duminică, 26 august 2012

Atinge fericirea prin 28 de metode (2)



Metoda 3: Încetineşte şi acordă-ţi timp pentru a "gusta" viaţa

O mare parte din stres este cauzată de ritmul ameţitor de viaţă impus de societatea modernă şi acceptat orbeşte de majoritatea oamenilor. Realizează mai lent toate activităţile! Spre exemplu, atunci când eşti la volanul maşinii adoptă o viteză redusă. Vei descoperi uimit că e mult mai relaxant! Crede-mă, merită să faci acest test!

Un alt exemplu: mănâncă mai încet! Permite-ţi să savurezi mâncarea, încarcă-te cu bucuria de a descoperi fiecare particularitate a gustului. Savurează!

Lucrează mai încet. Alocându-ţi mai mult timp pentru a realiza o anumită acţiune îţi va permite să fii mai atent la detalii, vei fi mai eficienţ şi totodată îţi va permite să sesizezi (dacă eşti atent) noi aspecte nebănuite...

Metoda 4: Practică răbdarea

Deşi am vrea că ziua să fie perfectă, adesea avem parte de altceva. Iată mai jos câteva idei cate te pot ajuta să fii mai răbdător cu situaţiile şi oamenii cu care te întâlneşti.

a) Numără lent până la 10. Asta ajută mai des decât ţi-ai închipui! La final, vei constata că impulsul iniţial - de nerăbdare, de iritare şi ne-acceptare - a dispărut.

b) Respiră adânc. Combină cu numărătoare până la 10 şi vei obţine rezultate mai eficiente.

c) Conştientizează iritarea. Cu asta, poţi să "dai gata" orice impuls necontrolat: fii foarte atent şi descoperă de la primele semne orice stare de iritare sau impuls negativ care poate scăpa în exterior necontrolat.

d) "Cum ajută reacţia mea?" Întreabă-te aşa înainte să "explodezi". "Oare chiar îl ajută pe celălalt reacţia mea de iritare şi judecată?".

e) Ia o pauză. Simplu şi eficient: înainte de a-ţi exprima nemulţumirea, ia o pauză de minim 2-3 minute ca să vezi situaţia aşa cum este ea, nu aşa cum crezi tu că este. Caută în acest timp să observi şi punctul de vedere al celuilalt.





Metoda 5: Practică compasiunea, mila

Asta poate fi cea mai importantă metodă dintre toate. Pentru început, pentru a putea fi compasiv trebuie să poţi empatiza cu celălalt. Pentru barbaţi e ceva mai greu, dar oricine poate reuşi cu puţin antrenament şi intenţie asumată conştient.

Poţi să începi prin a te pune în locul celuilalţ urmăreşte să simţi ceea ce este în sufletul lui în acea situaţie. Vei reuşi astfel să înţelegi de ce el reacţionează mereu aşa. Vei reuşi să "îi faci loc" în partea ta de viaţă, îi vei crea un "spaţiu necesar" pentru ca el să se simtă în siguranţă şi acceptat de către tine. Va fi o mare victorie de care îţi vei da seama, garantat!

Metoda 6: Găseşte-ţi scopul vieţii

Asta pare ceva mai greu, dar - cu perseverenţă şi deschidere - până la urmă îţi vei face o idee despre asta.

La început este foarte important să fii deschis şi să începi să experimentezi. Simţurile niciodată nu te înşeală, aşa că fă mai mereu ceea ce îţi place. Diversifică, pentru a descoperi noi posibilităţi de împlinire. Fii curios şi efervescenţ caută să înveţi câte ceva din orice experienţă. 

Metoda 7: Exerciţii fizice

Deşi face parte din prima metoda, poate fi extinsă pentru a deveni o cale de sine-stătătoare pentru a fi fericit. Să nu te surprindă faptul că unii oameni sunt foarte fericiţi atunci când exersează fizic. Ei se axează pe acţiunea în sine şi pe senzaţiile care apar atunci în corpul lor. Evidenţ fără să forţezi deloc, altfel vei ajunge să suferi.

Exersează la început câte puţin, mai mult din curiozitate, ca şi cum te-ai juca cu corpul tău, mereu curios să descoperi necunoscutul. Conştientizează senzaţiile fiziologice, cele emoţionale şi cele mentale care apar în timpul şi după realizarea exerciţiilor fizice.

