joi, 23 august 2012

O boală similară SIDEI, necontagioasă, a fost depistată în Asia şi SUA


Cercetătorii din domeniul medical au identificat o nouă boală care a făcut ca sute de oameni să prezinte simptome similare bolii SIDA (Sindromul Imunodeficienţei Dobândite), cu toate că nu sunt infectaţi cu virusul HIV.

Este posibil ca misterioasa boală să fie cauzată de o infecţie, spun cercetătorii
Este posibil ca misterioasa boală să fie cauzată de o infecţie, spun cercetătorii
Misterioasa boală facă ca sistemele imunitare ale oamenilor să fie serios afectate, lăsându-i astfel pradă în faţa agenţilor patogeni. Nu se cunosc deocamdată factorii care determină apariţia bolii, însă testele realizate până acum arată că aceasta nu este contagioasă, scrie Associated Press
Primele cazuri ale bolii au fost înregistrate în 2004, iar ţările cu cele mai multe cazuri sunt Thailanda şi Taiwan. Specialiştii spun că este posibil ca boala să fie declanşată de o infecţie, cu toate că ea nu poate fi transmisă de la o persoană la alta. 
Vârsta medie a persoanelor la care s-a înregistrat această boală este de 50 de ani. Câteva persoane şi-au pierdut chiar vieţile. 


Sursa:  REALITATEA.NET

Imaginile care sperie lumea. Ce pregăteşte Coreea de Nord


Phenianul a făcut paşi importanţi în construirea unei centrale care susţine programul nuclear nord-coreean, scrie revista Jane's Defence, citată de tabloidul britanic The Sun.

Imagini cu complexul nuclear nord-coreean
Imagini cu complexul nuclear nord-coreean / FOTO: captura The Sun

Revista americană a analizat imaginile obţinute de sateliţi, care arată că o cupolă a fost instalată peste un reactor în cadrul complexului nuclear Yongbyon.

Nevoile energetice ale Coreei de Nord sunt foarte mari. Reactorul ar putea fi însă folosit şi pentru construirea unei arme nucleare cu plutoniu. 

Analiştii au avertizat că acest pas reprezintă o evoluţie importantă a programului nuclear dezvoltat de Phenian.

Regimul dictatorial nord-coreean dispune deja de arme nucleare, şi a testat, din 2006 şi până acum, două bombe, atrăgând criticile comunităţii internaţionale.


Sursa:  REALITATEA.NET

Pasionaţii de OZN-uri în alertă. IMAGINI cu lumini mişcătoare pe Marte


Câteva pete luminoase albe, rotunde, care se deplasează prin câmpul imaginilor filmate de robotul de explorare marţian, i-au pus pe jar pe ufologi, care discută acum cu aprindere despre natura acestor „obiecte”.



Pasionaţii de OZN-uri în alertă. IMAGINI cu lumini mişcătoare
Pasionaţii de OZN-uri în alertă. IMAGINI cu lumini mişcătoare

Un expert susţine că este vorba despre defecte de imagine, datorate camerei video cu care au fost realizate filmările; NASA nu a făcut, până în prezent, niciun comentariu, scrie descopera.ro.

Punctele rotunde, de culoare mai dechisă, care apar la un moment dat în imagini, au fost cele care au aprins dezbaterea.

Cei pasionaţi de extratereştri s-au grăbit să afirme că e vorba despre nave ale unor civilizaţii nepământene, care ne urmăresc demersurile de explorare a cosmosului.

Un membru al unui grup numit Alien Disclosure UK a studiat imaginile, prelucrându-le prin aplicarea unor filtre, pentru a face mai vizibile ciudatele "apariţii".

Sursa:  REALITATEA.NET

Deutsche Welle: Ipoteza războiului civil în România


După invalidarea referendumului de demitere unii analişti au caracterizat starea conflictuală de pe scena politică românească utilizând noţiunea de ”război civil”. 

Politologul german Kai-Olaf Lang a apreciat, într-o analiză publicată de DW, că România ar fi ameninţată de "un război rece civil" cel puţin până la scrutinul din toamnă. Presupunerea sa, implicită, este că societatea românească ar fi profund divizată şi că linia vizibilă despărţitoare ar fi trasată de antagonismul dintre Traian Băsescu şi USL. "Dacă aceeaşi Curte Constituţională ar fi urmat argumentaţia taberei guvernamentale şi ar fi „corectat" pragul cvorumului − spune analistul german − Băsescu şi susţinătorii săi s-ar fi urcat pe baricade."



