marți, 28 august 2012

Horoscopul Divin: Puterile ascunse ale fiecarei zodii

Cum isi folosesc semnele astrologice atuurile dobandite din partea divinitatii.

Descopera puterea ascunsa a zodiei tale si afla cum poti s-o utilizezi in avantajul tau:

BERBEC
 

Permanet stapan pe sine, agresiv si imprudent, Berbecul este o persoana rebela din nastere. II place sa sfideze regulie pentru a se impune cu autoritate. Dornic de manifestare, ii poate obosi pe cei din jur cu energia lui. Detine puterea convingerii ai a manipularii. Pentru a-si atinge idealurile superioare in viata nu va ezita sa apeleze la orice truc pentru a iesi invingator. Divinitatea o sa-l rasplateasca pentru generozitate si curaj. Taria de caracter este o alta calitate de pret a nativului.  
 

TAUR
 

Este un semn stabil care isi canalizeaza toata energia asupra confortului personal. Caminul si mediul care il inconjoara au o mare influenta asupra personalitatii sale. Nativul din zodia Taur se gandeste foarte bine si apoi actioneaza. Nevoia de siguranta il determina sa actioneze mereu cu prudenta. Este tacut dar nu-i lipseste spiritul de conducator. Puterea lui ascunsa este autoritatea pe care o dezvaluie in momentele tensionate. Detine simtul comunicarii si isi asuma in mod inconstient o buna parte din responsabilitatile celorlalti. 
 

horoscop divinitatesursa foto: shutterstock.com

GEMENI
 

Acest semn se defineste prin dualitate si in general aloca o mare atentie detaliilor din jurul sau. Este capabil sa se adapteze cu usurinta in orice mediu si este inclinat catre latura emotionala vietii. Curiozitatea care il domina ii aduce deseori intr-o postura nepotrivita si cei din jur nu le acorda o incredere prea mare. Cu scopul de a cunoaste adevarul, isi utilizeaza abilitatile in comunicare si forta de convingere. Intuieste foarte bine cum gandesc cei din jurul sau si aceasta abilitate ii ajuta sa ia deciziile corecte in viata. 

RAC
 

Nu pare genul care sa actioneze cu tenacitate, dar nativul zodiei Rac intuieste foarte bine pericolele care il pandesc. Permanent pregatit sa protejeze ceea ce iubeste, are grija sa nu se amestece niciodata in actiuni riscante. Se declara emotiv si sensibil, dar odata provocat stie sa isi protejeze interesele. Divinitatea l-a inzestrat cu puterea de a presimti anumite evenimente. Cand anticipeaza anumite actiune isi pregateste tacticos un plan de lupta ca sa nu fie prins pe picior gresit.

LEU
 

Ambitia, calitatea lui majora ii aduce foarte multe reusite in viata dar si incercari menite sa ii testeze tenacitatea. Leul este dornic sa detina controlul si sa iasa in evidenta printr-o imagine impecabila. A fost inzestrat cu puterea ascunsa a organizarii si gratie acestui atu reuseste sa se faca remarcat. Isi atrage admiratia celorlalti, dar starneste si invidia. Multi ar vrea sa ii descopere vulnerabilitatea din spatele privirii ferme si imperturbabile. 
 

zodiac divinitatesursa foto: shutterstock.com

FECIOARA
 

Este unul din semnele zodiacului care poseda un simt fin al observatiei. Grijului si interiorizat, isi ia intotdeauna masuri de precautie inainte de a pasi pe terenuri necunoscute. Nu este foarte comunicativ, dar poseda o arta aparte a preciziei si de aceea reuseste sa fie deseori cu un pas in fata celorlalti. Tinde catre latura spirituala a vietii. Forta divina l-a inzestrat cu rabdare si constiinciozitate, asadar va sti sa aleaga mereu calea corecta la rascurce de drum.
 

BALANTA
 

Balanta este un semn inzestrat cu un temperament afectuos si chibzuit. Reuseste sa stabileasca relatii stranse cu toate persoanele care ii sunt alaturi si stapaneste foarte bine arta de a conversa. Are bine inradacinat simtul dreptaii si in drumul vietii va incerca sa nu se abata de la el. Are o sensibilitate crescuta dar indecizia ii poate crea dificultati in intimitate. Puterea ascunsa a nativului consta in creativitatea fara limite care il ajuta sa se regaseasca.  
 

SCORPION
 

Acest semn este inzestrat cu o personalitate puternica si un farmec interior care ii permite sa se bucure de admiratia celor din jur. Pe unde trece seamana confuzie si nelamuriri. Ii place sa vorbeasca pe jumatate si intentionat lasa loc liber interpretarilor. Latura spirituala a nativului este puternic dezvoltata. Scorpionul simte cand este in primejdie si se adapteaza din mers schimbarilor. Are puterea de a-si schimba rapid starea de spirit in functie de ceea ce il inconjoara. 
 

sursa foto: shutterstock.com

SAGETATOR
 

Focul ii domina gandirea si personalitatea. Sagetatorul este interesat de orice ii poate aprofunda universul de cunoastere. Iubeste calatoriile, aventura si tinde catre o viata plina de nepravazut si dinamism. Oricat si-ar dori, nu cade intotdeauna in picioare. Insa, chiar daca este la pamant gaseste imediat o cale pentru a se readapta. Poseda forta uimitoare a miscarii care il ajuta sa ajunga mereu acolo unde isi doreste. Are idealuri inalte si indiferent de circumstante va incerca mereu sa nu isi neglijeze indatoririle.

