sâmbătă, 29 septembrie 2012

Trăim într-o “supă electromagnetică”. Cunoaştem consecinţele?


În timp ce Franţa a eliminat din şcoli conexiunile Wi-Fi din cauza efectelor serioase pe care aceste unde le au asupra copiilor, în fiecare minut apar alte dispozitive, transmiţătoare, semnale, antene, stâlpi de telefonie şi gadgeturi electronice.
Şi noi ar trebui să fim entuziasmaţi în această privinţă, scrie Wakeup-world.com.

Marile corporaţii încearcă să ne spună ce anume ne dorim prin reclame uluitoare dn punct de vedere vizual, însă ne-am cam săturat! Cei care încă mai cred ceea ce ni se spune în aceste mesaje de publicitate trebuie să se trezească. Vă jucaţi cu sănătatea, iar bunăstarea şi mediul înconjurător este pe cale de dispariţie.


Microundele

Efectele antenelor de telefonie şi a altor tehnologii cu microunde sunt o mărturie a “amprentei” pe care şi-o pun aceste companii asupra întregii lumi. În timp ce organizaţiile respective declară sus şi tare că acestea sunt inofensive, animalele mor din cauza unor mutaţii ale celulelor cerebrale, a unui sistem nervos şi imunitar afectat, a unor daune ale organelor, iar copiii noştri se pare că vor avea la rândul lor urmaşi alteraţi genetic în decursul a următoarelor două generaţii. Să nu mai vorbim despre faptul că ne influenţează în mod grav mintea.

Trăim într-o “supă electromagnetică”

“Electrosmogul”, care a apărut pentru prima dată în urmă cu aproximativ un secol, odată cu dezvoltarea reţelei electrice şi care învăluie acum fiecare locuitor al planetei, este responsabil pentru multe din bolile care afectează şi ucide populaţia Pământului.
În 2007, Grupul Bioiniţiativei a lansat un raport de 650 de pagini în care enumera peste 2000 de studii (multe dintre ele recente) care detaliazăefectele toxice ale câmpurilor electromagnetice (EMF) de la toate sursele. Expunerea cronică, chiar şi la radiaţii de nivel redus (precum cel emis de telefoanele mobile), poate cauza diminuarea imunităţii şi contribuie la dezvoltarea bolii Alzheimer şi a demenţei, a atacurilor de cord şi a altor afecţiuni.
“Pentru prima dată în istoria noastră evoluţionistă, am generat un mediu secundar complet, virtual, dens şi complex, o supă electromagnetică, care, în esenţă, se suprapune peste sistemul nervos uman”,  spune doctorul Michael Persinger, un neurocercetător de la Universitatea Laurentian, care a studiat efectele EMF asupra celulelor canceroase.
Şi, se pare că, la peste un secol după ce Thomas Edison a aprins primul bec, consecinţele asupra sănătăţii ale “supei electromagnetice” cu care ne hrănim  încep să fie documentate de abia acum.

Aceştia nu au fost nevoiţi să folosească frecvenţe dăunătoare – aşa au ales!

Cercetătorul militar britanic ieşit la pensie Barrie Trower, care timp de ani de zile a lucrat în domeniul armamentului în cadrul armatei, a furnizat documente şi informaţii ştiinţifice cu privire la efectele periculoase pe care EMF le au asupra omului.
Acesta a spus:
“În perioada anilor ’50 şi ’60, în timpul Războiului Rece, s-a descoperit accidental că microundele pot fi utilizate ca arme camuflate atunci când ruşii au iradiat ambasada Americii. Iradierea a îmbolnăvit toate persoanele care lucrau în ambasadă de cancer mamar şi leucemie, şi s-a descoperit atunci că microundele la nivel micro erau arma ascunsă perfectă pentru a fi utilizată împotriva grupurilor disidente din întreaga lume, deoarece membrii acestor grupări puteau fi îmbolnăviţi de cancer sau li se putea schimba perspectiva mentală asupra vieţiifără că ei să ştie că sunt iradiaţi”.
Radiaţiile electromagnetice, care se întind de-a lungul unui spectru plecând de la foarte scurtele raze gama, continuând cu razele X, radiaţia ultravioletă, lumina vizibilă, radiaţia infraroşie, cu ale sale unde ceva mai lungi, microundele şi până la undele radio care pot avea o lungime de undă chiar mai mare decât un lanţ muntos, constituie împreună acest aşa-numit spectru electromagnetic, despre care putem afirma fără teama de a greşi că stă la baza erei informaţionale şi a lumii moderne.
Vorbim de ceva ce ne înconjoară şi ne bombardează în fiecare moment, parte din acest ceva neputând fi văzut, atins ori măcar simţit. Este prezent pretutindeni, dar nu are miros şi nici gust. Şi cu toate acestea ne folosim şi depindem de el în fiecare oră a fiecărei zile. Fără el, lumea aşa cum o cunoaştem nu ar putea exista.
“Acum, cele care într-adevăr ne afectează în industria comunicaţiilor sunt microundele, iar acestea au o abilitate specială de a interfera cu apa,  iar noi suntem alcătuiţi din apă.
Toate semnalele noastre chimice şi electrice implică apa din organism, comunicaţiile electrice din organism. Aşadar, industria a preluat cea mai rea parte posibilă din spectrul electromagnetic pentru a le-o oferi copiilor şi adulţilor (în ceea ce priveşte folosirea telefoanelor mobile)”, arată cercetătorul Barrie Trower.


Trower mai spune: “Am trei lucrări de cercetare. Sunt un consilier ştiinţific la cinci organizaţii. Cele trei lucrări care arată că microundele de nivel redus pot interfera cu genetica din foliculii ovarieni. Acum, ceea ce înseamnă acest lucru într-un limbaj obişnuit este că, la naştere, tinerele fete au în ovarele lor o structură genetică perturbată. Aşadar, atunci când această fată creşte, se căsătoreşte şi are copiii, dacă are o fetiţă, acest defect genetic mitocondrial este ireparabil.
Stâlpii aşezaţi în apropiere de şcoli, spitale şi centre de populaţie
Dacă priveşti atent în jurul tău o să observi stâlpii de telefonie aşezaţi în mod iresponsabil în apropiere sau direct pe şcoli, instituţii publice, instituţii medicale, malluri, clădiri de birouri sau blocuri de locuinţe. Poţi fi sigur că respectiva companie de telefonie ştie exact ce efecte periculoase are stâlpul şi undele emise de acesta.

Efectele radiaţiilor telefoanelor mobile şi Wi-Fi asupra fetelor tinere

Există şi o strategie de manipulare a gândurilor şi a minţii?

Utilizarea EMF (frecvenţelor electromagnetice) este una din cele mai eficiente tehnologii ascunse folosită de elita mondială. Pe lângă faptul că afectează sănătatea umană, creierul uman se ştie că operează la o anumită frecvenţă şi este uşor accesat şi manipulat la acea frecvenţă folosind tehnologia “potrivită”.
Aceste tehnologii de controlare a minţii există de mult timp. Nu este un accident faptul că banda de frecvenţă aleasă pentru telefoanele mobile se potriveşte cu undele de ordinul al doilea descoperite de Wilhelm Reich la sfârşitul anilor ’40, că afectează transmiterea gândurilor  şi permit minţii să fie manipulată fără ca victima să conştientizeze acest lucru.
Reich a lucrat la acest proiect în mod secret pentru CIA timp de 5 ani, din 1947 şi până în 1952, până când a realizat că agenţia avea de gând să folosească acest tip de controlare a minţii asupra populaţiei americane. Acesta a fost bulversat de ceea ce a aflat şi de faptul că a fost folosit pentru un motiv atât de odios, şi a jurat că nu o să mai colaboreze niciodată cu CIA, FDA, NSA etc. Reich a fost ucis în închisoarea federală în 1957, cu câteva săptămâni înainte să fie eliberat, după ce a stat 2 ani în închisoare din cauza unor acuzaţii false cum că ar fi sfidat citaţia judecătoarească.
A fost descoperită o metodă prin care aceste turnuri ELF pot fi dezactivate de a mai exercita un control asupra funcţiilor mentale prin aşezarea unuidispozitiv cunoscut ca “generator orgonic”, la o distanţă de 400 de metri de aceşti stâlpi.

Putem opri construirea stâlpilor de telefonie mobilă?

Din păcate nu putem face prea multe pentru a opri construcţia acestor structuri şi stâlpi de telefonie mobilă. Practic, parlamentarii au lăsat cale liberă industriei de telefonie mobilă pentru a instala aceşti stâlpi oriunde îşi doresc. Acum, publicul nu are nici dreptul la o părere şi nici la votul împotriva acestor construcţii. De ce aleşii noştri nu reprezintă poporul şi sprijină în schimb afacerile corporative?
O persoană obişuită trăieşte la mai puţin de un kilometru distanţă de un astfel de stâlp de telefonie mobilă. Te-ai întrebat vreodată cât de aproape trăieşti sau munceşti de un astfel de stâlp? Te-ar deranja dacă acesta ar fi construit în spatele blocului tău?

Ce putem face?

 În mod evident nu putem scăpa de expunere. Am stabilit acest aspect. Aşadar ce putem face pentru a minimaliza aceste daune?
Iată câteva idei, prin care să limităm expunerea la aceste unde cât mai mult posibil:
-         Să nu locuim în apropiere de un stâlp de telefonie mobilă dacă avem posibilitatea de a alege.
-         Să limităm utilizarea produselor wireless. Ar fi de preferat să neîntoarcem la conexiunile “prin cablu” ori de câte ori este posibil.
-         Să ne îngrijim sănătatea printr-o nutriţie corespunzătoare şi o hidratare bună. Să mâncăm alimente bogate în antioxidanţi şi cât mai organic posibil.
-         Să descurajăm utilizarea conexiunilor Wi-Fi în şcoli. Este necesar un efort susţinut şi implicare pentru a nu permite companiilor să instaleze antene de telefonie mobilă pe acoperişul blocurilor, a şcolilor sau a instituţiilor. Undele radio le perturbează copiilor abilitatea de a se concentra, ca să nu mai spunem de bolile pe care deja le-am subliniat.
Nu există nicio o distanţă sigură faţă de un stâlp de telefonie mobilă. Evident, cu cât te afli mai aproape de stâlp, cu atât riscul expunerii este mai mare. Încercaţi să apelaţi la cablul prin fibră optică, iar cantităţile mici de radiaţie care există pot fi neutralizate cu o tehnologie acum disponibilă.
Dacă veţi căuta dispozitive de protecţie împotriva EMF, veţi găsi destul de multe. O tehnologie mai deosebită este Tehnologia Orgonică, menţionată mai sus. Această tehnologie se pare că acţionează la nivel cuantic şi este capabilă să transforme efectele negative ale acestor unde distructive.
Trebuie să fim informaţi, conştienţi şi dispuşi să îi informăm şi pe ceilalţi, pentru a-i ajuta să scape de efectele acestei tehnologii destabilizatoare. Cu cât mai mulţi oameni devin conştienţi de aceste lucruri, cu atât avem mai multe şanse să transformăm planeta pe care trăim.

