marți, 24 iulie 2012

Dialog cu Federația Galactică a Luminii (3)


 (14-iulie-2012; channeler:  Blossom, Noosa, Sunshine Coast, Qld, Australia)
Blossom

Blossom : Salutare. Aş vrea să continuăm ceea ce am început săptămâna trecută, se poate? Am adus vorba de diferiţi channeleri şi felul cum mesajele şi potenţialităţile pe care le prezintă, diferă. Vrei să aprofundezi subiectul, dacă consideri că este potrivit?
Federaţia Galactică de Lumină: În primul şi în primul rând, îți urez bun venit la această nouă întâlnire.
Subiectul pe care doreşti să îl discutăm... ca multe altele... are multe aspecte prin natura sa. Căci, într-adevăr, am putea spune că fiecare dintre voi este un canal în sine. Totuşi, dacă ne referim la vibraţii şi unde radio, ne aventurăm într-un subiect mult mai complex. Acum, întrebarea fiind pusă, vom face tot posibilul să clarificăm această temă.

Termenul de “ales” poate avea două valori distincte: se poate vorbi de un “ales” ca fiind persoana desemnată în societatea voastră de a vă reprezenta interesele într-o anume demnitate, sau de un suflet “ales” care să dispună de abilitatea de a comunica cu civilizații din afara planetei voastre, printr-o modalitate anume de comunicare. Mulți dintre acești “aleşi”, din cea de a doua categorie, rămân toată viața niște anonimi, pentru majoritatea populației. Chiar există asemenea suflete care se feresc să divulge cuiva faptul ei comunică cu entități extraterestre. Acești comunicatori sunt în fapt, niște canale umane care pot stabili o legătură de comunicare cu inteligențele din univers. Voi îi numiți channeleri. Nu oricine poate deveni, în etapa actuală a dezvoltării umane, canal de comunicare. Înainte de a începe comunicarea, canalul în cauză este pregătit pentru această muncă, la nivel conștient sau inconștient (la nivel de suflet). Există o perioadă premergătoare necesară punerii la punct a nivelului de sensibilitate, de înțelegere coerentă a mesajelor, de evitare a interferențelor, de putere a semnalului recepționat etc. Așa a fost cazul și cu tine, dragă Blossom. 
Blossom : Într-adevăr. La un moment dat, White Cloud mi-a spus că boala pe care am avut-o timp de 17 ani mi-a adaptat şi reprogramat corpul şi câmpul energetic pentru ca anumite energii să poată comunica cu mine. Presupun că înţelegerea cu White Cloud a fost diferită? Lucru despre care nu e neapărat necesar să vorbim astăzi.
F.G.L.: Într-adevăr. Procesul prin care o energie “vorbeşte prin” nu este complet diferit... totuşi este evident mai multă implicare în ceea ce priveşte conexiunea materială a fiecărui subiect. 
Blossom : Atunci, dacă pot continua, pot întreba din nou cum afectează cunoașterea fiecăruia conținutul mesajului? De exemplu, tu pari a ŞTII ceva ce poate că eu am citit în timpul acestei săptămâni şi poţi vorbi cu mine despre asta când comunicăm, aşa ca acum. Mulţi spun că ceea ce crede o persoană, poate influenţa direcţia în care chanellingul evoluează... E posibil asta?
F.G.L.: Hai să mergem la miezul problemei. Sunt mulţi care “aduc mesaje de dincolo” dar sunt și mulți care “cred” că aduc mesaje. Cu cel mai profund respect... trebuie spus că în unele cazuri, dorinţa de a comunica cu o entitate, poate fi atât de profundă încât doritorul să aibă impresia că a stabilit o comunicare, când, de fapt ceea ce aude nu este decât o exprimare a propriului său eu. Altfel spus, el “realizează o legătură ” cu propria-i dorință nu cu o ființă sau energie dintr-o dimensiune superioară. 
Blossom : Deci... întrebarea cheie: cum poate cineva să ştie cum să facă această diferență fundamentală? Îmi vei spune despre rezonanța pe care o stabilește fiecare, nu? 
F.G.L.: Ne citeşti gândurile! Trebuie luat în considerare acest fapt şi adăugat în ecuaţie... Frecvența de rezonanță se schimbă pe măsură ce ființa se ridică în cunoaştere şi înţelegere. Aşadar... Adevărul cuiva se schimbă pe măsură ce “se îndreaptă spre etajul următor”. Ceea ce o persoană ştie la nivelul al 3-lea... poate fi mult mai elaborat la nivelul al 4-lea, astfel a ceea ce înainte era cap de lista la nivelul al 3-lea, abia mai există ca o muzică de fundal la nivelul al 4-lea.

