sâmbătă, 8 septembrie 2012

Cetatea Sfântă Noul Ierusalim


"Şi am văzut Cetatea Sfântă, Noul Ierusalim, pogorându-se din cer de la Dumnezeu, gătită ca o mireasă, împodobită pentru mirele ei. Şi am auzit, din tron, un glas puternic care zicea: Iată, cortul lui Dumnezeu este cu oamenii şi El va sălăşlui cu ei şi ei vor fi poporul Lui şi Însuşi Dumnezeu va fi cu ei." (Apocalipsa, 21/2,3)

„Apoi am vazut un cer nou si un pamant nou; pentru ca cerul dintai si pamantul dintai pierisera si marea nu mai era. Si eu am vazut coborandu-se din cer de la Dumnezeu, cetatea sfanta, Noul Ierusalim, gatita ca o mireasa impodobita pentru barbatul ei.” (Apocalipsa, 21:1-2)

«Vedeţi, îngâmfaţilor, miraţi-vă şi pieriţi, că Eu lucrez un lucru în zilele voastre, un lucru pe care nu-l veţi crede dacă vă va spune cineva». (Faptele Apostolilor, 13/41)

Mulţi au vorbit şi au scris până acum în necunoştinţă de cauză despre noi, şi mai ales unii teologi ai României, care, după mintea noastră, s-au dovedit infantili în credinţă, căci «credinţa nu este a tuturor» (II Tesaloniceni, 3/2), şi chiar analfabeţi în Scripturi, de parcă n-au citit şi nu cunosc sfânta Scriptură: «Drept aceea, orice descoperire este pentru voi ca graiurile dintr-o carte pecetluită. Dacă le dai cuiva care ştie carte şi îi zici: „Citeşte!“, el îţi răspunde: „Nu pot, căci ea este pecetluită!“. Şi dacă o dai cuiva care nu ştie carte şi îi zici: „Citeşte!“, el îţi va răspunde: „Nu ştiu carte!“. Şi a zis Domnul: „De aceea poporul acesta se apropie de Mine cu gura şi cu buzele Mă cinsteşte, dar cu inima este departe, căci închinăciunea înaintea Mea nu este decât o rânduială omenească, învăţată de la oameni“» (Isaia, 29/11-13).

Nu ne mirăm de necredinţa cărturarilor care, propovăduind Scriptura, nu o cunosc, căci în ea scrie: «Ceea ce a mai fost, aceea va mai fi, şi ceea ce s-a întâmplat, se va mai petrece, căci nu este nimic nou sub soare. Dacă este vreun lucru despre care să se spună: „Iată ceva nou!“, aceasta a fost în vremurile străvechi de dinaintea noastră». (Ecclesiastul, 1/9-10). Aşa cum sfântul apostol Pavel cita adesea, pentru cerbicea cea tare a cărturarilor, din cărţile Vechiului Testament, adeverind proorociile dinainte vestite şi împlinite prin Hristos acum două mii de ani, la fel şi noi, astăzi, dezvăluim despecetluirea tainelor ascunse în Scripturile care proorocesc cea de a doua venire a lui Hristos pe pământ.

«Dar Fiul Omului, când va veni, va găsi, oare, credinţă pe pământ?» (Ev. Luca, 18/8)
Va găsi! Şi a găsit!

Într-un veac al deşertăciunilor, credinţa curată este clopotul care cheamă înapoi, la Tatăl ceresc, pe toţi fiii Săi. Puţini ştiu astăzi cum se manifesta comuniunea între fraţi sau ritualul în primele veacuri, însă toţi ştiu, au credinţa că iubirea era atunci piatra pe care se zidea orice faptă, orice jertfă.
Dacă ceea ce astăzi pentru unii pare neînţeles, mâine se va dovedi a fi curăţenie şi cuminţenie, atunci ruşinea nu va fi a celor ce au răbdat. Iar puterea de a spăla tina de pe ochi o are doar Mântuitorul Iisus Hristos, prin Care cerem şi aşteptăm binecuvântarea jertfei noastre.

Ucenicii
2 august 2003

http://www.noul-ierusalim.ro/index2.htm 


Această sfântă mănăstire a fost construită la anul mântuirii 1991, după porunca şi planul transmis de Domnul prin servii Săi proorocii, prin izvorul Cuvântului Său, care curge în România şi din care se vor adăpa toate neamurile. Locaşul sfânt s-a ridicat acum de puterea lui Dumnezeu întru cei credincioşi ai Săi, şi va fi turn de mărturie, stâlp tare şi piatră de înviere pentru toată făptura lui Dumnezeu. Prin această începătură nouă, se împlinesc toate proorociile din Cartea Adevărului cum că România va fi regină aleasă şi binecuvântată pentru popoare, va fi nou Canaan, nou Eden şi nou Ierusalim, după Scriptura de la Ioan citire, din cartea Apocalipsei:
«Şi am văzut cetatea sfântă, Noul Ierusalim, pogorându-se din cer de la Dumnezeu. Şi Cel ce şedea pe tron a grăit: „Iată, noi le fac pe toate“. Şi cetatea avea zid mare şi înalt şi avea douăsprezece porţi, iar la porţi, doisprezece îngeri şi nume scrise deasupra, care sunt numele celor douăsprezece seminţii ale fiilor lui Israel. Iar zidul cetăţii avea douăsprezece pietre de temelie şi în ele, douăsprezece nume, ale celor doisprezece apostoli ai Mielului. Şi cetatea este în patru colţuri. Lungimea şi lăţimea şi înălţimea ei sunt deopotrivă. Şi neamurile vor umbla întru lumina ei. Şi în cetate nu va intra nimic pângărit şi nimeni care este dedat cu spurcăciunea şi cu minciuna, ci numai cei scrişi în Cartea Vieţii Mielului».
http://www.noul-ierusalim.ro/prezentare.htm


surse
http://www.noul-ierusalim.ro/
http://www.torentedeslava.ro/mesaj/o-mare-elita/
http://www.bibleuniverse.com/study-tools/bible-study-guides/romanian/study-guide/iid/2-4/lng/ro.aspx
 http://www.lovendal.net/wp52/paradisul-ceresc-cetatea-sfanta-sau-noul-ierusalim-a-fost-fotografiat-in-1993-de-telescopul-spatial-hubble/
http://blogulujoelampton.blogspot.ro/2010_08_01_archive.html

Biotransformări sub influența psihicului - Conferință cu Cristian Mureșanu în Iași



Pentru prima dată în lume, fenomenul fiziologic al bioalchimiei este pe cale de a fi explicat ştiinţific şi metodic, fiind propus pentru studiere şi experimentare la o universitate de top americană.

