joi, 6 septembrie 2012

Echilibrul dintre viața spirituală și cea materială


"Este evident că omul este mai bine pregătit pentru viaţa în materie decât pentru viaţa spirituală, deoarece instrumentele pe care le posedă pentru a trăi şi a munci în planul fizic, cele cinci simţuri, sunt mult mai dezvoltate decât instrumentele care îi permit să muncească în Lumea spiritului. 

Dacă decideţi să vă construiţi o casă, sunt suficiente câteva săptămâni, pe când dacă vreţi să creaţi în domeniul spiritual, nimeni nu vede nimic, nici voi, nici ceilalţi. Deci, nici un fel de certitudine, nici o claritate şi sunteţi indecis, nefericit, asaltat de îndoieli până la punctul în care aveţi dorinţa de a lăsa totul şi de a vă lansa ca toată lumea într-o activitate a cărui rezultat este vizibil pentru toţi. Faceţi cum vreţi, dar într-o zi, chiar în mijlocul celor mai mari succese, veţi simţi că în interior vă lipseşte ceva. Şi este normal, pentru că n-aţi atins esenţialul, nu aţi plantat încă, orice ar fi, în domeniul Luminii, al înţelepciunii, al iubirii, al puterii, al eternităţii.

Să ştiţi că doar realizările voastre interioare vă aparţin într‑adevăr, deoarece ele singure au rădăcini în voi; iar când plecaţi dincolo, veţi avea în sufletul vostru, în inima voastră, în Spiritul vostru pietre preţioase – calităţi, virtuţi – de dus cu voi, iar numele vostru va fi înscris în Cartea Vieţii veşnice. 

Principalul avantaj al drumului spre interior, al drumului spiritual, este valoarea elementelor pe care le acumulaţi: ele sunt făcute din materia cea mai pură, cea mai luminoasă, dintr-o materie care vine de la Dumnezeu. Apoi, ele vă aparţin, într‑adevăr, deci voi sunteţi bogaţi. În fine, al treilea a avantaj, este că, fiind bogaţi, deveniţi liberi şi trăiţi în pace şi plenitudine. 

Deci, iată două căi: una care în aparenţă nu aduce nimic, doar decepţii, dar care vă va da totul, atât de bine că într-o zi veţi putea spune: “Eu nu am nimic, şi totuşi Universul îmi aparţine”; şi cealaltă cale, care vă aduce tot ceea ce doriţi, dar care vă va lăsa întotdeauna nesatisfăcut, deoarece veţi simţi, chiar dacă deţineţi ceva, că esenţialul v-a scăpat. 

Toţi cei care cunosc bine natura activităţii lor spun, în legătură cu anumite obstacole: “Ei da, sunt inconvenientele meseriei”, dar aceasta nu-i împiedică să continue. Toată lumea ştie că fiecare meserie are inconvenientele ei. Şi de ce oamenii spirituali nu cunosc inconvenientele "meseriei" lor? Din moment ce ei se descurajează, din moment ce ei doresc să abandoneze, aceasta dovedeşte că ei nu le cunosc; dacă le-ar fi cunoscut dinainte, ar fi continuat cu încă mai multă ardoare. Secretul este de-a vrea să vă instruiţi, de-a vrea să vă lărgiţi câmpul de viziune. Din nefericire, mulţi, când văd amploarea, imensitatea unui Învăţământ spiritual, în loc de a se bucura sunt îngroziţi şi intră în cochilia lor. Ei bine, iată oameni care nu vor merge prea departe. Dacă rămâneţi cramponaţi vechilor voastre idei, crezând că veţi fi mai bine astfel, vă înşelaţi: tot felul de necazuri vor veni să vă pişte, să vă muşte, să vă hărţuiască, pentru a vă împinge, în fine, să evoluaţi. 

Am întâlnit mulţi oameni care mi-au spus: “Ah, este formidabil, Maestre, Învăţământul vostru! Aş vrea să mă consacru lui, dar mai înainte de toate trebuie să mă achit de anumite sarcini faţă de soţul meu – sau de soţia mea, faţă de copiii mei etc.” Bine, de acord. Dar după 10 ani, 20 de ani îi priveam: nu reuşiseră încă să se elibereze de aceste sarcini. Şi chiar unii muriseră deja, fără să fi reuşit să consacre un minut Vieţii spirituale. De ce? Pentru că ei aveau un raţionament eronat. Pentru a se consacra Luminii, unui Învăţământ divin, nu trebuie să aşteptaţi să vă aranjaţi asta sau cealaltă, deoarece nimic nu este niciodată definitiv aranjat: întotdeauna există ceva care undeva nu merge. Nu aşteptaţi: chiar dacă nimic nu este aranjat, consacraţi-vă încă de acum Vieţii spirituale şi veţi vedea că totul se va aranja, chiar fără ca voi să ştiţi cum. Orice aţi face în domeniul material, nimic nu este niciodată definitiv la locul lui. Este exact ca şi cum aţi încerca să redaţi forma sferică unei mingi de cauciuc sparte. Când veţi ajunge să suprimaţi scobitura dintr‑o parte, ea se formează în cealaltă parte. 

Credeţi că sunteţi liniştit pentru că v-aţi măritat fata, dar iată că ea nu se mai înţelege cu soţul ei, divorţează şi, atunci, ce mai istorie! Sau sunt nepoţii voştri care încep să vină, şi aşa mai departe, casa este acum prea mică şi trebuie să vă mutaţi… Şi apoi este un copil care se îmbolnăveşte… Vă spun, este interminabil. Deci nu aşteptaţi pentru a vă consacra Vieţii spirituale; dar să ştiţi că datorită Vieţii spirituale veţi găsi soluţii mai bune problemelor care vi se vor ivi. Acum, bineînţeles, trebuie să ştiţi să păstraţi măsura. 

Un frate îmi spunea ieri: “Maestre, am decis să-mi organizez de acum încolo viaţa, în asemenea mod încât să nu îmi mai cheltuiesc timpul şi energiile în lume”. L-am felicitat, dar sfătuindu-l totuşi să nu exagereze în celălalt sens, deoarece nu se poate trăi ca şi când lumea, societatea nu ar exista. Altfel, trăiţi ca un parazit şi nu este recomandabil. Trebuie să ştiţi să acordaţi cele două aspecte ale existenţei: viaţa în lume şi Viaţa interioară. Este o problemă în faţa căreia m-am găsit pus încă de la o vârstă fragedă şi este o problemă pe care şi voi, la fel, trebuie să o rezolvaţi: cum să trăiţi în lume, să aveţi relaţii cu ea, acordând, totuşi, primul loc esenţialului: sufletului vostru, Spiritului vostru. 