Cei care preiau mesajele prin channeling de la diferite suflete vor rezona cu un channelling de nivel 3... dacă EI sunt la nivelul 3.
Blossom : Deci,... să zicem că această clădire are 150 de nivele... cine este mesagerul pentru al 3-lea nivel?
F.G.L.: Fără îndoială... ego-ul lor!
Blossom : Dar cei de la nivelul 31?
F.G.L.: Ei vor fi în legătură cu Fiinţe mai Luminoase decât ei, care cândva au fost pe Pământ şi au experimentat vibraţia în formă fizică. Am putea spune... că aceste suflete care comunică “înapoi către Pământ” vor avea o vibraţie “condimentată”, nu ca cea a unui suflet care încă mai are mulţi km de parcurs în călătoria să.
Blossom : Ok... presupun că această configuraţie se aplică în toată clădirea?
F.G.L.: Nu... deoarece în jurul nivelului 66, entitatea nu mai poate exista în formă fizică, deoarece Lumina ei nu ar mai putea rămâne într-o densitate atât de mare.
Blossom : Ok... deci. Mm. devine complex
F.G.L.: Tu ai dorit să ştii.
Blossom : Adevărat... voi face tot posibilul să înţeleg...
F.G.L.: Noi am ştiu despre asta... Dă-ne voie, pentru binele multora, să menţinem un nivel cât mai simplu posibil.
Blossom : Ok... dă-mi voie să întreb:.. acum sunt mulţi channeleri “renumiţi”, a căror muncă e răspândită peste tot pe internet. Mulţi “susţin” (cu tot respectul şi incluzându-mă şi pe mine aici)... că ei aduc mesaje de la un “anumit grup sau entitate”. Acum,... unii au rămas în joc mai mult timp, alţii, o perioadă scurtă, totuşi aş spune... au devenit “cunoscuţi”.
Cum vine asta.. că mesajele diferă atât de mult? Chiar şi mesaje care se spune că vin de la acelaşi grup de suflete? Şi dacă vin de la acelaşi grup... de la acei channeleri  cu notorietate, mulţi spun lucruri complet diferite despre acelaşi subiect. Ce înseamnă asta? Cum poate ştii cineva, pe cine să crediteze? Spui.. prin judecata lui.. dar adică inima îţi spune “asta și asta”... asta te poate duce într-o confuzie aproape patologică.
F.G.L.: Imaginează-ţi în lumea ta... sau pentru a simplifica... în ţara ta... un oraş pivot central. Toate satele şi oraşele au o autostradă care conduce la acest pivot central. Totuşi, nici unul dintre cei care locuiesc în afara acestui centru un a fost niciodată în vizită acolo... în formă fizică.

Fiecare dintre aceste localități are propriul său mod de a face lucrurile. Aşa au procedat de la “începutul timpului”, şi pentru fiecare comunitate, acesta a fost modul în care “lucrurile au fost făcute”. Nu există altă cale.

Fiecare locuitor a auzit că acest pivot central va trece prin schimbări majore şi că acest lucru va afecta pe toată lumea şi pe fiecare oraş în parte. Pare normal ca fiecare să asiste în ce fel poate. Aşadar, oferă în mod telepatic înţelesuri aşa cum “ei ştiau” că este modul cel mai bun de asistență şi au trimis ceea ce ei ştiau a fi Adevărul... legat de această mare schimbare care urma să aibă loc. 
Blossom : Înţeleg acum ce vrei să spui. Totuşi, acel oraş pivot este ca o “oală sub presiune” de idei, posibilităţi, adevăruri, neadevăruri, profeţii şi aşa mai departe... fără să ştie c are dintre ele ar trebui să fie aleasă. 
F.G.L.: Atunci ia în calcul că... pe măsură ce povestea noastră continuă, Bătrânii acelui oraş central au ţinut un consiliu din cauza confuziei pe care toate acele informaţii din exterior o cauzau. Au decis să analizeze TOATE sursele de informaţie şi să caute un numitor comun...
Blossom : Am înţeles perfect... IUBIRE!
F.G.L.: Acesta este mesajul nostru ce vine neîncetat... şi tema ce apare în toate mesajele de Adevăr.

Bătrânii au găsit un sens în acest ADEVĂR UNIC. Au alungat confuzia şi au decretat pentru toţi cei care locuiau în acea zonă să ignore orice informaţie ce nu scotea la suprafaţă tot ce este mai bun într-o persoană.

Acesta este ADEVĂRUL UNIC. TRĂIND ÎN EL... TRĂIEŞTI AŞA CUM ȚI-AI PROPUS SĂ TRĂIELTI. 

NU ESTE NIMIC MAI MULT DE ŞTIUT ÎN ACEST MOMENT.

Cu cât mai mult alegi să ignori confuzia şi să te bazezi pe IUBIREA DIN INTERIORUL TĂU, CU ATÂT MAI MULTE RĂSPUNSURI ŢI SE VOR REVELA.

CEEA CE DOREŞTI SĂ ŞTII... ŞTII DEJA.