Sursa: Financiarul

Cum ne putem schimba atitudinile


Pentru a reuşi să-ţi schimbi atitudinile primul pas este să-ţi tratezi gândurile mai cu atenţie, făcând mai ales eforturi conştiente de aţi observa procesele automate de gândire, în special pe cele distructive sau nocive. Veţi fi surprinşi să descoperiţi că majoritatea afirmaţiilor interioare nocive persistente de fapt nu sunt adevărate. Cu alte cuvinte simpla existenţă a unei păreri nu înseamnă în mod automat că şi suntem obligaţi să credem în adevărul ei.
Autor articol: Psiholog Niculina Gheorghiţă
De fapt majoritatea gândurilor sunt idei create de noi şi în care ajungem să credem. A crede devine pur şi simplu o obişnuinţă.
Dacă repetăm gândurile conştiente suficient de des ele devin un mod inconştient de gândire. Gândurile inconştiente devin modalităţi inconştiente de existenţă, care ne afectează în mod direct viaţa, la fel ca şi cele conştiente. Ca toate gândurile şi cele inconştiente, declanşează reacţii biochimice care au ca rezultat comportamente, iar gândurile noastre repetitive, inconştiente produc tipare automate de comportamnet, dobândite aproape involuntar, nişte obişnuinţe care se fixează şi se consolidează sub formă de conexiuni neurologice.
Pentru a întrerupe ciclul unui proces de gândire devenit inconştient, este nevoie de o acţiune conştientă, disciplină  şi de efort.
Mai întâi trebuie să evadăm din propria rutină, ca să ne putem privi viaţa din afară. Prin contemplare şi autoreflecţie, putem deveni conştienţi de scenariile noastre inconştiente.
După aceea, astfel de gânduri trebuie observate fără să reacţionăm la ele, astfel încât acestea să nu mai declanşeze reacţiile chimice automate care duc la apariţia comportamentului habitual. În sinea noastră, posedăm cu toţii un nivel de conştienţă de sine care ne poate observa gândurile.Adică cu toţii avem acea conştiinţă divină sau Sinele Divin care este dincolo de gândurile şi comportamentele dezvoltate în personalitatea noastră.
Aşa cum am mai spus creierul nostru funcţionează ca un calculator cu multe programe, iar gândurile inconştiente sunt acele programe care funcţionează tot timpul, în fiecare zi, undeva în fundalul propriei vieţi.
Trebuie să învăţăm să ne separăm de aceste programe şi, atunci când reuşim, le putem domina în mod voit. În sfârşit putem exercita controlul asupra gândurilor noastre, prin aceasta eliminând din punct de vedere neurologic gânduri care au fost fixate şi consolidate în creier. Gândurile nu numai că au o importanţă concretă pentru modul în care trăim, dar devin concrete în chiar trupul nostru. Gândurile au substanţă şi devin substanţă.
Antrenamentul cu afirmaţii de genul: „Sunt dintotdeauna… (bogăţie, sănătate perfectă, plin(ă) de pace,etc.), sau „Trăiesc dintotdeauna în armonie, bucurie, abundenţă, etc….”, sau „Eu sunt creatorul realităţii mele, etc..”, repetate cât mai des în scurt timp adică între 21 şi 29 de zile vă vor da nişte schimbări fantastice în viaţă şi în modul de a gândi şi acţiona.
Pentru a ne putea bucura de tot şi de toate adică de sănătate, bogăţie, pace, linişte, iubire, etc. este esenţial să ne modificăm modul de a gândi, pentru că gândurile noastre crează realitatea noastră. Spor la lucru.

Moş Martin, un criminal inventat doar pentru a fi împuşcat. “Succesurile” campaniei de manipulare publica cu privire la “pericolul” ursilor carpatini


Scopul campaniei de presa (EvZilei; ProTV, TVR, samd) impotriva ursilor a dat roade: in judetul Suceava oamenii muncii, braconieri de nadejde incep sa “salveze” populatia de aceste fiare care ne fac de rusine… In curand si toti vanatorii Tarii ne vor prezenta actele lor de bravism.

Campania de manipulare publica cu privire la “pericolul” ursilor carpatini, va duce in cele din urma chiar la disparitia speciei de pe meleagurile noastre. In curand veti vedea ca toti vanatorii “nationali” isi vor expune prada fara nicio ezitare in public… iar poporul va aplauda! Dramatic… (Liviu Mihaiu)

Lucian Avramescu: “Acesta este efectul, dar nimeni nu vorbeste de cauze. Braconierii, vanatorii, padurarii , oamenii de afaceri vanatori, sefii de ocoale silvice au vanat tot ce au intalnit in cale lasand ursii fara hrana. Asta este Romania distrugem tot ce atingem furam si jefuim tot ce ne apare in cale iar in urma nostra ramane totul ars si distrus de parca ar fi trupele voievozilor romani care parjoleau si otraveau totul in calea dusmanilor. Romania nu va putea niciodata progresa asa. Saracia, deznadejdea, hotia, marlania, jaful, imbogatirea prin orice mijloace au facut, fac si vor face parte din patrimoniul nostru cultural, astia suntem, asta putem. Din pacate cetatenii din occident mai au si dreptate in ceea ce spun despre romani”.

Vânătorii, acuzaţi că folosesc portiţe legale şi acte false pentru a împuşca anual sute de urşi complet protejaţi

