marți, 18 septembrie 2012

Horoscop: Talismanul Feng Shui pentru fiecare zodie

Ce talisman i se potriveste fiecarui semn zodiacal.

Descopera talismanul norocului pentru fiecare zodie:

BERBEC: CORABIA BOGATIEI

Ambitios si plin de energie, Berbecul vrea sa obtina totul sau nimic. Este o fire practica si spune direct ceea ce isi doreste. Nu ii plac jumatatile de masura si implinirea profesionala este foarte importanta. Nativul trebuie mereu sa ofere un bun exemplu prin stilul de viata distins, desi comportamentul lui nu este chiar unul demn de urmat.
Talismanul Feng Shui potrivit pentru Berbec ar fi Corabia bogatiei. Simbol stravechi al bogatiei si al norocului, a fost denumita astfel pentru ca transporta mereu comori.
sursa foto: shutterstock.com

TAUR: FLOAREA DE LOTUS

Zambitor si amabil, Taurul face mereu o impresie placuta la prima vedere. Putini stiu insa ca in spatele privirii blajine se ascunde o minte agera, foarte atenta la detalii. Nativul pune accent pe confort si bunastare. Ii place sa traiasca pe picior mare si este recunoscut pentru gusturile extravagante.
Talismanul potrivit este o amuleta cu floare de lotus. Sporeste intelegeerea si poate fi de mare ajutor in situatiile tensionate. Florae de lotus este simbolul de seama al budismului si aduce bunastarea.


GEMENI: SFERA

Afla primul vestile importante si nu-i scapa niciodata vreo informatie care i-ar putea fi utila. Persoana nascuta in zodia Gemeni iubeste diversitatea. Este nehotarata si cel mai mult detesta sa faca alegeri. Ii critica usor pe cei din jur dar este mult mai indulgenta cand vine vorba de propria persoana. Deseori este surprinsa cu zambetul pe buze dar rareori isi exteriorizeaza sincer sentimentele.
Talismanul potrivit este sfera din cuart. In traditia Feng Shui sfera simbolizeaza uniunea deplina dintre cer, oameni si pamant. Imbunatateste relatiile si sporeste bunastarea.

RAC: DRAGONUL CU MONEDA

Manifesta o sensibilitate crescuta si este foarte usor de impresionat. Racul simte nevoia sa protejeze si sa fie protejat. Capata cu greu incredere in persoanele din jurul sau si prefera sa pastreze distanta cand este nesigur. Viseaza la o viata confortabila si linistita alaturi de persoana iubita. Are o imaginatie foarte bogata dar deseori vede pericolele acolo unde nu sunt.

Talismanul potrivit este Dragonul cu moneda. In Feng Shui dragonul simbolizeaza protectie si noroc. Purtat sub forma unui pandantiv sporeste norocul si aduce putere.
sursa foto: shutterstock.com

LEU: PIATRA DORINTEI

Nascut pentru a fi un luptator neinfricat, Leul nu da inapoi cand primeste vreo provocare. Simte nevoia sa se dea in spectacol de cate ori are ocazia si ii place sa simta toate privirile atintite asupra sa. Poate parea arogant si sfidator, insa isi ascunde foarte bine sentimentele in fata zambetului triumfator. 

Talismanul potrivit este piatra dorintei. Chiar daca nu se arata, Leul este macinat de griji si indoieli. Acest talisman atrage armonia, creeaza o energie pozitiva si sporeste increderea in fortele proprii.


FECIOARA: NODUL MISTIC


Are o mare capacitate de analiza dar deseori se pierde adunand detaliile. Fecioara este o persoana rationala dar exagerat de meticuloasa. Obisnuieste sa faca planuri pe termen lung si ia in calcul intotdeauna variante de rezerva. Gandeste practic si rational, nefiind interesat sa isi assume riscuri majore in viata.
Talismanul potrivit este Nodul mistic. Purtat ca un breloc ori sub forma de bratara atrage norocul si bunastarea. Inlatura piedicile si tine la distanta persoanele rauvoitoare.

BALANTA: MARUL ARMONIEI

Este adeptul armoniei si se afla permanent in cautarea echilibrului. Exceleaza in comunicare, dar nehotararea este cel mai mare dusman al sau. Cand se afla intr-o postura delicata amana solutionarea problemelor si are nevoie de intelegere. Isi ajuta semenii in mod discret discret dar eficient.
Talismanul potrivit nativului Balanta este Marul armoniei. In traditia Feng Shui acest fruct simbolizeaza sanatatea si stabilitatea. Este remediul care indeparteaza certurile in cuplu, aducand noroc si echilibru.