ŢI SE PREZINTĂ... EXACT ÎN MOMENTUL PERFECT ÎN CARE AI FOST DE ACORD SĂ AFLI. DE ACEEA NU ŞTII TOTUL ACUM. NU ESTE ÎNCĂ MOMENTUL PENTRU ASTA. TU ŢI-AI SPUS ASTA ŢIE ÎNSĂŢI, CU MULT TIMP ÎN URMĂ. 

Într-un fel, nimeni nu are dreptate, nimeni nu greşeşte, fiecare “prezentare a ADEVĂRULUI” este corectă în inimile celor care o aduc. Totuşi, atenţie.. spunem “prezentare a ADEVĂRULUI”. Prin asta, vrem să spunem că multe surse sunt conectate la Adevărul Iubitor dintr-un “sat anume”, şi aici adăugăm, că este posibil ca cel care primeşte mesajul să aibă originile în satul din care primeşte informaţia... (este o altă posibilitate).

Vă cerem totuşi să fiţi conştienţi şi de faptul CUNOSCUT că există mesaje care NU SUNT şi NU VOR FI NICIODATĂ venite din dimensiuni Superioare. Există mesaje trimise către voi ce au ca scop clar confuzia şi înşelătoria. Sunt codificate în aşa fel încât să pară a fi din Lumină, dar, sigur, strecoară și coduri care conțin teama, conducând  gândurile celui racolat spre osândă și tristețe. 
Aceste mesaje sunt uşor de detectat... căci, dacă simţi Iubire la început, în momentul conexiunii, dar pe parcurs, inima dă semne de disconfort, de iritare, este semn că trebuie să renunți și să te îndepărtezi de acea sursă malefică. Unii susțin că ar trebui să stai și să mai selectezi ceea ce este bun, că nu trebuie ca “o dată cu apa murdară să arunci și copilul din copaie”.  Nu vă lăsați păcăliți, renunțați, căci cu cât veți sta mai mult prinși de acele influențe, cu atât vreți fi mai prinși în păienjenișul lor. 
Blossom : Ştii... asta e interesant. Cred că ştii că vecina mea a aruncat nişte apă cu săpun în grădină, acum câteva zile, şi exact acest proverb mi-a venit în minte... şi am încercat să îi găsesc sensul... Aşadar, revenind la început... eu, în calitate de channeler, nu alterez cumva mesajele primite? 
F.G.L.: Nu! Este OK, ți-am mai spus-o. Noi suntem bine și corect conectați cu gândurile tale.
Blossom : Oh, ce mă bucur! Asta răspunde și la întrebarea pe care o aveam, referitor la mesajele de la White Cloud, în care îmi apărea ceva ce văzusem într-un magazin și mi-a atras atenţia recent când s-a folosit ca metaforă într-o situație. La început, eram confuză, dar, ulterior, am lăsat lucrurile cum erau și am depășit momentul. Noroc!
Am impresia că am terminat pentru astăzi. Oricum, mi-ai dat din nou teme ce gândire. Până data viitoare,... tai-tai!
F.G.L.: Suntem mereu la dispoziţia ta.
Blossom : Oh, atunci îmi voi permite să mă servesc cu un ceai și o felie de prăjitură.
Cu Iubire şi Mulţumiri!

SURSE: http://blossomgoodchild.blogspot.com  și  http://galacticchannelings.com
TraducereCamelia

Pentru conformitate (C.M.)

TRAIAN BASESCU SE VA INTOARCE LA COTROCENI IN URMA REFERENDUMULUI - MESAJ DE LA SFATUITOAREA DESPRE ROMANIA

Traian Basescu se va intoarce la Cotroceni in urma referendumului, dar va pleca prin demisie in luna august.
Cred ca toti v-ati dat seama ca la referendum, nu se va intruni numarul total de votanti, astfel incat referendumul sa fie validat.
Desi numarul celor care vor vota pentru demiterea lui Traian Basescu va fi majoritar, actualul presedinte suspendat, se va intoarce la Cotroceni.
Se vor isca conflicte majore, care vor duce la situatia ciudata in care Traian Basescu va fi obligat sa demisioneze.
Din pacate, aceasta nu va insemna si schimbarea situatiei in bine pentru Romania. Ceea ce va urma, va fi greu de inchipuit, atat pe plan intern, cat si extern.
Totul, depinde de cei care vor prelua conducere, de modul cum vor gestiona ei situatia.
Dumnezeu sa ajute Romania si sa ne protejeze pe noi romanii de tot ce poate fi rau! 

SUB ŞOC. Dublă lovitură primită de Zona euro


Moody’s se teme că Grecia ar putea ieşi din zona euro
Moody's a modificat perspectiva ratingurilor de top "Aaa" ale Germaniei şi Olandei de la "stabilă" la "negativă", din cauza crizei datoriilor de stat din zona euro, transmite Bloomberg. Este o lovitură atât pentru cele două ţări, importanţi contributori la bugetul UE, cât şi pentru Zona euro. Luxemburg a avut aceeaşi soartă. Finlanda rămâne astfel singurul stat din zona euro cu perspectivă "stabilă" asociată ratingului maxim.