După modul său de a acorda cele două aspecte, material şi spiritual, fiecare revelează inteligenţa sa, iubirea sa, voinţa sa, şi nimic nu este mai dificil. Pentru unii, tentaţia este de a se arunca în viaţa materială uitând de Viaţa Spiritului, iar pentru ceilalţi de a nu se ocupa decât de Viaţa Spiritului, uitând de viaţa materială. Există o a treia soluţie, şi ea este cea pe care fiecare trebuie să o găsească pentru el însuşi, deoarece fiecare caz este particular. La bază, bineînţeles, toate fiinţele umane posedă aceeaşi natură, aceeaşi chintesenţă, aceleaşi nevoi: ei au ieşit din mâinile Creatorului, din aceleaşi “ateliere”, dacă voi vreţi, dar gradul lor de evoluţie nu este acelaşi, temperamentul lor nu este acelaşi, nici vocaţia lor în această existenţă, iar fiecare trebuie să-şi rezolve individual problema sa fără a vrea să-şi imite vecinul. Cel care se simte împins să fondeze o familie nu poate să rezolve problema ca şi cel care preferă să rămână celibatar. Cel care are nevoie de multă activitate fizică nu poate să ducă aceeaşi viaţă ca şi cel care are un temperament meditativ, contemplativ. Fiecare are calea sa, misiunea sa şi, chiar dacă vă luaţi Maestrul vostru ca model, voi trebuie, întotdeauna, să vă dezvoltaţi în funcţie de propria voastră natură. Este vorba doar ca voi să puteţi să cântaţi “partitura” dată, respectând notele, măsura, ritmul; sunteţi obligaţi s-o cântaţi cu vocea voastră care nu seamănă, în mod sigur, cu cea a Maestrului vostru, dar aceasta nu are nici un fel de importanţă. Singurul lucru important este să executaţi perfect “partitura”, adică să vă conformaţi doar Filozofiei veridice, Filozofiei eterne a Iniţiaţilor."

Omraam Michae Aivanhov 

Pe tine cine te salveaza?


In anii ´30, presedintele (Franklin D. Roosevelt n. t.) si Congresul au intreprins actiuni imediate pentru a intampina criza economica. De ce nu au procedat la fel factorii de decizie din zilele noastre?

„Cateodata ma plictisesc la Washington ascultandu-i pe unii oameni sporovaind despre ce ar trebui sa faca sau sa nu faca Guvernul-oameni care au obtinut tot ce au dorit din partea Guvernului in zilele in care institutiile financiare si caile ferate erau salvate in 1933, salvate de catre Guvern. Este reconfortant sa colinzi tara si sa simti ca intelepciunea populara iti spune ca cel mai potrivit moment sa iti repari acoperisul este atunci cand e soare. Ei vor echilibrarea bugetului financiar. Dar vor de asemenea si echilibrarea bugetului uman.”- Franklin D. Roosevelt, octombrie 1937

Un studiu recent realizat de Pew Research Center a confirmat ceea ce milioane de americani stiau deja de ceva vreme: faptul ca clasa mijlocie a trecut prin cea mai proasta decada a sa de la cel de-al doilea razboi mondial incoace. O decada cu salarii in prabusire si costuri explozive pentru educatia superioara, indicatorul de bunastare pentru clasa mijlocie a scazut cu peste 28 de procente in ultima decada, in timp ce acela al familiilor cu venituri ridicate a crescut simtitor. Aceeasi poveste trista se mentine pentru veniturile celor din clasa mijlocie, de vreme ce informatiile venite din partea guvernului ne indica faptul ca am reusit in final sa trecem prin acea jumatate de secol de inflatie- veniturile s-au marit in fiecare decada cuprinsa intre 1950 si 2000, dar nu in decada care se termina in 2010. Datorita acestui fapt si datorita altor tendinte economice, clasa mijlocie americana s-a micsorat si ea, la nivelul de 51 la suta din populatie, comparativ cu 61 la suta din populatie cu patru decade in urma.
Aceste statistici alarmante si faptul ca rata somajului in Statele Unite s-a ridicat la peste 8 procente in ultimii 3 ani- ar putea sa te duca cu gandul la o atmosfera de criza la Washington, o recunoastere a faptului ca ceea ce se intampla nu e doar o cadere economica obisnuita,  ci o urgenta nationala majora, inrautatita si de faptul ca ne confruntam si cu cea mai rea seceta din ultimii 50 de ani. Insa, in loc sa actioneze, guvernantii au ales sa-si ia obisnuita pauza de vara de 5 saptamani, confirmand ceea ce gandeau cei mai multi americani, ca vina cea mai mare pentru problemele lor de acum si pentru decaderea clasei mijlocii o poarta Congresul.
Acum aproximativ trei sferturi de secol, in circumstante asemanatoare, atat reactia publicului cat si cea a guvernului a fost exact opusul fata de cea din prezent. Din ziua in care a preluat conducerea, Roosevelt a semnalat prabusirea economiei americane ca o problema de urgenta nationala fara precedent, asemanatoare cu starea de razboi, care se contracareaza prin actiune imediata. Desigur, prima sa actiune ca presedinte a fost sa convoace Congresul intr-o sesiune de urgenta, care a insemnat si debutul celei mai productive perioade din istoria legislatiei americane- 15 categorii majore de legi in 100 de zile, inclusiv masuri de urgenta cum a fost in 1933 Legea Bancilor (Banking Act), Legea Glass-Steagall (este cea care a separat, dupa Marea Depresiune, bancile comerciale si cele de investitii n.t..), toate acestea stand la baza unei structuri de reglementari necesare bancilor americane si sectorului financiar pentru a se dezvolta in urmatoarele decade.
Chiar si asa, masurile luate de Roosevelt din categoria „criza economica-urgenta nationala” nu s-au oprit aici. El va continua sa atraga atentia in cuvantarile sale in anii ´30 descriind prabusirea natiunii drept „urgenta nationala” si va continua sa ceara cooperarea Congresului in a contracara provocarile pe termen scurt si pe termen lung prin care trecea natiunea in timp ce se indrepta rapid catre marea criza economica. A fost acest imbold, de a actiona, manifestat de ambele parti care ne-a dat pachetul de masuri economice prevazute in New Deal si care a pus bazele a 50 de ani de expansiune remarcabila a clasei mijlocii care din pacate si-ar putea gasi acum sfarsitul.
Avand in vedere nivelul de inactivitate la Capitol Hill, s-ar putea intelege ca declinul lent si sigur din punct de vedere financiar al clasei mijlocii nu reprezinta o criza pentru membrii Congresului. Dar, pentru milioane de americani ramasi fara slujbe sau platiti foarte prost, acei  americani care se confrunta acum cu previziunile foarte reale ca nu vor mai fi capabili sa atinga acelasi nivel de prosperitate economica ca si a parintilor lor, pentru ei recesiunea nu este o gama de alternative. Este un declin structural profund, care ar putea sa schimbe pentru totdeauna viata lor si a copiiilor lor.
In concluzie, ne aflam in mijlocul unei adevarate urgente nationale care impune acelasi gen de raspuns pe care l-a adoptat presedintele si Congresul in urma cu trei sferturi de secol: actiune imediata. Pana cand Congresul va admite acest lucru, chiar si asa- se poate prevedea ca putine lucruri se vor schimba, cu exceptia faptului ca declinul lung si sigur al clasei de mijloc americane si al modului de viata american va continua. (Articol elaborat de David Woolner, vicepresedinte al Franklin and Eleanor Roosevelt Institute din Hyde Park New York.)