horoscop talismansursa foto: shutterstock.com

SCORPION: OCHIUL PROTECTOR

Discretia este una dintre calitatile definitorii pentru nativul Scorpion. Ii place sa priveasca totul de la distanta si sa intervina doar cand are ceva de spus. Ii place sa ajute dar nu asteapta niciodata recompense ori cuvinte de lauda. In dragoste este posesiv si va lupta impotriva celor care ii ameninta linistea. 
Talismanul Feng Shui potrivit este Ochiul protector. Un remediu care sporeste intelegerea in cuplu si tine la distanta rau voitorii. Acest simbol a fost utilizat de-a lungul timpului si impotriva geloziei sau a farmecelor

 SAGETATOR: TIGRU SI NOD MISTIC

Nativul Sagetator este amabil si generos. Oricand dispus sa acorde sprijin, isi schimba comportamentul cand nu i se respecta intimitatea. Tine la spatiul personal si vrea sa-si traiasca viata dupa propriile reguli. In dragoste isi trateaza perechea cu afectiune si intelegere. 
Talismanul Feng Shui potrivit este bratara cu tigru si nod mistic. In traditia orientala tigrul simbolizeaza focul, pasiunea si independenta. Alaturat nodului mistic sporeste curajul, oferind puterea de a depasi mai usor orice obstacol.

CAPRICORN: BROASCA TESTOASA

Semn fix de pamant, Capricoenul este o persoana hotarata si responsabila. Nu isi asuma niciodata sarcini daca stie ca nu le poate indeplini si apreciaza un stil de viata simplu si confortabil. Familia ocupa loul intai in prioritatile sale.
Talismanul Feng Shui potrivit este broasca testoasa, simbolul perseverentei si al stabilitatii. Acest remediu sporeste armonia si intelegerea. Aduce noroc si sanatate celui care il poarta.

horoscopsursa foto: shutterstock.com

VARSATOR: AMULETA CU MONEDE

Are o personalitate rebela si nu se ia niciodata dupa sfatul altora. Este obisnuit sa isi croiasca singur drumul in viata si nu ofera explicatii. Ii place sa straluceasca intr-un grup si reuseste sa capteze de fiecare data atentia. Sub infatisarea triumfatoare poate ascunde ai temeri ori nehotarare.

Talismanul potrivit zodiei Varsator este o amuleta cu monede. Se poarta ca bratara ori pandantiv. Amplifica norocul, alegerile corecte, fiind un remediu de nadejde in momentele de indecizie. Moneda simbolizeaza prosperitatea in traditia chineza.


PESTI: CRAPUL NOROCOS

Pare fragila si tematorare, insa persoana nascuta in zodia Pesti este puternica si ambitioasa. Lupta cu indarjire pentru a-si atinge scopul si nu se lasa usor intimidata. Caracterul dual si nehotararea sunt carateristicile care-i definesc personalitatea.
Talismanul Feng Shui potrivit zodiei este crapul norocos. In traditia chineza simbolizeaza perseverenta si puterea, fiind considerat un peste rezistent, capabil sa inoate impotriva curentului. Crapul sporeste norocul si implinirea dorintelor, fiind remediul excelent purtat la examene si in momente de impas.
 sursa foto prima pagina: shutterstock.com

Teoria, ca teoria. Da' practica ne omoară! Practica Gnozei

„Omul care nu pune în practică metafizica sa este ca un măgar încărcat cu cărţi“
, spunea Mahomed.

Teoriile deja au devenit obositoare, şi chiar se vând şi se revând pe piaţă… Şi atunci? 

Autorii se contrazic pe ei înşişi în operele lor. Sărmanul cititor trebuie să bea cupa amară a îndoielilor. Teoriile servesc doar pentru a ne produce preocupări şi pentru a ne amărî viaţa. 

Săracii oameni ai intelectului vor să pună oceanul în interiorul unui vas de cristal, presupun că universităţile pot controla toată înţelepciunea universului şi că toate legile Cosmosului sunt obligate să se conformeze vechilor lor norme academice. 
Iubitorii raţiunii pretind că pot să cerceteze arcanele Naturii cu săraca facultate a intelectului. Nu putem să negăm că mintea şi raţiunea sunt utile pe terenul vieţii practice, pentru a realiza anumite sarcini cotidiene, însă a pretinde că putem analiza şi rezolva cu intelectul marile mistere ale vieţii şi morţii este ca şi cum am încerca să observăm stelele cu microscopul şi bacteriile cu telescopul. 
În mod real, informaţia intelectuală nu este trăire. Erudiţia nu este experimentare. Încercarea, probarea, demonstraţia exclusiv tridimensională nu este unitotală, integrală. 
Există în stare latentă, în interiorul nostru, facultăţi superioare minţii, independente de intelect, capabile să ne dea cunoaştere şi experienţă directă asupra oricărui fenomen. 
Trebuie să înţelegem că opiniile, conceptele, teoriile, ipotezele, nu înseamnă verificare, experimentare, conştiinţă totală asupra unui fenomen sau altul 

Teoriile nu servesc la nimic; avem nevoie să fim practici şi să cunoaştem prin trăire proprie scopul existenţei noastre.