Foarte important de subliniat: niciodată nu forţa, rămâi la exerciţii sigure, simple şi eficiente. Nu te hazarda niciodată la exerciţii care implică bare metalice sau greutăţi. Fă totul simplu şi natural.

Metoda 8: Mănâncă sănătos





Aici deja se poate spune destul de mult. Pe scurţ axează-te pe alimente naturale, nepoluate, din surse sigure, şi - cel mai important - neprelucrate termic (acolo unde se poate). Spre exemplu, de ce să mănânci andive gătite când le poţi consuma crude, bucurându-te astfel de gustul inconfundabil!

Deşi este un secreţ probabil că deja l-ai aflat: adaosurile alimentare chimice, excesul de sare, consumul de zahar alb rafinat (cristal) şi de îndulcitori artificiali duce sigur la îmbolnăviri grave (de multe ori chiar la moarte). Aşa că e cazul să renunţi de pe acum la toate aceste toxine care au fost numite impropriu "alimente".

Axează-te pe consumul de proteine simple (vegetale), cele complexe (de origine animală) sunt improprii consumului de lungă durată (cauzează boli degenerative).

O viaţă fericită se clădeşte cu o sănătate durabilă şi continuă. Ai grijă de corpul tău, iar el te va răsplăti cu o neaşteptată disponibilitate şi energie.

Metoda 9: Meditează

Chiar dacă crezi că meditaţia îţi este ceva străin, lasă prejudecata asta deoparte şi experimentează plin de curiozitate şi curaj.

Pentru a medita eficient trebuie în primul rând să ai această intenţie clară. Apoi trebuie să ai răbdare. Dacă te-ai obişnuit să faci simultam 100 de lucruri, atunci îţi va fi foarte greu să meditezi, aşa că începe prin a evalua situaţia în care te afli.

Aşează-te intro poziţie confortabilă. Repet: confortabilă. Altfel, corpul te va "taxa" cu senzaţii neplăcute şi îţi va fi mai greu să te focalizezi.

Închide ochii şi începe să fii atent la interiorul tău, lăsând exteriorul să dispară. Conştientizează respiraţia ta aşa cum este ea, fără să o modifici deloc. Odată cu liniştirea respiraţiei vei obţine foarte curând şi liniştirea minţii, ceea ce te va duce intro stare meditativă.

Deşi la început îţi va fi greu, perseverează şi vei fi umit de rezultate. Apoi continuă şi perfecţionează-te mereu. Vei fi din nou uimit de rezultate. Asta este un alt secret.

Metoda 10: Organizează-te

Ei, da! Asta poate fi mai puţin plăcut pentru cei mereu dezordonaţi. Dar, întotdeauna există un început pentru toate. Succes!

Metoda 11: Gândeşte pozitiv

Totdeauna trebuie să gândeşti pozitiv, eliminând din start orice gânduri negative care nu fac decât să îţi consume energia si să nu ofere nimic în schimb.

Fii atent la gândurile tale. Pe cele pozitive hrăneşte-le cu toată atenţia ta, iar pe cele negative lasă-le să plece singure, ignorându-le şi concentrându-te pe cele pozitive.

Un exemplu simplu: dacă vrei să fii bucuroş trebuie să laşi tristeţea la o parte, căutând bucuria în orice, mai mereu.