Monica Tatoiu: “… eu cred ca exista oameni care sunt facuti sa conduca si sclavii care-s facuti sa produca pentru ei”

Cateodata, ne plictisesc la televizor cu pseudo-analize, expertize si prognoze elucubrante o adunatura de „profeti” si „guru” in politici economice si sociale, ignorand (cu buna stiinta?) faptul ca aceasta criza prin care trecem tinteste nu in clasa de jos, ci in cea medie.
La o analiza mai atenta a transformarilor socio-economice din ultimii 10 ani, concluzionam, fara nicio urma de indoiala, care este situatia de facto din Romania: clasa de mijloc este desfiintata prin masuri de eradicare. Este vorba de persoanele care folosesc în principal capitalul uman: profesiile liberale, managerii, antreprenorii, inaltii functionari, personae cu initiative. Ei au proprietatea asupra locuintei, de multe ori cu creditul ipotecar atasat, dar si consumul semnificativ (sunt cei care investesc cel mai mult in educatie, timp liber, industria turismului si a restaurantelor). Tot ei sunt cei care au posibilitatea de a economisi prin intermediul unor structuri create special in acest scop (ei sunt principalii contribuitori la fonduri de pensii, programe de asigurări şi economisire). Ar trebui sa fie, in teorie, motorul societatii de consum.
Rasfoind analizele economice din ultimii 10 ani, aflam ca perioada 1998-2001 corespunde unor mari transformari in legislatia referitoare la IMM-uri si intreprinzatorii individuali. Dupa anul 2001 pana in 2005, pe legislatia noua, echilibrul se restabileste. Comparativ cu anii anteriori, se observa o descrestere la infiintarea de societati comerciale si o crestere semnificativa la infiintarea de intreprinderi organizate ca intreprinzatori individuali.
Pana in anul 2000 exista o pondere de aproape 70% a fondatorilor/ managerilor care au fost in categoria “muncitori necalificati” inainte de a crea o noua intreprindere. Din 2001 s-a observat o reducere a ponderii acestora pana la nivelul de aproximativ 50%, in paralel cu cresterea ponderii celor ce provin din “muncitori calificati” sau “functii tehnice”. In anul 2009 se observa o tendinta de echilibru intre categoriile muncitori calificati si muncitori necalificati si o crestere la categoria profesii tehnice comparativ cu anul anterior. (sursa: INSSE)
In anul de gratie 2012?! Trei sferturi din companiile romanesti nou infiintate au o singura activitate si zero angajati. O treime dintre ele dispar dupa un an. Sub 10% din romani aparţin clasei de mijloc.
Printre deciziile care au decimat clasa de mijloc se numara impozitul forfetar. Ulterior, Guvernul a mai executat o miscare care a redus proportiile clasei de mijloc: plata contributiilor de asigurari sociale pe contractele de cesiune a drepturilor de autor. O multime de profesionisti cu meserii liberale au pierdut astfel o parte din venituri.
Tot în interiorul acestei categorii s-au operat şi concedierile din valul doi, spun recruterii, cand oameni cu experienta au fost inlocuiti cu debutanti, pentru a se reduce cheltuielile de personal. De asemenea, au disparut o multime de joburi specifice clasei de mijloc: din zona de suport din firme, din publicitate si consultantă.
Tot mai multe familii sunt amenintate de saracie, inclusiv cele din clasa de mijloc. Riscul de cadere in saracie a clasei de mijloc este accentuat si de pericolul imposibilitatii returnarii creditelor. Ei au impulsionat creditarea si multi dintre ei sunt victime sigure ale scurtului boom economic trait de Romania intre 2005 şi 2009.
Modelul Roosevelt propus mai sus pentru a da o sansa clasei mijlocii (sa ramana pe linia de plutire in prima faza si apoi sa prospere) presupune etichetarea drept „urgenta nationala” a salvarii sale de la extinctie si mai presupune „actiune imediata” intreprinsa de catre factorii de decizie. Inactiunea lor de pana acum nu poate decat sa duca la urmatoarea concluzie: NU SE DORESTE SALVAREA CLASEI MIJLOCII!
Eradicarea clasei mijlocii a fost premeditata Prin disparitia clasei mijlocii se instaureaza pericolul sclaviei absolute: lumea va fi impartita in conducatori si condusi, sclavi si stapani. O clasa mijlocie numeroasa, greu sau chiar imposibil de controlat, care nutreste interese comune, dar antagonice cu toti exponentii celor care doresc eradicarea ei, nu este de dorit pentru ei! O clasa mijlocie puternica ar fi un reper social mai intai si unul politic mai apoi si ar putea  insemna trezirea natiunii, constientizarea interesului national.
In anii 30, in Statele Unite, un presedinte intelept a convocat stare de urgenta nationala pentru a gasi impreuna cu membrii Congresului solutii pentru a proteja si sustine clasa de mijloc de criza iminenta, tocmai pentru ca a inteles forta sociala si economica pe care o poate avea o clasa de mijloc prospera. Pe tine cine te sprijina sa ramai in randurile clasei de mijloc? Trebuie sa actionam imediat, salvarea clasei mijlocii ESTE O PRIORITATE NATIONALA! Pe tine cine te salveaza? Esti invingator sau invins in lupta pentru propria ta supravietuire?
Autor: gandeste/ gandeste.org