Studentul caută aici şi acolo, citeşte şi reciteşte cât de multe cărţi de ocultism, religie, filozofie, etică şi magie îi cad în mână, şi singurul lucru pe care îl obţine bietul aspirant este să se umple de teribile îndoieli şi confuzii intelectuale. Există milioane de teorii şi mii de autori. Unii repetă ideile altora. Alţii îi combat pe aceştia, toţi împotriva unuia, şi unul împotriva tuturor; între colegi se ironizează şi se combat reciproc, unul împotriva altora, şi toţi, realmente, contra tuturor. 
Unii autori îl sfătuiesc pe devot să fie vegetarian; alţii îi spun să nu fie; aceia îl sfătuiesc să practice exerciţii respiratorii; ceilalţi îi spun să nu practice. Rezultatul este înspăimântător pentru bietul căutător. Nu are ce face. Aspiră la lumină, imploră, strigă şi nimic, nimic, absolut nimic. Ce-i de făcut? Ce-i de făcut? Ce-i de făcut? 
Pe terenul misticii, am cunoscut indivizi deosebit de spirituali, „eroi de grupuri“. Mulţi dintre ei sunt vegetarieni, abstinenţi, virtuoşi etc, etc, şi în general sunt foarte sinceri, vor ceea ce este mai bine pentru cei care îi urmează, dar suspină la fel ca şi toţi, suferă, plâng în secret. Niciodată nu au văzut sărăcuţii ceea ce predică. Nu-şi cunosc Guru-ul, niciodată nu au avut bucuria să converseze cu el personal. Niciodată nu au văzut Planurile Conştiinţei Cosmice, Planurile sau Lumile Superioare despre care fac atât de frumoase diagrame şi atât de interesante descrieri. 

Fără orgoliu de nici un fel trebuie să asigurăm că studiile gnostice constituie un balsam pentru căutătorul însetat de lumină, printre atâtea tenebre. 

Prietene cititor, Gnoza vă oferă chei şi proceduri pentru ca să experimentaţi prin voi înşivă, şi într-o formă ştiinţifică, fiecare din elementele care integrează această înţelepciune universală. 
Aceste practici nu sunt împotriva nici unei religii, secte, şcoli sau credinţe. Toţi sacerdoţii, ghizii, instructorii tuturor acestor şcoli şi ordine pot să facă aceste exerciţii pentru a-şi dezvolta facultăţile lor. Astfel îşi vor putea conduce mai bine respectivele lor grupuri. 
Trezirea facultăţilor interne trebuie să meargă în paralel cu dezvoltarea culturală, intelectuală şi spirituală. 

Pe bună dreptate a spus Goethe: 
„Orice teorie este gri şi verde este doar copacul cu fructe aurite care este viaţa“...

sursa

FA-TI TIMP PT CEEA CE CONTEAZA..



Un profesor de filosofie statea in fata clasei avand pe catedra cateva lucruri. Cand ora a inceput, fara sa spuna un cuvant, a luat un borcan mare de maioneza gol, pe care l-a umplut cu mingi de golf. I-a intrebat pe studenti daca borcanul este plin si acestia au convenit ca era. Profesorul a luat atunci o cutie cu pietricele pe care le-a turnat in borcan, scuturandu-l usor. 
Pietricelele au umplut golurile dintre mingile de golf. I-a intrebat din nou pe studenti daca borcanul era plin iar acestia au fost de acord ca era. Profesorul a luat dupa aceea o cutie cu nisip pe care l-a turnat in borcan,. Firesc nisipul a umplut de tot borcanul. I-a intrebat din nou pe studenti cum statea treaba iar acestia au raspuns in cor "pliiin"! 
Profesorul a scos de sub catedra doua cesti cu cafea pe care le-a turnat in borcan umplandu-l de aceasta data definitiv. Studentii au ras. "Acum" a spus profesorul dupa ce hohotele s-au domolit, "as dori sa intelegeti ca acest borcan reprezinta viata voastra. Mingile de golf reprezinta lucrurile importante pentru voi, familia, copiii, sanatatea, prietenii si pasiunile voastre, si ca daca totul ar fi pierdut in afara de acestea, viata voastra ar fi tot plina." "Pietricelele sunt celelalte lucruri care conteaza pentru voi, serviciul, casa, masina, iar nisipul e restul lucrurilor marunte" "Daca veti incepe cu nisipul," a continuat el "nu veti mai avea unde sa puneti mingile de golf si pietricelele" "La fel si in viata, daca iti irosesti tot timpul si energia pentru lucrurile mici, nu vei avea niciodata timp pentru lucrurile importante pentru tine." "Acorda atentie lucurilor importante pentru fericirea ta.
Joaca-te cu copiii, fa-ti controale medicale periodic, iesi cu sotia in oras la cina, joaca golf, vei avea suficient timp alta data sa faci curat sau sa repari cine stie ce dispozitiv . Ai, in primul rand grija de mingile de golf, ele conteaza cu adevarat. Stabileste-ti prioritatile, restul e doar nisip." Unul dintre studenti a ridicat mana interesandu-se ce reprezentau cele doua cani de cafea. Profesorul a zambit "Ma bucur ca intrebi asta,ele vor doar sa arate ca, oricat de plina ar parea viata ta, e loc intotdeauna pentru doua cani de cafea, impreuna cu un prieten." 