Metoda 12: Simplifică-ţi finanţele

Sunt sigur că asta pare foarte interesant. Stabilitatea financiară necesită obişnuinţe sănătoase. Iată unele dintre ele:
a) Pune mereu bani deoparte. Niciodată nu cheltui toţi banii. Asta trebuie să fie prioritatea principală în materie de finanţe.
b) Controlează-ţi impulsul de a cheltui inutil. Asta poate fi una dintre cele mai mari probleme pentru mulţi oameni. Înainte de a arunca banii pe X produs sau serviciu, gândeşte-te de 3 ori în mod serios dacă chiar ai nevoie de aşa ceva. Oare nu poţi rezolva problema şi fără să cheltui acei bani?
c) Evaluează-ţi cheltuielile şi reduce-le la minimul necesar. Merită să urmăreşti în decursul unei luni tot ceea ce reprezintă cheltuieli, apoi să analizezi si să concluzionezi singur. Vei fi uimit câţi bani arunci inutil...
d) Plăteşte-ţi facturile imediat. ALtfel vei plăti ulterior penalităţi care te vor împovăra şi mai mult.
e) Abţine-te şi elimină orice credit. O mare parte din stresul vieţii moderne o reprezintă creditul bancar sau datoriile financiare. Mai mult decât atâţ datoriile reprezintă o formă nebănuită de subjugare financiară care îţi răpeşte libertatea. Sfatul meu este să te abţii pentru totdeauna de la orice credit sau împrumut. Învaţă să trăieşti cu ceea ce obţii şi vei fi mult mai fericit!

Metoda 13: Simplifică-ţi viaţa

În primul rând renunţă la lucrurile care sunt în pluş vei obţine astfel mai mult spaţiu, ceea ce va crea o atmosferă de pace şi linişte.

Renunţă la acţiunile care sunt în plus: întâlniri care se prelungesc sau care sunt inutile şi care consumă timpul şi energia, în general "pierderea timpului" cu activităţi inutile. Cum descoperi când o activitate este inutilă? Întreabă-te dacă chiar ai nevoie să realizezi acea activitate. Exemplul cu televizorul poate clarifica situaţia.

Metoda 14: Mulţumeşte-te cu ceea ce ai

O mare problemă la majoritatea oamenilor: ei cred că vor fi fericiţi doar atunci când vor ajunge la o anumită destinaţie, sau când vor realiza ceva, sau când vor achiziţiona ceva. Dar această capcană în care mulţi au intrat nu le oferă ieşire pentru că de îndată ce au obţinut ceea ce vroiau îşi propun imediat altceva, ca o obişnuinţă. Astfel, ei ratează de fiecare dată, consecvenţ fericirea!

Compară-te mereu cu cei care deţin mai puţine bunuri, compară-te cu cei pentru care viaţa e mai grea decât a ta, şi mulţumeşte-te că tu eşti cu adevărat binecuvântat!

Metoda 15: Propune-ţi scopuri pozitive pe termen lung

Gândeşte-te de acum la viaţa ta care va fi perfectă: ce anume, în detaliu, o caracterizează? Conştientizează cat de fericit eşti descoperind toate aceste scopuri.

Porneşte cu unul dintre ele, cel mai simplu şi mai uşor de realizat. Perseverează până la succesul deplin. Apoi continuă cu următorul.

Deşi, aparenţ această metodă e în contradicţie cu precedenta, nu este deloc aşa. Dacă metoda precedentă constă în eliminarea veşnicei nemulţumiri, această metodă presupune evoluţia constantă şi conştient hrănită, pas cu pas. Aşadar - aceste două metode sunt complementare, se completează una pe cealaltă, şi este recomandat să se realizeze împreună.

Metoda 16: Bucură-te de viaţă

Deşi scopurile şi organizarea sunt importante, la fel de importantă este trăirea plenară a vieţii, această călătorie pe care fiecare dintre noi o facem. E important să fie un echilibru între a fi focalizat pe destinaţia finală şi trăirea cu bucurie a călătoriei, a drumului până acolo.

Metoda 17: Relaţii adevărate

În afară de relaţiile intime, este foarte important să ai relaţii adevărate cu cat mai mulţi oameni. Fii mereu plin de bunăvoinţă, caută să înţelegi pe fiecare, fii deschis şi sincer, respectă-i pe toţi şi oferă-le iubirea şi compasiunea ta.

Fiecare om pe care-l întâlneşti este asemeni ţie, o fiinţă umană completă şi unică, aşa cum eşti tu. Caută să descoperi cat mai multe din toate relaţiile tale, căci mereu există ceva specific la fiecare dintre noi, şi oferă tuturor privilegiul de a intercationa cu tine şi bucură-te împreună cu ei de fiecare secundă petrecută împreună!

Metoda 18: Bucură-te de plăcerile simple

Cele mai bune lucruri în viaţă sunt toate gratis! E adevărat! Gustă din plin un apus de soare minunaţ dacă tot eşti acolo la momentul potrivit. Gustă din plin o mâncare bună, o muzică încântătoare, o carte care te inspiră, o meditaţie la care aspiri.