Vânătorul aşteaptă lăsarea întunericului. Ascuns într-un observator cu ferestre mici, folosit pentru a monitoriza comportamentul animalelor, se uită la ceas – 9.40 pm. Este frig şi zăpada e destul de groasă. A nins mult în ultimele zile. Ursul apare. Este un mascul mare, de cel puţin 12 ani. Bărbatul simte imediat emoţia vânătorii. Duce arma la ochi, ocheşte printr-una dintre ferestre şi apasă pe trăgaci. Ursul nu are nicio şansă. Moare pe loc. Glonţul i-a pătruns direct în inimă şi sângele începe să-i curgă din rană.
“Am cerut un mascul mare şi bătrân. Mi l-au dat. Sunt foarte mulţumit. Mă voi întoarce în toamnă, să vânez capre negre”, spune Fernando Pancorbo, un spaniol de 66 de ani care vânează de peste jumătate de secol.
Vânători din toată lumea, atraşi de numărul mare de urşi bruni ce trăiesc în România, vin aici dispuşi să plătească până la 20.000 de euro ca să împuşte un exemplar. Trei sute de urşi au fost omorâţi pentru distracţie doar în 2010.
Distracţie perfect legală, în ciuda faptul că Uniunea Europeană consideră că aceste animale sunt pe cale de dispariţie şi le-a inclus pe lista roşie a speciilor complet protejate. Cum este posibil aşa ceva?
Problema fundamentală constă într-o excepţie a legislaţiei europene, care permite uciderea acelor exemplare care sunt periculoase sau care distrug proprietăţile oamenilor. Managerii fondurilor de vânătoare au sesizat portiţa legislativă şi exagerează sau pur şi simplu crează rapoarte false referitoare la distrugerile cauzate de urşi. Încasează apoi bani frumoşi din taxele pe care le cer vânătorilor străini pentru a omorî animalele considerate, teoretic, periculoase.
Excepţia poate fi aplicată doar dacă se demonstrează că uciderea urşilor selectaţi nu afectează numărul total al populaţiei. Deşi grupurile de interese susţin că situaţia este sub control, la nivelul ţării nu există niciun sistem clar de a număra animalele şi de a le monitoriza comportamentul.
În consecinţă, vânătorii au dreptul să împuşte urşii aproape după bunul lor plac, speculând portiţe legale şi un sistem de managment al urşilor care îi avantajează.
Autoritatea care decide dacă un urs trebuie omorât este Institutul de Cercetări şi Amenanjări Silvice (ICAS), o instituţie publică condusă de preşedintele unei asociaţii mari de vânătoare. Aceasta adună rapoartele trimise de cele câteva sute de asociaţii de vânătoare existente în toată ţara – asociaţii ale căror venituri sunt generate de activităţi de vânătoare – în legătură cu numărul urşilor existenţi în România şi cu daunele pe care le provoacă.
Pe baza acestor informaţii, ICAS a propus Uniunii Euopene ca 340 de urşi să fie împuşcaţi anul acesta. După ce a cercetat că toate procedurile legale au fost îndeplinite, UE a aprobat cota şi ministrul mediului şi pădurilor a dat undă verde vânătorii.
Cum multe voci condamnă neclaritatea sistemului şi conflictul evident de interese, am decis să văd cu ochii mei cum arată o reclamaţie de daune pe baza căreia ICAS aprobă uciderea unui urs.
Am luat legătura cu Romsilva, singura instituţie de stat care administrează fonduri de vânătoare în majoritatea judeţelor din ţară. Am ales la întâmplare judeţul Argeş, care anul trecut a primit aprobarea ICAS să împuşte 23 de urşi. Pentru această zonă, Romsilva avea dreptul să recolteze 12 animale pe baza a şase reclamaţii de daune trimise de primăriile locale şi semnate de primari.
“Nu am semnat niciodată aşa ceva. Nu am mai avut probleme cu urşii în ultimii zece ani”, spune Ion Năftănilă, primarul din Albeştii de Muscel, când i-am spus că semnătura lui apare pe unul dintre documentele deţinute de Romsilva.
Am vorbit apoi cu Eugeniu Pătru, primarul din Pietroşani, a cărui plângere există de asemenea în dosarul Romsilva. “Am făcut o reclamaţie în vara anului 2009. Nu am mai trimis nimic de atunci, deoarece nu au mai existat probleme”, spune el.
Ceilalţi trei primari cu care am discutat au recunoscut că au avut unele incidente cu urşii în satele de care se ocupă şi că au trimis sesizări către Romsilva în acest sens.
Cum sondajul meu referitor la reclamaţiile legate de daune a scos la iveală nereguli clare, ce măsuri ia ICAS pentru a verifica veridicitatea rapoartelor primite de la administratorii fondurilor de vânătoare? “Verificăm maximum 20% din dosarele pe care le primim. Adevărul informaţiilor incluse este responsabilitatea celor care le trimit”, spune Ovidiu Ionescu, şeful ICAS şi preşedintele asociaţiei de vânătoare din Braşov, care anul aceasta a primit o cotă de 12 urşi, cea mai mare din judeţ.
Ionescu afirmă că poziţia sa în cadrul asociaţiei din Braşov nu-i compromite munca pe care o face la ICAS. “Dacă aş fi fost implicat în numărarea urşilor în cadrul organizaţiei mele, aş fi avut un conflict de interese. Dar din moment ce nu iau parte la acest proces, nu este nicio problema”.
Ce proceduri există, aşadar, pentru a confirma veridicitatea reclamaţiilor? Potrivit legislaţiei române, plângerea trebuie depusă la primăria locală în 24 de ore de când a avut loc paguba. Odată ce a fost înregistrată, o comisie specială – formată din un reprezentant al ministrului mediului, un membru al Agenţiei de Protecţie a Mediului (APM) şi oficiali ai primăriei şi ai managerului fondului de vânătoare – trebuie să meargă la locul faptei, să o evalueze şi să identifice ursul care a creat probleme.
Deşi procedura pare bine structurată, realitatea este cu totul alta. “Vin să verifice daunele în mai puţin de jumătate din cazuri. Dacă un urs a mâncat o oaie, ce mai trebuie să verifice?”, spune Remo Mateescu, vice-primarul din Corbeni, judeţul Argeş.
Problema este că, atât timp cât administratorii fondurilor de vânătoare au un interes economic sa obţină derogările de la UE, tentaţia de a supraestima sau chiar de a inventa daune create de urşi este mare.
“În Vrancea, am văzut aproximativ zece reclamaţii identice, scrise de administratorii fondurilor de vânătoare, care erau semnate în orb de primari şi săteni”, afirmă Silviu Chiriac, reprezentantul APM Vrancea.
Protrivit acestuia, plângerile fabricate de administratori arată că există pagube, fără însă a le cuantifica sau a încerca să identifice acei urşi care le-au creat. Într-adevăr, reclamaţiile din judeţul Argeş nu aveau decât câteva rânduri, spuneau doar că urşii au mâncat oi sau că au distrus livezi, şi cereau autorităţilor să facă ceva în acest sens.
Continuarea investigaţiilor a scos la iveală faptul că nimeni nu se ocupă, la nivelul întregii ţări, de monitorizarea daunelor create de urşi şi că ministrul mediului şi pădurilor nici măcar nu ştie ce venituri generează activităţile de vânătoare. S-a ajuns astfel la situaţia în care un vânător, dispus să scoată din buzunar mii de euro, are dreptul legal să omoare un animal protejat.
“Mărimea ursului pe care-l împuşcă depinde de câţi bani are în buzunar. Cred că mai puţin de zece la sută din urşii vânaţi sunt chiar cei care au creat probleme. Este de fapt o vânătoare de trofee”, spune Chiriac de la APM Vrancea. În ciuda suspiciunilor legate de modul în care sistemul de excepţii al UE funcţionează în România, Ctibor Kocman, reprezentantul Comisiei Europene care se ocupă de aceste probleme, spune că nu poate face nimic până când nu are dovezi clare că populaţia totală de urşi este afectată de cota aprobată.
“Am dubii legate de metodele ştiinţifice pe care România le aplică în managementul urşilor. Nu putem interzice vânătoarea pentru că nu avem dovezi legate de efectele negative ale cotei asupra acestora”, spune Kocman. Vechea Lada Niva scârţâie din toate balamele pe măsură ce înaintează pe drumul forestier plin de gropi din valea Păstrăvar, în munţii Harghita. Peisajul idilic ce ne înconjoară se întrerupe brusc când pătrundem într-o zonă complet defrişatăs. Doi căpriori îşi ridică capetele şi se uită la noi din spatele cioturilor unei foste păduri.
“Staţi”, spune pădurarul cu păr grizonat, care şi-a petrecut toată viaţa prin păduri. Se dă jos din maşină şi se uită la nişte urme care se duc sus pe deal. “Acolo-i o trecătoare de urşi”.
Sare peste un părâu şi, cu mâinile în buzunare, priveşte cu atenţie urmele. “Sunt vechi. Ursul a trecut pe aici acum trei zile”. Se apleacă, ia o crengută şi măsoară urma. “Douăzeci şi patru de centimetri. E un mascul tânăr, de patru sau cinci ani. Are bârlogul mai sus”, spune, arâtând cu mâna spre pădure.
Mă simt de parcă stau lângă Winnetou, faimosul indian din romanele lui Karl May. Dar pentru el nu este decât rutina unei zile obişnuite de muncă. Treaba lui este să monitorizeze şi să numere animalele din această zonă administrată de Romsilva. Numărul urşilor care trăiesc în România este de mulţi ani subiect de dispută, iar estimările variază extrem de mult. Administratorii fondurilor de vânătoare susţin că există 7.800 de exemplare, ceea ce înseamnă că aici se află 40% dintre toţi urşii din Europa, cu excepţia Rusiei. Minsterul mediului şi pădurilor spune că numărul lor a rămas constant în ultima decadă, la 6.000-6.500, şi este cu aproximativ 2.000 mai mare decât populaţia optimă dorită. La polul opus, câteva organizaţii non-guvernamentale au afirmat, în urmă cu câţiva ani, că nu au rămas mai mult de 3.000 de urşi în toată România.
Unul dintre motivele principale pentru care estimările variază atât de mult este că metoda folosită pentru numărarea animalelor nu ia în calcul unele tendinţe observate în comportamentul acestora.
“Autorităţile române nu au nicio idee despre modul în care este structurată populaţia de urşi sau despre ratele de supravieţuire ale puilor de urs. Toate estimările lor sunt pur şi simplu presupuneri”, spune Csaba Domokos, expert în domeniul urşilor la asociaţia non-guvernamentală Milvus Group şi membru al Grupului de Lucru pentru Conservarea Carnivorelor Mari din România, care oferă consultanţă ministerului mediului.
Critic, acesta consideră că autorităţile nu ştiu de fapt dacă vânarea urşilor afectează sau nu dezvoltarea speciei. Ori Uniunea Europeană spune clar că, atunci când cere obţinerea unor derogări, România trebuie să demonstreze că nu ameninţă evoluţia populaţiei în ansamblu.
Oficial, avem un plan de management al urşilor, aşa cum au solicitat autorităţile europene. Dar Domokos avertizează că acesta are la bază date care nu pot fi verificate şi care nu au fost făcute publice în publicaţii ştiinţifice internaţionale. “Toate metodele incluse în acest plan se bazează pe informaţii despre care nu ştim dacă sunt adevărate sau nu. Cifrele care rezultă sunt, prin urmare, complet nerelevante”, spune el.
Ecologiştii susţin că estimările autorităţilor legate de numărul urşilor sunt umflate artificial deoarece au la bază cifrele primite de la administratorii fondurilor de vânătoare şi sunt evaluate de o instituţie condusă de preşedintele unei asociaţii mari de vânătoare. Aceştia afirmă că există un conflict clar de interese, deoarece vânătorii sunt de fapt cei care numără prada.
Dar Ionescu de la ICAS insistă că scopul lui este chiar să crească numărul urşilor din România. Spune că managerii fondurilor de vânătoare iau măsuri care să îmbunătăţească natalitatea şi ratele de supravieţuire ale puilor de urs. ”Dacă fiecare urs reprezintă un potenţial şde venituriţ de 5.000 de euro, interesul meu este să scad braconajul şi să-l protejez, pentru că-mi aduce valoare. Dacă o specie e protejată, ea nu mai este valoroasă pentru mine, deoarece nu poate fi vânată”, spune Ionescu.
Ecologiştii se tem însă că unii administratori umflă cifrele ca să demonstreze că uciderea câtorva urşi nu va afecta populaţia per ansamblu.
“Numărul urşilor a crescut anual doar pe hârtie”, spune Chiriac de la APM Vrancea, care coordonează în prezent proiectul de 500,000 de euro Lifeursus, a treia iniţiativă referitoare la carnivore mari, finanţată de Uniunea Europeană. Scopul proiectului este implementarea celor mai bune practici pentru conservarea celei mai mari populaţii de urşi din România, în zona central-estică a Carpaţilor Orientali, în judeţele Vrancea, Covasna şi Harghita.
“Dacă Vrancea şi Covasna împart aceiaşi urşi, cum este posibil ca noi să demonstrăm că avem doar 300 de urşi şi Covasna să spună că are de două ori mai mulţi? Cu cât spun că au mai mulţi urşi, cu atât mai mare este cota de recoltare”, spune Chiriac.
Ministerul mediului şi pădurilor admite că verifică doar aleatoriu, prin intermediul APM-urilor, cifrele pe care managerii asociaţiilor de vânătoare le trimit ICAS. ”Din estimărilor noastre, eroarea este de 20%. Au fost urşi care au traversat 14 fonduri de vânătoare şi au putut fi număraţi de 14 ori”, spune Jozsef Both de la APM Harghita. (MUNTEANU MAGDA - jurnalul.ro)
Sursa: gandeste.org

Uniunea bancară provoacă o “fractură” în UE


Veşti  deloc încurajatoare au venit miercuri de la Bruxelles.  La doar două săptămâni de la prezentarea la sesiunea Parlamentului European de la Strasbourg a propunerilor  Comisiei Europene privind  o supraveghere bancară mai strictă în zona euro, în dezbaterile din Comisia pentru afaceri economice şi financiare a PE, reunită în aceste zile  la Bruxelles, au fost exprimate temeri, critici, dezaprobări legate de posibilele dificultăţi  pe care le-ar putea implica  proiectul de supraveghere unică bancară.

