de regulã, în reprezentãrile iconografice, un crin (simbol al puritãtii, inocentei si stãrii virginale, dar si al iubirii divine, triumfãtoare datoritã abandonãrii fiintei în harul si splendoarea iubirii Divine).

Maniera în care Arhanghelul Gabriel a fost reprezentat pictural diferã însã, de-a lungul timpului, în functie de modificãrile dictate de cãtre Biserica de la Roma în reprezentãrile cele mai vechi ale Arhanghelului Gabriel si ale Fecioarei Maria. Fecioara Maria este înfãtisatã în genunchi, plinã de umilintã si veneratie în fata Arhanghelului Mihail, considerându-l în mod evident o fiintã superioarã. Dupã secolul al XII-lea însã, Fecioara Maria este cea slãvitã si preamãritã. De acum ea va apãrea ca Regina angelorum (Regina îngerilor), si datoritã acestui fapt, Gabriel aparea deseori ilustrat stând în genunchi în fata ei. Atributele (simbolurile) Arhanghelului Gabriel sunt: crinul, un pergament cu inscriptia Ave Maria, Gratia Plena, un sceptru si uneori o ramurã de mãslin, simbol al pãcii pe pãmânt pe care el o anuntã.

În cadrul traditiei crestine, Arhanghelul Gabriel mai este uneori considerat si ca Îngerul Pãzitor al aspectului uman al lui lisus Cristos.

ARHANGHELUL METATRON
ARHANGHELUL METATRON este considerat drept cel mai pãmântesc dintre arhangheli, deoarece el a fost mai întâi un om întelept si virtuos pe care, apoi, Dumnezeu l-a luat în Cer. Sufletul sãu a fost toatã viata plin de credintã, de iubire pentru oameni si a fost foarte atent la întelesurile faptelor, nutrind convingerea cã numai acela care învatã permanent din ceea ce petrece în el si în afara lui este capabil sã-si ajute cu adevãrat semenii. Astfel, el a urmat de la sine calea întelepciunii si a bunãtãtii inimii.

Misiunea lui cereascã: El consemneazã în Cartea Vietii toate faptele noastre, ca nimic din experienta umanã sã nu se iroseascã, ci ca marii îndrumãtori de oameni sã aibã unde sã caute învãtãturile care ne salveazã în timpuri tulburi.

Misiunea lui pe pãmânt: Ne ajutã sã avem mãsura corectã în tot ceea ce facem, apãrând ca martor al actiunilor noastre. Gratie lui, noi constientizãm puterea noastrã de a iubi si sensul existentei noastre.

În timpul vietii sale pãmântesti, ca fiintã umanã, Metatron a fost cunoscut sub numele de Henoch si a fost al saptelea patriarh dupã Adam. Povestirile ni-l redau ca „plimbându-se cu Dumnezeu”, dupã moartea sa fiind primit în Cer printre Arhangheli. El a fost atât de bun, atât de blând, atât de înþelegãtor si de îngãduitor, încât a întruchipat, la vremea sa, virtuti divine, care au atras asupra sa harul Tatãlui. Mai mult chiar, el a stiut sã asculte glasul inimii si a trãit smerit si abandonat total Vointei Supreme, asemenea tuturor marilor Iluminati.

Scrierile iudaice presupun cã el ar fi fost Schechina, îngerul care conduce copiii rãtãciti prin pãdure, si cã tot el a fost cel care l-a oprit pe Abraham din sãvârsirea jertfei, atunci când Dumnezeu i-a cerut sã i-L ofere pe fiul sãu, Isaak.

Metatron este întâlnit sub diferite ipostaze: arhivar a lui Dumnezeu, înger al legãturilor si Rege al îngerilor. El sustine totodatã viata oamenilor, fiind o punte între Dumnezeu si om. Este foarte bine sã-i cerem sfatul pentru fiecare actiune pe care o avem de fãcut, mai ales atunci când stim cã ne lipseste simtul mãsurii sau cã, fiind implicati emotional într-o chestiune, nu detinem mãsura corectã a ratiunii ori a actiunii noastre. Vom putea astfel sã obtinem echilibrul si discernãmântul necesar în orice întreprindem. Rezultatul va fi claritatea a ceea ce realizãm, iar aceastã întelepciune ne va conferi o mare sigurantã, atât de necesarã atunci când vrem sã ne angrenãm cu succes în oricare dintre planuri (material, afectiv, spiritual etc.).

Tot Metatron ne conduce cãtre starea de armonie în iubire, pentru ca noi sã ducem o viatã solarã, sãnãtoasã, echilibratã si calmã. El este, astfel, martorul faptelor noastre bune si al tuturor acelor acte ale vietii si ale iubirii pe care nimeni în afara lui nu ni le cunoaste.

Îl vom ruga pe Arhanghelul Metatron sã ne conducã si sã ne sustinã în orice moment al vietii, ca sã avem întotdeauna mãsura corectã a faptelor si a sentimentelor noastre. Tot astfel, îl putem ruga, în timpul meditatiilor, sã ne indice când „destul e destul”, dar si când trebuie sã mai facem ceva pentru noi însine sau pentru ceilalti.

Sursa: necunoscuta