Metoda 19: Scrie un jurnal

Sau mai multe! Merită să scrii un jurnal în care să detaliezi toate momentele speciale din zi, fie ele pozitive sau nu. Scrie cum ai reacţionaţ ce emoţii ai avuţ ce soluţii ai descoperit... Mai târziu poţi face o auto-analiză mult mai uşor căutând în jurnal şi re-trăindu-ţi evoluţia.

Metoda 20: Cenzurează-ţi sursele de informaţii

În ziua de azi primim cantităţi uriaşe de informaţii din multiple surse: interneţ tv, oameni, ziare, radio, etc. Nu numai că toate astea realizează o presiune nevăzută asupra noastră, dar adesea ne distrag atenţia de la lucrurile importante şi chiar ne impidica să le realizăm prin consumarea timpului şi a energiei.

Cenzurează-ţi sursele de informaţii, axează-te numai pe cele care-ţi oferă informaţii cu adevărat valoroase, care te ajută. Renunţă la "umplutură" ca să te poţi focaliza pe ceea ce e important. În definitiv, e viaţa ta!

Metoda 21: Relaxează-te cât mai des

După ce ai depăşit un stres e necesar să te relaxezi şi să te armonizezi. Este bine să realizezi asta de câteva ori pe săptămână. Iată câteva idei:

a) Respiră adânc, de voie, fără să forţezi. La expiraţie focalizează-te pe eliminarea stresului. Repetă de câteva ori.
b) Auto-masaj. Îţi poţi oferi singur un auto-masaj la umeri, spate, ceafă, genunchi şi glezne.
c) Fă o plimbare. Împreună cu auto-masajul şi respiraţia lentă, ajută foarte mult la eliminarea stresului, mai ales dacă alegi să te plimbi în natură.
d) Exerciţii fizice. Ştiu, am mai amintit despre asta, dar în alt context.
e) Relaţii intime amoroase. Sunt sigur că nu spun ceva nou, dar se ştie că relaţiile intime amoroase sunt cel mai bun remediu împotriva stresului şi o cale plăcută spre fericire!
f) Ia-ţi o zi liberă. Mai ales dacă munceşti pe rupte, e cazul îţi aloci o mică vacanţă de o zi sau două. Vei vedea că face minuni!
g) Deconectează. Închide toate telefoanele, calculatorul, televizorul, radioul, etc. Izolează-te pentru un timp de lumea exterioară şi permite-ţi să fii cu tine însuţi.
h) Meditează. Chiar dacă eşti începător, merită să iei în considerare această super-metodă de de-stresare.
i) Iubeşte. Petrece-ţi timpul cu cei dragi, iubeşte fiecare moment al vieţii, preţuieşte fiecare experienţă şi mulţumeşte pentru toate ocaziile minunate de viaţă pe care le trăieşti.
j) Relaxează-te. Întinde-te în poziţie orizontală şi permite-ţi să te odihneşti un timp. Corpul are nevoie de odihnă pentru a se reface. Stresul va dispare şi te vei simţi mai relaxat.

Metoda 22: Trăieşte mereu în prezent

Timpul trece foarte repede. Înainte de a-ţi da seama, viitorul devine prezent, şi prezentul devine trecut. Mulţi dintre noi se lasă acaparaţi de gânduri, de trairi iluzorii. Şi astfel ratează momentul prezent.

Cum să fii fericit trăind în prezent? Fă ceea ce faci în prezenţ dar fă-o cu toată atenţia şi cu toată fiinţa ta. Lasă gândurile să treacă pe lingă tine, detaşează-te de ele şi observă atent. Fii deplin conştient de ceea ce faci.

Metoda 23: Dezvoltă-ţi detaşarea şi egalitatea

În mijlocul celor mai iritante şi neplăcute situaţii, trebuie să te detaşezi de orice aspect negativ, să priveşti de la distanţă, ca un spectator, toată acesta dezlănţuire, si să rămâi liniştit şi în echilibru. Detaşarea este o cheie secretă pentru o viaţă fericită şi echilibrată.