CAPRICORNUL

Capricornul defineste o persoana care nu obisnuieste sa isi exteriorizeze foarte usor sentimentele. Atunci cand o face, cu siguranta are un motiv foarte bine intemeiat. Isi sustine cu tarie punctul de vedere sau urmareste sa isi atinga un ideal inalt. Este retinut de obicei, dar stie sa se mobilizeze ca sa obtina ce isi doreste. Asculta fiecare sfat primit si anumite cuvinte reusesc sa-l influenteze intr-un mod aparte. Stie sa pastreze secrete si detine puterea premonitiei. Precautia este a doua sa natura. 
 

VARSATOR
 

Se simte adesea neinteles si cauta mareu sa desluseasca intelesul din spatele cuvintelor. Ii place sa traisca inconjurat de echilibru si armonie, de aceea isi alege atent persoanele care ii stau aproape. Stapaneste excelent arta comunicarii si reuseste sa se integreze cu usurinta in orice comunitate. La nevoie adopta insa un comportament riguros si rezervat. Urmareste sa descopere intai ce gandesc ceilalti, apoi isi daruieste increderea.  

sursa foto: shutterstock.com

PESTI

Viseaza cu ochii deschisi dar le este teama sa porneasca in cautarea idealurilor. Nativii din zodia Pesti sunt persoane sensibile  si emotive. Au o personalitate duala si de aceea isi schimba foarte repede starea de spirit. Nu stapanesc foarte bine arta comunicarii dar stiu sa priveasca dincolo de cuvinte. Divinitatea i-a inzestrat pe nativi cu darul premonitiei. Permanent  pregatiti sa intervina pentru a-si apara linistea, gasesc forta de a reactiona promt in situatiile critice. In aparenta rezervati, ascund trairi puternice si prezenta de spirit. 


5 mesaje cunoscute de viaţă dar care iti fac rau. Renunta la ele!


sfatulparintilor.ro mesaje de viata
Viaţa ne oferă multe lecţii, însă nu de puţine ori familia, mediul în care creştem ne bombardează cu informaţii care se concretizează în idei preconcepute pe care le asimilăm şi noi.

Iată 5 lecţii pe care n-ar mai trebui să le crezi, ca să fii sigur că te vei bucura cum se cuvine de viaţă.



1. Contează ceea ce cred alţii despre noi
Dacă o dau în bară, oamenii vor avea o părere proastă despre mine. Iar acest mod de gândire a dus la depresie, sinuncidere sau crime. Aminteşte-ţi momentele în care ai vrut să demarezi o acţiune însă gândul la ce ar crede alţii despre tine te-a oprit. Şi cât ai regretat după… Pentru o secundă imaginează-ţi că nu-ţi pasă deloc despre cum te văd alţii. Nu-i aşa că te simţi minunat? Rămâi în această stare.



2. Trebuie să fim raţionali când luăm decizii
Capacităţile noastre raţionale sunt mult mai supuse erorilor decât creierul emoţional. De multe ori, problemele complexe sunt mai uşor rezolvate dacă ne bazăm pe instinct. Încearcă un experiment simplu: în momentul în care ai de luat decizie, indiferent dacă este vorba de filmul la care să mergi sau la casa pe care vrei s-o cumpei în loc să contabilizezi plusurile sau minusurile fiecărei alegeri fii atent la mesajele pe care ţi le transmite corpul pentru fiecare opţiune în parte. Observă când acesta este tensionat şi când se relaxează.


3. Fetele frumoase obţin tot ceea ce este mai bun
Ei bine, lucrurile nu stau întotdeauna aşa. Este adevărat că în majoritatea cazurilor o fată frumoasă cu un corp atrăgator primeşte tratament preferenţial, însă orice monedă are două feţe: în vreme ce toată lumea se uită la ele, nimeni nu le vede cu adevărat. Orice femeie superbă măritată are un soţ care s-a căsătorit fie cu sânii ei, fie cu chipul angelic, fără să dea vreo importanţă sufletului.



4. Dacă toate visele mele devin realitate, atunci viaţa ar fi perfectă
De fapt, oamenii care au tot ce-şi doresc sfârşesc în clinici de reabilitate, pe treptele tribunalelor sau în închisoare. Asta pentru că bogăţia are şi efecte adverse, aşa cum se întâmplă şi cu medicamentele. Practic, orice lucru care ne face bine poate să ne facă şi rău. Ciudat sau nu, în momentul în care începi să te detaşezi puţin de lucrul pe care ţi-l doreşti cu ardoare acesta se materializează. Pentru a atrage ce-ţi doreşti, trebuie să te bucuri ca şi cum ai fi deja în posesia acelui lucru. Bucuria, şi nu lucrul în sine, este cheia.



5. Pierderea este teribilă
De teama pierderii stabilităţii, oamenii renunţă la a mai fi ei înşişi. Zâmbesc când sunt trişti, se prefac că îi plac oamenii care îi aplaudă. Fiecare dintre noi are asemenea experienţe. Însă, după ani, realizezi că acea piedere nu ar fi fost deloc cataclismul pe care ni-l imaginam. Adevărata tragedie ar fi să-ţi pierzi sufletul şi inima. Nimic altceva nu contează.

Horoscop carti de Tarot 27 august – 2 septembrie 2012

thumbmed_articole_Tarot
Este o etalare saptamanala pentru fiecare zodie in parte. Se vor folosi cartile din Tarotul Zen a lui Osho, cate o carte pentru fiecare zodie, reprezentand mesajul cartilor si ghidarea oferita de acestea pentru o saptamana. Sa vedem ce vor cartile sa va comunice pentru saptamâna 27 august – 2 septembrie 2012.

