vineri, 14 septembrie 2012

Oamenii de ştiinţă au creat picături care LEVITEAZĂ


Nu e vorba de un truc magic şi nici de o scamatorie. Oamenii de ştiinţă utilizează levitaţia pentru a îmbunătăţi procesul de dezvoltare a produselor medicamentoase, făcându-le mai eficiente şi cu mai puţine efecte secundare.

Cercetătorii americani au creat un levitator acustic
Cercetătorii americani au creat un levitator acustic
Oamenii de ştiinţă din SUA au descoperit o metodă prin care pot folosi undele de sunet pentru a levita picături individuale de soluţii care conţin diferite farmaceutice. În urma acestui proces se produce o relaţie specială apăruta la nivel molecular, scrie descopera.ro
La nivel molecular, substanţele se împart în două forme: amorfe sau cristaline. Substanţele medicamentoase amorfe sunt mult mai eficiente decât cele cristaline. Acest lucru se datorează faptului că structurile farmaceutice amorfe sunt mult mai solubile şi au o mai mare biodisponibilitate, ceea ce înseamnă că o doză mai mică poate produce efectul scontat. 
Cu toate acestea, crearea produselor farmaceutice din soluţii aflate în stare amorfă este un proces destul de dificil. Dacă soluţia se evaporă atunci când intră în contact cu o parte a unui recipient, atunci este foarte posibil ca ea să se solidifice şi să se transforme în stare cristalină. 
Pentru a evita această problemă, oamenii de ştiinţă au căutat o metodă prin care să evapore o soluţie fără a atinge vreun recipient sau orice altceva. Găsirea soluţiei a fost o adevărată provocare pentru fizicianul Chris Benmore care, în cele din urmă, a ajuns să utilizeze un levitator acustic, echipament dezvoltat iniţial de NASA pentru a simula condiţii de microgravitaţie. 

Sursa:  REALITATEA.NET

Cum îşi trag în piept clienţii companiile de telefonie mobilă


Companiile de telefonie din Statele Unite calculează greşit în defavoarea utilizatorilor traficul de date al acestora, arată un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea California din Los Angeles.

Cum îşi păcălesc clienţii companiile de telefonie mobilă
Cum îşi păcălesc clienţii companiile de telefonie mobilă
Oamenii de ştiinţă au studiat sistemele folosite de două mari companii de telefonie mobilă din Statele Unite pentru a calcula traficul de date al utilizatorilor, scrie Technology Review
Concluzia: companiile supraestimează traficul de date real cu până la şapte procente, din cauza faptului că sunt contorizate informaţiile care părăsesc reţelele lor, nu cele care ajung efectiv la utilizatorii de smarphone-uri. 
Decalajele se produc cel mai frecvent atunci când sunt utilizate streaminguri audio şi video şi în zonele unde semnalele sunt slabe. 

Sursa:  REALITATEA.NET

Semnele care prevestesc o toamnă SECETOASĂ şi o iarnă LUNGĂ


În satele din Bărăgan, merii, salcâmii, liliacul şi castanii au înflorit pentru a doua oară, iar bătrânii spun că este semn că ne aşteapă o toamnă lungă, dar şi o iarnă grea. 

Bătrânii spun că vom avea o iarnă lungă
Bătrânii spun că vom avea o iarnă lungă / FOTO: http://roxanadumitru.blogspot.ro

A trecut vara, dar în satele din Bărăgan parcă a venit primăvara. Merii, castanii, salcâmii, corcoduşii şi liliacul au înflorit anul acesta pentru a doua oară, scrie oradecluj.ro

Copacii sunt plini de flori şi pe cregi au şi fructe. Bătrânii spun că primăvara din septembrie este semn că urmează o toamnă secetoasă, dar şi o iarnă grea.

Meteorologii anunţă pentru acest weekend vreme frumoasă. Sâmbătă, vremea devine instabilă, cerul se acoperă de nori în vestul, centrul și nordul țării, ca și în zona de munte, și nu lipsesc aversele cu tunete și fulgere.

Sursa:  REALITATEA.NET

IADUL PE PĂMÂNT. Un loc blestemat: Oraşul care îşi ucide locuitorii!



1024px-Karabash_plant
Există locuri pe Pământ unde omul nu sfinţeşte locul, ci aduce blesteme asupra pământului pe care calcă. În provincia rusească Chelyabinsk, oraşul Karabash este unul din cele mai poluate locuri din lume. În goana nebună după minereuri, oamenii au uitat ce s-ar putea întâmpla în cazul unui dezastru ecologic. Oraşul Karabash ne arată cum ne apropiem tot mai mult de planeta Marte prin modul în care ne batem joc de natură.
Aici fiecare gură de aer îi împinge pe oameni cu un pas mai aproape de moarte. Din cauza fabricilor de cupru care au fost construite în urmă cu mai bine 100 de ani (perioadă în care nu se punea problema protejării mediului înconjurător), acest loc a ajuns să fie un adevărat iad pentru cei care nu au unde să se refugieze.
Oraşul Karabash este locuit de aproximativ 15.000 de oameni şi datează din 1822, fiind construit pe ruinele unei aşezări tătare. Karabash se traduce prin “cap negru” în tătară, vaste zăcăminte de cupru găsindu-se în zona. După câteva decenii în care oraşul n-a avut parte de o procedură privind deşeurile, zona a ajuns să arate ca un dezastru ecologic.
O singură uzină produce 180 de tone de gaze într-un an ce se transforma în ploi acide ce nu lasa iarba să crească. Râurile şi pământul din zonă sunt portocalii, iar localnicii se luptă cu diverse boli genetic ce îi macină încă de tineri. Cartierele rezidenţiale, restaurantele sau cinematografele au ajuns să se asemene cu nişte clădiri în care bântuie moartea.
În momentul în care fabricile încep să emită gaze în atmosferă locuitorii îşi pierd cunoştinţa, au ameţeli şi greţuri. Pădurile, râurile şi pământul au o culoare gălbuie din cauza fierului, a cărui concentraţie este de 500 de ori mai mare decât limita normală.
Viaţa în Karabash este mult mai grea decât cea a oamenilor din Cernobîl. Aceştia din urmă au plecat din localitate, şi au fost recompensaţi de stat, însă cei din Karabash sunt condamnaţi să moară în oraşul blestemat.
Majoritatea locuitorilor care au mai rămas în viaţă suferă de cancer, tumori, paralizii cerebrale sau malformaţii congenitale. Media de viaţă este de 45 de ani, bărbaţii fiind mai afectaţi decât femeile.