Metoda 24: Eşti unic

În consecinţă, opreşte-te din a te compara mereu cu ceilalţi. Eşti unic, şi ai ceva ce nimeni nu are. Nu mai căuta să te compari cu alţii, căci vei obţine doar iritare şi nemulţumire. Caută să fii fericit cu ceea ce ai.

Metoda 25: Beneficiile sunt mai importante decât dificultăţile

Aşadar, focalizează-te pe beneficii. Schimbând punctul de vedere, vei obţine un răspuns emoţional de susţinere, pozitiv, astfel că acţiunile vor fi mai uşor de împlinit.

Metoda 26: Fii romantic

În secolul vitezei şi al modernismului, nimic nu poate fi mai salvator pentru o relaţie decât romantismul. Iată câteva idei:

a) Picnic în doi. Mergeţi împreună la un picnic, în natură. Pregăteşte tot ce trebuie, şi aminteşte-ţi neapărat de un buchet de flori.
b) Masă romantică. Luminările creează o atmosferă intimă şi plăcută, muzica în surdină predispune la deschidere şi relaxare, iar florile aduc un plus de natural.
c) Masaj. Pe lingă calităţile relaxante, un masaj poate fi un bun preludiu.
d) Cinema. Deja o modalitate clasică! Mergeţi să vedeţi un film, apoi luaţi masa împreună. Face minuni!

Metoda 27: Rezistă criticismului

Fiecare în viaţă a avut ocazia să fie criticaţ măcar o dată. Haideti să vedem cum facem fată acestor momente dificile.

a) Descoperirea criticismului. Învaţă să-l descoperi din timp pe cel care te critică. Adesea luăm lucrurile la modul personal, şi asta ne afectează. Remediul este să ne detaşăm si să privim totul că pe un joc, astfel că nu ne va mai afecta.
b) Pe ce se bazeză? Cel care ne critică se bazează pe ceva? Dacă da, atunci înseamnă că ar putea avea dreptate, doar că au ales să o facă intrun mod care ne displace.
c) Stopează ideile negative. Fii foarte atent la ceea ce spun, s-ar putea ca ideile lor să-ţi dezvolte îndoiala în propriile capacităţi. Izolează ideile negative, şi înlocuieşte-le cat mai repede cu unele pozitive care te ajută să evoluezi si să te dezvolţi.
d) Totdeauna vor exista critici. Sau, e imposibil să mulţumeşti pe toată lumea. Aşa că detaşează-te şi priveşte de la distanţă.

Metoda 28: Ajută-i pe alţii

Mulţi oameni găsesc că a-şi ajuta semenii le dă o mare satisfacţie şi fericire. Ce poate fi mai frumos decât o mână întinsă la momentul oportun? Fii spontan şi mereu gata să-ţi oferi ajutorul dezinteresaţ şi vei vedea cu surprindere ce efecte minunate are, atât asupra ta, cat şi asupra celorlati!
Sursa: aim.pro.tc


Atinge fericirea prin 28 de metode (1)


Fericirea poate şi trebuie să fie starea noastră normală, zi de zi. Şi totuşi, imensa majoritate a oamenilor caută încă fericirea... Haideţi să vedem câteva modalităţi utile de a ne face viaţa mai fericită.

Mai întâi, trebuie să subliniez că tot ceea ce urmează poate părea nu foarte simplu şi nici uşor de realizat, dar merită atenţia cuvenită.

Alege şi urmăreşte să realizezi metodele cele mai atractive din toată lista, pe baza preferinţelor personale. Caută ceea ce ţi se potriveşte cel mai bine, şi începe totdeauna cu ele, pentru a-ţi asigura încă de la început un succes care va deveni motivant pentru celelalte metode pe care le vei realiza după aceea.

Este de preferat să realizezi pe rând aceste metode, iar pe măsură ce obţii succesul cu una, vei putea trece la o alta. În fazele mai avansate, după o lungă şi perseverentă practică, vei putea să realizezi chiar două sau trei metode în acelaşi interval de timp, care trebuie să fie totdeauna suficient de lung pentru că ele să devină o obişnuinţă benefică.