Trezirea împreună


Când doi oameni se dedică unei relaţii spirituale, ei cad de acord să se ajute unul pe celălalt să devină conştienţi de tiparele auto-trădării. Intenţia lor nu este să-şi înăbuşe sentimentele negative, ci să cre­eze suficientă siguranţă în cadrul relaţiilor, pentru ca sentimentele negati­ve să poată ieşi la suprafaţă şi tiparele autotrădării să poată fi revelate. Compania spirituală înseamnă nu numai a împărtăşi un scop comun şi o orientare în viaţă, ci şi un legământ reciproc şi plin de curaj de a-şi asuma responsabilitatea şi de a elimina acuzele.

Fiecare persoană se află aici pentru a-şi ajuta partenerul să înceteze de a mai proiecta, să în­ceteze de a mai face pe victima, să înceteze de a mai găsi probleme în afara lui însuşi. Nu face acest lucru ţinându-i conferinţe, ci creând un spa­ţiu sigur şi plin de compasiune, în care celălalt poate să stea faţă în faţă cu el însuşi. Acolo unde acesta ar putea vedea un duşman, celălalt nu vi­ne alături de el. Refuză să intre în jocul cu ţapul ispăşitor, acuzele şi ata­cul. Dar el poate iubi. Poate accepta modul în care simte celălalt, li poate valida sentimentele şi, cu blândeţe, îl poate încuraja să găsească, în pro­pria inimă, calea spre pace.
Chiar dacă îl vede pe celălalt cum creează proiecţii, nu încercă să-l îndrepte, deoarece aceasta ar însemna să i se alăture în minciună. Ră­mâne, pur şi simplu, conştient de cine este celălalt cu adevărat. Şi, ast­fel, îl aduce – cu blândeţe şi fară vorbe – înapoi spre el însuşi. Dar, mai presus de orice, stă doar şi ascultă. Nu este de acord cu ceea ce spune celălalt şi nici nu contrazice. Ştie că părerile lui nu înseam­nă nimic şi că ele n-ar face altceva decât să-l îndepărteze pe celălalt din procesul său. Ascultă doar, cu multă atenţie şi compasiune. Ascultă fără să judece sau – dacă descoperă că judecă – devine conştient de propriile sale judecăţi şi stă iarăşi şi ascultă. Ascultă cu o inimă deschisă şi cu o minte deschisă. Iar atitudinea sa de a asculta devine un stâlp de sprijin pentru adevăr. Cu cât ascultă mai mult fară să judece, cu atât călătoria plină de acuze al celuilalt încetineşte. Treptat, folosind cărarea iubirii sale, celălalt se întoarce la el însuşi. Acesta este darul pe care partenerul spiritual îl oferă celuilalt partener. Aceasta este perla de maximă valoare.
Când fiecare poate să-i dea celuilalt darul acceptării şi iubirii ne­condiţionate – extinzând acest dar pentru a include pe toată lumea – nu vor mai exista proiecţie, acuze şi atac. Nu vor mai exista subiecte asupra cărora acestea să se îndrepte. Nu vor mai exista victime sau torţionari. Vor exista doar parteneri egali în dansul vieţii. Inimile se vor des­chide. La început puţin – dar apoi atât de mult, încât vor putea înghiţi întreg universul manifestat. Şi, într-adevăr, o vor şi face într-o zi.
Când toţi cei care se percep pe ei înşişi ca fiind nevrednici şi neîntregi vor deveni întregi şi sfinţi, nu va mai exista perceperea separării de sursa iubirii. Fiecare dintre noi va fi o raza strălucitoare de lumină, care va radia din centrul inimii, ajungând peste tot, în întreaga eternitate, dizolvând separarea şi păcatul, botezând vinovăţia în râul propriei frici şi întâmpinându-l pe fiecare cu buchete de flori, atunci când iese din ape inocent şi liber.
Acestea sunt darurile pe care le avem de oferit unul altuia, atunci când jocul abuzului se încheie. Şi el se încheie, în orice moment în care ne amintim cine suntem şi cine este cu adevărat semenul nostru!
Paul Ferrini – Liniştea inimii