“Mobilizaţi-vă să salvaţi civilizaţia voastră rurală. Ea moare de foame acum”


Civilizaţia rurală românească moare de foame acum, iar autorităţile ar trebui să se mobilizeze pentru a o salva, a declarat joi Peter Hurley, director promovare USR, în cadrul conferinţei ‘Comunitatea rurală: provocări şi oportunităţi în dezvoltarea rurală în România în perioada 2014-2020.
‘Mobilizaţi-vă să salvaţi civilizaţia voastră rurală. Ea moare de foame acum, desigur într-un mod mult mai elegant decât a mea (civilizaţia rurală irlandeză n.r.), dar până la urmă care este diferenţa? Sunteţi ca Adam şi Eva în grădina Edenului. Agricultura a rezistat ani, mii de ani, cu toate schimbările şi toate conspiraţiile imaginabile, dar are o mare slăbiciune, odată rupt lanţul nu poate fi revigorat. Ţăranul român nu vorbeşte aceeaşi limbă cu noi. Nu are bani de investit şi nici nu are încredere în noi. Nu este vorba de cuvinte aici, este vorba de grai, de o construcţie arhaică de gândire. El nu înţelege ce-i Comisia Europeană, ce e cofinanţare, ce e beneficiar’, a spus Hurley.
Potrivit acestuia, ţăranul român ştie doar că nu mai are piaţă de desfacere pentru că a venit supermarketul la el acasă, că roşiile vin din Spania şi în august şi că e secetă.
‘Nu el ar trebui să înveţe limba noastră tehnocratică. Noi ar trebui să fim cei care ar trebui să construim un pod care să traverseze această distanţă dintre el şi noua structură economică. Construcţia podului a început, este foarte bine. Peste 100.000 de proiecte s-au contractat şi finanţat. Vă daţi seama cât de multă muncă este implicată în această mişcare naţională care se numeşte Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, fiind doar unul dintre programele operaţionale. Am ajuns într-un sat la o sărbătoare religioasă de Rusalii ca să văd tradiţia ţărănească rurală românească promovată prin fonduri europene cu cap de afiş Ana Lesko şi să ascult un preot cu o orchestră populară care cântă ce bun şi gospodar este dragul nostru primar. Dacă nu ar fi tragic, ar fi comic. Civilizaţia voastră rurală merită mai mult. Am întâlnit anul acesta oameni care au reuşit să facă podul între ţăran şi piaţă’, a explicat oficialul USR.
El a mai spus că în Spania 50% din tinerii sub 25 de ani sunt şomeri.
‘Oare ne aşteaptă asta şi aici? Care este planul? În Anglia în 1924 s-a închis ultima piaţă tradiţională pentru fermieri. În 2011 tot acolo sunt 7.500 de astfel de pieţe pentru fermieri şi producţie locală. Ei încă încearcă să recupereze ceea ce România are încă nativ, mâncare tradiţională autentică, cu o moştenire care nu se mai găseşte în altă parte. Acolo avem comoara. Provocarea ar trebui să fie una strategică naţională’, a afirmat Hurley.
Acesta a vorbit şi despre dispariţia civilizaţiei rurale irlandeze.
‘În Irlanda, în anul 1847, recolta de cartofi a eşuat parţial. A urmat o iarnă grea. Un an mai târziu a eşuat în totalitate, iar administraţia de atunci a decis că nu ar trebui ca ţăranii să trăiască prin ajutor de stat, aşa că a decis să sisteze distribuţia de mălai importată din India. Un popor deja slăbit după mulţi ani, după sute de ani de discriminare, s-a îngrămădit din ce în ce mai spre vestul insulei unde pământul era cel mai slab şi a început să moară de foame. În doi ani, un milion de ţărani au pierit şi un milion au plecat spre America în vapoare poreclite ‘vapoare coşciug’, pentru că jumătate dintre ei nu au ajuns. Aşa a început sfârşitul poveştii ţăranului irlandez, sfârşitul civilizaţiei noastre rurale’, a mai spus Hurley.

Sursa: capital.ro

S-au descoperit cinci gene care determină forma feţei umane


ДНК молекула генетика наука
© Foto: SXC.hu
Oamenii de ştiinţă au stabilit cinci gene principale care determină forma feţei umane. Studiile publicate în revista PLoS Genetics, au devenit primul pas serios pe calea reconstrucţiei feţei pe baza codului genetic al omului.
Probabil că în viitor, infractorilor nu le va fi uşor. În prezent, oamenii de ştiinţă pot stabili cu o anumită probabilitate culoarea părului şi a ochilor în baza ADN-ului omului. Dar, obiectivul principal al cercetătorilor este refacerea totală a înfăţişării omului în baza materialului său genetic.

În Sudan, demonstranţii s-au îndreptat spre ambasada SUA


судан флаг дерево
Foto: EPA
Mulţimea demonstranţilor care protestează împotriva filmului „Inocenţa musulmanilor” în capitala Sudanului, Khartoum, după asaltul misiunii diplomatice a Germaniei se îndreaptă spre ambasada SUA, care este amplasată în sudul oraşului, într-o zonă puţin populată. În jurul ambasadei se află detaşamente întărite ale poliţiei, a anunţat vineri un angajat al poliţiei din capitala Sudanului.
AFP, cu referire la declaraţia MAE al Germaniei, a informat vineri că angajaţii ambasadei Germaniei în Sudan se află într-un loc sigur. După cum transmite agenţia, atacul asupra clădirii misiunii diplomatice de la Khartoum, continuă.

În India, consulatul SUA a fost atacat cu ghete şi pietre


Индия флаг
© Flickr.com/Cajie/cc-by-nc-sa 3.0
Musulmani furioşi au aruncat vineri cu pietre, de asemenea cu sandale şi ghete în clădirea ambasadei SUA din oraşul Chennai din sudul ţării, protestând împotriva filmului „Inocenţa musulmanilor”.
Potrivit mass media, demonstranţii au spart geamurile la ghişeul „Informaţii” şi cabina de poliţie. Poliţia a încercuit clădirea consulatului. Potrivit informaţiilor preliminare, nimeni din angajaţii consulatului nu a fost rănit.
În India trăiesc aproximativ 160 de milioane de adepţi ai islamului, adică peste 13% din populaţie.