Autorul şi self-trainer-ul în bioalchimia fiinţei  - Cristian Mureşanu, vă prezintă POVESTEA VIE  şi plină de semnificaţii a modului în care a reuşit să declanşeze acest fenomen şi mecanism fiziologic, momentan nedescoperit de către ştiinţa medicală. 

Observând influenţa rezonantă a energiilor de biotransformare asupra celor care l-au cunoscut, Cristian Mureşanu va susţine în Iasi pe 15 septembrie 2012 o  Conferinţă practică şi teoretică de iniţiere în bioalchimie pentru cei interesaţi. 

Metodele prezentate de Cristian Muresanu nu necesită timp alocat practicii, iar practica înseamnă aplicarea a 5 principii în timpul derulării activităţilor curente, oricare ar fi acestea.

Avantajele bioalchimiei sunt inestimabile şi nu există termeni de comparaţie: 

1) Refacerea completă a sănătăţii (în cazul multor maladii cronice şi degenerative) aşa cum s-a întâmplat în cazul personal al autorului.

2) Optimizarea tuturor funcţiilor cognitive, mecanisme fiziologice, reglarea bioritmurilor, reducerea cu până la 500% a necesităţilor alimentare şi cu până la 50-60% a orelor de somn zilnic, purificarea fizică, mentală, emoţională a întregii fiinţe mai mult decât prin orice alte metode, tehnici şi tratamente din câte s-au descoperit vreodată.

3) Creşterea excepţională a eficienţei în activităţile zilnice la firmă sau la locul de muncă, optimizarea tuturor modalităţilor de a planifica afaceri durabile şi profitabile, putere de muncă şi concentrare psihică mult mărite (depăşind în avantaje pe cele ale concurenţa pieţii de afaceri), dezvoltarea imaginaţiei şi inteligenţei superioare pentru optimizarea întregului mediu de afaceri.

4) Îmbunătăţirea relaţiilor interumane, a relaţiilor de cuplu, a trăirilor intime; descoperirea iubirii superioare ca stare specială a conştiinţei, sau într-o singură exprimare: trăirea vieţii la superlativ, aşa cum nici nu v-aţi imaginat-o vreodată. 


Ca să poţi participa gratuit la sesiunea I a conferinţei 
înscrie-te acum !

Acestea sunt singurele conferinţe din România care vă prezintă informaţii clare, în limbaj comun despre dezvoltarea fiinţei, iar autorul se va interesa de progresul individual al fiecărui participant, dacă acesta doreşte să urmeze calea bioalchimiei fiinţei. 

Despre cartea lui Cristian detalii aici:

Deloc întâmplător, ideile şi experienţele iniţiatului în bioalchimie, Cristian Mureşanu sunt, nu numai împărtaşite, ci chiar apreciate de mari erudiţi ai zilelor noastre. Vizionaţi aici ce spune despre el  biologul Bruce Lipton  http://www.youtube.com/watch?v=cB63K4hl7oE&feature=youtu.be

Organizator
CONFERINTE SPIRITUALE ROMANIA by Genoveva Salvaras
Spatiu live de spiritualitate,psihologie si parapsihologie
 
                           Inscrie-te acum  genoveva.salvaras@gmail.com  sau la 
                                         telefon  0726 580 568 Genoveva Salvaras.

                   Locaţia :  Iaşi , Colegiul Richard Wurmbrand, str. Smirdan nr. 13
                        Data :     15 Septembrie 2012 
                                 Orele       SESIUNEA Promo  orele 10:00 -11:00   
                                                 SESIUNEA II orele 13:00-16:00

Vă aşteptăm  acum!
Nu putem prevedea locurile disponibile.
Intrarea se face pe bază de înregistrare prealabilă prin  e-mail sau telefon.

O mână întinsă


Trei ore… Când au trecut? Da, am trecut trei ore, cel puțin așa arată ceasul de pe monitorul laptopului.