Este evident de ce presa şi analiştii occidentali au înţeles uneori atât de greşit evenimentele recente din România. În realitate societatea românească nu este caracterizată de tensiuni profunde, nu cunoaşte falii de adâncime şi, în consecinţă, riscurile "unui război civil", fie el şi "rece" sunt cu totul inexistente. Admitem desigur că preşedintele are simpatizanţii săi, dar analizele sociologice ca şi observaţia empirică arată că nu avem de a face cu un corp social cu identitate distinctă, ci cu o mulţime eterogenă cu motivaţii multiple, care nu ar fi în niciun caz aptă de o energică şi consecventă acţiune solidară. Ideea "baricadelor" este cu totul candidă şi denotă o sumară cunoaştere a realităţii româneşti, scriu cei de la Deutsche Welle.



Simpatizanţii preşedintelui cuprind persoane care ar fi neplăcut surprinse să se descopere laolaltă, aşa cum ar fi oameni cu excelentă situaţie materială, care manifestă orgoliul propriei reuşite, identificându-se prin opoziţie cu "săracii" care au manifestat în Piaţa Universităţii, dar, paradoxal, şi pensionari care îşi duc zilele de pe azi pe mâine şi care, în izolarea lor, trăiesc pe mai departe cu mitologia preşedintelui justiţiar sau care s-au lăsat cuceriţi de discursul "anticomunist" din anii anteriori. Printre aceiaşi simpatizanţi se găsesc români ardeleni cu adânci idiosioncrazii antimaghiare ca şi maghiari autonomişti, oameni simpli "din popor" ca şi intelectuali care nu ar fi capabili să schimbe cu primii nici zece cuvinte sincere. Nu există, prin urmare, a anumită parte a societăţii, definită regional, istoric, cultural sau economic care să lupte cu o altă parte a societăţii româneşti. Nu există rupturi profunde de natură să creeze adversităţi mari şi durabile sau care să alimenteze violenţe reciproce de o formă sau alta.



De fapt ceea ce se trece cu vederea în toate aceste analize este că societatea românească s-a manifestat în mare ei majoritate împotriva preşedintelui Băsescu din foarte multe motive, depăşind cu mult bazinul electoral al USL. Dar mai ales se trece cu vederea una din trăsăturile cele mai importante ale societăţii româneşti post-comuniste şi anume faptul că, în larga ei majoritate, a trăit într-un amestec greu discernabil, într-o stare de indistincţie care a blocat evoluţii decisive. Nici vechile identităţi regioale nu au fost recuperate şi consolidate, nici noi identităţi socio-economice nu s-au cristalizat suficient de puternic pentru a vorbi de o societate cu strucuturi clare şi, la rigoare, de antagonisme virtuale.



Spre desoebire de Ungaria cu care România a fost comparată frivol în ultimul timp, nu există falii adânci cu rădăcini istorice care să-şi găsească exprimare politică. Ungurii explică de fiecare dată un eveniment politic actual pornind de la 1956, pe când în România nici măcar antagonismele anilor '90 nu mai sunt cu totul relevante. În aceste împrejurări a vorbi de "război civil" pare a fi cel puţin impropriu, dacă nu cumva doar o formă de a supraevalua importanţa politică a taberei prezidenţiale.



Dar dacă este să definim pe scurt ceea ce se petrece în România atunci am putea vorbi, cu aproximare, de războiul societăţii împotriva unei minorităţi politice surescitate care pare incapabilă să înţeleagă o regulă de bază a democraţiei: alternanţa la putere.


DESPRE DIMENSIUNEA RAZBOIULUI NEVAZUT DUS IMPOTRIVA OMENIRII DE CATRE OCULTA , SI DESPRE RAZBOIUL TOTAL CE VA VENI…! – PARTEA I



Acest articol apartine blogului Secretele Sistemului 

 Toata lumea se afla la acest moment, intr-o criza diabolic orchestrate de inalta elita mondiala, in special, familiile Rotschild si Rockefeller, cu scopul de a spolia toate popoarele lumii de bogatiile pe care le au si de a-si indeplini visul secular, acela de a conduce, pe fata, nu din umbra ca si pina acum,intreaga planeta.