Corespondenţi de presă la Bruxelles au semnalat - în emisiunile  posturilor franceze de televiziune, în presa scrisă  franceză şi nu numai - primirea mai degrabă “rece” a propunerilor prezentate recent la Strasbourg de către José Manuel Barroso.

Nu a fost însă o surpriză. Reacţiile europarlamentarilor intervin după numeroase  declaraţii contradictorii făcute în ultimele zile de  liderii politici francez  şi german, precum şi după  o dezbatere  calificată de analişti drept extrem de dificilă  la  reuniunea miniştrilor europeni de Finanţe  ce a avut loc recent în Cipru.
Temerile, preocupările legate de  consecinţele unei instituiri rapide a supravegherii stricte a băncilor  din zona euro i-au divizat  pe cei 27 miniştri de Finanţe europeni prezenţi atunci la Nicosia. Franţa, Italia sau Spania au cerut să se acţioneze rapid în această direcţie, în timp ce Germania consideră că nu trebuie “să ne precipităm” şi, mai mult, se opune ca Banca Centrală Europeană să supravegheze ansamblul băncilor europene.  Suedia şi Polonia şi-au arătat îngrijorarea în privinţa statutului celor zece ţări ce nu fac parte din zona euro.
O prima  temere a fost exprimată în legătură cu  responsabilităţile supervizorului bancar european. Eurodeputaţii  au subliniat necesitatea  de a se conferi  mai multă responsabilitate  supervizorului, dar au cerut abilitarea  Parlamentului European de a  efectua anchete, a fixa bugetul supervizorului, a numi directorul  instituţiei respective.
Observaţii au fost  prezentate şi în legătură cu  diviziunea dintre  competenţele la nivel  european şi cel naţional, în special pentru ţările care nu fac parte din zona euro. A fost exprimată opinia că o supraveghere bancară  “cu două viteze” poate antrena  o divizare a pieţei unice europene. A fost cerută insistent preconizarea unei colaborări strânse între supervizorii  Băncii Centrale Europene şi cei naţionali, făcându-se în acelaşi timp o demarcare clară   între responsabilităţile fiecăruia.
Precizări suplimentare au fost cerute  de către europarlamentari şi în privinţa  dispozitivelor de supraveghere a băncilor. În concepţia  Comisiei  pentru afaceri  economice şi monetare, BCE trebuie să  aplice modalităţi diferite de supraveghere a băncilor, cu condiţia, însă, ca în cazul băncilor din zona euro să fie aplicat un sistem unic.
Unii eurodeputaţi, influenţaţi probabil de  disputele din ultimele săptămâni între diverşi lideri politici europeni, au apreciat miercuri, în Comisia PE pentru afaceri economice  şi monetare,  drept “nerealist” calendarul  fixat de Comisia Europeană pentru instaurarea supravegherii bancare.
Comunicat-surpriză al Germaniei, Olandei şi Finlandei
Edificator în privinţa  atmosferei tensionate pe fondul căreia au loc dezbaterile  asupra Uniunii Bancare Europene este  şi comunicatul  comun  - cu impact negativ imediat pe piaţa de capital -  dat publicităţii  miercuri, în urma întâlnirii de la Helsinki a miniştrilor de Finanţe ai Germaniei, Finlandei şi Olandei. Textul repune de fapt în discuţie însăşi esenţa a ceea ce s-a convenit la summitul european  din iunie, în legătură cu posibilitatea recapitalizării directe a băncilor în dificultate.
Comunicatul  precizează că  viitorul Mecanism European de Stabilitate (MES)  “nu poate recapitaliza sectorul bancar decât în viitor şi că acum nu poate gira actuala situaţie  dificilă  creată de criză”. Or, aşa cum s-a convenit la summitul  european din iunie, o uniune bancară, cuplată cu achiziţionarea de obligaţiuni de stat în condiţiile anunţate la începutul acestei luni de către BCE, este considerată un element-cheie pentru salvarea monedei euro şi restabilirea  încrederii pe pieţele financiare.
Şi în cuplul franco-german sunt divergenţe privind supravegherea bancară
Deosebrile de opinii între Paris şi Berlin  privind  crearea Uniunii Bancare Europene şi instituirea unei stricte supravegheri a băncilor  europene  au fost remarcate încă la summitul european din luna iunie, la lansarea proiectului, dar preşedintele François Hollande pare să  o abordeze pe Angela Merkel  cu mult tact, răbdare, dar  tot mai insistent.
Dovadă: recenta întâlnire de la Ludwgsburg, în landul Bade-Wurtemburg, la aniversarea a 50 de ani de la reconcilierea franco-germană, prilej cu care în  convorbirile  ce le-au purtat după   marcarea evenimentului amintit a fost reluată şi chestiunea  Uniunii Bancare  Europene. “Eu  sunt favorabil creării uniunii bancare, o etapă foarte importantă  pe care trebuie s-o depăşim în mai multe stadii succesive”, dar “cu cât acţionăm  mai repede, cu atât mai bine” - a afirmat  preşedintele Hollande  la conferinţa  de presă comună  de după  convorbiri.
Angela Merkel a răspuns însă cu  o opinie  total diferită. Ea  a subliniat că  este vorba de “un proces ce  va cere timp”, insistând  asupra calităţii acestui proces crucial  pentru construcţia economică europeană. “Pentru mine, a spus  dna Merkel, importantă este calitatea… Nu serveşte la nimic realizarea foarte rapid a ceva  ce nu funcţionează. Voi cere  miniştrilor noştri de Finanţe să acţioneze”.
A nu se uita că propunerea Comisiei Europene, susţinută de Paris, include  supunerea  supravegherii  de către BCE a 6.000 de  bănci din zona euro, inclusiv a tuturor băncilor din Uniunea Europeană, în timp ce Berlinul doreşte  supravegherea doar a  băncilor cele mai importante. Pentru analiştii de la “Les Echos” este greu  de crezut  că Bundesbank sau băncile  londoneze vor accepta până la urmă controlul BCE. Anglia (ea are totuşi  scuze, nefăcând parte din zona euro), Suedia, Polonia şi Danemarca au avertizat că proiectul “este pur şi simplu inacceptabil” pentru băncile lor.
Autorităţile unora din Europa  Răsăriteană (analiştii de la “Les Echos” nu precizează despre ce state  este vorba - n.n.) au declarat că “nu doresc să-şi asume riscul de  a-şi pierde băncile şi de a se  găsi  în situaţia de a fi dominaţi de un organism bancar  ale cărui puteri de decizie se află în mâinile celor “mari”.
În contextul actual, sistemul bancar european rămâne un obiectiv ce trebuie construit
Trebuie recunoscut, afirma  analistul Pascal Ordonneau de la “Les Echos”,  că lansarea ideii  unei Uniuni Bancare  Europene “a avut în sinea ei  ceva surprinzător şi suprarealist”… “Toţi ştim, reaminteşte analistul, că  băncile s-au aflat la originea crizei actuale. Ele fac obiectul criticilor unei opinii publice furioase împotriva  dezmăţului şi a concepţiei lor  despre bani şi bonusuri… Dar, tot atât de adevărat este că băncile sunt  întotdeauna asimilate  independenţei politice şi economice a unei ţări. Băncile sunt  încă simbolurile şi mijloacele prin care  este exprimată suveranitatea. Dacă băncile centrale  europene  tind tot mai mult să   fie  un gen de filiale ale BCE, băncile europene private sau publice lasă încă impresia că puterea monetară nu a părăsit  solul naţional. În acest context,  rolul BCE ca Bancă Centrală  responsabilă a  sistemului bancar european rămâne  un obiectiv  ce trebuie  construit. Acordul  recent semnat  nu este decât o bună bază de discuţii”, conchide analistul mai sus menţionat.
Băsescu vrea în uniunea bancară, Ponta vrea la masă
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, acum două săptămâni, la Bruxelles, că i-a asigurat pe preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, şi pe preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, că opţiunea României este de a fi parte a uniunii bancare, chiar dacă nu face parte din zona euro. “I-am asigurat şi pe domnul Barroso şi pe domnul van Rompuy că România va fi parte a uniunii bancare - sigur, aici sunt de discutat modalităţile - iar argumentul principal pentru care România doreşte să fie parte a uniunii bancare, chiar dacă nu este în zona euro, este legat de faptul că 85% din piaţa banking-ului românesc e ocupată de bănci din zona euro”, a precizat şeful statului. Răspunzând unei întrebări, Băsescu menţiona atunci că a discutat cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, înainte de a merge la Bruxelles.
După câteva zile premierul Ponta a spus că România va decide în privinţa aderării la uniunea bancară după ce vor fi clarificate unele probleme expuse de alte ţări, precum Polonia, şi pornind de la ideea că oficialii români trebuie să fie “la masă”, proiectul actual nepermiţând României să îşi exprime opinia în uniune.
El preciza că Guvernul, în consultare cu Parlamentul şi cu Banca Naţională a României, va avea o poziţie oficială în perioada următoare pe această temă, pe măsură ce sunt lămurite unele aspecte ridicate de alte ţări, în special de Polonia.
“Guvernul polonez a spus: “Cum putem să aderăm la o uniune bancară la care nu avem dreptul să participăm la discuţii şi nu avem drept de vot, pentru că, nefiind în zona euro, noi avem dreptul doar să fim de acord, nu avem dreptul să ne spunem părerea?” Or, din acest punct de vedere, cred că România, ca şi Polonia, şi alte ţări care şi-au exprimat deja acest punct de vedere, sigur că trebuie să meargă în direcţia unei mai mari integrări la nivel european, dar cu condiţia să fii la masă. Nu poţi să fii în afara camerei şi să fii de acord. Ăsta e un gen de reprezentare a României care ne-a afectat în ultimii ani. Noi totdeauna eram de acord cu ceva ce nu ne băga nimeni în seamă”, declară Ponta.
Potrivit acestuia, uniunea bancară este o idee bună, dar România, ca să fie parte la ceva, trebuie să fie şi “primită la masă”, iar în propunerea actuală, nefiind membră a zonei euro, România nu poate nici să participe, nici să-şi spună părerea în cadrul uniunii bancare.
Maria Capitaine
Sursa: gandeste.org

Românii, între europenii care mor pe capete după operaţie. Concluzii


chirurgieChirurgia europeană are mari probleme. Conform unui amplu studiu medical internaţional apărut, recent, în prestigioasa publicaţie de specialitate The Lancet, rata deceselor post-operatorii este uriaşă, la nivel european, cel puţin dublă faţă de aşteptări, în cazul chirurgiei non-cardiace.