Cineva vroia să stea de vorbă cu mine. Senzația pe care o aveam era asemănătoare cu un strigăt. Ce să fac? Încep să mă pregătesc…
Mă pregătesc, căci uneori am mai greșit. Ce înseamnă pregătit? Pentru trup: să am măcar 10 ore de la ultima masă. Stomacul plin mă incomodează. Pentru suflet: sunt liniștită, respir adânc de câteva ori, timp de câteva minute. Pentru minte: îmi las toate problemele personale de-o parte. Îmi golesc capul de gânduri. 
Abia atunci, când am făcut toate astea, sunt pregătită. Uneori mai dau și rateuri… Asta e!
Azi noapte am stat de vorbă cu un suflet. Puțină lume știe ce e aia predanie sau confesiune și, mai ales, o conștientizează ce este cu adevărat. 
Încerc să scriu în continuare câteva lucruri pe care le-am învățat de-a lungul timpului.
Atunci când stai de vorbă cu cineva, se deschide un canal energetic între cele două persoane. M-am învățat să fac eu primul pas, căci altfel omul se va deschide doar un pic, lăsând doar o parte din energie să circule. De obicei, se mulțumește doar să ia din ceea ce are nevoie. Dacă omul vrea să stea de vorbă cu tine, atunci îl faci să te asculte. Sună a comportament egoist? Pentru cine e învățat doar să ia, da, este. Odată canalul deschis, începe să se petreacă schimbul. 
Cum îl simt eu? Intru intr-un fel de dilatare a spațiului din jurul meu. Tot ce se află în jur se schimbă. Imaginile obiectelor încep să se miște, aerul devine și el lichid. Atunci, abia atunci, când simt, văd, devin conștientă că schimbul începe să se realizeze. Aurele se întrepătrund. Uneori acest lucru se realizează mai greu, altădată mai repede, altădată deloc. Depinde de cât vrea omul să se deschidă.
Aseară am avut surpriza să constat că acest canal energetic, de care vorbesc, s-a deschis aproape imediat, doar după câteva minute. Mi se părea destul de greu de crezut, așa că am continuat cu confesiunea. Când am început să mă clatin în fața tastaturii, m-am oprit… Am început să ascult și să răspund.
Sufletul era dornic, însetat de cunoaștere. Mi-a pus câteva întrebări din diverse domenii, în special în domeniul cunoștințelor esoterice. Știu doar câteva lucruri, pot împărtăși doar ceea ce am experimentat și a dat rezultate. Am să scriu în continuare o parte din întrebări și răspunsuri.
  • De ce în prezența unor persoane mă doare capul sau/și stomacul?
  • Te doare capul pentru că persoana din fața ta „te citește”. Îți citește mintea. Te poate controla citindu-ți gândurile. O astfel de persoană te poate poate șantaja foarte ușor emoțional. De cele mai multe ori, șantajul se face în interes propriu, mai puțin al tău. Despre stomac? Ar trebui să-ți dau câteva materiale să citești. Acum însă, ai nevoie mai mult de liniște decât de alte informații. De la nivelul stomacului pleacă coarda de argint. Așa i se spune… Coarda de argint este tot un fel de canal energetic. Din cele ce știu, mamele se leagă de copii cu astfel de corzi. Pare destul de șocant, dar mamele fac foarte mult rău propriilor copii. Îi seacă de energie, atât pe ei, cât și pe urmași. E unul din motivele care m-au făcut să cred că cele mai mari tâmpenii le faci din prea multă dragoste!
  • Și cum să evit?
  • De ce trebuie să eviți? E lecția ta! Orice război amânat, duce câștig de parte adversarului. Am citit pe undeva asta și este un mare adevăr. Poți duce un altfel de război… cu liniște. Ce poți să faci? În loc să te uiți direct în ochii omului, te uiți ori la bărbie, ori în locul numit „cel de-al treilea ochi”. Asta, ca să eviți uitatul pe pereți…
  • Mda… Am fost o fire egoistă. Acum m-am schimbat. Vreau să mă schimb!
  • Adică? Cum erai înainte?
  • Eram foarte violentă și ripostam verbal imediat.
  • Și ce e anormal în asta?
  • Încă mai ripostez la violență. Ce pot face?
  • Da, înțeleg. La violență, dădeai violență. Ai ținut vreodată post?
  • Păi… Puțin și rar. Are importanță postul, căci consum puțină carne.
  • Postul e un fel de dietă a trupului. Prin post, ajuți energia să ia o altă direcție.
  • Adică, din negativ se trasformă în pozitiv?
  • Treci dincolo de noțiunile elementare cu care am fost învățați cu toții!Energia este și atât!
  • Cum adică? Ea este și atât?
  • Da! Modul în care o ghidăm noi face ca ea să se manifeste în mod diferit. Dacă îți limitezi viața doar la papa, nani, sex, atunci e îndrumată în jos, spre pământ. Ai ținut vreo zi din viața ta doar post cu apă?
  • Cum adică să beau doar apă? Păi dacă sar peste micul dejun, toată ziua mi-s o legumă…
  • Vezi? Vezi cum te limitezi? De unde vrei să știi mai multe despre tine dacă imediat te gândești la ce se va întâmpla „după”? Încearcă!
  • Și cum să fac asta?
  • În ziua când te hotărăști să ții post, caută să eviți consumul de energie fizică. Pune-ți mintea să lucre, să se ocupe cu altceva. Citește, ascultă muzică, orice CARE ÎȚI FACE PLĂCERE! Ce se petrece după? Aia aștept să-mi spui tu… Eu știu doar ce fac eu, care îmi sunt reacțiile mele. Tu, poate tu ai altfel de simptome. :)
  • Auzi… Câți ani ai?
  • Eu? Anul ăsta fac 45.
  • Cuuuuum? Păi arăți de 30, 35 maxim….
  • Hmmm… M-am schimbat mult față de cum eram înainte. Mi-am dat seama că sunt (încă) un copil din multe puncte de vedere. Mi-am deschis ochii mari și am ales să învăț cât mai trăiesc în lumea asta! Pe măsură ce mai adaug câte ceva, mai dau din ceea ce am învățat. Atunci când te hotărăști să apuci pe alt drum, ori o faci ori o lași baltă… Eventual generațiilor viitoare. Mi-a luat ceva timp să mă mișc în altă direcție decât cea pe care pornisem. Am irosit ani fără rost. Tu faci ce vrei cu viața ta, cu timpul tău. E averea ta, îți aparține! Tot ce pot face e să-ți spun pașii pe care i-am făcut eu. Știu că sunt o mulțime de cărți scrise pe tema asta. Ești liberă să alegi: ori îți limitezi viața doar la citit, ori pui în practică ceea ce ți se potrivește. E doar un pas spre a afla cine ești! Dar vrei?
  • Da, vreau.
  • Atunci știi ce ai de făcut. Ți-am spus doar câteva lucruri pe care poți să le faci. Sunt lucruri simple, care s-au știut de mulți ani și-au fost uitate.
  • Deci, ce să fac când persoana din față mă provoacă?
  • Păi… Aici am greșit eu de foarte multe ori în viață. ȚI SE PARE CĂ E VIOLENȚĂ! Mintea îți traduce asta ca fiind „violență”. Îți pot spune ce fac eu… Și pe mine m-a învățat altcineva. Repet un cuvânt în minte de câteva ori. Acel cuvânt e AMIN sau AUM. Cum preferi…
  • Amin. :)
  • Respiri adânc și zici AMIN, o dată, de două ori, de zeci de ori. Ca să-ți fie mai ușor, gândește-te că CEL DIN FAȚA TA EȘTI TU.
  • Și ce se întâmplă după?
  • Asta tu să-mi zici. :) Îți dau o adresă, să te uiți la un film. E târziu și mintea are nevoie și de relaxare. E un altfel de răspuns la o întrebare pe care eviți să mi-o pui. Din film ai să vezi cum se nasc copii talentați.
  • Mulțumesc pentru discuție! La început eram tare speriată, acum m-am liniștit. :)
  • Liniște? Da, dau liniște. Dau doar din ceea ce-mi aparține, din timpul meu și din ceea ce am învățat practic. Înțelegi cum se realizează schimbul de energie? Distanța este absolut irelevantă… Sunt omul de lângă tine și atât. Gata. Mai vorbim și altădată. Noapte bună!
  • Noapte bună! :)
Mă ridic de pe scaun. Zâmbesc, chiar dacă sunt un pic obosită. Oboseala e doar în mintea mea. A venit gândul oboselii doar după ce am văzut cât e ceasul. Zâmbesc, căci mi-am adus aminte de film. Am auzit muzica plutind în aer… Cum poți să dai un răspuns la o întrebare auzită doar cu sufletul? 
Îți place muzica? Atunci ascultă… :) 