7 tactici pentru dezenergizarea fricii


Frica reprezintă probabil cel mai mare duşman al omenirii pentru că este contagioasă şi se răspândeşte aproape instantaneu. Frica paralizează şi acţionează ca un vampir energetic. Se aşează ca o ceaţă sufocantă în fiinţa ta şi nu-ţi mai permite să vezi nimic altceva. Este vorba despre vibraţii. Omul poate simţi vibrând atât emoţiile pozitive, cât şi pe cele negative: ele pot fi comparate cu o muzică lăuntrică. Starea emoţională de bine se instalează atunci când vibraţiile pozitive predomină şi rezonanţele optime se amalgamează. Frica are un tip de vibraţie specific, tot aşa cum şi încântarea are un tip de vibraţie specific, doar că una te coboară, iar cealaltă te înalţă. (Judith Orloff, Energia pozitivă)







Indiferent de unde provin (din exterior sau le generăm noi înşine) fricile ne limitează potenţialul, ne blochează gândirea creativă şi restrânge orizontul posibilităţilor. Desigur, există şi frici pe care este bine să nu le eliminăm, deoarece ele au rolul de a ne proteja. Expunerea la riscuri majore inutile nu reprezintă neaparat o dovadă de curaj. Nu ar fi deloc înţelept, de exemplu, să dăm peste o cobra şi în loc să ne retragem uşurel, să o provocăm…





Fricile iau adesea forma sabotărilor emoţionale din partea părinţilor, prietenilor, profesorilor, preoţilor etc. Nu eşti bun de nimic! Eşti un pierde-vară! Nu valorezi doi bani, Vei ajunge un ratat, Nu vei trece clasa… Aceste etichetări dure ajung să ruleze în mod automat în subconştientul nostru blocându-ne potenţialul şi manifestarea talentelor. Frica înseamnă stres, teroare, anxietate, boală şi nefericire. Majoritatea fricilor pe care le preluăm de-a lungul vieţii ne sabotează. Dacă vrem să beneficiem de energie superioară, trebuie să demascăm stratagemele seducătoare, dar epuizante ale fricii. Când nu mai este constrâns de temeri inutile, sufletul se înalţă, forţa vitală se dinamizează, nivelul de energie creşte, resursele creative se dezlănţuie, vocea intuiţiei se face auzită şi practic fiinţa accesează un plan superior de vibraţii.





Autoarea Judith Orloff propune în cartea sa Energia pozitivă 7 tactici pentru dezenergizarea fricii. Nu este obligatoriu să le practici pe toate 7. Alege doar pe cele care ţi se potrivesc cel mai bine. Asigură-te totuşi că faci din ele un obicei. Cel puţin, până te simţi eliberat de cele mai mari frici ale tale (din nou, ne referim la cele despre care ştii că nu-ţi fac bine deloc, ci din contră te sabotează).





Tactica nr. 1: Dă un nume fricii, şi ea nu te va lua prin surprindere.





Nu încerca să-ţi ascunzi temerile. Scoate-le la suprafaţă şi dă-le un nume. Niciun sentiment îngropat de viu nu moare niciodată, dimpotrivă, are un impact negativ mult mai puternic decât un sentiment exprimat. După ce ai dat un nume fricii, vorbeşte despre ea, iar apoi mulţumeşte părţii din tine care ţi-a permis să scoţi la suprafaţă aceşti vampiri energetici. Creează-ţi o propoziţie sau mai multe care să te reconforteze şi repetă-le de câteva ori ca pe o rugăciune.





Tactica nr. 2: Ascultă glasul intuiţiei





După ce ai identificat frica, intră pe frecvența reală a situației respective. Există, așa cum spuneam, temeri protectoare. Uneori trebuie să anticipăm situațiile cu grad de risc pentru a evita pierderi importante şi chiar pierderea propriei vieţi. Intuiția îți poate spune când este cazul să te retragi și când să mergi înainte. Edith Orloff spune așa: “intuiţiile pe care ne putem bizui de vor energiza. Ele sunt fie neutre, fiind simple transmiţătoare de informaţii, sau pline de căldură, neagresive, fie vor fi resimţite visceral, avertizându-ne în mod indubitabil că un lucru este în regulă sau nu. De exemplu, dacă persoana cu care te întâlneşti are calităţi extraordinare, iar familia şi prietenii îl adoră, dar ceva din tine strigă „Ai grijă!” în prezenţa ei, atunci mai bine stai deoparte până te clarifici. Pe de altă parte, frica iraţională este de natură să te epuizeze. Este atât de încărcată emoional încât nu poţi culege informaţia corectă. Conţinutul său este adeseori crud sau umilitor, lipsându-i confirmarea nivelului de curaj. Fricii iraţionale îi lipseşte claritatea sentimentului că mergi direct la ţintă. Există totuşi un lucru bun: o trădează întotdeauna zgomotul denigrator pe care îl face.”(Energia pozitivă)





Tactica nr. 3: Spune o rugăciune pentru alungarea fricii.





O rugăciune care-ţi face ţie bine în general şi simţi că atunci când o spui te linişteşti.