Aflindu-se pe ultima suta de metri, elitele au conceput aceasta criza, adica lovitura finala, acum 16 ani, prin conceperea bulei imobiliare din Statele Unite (Fannie si Freddy ) si mai ales a bulei derivativelor. Au reusit prin coruptie si prin folosirea mass-media, care e 100% in mina lor, ca guvernele sa inchida ochii la escrocheriile unor escroci mai mici sau mai mari, gen Maddoff, sau la devalizarea a 125 Miliarde de dolari in Iraq , etc. Astfel ca la momentul pertinent, au denunutat chiar ei, escrocheriile ce se desfasurau, amplificind efectele prin presa si televiziune, declansind astfel criza.

Criza au declansat-o cu scopul distrugerii tuturor sistemelor bancare ale statelor lumii, bazindu-se pe cea mai mare escrocherie si bataie de joc: BAILOUTUL BANCILOR FALIMENTARE IN SUA si UK; sa se dea din banii contribuabilor fonduri bancilor, fara nici un control din partea statului, fara sa le ceara actiuni in schimb, sau sa li le impuna conditii in favoarea cetatenilor. Dealtfel, primind acesti bani fara nici un control sau sistem de a fi verificati, bancherii imediat si-au permis sa-si acorde niste bonusuri nesimtite, dupa ce ca tot ei au adus bancile in pragul colapsului. Semnarea acestui bailout de 780 Miliarde $, a fost posibil prin fortarea politicienilor sa semneze un document de 1600 pagini, numit Stimulus Bill, fara nici o prezentare prealabila a continutului, ci doar cu o ora inainte de semnare.

Politicienilor li s-a spus ca daca nu semneaza, guvernul va declansa legea martiala. Justificarea semnarii acestui act a fost, pasamite, sa ajute economia americ ana (indirect, cea globala ce ar fi fost afectata de caderea firmelor de asigurari), prin crearea de noi locuri de munca si prin impulsionarea sistemului economic. De fapt banii au ajuns cca 80% la banci si nu s-au creat locuri de munca. Restul au fost c ana lizati spre diverse firme “prietene”‘ a celor din sistem. Ce este socant e, ca nici pin azi, Banca Rezervei Federale, nu vrea sa spuna unde s-au dus, la ce banci, cele 2,2 TRILIOANE de dolari din banii contribuabililor.

Banca Mondiala, pentru cine nu stie este organic legata de Banca Rezervei Federale a SUA, care este o BANCA STICRT PRIVATA, nu se afla sub controlul guvernului SUA si unde actionari sint familia Rotschild 80% si Rockefeller, 20%. De asemenea FMI este un organ foarte “eficient” al acestor elite bancare.

Ca sa nu mai existe nici un dubiu, ca actuala stare este cauzate de conspiratie: Banca Rezervei Federala a stopat din 23 Martie 2006, publicarea cantitatii toatale de dolari in circulatie, pentru a se pregati pentru viitorul de acum. Astfel se tiparesc bani fara acoperire, in nestire si nu se stie exact valoarea inflatiei:


Economistul Peter Schiff (ca si Ilie Serbanescu al nostru) a anuntat inca din 2006, presidentia SUA, mai marii bursei si Rezervei Federale, ca se va produce o criza de proportii. A fost tratat cu condescendenta si bataie de joc. Va rog priviti:


Comisia de verificare a bursei americane, SEC, a fost informata acum 10 ani, ca escrocul Madoff desfasoara un joc piramidal tip schema Ponzi (Caritas), dar nu au luat nici o masura sa investigheze. Aici este prezentata ancheta senatorului asupra sefilor SEC, care nu stiu ce sa raspunda, ca niste copii prinsi cu lectiile nefacute:


De altfel, in ultimul film, The Obama Deception (Inselaciunea lui Obama), patriotul si luptatorul american impotriva Noii Ordini Mondiale, Alex Jones, ilustreaza foarte sugestiv ce s-a intimplat in lume in ultima vreme.

Cu banii FURATI de la oameni, elitele si-au permis sa ruineze piata petrolului. De ce? Ne-a spus Soros de ce: Pentru ca mai exista tari rebele, cum e Iran , Rusia sau Venezuela care nu vor sa joace cum le cinta Noua Ordine Mondiala. Si chiar el, spune cu satisfactie, ca Chavez nu poate finanta o revolutie bolivara cu 40$/baril si ca lui Ahmadinejad nu-i da mai mult de un an ca presedinte.