Moody’s se teme că Grecia ar putea ieşi din zona euro
Germania, Olanda, Luxemburg şi Finlanda au rămas totuşi, deocamdată, singurele ţări din uniunea monetară ale căror calificative triplu-A nu au fost retrase încă de cele trei mari agenţii de rating, Standard & Poor,s Moody's şi Fitch.
Printre motivele enunţate marţi de Moody's se numără riscul că Grecia ar putea ieşi din zona euro şi posibilitatea tot mai ridicată ca statele zonei euro să fie nevoite să sprijine financiar ţări cu economii mari, precum Spania şi Italia.
"Luând în calcul capacitatea mai ridicată de absorbţie a costurilor asociate acestui sprijin, povara va reveni în cea mai mare măsură statelor membre cu cele mai ridicate ratinguri, pentru a conserva zona euro în forma actuală", apreciază Moody's într-un comunicat, făcând referire la Germania, Olanda şi Luxemburg.
Pieţele europene au manifestat luni o nouă rundă de turbulenţe, după ce o primă administraţie regională din Spania a solicitat asistenţă financiară de la guvernul central, iar Madridul şi Roma au reintrodus interdicţia pe "short selling" - tranzacţiile "în lipsă" cu acţiuni, prin care speculatorii pariază pe scăderea cotaţiilor. Costurile de finanţare ale Spaniei au atins noi recorduri, din cauza temerilor că ajutoarele care vor fi acordate de guvernul central autorităţilor regionale vor pune presiune pe deficit şi pe datoria publică a ţării.
Bursele asiatice sunt în scădere cu 0,3% marţi dimineaţă, după ce au pierdut luni 2,1%, iar randamentul mediu al obligaţiunilor guvernamentale australiene cu maturitatea la 15 ani a atins pe piaţa secundară minimul ultimilor 15 ani, investitorii căutând active percepute drept sigure.
Euro a atins luni un minim al ultimilor 11 ani faţă de yenul japonez şi se tranzacţionează la cel mai redus nivel din ultimii doi ani faţă de dolar.
Investitorii încearcă să-şi plaseze banii în siguranţă, cele mai căutate active fiind obligaţiunile guvernamentale cu rating de top din afara zonei euro, precum cele ale Australiei şi Canadei, potrivit analiştilor UBS.
Costurile de finanţare ale Germaniei cu scadenţa la 10 ani se plasau luni la 1,18%, faţă de 1,83% la începutul anului, iar obligaţiunile Olandei cu maturitate similară oferă un randament de 1,63%. Luxemburgul se împrumută pe 10 ani la 1,71%.
Oficialii FMI, Comisiei Europene şi Băncii Centrale Europene au ajuns marţi în Grecia pentru evaluarea acordului de finanţare externă de 130 miliarde euro, convenit la începutul acestui an în prelungirea programului de 110 miliarde euro derulat din 2010. Ministrul german al Economiei, Philipp Roesler, s-a declarat recent "foarte sceptic" că guvernele zonei euro vor mai putea salva Grecia de la faliment, posibila ieşire a statului din uniunea monetară revenind în atenţia pieţelor.
Un oficial din ministerul german de Externe a avertizat că nu ar trebui să se vorbească despre prăbuşirea zonei euro, iar deciziile legate de Grecia vor fi luate numai după finalizarea evaluării economice de către misiunea creditorilor internaţionali.
În Spania, premierul Mariano Rajoy se pregăteşte pentru plata sau refinanţarea unor datorii de 15 miliarde euro în a doua jumătate a acestui an, iar presa locală susţine că mai multe administraţii regionale se pregătesc să ceară asistenţă financiară de la guvernul central.

Ministrul spaniol al Economiei, Luis de Guindos, va vizita Berlinul pentru discuţii cu ministrul german al Finanţelor Wolfgang Schaeuble.
Premierul spaniol Mario Monti a declarat săptămâna trecută că presiunile din zona euro sunt exacerbate de tensiunile sociale din Spania, unde au loc proteste împotriva austerităţii.
Miniştrii Finanţelor din zona euro au dat vineri avizul final pentru linia de finanţare de 100 miliarde euro destinată recapitalizării băncilro din Spania.
Finlanda îşi păstrează ratingul de top cu perspectivă stabilă datorită datoriei nete reduse a guvernului, sistemului bancar restrâns, orientat către economia locală şi expunerii limitate faţă de zona euro din punct de vedere comercial, potrivit Moody's.


Sursa: REALITATEA.NET

NY Times crede că UE ar trebui să lase România fără drept de vot


Uniunea Europeană ar trebui să analizeze serios suspendarea dreptului de vot în Consiliu pentru România şi Bulgaria, pentru a transmite un semnal clar celorlalte ţări candidate, comentează New York Times, citat de NewsIn.