Tactica nr. 4: Fă o listă cu lucrurile pentru care eşti recunoscător





Această activitate are beneficii infinite. Înalţă nivelul vibraţiilor, atrage energie pozitivă şi relaxează. Recunoştinţa este una dintre cele mai puternice forme ale iubirii. Concentrându-te pe motivele pentru care poţi fi recunoscător, tu invoci o forţă minunată care te scoate din transa fricii. Nu contează cât de mici sau neimportante sunt motivele pentru care alegi să mulţumeşti. Adevărul este că noi suntem atât de binecuvântaţi…





Tactica nr. 5: Vizitează un loc care îţi poate ridica nivelul vibraţiei energetice





Când eşti prins în ghearele fricii, s-ar putea să nu fie o idee bună să te izolezi. Dimpotrivă, ieşi din casă, mergi într-un loc drag ţie, poate în natură, la o expoziţie de artă, un grădină botanică, acvarii cu peşti, etc. Schimbă deci peisajul şi aerul. Delectează-te cu ceva care nu face parte din rutina ta zilnică. Unele locuri te hrănesc energetic. De exemplu, zonele curate de la munte unde încă nu a pătruns aşa mult civilizaţia. În orice caz, este bine să mergi într-un loc unde să te simţi în largul tău, deconectat de activităţile de zi cu zi.





Tactica nr. 6: Vindecă cicatricile energetice





Judith Orloff spune că dacă fricile persistă pe termen lung, e posibil ca ele să aibă rădăcini în trecut, poate chiar în copilărie. Poţi încerca în acest sens psihoterapia sau energoterapia, sau orice altă formă de terapie capabilă să scoată la suprafaţă rănile pe care acum nu le conştientizezi, dar care nu s-au închis încă. Tu decizi ce ţi se potriveşte mai bine, dar trebuie întâi să încerci. Uneori, ajutorul specializat reuşeşte să facă ceea ce noi nu putem face singuri.





Tactica nr. 7: Evită persoanele negativiste, mereu panicate sau agitate





Acest gen de oameni reprezintă o alarmă în mod deosebit pentru persoanele empatice, care preiau fără să vrea energia celor din jur. Nu este nimic pozitiv sau avantajos să preiei stările negative ale celorlalţi. Nu îi ajuţi nici pe ei şi nici pe tine. Dacă nu cumva formarea ta profesională îţi permite să lucrezi cu astfel de oameni, stai departe de ei. Judith Orloff spune să păstrăm o distanţă de cel puţin 6 metri faţă de indivizii pe care îi simţim că emană energie joasă. Să nu uităm că frica şi panica se transferă aproape instantaneu de la un om la altul, mai ales la cei empatici. Dacă persoana care are astfel de probleme este cel mai bun prieten şi nu-ţi doreşti să-l laşi la greu, asigură-te înainte că foloseşti procesul vizualizării pentru a crea în jurul tău un balon energetic protector, astfel încât să nu preiei stările celuilalt şi să-l poţi ajuta de pe o poziţie de claritate şi calm. Mai poţi face câteva exerciţii de respiraţie, folosindu-te tot de vizualizare, aşa cum îţi la este la îndemână: inspiri pace, expiri frică, inspiri pace, expiri frică, inspiri pace, expiri frică…. Temerile se centrează frecvent în centrul energetic al emoţiilor, adică în plexul solar. Aşează-ţi mâna acolo şi transmite continuu iubire. Te vei simţi mai uşor şi mai curat.





Desigur, există multe alte tehnici pentru dezenergizarea fricilor. Aceste 7 tactici sunt printre cele mai simple, mai practice şi mai utile. Efectele lor se resimt pe loc. În definitiv, poţi încerca orice simţi că te-ar putea ajuta. Important este să nu laşi fricile să prindă rădăcini şi nici să ascunzi sub preş. Trebuie să le confrunţi, ca pe orice altă provocare ce te ajută să-ţi depăşeşti crezurile negative şi să creşti. Pe site-ulwww.aimgroup.ro găseşti dispozitive de terapii alternative menite să aducă relaxarea profundă în corp, liniştirea minţii şi instalarea stării de euforie. Unul dintre ele esteMind Synergy. Află detalii pe pagina producătorului.




Mesaj de la Montague Keen


(26 august 201

Veronica si  Monty
Veronica, draga mea, rezultatele eforturilor noastre de a preveni Al Treilea Razboi Mondial devin din ce in ce mai vizibile, in fiecare zi. Cabala a devenit destul de disperata. Oamenii au inceput sa vorbeasca si sa dezvaluie ce a facut Cabala pentru a distruge si a controla umanitatea. Unii nu mai pot face fata sentimentului de vina din cauza a ceea ce au fost fortati sa faca atunci cand au fost sub controlul Cabalei. Multi au fost pusi in situatii in care au acceptat abuzuri satanice. Ei au ingaduit prosteste, nestiind faptul ca totul a fost inregistrat si va fi folosit impotriva lor pentru a-i forta pe niste asa numiti oameni “respectabili” sa se supuna Cabalei, sau daca nu, vor fi ruinati prin postarea inregistrarilor. Aceasta formula a mers timp de generatii si continua sa functioneze pana in aceasta zi. Ei sunt facuti sa creada ca apartin unui “club exclusivist”. Acestia fac semnul lui Lucifer pentru a arata faptul ca sunt fericiti sa faca parte din acest club. Se vad ca fiind superiori fata de restul, muritorii de rand.

Umanitatea nu mai poate fi mintita asa usor, acum. Este atat de bine sa vad cat de multi se trezesc la realitate. Ei vad acum clar atunci cand sunt mintiti. Cei mai inteligenti falsificatori nu se mai pot ascunde pe masura ce adevarul si lumina progreseaza, indiferent de Cabala, care acum este expusa pentru prima data, dezvaluind, astfel, complotul malefic. Umanitatea isi da seama de aceasta mare frauda si incepe sa ii vada clar pe cei care v-au tradat si v-au predat cu buna stiinta, asupritorilor vostri. Ei sunt vinovati de falsificarea istoriei lumii voastre si de o inlocui cu o panza de minciuni pe care au pazit-o cu grija. Secretul acestei inselaciuni iese acum la lumina. 

Irlanda si poporul irlandez au avut de suferit cel mai mult si continua sa sufere pana azi, din cauza acestei fraude. Irlandezii antici, care s-au stabilit fericiti in alte tari si care au impartasit multele lor cunostinte, au fost stersi din cartile de istorie. In acele timpuri, omul stia de ce este capabil. Oamenii erau neinfricati, increzatori in ei insisi. Vaticanul a depus multe eforturi pana cand a reusit sa distruga si sa controleze poporul irlandez. Acum, cand adevarul este pus in fata lor, pot vedea clar ce li s-a facut lor si prin urmare, intregii omeniri. Toata lumea de pe planeta a suferit din cauza la ce li s-a facut poporului irlandez. 