Uriasii - Argedava



Argedava si Valea Mortii, doua situri arheologice descoperite in Romania si dincolo de Ocean, in Desertul Colorado, sunt invaluite intr-un mister ce dureaza de cel putin 60 de ani. 
Schelete de uriasi, artefacte ciudate, apartinand unei civilizatii necunoscute, simboluri mistice, confiscate de lumea stiintifica si invaluite in tacere. 


GIGANTII DE LA NUCET 
Cea mai uimitoare descoperire din Romania, necropola de uriasi de la Argedava – Popesti-Novaci, este si cea mai tainuita. Este vorba de scheletele roz (ca in urma unei iradieri) a 80 de uriasi, apreciati de localnici ca avand o inaltime de peste 5 metri, deshumate la Nucet, de la Necropola Zeilor, din vestul cetatii. Necropola a fost pomenita pentru prima oara in 2003, la Congresul III de Dacologie, de catre profesorul de istorie si filosofie Gheorghe Bardan Raine si cercetatorul Gheorghe Serbana. O proba accesibila a acestor descoperiri este doar caseta video inregistrata la congres. 

schelet1 


COMPLEXUL DIN VALEA MORTII 
Dincolo de Ocean, autoritatile au asternut tacerea asupra “descoperirii secolului”, cum o denumise presa din 1947. In Desertul Colorado, in legendara Vale a Mortii, s-a descoperit un complex de 32 de pesteri ce se intind pe o suprafata de 180 de mile in care s-au gasit schelete umane ce depasesc 2,50 metri inaltime, imbracate ciudat, cu costume de piele, pantaloni bufanti, stransi la glezne si jachete lungi. Dr. Bruce Russell a fost primul cercetator care a rupt tacerea. Pe langa uriasi, s-au descoperit si ramasitele unor specii disparute, dinozauri, tigri preistorici, elefanti imperiali, expuse in nise, ca la muzeu. 


ORASUL SUBTERAN 
Legendele indienilor Paiute vorbesc de un adevarat oras subteran locuit de uriasi, legende confirmate de un miner. In urma surparii unui tunel, a cazut intr-o sala enorma, avand in mijloc o masa rotunda de piatra, cu tronuri de piatra si cu un sistem de conducte de piatra ce pareau a fi fost pentru iluminare cu gaz. Pe pereti, a vazut sulite de aur inscriptionate. A reusit sa iasa la suprafata prin niste tunele, iar locul de iesire parea a fi un doc, cam la jumatatea muntelui. Cercetatorii au confirmat ca, in antichitate, Valea Mortii a fost sub ape. 


CIMITIRE 
Profesorul Vine Deloria, de la Universitatea din Arizona, a acuzat autoritatile ca au asternut tacerea si asupra altor situri, cum ar fi tumulele din Arizona continand schelete de uriasi si de mastodonti. Sau, de asemenea, necropola din Cincinnati, unde au fost descoperite tablite cu inscriptii, spade, stofe, tumulele din Kentucky, Tennesse si Mississippi, toate continand schelete de oameni depasind 2,50 metri si artefacte inscriptionate cu scrieri nedescifrate. La Cayuga, Niagara, se afla “Cimitirul gigantilor”, descoperit in 1880, care a avut noua schelete masurand peste 2,70 metri. Smithsonian Institute a expus din toate aceste situri cateva artefacte, motivand ca scheletele s-au prefacut in pulbere. 


SCHELETELE DIN PANTELIMON 
In Romania, schelete de uriasi au mai fost descoperite la Polovragi, in mai multe etape de sapaturi, finalizate pana in 1994, la Cetateni, doua schelete, deshumate in 2005, din dealul de sub manastirea Negru Voda. Nu s-au continuat cercetarile. Din Pantelimon – Lebada, in octombrie 1989, au fost scoase 20 de schelete de uriasi. La Scaieni, necropola de uriasi a fost descoperita de localnici, in 1985. Au fost scoase doua schelete, dar situl nu a fost niciodata cercetat. 

giantfemur 

Am dezgropat uriaşi cu mâna mea, în 1950 


Pomeniţi de toate mitologiile lu­mii, uriaşii au fost una dintre cele patru rase de umanoizi de pe Pământ. Există multe zvonuri că ar fi fost găsite morminte ale unor asemenea fiinţe, dar nu a existat nici un om care să fi spus că le-a vă­zut cu ochii lui. Liber­tatea a mers pe ur­me­le u­riaşilor şi a gă­sit un om care a participat la săpătu­rile arheolo­gice de la Ar­gedava, judeţul Giurgiu. Io­niţă Florea (80 de ani) a văzut scheletele giganţilor. Iar arheologii ne-au explicat, de fapt, des­pre ce e vorba. 