Berbec – Lenea / 9 de Apa
Cifra noua simbolizeaza lucruri aproape indeplinite, aproape finalizate sau aproape perfecte. In aceasta perioada, dorintele iti sunt indeplinite si ai parte de tot ce ai nevoie. Simti multumire de sine, satisfactie si armonie, victorie si succes. Poti sa te bucuri de o perioada bogata din viata ta, in care nu duci lipsa de absolut nimic. Eventuale probleme se rezolva mai bine decat ai crezut si toate grijile dispar. Aceasta carte te incurajeaza sa nu te atasezi de acest rezultat, pentru ca totul este trecator de la un moment la altul. Bucura-te de roadele muncii si apoi mergi mai departe. Calatoria nu s-a incheiat, e timpul sa mergi mai departe. In continuare, te asteapta nenumarate surprize si transformari!

Taur – Abundenta / Regele de Curcubeu
Te bucuri de o perioada echilibrata, din punct de vedere fizic, mental si energetic. Esti in spatiul in care totul e posibil, avand incredere in tot ceea ce este, cu detasare si acceptare. Ai parte de castiguri materiale, de crestere si vindecare spirituala. Incepi sa-ti folosesti noi talente de pe urma carora o sa ai mult de castigat. Te simti inspirat si creativ, potentialul este enorm si nu ai nevoie de nimeni, care sa te impinga de la spate. Cei din jur te vor percepe altfel, decat au facut-o pana acum. Asuma-ti cine esti si lasa-ti darurile sa se manifeste. Abundenta se revarsa asupra ta. Ti s-au armonizat atat aspectele masculine, cat si cele feminine. Te simti bine in pielea ta si asta emani.

Gemeni – Lasarea in voia curentului / As de Apa
Fiecare moment ne ofera optiunea de a intra in apele vietii si de a pluti pe ele, sau de incerca sa inotam impotriva curentului. Aceasta carte te face sa realizezi ca a sosit momentul sa nu te mai impotrivesti curentului, mai exact vietii, Sursei. Lasa Sursa sa-si indeplineasca magia. Si aceasta magie intotdeauna va lucra pentru folosul tau cel mai mare, doar daca te predai in fata ei. Daca vrei sa vezi usile deschizandu-se in viata ta, detaseaza-te de ceea ce spune ego-ul tau si permite-ti tie insuti sa traiesti din acest loc divin. Asa incepi sa recunosti o inteligenta puternica si organizatoare, care este in toate lucrurile si lucreaza cu tine si pentru tine. Lasa-te trait de Viata!

Rac – Izolarea / 3 de Nori
Uneori, ne ascundem emotiile, chiar si fata de noi insine. Asa ajungem sa fim rigizi, impietriti, blocand iubirea si blandetea sa curga. Ai ales sa te izolezi si sa tii totul in tine. De fapt, suferi mult din cauza faptului ca iti este foarte greu sa te desprinzi de ego. Ego-ul duce la izolare, izolarea duce la impietrire si energia nu mai circula liber. Da-ti voie sa fii vulnerabil si sa plangi, sa dai drumul la tot ceea ce te apasa. Exprima-ti sentimentele si topeste gheata. Cea mai mare putere consta in a fi vulnerabil. Alege sa fii sincer, spune adevarul si elibereaza-te! Cand te izolezi de tine, te izolezi de iubirea neconditionata si de toti cei dragi. Daca nu-ti place lumea in care traiesti, schimb-o, dar incepand cu tine!

Leu – Succesul / 6 de Foc
Este o carte a victoriei, a implinirii, a bucuriei, a vestilor bune, recunoasterii, multumirii si in unele cazuri, chiar a satisfactiei. In planul constiintei noastre, simbolizeaza faptul ca lupta noastra pentru recunoastere si claritate, intr-o problema anumita, va avea succes. Astfel, ea poate anunta mult ravnita eliberare de grijile, care ne-au facut viata amara. Mai mult, ea poate indica o faza ascendenta, in care vom dobandi acea siguranta necunoscuta noua, datorita unei increderi sporite in propriile forte. Pornind de la acest fapt, ea poate capata semnificatia cheie pentru aceia care se considerau pana acum, intotdeauna, de partea invinsilor si care se vad in situatia de a trece in tabara invingatorilor.

Fecioara – Amanarea / 4 de Nori
Te poti afla intr-o perioada de recuperare, din cauza oboselii fizice, psihice sau mentale, in singuratate si asteptare. Parca ai fi inchis in casa si te uiti pe fereastra, unde este tot spectacolul vietii si alegi sa nu participi la el, alegi sa amani, pentru ca te-ai blocat in minte. Treci printr-un proces, la sfarsitul caruia te poti elibera de multe limitari si judecati. Tu esti singurul care sta in calea ta. Adu-ti aminte de umor si ca nu tot timpul trebuie sa ne luam in serios. Suntem produsul alegerilor noastre, tu ce alegi? Sa stai in frica, in minte si durere? Sau sa iesi afara si sa te lasi purtat de viata? Magia si miracolele se afla in momentul prezent. Zambeste, deschide-ti inima si iesi la joaca!