În chirurga cardiacă, considerată cea mai complicată şi cu gradul cel mai mare de risc, rata medie a deceselor postoperatorii, intraspitaliceşti, este de circa 2%. În cazul celorlalte operaţii chirurgicale, ar fi fost de aşteptat ca rata deceselor postoperatorii, intraspitaliceşti, să fie mai mică. Or, dintre cei 46.539 de pacienţi incluşi în studiu, 1.855, adică 4% au murit înainte de externarea din spital.
La studiu au participat 498 de spitale din 28 de state europene. În 6 dintre aceste state, printre care şi România, rata de deces intraspitalicesc este cu mult peste medie. În România, rata de deces este de 6,8%. Ţara noastră este depăşită de patru state, cu rate absolut şocante de deces. Astfel, în Lituania, mai mult de un pacient din cinci (21,5%) moare în spital, după o operaţie – alta decât cea pe cord. Urmează Polonia, cu 17,9% rată de deces, Slovacia - 11,2% şi Croaţia – 7,4%. La polul opus, foarte bine stau Islanda – 1,2% rată de deces, Estonia şi Norvegia – 1,5%, Suedia – 1,8%, Elveţia şi Olanda – 2%.
Situaţia se îmbunătăţeşte sensibil în Slovacia şi Croaţia, dar nu şi în Polonia, Lituania, România şi Irlanda, după ajustarea cu o serie de parametri ce trebuie consideraţi în aprecierea cauzelor decesului şi a speranţei de supravieţuire post-operatorie: vârsta, scorul Societăţii Americane de Anestezie, urgenţa intervenţiei chirurgicale, nivelul intervenţiei (minor, mediu, major), tipul intervenţiei (organul / ţesutul operat), prezenţa cirozei sau a unei boli metastatice.
Studiul indică şi o foarte posibilă cauză generală a acestei situaţii total neaşteptate la nivel european: 1.358 (aproape trei pătrimi) dintre cei 1.855 de pacienţi decedaţi înainte de externarea din spital nu au fost admişi la terapie intensivă după operaţie. Se presupune că, cel puţin unora dintre aceştia, terapia intensivă le-ar fi putut salva viaţa. Decizia de admitere la terapie intensivă aparţine chirugilor.
În cazul României, însă, această cauză poate fi scoasă din discuţie, fiindcă suntem ţara europeană cu cel mai mare procent (16,1%) de admitere la terapie intensivă după o intervenţie chirurgicală. După cum explică şi vicepreşedintele Societăţii Române de Chirurgie Toracică, medicul primar Constantin Dabelea, de la Spitalul clinic de urgenţă „Sfântul Ioan” din Bucureşti, „la noi protocolul este că toată lumea trece prin terapie intensivă, după o operaţie majoră”.
Atunci, care să fie cauzele scorului prost pe care îl primeşte chirurgia românească în acest studiu, care pare să spulbere mitul şcolii româneşti de chirurgie?
În opinia doctorului Dabelea, rezultatele studiului ar putea fi uşor diferite faţă de realitate: „Cred că suntem în media europeană. Mi se pare incredibil un procent ca cel din Lituania, cu 21,5% rată de deces. În plus, la noi nu cred să existe raportări exacte, cu toate acele variabile ce trebuie considerate, la nivelul fiecărui spital. Există diferenţe între un spital de urgenţă, ca Floreasca şi un spital mai mic, unde se fac intervenţii obişnuite, mai puţin complicate. Deci, depinde ce spitale au intrat în studiu. De aceea am unele rezerve. Dar şi aşa este grav, pentru că această medie de 4% este mult peste aşteptări. Este evident că trebuie schimbat ceva, dacă ne raportăm la situaţia din chirurgia cardiacă. Nu se poate admite ca rata deceselor post-operatorii în intervenţiile considerate, pe bună dreptate, mai puţin complexe, să fie mai mare decât în cazul intervenţiilor pe cord. La noi, având în vedere faptul că se poate scoate din discuţie lipsa terapiei intensive, cauzele ratei mari de deces post-operatoriu ar putea fi cele care ţin de organizarea medicinei, controlul infecţiilor post-operatorii, neglijenţa din spital, infrastructura învechită din blocul operator”.
Autor: ROBERT VERESS
sursa: jurnalul.ro
Sursa: gandeste.org

A fost descoperită cea mai strălucitoare cometă


комета астероид метеорит космос атака
© Foto: SXC.hu
Astronomul amator rus Artiom Novicionok şi colegul lui Vitali Nevski din Belarus au descoperit o cometă, care poate fi cea mai strălucitoare din ultimii 10 ani.
Cometa zboară în direcţia Pământului. Atât timp cât ea se va apropia de Soare, se va încălzi şi va deveni din ce în ce mai strălucitoare. Zburând pe lângă Soare, cometa poate deveni chiar mai strălucitoare decât Luna. În emisfera nordică, cometa va putea fi văzută cu ochiul liber timp de aproximativ două luni. Pe data de 26 decembrie 2013, ea va trece pe lângă Pământ, la numai 62 de milioane de kilometri.

Extraordinar! Oamenii de stiinta spun ca ADN-ul nostru se modifica in clipa aceasta! Dezvoltam 12 spire!



I. Medicina moderna a recunoscut, in sfarsit in mod oficial, primul caz al unui copil care are trei spire de ADN

II. Conferinta mondiala a geneticienilor: „Trecem printr-o schimbare evolutiva … vom dezvolta 12 elice ale ADN-ului" Fiecare spira de ADN in plus ne va garanta capacitati „supraomenesti", pe care le numim acum „paranormale".

III. Schimbarile ADN-ului si ale corpului omenesc

IV. ADN-ul fizic – Conexiuni spirituale;

I. Alfie Clamp: Primul caz al unui om nascut cu trei spire de ADN, recunoscut de catre medicina moderna

Un baietel de doi ani a devenit singura persoana din lume diagnosticata ca avand o spira de ADN in plus. Micul Alfie Clamp s-a nascut orb si cu multe deficiente severe, ceea ce i-a determinat pe doctori sa il supuna la diverse teste.

Aceste teste au condus la descoperirea faptului ca al saptelea cromozom al sau are o spira suplimentara, alcatuita dintr-un material care nu a mai fost documentat pana in prezent, nicaieri in lume. Medicii au fost uimiti de aceasta anomalie, care este atat de rara, incat nici macar nu are un nume.

Medicii nu au nicio idee daca aceasta boala se va ameliora sau daca ii va reduce durata de viata.

Alfie din Nuneaton, Warwickshire, Marea Britanie, poate acum sa vada si peste o luna va fi supus unei interventii chirurgicale pentru rezolvarea unei probleme intenstinale datorata bolii. Parintii sai, Gemma si Richard Clamp au descoperit ca este ceva in neregula cu fiul lor, de abia dupa ce l-au adus acasa. La cateva zile, el a trebuit dus de urgenta la spital, dupa ce buzele i se invinetisera, ca urmare a unui stop respirator.

Apoi, cand a implinit sase sapatamani, doctorii au descoperit ca avea o anomalie rara legata de ADN. Doamna Clamp a spus: „Atunci cand m-au anuntat medicii, am fost complet distrusa. Fiind gravida, timp de noua luni, ca viitoare mama, ma gandeam cum va fi cand micutul va face primii pasi sau cand va bate din palmute. Atunci cand ai un copil ca Alfie, ajungi sa pretuiesti lucruri marunte. El nu s-a intors de pe o parte pe alta pana la 18 luni, dar am fost atat de incantati, atunci cand a facut-o."

Imagine microscopica a cromozomilor umani. Micutul Alfie Clamp are un „brat" in plus la unul dintre cromozomi, ceea ce se crede ca se intampla pentru prima data in lume.

Boala sa l-a impiedicat pe Alfie sa vada pana la varsta de trei luni si muschii sai erau atat de slabiti, incat nu se putea rostogoli singur. El mai sufera inca de probleme digestive serioase si are nevoie de un cocktail de medicamente in fiecare zi, pentru a-si ajuta corpul sa absoarba nutrientii vitali. El sufera de crize initiate de cresterea brusca a temperaturii si problemele metabolice pe care le are, il impiedica sa manace si sa bea normal.

De cand s-a nascut, Alfie a fost dus de urgenta la spital de sase ori – de doua ori numai in luna care a trecut – atunci cand a facut stop respirator. Chiar si parintii lui au crezut ca l-au pierdut de doua ori si au fost uimiti sa afle ca Alfie si-a revenit complet la spital. Dl si dna Clamp, care mai au inca o fiica in varsta de 10 ani, Georgia, care este perfect sanatoasa, si-au facut amandoi teste ale ADN-ului, dar nici unul dintre ei nu poarta vreo gena defectuoasa. Dl. Clamp a spus: „ Doctorii ne-au spus ca nu am fi putut face nimic pentru a preveni ceea ce s-a intamplat cu Alfie. Nu cred ca vom sti vreodata ce s-a intamplat. Il tineam in brate si am vazut cum incepe sa isi focalizeze ochii asupra mea. A fost un moment deosebit de important pentru noi, pentru ca nu stiam daca acest lucru se putea intampla sau nu.