Metoda 1: Trezeşte-te devreme

Desigur, această metodă nu este pentru oricine, cel puţin la început, dar merită să o experimentezi pentru câteva săptămâni, şi să vezi ceea ce obţii. Dar, ca întotdeauna, nu trebuie să forţezi nota, urmăreşte să te simţi bucuros şi percepe totul ca pe o nouă aventură plină de mister care îţi poate aduce o comoară nebănuită.

Trezeşte-te înainte de răsăritul soarelui, şi vei vedea că va apare o minunată schimbare în viaţa ta. Vei avea timp să realizezi mai multe, vei descoperi surprins că o simplă contemplare a începutului zilei, a răsăritului soarelui, a trezirii la viaţă a mediului înconjurător, îţi va aduce o mare bucurie.

Iată mai jos câteva idei pentru a reuşi să te trezeşti ceva mai devreme decât o faci acum.

a) Salută nouă zi care tocmai începe. Aşa cum spunea Dalai Lama, în prima clipă când te trezeşti mulţumeşte astfel: "Mulţumesc pentru acesta nouă zi ce îmi este dăruită, iar eu voi dărui tuturor în toată acesta zi gânduri bune, compasiune şi bunăvoinţă".

b) Bucură-te de liniştea începutului. Vei descoperi că dacă te trezeşti mai devreme, e mai multă linişte. Gustă din plin acesta linişte, hrăneşte-te cu ea, permite-i să te îmbrăţişeze. Bucură-te şi relaxează-te în liniştea începutului, respiră minunata pace, pregăteşte-te pentru noua zi.

c) Premiază-te zilnic cu răsăritul soarelui. Ei, da! Un astfel de spectacol nu-l poate vedea oricine... Imaginea soarelui care se ridică la orizont, încet dar sigur, este una dintre cele mai motivante şi energizante, aşa că "încarcă-te" cu ea pentru a începe ziua plin de energie.

d) Exerciţii fizice. Şi acum, un secret: exerciţiile fizice sunt mult mai uşor de realizat dimineaţă pentru că vei beneficia de mişcarea ascendentă a soarelui care te va ajuta să îţi mobilizezi resursele pentru a exersa fizic. 

e) Planul zilei. Merită să te gândeşti la ceea ce vei face în noua zi, urmăreşte să stabileşti măcar un scop pe care trebuie să-l atingi în acesta zi şi apoi realizează tot ceea ce este necesar pentru a-l obţine.

f) Savoarea zilei. Rămâi deschis la orice nouă ocazie pe care acesta zi ţi-o va oferi. Deşi e bine să-ţi planifici ziua, lasă-ţi timp şi pentru neprevăzuţ pentru sincronicitati (sau coincidenţe), pentru aventură (care nu trebuie să fie neapărat sub forma unor acţiuni fizice, ci doar la nivel emoţional sau mental). Caută mereu pe parcursul zilei să descoperi ceva nou: în oamenii pe care-i vei întâlni, în situaţiile care se vor desfăşura, în tot ceea ce-ţi va oferi ziua.





Iată şi câteva sfaturi pentru a fi eficient:

Nu începe cu schimbări drastice. Trezeşte-te doar cu 10 - 15 minute mai devreme, pentru a-ţi asigura succesul. După 3-4 săptămâni, mai adaugă încă 15 -30 minute şi vezi ce efecte apar.

Foarte important este să-ţi închei toate activităţile seara devreme pentru a merge la culcare.

Propune-ţi de seara să te trezeşti singur (fără ceas deşteptător) la o anumită oră în dimineaţă următoare. Doar dacă nu reuşeşti aşa, poţi folosi un ceas deşteptător, dar aşează-l cat mai departe de locul unde dormi, pentru a nu fi tentat să-l închizi repede.

Ridică-te din pat de îndată ce te-ai trezit. Deşi este bine să îţi aminteşti visele cat mai în detaliu, nu aloca acestei etape prea mult timp - pentru a nu fi un motiv de întârziere. Dacă tot te-ai treziţ începe ziua cu hotărâre.

Totuşi, lasă timp creierului să se obişnuiască cu noua oră de trezire, nu forţa nota punindu-l să se gândească la ceva anume. Lasă-i timp să se trezească.

Dacă tot ai reuşit să te trezeşti mai devreme, conştientizează că asta e o mare victorie pentru tine, şi acţionează ca atare. Fii exuberanţ bucură-te de acest succeş fii fericit!