Terrorstorm – manipularea terorista globala

Mulţimea a luat cu asalt ambasada Germaniei din Sudan


судан карта судан
© Flickr.com/onthedecline/cc-by-nc
Vineri aproximativ 500 de oameni indignaţi de filmul „Inocenţa musulmanilor”, s-au adunat în centrul oraşului Khartoum şi au luat cu asalt ambasadele Germaniei şi Marii Britanii, situate una lângă alta.
Poliţia a încercat să nu permită ocuparea misiunilor diplomatice, făcând uz de gaze lacrimogene împotriva mulţimii. Însă acest lucru nu i-a oprit pe oameni. Până acum se ştie că protestatarii au reuşit să intre în clădirea ambasadei Germaniei şi au dat jos de pe ambasadă drapelul Germaniei. În locul lui au înălţat steagul unei organizaţii islamice.

„Inocenţa musulmanilor” a provocat un val de proteste în întreaga lume


гипет сша египет протест египет флаг
Foto: EPA

Astăzi, în multe ţări musulmane au avut loc din nou acţiuni de protest împotriva filmului „Inocenţa musulmanilor”. Acum, demonstraţiile nu mai au doar un caracter antiamerican, ci şi unul antioccidental. Sute de demonstranţi au pătruns în Ambasada Germaniei din capitala Sudanului, Khartoum. O situaţie asemănătoare a avut loc la reprezentanţa diplomatică a Marii Britanii.

Filmul a costat deja viaţa ambasadorului american şi a trei angajaţi ai misiunii diplomatice americane din Libia. El a stârnit un val de atacuri antiamericane şi marşuri în Egipt, Libia, Tunisia, Yemen, Iran, Pakistan, Sudan, Afganistan şi Malaiezia. Şi este puţin probabil că totul se va termina aici. Se zvoneşte că adevăratul autor al filmului de scurt metraj ar putea fi un egiptean creştin copt dintr-o comunitate religioasă radicală, care locuieşte în California.
Boris Dolgov, expert la Centrul de Studii Arabe de la Institutul de Orientalistică, spune că America este lovită de politica sa: politica sprijinirii oricăror grupuri care se pronunţă împotriva regimurilor aflate la putere, în cadrul aşa-numitei „primăveri arabe”.
„În prezent, situaţia în ţările arabe s-a schimbat. Înainte, conducerea acestor ţări controla situaţia şi nu permitea atacuri asupra ambasadelor, nemaivorbind de uciderea unui ambasador. Acum acest lucru a devenit posibil, deoarece forţele islamiste radicale acţionează deja în mod deschis în aceste ţări”.
Şi în America are loc o luptă în jurul filmului. Orice evenimente dramatice în ajunul alegerilor prezidenţiale nu au cum să nu influenţeze alegătorii, spune Oleg Kulakov, profesor la Universitatea Militară din Rusia.
„Cel mai probabil, această provocare a fost planificată. Întrebarea se pune cine a planificat-o şi care a fost interesul. Este puţin probabilă implicarea preşedintelui Obama şi a administraţiei lui. Însă, pe de altă parte, ei se află la sursa de informaţii. Şi ei, fireşte, trebuia să ştie ce se va întâmpla şi sub ce formă”.
„Inocenţa musulmanilor” nu este în stare să influenţeze rezultatele alegerilor. Însă poate afecta puternic imaginea lui Obama în sud, în „centura biblică”.

Oamenii de ştiinţă ruşi au depistat radiaţii în Oceanul Pacific


Берингово Море Тихий Океан
Foto: RIA Novosti
Oamenii de ştiinţă ruşi au depistat radiaţii în partea de nord-vest a Oceanului Pacific la 500-800 kilometri est de centrala nucleară Fukushima 1.
După cum a anunţat Centrul Meteorologic şi Hidrologic din Extremul Orient, în timpul unei expediţii ştiinţifice s-a stabilit că nivelul de cesiu radioactiv 137 depăşeşte în această zonă de 10 ori nivelul care se înregistra înainte de avaria de la Fukushima 1. În plus, în aceste ape s-a depistat pentru prima dată cesiu 134, care anterior nu exista.

Navele chineze au intrat în apele teritoriale ale Japoniei


япония береговая охрана япония Сенкаку Дяоюйтай спорные острова Китай Япония
Foto: EPA
Încă trei nave militare chineze au intrat în apele teritoriale de lângă insulele Senkaku, pe care Japonia le consideră teritoriu propriu. Paza de coastă a Japoniei a raportat că navele au apărut pe 14 septembrie la 01:20 (ora Moscovei), la 22 de kilometri nord de insula Taisho. Aceasta este cea mai demonstrativă intrare a navelor Chinei în apele teritoriale ale insulelor disputate.
Militarii chinezi cer navelor de patrulare japoneze care se află în apropiere să părăsească imediat această zonă. Navele japoneze nu întreprind nici un fel de acţiuni. Deocamdată, incidentul se limitează doar la mesaje radio.

Graham Watson: “In orice alt stat european, Basescu ar fi fost demis si treceam la noi alegeri”


Europarlamentarul britanic Sir Graham Watson, presedintele liberal-democratilor europeni: “Eu am avut o pozitie critica fata de Reding pentru ca a folosit expresia lovitura de stat. Nu cred ca a avut loc o lovitura de stat. A existat presiune din partea lui Barroso. Trebuie sa fie foarte atent sa reprezinte intreaga Europa si nu doar partidul majoritar”.