Ponta, la Consiliul European, alături de liderii europeni care ar putea sancţiona drastic România
Ponta, la Consiliul European, alături de liderii europeni care ar putea sancţiona drastic România

România şi Bulgaria au făcut săptămâna trecută subiectul unor rapoarte critice ale Comisiei Europene, care a criticat ambele ţări pentru corupţia endemică, nerespectarea statului de drept şi export de criminalitate.

 În aceste condiţii, autorul articolului atrage atenţia că Bucureştiul şi Sofia au aderat la UE în 2007 deşi aceste probleme erau evidente. Statele europene au sperat că astfel vor încuraja reformele.

Însă în prezent, Comisia are responsabilitatea să acţioneze, afirmă New York Times. În primul rând, poate suspenda fonduri structurale şi de dezvoltare, în valoare de sute de milioane de euro.

Iar sancţiunea supremă, potrivit cotidianului, ar fi suspendarea dreptului de vot al Bulgariei şi României. În practică, aceasta ar însemna că niciuna dintre ţări nu va putea vota asupra chestiunilor care le afectează.

O astfel de măsură este, însă, extrem de dificil de luat, pentru că este greu ca statele membre UE să ajungă la un acord în acest sens.

Autorul atrage, însă, atenţia, că, dacă UE intenţionează într-adevăr să se asigure că sunt respectate principiile democratice, statul de drept şi drepturile omului, atunci această opţiune ar trebui analizată cu seriozitate.

Astfel, Uniunea ar trensmite un semnal şi ţărilor care vor să adere la bloc, precum Serbia, că nu va permite ca politica se extindere să fie pătată de corupţie.

Analişti citaţi de New York Times afirmă că tranziţia nefinalizată încă în România şi Bulgaria arată dificultăţile cu care se va confrunta UE în legătură cu ţările din Balcani.


Sursa:  REALITATEA.NET


Phenianul îşi mobilizează armata la graniţa cu Coreea de Sud


Coreea de Nord a mobilizat recent aproximativ 50 de elicoptere în apropierea frontierei sale maritime pe care o dispută cu Coreea de Sud, o zonă în care cele două ţări vecine îşi consolidează prezenţa militară de mai multe săpămâni, a anunţat presa sud-coreeană, relatează AFP.

Coreea de Nord, mobilizare militară la graniţa cu Coreea de Sud
Coreea de Nord, mobilizare militară la graniţa cu Coreea de Sud
Phenianul a mobilizat 50 de elicoptere în bazele sale aeriene din Taetan şi Nuchon, lângă Marea Galbenă, anunţă agenţia Yonhap şi publicaţii sud-coreene, citând oficiali guvernamentali de la Seul.
Între aceste elicoptere se află modele modernizate de tip Mi-2 de fabricaţie nord-coreeană, dar şi Mi-4 şi Mi-8, importate din fosta Uniune Sovietică în urmă cu zeci de ani, a precizat Yonhap, adăugând că unele dintre ele erau echipate cu mitraliere.
"Aceste elicoptere sunt utilizate pentru atacuri pe teren şi în cursul unor manevre care necesuită o foarte mare mobilitate", a declarat un oficial de la Seul citat de Yonhap.

Potrivit cotidianului Chosun Ilbo, aceste elicoptere pot atinge inusla sud-coreeană cea mai apropiată de Coreea de Nord, Baengnyeong, situată la aproximativ 16 kilometri de coastele nord-coreene, în două sau trei minute.
Ministerul sud-coreean al Apărării nu a dorit să comenteze aceste informaţii.

Frontiera maritimă dintre cele două state inamice a fost teatrul unei serii de confruntări violente, inclusiv sângeroase, în 1999, 2002 şi 2009. În noiembrie 2010, Phenianul a bombardat una dintre insulele sud-coreene situate lângă frontieră şi a ucis patru sud-coreeni, inclusiv doi civili.
De atunci, Seulul a consolidat apărarea militară pe aceste insule.


Sursa:  REALITATEA.NET

8 alimente sănătoase pe care nu le mănânci


Oamenii acordă din ce în ce mai multă atenţie unui stil de viaţă echilibrat din care nu lipsesc alimentele sănătoase şi sportul. Cu toate acestea, sunt multe alimente sănătoase care, dintr-un motiv sau altul, lipsesc din dietă. Iar când este vorba despre cumpărături, multe dintre aceste alimente sănătoase nu sunt trecute pe listă. Să consumi alimentele sănătoase care îţi plac este un lucru excelent, însă poate după ce vei citi această listă vei începe să apreciezi şi alte produse sănătoase:


Alimente sănătoase #1: Sfecla

Sfecla la fel ca şi spanacul roşu furnizează o cantitate imensă de acid folic şi betaină. Ambele substanţe ajută la scăderea riscurilor de a dezvolta boli cardiovasculare. Sunt o mulţimte de reţete care vă învaţă cum să preparaţi sfecla picantă şi dulce.