uriesii 


“Aici era Nucetul. Pă­rin­­ţii mei spuneau că în a­ceste locuri stăteau u­riaşii. Ei le spu­neau ji­dovi, că aşa îi nu­meau aici pe uriaşi. Cre­deam că sunt po­­veşti, dar am a­vut oca­zia să văd un sche­let”, spu­ne Io­ni­ţă Flo­rea, în vâr­stă de 80 de ani, din co­mu­na Popeşti, judeţul Giur­giu. Despre ce e vor­ba? 
În nordul acestei lo­ca­lităţi a fost desco­perită, în anul 1926, o cetate dacică, ie­şită din co­mun prin mărime. Cel­ care a făcut săpături aici a fost arheologul Vasile Pârvan, care era convins că a gă­sit pri­ma capitală a lui Bu­re­bis­ta. S-au efectuat săpături în mai mul­te rân­duri, pâ­­­­nă a­proa­­­­pe de anul 2000. S-a dovedit în timp că a fost, în­tr-a­devăr, pri­ma cetate de scaun a lui Burebista, care a unificat apoi toate triburile dacilor şi a de­ve­nit un rege ce stăpânea aproa­pe jumătate din Eu­ropa. 

«Când găseam oasele, ne trimiteau acasă» 
Ceea ce a frapat la Ar­ge­dava sunt informaţiile con­f­orm cărora în timpul săpătu­rilor arheologice s-ar fi des­co­perit sche­letele a 80 de uriaşi, adică uma­noizi î­nalţi de aproximativ 4 me­tri. Acest lucru s-ar fi în­tâm­plat prin 1946-1954. Informaţii despre sche­­­lete de uriaşi descope-rite pe teritoriul Româ­niei au mai existat. Dar până acum nu s-a găsit nici o persoană care să declare că le-a văzut. “Eu am început să sap aici în 1947 cu echipa de arheologi. Ei au angajat vreo 30 de oameni din sat. Aveam atunci vreo 18 ani, eram cel mai tânăr, şi m-am dus pentru că ne dădeau 400.000 de lei pe zi. Puteam să cumpăr cu ei doar un kilogram de mălai. Era sărăcie la acea vreme. Odată, după ce am săpat la o adâncime de patru metri, am găsit o glavă (craniu – n.r.) foarte ma­re, cam de vreo două sau trei ori cât al unui om. Le-am spus arheolo­gilor. Seful era atunci Ro­setti (Dinu V. Rosetti – n.r.). Ne-a trimis imediat aca­să pe noi, sătenii, şi au săpat doar ei. Oasele le-au pus într-un camion cu prelată. Unde le-au dus, nu ştiu. Am săpat aşa timp de trei ani şi am mai găsit uriaşi. Să zic aşa, aveau vreo patru metri lungime. Când gă­seam oasele, arheologii ne tri­miteau a­casă, să nu ve­dem noi ce e acolo. Dar noi ve­deam, că nu eram orbi. Ei uite aşa am dezgropat uriaşi cu mâ­na mea în 1950″, a spus Ioniţă Flo­rea. 
La Argedava s-au mai găsit şi calendare solare asemănătoare cu cele de la Sarmizegetusa, dar care au dispărut, cu tot cu oasele de uriaşi, nu se ştie unde. 



Novac e cel mai renumit 
Au rămas legendele u­riaşilor porecliţi “Ji­dovi”, nu se ştie de ce, peste tot în zona de sud a Mun­teniei. La sud de Popeşti există o vale care se înt­in­de de la Olt până la Giurgiu. Legenda spune că un uriaş, pe nume No­vac, cel mai renumit dintre toţi, s-a luptat cu un ba­laur care le făcea rău oa­menilor. Simţindu-se în­vins, balaurul a fugit şi a lăsat o dâră pe pământ. Aceasta este “Brazda lui Novac”. 

În Tangâru, la aproximativ 15 kilometri de Popeşti, se află o altă ridicătură de pământ, tot o fostă cetate dacică, atestată arheologic. 
“Măgura asta a fost făcută de jidovi, de uriaşi. Aşa spun poveştile din bătrâni. De aici până dincolo de Teleorman o să vedeţi asemenea măguri (movile – n.r.) făcute de uriaşi”, ne-a spus Ion Ene, de 71 de ani, din comuna Tangâru, judeţul Giurgiu 


«Au venit la noi, din Est, cu 7000 de ani în urmă» 
“Cu aproximativ 7000 de ani în urmă, în zo­na României se dezvoltase o civilizaţie îna­intată, sedentară, cu o cultură strălucitoa­re. Peste ei au venit populaţii din Est, nu­mi­te de arheologul american Maria Gimbutas civilizaţia kurganelor. Diferenţa dintre po­pulaţiile autohtone şi cele invadatoare era în primul rând de înălţime, cei veniţi fiind mai înalţi – lucru atestat arheologic – răz­boi­nici, buni metalurgi şi constructori de ce­tăţi aşezate pe înălţimi. Aşa se explică faptul că în legende toate cetăţile vechi sunt con­stru­ite de uriaşi, iar agricultura perfor­man­tă este legată de plugul metalic adus de ei. Altfel spus, uriaşii au venit din Est, cu 7000 de ani în urmă. Răspândirea acestor populaţii de uriaşi în toată Europa, apoi în Ori­en­tul Mijlociu şi nordul Africii, a dus, se pare, la naşterea legen­delor despre uriaşi. E foarte posibil ca ei să se fi a­si­miliat în marea masă a populaţiilor autoh­to­ne, mai mici de înălţi­me, aşa cum spun, de altfel, şi legendele, şi astfel să fi dispărut. Reminiscenţe ale acestor uriaşi le vedem cu ochii noştri: se mai nasc din când în când oameni foarte înalţi. Me­dicii le spun persoane bolnave de gigantism. Ei aici este de amintit faptul că mito­lo­giile vorbesc despre uriaşi ca despre o ra­să umanoidă degenerată, nereuşită”, ne-a explicat arheologul Traian Popa (foto). 