Balanta – Constiinta / As de Nori
Ai devenit constient de sine si aceasta intelegere transcende corpul, mintea si tot ceea ce exista. Datorita acestei intelegeri vei trece mai usor peste probleme si obstacole, armonizand mai usor energiile din jurul tau. Aceasta carte simbolizeaza triumful vointiei si al claritatii. Asteapta-te la o victorie sigura, prin increderea in tine. Buddha reprezinta constiinta pura, la care ajung toti cei care devin stapanii mintii lor. Ei stiu sa se foloseasca de ea, la fel ca un stapan de slujitorul sau. Incepi sa traiesti clipa, avand incredere incotro te va duce Sursa ta. Incepi sa te detasezi de rezultate. Nu mai esti persoana, care face ca lucrurile sa se intample, le permiti sa apara. Lupta a disparut.

Scorpion – Prietenia / 2 de Apa
In ultimul timp, ai lucrat in a te armoniza pe toate palierele fiinte tale, dizolvand unele blocaje in relatia cu tine. Ti-ai deschis inima, ai realizat ca meriti sa primesti si sa oferi, si ai inceput sa lasi iubirea sa curga neconditionat. Acum esti pregatit sa te manifesti autentic. Ai dat drumul la atasamente, la nevoia de atentie, la ideea de a te implini prin celalalt. Incepi sa abordezi fiecare relatie ca pe o intalnire intre doi maestri, care au ceva de invatat unul de la celalalt. Doi maestri care sunt expresiile diferite ale aceleasi esente. In aceasta perioada, atragi in viata ta noi relatii, parteneriate, proiecte, poate o iubire noua sau iti imbunatatesti relatia cu pertenerul. Nu atragi in viata ta ceea ce iti doresti, ci atragi ceea ce esti.

Sagetator – Vindecarea / Regele de Apa
Daca mintea dispare cu desavarsire, ranile se vindeca instantaneu. Ego-ul este cel care intretine ranile, din cauza lui intreaga ta fiinta este o rana vie, pe care o porti pretutindeni. Cand te desprinzi de iluziile mintii, iti reamintesti ca esti o fiinta completa si accepti lucrurile asa cum sunt. Vei simti in fiinta ta o energie, pe care nu ai mai simtit-o pana acum. Aceasta atitudine de acceptare si de deschidere iti va permite sa te vindeci atat pe tine cat si pe ceilalti. Traiesti o perioada, in care rainile, adanc ingropate ale trecutului, revin la suprafata constiintei, dar numai pentru a fi vindecate. Poti vindeca relatia cu tatal, partenerul, seful, fratele sau cu partea ta masculina, prin asumarea puterii personale.

Capricorn – Sursa / As de Foc
Traim intr-o lume, in care toate lucrurile sunt posibile. Este aceasta inteligenta divina, organizatoare, care sustine totul, Sursa. Reconectarea la Sursa este posibila prin dizolvarea iluziei separarii de ea. Ego-ul are un sistem de credinte foarte puternic, in care “cine sunt” este separat de toti ceilalti. Crede ca este separat si de tot ceea ce ii lipseste si de tot ceea ce ar vrea sa aiba. Conecteaza-te cu tine, cu Sursa, si lasa pasiunea si entuziasmul sa se manifeste prin tine. Lasa Sursa sa-si indeplineasca magia. Aceasta magie va lucra intotdeaua pentru folosul tau cel mai mare, doar daca te predai in fata ei. Aceasta carte sustine noile inceputuri, energie noua, putere noua, un proiect nou, relatii noi.

Varsator – Renasterea / 10 de Nori
Simti ca este timpul sa faci ceva, simti nevoia de schimbare, de un nou inceput, in care sa-ti dozezi mai bine energia. Nu mai vrei sa te complaci in limitarile mintii, sa te simti sufocat si sa pierzi timp si energie. Aceasta carte reprezinta o renastere dupa dizolvarea vechilor tiparuri si rezistente. Important este sa vezi darurile si invataturile, apoi sa-ti continui drumul. Ai trecut prin niste transformari la nivel fizic, mental si energetic. Aceste noi reajustari te-au ajutat sa te armonizezi. Cand tu te schimbi, lumea intreaga se schimba, in jurul tau. Cand esti in armonie cu tine, esti in armonie si cu ceilalti. Esti dispus sa te dezvolti in moduri, care sa te implineasca. Multumeste vechilor structuri mentale si da-le drumul. Alege in mod constient sa te manifesti asa cum simti si nu asa “cum trebuie”.

Pesti – Saltul / XI Arcana Majora
Curajul reprezinta puterea noastra de-a accepta ca lucrurile, uneori, nu sunt perfecte, ca nu primim totul gratis sau ceea ce vrem si ca trebuie sa infruntam obstacole in drum spre indeplinirea telurilor. Cartea inseamna forta, energie, curaj, succes prin rezistenta, perseverenta, dar si mari incercari. Ori de cate ori ne confruntam cu o situatie foarte dificila, avem de ales: fie o putem respinge, invinovatind pe altcineva pentru greutatile prin care trecem, fie putem accepta provocarea, confruntandu-ne cu ea. Atitudinea din urma este singura, care conduce la cresterea interioara. Este inutil sa lupti impotriva provocarilor vietii, sa incerci sa le eviti sau sa le contesti.