Am facut chiar si o fotografie a noastra, cum stateam privindu-ne unul pe celalalt. Faptul ca il avem pe Alfie ne-a schimbat viata – toate se invart in jurul lui. Dar e un baietel atat de vesel si ne-a adus atat de multa bucurie in viata.Ori de cate ori mergem la spital, toti doctorii si asistentele spun ca este o placere sa il vada pe Alfie." '

II. Savantii spun: Oamenii evolueaza chiar in aceasta clipa!

Interviu cu Berrenda Fox, de Patricia Resch

Dr. Berrenda Fox ofera in acest articol de Patricia Resch, dovezi ale schimbarilor celulare si ale ADN-ului. Dr. Fox este practicant holistic la „Centrul de sanatate Avalon" din muntii Shasta, California. Clinica Avalon reprezinta renasterea idealurilor de vindecare dupa cum era ea practicata initial, pe insula Avalon.

Dr. Fox a dovedit prin teste de sange, ca unii oameni chiar au dezvoltat stranduri suplimentare, noi, de ADN.

PR: Berrenda, spune-ne cate ceva despre tine.

BF: Am doctorate in fiziologie si naturopatie. In timpul pregatirii mele in Europa, am fost implicata si in proiecte legate de media – colaborare care continua inca in ceea ce priveste filmul si managementul. Dupa cum sti, lucrez la reteaua de televiziune FOX, unde incerc sa promovez un mod de a intelege ce sunt extraterestri si rolul acestora in ceea ce se intampla cu omenirea in prezent. Cele mai cunoscute proiecte ale mele sunt „Sightings" si „Dosarele X".

PR: Ce shimbari se petrec la ora actuala pe planeta – si cum sunt afectate corpurile noastre?

BF: Conform geneticienilor, exista schimbari majore, mutatii care inca nu au avut loc, de la momentul la care se presupune ca am iesit din apa. Cu multi ani in urma, in Mexico City a avut loc o onferinta mondiala a geneticienior, la care subiectul principal de discutie l-a constituit codificarea ADN-ului. Trecem printr-o schimbare in evolutie si, cu toate acestea, nu stim in ce anume ne schimbam.

PR: Cum se schimba ADN-ul nostru?

BF: Toata lumea are o elice dubla de ADN. Ceea ce descoperim este ca mai exista si alte elice care se formeaza. In elicea dubla exista doua spire de ADN rasucite intr-o spirala. Intelegerea mea este ca vom dezvolta 12 elice. In aceasta perioada – care pare sa fi inceput cu 5–20 de ani in urma – noi am suferit mutatii. Aceasta este explicatia stiintifica. Este o mutatie a speciei noastre, catre ceva al carui rezultat final nu se cunoaste inca.

Schimbarile nu sunt inca facute publice, deoarece comunitatea stiintifica simte ca acestea ar speria populatia. Oricum, oamenii se schimba la nivel celular. Chiar in momentul de fata lucrez cu trei copii care au trei elice de ADN. Majoritatea oamenilor stiu si simt asta. Multe religii au vorbit despre o schimbare si stiu ca aceasta va veni in mai multe feluri. Stim ca este vorba despre o mutatie pozitiva, chiar daca din punct de vedere fizic, mental si emotional ea poate fi gresit inteleasa si inspaimantatoare.

PR: Copiii acestia prezinta caracteristici diferite de ale altor copii? 

BF: Acestia sunt copii care pot muta obiecte prin incapere, doar concentrandu-se asupra lor, sau pot umple pahare cu apa, doar uitandu-se la ele.Sunt telepatici. Cunoscandu-i, te-ai putea gandi ca sunt jumatate ingeri sau supraoameni, dar nu sunt. Eu cred ca ei sunt ceea ce vom ajunge cu totii sa fim, in cateva decenii de acum inainte.

PR: Crezi ca asta ni se va intampla tuturor?

BF: Se pare ca majoritatea oamenilor nascuti inainte de 1940 nu au putut face aceasta schimbare, dar au initiat ceva in generatia urmatoare, care le permite sa aiba capacitatea de a crea o noua elice, in timpul vietii noastre. Sistemele noastre imunitar si endocrin sunt cele mai evidente pentru aceasta schimbare. Din acest motiv lucrez in cerecetare, in domeniul testelor si terapiei imunologice.

Unii adulti pe care i-am testat, chiar au o alta elice ADN in formare. Unii chiar au dobandit-o pe a treia. Acesti oameni trec printr-o multime de schimbari majore ale constiintei si ale corpurilor lor fizice, pentru ca toate formeaza un intreg. Dupa parerea mea, Pamantul si toti cei aflati aici isi maresc vibratia. Multi dintre copiii nascuti recent au corpuri mai usoare din punct de vedere magnetic.

Aceia dintre noi care sunt mai in varsta si aleg sa se schimbe, trebuie sa treaca prin multe schimbari fizice.

PR: Ce determina aparitia schimbarilor in corpurile nascute cu doua spire normale de ADN?

BF: Cel mai usor mod de a ne muta ADN-ul este prin intermediul unui virus. Prin urmare, virusii nu sunt neaparat rai. Virusii traiesc numai pe tesut viu. Virusi ai ADN-ului – cum ar fi Epstein-Barr si Herpes 6 – schimba structura celulara. Retrovirusul HIV nu este un virus ADN. In loc sa produca mutatii in corp, acesta il consuma, pur si simplu. Majoritatea oamenilor care trec prin acest proces, odata ajunsi pe partea cealalta, au o profesiune noua, un nou mod de gandire – sau cel putin incep un nou mod de viata.

Chiar daca s-ar putea sa se simta cateodata cu adevarat rau, obositi sau lipsiti de speranta, acesta este un dar. Li se acorda sansa de a-si schimba structura ADN-ului si corpul, intr-un corp mai usor si mai sanatos, care ii poate purta catre urmatoarea generatie. Ingerii care sunt vazuti acum sunt semne ca ne transformam. Dupa cum inteleg eu lucrurile, mai avem timp aproximativ pana in 2012, pentru a incheia acest proces.

PR: Ce alte schimbari ne putem astepta sa vedem?

BF: Nu vor mai fi boli, nu va mai fi nevoie sa murim. Vom deveni capabili sa ne invatam lectiile nu prin suferinta, ci prin bucurie si iubire. Vechiul sistem trebuie sa se destrame si nu va face asta, fara sa se opuna puternic. De asta exista toate razboaiele, o mare parte din modalitatile de tratament medical nu functioneaza si guvernele nu merg.

Multe dintre vechile paradigme care nu mai pot exista, se lupta totusi pentru a fi mentinute – cu toate acestea, nu exista nicio indoiala ca lucrurile se schimba. Aceia dintre noi care am ales sa traim in aceste timpuri suntem premergatorii unei specii aproape noi. Este o specie omeneasca si, cu toate acestea, noi materializam, in acelasi timp, raiul pe Pamant. Primim ajutor suplimentar de la maestri, de la extraterestri si de la fiintele ingeresti, invatand sa mergem inauntrul nostru. Cu cat vom fi mai capabili sa mergem inlautru si sa ascultam acea voce tacuta, cu atat vom fi mai acordati la schimbarile care au loc.

PR:Care ar fi unele dintre efectele secundare ale acestor schimbari?

BF: Atunci cand treci printr-o schimbare celulara, vi se poate intampla sa va simtiti ca si cum nu ati fi aici. S-ar putea sa va simtiti extenuati, pentru ca ne schimbam realmente celulele si devenim fiinte noi. Asemnea unui bebelus, s-ar putea sa aveti nevoie de foarte multa odihna. Mai pot sa apara confuzia mentala si incapacitatea de a va concentra asupra unor sarcini de rutina, deoarece suntem programati pentru ceva mai amplu. Sunt des intalnite junghiuri si dureri in tot corpul, fara nicio cauza aparenta. Multi oameni se simt ca si cum ar innebuni.

Daca apeleaza la un cabinet medical obisnuit, vor primi cu siguranta Prozac, pentru ca nu pot defini exact despre ce este vorba. Este dificil pentru medici, pentru ca nu sunt obisnuiti sa aiba de a face cu campul energetic. Datorita faptului ca chakrele sunt legate de sistemul endocrin, femeile vor trece prin schimbari hormonale. S-ar putea sa aiba accese de plans fara nici un motiv, pentru ca plansul elibereaza hormonii. Multe femei ajung la menopauza mai devreme, pentru ca ne aflam intr-o miscare accelerata.

Barbatii se pot simti frustrati de oboseala, atunci cand sunt obisnuiti sa fie foarte activi. Ei pot simti ca latura lor feminina iese la iveala, deoarece aceasta reprezinta partea lor intuitiva. Terapia emotionala, care a aparut in ultimii 20, 30 de ani, a fost accelerata de noile tehnici adaptate acestor schimbari. In realitate, facem o lucrare emotionala enorma, intr-un timp foarte scurt – o lucrare care ar fi durat altfel, mii de ani.

PR: Cum tratezi o persoana care trece prin astfel de schimbari?

BF: O abordez din punctul de vedere al lucrului cu o persoana – si nu cu o boala. In limba latina, doctor inseamna educator. Singurul serviciu eficient pe care il puteti face ca vindecatori adevarati este sa le dati putere indivizilor, prin intermediul uneltelor necesare si sa ii asigurati ca tot ceea ce se intampla este real si ca se pot vindeca si se pot elibera de simptomele „negative", pe parcursul vindecarii.

In primul rand, eu cer o testare imunologica diferita de cea traditionala.Ea consta intr-o analiza a sangelui efectuata intr-un laborator de specialitate, avansat. Apoi, ii dau pacientului informatiile direct. Este ceva asemanantor cu o harta a schimbarilor, astfel incat pacientul sa poata avea puterea sa se vindece.Eu nu sunt vindecatorul, ci un instrument in procesul lor individual de vindecare. Exista putere intr-o persoana care isi priveste rezultatul analizelor de sange si vede harta a ceea ce se intampla in corpul sau – si care determina ca ceva sa se declanseze in subconstient.