Giganţi sau titani există, sub o formă sau alta, în mitologiile şi legendele multor popoare. Dăm e­xemplu Biblia, unde apar în mai multe rânduri. 
- Prima referire o găsim în capitolul Geneză din Biblie: “Uriaşii erau pe pământ în vremea aceea, şi chiar şi după ce s-au împreunat fiii lui Dum­nezeu cu fetele oamenilor”. Sau: “… nişte neamuri mai mari şi mai puternice decât tine, … un popor mare şi înalt la statură, copiii lui Anac, … despre care ai auzit zicându-se: Cine va putea să stea împotriva copiilor lui Anac?” (capitolul Deuteronomul). 
- Celţii considerau că primele fiinţe care au locuit Pământul au fost giganţii, abia după ei venind oamenii. Pietrele de la Stonehenge au şi ele poveşti ce se re­feră la un gigant care a cumpărat pie­tre uriaşe, magice, de la o vrăjitoare. Apoi le-a transportat prin aer până în Câmpia Salisbury. 
- Mitologia greacă pomeneşte de titani, fraţi ai zeilor, ca­re s-au răsculat împotriva acestora, dar au pierdut lupta şi au fost în­chişi în în­tu­nericul veşnic. 
- Mitologia ro­mâ­nă spune că e­xistenţa umanoidă a cunoscut mai multe “rase” şi a început cu căpcăunii, forme nere­u­şite de umanizare, ca­re au dispărut. După ei au venit uriaşii, care s-au ridicat împotriva lui Dumnezeu. Divinitatea a trimis Potopul şi i-a omorât pe toţi. După uriaşi au venit oamenii, care vor fi înlocuiţi cu blajinii, o rasă de fiinţe mici de statură, cu suflet bun, care sunt pe placul lui Dumnezeu. 
În general, toate legendele consideră că rasa uriaşilor a dispărut, iar locul ei a fost luat de oameni. 


Ochiul bionic - Miracolul care i-a redat vederea unei femei oarbe


Ochiul bionic se află la un pas de a deveni realitate după ce primul implant subretinal din lume a fost testat cu succes pe o pacientă din Australia, care şi-a recuperat astfel parţial vederea.
Pentru prima data, unui pacient orb ii este redata vederea - cel putin partial - cu ajutorul unui ochi bionic. Premiera s-a inregistrat in Melbourne, Australia.
Implantul seamana mai degraba cu un dispozitiv folosit in filmele SF, dar isi dovedeste eficienta in cazul pacientilor fara vedere, scrie Russia Today. Dianne Ashworth este prima care a beneficiat de aceasta minune a tehnologiei de ultima ora. Ea sufera de o boala incurabila denumita retinitis pigmentosa.
Ochiul bionic fabricat de experţii de la Bionic Vision Australia conţine 24 de electrozi. Dispozitivul funcţionează cu ajutorul unei mici camere video, fixată pe rama ochelarilor, care captează şi înregistrează imagini pe care le transmite apoi unui dispozitiv extern pentru a fi analizate. Datele sunt apoi transmise unui senzor care stimulează retina, iar informaţia ajunge în centrii nervoşi din creier aferenţi vederii.
"Impulsurile electrice trec prin acest ochi şi stimulează retina, pentru a reveni apoi în creier şi să creeze imaginea", a declarat oftalmologul Penny Allen. Acest proiect este finanţat parţial de guvernul australian.
Operaţia chirurgicală, consistând în plasarea sensorului în spatele retinei, este relativ uşoară şi poate fi realizată de orice medic chirurg, consideră Allen, potrivit căruia designul senzorului este unul foarte simplu, iar instalarea lui reprezintă o procedură uşor de învăţat.
Scopul ei va fi de a avea o reprezentare mai clara a obiectelor din realitate. Ochiul bionic nu reda vederea in totalitate, dar este un pas important pentru pacientii care au asemenea afectiuni.
Astfel, ei se vor putea deplasa singuri pe strada. Pe masura ce dispozitivul va fi imbunatatit, vederea celor cu probleme va fi tot mai aproape de normalitate.
Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca 39 de milioane de persoane din intreaga lume sunt lipsite de vedere, iar 250 de milioane de oameni vad foarte slab.
Sursa: RT