Cu banii furati, elitele mentin pretul scazut la aur, si il cumpara in cantitati industriale. Intre timp se tiparesc cantitati necontrolate de bancnote care vor prabusi in viitorul apropiat moneda SUA. Elitele cumpara cele mai valoroase proprietati, firme si bunuri pe nimica toata. Cu o parte din acesti bani furati, isi angajeaza ARMATE PRIVATE, deoarece se asteapta ca in momentul cind oamenii vor afla de marea tradare, sa protesteze cu violenta. In SUA platesc firma Blackwater, actual Xe (ce a actionat in Iraq ), iar in Europa este constituita o armata NATO secreta, de elita:


De asemenea ei isi construiesc BUNKERE SUBTERANE, (20 MILIARDE $ per bucata), unde se pregatesc sa se retraga in caz ca nu mai pot controla masele dezlantuite:


Pentru eventualitatea unei razmerite extinse, ei si-au pregatit intr-un bunker unde au stocat toate tipurile de semintele de pe pamint, in Svalbard Norvegia, ca sa fie asigurati, ca dupa ce vor declansa la suprafata arme nucleare neutronice de mica putere, care distrug oamenii si viata, dar lasa neatinse cladirile si infrastructura, vor putea sa recreeze pe pamint plantele:


Au introdus in toate produsele alimentare, in sucurile racoritoare, batoanele energetice, etc. sirop de porumb, HFCS (High Fructose Corn Syrup) care prin tehnica de fabricatie contine doze mari de mercur, care produce diabet si alte afectiuni grave:


De asemenea nelipsitul Glutamat de sodiu – MSG, sau E621, ce se foloseste ca potentator de aroma, in mai toate supele la plic si adaosurile de mincare tip Vegeta.


Ne-au introdus in circuitul alimentar aluminiul, un metal care s-a demonstrat clar ca produce boala Alzeheimer.Au introdus in vaccinuri, pe care ne obliga copilasii si pe noi sa le luam, diferite substante, saruri de aluminiu, mercur (Thimerosal), celule prelevate de la fetusi avortati care destabilizeaza sistemul imunitar al organismului si produc cancer, SIDA si deseori chiar moarte:


Despre celulele de fetusi din vaccinuri, s-au descoperit lucruri terifiante:


Vaccinuri contaminate cu virusul HIV, descoperite in SUA, au fost retrase si vindute apoi in EUROPA, infectind mii de hemofili:

In apa de baut a oamenilor se adauga fluor (in SUA si alte tari). Fluorul afecteaza nivelul general de inteligenta; aviz numarul mare de copii retardati care se nasc:


DAR SI IN ORICE PASTA DE DINTI DIN LUME:

In Europa si la noi se introduce clor, care produce cancer, eczeme si boli grave de inima.In sarea de bucate, sarea de masa, se introduce CIANURA! Verificati chiar dvs, pe pachetiul de sare, ce contine E535 (ferocianura de sodiu) sau E536 (ferocianura de potasiu), ca agenti anticoagulare. In stomac sau lichide, ferocianura disociaza in mai multi compusi, dintre care SI CIANURA. Cu fiecare lingurita de sare, introducem in noi CIANURA. Cine are nevoie sa consumam in orice mincare, cianura? Verificati chiar dvs. Toate medicamentele care se prescriu, de fapt trateaza efectele si nu cauzele bolii. Aceasta permite mentinearea oamenilor bolnavi in continuare si beneficii de zeci de miliarde, pentru firmele de farmaceutice. Ca sa ne omoare si mai eficient vor sa voteze in Europa si SUA, CODEX ALIMENTARIUS, prin care vor sa priveze oamenii de vitamine, aminoacizi esentiali, sa introduca numai hr ana modificata genetic (GMO). Adica de exemplu, vor sa declare vitamina C, medicament cu distributie controlata, ca si heroina, pe care sa o poti lua numai pe reteta. Spre norocul nostru, niste oameni curajosi au oprit aceast abominabil atentat in Europa (pe moment). In SUA, e in stadiul final de aprobare.


VA URMA

Osho - ori de cate ori se intalnesc doi oameni , este creata o noua lume


Ori de cate ori se intalnesc doi oameni , este creata o noua lume. Prin simpla lor intalnire , un nou fenomen care nu a existat niciodata inainte si care ii va transforma si ii va schimba pe cei doi. Relatia este creata de voi, dar pe de alta partre ea va creaza la randul ei pe voi. Se intalnesc doua persoane, ceea ce inseamna ca se intalnesc doua lumi. Fiecare persoana reprezinta o lume in sine , un mister complex . 