Alimente sănătoase #2: Guava

Acest fruct conţine licopen, un antioxidant care luptă împotriva cancerului la prostată. De aceea, guava n-ar trebui să lipsească din dieta zilnică a niciunui bărbat. Fructul poate fi consumat în combinaţie cu roşii sau pepene verde. Sunt o mulţime de moduri în care poţi mânca acest fruct: crud, sub formă de suc sau în salată de fructe.


Alimente sănătoase #3: Varza

Varza poate fi consumată sub formă de salată, poate fi utilizată când faci sandwich ca să nu mai vorbim de o mulţime de reţete prin care această legumă poate fi preparată. Varza este o sursă excelentă pentru vitamine şi are numai 22 de calorii. Este o legumă foarte populară în Asia şi moderat populară în Europa. Varza este importantă, în special, pentru femei datorită conţinutului bogat în sulforafan, un compus care luptă împotriva cancerului la sân.


Alimente sănătoase #4: Scorţişoara

Utilizarea scorţişoarei este o modalitate excelentă de a reduce glicemia şi de a scădea riscul bolilor cardiovasculare. Pune puţină în cafea sau adăugă scorţişoară în mixul de dimineaţă de lapte şi cereale, nu doar că gustul va fi îmbunătăţit, însă şi sănătatea ta va avea de câştigat.

Alimente sănătoase #5: Iarba grasă
Iarba grasă este adesea considerată buruiană, însă conţine mai multă melatonină decât orice alte legume sau fructe. Acest antioxidant reduce riscul dezvoltării unor forme de cancer. Iarba grasă poate fi consumată sub formă de salată.


Alimente sănătoase #6: Rodia
Poţi cumpăra fructul sau sucul de rodie – ambele sunt foarte sănătoase şi ajută la scăderea tensiunii arteriale. Rodia este o sursă excelentă de vitamina C şi, în plus, conţine multe minerale şi microelemente benefice sănătăţii. Este recomandabil să fie consumată în mod regulat.



Alimente sănătoase #7: Semniţe de dovleac
Semniţele de dovleac nu sunt bune doar de Halloween, sunt o sursă nemaipomenită de antioxodanţi şi magneziu şi ajută la reducerea riscului de a dezvolta diverse forme de cancer. Ca să nu mai vorbim de gustul lor excelent.


Alimente sănătoase #8: Prunele
Prunele sunt o altă sursă de hrană sănătoasă. Acidul clorogenic şi antioxidanţii care se găsesc în prune reduc riscul de cancer şi, totodată, sunt un medicament natural excelent împotriva constipaţiei. Tocmai de aceea este indicat să nu se exagereze cu consumul de prune.

Imaginea care da peste cap planurile NASA. Obiectele uriase vazute de cercetatori in apropiere de Saturn


Sonda Cassini de la NASA a observat ceva inedit langa cei 60 de sateliti ai planetei.
Imaginea care da peste cap planurile NASA. Obiectele uriase vazute de cercetatori in apropiere de Saturn
In apropierea Planetei Saturn exista sute de bulgari de zapada, de pana la 800 m diametru, a descoperit sonda Cassini de la NASA. Mingile orgiteaza in jurul planetei, pe unul dintre inelele sale.
Apa este unul dintre elementele necesare existentei vietii in forma pe care o cunoastem, prin urmare cercetatorii au primit o confirmare importanta ca acest element se intalneste relativ des in Univers.
Cel mai probabil, uriasii bulgari de zapada au fost creati de cativa dintre cei 60 de sateliti ai lui Saturn, ca de exemplu Prometeu. 
Acesta e cel mai ciudat inel al lui Saturn, iar imaginile noi arata ca este chiar mai dinamic decat am crezut. Practic, inelul F este format din sute de obiecte de cateva sute de metri diametru, care creeaza un spectacol deosebit”, spune Carl Murray, care a analizat imaginile trimise de Cassini.
Bulgarii uriasi de zapada se afla pe inelul exterior al lui Saturn, care are o raza de 140.000 de kilometri.
Sursa: dailymail
Sursa: www.yoda.ro

NASA confirma: Asteptam Apocalipsa. Ce data au calculat cercetatorii pentru sfarsitul lumii


Specialistii Agentiei Spatiale Americane au calculat cand se va sfarsi lumea.
NASA confirma: Asteptam Apocalipsa. Ce data au calculat cercetatorii pentru sfarsitul lumii
Un eveniment astronomic catastrofal se va petrece peste 4 miliarde de ani, au calculat specialistii de la NASA. Acestia spun ca galaxia noastra, Calea Lactee, se va ciocni atunci cu vecina ei, Andromeda.
In timpul catastrofei, oamenii de la NASA spun ca Soarele va fi mutat de pe orbita intr-un nou loc, undeva intr-una dintre galaxii. Desi Pamantul nu va fi distrus, e de asteptat ca ciocnirea sa aiba efecte devastatoare asupra planetei noastre.
Galaxia Andromeda se apropie de Calea Lactee cu 400 de kilometri/ora.
Oamenii de stiinta au tras aceasta concluzie pe baza informatiilor preluate de telescopul spatial Hubble.
In acest moment, Andromeda se afla la 2,5 milioane de ani lumina de noi, scrie Huffington Post.
Sursa: www.yoda.ro

Data Apocalipsei a fost calculată. Pământul va fi ARS cu 2 luni înainte de "dezastrul universal"


Nu vorbim despre apocalipsa Universului, ci doar despre cea a Pamantului, care va veni mult mai rapid. Totusi, puteti sta linistiti, scrie yoda.ro.