Sursa: gandeste.org

Fiecare persoana din jurul nostru reprezinta un ‘ceva’ anume in destinul nostru


Postat Maria
Viata este o figura. Cea mai mare figura. Invata cum sa accepti ceea ce trebuie acceptat, cum sa consideri incheiat ceea ce s-a incheiat, cum sa te pregatesti pentru ceea ce va urma in viata ta. Iata care sunt, conform viziunii si spiritualitatii indiene, cele patru principii dupa care trebuie sa ne ghidam traseul in viata. Aceste principii ne vorbesc despre gasirea celui mai important echilibru, echilibrul cu sinele, despre cea mai importanta implinire, implinirea de sine. 
Principiul 1: Orice persoana pe care o intalnesti in drumul tau prin viata este persoana potrivita Chiar daca suntem inclinati sa spunem exact opusul, mai ales atunci cand in viata noastra apar persoane care ne ranesc si ne marcheaza emotional pentru o eternitate, nimeni nu apare intamplator in viata noastra. Oamenii nu sunt niciodata o intamplare. Intersectarea noastra cu o anumita persoana nu este nici ea o intamplare. Fiecare persoana cu care interactionam, indiferent ca este o interactiune pozitiva sau negativa, este menita sa ne invete ceva. Fiecare persoana este ACEA persoana. Persoana potrivita!Fiecare persoana din jurul nostru reprezinta un ‘ceva’ anume in destinul nostru. Aparent, unele persoane au un efect benefic asupra noastra, ajutandu-ne sa amelioram sau sa indreptam o situatie anume. Aparent, unele persoane pe pun piedici serioase in a ajunge acolo unde ne dorim. Fiecare persoana isi traseaza o linie, mai mica sau mai mare, in linia mare a destinului nostru. Fiecare in parte ne ajuta insa sa ne insusim lectia si sa facem un pas inainte in propria evolutie. Da, fiecare persoana pe care o intalnim in calea noastra este PERSOANA POTRIVITA. Sa nu avem regrete ca am intalnit-o.
 Principiul 2: Ceea ce ti s-a intamplat este singurul lucru care ti s-ar fi putut intampla Ai fi inclinat sa spui ca NU, nu este asa. TOTUL (=ceea ce ti s-a intamplat) s-ar fi putut intampla in mii si mii de alte feluri. Totul s-ar fi putut intamplat astfel incat tu sa eviti sa treci prin ceea ce ai trecut. Totul s-ar fi putut intampla intr-un fel mai bun, mai luminos, mai putin dureros decat modalitatea in care ti s-a intamplat realmente. Ai fi inclinat sa-ti faci mii de scenarii cu privire la maniera in care ai fi putut sa reactionezi intr-o situatie anume sau fata de o persoana anume. Ai fi inclinat sa-ti adresezi in sine de o mie de ori ‘cum ar fi fost daca as fi procedat altfel”. Ai fi inclinat sa-ti juri de o mie de ori ca daca ai mai trai inca o data acelasi lucru ai proceda altfel, fara sa faci aceleasi greseli. Dar ai fi inclinat sa spui gresit… Absolut nimic nu ar fi putut sa fie in vreun alt fel. Nici in cel mai insignifiant detaliu. Universul are cursul lui si legile dupa care isi desfasoara totul pe care il experimentam noi. Ceea ce ai trait este singura si unica experienta pe care ai fi putut sa o traiesti. Ceea ce ti s-a intamplat este exact ceea ce ar fi putut sa ti se intample. Ceea ce ti s-a intamplat este fix ceea ce TREBUIA sa ti se intample. Ceea ce ti s-a intamplat era ceea ce trebuia sa aiba loc pentru ca tu sa-ti inveti lectia si sa mergi in continuare pe drumul tau. Chiar daca ne sfideaza puterea de intelegere, chiar daca lasa urme eterne in suflet, chiar daca ne jignesc inima si egoul, bune sau rele, in functie de felul in care le percepem noi, situatiile pe care le intalnim in viata sunt fara doar si poate perfecte.
 Principiul 3: Fiecare moment in care incepe ceva este momentul potrivit pentru a incepe Parca niciodata nu este bine sa inceapa ceva. Parca niciodata MOMENTUL nu este momentul potrivit. Parca niciodata nu suntem pregatiti realmente pentru a face loc unui altceva, unui altcuiva in viata noastra. Intotdeauna avem nevoie de mai mult timp pentru a ne pregati de intrarea acestui lucru in viata noastra. Niciodata nu avem suficient de mult timp incat sa finalizam aceasta pregatire. De cele mai multe ori, viata ne ia prin surprindere. De cele mai multe ori, ne lasam luati prin surprindere. Dar ceea ce trebuie sa se intample se intampla la momentul potrivit. Nici mai devreme, nici mai tarziu decat la momentul potrivit. Atunci cand suntem pregatiti pentru ca acel ceva, el se va afla acolo, pregatit pentru a incepe. Noi suntem pregatiti pentru el?... 
 Principiul 4: Ceea ce s-a terminat e terminat. Oricat ai incerca sa impiedici un lucru in a se termina, cand este timpul potrivit sa se termine, se va termina. Este o stare pe care trebuie sa o accepti ca atare, cu gandul ca te va ajuta sa evoluezi. Orice lucru care se termina este menit sa faca loc altuia nou. Iar lucrul nou, mai devreme sau mai tarziu, la momentul potrivit, va aparea. Orice lucru care s-a terminat a fost o experienta care a trebuit traita. Imbogatit cu ea, poti trece la etapa urmatoare, etapa in care pornesti iarasi in calatorie, cautand, afland, facand iar greseli, invatand din ele, facand loc altor experiente in viata ta, pregatindu-te pentru ele. Cand un lucru s-a terminat, chiar daca in urma lor vor exista regrete, amintiri, pareri de rau, gandeste-te ca scopul lui a fost ca tu sa inveti ceva. Sa mergi mai departe si sa fii pregatit pentru alte lucruri care apar in viata ta.
Multumesc Cornelia

Deasupra ambasadei SUA din Tunis se văd nori de fum


тунис протест тунис сша посольство флаг
Foto: EPA
Astăzi în capitala Tunisiei, demonstranţii care protestează împotriva filmului „Inocenţa musulmanilor” lansat în SUA, au deschis focul asupra şcolii americane. Pe teritoriul ei a izbucnit un incendiu, informează martorii oculari.
În acelaşi timp au reînceput ciocnirile dintre demonstranţi şi poliţie lângă ambasada SUA. Cel puţin 5 manifestanţi au fost răniţi, după ce organele de ordine au întreprins o tentativă de a-i împinge de lângă clădirea misiunii diplomatice.
Câţiva demonstranţi înarmaţi cu pietre şi sticle cu benzină, au reuşit să pătrundă pe teritoriul ambasadei, deasupra căreia se văd nori de fum negru.

Două universităţi din SUA sunt evacuate


13.08.2012 сша техас полиция университет стрельба
Foto: EPA
Poliţia evacuează toate clădirile Universităţii din oraşul Austin (Texas) şi Universităţii din oraşul Fargo (Dakota de Nord) din cauza ameninţărilor anonime cu bombă, informează mass media americane.
Mesajele referitoare la evacuarea imediată au apărut pe site-urile celor două universităţi aproape simultan. Încă nu se ştie dacă cele două cazuri sunt legate între ele.
Potrivit Associated Press, la Universitatea din Texas studiază 51.000 de studenţi, iar la cea din Dakota de Nord - 14.000.