Sursa:  Sfatulparintilor.ro

Cei mai destepti oameni ai planetei


Site-ul SuperScholar.org a realizat un top al celor mai deştepţi oameni aflaţi în viaţă, iar celebrul fizician Stephen Hawking , imobilizat într-un cărucior cu rotile ,  ocupă abia poziţia numărul şase, informează Realitatea.net.
Topul nu a ţinut cont numai de IQ-ul persoanelor, ci şi de realizările pe care acestea le-au avut.
La nivel mondial, 50% dintre oameni au IQ-uri cuprinse între 90 şi 110, 2,5% dintre oameni suferă de retard mintal (IQ sub 70%), 2,5% au o inteligenţă de nivel superior (IQ peste 130), iar numai 0,5% dintre oameni sunt geniali (IQ de peste 140). Iată topul celor mai mari genii aflate în viaţă:
1. La vârsta de 14 ani, Christopher Hirata (în prezent în vârstă de 30 de ani) studia deja la Institutul de Tehnologie din California, iar numai doi ani mai târziu s-a angajat la NASA, lucrând la un proiect de colonizare a planetei Marte. A obţinut doctoratul în astrofizică la vârsta la care majoritatea oamenilor termină facultatea. Are un IQ estimat de 225.
2. Terrence Tao (37). La 24 de ani, Tao a devenit cel mai tânăr profesor din istorie al Universităţii California din Los Angeles. Are un IQ de 230.
3. Sir Andrew Wiles (59 de ani). În 1995, matematicianul britanic Sir Andrew Wiles a dus la bun sfârşit o provocare ce le-a provocat nopţi nedormite multor matematicieni pe parcursul a 357 de ani: a demonstrat marea teoremă a lui Fermat, considerată drept cea mai dificilă problemă de matematică din lume. Sir Andew Wiles are un IQ estimat de 170.
4. Kim Ung-Yong (50 de ani). La vârsta de doi ani, sud-coreeanul Kim Ung-Yong vorbea patru limbi, iar la vârsta de patru ani citea deja cursuri care se predau la universitate. Remarcându-i extraordinarul talent, NASA l-a invitat la vârsta de 8 ani în Statele Unite pentru a-l ajuta să se dezvolte la capacitatea sa maximă. S-a întors ulterior în Coreea de Sud, unde îşi desfăşoară o prodigioasă activitate ştiinţifică. Kim Ung-Yong are un IQ de 210.
5. Judit Polgar (36 de ani, IQ de 170). La vârsta de 15 ani, Polgar a devenit cel mai tânăr mare campion de şah din lume, detronându-l pe Bobby Fisher.
6. Fizicianul Stephen Hawking (70 de ani), care are un IQ de 160.
7. Rick Rosner (52 de ani, IQ de 192). Scenaristul de televiziune Rick Rosner nu corespunde percepţiei pe care publicul o are despre genii. A lucrat ca stripper, ospătar şi bodyguard înainte de a-şi începe cariera în media.
8. James Woods (65 de ani, IQ de 180). Cunoscutul actor a fost de mic extrem de talentat la matematică, însă a renunţat la studiile la MIT în favoarea celor de actorie.
9. Garry Kasparov (49 de ani, IQ de 190). Chiar dacă a luat bătaie la un moment dat de la un calculator, Kasparov este unul dintre cei mai mari şahişti din lume. A renunţat la sport în 2005 şi a candidat ulterior la preşedinţia Rusiei. Şi-ar putea petrece următorii cinci ani de închisoare, fiind acuzat că a lovit un poliţist în timpul unui protest de susţinere pentru membrele trupei punk Pussy Riot.
Sursa:  www.2012en.ro 


Источник:http://www.2012en.ro/2012/08/cei-mai-destepti-oameni-ai-planetei/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FaMYX+%282012+Era+Noastra%29



Источник:http://www.2012en.ro/2012/08/cei-mai-destepti-oameni-ai-planetei/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FaMYX+%282012+Era+Noastra%29



Источник:http://www.2012en.ro/2012/08/cei-mai-destepti-oameni-ai-planetei/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FaMYX+%282012+Era+Noastra%29


Turcia: Israelul profită de războiul din Siria


Туреция министр иностранных Ахмет Давутоглу
Ahmet Davutoglu. Foto: EPA
Ministrul de Externe turc, Ahmet Davutoglu, a criticat Israelul şi a condamnat planurile legate de construirea de locuinţe pentru evrei în Ierusalimul de Est.
Davutoglu a declarat: „În perioada în care atenţia comunităţii internaţionale este concentrată asupra evenimentelor din Siria, Israelul foloseşte situaţia creată în interesele sale şi continuă politica de construire de colonii evreieşti care contravine dreptului internaţional. Este o greşeală serioasă şi o piedică serioasă în calea procesului de pace şi reglementării conflictului arabo-israelian”.
Ministerul de Externe israelian a comentat această declaraţie menţionând că tentativele de a lega evenimentele dramatice ce au loc în întreaga lume de construcţiile din Ierusalimul de Est nu au nicio legătură.

De ce tinem post intr-o zi de sarbatoare [29 august] ?


Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul este prăznuită pe 29 august, fiind considerată zi de post. Ni se cere să postim ca să nu ne asemănăm cu Irod, care din cauza ospăţului fără măsură, a cerut ca Salomeea să-i danseze şi drept răsplată i-a oferit capul Sfântului Ioan Botezatorul.
Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul este numită Crucea Mică, scrie crestinortodox.ro.
În trecut, oamenii care făceau păcate grele, furau, ucideau, tâlhăreau, ca să fie iertaţi, ţineau un post foarte aspru, netrecut în calendarul ortodox, numit de la Cruce pan’ la Cruce, adică de pe 29 august până pe 14 septembrie, când se sărbătoreşte Înălţarea Sfintei Cruci.
Traditia spune că, în ziua de 29 august, creştinii trebuie să ţină post negru sau aspru în care sunt permişi doar struguri şi apă. Nu se bea vin roşu, deoarece în credinţă acesta reprezintă sângele Botezătorului.
Nu se manâncă fructe sau legume roşii şi nici varză pentru că pe varză ar fi fost tăiat capul profetului. De asemenea, nu se mănâncă fructe rotunde, nuci, mere, pepene care au forma capului.
În această zi, nu se taie nimic cu cuţitul, totul se rupe cu mâna şi nu se mănâncă fructe şi legume în cruce, pepene şi usturoi. Se mai spune că din această zi începe şi frigul toamnei aşa cum fiecare om este cuprins de friguri, de fapt, frisoane, când află felul în care a fost să moară Sfântul Ioan Botezătorul.