Descopera Romania : „Șatra Pintii” din Cernesti, Maramures


În Maramureș, în comuna Cernești, există un munte vulcanic, cunoscut printre oamenii zonei drept „Șatra Pintii”, zona de refugiu a vestitului haiduc Pintea Viteazul în care nicio femeie nu are voie să calce.
Povestea începe la poalele muntelui, în „Seciu cu Arine”. Ștefan Bărbos, moroşan de prin părţile locului, povesteşte despre Fântâna Rece și cum se ajunge la Șatră, acolo unde se spune că a fost refugiat Pintea, cu haiducii lui. „Acolo stătea Pintea, se refugia, dădea târcoale prin sat, și pregătea atacul pentru a lua de la bogați și să dea la săraci”, explică bărbatul.
Vestitul haiduc, era un om al zonei, născut la Măgoaja. „Aici și-a făcut ceată de haiduci, vreo 20. Era un om tare bun, îi ajuta pe săraci, pe aceia care nu aveau nici măcar o coajă de pâine. Știa foarte bine zona, avea niște cărări ocolitoare, care le știa numa’ el. Astăzi povestea aici cu tine, peste un ceas era dincolo și mergea pe sub poala pădurii, mergea către oraș și nu-l mai cunoștea nimeni. (…) Îi cunoștea pe toți foarte bogați, dar și pe cei săraci. El mergea cu haiducii, lua de la bogați și le dădea la ceia săraci, necăjiți”, povestește Bărbos.
Pornind încet către vârf, se ajunge la „Locu lu Ciulu”. Acolo, printre tufe, Pintea ascundea caii și urmărea unde poate să dea atacul. „De aici se văd toate localitățile, Trestie, Ciocotișu, Fânața, tot mai sus mergea și vedea tot. De aici supraveghea și către Baia Mare, din Vârful Măguricii se vede foarte bine Baia Mare, Baia Sprie și Tăuțiu”, arată bătrânul.
Şatra Pintii, loc jurat
După aproximativ două ore de mers pe jos, se ajunge la Schitul Șatra lui Pintea sau Șatra Pintii. „Ăsta era locul lui de refugiu. Aici e o zonă jurată, femeile nu au voie. Seara se adunau toți și frigeau slănină, numa’ că el frigea câte un porc odată. Acuma e criză, când n-o fost frigeam și noi bucată mai mare. Când sfârie slănina, parcă suntem haiducii lui Pintea”, spune Bărbos.
La doar câteva minute de schit, într-o pădure tânără era casa lui Pintea. „Aici oarecând se vedeau ușă și geamuri, da’ acum e acoperit de vegetație. Era un semn acolo și nu intra nimeni. Mai sus e peștera lui Pintea, o grotă de patru-cinci metri adâncă. Aici se ascundeau haiducii și își puneau toate averile”, adaugă maramureșeanul.
Din păcate, toate locurile sfinte pentru localnici s-au deteriorat de-a lungul anilor. „E un loc secret, ascuns. E la vreo zece metri de aici, dar acum nici pușca nu-mi încape. Aici o fost o glotă, dar e astupat tot. O fost o scară de lemn, coborai și te băgai pe sub”, mai spune bărbatul.
Legenda spune că Pintea era nemuritor. „Când o umblat să-l împuște, cineva din ceata lui l-o turnat. Pintea era un om blăstămat, cu tri fire de duh sfânt și-un firicel de argint subsoară de-a stânga, că acolo îi sta puterea. Pe el îl putea împușca oricând că n-o murit până atunci, da’ cineva l-o depistat c-o fost blăstămat de mă-sa, să nu moară. Cam atâta știu”, încheie Ștefan Bărbos.
Pintea Viteazul (1670 – 1703) a fost căpitanul cetei de haiduci care acționa în zona de nord-vest a Transilvaniei la începutul secolului al XVIII-lea. Reședința de bază a cetelor de haiduci conduse de Pintea Viteazul era muntele Șatra (azi numit Șatra lui Pintea sau Șatra Pintii, un munte vulcanic de 1.041 metri altitudine) – o fortificație naturală greu de cucerit. De aici Pintea Viteazul organiza și ataca reședințele nobiliare ale grofilor din nordul Transilvaniei. Ca să ajungi pe muntele Șatra Pintii trebuie să treci prin frumoasa comună maramureșeană Cernești.
Adevarul.ro
Sursa:  www.2012en.ro 


Источник:http://www.2012en.ro/2012/09/descopera-romania-satra-pintii-din-cernesti-maramures/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FaMYX+%282012+Era+Noastra%29



Источник:http://www.2012en.ro/2012/09/descopera-romania-satra-pintii-din-cernesti-maramures/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FaMYX+%282012+Era+Noastra%29



Источник:http://www.2012en.ro/2012/09/descopera-romania-satra-pintii-din-cernesti-maramures/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FaMYX+%282012+Era+Noastra%29

România ca o pradă


Eu ii inteleg pe cei din occident… sunt in criza… resursele Romaniei reprezinta o prada foarte atractiva… 
Vesticii sunt atata de speriati ca romanii ar putea sa-si recapete tara si sa-si exploateze resursele in folosul intregii natiuni…
Astfel, fac gesturi disperate care arata cat de mult pot sa decada occidentalii pentru a nu piarde resursele Romaniei si ceea ce au creat romanii in trecut… mostenirea noastra infierbanta cancelariile occidentale… si face sa freamate de disperare toate institutiile si organizatiile create in 22 de ani de urmasii comunistilor si securitatii ceausiste…
Au declansat o operatiune cum nu s-a mai vazut: au binecuvantat abuzurile pe care puterea le-a facut in detrimentul romanilor tocmai pentru ca exploatatorilor nu le pasa de saracia noastra, ci urmaresc doar ca indivizii agreati de ei sa le ofere pe tava lucrurile dupa care jinduiesc
  

4 milioane de salariati la un numar de 20 de milioane de romani… natalitate mica, mortalitate mare, migratie mare, bolnavi fara spitale si medicamente, scoli insalubre, copii napastuiti de saracie, venituri mici… si o tara bogata cu oameni al caror zambet este schimonosit de saracie si tristete… dupa 22 de ani a cazut masca definitiv…

Experimentul din Romania reprezinta calea catre bunastare… daca veniturile totale ale romanilor raman constante si se impart la un numar mai mic de cetateni romani se obtin venituri mai mari pe cap de locuitor al tarii ?
Astfel, “binefacerile” integrarii in ue sunt vor fi demonstrabile… vreme in care resursele natiunii si mostenirea comunista vor spori averile natiunilor industrializate si ale bogatilor planetei…  România ca o pradă …
 

Sursa: eufrosin.wordpress.com

OMUL ŞI POTENŢIALUL SĂU EXTRASENZORIAL LATENT



 
        În urma unor studii experimentale făcute de cercetători ruşi şi americani, la finele anilor ’60 au fost demarate şi în România cercetări privind dotarea genetică a copiilor, pentru comunicaţii extrasenzoriale. Era cunoscut faptul că un copil dezvoltat în paramentri psihofiziologici normali, deţine o rezervă bioenergetică necesară dezvoltării sale fizice. Copilul sănătos consumă surplusul său bioenergetic prin alergare, jocuri, etc. Se ştia că generarea potenţialului bioenergic necesar dezvoltării fizice la vârsta copilăriei este deteminată de funcţii psihice corespunzătoare, ce se neutralizează odată cu înaintarea în vârstă. Totodată, se ştia că la vârsta copilăriei creierul uman deţine milioane de neuroni în plus faţă de vârsta adultă, ceea ce face posibilă dezvoltarea a miliarde de conexiuni interneuronale cu funcţii diverse. (Neuronii se pierd prin nefolosirea lor.)