La inceput , singurele care se intalnesc sunt periferiile celor doi. Dar pe masura ce relatia devine mai profunda , mai intima , mai apropiata , centrele celor doi ajung sa se intalneasca . Atunci cand centrele se intalnesc , putem vorbi de iubire. Iubirea este ceva extrem de rar. Ca sa intalnesti centrul unei persoane este necesar sa treci tu insuti printr-o revolutie, pentru ca daca doresti sa intalnesti o persoana in centrul ei , va trebui sa-i permiti ei insisi sa iti intalneasca centrul. Voi nu sunteti tot una cu periferia voastra.



De fapt , aceasta nu este altceva decat gardul din jurul fiintei voastre.Puteti face dragoste cu altcineva , puteti stabili o relatie sexuala , dar pana si sexul este periferic. Pana cand centrele voastre se vor intalni, sexul nu va fi altceva decat o intalnire intre doua trupuri. Iar intalnirea dintre doua trupuri nu poate fi o intalnire intre doua suflete.Voi nu puteti permite altcuiva sa intre in centrul vostru decat daca nu va este teama , daca nu sunteti infricosati. Cand nu-ti este teama , nu ai nimic de ascuns , asa ca te poti deschide si poti elimina orice ziduri. Atunci ii poti invita pe ceilalti sa patrunda in inima ta. 
Dar nu uitati , daca ii permiti altcuiva sa patrunda in inima ta foarte profund , celalalt iti va permite si el sa patrunzi in inima sa , caci deschiderea interioara creeaza incredere. Daca tie nu iti este teama , nici celor din jur nu le va mai fi.





Ziua MisHarAnkh – Ziua Puterii Lupilor – 23.08.2012


Ziua
MisHarAnkh este Ziua Puterii Lupilor, dar si ziua lui Volkoblak si Geea. 

MisHarAnkh = Puterea Lupilor – Puterea Vietii Unita in Harul Care
Naste.

Zamolxe,
Volkoblak si Geea ne dau Binecuvantarea

pentru A Ne
Cunoaste si pentru A Ne Innoi Puterea Lupilor In Noi: 

“Bucuria
Si Linistea Fiintei Tale Traiesc In Puterea Intregita a Inimii Tale. 

Puterea
Ascunsa a Inimii Este Lumina Lui Dumnezeu Intregit In Inima Ta”.

……………
Tot azi,
Zamolxe isi binecuvanteaza Numele Prin Puterea Lupilor de azi:

“Eu
Sunt Zamolxe!

HarRAminIrthai!
LakHaTerAjAyon! KaKHaTerAjAyAnkh!” 

LakHaTerAjAyAnkh
e si chemarea lui Volkoblak, pt.ziua de azi,

este
Chemarea Puterii Lupilor, Care Traieste In Puterea Vietii. 

LakHaTerAjAyAnkh = Chemarea Puterii Lupilor, Care Traieste
In Puterea Vietii.

Zamolxe, Is,
Volkoblak si Geea isi striga pt.ei – si pt.noi, Puterea Lupilor:

“LakHaTerAjAyon
HarRAminIrthai.

LakHaTerAjAyAnkh
MisHaRAnkh – Puterea Lupilor Uneste Puterea Harului, In Puterea Vietii Care
Naste.”

Puterea
Lupilor de azi Trezeste Toate Puterile Moarte In RahAion [Osul Sacru – Nodul
Puterilor din Fiinta], Puteri Care Renasc Innoite – ca si Puteri Noi, Puteri
Care Au Sa Traiasca Si Sa Se Intregeasca in Timpul De Acum.

Muscaturile
Lupilor de azi,

Trezesc
Puterile Moarte Din Noi si Pun In RaHAion Samanta Puterii Innoite.

Puterea
Lupilor este Puterea Innoitoare Si Intregitoare A Harului Intregitor Al
Dumnezeului Care Este Unul.

Cei care fac
ritualurile de binecuvantare azi sunt ZeuMos, adica Zamolxe -Marele Lup Alb,
impreuna cu Khandaon si Dhaunos, primul Mare Preot si Zeu Carp (din M.Carpi -
Carpati – Muntii din Care Vine Mantuirea) al lui Zamolxe.

Lasati copiii sa fumeze in WC-ul scolii! ca altfel cine stie unde ajung ?!!!!

























Pictorul a fost ADOLF HITLER.
A fost exmatriculat din liceu, deoarece a fost prins ca fuma in WC.
Din cauza asta, nu i s-a permis sa se inscrie la Academia de Arte Plastice (la pictura)
DREPT URMARE, A DEVENIT POLITICIAN
Cunoasteti ce a urmat ...