În Guatemala erupe vulcanul Fuego


Гватемала вулкан Фуэго извержение
Foto: EPA
Potrivit unor diverse estimări, în Guatemala după erupţia vulcanului Fuego au fost evacuaţi de la 10 până la 33 de mii de oameni. Locuitorii sunt duşi cu autobuze şi autocamioane la adăposturile temporare special amenajate.
Joi, autorităţile ţării au emis un cod roşu de alertă, nivel maxim. Se produc explozii şi emisii de cenuşă la o înălţime de un kilometru. Lava a inundat deja pantele din partea de sud a vulcanului Fuego pe o suprafaţă de aproximativ 7 kilometri pătraţi, iar cenuşa a acoperit trei sate. Potrivit experţilor, această erupţie a vulcanului Fuego este cea mai puternică din anul 1999.

Dincolo de aparente: “cresterea globala este problema”


Expansiunea neintrerupta a exploatarii economice, motorul capitalismului global, s-a incheiat. Efortul zadarnic si miop de a resuscita aceasta expansiune - o ineptie imbratisata de majoritatea economistilor-arata ca reactionam la iluzie mai degraba decat la realitate. Ne irosim eforturile pentru a incerca sa aducem inapoi ceea ce a disparut pentru totdeauna. Acest moment de apus ciudat, in care expertii si managerii nostri irosesc resurse in incercarea de a recrea un sistem economic expansiv muribund, va duce inevitabil la o prabusire a sistemului. Epuizarea constanta a resurselor naturale, in special a combustibililor fosili, odata cu pasul accelerat al schimbarii climei, se va cumula cu nivelul schiloditor al indatoririlor noastre personale si nationale pentru a ne arunca intr-o criza globala care va afecta istoria capitalismului.

“Solutia noastra e chiar problema noastra”, mi-a spus prin telefon din California Richard Heinberg, care a scris “Sfarsitul dezvoltarii: adaptarea la noua noastra realitate economica”. “Numele (acestei solutii n.t.) este dezvoltare. Dar dezvoltarea nu mai este economica. Am ajuns intr-o situatie foarte proasta din cauza dezvoltarii. Pentru a atinge cresterea in acest moment inseamna marirea datoriei, mai multa poluare, o stingere accentuata a biodiversitatii si continua destabilizare a climei. Dar noi depindem de dezvoltare. Fara dezvoltare nu ar exista suficiente impozite si slujbe. Daca nu am avea dezvoltare, nivelul datoriilor existente ar deveni nesustenabile. Elitele vad criza economica din prezent ca pe un impediment temporar. Sunt disperati in incercarea de a repara acest lucru. Dar semnalele crizei sunt o schimbare ireversibila chiar pentru civilizatie insasi. Nu putem sa ne opunem. Putem doar sa decidem daca ne adaptam sau nu la aceste schimbari.
Heinberg, profesor la Post Carbon Institute sustine ca nu putem intelege adevarata stare a economiei globale prin intermediul itemilor obisnuiti de genul produs intern brut, somaj, imobiliare, deficit national, venit personal si cheltuieli de consum- chiar daca aceste masuri indica probleme grave si cronice. Mai degraba, spune el, trebuie sa examinam defectele structurale care sunt ca niste bombe gata sa explodeze, inglobate in acest stabiliment economic. Datoria interna a Statelor Unite a permis extinderea cheltuielilor de consum in timpul anilor cu boom economic, spune el, dar datoria de consum nu poate sa continue sa creasca in timp ce preturile la imobiliare scad la nivel realistic. Bunurile toxice intineaza portofoliile marilor banci, previzionand o alta destabilizare financiara globala. Resursele naturale ale Pamantului sunt pe terminate. Schimbarile climaterice, prin fenomenele meteorologice extreme incep sa afecteze in mod negativ economiile tarilor, inclusiv economia Statelor Unite, datorita secetei, indundatiilor, incendiilor si pierderii recoltelor.
Heinberg scoate in evidenta de asemenea ceea ce el numeste “sistemul politic foarte disfunctional al Statelor Unite”, care este paralizat si prizonier al puterii corporatiste. Este incapabil sa raspunda in mod rational la aceasta criza sau sa rezolve in vreun fel pana si cea mai simpla dintre probleme.
“Guvernul, la acest moment exacerbeaza aproape fiecare criza pe care o infrunta natiunea”, spune Heinberg. “Deciziile politice nu provin din consultarile alesilor cu publicul. Ele provin de la agentiile guvernamentale carora nu li se poate cere socoteala si de la grupuri de interes private. Partidul Republican a renuntat la a fi realist. Fiinteaza intr-o ideosfera inchisa ermetic in care schimbarea climaterica este o tarasenie, iar problemele economice isi gasesc rezolvarea prin reducerea cheltuielilor de consum si a taxelor. Democratii, in schimb, nu ofera o strategie realista pentru a aborda problemele economice si schimbarea de clima.”
Traiectoria coliziunii este stabilita. Este acum doar un aspect de timp si abordare personala.
“Ar putea sa se declanseze totul in cateva saptamani, in cateva luni sau chiar in cativa ani”, spunea Heinberg, “dar daca nu se iau decizii radicale pentru a restructura economia, va face implozie. Atunci cand se va intampla asta, sistemul financiar se va bloca mult mai dramatic decat in 2008. Vei merge la banca sau la bancomat si nu vor fi bani. Mancarea va fi putina si scumpa. Standardul de viata se va prabusi. Programele de “austeritate” vor deveni si mai draconice. Inegalitatea economica se va accentua pentru a crea gauri masive intre o elita mica, oligarhica si mase. Prabusirea va atrage dupa sine acea instabilitate si neliniste, inclusiv revolte, care deja au avut loc in tari ca Grecia. Elitele, care inteleg si se tem de posibilitatea acestui deznodamant, s-au folosit de resursele statului pentru a-si salva bancile corupte si insolvabile, pentru a militariza fortele politienesti si pentru a rescrie legile cu intentia de a incrimina diferentele de opinii.
Daca natiunile ar fi capabile sa raspunda rational la criza, ei ar putea incetini prabusirea sociala prin reconfigurarea economiilor lor departe de cresterea fara limita si exploatare. Ramane posibilitatea, cel putin in lumea industrializata, de a asigura celor mai multi cetateni necesitatile primare- mancare, apa, locuinte, servicii medicale, locuri de munca, educatie si siguranta publica. Asta, dupa cum subliniaza Heinberg, ar insemna o inversare radical a structurilor puterii. Ar fi nevoie de stergerea masiva a unor datorii, regularizare uriasa si reduceri pe plan financiar si taxe mari impuse elitelor oligarhice si corporatiilor pentru a reduce nivelul nesustenabil de inegalitate. Chiar daca aceasta reconfigurare economica nu va ameliora schimbarile climaterice si epuizarea resurselor naturale, vor crea stabilitatea sociala necesara pentru infruntarea unui regim post-crestere. Dar tot Heinberg spune ca are indoieli ca e posibila o astfel de politica rationala. El se teme ca, odata cu accelerarea deteriorarii, va exista o mai mare determinare din partea puterii elita de a “canibaliza resursele societatii pentru a sprijini megabancile si institutiile militare.”
Supravietuirea va fi determinata la nivel local. Comunitatile vor trebui sa creeze colectivitati in care sa produca mancare pe cont propriu si sa-si asigure singuri siguranta, educatie, sisteme financiare si guvernanta proprie, “eforturi care vor fi decurajate si probabil incriminate de catre autoritati”, crede Heinberg. Acest proces al descentralizarii va deveni, spune el, “semnalul economic si directia sociala a secolului 21.”Va fi, in fapt, o repudiere a modelelor economice clasice de genul intreprinderea libera versus economia planificata sau stimulentul Keynes versus austeritate. Reconfigurarea se va produce nu doar prin ideologii, ci si prin nevoile de supravietuire fortate asupra saracilor si asupra fostilor membri ai clasei muncitoare si de mijloc, care s-au alaturat celor saraci. Acest lucru va conduce in mod inevitabil la conflicte, deoarece descentralizarea slabeste puterea elitelor si a statului corporatist.
Joseph Tainter, arheolog, in cartea sa “Colapsul societatilor complexe”, ofera o schita folositoare despre cum se prabusesc astfel de societati. Toate cele 24 de civilizatii importante ale istoriei s-au prabusit, iar modelele izbitor de asemanatoare, scrie el. Diferenta, de data asta este ca vom distruge planeta intreaga. Tainter noteaza ca, pe masura ce societatile devin mai complexe, inevitabil investesc cantitati din ce in ce mai mari de resurse care se epuizeaza pentru a largi sistemele complexe. Aceasta se va dovedi a fi fatal in cele din urma.
“Societati mai complexe sunt mai costisitor de intretinut fata de cele mai simple si cer un nivel de sprijin mult mai mare”, scrie Tainter. Investitiile necesare pentru a intretine un sistem complex devin mult prea costisitoare, iar profitul obtinut in urma acestor investitii este foarte scazut. Elitele, intr-un efort disperat pentru a-si mentine propriul nivel de consum si pentru a conserva sistemul care le asigura puterea, prin represalii si masuri de austeritate constrang masele din ce in ce mai tare, pana la prabusirea edificiului. Aceasta prabusire are ca rezultat buzunare descentralizate, autonome ale comunitatilor umane.
Heinberg afirma ca asta este soarta noastra. Calitatea vietilor noastre va depinde de calitatea comunitatilor noastre. Daca structurile comunitatilor vor fi puternice, vom fi capabili sa rezistam. Dar daca vom fi slabi, ne vom prabusi sub aceasta povara. Este important ca aceste structure sa fie stabilite inainte de instalarea crizei, spune el. Asta ar insemna sa incepem “sa ne cunoastem vecinii”. Inseamna infiintarea de banci pentru hrana si piete pentru fermieri. Inseamna infiintarea unei monede locale, crearea unui sistem de schimb de haine, infiintarea de locatii pentru cooperative, gradini, pentru a creste gaini si cumparaturi facute local. Este matricea vecinilor, a familiei si a prietenilor, spune Heinberg, cea care va asigura “refugiul nostru si sansa de a construi din nou”.
“Declinul inevitabil al resurselor pentru a sprijini complexitatea societala va genera o forta centrifuga”, a afirmat Heinberg. “Va distruge structurile economice si guvernamentale existente. Va provoca o batalie pentru resursele care se epuizeaza. Aceasta batalie va erupe prin conflicte intre natiuni si in cadrul natiunilor. Soarta noastra va fi “localismul”. Va fi de asemenea si strategia noastra pentru supravietuire. Invatarea unor noi deprinderi, autosuficienta, formarea de legaturi bazate pe incredere cu vecinii nostri vor defini calitatea vietii noastre si a copiilor nostri.”
Chris Hedges a fost correspondent strain aproape douazeci de ani in America Centrala, Orientul Mijlociu si zona Balcanilor. A transmis din mai mult de 50 de tari si a lucrat pentru The Christian Science Monitor, National Public Radio, The Dallas Morning News si The New York Times, pentru care a fost corespondent strain timp de 15 ani.
sursa: truthdig.com
Traducere: gandeste.org
Sursa: gandeste.org