          Pe de altă parte, portivit unor concluzii ştiinţifice pertinente, rezultă că la vârsta copilăriei fetele beneficiază de o dezvoltare cerebrală mai rapidă decât băieţii. Decalajul psihic între fete şi băieţi până la vârsta de 10 – 11 ani  a fost estimat de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), la 5 ani. La vâsta copilăriei, fetele pot înţelege mai lesne esenţa unor fenomene şi pot găsi căi adecvate pentru soluţionarea unor situaţii inedite.
          În creierul feminin există mai mulţi receptori pentru detalii fine decât în creierul masculin. Cercetări ulterioare făcute la Universitatea Stanford (SUA), de pildă, au demonstrat pe cale experimentală că detaliile-imagine stimulează 9 centri nervoşi la femei, dispuşi în ambele emisfere cerebrale. În creierul feminin există mai multe conexiuni între cele două emisfere cerebrale, decât în cel masculin. Totodată, s-a descoperit că femeile au capacitatea de a memora mai multe detalii decât bărbaţii. La analiza detaliilor-imagine, în creierul masculin se activează numai 2 centri nervoşi, dispuşi într-o singură emisferă cerebrală.
          Experimentele efectuate la City University of New York au arătat că bărbaţii întâmpină difictultăţi în a percepe corect culorile galben, verde şi albastru. Profesorul care a condus studiul, Israel Abramov, afirmă că rezultatele cercetării nu pot fi explicate prin structura ochiului. Diferenţele înregistrate sunt la nivelul creierului. Alt studiu, publicat în jurnalul ştiinţific Biology of Sex Differeces, revelă faptul că femeile au simţul auzului, simţul mirosului şi al gustului mai fine decât ale bărbaţilor.
          La copiii cu vârste de până la 10 – 11 ani, informaţia genetică subconştientă încă nu este reprogramată (a se citi: distorsionată) de către societate prin educaţie şcolară şi prin celelalte mijloace de „formare” a viitorului adult. Copiii nu au prejudecăţi faţă de fenomenele din mediul înconjurător, cum au adulţii. Prejudecăţile adulţilor sunt generate, în special, de cunoştinţele ştiinţifice curente. Omitem însă faptul că, aşa după cum au existat cunoştinţe ştiinţice ale secolelor trecute perimate în prezent, vor exista şi cunoştinţe ştiinţifice ale secolelor următoare, care vor fi sensibil diferite de cunoştinţele actuale. 
          Cercetările din România au vizat două obiective principale:
          1. Căutarea unor modalităţi practice, prin care excedentul bioenergetic  existent la vârsta copilăriei ar putea fi folosit drept „carburant” pentru comunicaţii extrasenzoriale;
          2. Dacă copiii cu dotare genetică superioară pentru comunicaţii extrasezoriale prezintă detalii fizice exterioare, ce ar putea facilita identificarea operativă a acestora.
          Studiile româneşti au semnalat posibilitatea conversiunii potenţialului bioenergetic execendentar în suport energetic pentru comunicaţii telepatice şi detecţii extrasenzoriale. Totodată, s-a relevat existenţa unor detalii fizice particulare la copiii un un înalt potenţial extrasenzorial, înclusiv în zonele din spatele genunchilor, menţionate de cercetătorii americani de la departamentul de psihiatrie al Universităţii Cornell din New York.
          Prin studiile făcute de cercetători români, a fost înlesnită identificarea operativă a copiilor cu pontenţial extrasenzitiv ridicat, ce a dus la performanţe superioare pe plan mondial în domeniul comunicaţiei telepatice şi ale detecţiei extrasenzoriale. În afara succeselor înregistrate care au fost clasificate de către M.Ap.N., copiii extrasenzitivi triaţi după acest sistem au reuşit următoarele performanţe:
          - Au stabilit trei recorduri mondiale în domeniul comunicaţiei telepatice, cu un nivel de eficienţă la recepţie telepatică de 96%, 98% şi 100%. (La telepaţii adulţi, nivelul de eficienţă era de maximum 37%);
          - Au localizat extrasenzorial, cu o precizie de plus/minus 10 milimetri, vestigii arheologice existente în profunzimea solului şi alte neomogenităţi ale subsolului. O parte dintre copiii extrasenzitivi au dezvoltat totodată vederea prin medii solide netransparente şi au descris formele şi impresiunile ceramicii existente în subsol;
          - Au demonstrat că este posibilă detectarea extrasenzorială a unor urme remanențe invizibile ale unor obiecte, ce au fost puse timp de 5 – 6 secunde pe suprafeţe plane. („Fantomele” obiectelor s-au menţinut zile în şir, fiind detectabile pe căi extrasenzoriale.)
          S-a observat totodată că în urma antrenamentelor extrasenzoriale,   copiii se dezvoltau mai armonios din punct de vedere fizic, iar notele pe care le luau la şcoală creşteau proporţional cu durata de timp alocată antrenamentelor.
          Odată cu evenimentele din decembrie 1989, activitatea a fost sistată. Noile autorităţi nu doreau formarea unor supermani în domenii de frontieră, ce nu puteau fi controlaţi de forurile de resort. Totodată, a dispărut documentaţia elaborată în timpul cercetării acestui fenomen exotic. Cu alte cuvinte, s-a reuşit să se anuleze printr-o decizie discutabilă strădania de două decenii a cercetătorilor români.
          Această activitate trebuie să fie reluată, de către absolvenţi ai cursului de abilităţi extrasenzoriale. Omul nu-şi poate permite riscul să neglijeze la infinit acest aspect al dotării sale cerebrale. Creierul uman (şi numai uman) poate fi asimilat unui calculator sofisticat. Calculatorul tehnic ieşit de pe banda de montaj este inutil, fără o programare a funcţiilor sale. La rândul său, creierul uman poate deveni cel mai complex computer biologic existent pe Terra, în situaţia unei programări adecvate. Noi ne naştem cu un program cerebral conştient minimal, la fel ca un sistem de operare al unui calculator. Însă programul cerebral corespuzător software-ul utilizatorului este format din experienţă personală şi din educaţie. Dacă educaţia pe care o primim este tarată de prejudecăţi, computerul nostru cerebral va fi programat ca atare şi va da rateuri în funcţionarea sa. Este necesar să formăm in continuu circuite interneuronale corecte, pentru dotarea „hard disk”-ului nostru cerebral. În acest mod, vom încetini şi procesul de destructurare al neuronilor şi vom avea şanse să ne păstrăm mintea limpede până vom pleca în eternitate.
Sursa: rudan.ro