Trebuie sa alegem nivelul de vibratie la care dorim sa ne aflam


Postat Maria
Depresia este ceva ce afecteaza, in zilele noastre, din ce in ce mai multi oameni. Este un cuvant folosit pentru a descrie felul in care ne simtim, atunci suntem tristi, apatici, lipsiti de motivatie, nelinistiti si, in cel mai rau caz, fara speranta, neputinciosi si inutili. Atunci cand suntem deprimati e greu sa gasim o motivatie ca sa facem orice si suntem fie foarte emotivi si plangaciosi, fie ne simtim apatici si lipsiti de viata. Si noi, oamenii, mai simtim ceva, atunci cand ne extindem campul energetic, prin urmare cu cat devenim mai constienti din punct de vedere energetic si acceptam inaltarea, cu atat este mai mare riscul de a fi (temporar) deprimati. Inseamna asta ca, daca ne extindem campul energetic, riscam sa devenim deprimati? Absolut – si din mai multe motive. Atunci cand suntem constienti de noile nivele energetice – ceea ce inseamna ca ne-am epuizat conexiunile energetice existente – putem crea doua fluxuri separate de energie. Un flux este alcatuit din propria noastra energie si cel de-al doilea reprezinta noul nivel energetic, superior. Devenim deprimati, pentru ca nivelele energetice superioare apasa pe energia noastra si ne fac foarte constienti de vibratia joasa a acesteia. Acest proces pur si simplu stoarce din noi orice aspecte limitative, astfel incat sa le putem cunoaste (ca si cum am fi stransi intr-o menghina, sau asa cum este scoasa pasta de dinti din tub), motiv pentru care viata noastra pare sa fie atat de „rea” si de intunecata, atunci cand suntem deprimati. Avem nevoie sa cream o conexiune cu noul flux energetic, prin eliberarea lucrurilor care ne coboara vibratia, astfel incat sa ne putem integra in noua energie. Cele doua nivele nu pot coexista in interiorul nostru, ci trebuie sa il alegem pe cel la care vrem sa ne aflam. Pe masura ce aceste aspecte negative sunt eliberate, le resimtim sub forma de energie emotionala grea, amintiri ale limitarilor noastre, esecuri, indoileli, confuzie si realitatea pe care o avem in acest moment. Suntem pe deplin constienti de tot ceea ce nu functioneaza in viata noastra, de tot ceea ce nu ne aduce bucurie si nu este prea satisfacator. Acum ne simtim bolnavi si blocati – si chiar asa suntem. Acesta este punctul in care trebuie sa ne aliniem cu noile nivele ale energiei si sa cream canalele pentru integrarea acestora in realitatea noastra, astfel incat sa devina noua noastra vibratie. Daca suntem constienti de acest proces, ne deschidem in fata unor noi potentiale. Daca nu, devenim depresivi, ne simtim ingrozitor si putem cobori pe spirala judecatii de sine si a fricii, imbolnavindu-ne fizic si mintal. Motivul pentru depresie este acela ca nu mai suntem aliniati, din punct de vedere energetic, cu vibratia si energia noastra prezenta. Scopul depresiei este de a ne ajuta sa devenim constienti de noile energii cu care ne putem alinia. Psihologii definesc depresia ca fiind o problema mentala – dar ea este, in realitate, o problema de energie. Atunci cand va simtiti „deprimati”, energia voastra a fost comprimata si sunteti pe deplin constienti de ceea ce poate fi eliberat, pentru a va ajuta sa va aliniati cu noile energii si sa le integrati. Alinierea si integrarea se obtin prin intentie, constientizare, eliberare si ancorare. Aceasta ne permite sa ne conectam la noua energie si ne aseaza pe un nivel de vibratie energetica superioara. Atunci cand se intampla acest lucru, poate sa fie foarte neplacut si, daca ne amintim de ce se intampla toate acestea, ne putem folosi depresia pentru a elibera ceea ce nu mai serveste dorintei noastre de inaltare si spre a ne pregati pentru noile energii de vibratie superioara, care pot deveni noua noastra realitate extinsa.

Când vor cădea băncile umflate de pe mârţoaga economiei naţionale?


Că o economie plăpândă cum este cea a României nu are cum să aibă un “sistem bancar solid” apare de la sine înţeles. Cum însă băncile de la noi s-au îngrăşat disproporţionat de mult pentru a putea pretinde să călărească mârţoaga denumită impropriu “economie naţională” ne dăm seama că sistemul financiar reprezintă o problemă încă şi mai mare decât neajunsurile de ordin economic ale societăţii româneşti.