Cea mai frumoasă moarte



O cunosc personal pe dna Larisa Popovici şi pot garanta că povestea următoare este un episod uluitor din viaţa ei.
„Timp de 20 de ani am fost asistentă medicală şi astfel am avut ocazia să-i observ foarte bine pe muribunzi, dar episodul produs la moartea unei bolnave mi-a rămas întipărit ca şi cum s-ar fi petrecut ieri. Bolnava era o femeie tînără, care suferea de cancer pulmonar în ultima fază. Fiind conştientă că i-a sosit ceasul, îi spunea mamei sale, cu voce slabă, ultimele ei dorinţe legate de bunurile personale. Era încă lucidă, spre mirarea mea şi a preotului, care o spovedise pentru ultima dată. Deodată, femeia a ridicat ochii spre tavan, spre cel mai îndepărtat colţ al camerei, a făcut un gest de aprobare, după care a spus: . Mama ei, care stătea lîngă pat, a întrebat-o plîngînd: . Bolnava a părut surprinsă de întrebare şi i-a răspuns imediat:şi i-a arătat colţul în care privise. Atunci, mama ei mi-a şoptit că bunica murise cu un an înainte şi că ele au fost legate de o mare iubire. Apoi, cu glasul slab, l-a strigat pe preot şi i-a spus că, pe la miezul nopţii precedente, a avut un mesager, un înger, care i-a spus că va veni să o ia peste 24 de ore. Preotul a întrebat-o dacă ştie în ce zi a săptămînii este şi în ce an, iar femeia a răspuns corect, adăugînd:
. 
Se aşternuse liniştea în camera de spital, cînd, deodată, a zis că-l vede pe frăţiorul ei, care murise la numai trei ani, călcat de o maşină, în timp ce alerga după o minge. Şi-a amintit cum se jucau amîndoi, i-a descris pînă şi părul cîrlionţat şi auriu. In acea clipă părea chiar veselă, aşteptîndu-l cu braţele deschise şi parcă rîdea. Pentru toţi cei aflaţi în cameră a fost, într-adevăr, un spectacol inedit, care făcea moartea, pe care noi o considerăm înspăimîntătoare, un mister de neînţeles, frumoasă şi plină de binecuvîntări. Fix la miezul nopţii, sufletul curat al femeii i-a părăsit corpul pentru lăcaşul nemuritor. Moartea ei a însemnat pentru mine dovada bunătăţii infinite a Tatălui Nostru ceresc. De atunci ştiu că, atunci cînd se află în apropierea morţii, bolnavii îşi păstrează conştienţa, dar spiritul este în mare parte detaşat de corpul material. In această stare, mulţi îşi văd rudele moarte, care continuă să-i iubească şi vin să-i primească şi să-i conducă pe calea cea fără de întoarcere. După ce suferinda şi-a dat sufletul, preotul mi-a spus că este sigur că biata fată văzuse, într-adevăr, un înger, care o vizitase în ultima clipă şi care o ajutase să treacă pragul lumii spirituale.