Deşi ziua de pomenire a Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul a fost rânduită de Biserică zi de post şi de doliu, unele lăcaşuri de rugăciune, biserici de mir sau de mănăstire îşi serbează în mod deosebit mâine hramul. Credincioşii au posibilitatea să se închine la părticele din moaştele Sfântului Ioan Botezătorul aflate la Biserica “Sfântul Vasile cel Mare” – Victoria din Bucureşti şi la Mănăstirea “Sfântul Ioan Botezătorul” – Lipniţa, din judeţul Constanţa, scrie ziarul Lumina.
În fiecare an, în Arhiepiscopia Tomisului, la 29 august, de pomenirea Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul, este o zi de sărbătoare şi de pelerinaj la Mănăstirea “Sfântul Ioan Botezătorul” – Lipniţa (foto) care adăposteşte o părticică din moaştele Sfântului Prooroc şi Înaintemergător al Domnului. Cu ocazia hramului acestui aşezământ monahal, Înalt Preasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va săvârşi mâine Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de slujitori în biserica mare a mănăstirii. Credincioşii care vor participa la sărbătoarea mănăstirii vor avea posibilitatea să se închine la racla cu părticele din moaştele Sfântului Ioan Botezătorul şi la moaştele Sfântului Mucenic Dasie de la Durostorum care vor fi aşezate spre închinare într-un baldachin, alături de o copie a unei icoane a Maicii Domnului făcătoare de minuni din Rusia. Programul sărbătorii la Mănăstirea Lipniţa va începe în seara aceasta, de la ora 19:30, când se va oficia slujba Privegherii mari. După rânduiala mănăstirească, Privegherea va fi continuată de la ora 03:00 cu Sfânta Liturghie în paraclisul mănăstirii, închinat Sfântului Mucenic Dasie. Miercuri, 29 august, de la ora 9:00, Înalt Preasfinţitul Arhiepiscop Teodosie va săvârşi Sfânta Liturghie. Prăznuirea hramului se va încheia cu o agapă frăţească pentru toţi credincioşii prezenţi. Mănăstirea Lipniţa este situată în comuna Lipniţa, din judeţul Constanţa, pe Drumul Naţional 3, între Mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei şi Mănăstirea Dervent.
Sărbătoare în Arhiepiscopia Bucureştilor
Credincioşii se pot închina la moaştele Sfântului Ioan Botezătorul şi la Biserica “Sfântul Vasile cel Mare” – Victoria, din Bucureşti. Astăzi se vor oficia slujba Vecerniei şi Acatistul, iar mâine, Sfânta Liturghie. Cunoscută şi ca Biserica Sfintei Cruci, deoarece aici se află şi o părticică din Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci, sfântul lăcaş este situat pe Calea Victoriei, peste drum de Muzeul “George Enescu”. Şi biserica Parohiei “Sfântul Ioan” – Piaţă, din Protoieria III Capitală, îşi serbează miercuri hramul. Biserica face parte din cele opt biserici translate în vremea comunismului pentru a fi salvate de la demolare. În Protoieria Câmpina, din Arhiepiscopia Bucureştilor, îşi sărbătoresc ocrotitorul credincioşii din Parohia Măgureni 2, judeţul Prahova, înfiinţată în 1990.
Credincioşii de la Parohia Radila, din Protopopiatul Ploieşti, judeţul Prahova, conform tradiţiei locale, îl prăznuiesc pe ocrotitorul lor două zile, miercuri şi joi, prin Sfânta Liturghie şi agape frăţeşti.
Hramuri în alte oraşe
În Arhiepiscopia Iaşilor, sărbătoare mare va fi la Mănăstirea Secu, judeţul Neamţ, aşezământ monahal ce îşi sărbătoreşte hramul. Sărbătoarea Mănăstirii Secu va continua şi joi, când sunt prăznuiţi Sfântul Varlaam, mitropolitul Moldovei, ale cărui moaşte mănăstirea le adăposteşte, şi Sfântul Ierarh Ioan de la Râşca şi Secu, canonizat în anul 2008, pe 5 iunie, alături de alţi sfinţi nemţeni.
În Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, la Mănăstirea Cotmeana se va prăznui al doilea hram al acestui aşeză-mânt monahal, care a fost reînfiinţat în 1991. Mănăstirea este ctitoria lui Radu I Voievod. Este un monument de sinteză, reprezentativ pentru asimilarea şi dezvoltarea arhitecturii munteneşti din secolul al XIV-lea.
În Arhiepiscopia Râmnicului, hram este la Mănăstirea Cornetu, fost schit de călugări ce se află la aproximativ 50 km nord de Râmnicu Vâlcea, în satul Călineşti, judeţul Vâlcea. Schitul a fost ctitorit de vornicul Mareş Băjescu şi soţia sa, Maria, în anul 1666.
În sărbătoare se află şi Biserica “Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul” din Reuseni, sat situat la o distanţă de aproximativ 15 km sud-est de municipiul Suceava. Această biserică este considerată a fi una din ultimele ctitorii ale lui Ştefan cel Mare, fiind construită în perioada 1503-1504. Ansamblul bisericesc din Reuseni a fost inclus pe lista monumentelor istorice din judeţul Suceava din anul 2004.
De asemenea, sărbătoare este şi în municipiul Vaslui, unde credincioşii sărbătoresc hramul altei biserici ctitorite în anul 1490 de Sfântul Voievod Ştefan cel Mare. La început, această biserică a fost folosită ca paraclis al curţii domneşti, construit în memoria victoriei asupra turcilor la Podul Înalt.