Metoda 2: Renunţă la umplutură

Mai ales dacă eşti stresaţ dacă eşti deja obişnuit să munceşti mult şi, mai aleş dacă ziua îţi pare mereu prea scurtă, atunci propune-ţi să faci mai puţin. Propune-ţi să renunţi la toate acele activităţi care nu sunt necesare, acea umplutură care îţi complică viaţa şi îţi consumă energiile inutil. Rămâi la esenţial.

Spre exemplu, televizorul! Ei da, asta este o adevărată umplutură devoratoare de energie, şi de timp! Descoperă că eşti mai liniştiţ ai mai mult timp şi reduci un stres recunoscuţ dacă reduci drastic timpul alocat televizorului. Ideal este să renunţi complet la televizor, dar fă-o totuşi gradaţ ca să ai eficienţă şi succes în acest demers. La final te vei felicita că ai făcut-o şi te asigur că nu vei mai simţi tendinţa de a-l deschide. Garantat!


Sursa: aim.pro.tc

Mesaj secret pe suprafaţa planetei Marte, scris în Codul Morse (VIDEO)



 Foto: csmonitor.com 
La data de 22 august, robotul Curiosity, care se află în misiune pe Marte, a fost programat să parcurgă primii "paşi" pe Planeta Roşie. El a mers 4,5 metri înainte, apoi s-a întors şi a mars înapoi alţi 2,5 metri. Urmele lăsate pe suprafata planetei transmit însa un mesaj secret, scris în Codul Morse, scrie Christian Science Monitor.

Roboţelul a scris în codul Morse "JPL", prescurtarea de la Jet Propulsion Laboratory din Pasadena, California, unde este centrul de comandă al misiunii sale. Mesajul este un tribut adus creatorilor săi, explică proiectantul Metthew Heverly, de la JPL. Scurtul text este alcatuit din puncte şi linii, exact ca în Codul Morse.

Ieri, robotul Curiosity s-a deplasat cu succes pentru prima dată de când a ajuns pe Marte, în zona unde a coborât la începutul lunii august, care a fost denumită de NASA "Bradbury Landing", în onoarea legendarului scriitor american de science-fiction Ray Bradbury, decedat în luna iunie.

Curiosity va rula în zilele următoare în direcţia Glenelg, la 500 de metri de locul în care se află în prezent, în craterul Gale. Este o destinaţie exact opusă faţă de Muntele Sharp - obiectivul final al robotului -, dar situat la joncţiunea a trei terenuri diferite din punct de vedere geologic, care îi interesează foarte mult pe oamenii de ştiinţă.

Curiosity, care a costat 2,5 miliarde de dolari, reprezintă prima misiune de astrobiologie lansată de NASA, după succesul sondelor marţiene Viking din anii 1970, fiind, totodată, cel mai sofisticat şi mai performant laborator ştiinţific robotizat trimis vreodată de pământeni pe o altă planetă.

Sursa: www.jurnalul.ro

Deget uman fosilizat, un pantof şi o creatură marţiană: Vânătorii de OZN-uri identifică dovezi că pe Marte ar exista viaţă (VIDEO)




De la debutul misiunii pe Marte, la 6 august, robotul spaţial Curiosity a trimis pe Pământ imagini incredibile, care au uluit oamenii de ştiinţă, iar pasionaţii SF au început să facă scenarii legate de invaziile extratereştrilor, scrie Daily Mail.

Utilizatorul YouTube StephenHannardADGUK, cel care a provocat o adevărată isterie pe Internet, săptămâna trecută, după ce a identificat, prin analizarea mai multor imagini transmise de robotul Curiosity, mai multe "obiecte zburătoare" pe Planeta Roşie, face noi dezvăluiri.

"Robotul Curiosity a surprins mai multe imagini în care se pot vedea un posibil deget fosilizat, un pantof şi o posibilă creatură marţiană", scrie Hannard în descrierea materialului video.

Până la această dată, NASA nu a făcut nicio declaraţie referitoare la obiectele descoperite de Hannard, lăsându-i pe entuziaşii fenomenelor SF să-şi pună în continuare întrebări.

Sursa: www.jurnalul.ro