De altfel, chiar eu traesc de aproape un an , aceste experiente miraculoase. Bunica mea in varsta de 81 de ani, imi povesteste tot ceea ce vede, eu sunt printre singurele persoane care o cred si care o asculta cu interes si cu mare drag si dragoste. Si daca acum ceva timp mai mai daca isi amntea cine suntem, acum ne stie pe fiecare dintre noi, s e perfect lucida.
Imi povesteste ca unul dintre baietii ei, care a murit la scurt timp dupa nastere de fapt, e in pod cu niste baieti si fac acolo petreceri, ca sotul ei, bunicul meu , e mereu cu ea , ..... 
Astazi am trecut pe la ea, iar dupa ceva timp, si-a amintit ca a fost intr-o zi la biserica, si ca, in drum spre casa, trecand pe la poarta tatalul ei, a inceput sa-l strige, si sa-l caute cu privirea, dar o vecina a atentionat-o imediat ca e mort de peste 30 de ani si sa nu-l mai caute, asa a izbucnit in plans si nu mai dovedea sa-mi povesteasca ca ea fusese cu o zi inainte la casa lui si l-a ajutat la treaba si i-a lipit si vopsit casa, iar acum....cum sa-i zica acea vecina asa ceva...

Daca voi va doriti , voi mai posta aici povestile bunicii mele...Astept meajele voastre ...Mesaje De Suflet

Tolec: asteroidul 2012 QG42 care soseşte mâine, este evenimentul cosmic?


Tolec vorbeşte despre asteroidul 2012 QG42 care ajunge mâine în preajma planetei... un eveniment cosmic?

de Alfred Labremont Webre (ExoPolitics)
traducere şi adaptare de Ionuţ Mihai (Active Information Media)

Vancouver, BC, Canada - Întrun interviu din anul 2004 cu Linda Moulton Howe, Dr. Carol Rosin arată cum unul dintre ultimii oameni de ştiinţă ai Germaniei Naziste, Wernher von Braun, a anticipat în detaiu Războiul Împotriva Terorismului, un fals război împotriva astroizilor, şi în final un alt fals război (înscenare) împotriva extratereştrilor. Dr. Carol Rosin a subliniat că Wernher von Braun a atenţionat generaţia noastră despre această listă a "inamicilor" care cuprinde "terorişti, asteroizi, şi extratereştri".

Pentru detalii, a se vedea "Interviul clarificator cu Carol Rosin despre Wernher von Braun, om de ştiinţă german care a anticipat că teroriştii, asteroizii şi extraterestrii vor ajunge pe lista americană a "inamicilor"" de Linda Moulton Howe la 


Von Braun a fost luat în serios abia când s-a declanşat înscenarea cu evenimentele de la 11 septembrie 2001, care a fost un precursor al Războiului Împotriva Terorismului. Astăzi este 11 septembrie 2012, şi puteţi citi despre această înscenare criminală şi stadiul anchetei oficiale la aniversarea a 11 ani de la eveniment în articolul "Tribunalul Vancouver va da un verdict în cazul evenimentelor de la 11 septembrie 2001 abia în anul 2013" (în care martorul Dennis Cimino arată că datele înregistrate ale zborului de la Pentagon au fost frauduloase - nota trad.).



Războiul împotriva asteroizilor

Variaţii ale catastrofelor ce "ar trebui să vină" cum ar fi anii 2012, 2013, Planeta X şi Nibiru fac parte din clasa de "ameninţări" pe care Wernher von Braun a denumit-o "Războiul Împotriva Asteroizilor". Planeta X şi Nibiru sunt exemple de obiecte cosmice care sunt aduse în conştiinţă publică cu scopul de a creea frică, panică şi teroare emoţională în populatia umană, manipulare ce face parte din planul Noii Ordini Mondiale.

Cititorii pot afla mai multe despre acestea în articolul "Te afli pe drumul spre un viitor catastrofic, sau pe unul pozitiv?".

Tolec de la Consiliul Andromeda

Tolec este reprezentantul uman al Consiliului Andromeda despre care Tolec spune că este un consiliu de guvernanţă galactică pentru sistemele stelare din Galaxiile Calea Lactee şi Andromeda.

În data de 11 septembrie 2012, am primit următoarea scrisoare de la Tolec, cu rugămintea de a fi publicată la Exopolitics. În scrisoare, Tolec vorbeşte despre asteroidul 2012 QG42 care va ajunge în preajma planetei foarte curand şi se întreabă: "Este acesta un eveniment cosmic?"

Scrisoarea lui Tolec are scopul de a contracara frica, panica şi teroarea emoţională răspândite de manipulările şi dezinformarea "Războiului Împotriva Asteroizilor" prevăzut de von Braun încă din secolul trecut.

Iată mai jos scrisoarea lui Tolec despre asteroidul 2012 QG42:

"Alfred,

În legătură cu conversaţia noastră de la sfârşitul anului trecut despre cometa Holmes 17P, m-am gândit că vei găsi aceste informaţii utile.