Că nu producem mai nimic este una, că există capacităţi limitate pentru aducerea de valoare adăugată consistentă iarăşi o ştim, iar că mediul de afaceri nu izbuteşte să creeze locuri de muncă este ceva cu care ne-am obişnuit în ultimii douăzeci de ani. Dar nenorocirea este că peste toată această economie nevolnică, la jumătatea deceniului trecut, a crescut nefiresc de rapid şi de mult un sistem bancar ieşit din scara de proporţii a unei Românii primitive din punct de vedere economic.




După ce ani de zile banii au venit cu ţârâita în economia naţională şi ne uitam ca la cine ştie ce la 100 milioane de euro, fie ei aduşi de investitori străini sau accesaţi de la Fondul Monetar Internaţional, brusc am trecut la miliarde de euro, la zeci de miliarde euro… ca datorii. Stocul de credit acordat de sistemul bancar românesc se cifrează la aproximativ 50 miliarde euro, potrivit datelor publicate de BNR. Cam mult pentru o economie naţională care nu a reuşit să creeze măcar un brand regional, unde pasul de la companie mică sau mijlocie către companie mare se face rar (iar când se face rezultă de cele mai multe ori în falimente) şi în care salariul mediu nu reuşeşte să se desprindă de 300-400 de euro.


Felicitări băncilor comerciale că au reuşit să plaseze atâtea miliarde de euro şi în aşa scurt timp! Nimic de spus. Ne bucuram în anii de “boom” că băncile ne-au deschis accesul la capitalul occidental şi că “euroii” curg în România, dar uitam să ne gândim că de fapt se umflă o cantitate de datorie care tot în sarcina noastră ar cădea. Din nefericire, cea mai mare parte a creditului a fost direcţionat neproductiv, fie pentru consum de bunuri de import, fie pentru a ne vinde unii altora, la preţuri din ce în ce mai aiuritoare, apartamentele construite pe vremea lui Ceauşescu sau terenurile existente aici şi pe timpul lui Burebista.


Fără a întoarce valoare adăugată, creditul bancar escaladat în deceniul trecut încearcă să stoarcă dobânzi de pe o economie vlăguită. Nu prea are de unde şi tocmai de aceea creditul implodează. Creditele neperformante au urcat la 16,76% la nivelul iunie a.c., potrivit ultimei raportări a BNR. O creştere alarmantă. În septembrie 2009, când ţara se afla deja de un an în recesiune, procentajul acestora era de numai 6,46%. A crescut uşor-uşor şi în martie 2010 a ajuns la 9,11% din totalul creditelor. Tăierile de salarii operate de bugetul public în vara lui 2010 au aruncat acest indicator peste 10% şi de atunci nu a mai făcut cale întoarsă. Creditele neperformante se escaladează acum, dar să nu fim induşi în eroare: ele nu au fost niciodată bune! A fost o alocare greşită a capitalului care acum se răsfrânge asupra sistemului bancar şi asupra economiei naţionale.


Nu se putea ca un credit de consum neproductiv şi finanţarea unui balon speculativ în imobiliare de către bănci să rezulte într-o soliditate sistemică. Implozia creditului va continua în România, ca şi aiurea în lume, iar băncile comerciale sunt ameninţate. Opririi rambursărilor din partea unor debitori i se adaugă deprecierea valorii garanţiilor care se află la baza contractelor de împrumut. S-au aventurat băncile să acorde credite de câte 100.000 de euro sau chiar 200.000 de euro pe 30 de ani pentru achiziţii imobiliare. Felicitări!; acum activul care se află sub incidenţa ipotecii abia dacă poate fi revândut pentru câteva zeci de mii de euro. Pierderile rezultate nu pot sta la baza “solidităţii” clamate a sistemului bancar.

Datoriile de miliarde de euro asumate în societatea românească se clatină şi, odată cu ele, şi sistemul bancar. Cât va rezista? Cât de (dez)ordonată va fi demantelarea acestuia? Ce ruină va rămâne în urmă pentru economia naţională? Ce învăţăminte vom reuşi să tragem? Unde vor fi răspunderile?…


Adrian Panaite



Traian Băsescu poate fi demis ACUM. Argumente juridice. Vezi DECIZIA CCR de invalidare a referendumului


Premisele concluziei de demitere: În conformitate cu Constituţia, Art. 95, Parlamentul, după consultarea CCR, suspendă din funcţie preşedintele României.
În mod simetric arhirecunoscut, Parlamentul este instituţia în drept care să-l şi repună în funcţie, dacă există temeiuri de fapt şi de drept pentru repunere.