Acum este timpul sa indreptati acest rau. Este uimitor faptul ca aceasta inselatorie a putut scapa atat de mult timp fara sa fie descoperita. Propaganda, folosita pentru a crea o impresia falsa asupra a tot ce este in jur, a fost planuita atent si executata. Sa nu va lasati ghidati de catre cei care cred ca sunt superiorii vostri. Depinde de fiecare dintre voi sa va asumati responsabilitatea. Cautati adevarul. Ati fost atat de rau tratati si abuzati pentru a satisface lacomia Cabalei. 

Acum aveti dovezi despre arestarea multor bancheri, fortati sa raspunda pentru faptele lor, dar acest lucru nu este in presa scrisa sau la televizor. Intrebati de ce aceasta informatie va este ascunsa. Acesta este doar un exemplu al sistemului de control pe care l-ati acceptat pana acum. Voi meritati adevarul. Luati-va inapoi puterea. Impreuna sunteti imbatabili! 

Simtim o mare bucurie sa va vedem uniti, schimband intre voi cunostintele si sprijinindu-va reciproc, prin ultimele etape ale Tranzitiei. As vrea sa putem spune planurile noastre, dar este important sa tinem secret acest lucru deocamdata. Voi ati indurat atat de multe si unii dintre voi au fost supusi unor grele incercari. Ati rezistat, stiind ca adevarul va va elibera. Totul in lumea voastra va fi re-ajustat si pacea va fi restabilita. Umanitatea va trai impreuna in armonie, la fel ca in cele mai vechi timpuri. Ceea ce ati trait pana acum va fi asemanat cu Evul Mediu. 

Rasul creeaza o energie minunata. Este cel mai bun medicament. Nu veti gasi frica acolo unde exista rasete. O familie care rade impreuna, ramane impreuna. Voi faceti parte dintr-o mare echipa. Nu conteaza in ce tara traiti, voi sunteti toti unul in eforturile voastre de a inlatura controlul Cabalei pentru totdeauna. Multi va datoreaza vietile, pentru ca ati fost indeajuns de curajosi pentru a dezvalui planurile Cabalei pentru Olimpiada de la Londra. Ei nu si-au putut continua planurile de a omori mii de oameni inocenti. Atat de eficienti sunteti. Veti reusi: sa nu va indoiti nicodata. Ignorati barierele care vor fi puse fara indoiala inaintea voastra, ca va faca sa va simtiti prost pentru ca ati crezut ca adevarul va triumfa asupra raului. Este nevoie de un caracter puternic pentru a va putea apara credintele, indiferent de eforturile Cabalei de a va acapara. Amintiti-va cine sunteti si de ce sunteti pe Pamant in aceste timpuri.

In curand, unul din marile sisteme de control va cadea. Atunci, intreaga casa din carti se va prabusi. Adu-ti aminte draga mea, atunci cand am trecut in starea de spirit si ti-am spus asta, te-ai indoit ca este posibil sa se intample. Acum, stii ca se va intampla fara indoiala, este doar o chestiune de timp pana sa se prabuseasca. Va disparea fara nici o urma de pe fata Pamantului; domnia lor de teroare, se va termina, in sfarsit. Aceasta domnie a fost responsabila pentru o mare parte din ceea ce a fost rau si corupt. Moartea si distrugerea au fost caramizile pentru construirea domniei de teroare si lacomia lor nu cunostea limite. Doar cei care inca sunt intr-o stare hipnotica, aleg sa ramana ignoranti fata de adevar, si curand, va deveni evident chiar si pentru ei. Acum, va trebui sa faceti fata adevarului teribil a ceea ce s-a facut omenirii, pentru a va tine intr-o stare de ignoranta. Veti fi uimiti cand veti vedea ce au adus eforturile voastre. Viitorul este al vostru. Bucurati-va de aventura! 

Lucrurile se misca rapid si este greu pentru tine sa tii pasul. Poti face ce poti mai bine, asa cum faci intotdeauna, dar trebuie sa te si odihnesti, de asemenea. 

Fii pregatita, iubirea mea. Adoratorul tau, Monty. 

Tradus: Anca


(C.M.)

Primii colonizatori ai Terrei au revenit... Nu suntem singuri


In conditiile in care Terra isi continua vertiginos drumul spre autodistrugere si intr-un moment in care nu se intrezareau sanse de a stopa cineva din interior alunecarea rapida spre acest moment, ajutorul a sosit din afara, de la aceia care au mai vizitat cu lung timp in urma planeta nostra. Multe dintre misiunile extraterestre prezente pe Terra de-a lungul istoriei sale au revenit si sunt inca aici, in incercarea de a salva omenirea de la un dezastru iminent.
Nivelul de vibratii al actualei umanitati este scazut, motiv din care vibratia Terrei este joasa, campul magnetic global este si el slab, magnetosfera s-a diminuat, deci planeta nu mai are o protectie corespunzatoare in fata pericolelor prezentate de corpurile ceresti care ajung in apropierea sa, comete, asteroizi si alte obiecte. Acesta este unul dintre motivele pentru care am primit sprijinul unor misiuni extraterestre.

Traim un moment special in prezent: mometul in care se incheie un ciclu cosmic de 26 000de ani si planeta trece prin ceea ce unii oameni de stiinta au numit punctul zero. Terra, care evolueaza pe o traiectorie in forma de spirala, a ajuns in punctul din care a pornit la inceputul ciclului, dar pe un nivel superior din punct de vedere energetic celui de plecare, cu un nivel vibrational de aproximativ 49 de ori mai mare decat cel actual. Omenirea nu a atins in prezent aceasta performanta si nu vibreaza la o asemenea frecventa, dar a inceput sa urce usor, cu ajutorul celor prezenti pentru a ne ajuta.