Mai sunt 16,7 miliarde de ani până la Apocalipsa
Mai sunt 16,7 miliarde de ani până la Apocalipsa

Si spunem asta pentru ca apocalipsa calculata pentru Terra va veni abia peste 16.7 miliarde de ani.

Daily Mail scrie ca apocalipsa Pamantului se va produce in momentului in care "materia intunecata" care formeaza 70% din Univers va incepe sa se rupa, prezentand un calcul realizat de oamenii de stiinta.

Totusi, cu 2 luni inainte de marele dezastru "universal", Pamantul va fi ars de soare. La propriu. Conform sursei citate, Luna va fi rupta de Pamant, iar Pamantul de Soare, pentru ca apoi toate sa se dezintegreze intr-un ritm accelerat.

Profesorii de la Universitatea de Stiinta si Tehnologie din China nu sunt insa foare pesimisti: "Vom avea totusi 16.7 miliarde de ani la dispozitie sa ne luam adio."


Sursa:  REALITATEA.NET

Un nou naţionalism regional emergent în Europa


La suprafaţă, criza din zona euro pare să fie în întregime creditor versus debitor, nord versus sud. Dar există şi un alt aspect. Este mai puţin vorba despre state naţiuni cât despre regiuni din interiorul ţărilor europene divizate prin conflicte interne nord-sud. În Italia, premierul Mario Monti a vorbit despre îngrijorarea privind incapacitatea de plată a regiunii Sicilia, pe care agenţia de rating Fitch o consideră 'iminentă'. Declaraţia lui Monti este parte a unui atac politic intern privind cheltuielile regionale şi dimensiunea ştatului de plată guvernamental în Mezzogiorno, sudul Italiei, comentează ziarul britanic The Guardian într-o analiză din ediţia de duminică.
Există deja disparităţi regionale crescânde în cadrul ţărilor cu venituri mari din Europa. Acum, ele sunt afectate şi mai mult de noua problemă a declinului regiunilor ex-industriale, cum ar fi West Midlands în Marea Britanie sau Valonia în Belgia. Unele ţări încă se mai luptă cu problema lor veche, regiunile agricole codaşe, cum ar fi Puglia sau Sicilia în Italia.

Cercetarea arată că inegalităţile interne sunt mai mari în ţări din nord, cum ar fi Marea Britanie, decât în ţări din sud, cum ar fi Italia. Dacă ai în vedere PIB-ul pe cap de locuitor pentru regiunea cea mai prosperă cu peste 10% din populaţie (Londra, inclusiv ''Outer London'' în Marea Britanie şi Lombardia, inclusiv Milano, în Italia), inegalitatea de sus în jos este mai rea în Marea Britanie. În Italia, cele mai sărace regiuni, cum ar fi Calabria şi Campania, au jumătate din venitul regiunilor de top, în timp ce regiuni din Marea Britanie, cum ar fi Merseyside sau Yorkshire de sud, stau destul de rău. 63% din populaţia italiană atinge PIB-ul naţional mediu sau stă mai bine, comparativ cu 32% în Marea Britanie.

Aceste inegaliţi sunt în creştere, în pofida transferurilor interne substanţiale şi conduc la ascensiunea unui nou naţionalism regional în întreaga Europă.

Ceea ce este nou e faptul că nu regiunile mai sărace cer mai mult, ci regiunile mai bogate cer să plătească mai puţin. Această politică de tipul 'pot plăti, dar nu vor plăti' a fost inventată în două regiuni bogate, Padania, în nordul Italiei, şi Flandra în Belgia. Partide populiste precum Liga Nordului în Italia şi Vlaams Belang în Belgia amestecă politici de identitate regională cu oportunism electoral. Dar agenda lor economică este constant împotriva elitelor politice metropolitane, precum şi împotriva politicilor fiscale de redistribuire.

În contextul austerităţii, conflictele interne distributive se propagă acum în politica curentului prevalent, în special în ţări federale cum ar fi Spania, unde 17 guverne regionale gestionează şcoli şi spitale şi deţin mai mult de jumătate din cheltuielile publice. În luna ianuarie, guvernul spaniol de centru-dreapta a acordat un avans de 8 miliarde de euro, astfel încât guvernele regionale să îşi poată plăti facturile. În aprilie, premierul Mariano Rajoy a ameninţat că va prelua controlul bugetar al regiunilor recalcitrante, cărora li se spune acum să-şi reducă la jumătate deficitele.