Источник:http://www.2012en.ro/2012/08/de-ce-tinem-post-intr-o-zi-de-sarbatoare-29-august/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FaMYX+%282012+Era+Noastra%29



Источник:http://www.2012en.ro/2012/08/de-ce-tinem-post-intr-o-zi-de-sarbatoare-29-august/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FaMYX+%282012+Era+Noastra%29


A doua umilire a românilor


румыния парламент румыния импичмент
Foto: EPA
Vă prezentăm în continuare un articol al domnului Marian Rădulescu.
"Pe 27 august s-a consumat şedinţa parlamentară în cadrul căreia s-a dat citire hotărârii Curţii Constituţionale privind invalidarea referendumului pentru demiterea lui Băsescu. Atitudinea parlamentarilor USL, care la început au declarat că boicotează această şedinţă prin nerealizarea cvorumului de prezenţă, apoi s-au răzgândit şi ca la comandă s-au întors cuminţei la locurile lor, a fost o veritabilă trădare a electoratului pe care-l reprezintă, adică acei 7,4 milioane de oameni care au votat DA la referendum. Aceşti oameni au fost aidoma lui Isus Nazarineanul pe drumul Golgotei, scuipaţi în obraz. Prima oară, de către această CCR, a doua oară de către "aleşii poporului" care trebuiau să-i reprezinte şi să-i apere, aşa cum au promis de atâtea ori. Iar liderii Ponta şi Antonescu au dat dovadă de laşitate, plecând în străinătate cu "treburi importante". Prima impresie făcută de cei doi, ar fi frica de Băsescu; acesta a ameninţat că, la întoarcerea sa, va pedepsi pe autorii "loviturii de stat". Însă, încet dar sigur, se conturează altă impresie, cu adevărat urâtă: aceşti "aleşi ai poporului" instalaţi în înaltele instituţii ale statului, sunt lacheii umili ai puterilor occidentale, care execută întocmai ordinele primite, care pun la mezat fără condiţii România şi poporul său. Iar poporul român, cel care i-a instalat comod în marile dregătorii, nu reprezintă nimic. Pe ei îi interesează numai averile fără număr ce le-au obţinut!
Aşadar, Băsescu va reveni în funcţie, spre uşurarea liderilor UE şi SUA. Şi, bineînţeles, spre uşurarea presiunii pe care euro şi dolarul au pus-o pe leul românesc de la începutul acestor acţiuni politice, mai precis a acestui bâlci care a bulversat România degeaba. Este clar că Băsescu va continua politica pe care a făcut-o până acum. Cu mai multă forţă chiar, căci are de realizat nişte obiective trasate de "marele licurici", care nu au fost îndeplinite: avioanele F 16, zăcămintele de la Roşia Montana, gazele de şist... Nu mai vorbesc de noua organizare teritorială, de reducerea în continuare a numărului de spitale, de polarizarea socială extremă! Iar cei 7,4 milioane de oameni, părăsiţi deja de aleşii lor, vor fi ţinta predilectă a vendetei prezidenţiale. Nu va fi nevoie de identificarea om cu om a acestora; s-a văzut că aceştia aparţin în mare parte "generaţiei maşini-unelte", aşadar se va continua marginalizarea acestora până la "ieşirea din sistem". Cu binecuvântarea şi sprijinul întregii clase politice, desigur!
Poporul român nu mai poate aştepta nimic bun de la această clasă politică. Trebuie ca de acum înainte să ştie să-şi aleagă reprezentanţi care să pună ţara şi poporul pe primul plan. Şi care să ştie să fie reprezentanţi demni în relaţiile internaţionale, nu slugi prea-plecate în faţa celor mari. Dar pentru asta, românii trebuie să ştie să se mobilizeze; faptul că din aceşti 7,4 milioane nu au protestat decât câteva sute faţă de decizia CCR este o notă proastă! În timp ce francezii, de exemplu, au în cuget "Aux armes, citoyens/Formez vos bataillons" românii sunt robii cugetării mioritice "Iar la nunta mea/A căzut o stea" şi ai crezului fals ca ţara se rezumă pentru fiecare doar la căsuţa ţărănească şi lotul de pământ îngrădit de câteva uluci. Dragi compatrioţi, dacă voi credeţi că aceste elemente vor fi veşnice şi problemele se vor rezolva de la sine, vă înşelaţi! Riscaţi să rămâneţi fără "avere" şi poate atunci vă veţi trezi! Trebuie să renunţaţi la egoismul de care daţi dovadă şi să priviţi dincolo de familie şi rude! Trebuie să vă daţi seama că aparţineţi unei comunităţi locale, apoi alteia judeţene şi în final unei naţiuni! Numai atunci putem fi o naţiune, nu o populaţie, care să se poată organiza cu adevărat! Iar simbolurile naţionale să nu mai fie subiect de băşcălie, ci elementele care să formeze nişte lideri puternici şi un popor demn! Cum am mai fost cândva!"