Adevarata cheie este ca persoana sa isi asume responsabilitatea si sa isi faca propria lucrare. Uneltele pe care le folosesc nu sunt folosite in mod curent. Eu folosesc foarte mult Organoterapia, care reprezinta un tratament din Europa, menit sa intareasca sistemul endocrin, pentru a putea accepta schimbarile din ADN. De asemenea, folosesc homeopatia pentru a lucra pe corpul energetic, vitamine, ierburi si terapia cu laser rece. Terapia depinde in intregime de nevoile individuale.

Mult din ceea ce fac a fost accesat de la aceia pe care ii numesc frati si surori mai mari, care au trecut prin asta, inainte de noi. Ei sunt din alte sisteme solare, din care am venit cu totii sa ajutam aceasta planeta in tranzitia ei.

PR: Cum vezi evolutia muncii tale?

BF: Imi vad munca asemenea unui pod sau a unei tranzitii. Este, in acelasi timp, stiintifica si artistica.Vindecarea e o arta si o stiinta. Folosirea stiintei sau a artei in exclusivitate nu este suficienta pentru o sanatate completa. Nu cred ca voi fi vindecator toata viata, pentru ca eu cred ca boala va fi eradicata. Noi, ca oameni constienti, vom elimina boala si suferinta.

III. Remedii ale efectelor secundare

Extras din articolul „Imaginea de ansamblu" de Susana Thorpe-Clark.

Suntem transformati fizic, din fiinte pe baza de carbon, cu doua spire de ADN, in fiinte cristaline cu 1024 de spire de ADN (intr-un final, in timp), deoarece numai substantele cristaline pot exista la nivele dimensionale superioare. Schimbarile imediate sunt insa cele de la 2 la 3 spire – si, ulterior, la 12.

Se speculeaza ca fiintele omenesti au avut deja, cu sute de mii de ani in urma, 12 spire de ADN, dar cineva sau ceva a intervenit in evolutia noastra, coborandu-ne numai la 2. Nu numai noi, oamenii, ne schimbam, ci toate formele de viata de pe Pamant devin cristaline. Toti pestii din mare si toate florile si copacii din gradina voastra, toate pasarile din cer si chiar animalul vostru de companie, catelul sau pisica. Totul se schimba. Nimic nu va muri sau nu se va distruge, pentru ca ne miscam cu totii impreuna, catre O NOUA STARE A FIINTEI. Aceasta noua stare a fiintei necesita sa renuntam fizic, mental si emotional la conceptele tri-dimensionale.

Ca si in moarte, renuntarea reprezinta o parte majora a procesului de schimbare, pentru ca nu putem lua valorile vechi si vechiul mod de viata, intr-o viata urmatoare complet diferita. Asadar, evolutia prin schimbare ne obliga sa renuntam la relatiile, slujbele, carierele, casele, bunurile etc. noastre prezente – daca acestea nu mai pot sa ne sustina noul mod de a fi.

In acest caz, nu e de mirare ca exista foarte multa anxietate si frica, deoarece aceste schimbari sunt deja in plina desfasurare, chiar daca majoritatea oamenilor nu sunt constienti de ele. In acelasi timp, schimbarile structurii noastre psihologice sunt si ele accelerate si, prin urmare, exista MULTE SIMPTOME PSIHICE TEMPORARE, care apar in corpurile noastre.
Unele dintre acestea sunt:

– Simptome asemanatoare gripei – febra mare, transpiratie, dureri de oase si in articulatii, etc care nu raspund la tratamentul cu antibiotice.

– Dureri de cap, migrene – dureri acute care nu cedeaza la calmante

– Diaree ocazionala.

– Curge nasul – cu crize de stranut care dureaza 24 de ore, fara sa fie vorba despre raceala sau alergie

– Ameteala

– Zgomote in urechi

– Palpitatii cardiace

– Senzatii de vibratie in tot corpul – in special noaptea, cand suntem relaxati.

– Spasme musculare intense – plus dureri in corp, deseori in spate.

– Furnicaturi in brate, palme, picioare si talpi

– Pierderea fortei musculare in maini, determinata de schimbari ale sistemului circulator

– Dificultati ocazionale in respiratie – si/sau observarea unei respiratii mai puternice si mai zgomotoase, in stare de repaus

– Schimbari ale sistemului imunitar

– Schimbari ale sistemului limfatic

– Stare de oboseala sau extenuare, in urma unor eforturi moderate

– Dorinta de somn – mai des si pentru mai mult timp decat pana acum

– Cresterea unghiilor de la picioare si a parului, mai repede decat era normal

– Crize de depresie fara o cauza reala

– Intoarcerea in trecut – cu atentie acordata relatiilor si obtinerea claritatii cu privire la problemele personale. .

– Senzatia unei purificari intense

– Tensiune, anxietate si nivele ridicate de stress – deoarece exista senzatia ca se intampla ceva, dar nu se stie ce.

Unele dintre aceste simptome sunt resimtite de un numar foarte mare de oameni. Multi alearga cuprinsi de panica la medic, chiropractician, herbolog, etc si, de cele mai multe ori, li se spune ca nu au nimic. Si asta este adevarul. Asta pentru ca toate aceste simptome sunt numai temporare si ele indica, pur si simplu, schimbarile fizilogice care au loc.

Unele dintre REMEDIILE RECOMANDATE imptriva acestor simptome sunt:

– Lasati-va purtati de val, nu va opuneti.

– Daca va simtiti obositi sau extenuati, odihniti-va si dormiti cat mai mult.

– Beti multa apa, pentru ca va detoxifiati si va deshidratati mult mai repede decat de obicei.

– Pentru a reduce tensiunea emotionala si a scadea nivelul de stress, luati Valeriana.

– Schinduful (fanul grecesc) reduce stresul sistemului limfatic si ajuta la detoxifiere.

– Pentru a reduce spasme musculare, luati valeriana si incercati bai de namol sau o baie fierbinte, in care sa adaugati o cana de saruri Epsom.

Faceti asta zilnic. Chiar daca aveti palpitatii sau respirati greu, intelegeti ca este vorba despre chakra inimii sau chakra gatului, care se deblocheaza si ca simptomele sunt trecatoare. Nu muriti, va schimbati doar! Oricum, nu va bazati numai pe cele spuse de mine. Cautati ajutor medical, daca nu sunteti siguri. Daca nu stiti de unde sa luati valeriana sau schinduf, incercati la un magazin cu produse naturiste sau, pur si simplu, rostiti-le numele in cap, atunci cand aveti nevoie de calmare.

Toate energiile vindecatoare se transmit prin sunetul numelui si sunt la fel de eficiente daca le rostiti in minte sau cu voce tare, ca si atunci cand le luati efectiv. Incercati si veti vedea. Cereti-le ingerilor vostri indrumatori sa va ajute sa calmati orice durere. De abia asteapta sa ii rugati! Majoritatea simptomelor par sa dureze cateva saptamani si apoi trec. Unele simptome mai pot reapare din cand in cand. Nu este necesar ca toata lumea sa simta schimbarile, in acelasi fel. Un procent foarte mic dintre adulti au terminat deja intreaga schimbare in forma cristalina si acum intrupeaza 1024 de spire de ADN.

Exista un raport despre o femeie care a crescut cu aproximativ 7 cm in inaltime si cu un numar intreg la pantofi. Toti copii sub 7 ani au terminat si ei transformarea sau o vor face in scurt timp. Bebelusii nascuti in ultimii 2 ani s-au nascut cu totii cu un set complet al ADN-ului. Unii oameni incep de abia acum sa treaca prin aceste schimbari, iar altii nu au inceput inca. Acest proces de schimbare este cunoscut ca Trezire sau proces de Inaltare sau de realizare a Merkabah sau a Corpului-Lumina.

Avem nevoie sa ne transcedem fricile si sa invatam despre iubire, iubire adevarata, care trebuie sa inceapa cu iubirea de sine. Asta pentru ca, pana cand nu ne vom iubi si nu vom avea incredere in noi insine, nu vom putea iubi sau avea incredere in nimic si in nimeni altcineva.

IV. Conexiunea spirituala

Dupa cum au dovedit-o cercetarile stiintifice, ADN-ul nostru, prezentat mai sus sub forma cunoscuta de elice dubla, poarta codurile genetice are evolutiei noastre fizice si emotionale. Cu toate acestea, stiinta mai are de descoperit faptul ca ADN-ul are un scop mult mai extins decat acela de simpla schema a corpului vostru.

Proiectul Genom a decodificat numai aprox. 3% din totalul ADN-ului fizic. Restul de 97% a fost numit atunci „junk (gunoi)", in ideea ca nu are nici un scop. Adevarul este ca acest corp uman este extrem de eficient si orice ar fi nefolositor se atrofiaza si este eliminat prin evolutie, in rastimpul catorva generatii.

Daca 97% din ADN-ul nostru este „gunoi", de ce il mai avem?

Acel asa numit ADN „gunoi" din corpul nostru contine toata istoria noastra, de la prima incarnare pe aceasta planeta, cu multe vieti in urma. Aici isi au locul inregistrarile akashice, memoria Sufletului vostru. ADN-ul nostru a fost numit o biblioteca vie, datorita bogatiei de informatie depozitate in el.

Exista 10 spire suplimentare de ADN – sau cinci elice duble – care au fost deconectate sau dezactivate, cu eoni in urma. Stiinta mai are de descoperit aceste spire, chiar daca au vazut deja umbre ale lor, cu ajutorul microscoapelor electronice. Le-au numit „ADN umbra".

Avand activate cele 12 spire de ADN, aveti acces la de 10 ori mai multa informatie disponibila in ADN-ul vostru.

Aceste spire suplimentare afecteaza urmatoarele domenii ale vietii voastre:

– Conexiunea la Dumnezeu/Creatorul Suprem;

– Viziunea interioara, primirea mesajelor de la indrumatorii spirituali;

– Comunicarea – fizica si spirituala;

– Iubirea – omeneasca si Divina;

– Corpul fizic;

– Energia fortei vietii (Chi) si vointa personala;

Semne ale progresului spiritual

– Setea de apa curata: Noile conexiuni electromagnetice intercelulare din corpul vostru va vor incuraja natural sa beti mai multa apa pura. Aceasta conduce la un corp mai pur, liber de toxine. Corpul vostru va lucra cu un numar mai mare de conexiuni electromagnetice si are nevoie sa fie hidratat corespunzator, pentru a putea asigura o comunicare clara si puternica intre voi si ghizii vostri spirituali.