CCR nu-l poate repune în funcţie, deoarece nu CCR l-a suspendat şi nici nu există altă prevedere legală care să stipuleze, în mod expres, că CCR îl repune în funcţie pe preşedintele suspendat, dacă există temeiuri pentru repunere.

Rolul CCR în procesul de suspendare şi demitere este precizat clar în lege.

-CCR dă un aviz consultativ asupra intenţiei de suspendare ce i-a fost adusă la cunoştinţă de către Parlament;

-Plenul Curtii Constitutionale decide cu o majoritate de doua treimi asupra valabilitatii referendumului;
-Decizia CCR asupra valbilităţii referendumului nu este o decizie de repunere în funcţie, deoarece nu CCR a decis suspendarea;
-(2) Hotararea Curtii Constitutionale stabileste NUMAI daca a fost respectata procedura pentru organizarea si desfasurarea referendumului si confirma rezultatele acestuia.
-Ca orice Hotărâre a CCR, decizia asupra valabilităţii referendumului se publică în M.O.;
-(3) Inaintea publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, hotararea Curtii Constitutionale se prezinta Camerei Deputatilor si Senatului, întrunite in sedinţa comună.
Ca for care a decis SUSPENDAREA, Parlamentul este singurul în măsură să se pronunţe asupra DEMITERII. (Parlamentul nu este poştaş, să primească Hotărârea CCR şi s-o trimită la M.O., mai ales că nu există o prevedere explicită în acest sens.)
Parlamentul, în temeiul tuturor probelor existente la dosarul Referendumului, are atribuţia legală în această privinţă, atribuţie conferită de Legea Referendumului, Art. 10, care are următorul cuprins:
„ ART. 10. Prin derogare de la art. 5 alin. (2), demiterea Preşedintelui României este aprobată dacă a întrunit majoritatea voturilor valabil exprimate ale cetăţenilor care au participat la referendum.”
Această atribuţie, stabilită expres în Lege, nu poate fi a altei instituţii; ea poate fi numai a Parlamentului. Iată şi de ce:
Conform Art 47 din Legea Curţii Constituţionale („Art. 47. - (1) Plenul Curtii Constitutionale decide cu o majoritate de doua treimi asupra valabilitatii referendumului”). Coroborat cu Art. 5, alin (2) din Legea Referendumului („ART. 5 (2) Referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.”) Curtea are atribuţii NUMAI în privinţa VALABILITĂŢII Referendumului, dar nu are atribuţii să se pronunţe asupra demiterii.
Aplicarea Art 10 din Legea Referendumului cade, fără dubii, în sarcina Parlamentului, deoarece Art. 10 nu se referă la aceleaşi fapte şi la acelaşi moment, ca Art. 5.
Aplicarea Art.5 şi aplicarea Art. 10 nu pot fi făcute de aceeaşi instituţie şi din cauză că prevederile celor două articole sunt aproape contradictorii.
Citirea corectă, logic, a celor două articole ne duce, fără nicio îndoială, la următoarea
CONCLUZIE:
1.CCR decide NUMAI dacă Referendumul a îndeplinit condiţiile de valabilitate, în baza tuturor prevederilor legale care-i cad in competenţă.
2.Parlamentul analizează, în plenul celor două camere, decizia CCR privitoare la valabilitate.
3.Parlamentul are, conform Art. 10 din Legea Referendumului, atribuţia şi posibilitatea de a APROBA DEMITEREA PREŞEDINTELUI ROMÂNIEI, prin referire numai la CONDIŢIA întrunirii majorităţii voturilor valabil exprimate ale cetăţenilor care au participat la referendum.
Această prevedere din Lege are corespondenţă logică în Turul al doilea al alegerilor pentru preşedinte, situaţie în care nu mai este necesară NICIO condiţionare a prezenţei la vot.
Pe deasupra, Parlamentul are la dispoziţie şi Temeiul că numărul votanţilor pentru demitere a fost de 7,4 milioane, ceea ce corespunde la un cvorum ce 14,8 milioane de votanţi. 
jurist Florea Ciobanu - 
sursa: jurnalul.ro
Sursa: gandeste.org