Programul de reducere drastica a populatiei mondiale



In ultima jumatate a secolului 20, sustinatorii programului de reducere drastica a populatiei planetei Pamant au adoptat mai multe politici stranii de „control al populaţiei”. Unele dintre acestea s-au cristalizat in Studiul pentru o Securitate Natională intitulat Memorandum 200, care este un document de strategie geopolitica lansat in anul 1974, pregatit si lansat de pionii grupului Bilderberg. Acest act tintea cel putin treisprezece tari si avea drept scop reducerea masiva a populatiei prin crearea intentionată a unor crize de hrana, folosirea sterilizarilor in masa ( cu ajutorul alimentelor modificate genetic) si nu in ultimul rand, crearea de conflicte armate.

Scopul? Reducerea populatiei de la 7 miliarde la numai 500 de milioane de oameni. De ce? Pentru ca in momentul in care omenirea va atinge 7.2 miliarde la nivel de constiinta se va intampla ceva iar noi vom fi liberi. Masa energetica a omenirii va face ca toate aceste manipulari si planuri oculte de control a populatiei globale, sa explodeze datorita fortei energetice. Pentru ca noi desi poate nu ne consideram ca fiind unul, in momentul atingerii pragului de 7.2 miliarde de suflete, cu o anumita structura a constiintei, nu vom mai putea fi controlati.

Cati stiu ca John P. Holdren, actual senior-consilier al pres. B.Obama in materie de stiinta si tehnologie a fost coautorul cartii „Ecoscience”( 1977), in care sustinea formarea cat mai grabnică a unui „regim planetar” ce ar trebui să folosească „poliţii globale” pentru a institui masuri totalitare de control drastic al populatiei. Printre metodele recomandate: avorturi fortate, programe inumane de sterilizare in masa (  provocate prin intermediul aprovizionării cu mancare şi apa toxica sau infestată cu substante sterilizante), implanturi obligatorii pentru cupluri, etc.

Poate nu este greu sa intelegem ce se ascunde in spatele introducerii in alimentatia publica, a fluorului, aspartamului, prezenta in legume si fructe de cantitati uriase de pesticide, bizarii compusi plastici profund toxici ce sunt introdusi in carnea de pui, hormonul toxic de crestere rBGH folosit intensiv in cadrul procesului de crestere a bovinelor, a vaccinelor ,etc.

Cu ajutorul geoingineriei, prin programele sale secrete ( vezi-chemtrails), se pulverizeaza din aer asupra populatiei din multe tari ale lumii, aproape zi de zi,  produsi nocivi ai aluminiului, bariu toxic, stronţiu şi multe alte ingrediente extrem de nocive.

„Suntem recunoscatori mass-mediei si multor publicatii renumite care si-au respectat de fiecare data promisiunea de a pastra o discretie deplina timp de aproape patruzeci de ani. Ne-ar fi fost imposibil sa ne dezvoltam şi sa ne implementam planurile mondiale daca am fi fost supusi luminii publicitatii pe parcursul acestor ani.” - David Rockefeller 1991

Poza de pe marte... Curiosity a trimis de pe Marte prima poză color de rezoluţie înaltă.


NASA a prezentat prima poză color de rezoluţie înaltă pe care roverul Curiosity a trimis-o de pe Marte. În fotografie poate fi văzut Muntele Sharp, în jurul căruia oamenii de ştiinţă îşi vor axa eforturile de găsire a ingredientelor chimice ale vieţii, scrie guardian.co.uk. 

Muntele Sharp, înalt de 5.5000 de metri, se ridică din craterul Gale, în care roverul Curiosity a ajuns în noaptea de 5 spre 6 august. 

Cercetătorii NASA estimează că roverului Curiosity îi va lua aproximativ un an să ajungă la baza muntelui, aflată la o distanţă de aproximativ 10 kilometri de locul amartizării.

Sufletul nu apartine dimensiunii temporale.


Postat Maria
Daca iubesti o persoana , primul lucru care dispare este periferia sa, forma sa. Intri atunci intr-un contact din ce in ce mai intim cu ceea ce este fara forma , cu interiorul ei. Atunci, pentru tine se deschide poarta catre lumea de dincolo. Si astfel , prin iubitul sau iubita ta , tu poti descoperi divinul.Lasati-l pe celalalt sa patrunda in interiorul fiintei voastre , fara nici o conditie. Totul moare odata cu varsta.Periferia este totdeauna batrana , iar centrul este totdeauna tanar. Periferia nu poate ramane noua , caci ea imbatraneste in permanenta , se invecheste. Centrul ramane insa de-a pururi proaspat si tanar . Sufletul nu poate fi un copil , apoi un adult si in sfarsit un batran. El ramane vesnic proaspat , nu are varsta .El este totdeauna nou . De ce? Simplu : pentru ca centrul nu apartine dimensiunii temporale. Noi suntem cei care creeaza sentimentele in ceilalti . Cand doi indragostiti sunt aproape unul de celalat gandurile lor trec de la unul la altul. Chiar daca nu spun nimic, chiar daca stau in tacere , ei comunica. Daca el este fericit, bucurati-va. Daca puteti participa la fericirea lui , foarte bine. Daca el este trist si puteti participa la tristetea lui , foarte bine. Daca nu, lasati-l in pace . Acordati-i spatiul de care are nevoie. Aceasta forma de respect reprezinta fundamental iubirii.
OSHO