Îţi aminteşti de acel asteroid numit "Raza de Argint" (Silver Ray) despre care am aflat de la Consiliul Andromeda şi despre care am scris încă din iulie 2012? Poţi găsi detalii despre asta în pagina de Întrebari şi Răspunsuri de la site-ul Consiliului Andromeda:


la secţiunea intitulată ASTEROIDUL.

Ei bine, SpaceWeather a publicat chiar ieri acest articol:

"DOI ASTEROIZI NE VIZITEAZA: O pereche de doi asteroizi ne va vizita planeta de foarte aproape în data de 14 septembrie 2012. Asteroidul 2012 QG42 este o bucată de stâncă de 300 metri diametru care ajunge în zona noastră venind dinspre planeta Marte. Va trece pe lângă Pământ la o distanţă de 2,8 milioane de km (echivalent cu de 7,4 ori distanţa de la Pământ la Lună). Al doilea asteroid, 2012 QC8 este însă mai mare, având 1,1 km diametru, şi vine în această zonă dinspre planeta Jupiter, trecând pe lângă Pământ la o distanţă de 8,7 milioane de km (adică echivalent cu de 22,7 ori distanţa de la Pământ la Lună). Astronomii care supraveghează cele doua stânci zburătoare afirmă că ele strălucesc ca două stele de magnitudine 14 - 15, ceea ce le face foarte uşor observabile chiar şi cu telescoape de amatori." - www.spaceweather.com

În plus, se oferă şi o animaţie color a acestor asteroizi furnizată de Jet Propulsion Laboratory (JPL), asteroizi care se aşteaptă să ne viziteze în acest sfârşit de săptămână, în 14 - 15 septembrie 2012:



Alfred, mai ales pentru cititorii care deja mă întreabă dacă vreunul dintre aceşti doi asteroizi ar putea fi "Raza de Argint" sau "Ouskaar Nata" - acel asteroid care va declanşa evenimentul cosmic anunţat şi aşteptat, şi care va trece suficient de aproape de Pământ pentru a declanşa cutremure în zona de coastă a statului Oregon (SUA), iată ce le spun (acestea sunt similitudinile pe care cred ca le vei găsi uimitoare):

"Vă rog să înţelegeţi, ca raspuns la întrebările voastre, că vă las să concluzionaţi singuri... referitor la întrebarea dacă aceşti doi asteroizi descoperiţi foarte recent (mai exact, în data de 26 august 2012), anume 2012 QG42 şi 2012 QC8, şi care se apropie venind dinspre Marte şi Jupiter, oare chiar abia acum au reuşit să îi detecteze?

Pentru a fi şi mai clar, vă rog să luaţi în considerare faimosul film "Deep Impact" apărut în anul 1998 cu aceste interesante similitudini:

a) Morgan Freeman joacă rolul preşedintelui american african (de culoare)

b) Corpul cosmic - în situatia din film - o cometă destul de mare fiind cât insula Manhattan din New York, se află pe o traiectorie direct spre Pământ

c) în film, corpul ceresc este descoperit cu ajutorul unui telescop astronomic situat pe vârful unui munte din sudul Arizonei

Acum, situaţia actuală, reală, pe care o putem observa consultând informaţiile furnizate de NASA la adresa http://ssd.jpl.nasa.gov/sbdb.cgi?sstr=2012%20QG42&orb=1:

a) Barack Obama, un afro-american, este preşedintele SUA [asta nu scrie pe site-ul NASA - nota trad.]

b) asteroidul este destul de mare, "de mărimea a trei stadioane de fotbal" după cum se exprimă specialiştii NASA. Foarte mare. Să nu uităm însă că NASA are "obiceiul" să ascundă sau să modifice date concrete, în anumite cazuri, după cum s-a văzut deja până acum

c) acest asteroid a fost descoperit de cercetători de la 3 observatoare astronomice, dintre care două se afla în sudul Arizonei:

- unul este pe vârful muntelui Mount Lemmon, în munţii Catalina
- celălalt face parte dintrun proiect din Munţii Catalina, aflat mai sus de oraşul Catalina din statul Arizona, şi este operat de Universitatea Arizona; el se numeşte "Catalina Sky Survey" - fiind folosit în cadrul unui program de căutare pentru descoperirea şi studierea asteroizilor şi cometelor din apropierea Pământului.

Vă rog să reţineţi că cele doua telescoape se află localizate pe vârful unor munţi din lanţul Catalina, pe versanţi diferiţi, în sudul Arizonei.

Priviţi aceste ciudate asemănări. Care sunt şansele reale pentru ca descrierea şi detaliile acestor două corpuri cereşti să fie atât de asemănătoare?

Iar în filmul "Deep Impact" este o scenă în care se arată cometa care se îndreaptă spre Pământ şi care are o mare... coadă argintie!

Acestea sunt doar câteva detalii la care merită să vă gândiţi.

Vă las pe voi să trageţi concluziile.



Acum, dacă doriţi detalii, vă rog să citiţi din nou tot ceea ce am scris despre asteroidul "Raza de Argint", despre diametrul său uriaş, şi despre faptul că eu ştiam de prezenţa sa şi de faptul că se îndreaptă spre Pământ deja de câteva luni bune. Iar acum se află în preajma planetei Marte îndreptându-se spre noi.

Va lovi Pământul? NU. 

Ca să subliniez răspunsul, mă voi cita pe mine însumi:

"Nu va lovi Pamantul... Este probabil că vor fi anumite perturbări electromagnetice pe planetă, şi vor fi cutremure, vibraţii şi deplasări de magmă sub crusta planetei. Ca să citez pe Comandantul principalei biosfere a Consiliului Andromeda: va scutura puţin cuşca în care vă aflaţi".

Alfred, în încheiere, orice s-ar petrece, găsesc că este fascinant să descoperim că există unul sau chiar doi asteroizi care se deplasează spre zona planetei noastre sosind în apropiere, amândoi în acelaşi timp. Şi în circumstanţe foarte asemănătoare celor descrise în filmul "Deep Impact". Coincidenţă?

Cât despre adevăratele cauze şi efecte ce vor apare pe planeta noastră, vom vedea. Dar este posibil ca aici, pe Pământ, situaţia să devină destul de zbuciumată odată cu sosirea acestor doi vizitatori. Mă aştept să sesizăm anumite mişcări ale plăcilor tectonice care să declanşeze serioase vibraţii ale planetei, cel puţin din ce am aflat de la contactele mele din Consiliul Andromeda. Vom vedea.

Acestea sunt gândurile mele în legătură cu asteroizii care se apropie. După cum am spus, sper că le vei găsi interesante.

Tolec"