Perioada in care se va realiza trecerea critica prin punctul zero a inceput in anul 1982 si se va sfarsi in anul 2017 si se numeste Apocaliptica. Observam ca este vorba de 36 de ani, repatizati simetric fata de anul 2000, 17 ani inainte si 17 ani dupa. In perioadele de Apocalips (in cazul Terrei cu o ciclicitate de 26 000 de ani, perioada ai carei parametri fizici corespund miscarii de precesie) este vorba de acumulari de vibratii care se insumeaza, rezultanta lor reprezentand bilantul respectivului ciclu. De rezultanta aceasta depinde directia pe care urmeaza sa o ia civilizatia de pe planeta respectiva. Principiul este acelasi pentu orice sistem si planeta, manifestarile fiind insa diferite, in functie de conditiile specifice fiecareia.


De asemenea, chiar si perioadele apocaliptice ale Terrei difera, dar ceea ce este imprtant este faptul ca acest moment ofera omului posibilitatea de a avea ?acces la o alta vibratie, la alti parametrii ai trairii, ai existentei universale. Catastrofele prezentate in Scriptura pot fi evitate daca omenirea se trezeste si se straduieste mai mult, mai ales ca nu suntem singuri...Multe dintre ele au si fost evitate...

Sa revenim insa la misiunile extraterestre prezente pe Geea. Acestea sunt mai multe si isi au cartierele generale pe teritoriul diferitor tari, in functie de zona in care au mai aterizat in trecut, pe care au locuit-o si pe care o cunosc mai bine.

In urmatoarele randuri ma voi referi la acele misiuni care se desfasoara in zona spatiului romanesc, pentru ca eu de acestea am cunostinta.
Nu voi reveni asupra amanuntului foarte impotant conform caruia civilizatia sumeriana a aterizat prima data si s-a dezvoltat in spatiul Carpato-Danubiano- Pontic, ci voi considera acest fapt deja cunoscut si acceptat.

Am dezvoltat subiectul, aducand dovezile aferente, in alte doua articole, deci nu voi mai reveni. Voi face insa precizarea ca civilizatia sumeriana este cea dintai sosita in acest spatiu. Pe Terra au mai sosit apoi si alte civilizatii extraterestre, una condusa de Iehova, alta de Samiaza ...

Civilizatia care a intemeiat viitorul Imperiu Sumerian a aterizat in aceasta zona si a fost condusa de un mare lider numit Remus. Tot in aceasta zona a locuit pentru o perioada si viitoarea populatie a Egiptului, care a pastrat in memorie existenta acestui mare conducator al lor. El apare in mitologia egipteana sub forma unui de soim si se numeste Seker-Remus.


Se poate observa cu usurinta ca numele viitoarei tari pe care civilizatia extraterestra din spatiul carpatic a intemeiat-o dupa Potop, este Sumer si reprezinta insusi numele conducatorului lor Remus, citit invers.

Tara in care Remus a aterizat cand a sosit pe Terra, avea o alta forma... Era mult mai mare decat zona romaneasca, cuprinzand nordul Bulgariei, Republica Moldova, Serbia, Croatia, Bosnia si Hertegovina si Muntenegru. Trec insa peste aceste aspecte istorico-geografice, precizand ca ele vor face obiectul altor articole si revin asupra a ceea ce civilizatia sumeriana a creat pe teritoriul romanesc, pe timpul perioadei indelungate in care l-a locuit.

Terra detine sisteme pe care extraterestrii le-au construit in epoca in care locuiau la propriu pe planeta, rolul lor fiind acela al conectarii cu informatia, cu vibratia universla. Spatiul ramanesc nu este singurul loc in care a fost creata si lasata o astfel de tehnologie care nu poate fi pusa in functiune decat cand oamenii se vor trezi, totul tinand de vibratie, asa cum voi arata in continuare.

Numaroase masuratori realizate de catre oamenii de stiinta americani si nu numai, au confirmat faptul ca zona de maxim magnetic si energetic se afla in spatiul romanesc si acest lucru devine clar si credibil nu numai datorita masuratorilor dar si a celor ce urmaeaza sa le aflati.

Civilizatia sumeriana a creat in zona in care locuia un sistem unitar de comunicare cu Universul, planeta noastra fiind pe atunci in legatura cu toate celelalte planete ale Sistemului Solar si nu numai.

In zona muntilor Bucegi (estul Carpatilor Meridionali), mai toate varfurile muntoase ascund emitatoare, punctul central fiind Masivul Caraiman, care joaca rolul de amplificator. In interiorul acestor munti sunt ingropate aceste elemente de tehnologie bazate pe cristale, posibilitatea lor de folosire fiind numai mentala.


Emitatoarele sunt coloane de cristal de circa 1000 de metri inaltime si 70 de metri in diametru, imbracate cu un manson format din stancile muntilor. In jurul acestora se afla diverse sali, arhive si laboratoare populate in prezent de membrii acestor expeditii.

Am afirmat anterior ca tehnologia extraterestra lasata de catre civilizatia sumeriana nu poate fi utilizata decat mental. Nimic mai logic si mai inteligent din partea constructorilor, acestia eliminand riscul de a fi folosita de catre persoane nepregatite, in scopuri distructive. O protectie mai buna a lor nici ca se putea.

Fiinta umana poseda un camp biomagnetic propriu si o vibratie proprie. La un anumit nivel vibrational, bineinteles inalt, cristalele lichide din emisfera dreapta a creierului se activeaza, omul devenind atat emitator cat si un excelent receptor al energiei. Pentru a se activa insa aceste cristale lichide este necesar ca persoana sa aiba o viata spirituala si sa traiasca curat. Este singurul mod in care vibratia poate creste si omul se poate trezi. Din nefericire numarul celor care s-au trezit este foarte mic si din acest motiv, vibratia cumulata a tuturor pamantenilor este inca la un nivel nemultumitor.

Exista deci o conexiune interrelationala intre cristalele lichide din creierul uman si cristalele uriase din munti.

Inaltarea nivelului vibrational al omului aciveaza aceste cristale si ele emitand pe o frcventa intra in concordanta cu frecventa de emisie a cristalelor uriase, oferind accesul la tehnologia respectiva.

Oricum, nu suntem capabili sa punem in functiune aceste emitatoare enorme. Daca vom reusi sa o facem, efectul benefic al campurilor de virbratie emise s-ar face simtit pe o raza de 630 de kilometri, folosindu-ne tuturor. In prezent, vibratiile joase sunt dominante la nivelul civilizatiei umane si declansarea brusca a unui astfel de vulcan de lumina ar duce la inlaturarea tuturor acestor zone cu vibratie scazuta, deci orase intregi ar disparea cu desavarsire.