– Foamea de mancare curata: Poftele voastre alimentare se vor schimba fara efort, indreptandu-se catre ceea ce este mai curat si are un continut nutritiv mai mare, cum ar fi mancarurile organice sau crude. Acest proces va avea loc fara efort, aproape automat.

– Sanatate mai buna: Veti avea o conexiune mai clara si mai puternica cu corpul vostru si veti putea comunica si reprograma ADN-ul, in fiecare celula. In plus, pe masura ce va schimbati obiceiurile de a manca si a bea, pentru a raspunde unor cerinte mai sanatoase, corpul vostru va raspunde printr-o stare mai buna de sanatate.

– Pace interioara.

– Energie mai mare: Numarul mai mare de conexiuni electromagnetice din corpul vostru va determina cresterea fluxului natural de energie, prin toate sistemele voastre fizice.

Cu fiecare spirala suplimentara de ADN, ne apropiem de:

– O conexiune perfecta cu creatia. Mare indrumare spirituala: Activarea fiecarei spirale suplimentare de ADN reprezinta o reconectare la adevaratul Sine Divin.

– Conexiunea cu toate fiintele – animale, deva, spirite ale naturii si Gaia insasi.

– Conexiunea cu alte dimensiuni: Va veti putea conecta mai usor cu dimensiuni mai inalte, pentru a dobandi intelepciune spirituala. Sunteti fiinte multidimensionale, care locuiesc in multe dimensiuni in afara acestei a treia dimensiuni. Ceea ce voi numiti Sine Superior sunteti de cele mai multe ori voi, din alta dimensiune.

12 spire de ADN – Mostenirea noastra spirituala

Articol de Kate A. Spreckley

Timp de ani intregi, stiinta a recunoscut ca avem doua spire fizice active de ADN. Mai avem inca 10 spire energetice de ADN, care au fost adormite in Fiinta Umana, timp de secole. Aceste spire adormite de ADN au fost decoperite de savanti care, nestiind care le este rolul, le-au identificat drept ADN „gunoi".

Acidul dezoxiribonucleic (ADN) este un acid nucleic care contine toate instructiunile genetice folosite in dezvoltarea si functionarea tuturor fiintelor vii. Rolul principal al ADN-ului este acela de stocare a informatiei pe termen lung. ADN-ul este deseori comparat cu un set de planuri, deoarece contine instructiunile necesare pentru a construi alte componente ale celulelor. Segmentele de ADN care poarta informatia genetica se numesc gene, dar alte secvente ale ADN-ului au scopuri structurale, sau sunt implicate in reglementarea utilizarii informatiei genetice.

Prin urmare, ADN-ul nostru este planul nostru personal si astfel contine toata informatia noastra mentala, fizica, emotionala si spirituala.

Fiinta umana originala avea 12 spire de ADN, care lucrau activ si mentineau intreaga functionare a Omului ca Fiinta Spirituala. Datorita preocuparii noastre excesive privind gandirea din emisfera stanga si datorita inchiderii centrului inimii, aceste spire suplimentare de ADN s-au pierdut. In consecinta, traim intr-o societate deficitara din punct de vedere spiritual, iar capacitatile noastre intuitive si de vindecare s-au redus simtitor. Un alt rezultat este ca accesam si folosim doar o foarte mica parte a creierului.

Corpul omenesc este foarte valoros. El pastreaza si depoziteaza o intreaga bogatie de informatii, intelepciune si cunoastere, legate de fiecare aspect al nostru, al lumii si al intregii noastre vieti. In Om sunt stocate combinatii de inteligenta si o mare cantitate de date este depozitata in corp. In interiorul corpurilor noastre exista formulele necesare pentru replicarea altor forme de inteligenta din Univers.

In momentul conceperii, primim de la cele doua linii de sange diferite ale noastre (parintii) anumite gene recesive, potrivite si imperecheate. Aceste gene poarta coduri-Lumina, care ne dau cea mai inalta posibilitate de a accesa si a ne dezvolta capacitatile Spirituale si de vindecare a aspectelor deteriorate si ranite, ale Sufletului nostru.

In acelasi timp, aceste gene poarta amintiri care au creat blocaje pe calea noastra catre unime si stau la baza sentimenetelor noastre adanc inradacinate de separare – separare de adevarata noastra esenta si de Creatorul nostru. Aceasta amintire a separarii ne-a impins catre experiente si situatii create pentru a ne da ocazia de a ne vindeca pe noi, lumea noastra si separarea noastra.

Ca Suflete, noi ne-am ales cu mare grija parintii si liniile lor de sange, pentru a ne facilita experientele si situatiile care sa ne permita sa ne vindecam. Prin urmare, ne-am ales cu mare grija strucurile ADN-ului si posibilele oportunitati de activare si trezire a altor spire de ADN.

Energia Pamantului se misca prin intermediul schimbarilor vibrationale majore, catre nivele superioare ale constiintei. Pe masura ce Pamantul isi ridica vibratia, noi, ca Fiinte Umane, avem multe ocazii de a ne ridica propria vibratie. Aceasta schimbare este numita Inaltare si exista multi oameni in intreaga lume, care trec prin confuzie si haos in lumile lor. Si totusi, in acest aparent haos si confuzie se afla marile noastre ocazii de a creste, de a ne extinde si a evolua.

Unul dintre aspectele cele mai interesante ale procesului nostru evolutiv este retehnologizarea ADN-ului nostru. Razele codificate de lumina cosmica de la Creator au venit pe Pamant, pentru a stimula schimbarea si reorganizarea corpurilor Omenesti. Pe masura ce filamentele de Lumina codificate sunt absorbite de fiinta noastra, ADN-ul nostru imprastiat este activat si reasezat in noi elice sau spire de ADN, care sunt reorganizate in snopuri.

Pe masura ce aceast regrupare si reorganizare evolueaza, noi cream un sistem nervos mai evoluat, care faciliteaza accesul noilor informatii si date, in constiinta noastra. Multe dintre celulele adormite ale creierului nostru sunt trezite si incepem sa putem accesa potentialul intreg al corpului. Pe masura ce corpurile noastre se incarca cu mai multa Lumina, amintirile noastre sunt deschise si noi evoluam odata cu ADN-ul nostru spre stadiul de Fiinte Multidimensionale constiente.

Cele 12 spire de ADN activeaza si conecteaza 12 puncte ale Chakrelor – porti energetice prin care accesam mostenirea noastra Spirituala. Cele 12 spire de ADN servesc drept legaturi prin cele 12 chakre, la reteaua energetica exterioara corpurilor noastre. Cele 12 chakre functioneaza ca portaluri energetice ale corpului nostru, care ne conecteaza cu fortele vitale ale existentei. Prin deschiderea si activarea acestor portaluri de energie, putem incepe sa ne cunoastem cu adevarat.

Cum toate cele 12 spire de ADN se formeaza acum, orice probleme de care nu ne-am ocupat si care nu au fost rezolvate pasnic in istoria noastra personala, vor crea haos. Sentimente si amintiri vor iesi la iveala, pentru a ne oferi ocazia de a experimenta tesatura din care este alcatuita fiinta noastra, prin intermediul evenimentelor si credintelor care sunt atat de fin tesute in noi.

Sarcina noastra este aceea de a trezi, activa si uni toate cele douasprezece spire, intr-o tesatura comuna. Toarcerea celor 12 spire de ADN si a celor 12 puncte chakra va atrage catre noi energiile care se vor intrepatrunde si se vor misca prin fiintele noastre, activand si trezind numeroasele aspecte diferite ale noastre. Asta va declansa noi versiuni, intelegeri si intelesuri ale tuturor evenimentelor din vietile si din lumea noastra.

Cele 12 chakre reprezinta acumulari de energie din care pot izvori evenimente.Ele pastreaza amintirea si identitatea si fiecare dintre ele corespunde unei spire de ADN. Cei 12 centri energetici trebuie accesati dinauntru, de unde putem simti datele care corespund cu si traduc experientele noastre, in contextul mintii.

Daca ne deschidem inima si mintea, vom gasi inauntru toate raspunsurile marilor mistere. Ni se cere sa iesim din sistemele noastre de credinta actuale si sa cream noi sistem de credinta, deorece mintea este structurata sa evolueze si sa ne formeze experientele, pe baza celor pe care le comandam noi. Mintea nu ne este stapana, noi suntem stapanii mintilor noastre. Mintea nu este decat o unealta folosita pentru crearea realitatii – si nimic mai mult.

Daca lucram in mod constient, cu valurile de energie si lumina care vin pe Pamantul nostru, vom putea intelege ca transformarea acestei planete se bazeaza pe vindecarea si puterea mintilor noastre.

Activarea tuturor celor 12 spire de ADN va crea o conexiune intre codificarea noastra genetica umana si ne va da acces la toata cunoasterea si intelepciunea. Aceasta este constiinta si intelegerea a cine suntem cu adevarat.

Prin activarea celor 12 spire de ADN, cream o aliniere in noi insine, care ne permite sa trecem usor la nivele vibrationale mult mai inalte si la frecventa Luminii, ajutandu-ne in procesul inaltarii noastre, prin trezirea in continuare, a constiintei noastre umane.

Concluzie:

Fara nicio indoiala ca ADN-ul nostru sufera mutatii. Vechea specie umana evolueaza cu un ritm foarte accelerat. Ne recapatam spirele de ADN pierdute si ne vom reconecta constient la sursa. Nimic nu poate opri si nimic nu va opri acest proces, deoarce Creatia il va materializa.

Misiunea noastra este sa acceptam noua energie care ne este trimisa si sa ajutam Creatia sa ne modifice corpurile fizice. Nu va opuneti evolutiei! Acceptati-o si primiti-o cu bucurie! Chiar in aceast clipa, ii dam forma noii rase umane.