Sfinxul si Babele sunt doua stanci din muntii Bucegi, cu venerabila varsta de 26 000 de ani, care au fost construite de catre oameni, dar nu cu mana ci prin puterea lui mentala. Sfinxul din Muntii Carpati are aceiasi provenienta si tehnica de constructie ca piramida lui Kheops. El ascunde in interior un cristal si impreuna cu Babele, cele doua stanci alcatuiesc instalatii extraterestre. Sfinxul, atat cel din Bucegi cat si cel din Egipt confera accesul la adevarate arhive subterane, dar acesta este un alt subiect...


De asemenea, au ramas din perioada civilizatiei sumeriene sapte orase, ascunse privirii noastre si o retea de canale de legatura intre aceste orase, folosite de catre daci in vremuri de restriste. Ei se refugiau prin aceste canale ori de cate ori situatia o cerea, fiind condusi de catre un initiat care cunostea reteaua. O parte dintre aceste canale au o inclinare verticala, coborand pana in anumite sali, arhive si laboratoare subterane.

Dovada prezentei acestei retele o constituie galeria subterana de o lungime de aproape 100 de kilometri care impanzeste zona Moldovei si a Republicii Moldova, unde tunelele descoperite au primit o intrebuintare practica: au devenit depozite pentru pastrarea vinurilor.

Nu putini au fost cei care au incercat sa forteze descoperirea acestor taine, cautand prin pesteri intrarile in orase, dar au simtit pe propria piele ce inseamna sa-ti doresti a obtine ceva fara sa meriti, fara sa atingi nivelul de intelepciune necesar accesului la aceasta tehnologie.
O alta zona deosebita este cea a Muntelui Rarau (Carpatii Orientali), in care se afla locul de maxima vibratiei a Terrei in prezent. Misiunea extraterestra din acest spatiu isi are sediul sus, deasupra piscurilor numite Pietrele Doamnei si de aici se transmit mesaje celor de pe Marte, prin intermediul unei piramide invizibile cu ochiul liber, dar perceptibila anumitor aparate speciale.

Masivul din partea stanga a stancilor este hangar pentru vehiculele extraterestre ale misiunii extraterestre prezente acolo, afirma scriitoarea mai multor lucrari pe aceasta tema, care semneaza sub pseudonimul Melfior-Ra. ?Daca oamenii interesati ar face inregistrari pe pelicula, ar vedea multe care nu le sunt date sa le vada; de asemenea, cu aparate foarte fine, s-ar putea inregistra semnale auditive.

In ceea ce priveste zona Muntelui Retezat (masiv muntos situat la 45007'-45026' lat.N / 22006'-23014' lg.E, cu o suprafata de 750-800 km2), existenta unei misiuni extraterestre acolo a fost semnalata prin aparitia unei serii de fenomene ciudate.

Din descrierile turistilor aflam ca, in plina zi - pe la orele 11 - din luna iulie 1994, in zona lacului Stevia - Poiana Gemenilor (5-6 km N-E de Vf.Radesu Mare), a tâsnit dintr-o data din spatele unui perete stâncos destul de abrupt, nenumarate raze de lumini de diferite culori, care se invârteau precum spitele unei roti (30 de minute), timp in care un vuiet ca acela produs de furtuna rasuna in intreaga vale (vezi Vf. Papusa, situat la 4 km S-E). Doua luni mai târziu, turistii care si-au asezat cortul in Poiana Gemenilor, in timp ce mâncau de prânz, au fost infasurati intr-o perdea de raze colorate. Se spune ca in Retezat pluteste o atmosfera stranie; toti locuitorii se prefac nestiutori, dar privirile ii tradeaza - se tem.


De asemenea, tot la semnalarea turistilor despre existenta unor energii stranii absolut inexplicabile in zona Vârfului Gugu care, in anumite ore din noapte "dispare" cu desavârsire, un numar de 7 specialisti s-au deplasat in acea zona, stabilindu-si tabara - in noaptea de 4 august 1991 - in apropiere de Vf.Gugu. Cu acea ocazie, membrii comisiei au consemnat aparitia unei "explozii luminoase" care parea ca iese chiar din munte, in apropierea cabanei si lacului Bucura din Muntii Retezat. Culmea este ca "explozia luminoasa" care a tâsnit spre cer, a luat cu ea Vârful Gugu! Intreaga noapte, membrii comisiei nu au putut atipi din pricina unor "apasari atmosferice", care le provocau o acuta surescitare.

Dupa "pulverizarea" avionului IL-14 care se indrepta in directia Vf.Gugu - noaptea de 13-14 august 1991 - in Curmatura Bucurii (Retezat), in aceeasi zona, la poalele Vf. Gugu, s-a deplasat cea de-a doua comisie constituita din 10 specialisti care, in cele doua zile de observatii 17-18 august 1991, au consemnat spaime fara motiv, acute senzatii de sufocare, in special noaptea, asociate exploziilor luminoase, linistea unui peisaj devenit brusc "martian" si impresia ca sunt supravegheati de "ceva", "cineva" cu staruinta.


Acestea sunt doar cateva dintre dovezile prezentei misiunilor extraterestre in zona romaneasca. Fapul ca se afla aici in prezent nu este cel mai important lucru. Ceea ce este cu adevarat important este implicarea nostra in lucrarea desfasurata pentru a putea depasi aceasta perioada dificila, fara probleme. Ramane de vazut daca uriaselor eforturi depuse de ei le vom raspunde cu un minim de bunavointa si lupta pentru viata nostra si a intregii planete si mai ales cum vom depasi ca umanitate actuala perioada apocaliptica.


Bibliografie:
· "Viata pe Geea", vol. I - editura Solteris, Piatra Neamt, 1996
· Constantin N. Barbulescu - "Primele forme ale scrierii de pe mapamond sunt rezultatul dezvoltarii
unui popor civilizator" (art)
· "Sa ridicam valul de pe tainele neamului" - Alexandra Tone (art) Revista fenomenelor paranormale


Autor: Isabela Iorga