Există ecouri ale acestei tensiuni chiar şi în Germania, unde CSU de centru-dreapta din Bavaria prosperă învaţă noua retorică. Politica germană este legată de coaliţii şi consens şi acest lucru a încurajat să se facă din greci un ţap ispăşitor extern. Aceeaşi tendinţă a descurajat în trecut orice punere sub semnul întrebării a distribuţiei interne către fosta Germanie de Est comunistă - o problemă care acum este ridicată zgomotos de liderul CSU, care contestă legalitatea ''transferurilor de solidaritate' interne, ce ar fi costat Bavaria 7 miliarde de euro pe an.

Marea Britanie pare să nu fie în pas cu tendinţa spre naţionalismul regional. Dar aceasta s-ar putea datora faptului că propria dreaptă populistă - UKIP şi conservatorii din spate - este focalizată pe repatrierea de puteri de la Bruxelles, în timp ce reducerile de cheltuieli ale coaliţiei au eliminat locuri de muncă publice şi beneficii sociale, subminând astfel politica regională a New Labour.

Tiparul emergent al noului naţionalism regional poate fi plasat într-o perspectivă istorică. În Europa de Vest, o moştenire postbelică a catastrofalilor ani 1930 din punct de vedere economic a fost reinventarea naţiunii prin reglementări sociale, susţinute de noi politici de management economic, asistenţă de stat regională şi socială.

Acum, ce rămâne din aceste reglementări este atacat de noul naţionalism regional al privilegiaţilor, de multe ori în alianţă cu statul central. Guvernele nu sunt doar locuri în care problemele regionale sunt rezolvate, ci şi unde ele pot fi create sau agravate de la centru.

Acest lucru plasează naţionalismul regiunilor periferice într-un context nou. Vechea încadrare a problemei este dacă o regiune periferică are identitatea culturală şi puterea economică pentru a beneficia prin emancipare.

Naţionalismul regional ar trebui pus pe o nouă agendă privind opţiunile tuturor partidelor de centru-stânga în regiunile mai slabe din punct de vedere economic, subliniază analiza în final.
Sursa: www.money.ro

DEZASTRU PE LITORALUL ROMÂNESC: Mai multe plaje au fost distruse de furtuni


Dezastru în mai multe staţiuni din sudul litoralului. Din cauza furtunii, nivelul mării a crescut, iar plaja practic a dispărut. Valurile puternice au rupt tot ce au găsit în cale: barurile de pe plajă, umbrelele sau şezlongurile. Specialiştii spun că nu s-au mai confruntat cu un asemenea fenomen în ultimii ani şi că furtunile de vară veneau abia spre sfârşitul lunii august.

DEZASTRU PE LITORALUL ROMÂNESC: Mai multe plaje au fost distruse de furtuni
DEZASTRU PE LITORALUL ROMÂNESC: Mai multe plaje au fost distruse de furtuni
Plaja de la Costineşti este cea mai afectată de valurile uriaşe. Celebra plajă de la epava din Constineşti a dispărut complet.

După ce un băiat de 16 ani a murit înecat, nimeni nu mai are curaj să intre în apă.

La Eforie, efectul de eroziune a plajelor este şi mai evident. Cu fiecare val care se sparge de mal, mai dispare un pic din plajă. Numai marţi 30 de metri de plajă au dispărut.

Specialiştii spun că vântul puternic este un fenomen rar pentru această perioadă a anului.


Sursa:  REALITATEA.NET


Prima femeie astronaut din SUA care a ajuns în spaţiu a murit din cauza cancerului


Sally Ride, prima femeie astronaut americană care a ajuns în spaţiu, a murit luni, la vârsta de 61 de ani, din cauza unui cancer la pancreas, a anunţat fundaţia pe care aceasta a înfiinţat-o.

Sally Ride
Sally Ride
Foto: SUA
Sally Ride a ajuns pentru prima dată în spaţiu în iunie 1983, la bordul unei navete a NASA.
Astronauta "a spart tipare cu graţie şi profesionalism şi a schimbat la propriu programul spaţial american", scrie şeful Agenţiei spaţiale americane, Charles Bolden, într-un comunicat.
Preşedintele american Barack Obama, pe care Ride l-a susţinut la alegerile din 2008, i-a adus un omagiu acestei "eroine naţionale", pe care a descris-o ca pe un "model puternic" care "a inspirat generaţii de tinere" să meargă în spaţiu.
Fosta angajată a NASA s-a zbătut pentru a promova mai mult în rândul tinerelor studiul matematicilor şi al ştiinţelor, mai scrie în comunicatul emis de biroul preşedintelui american.
"Viaţa lui Sally ne-a demonstrat că nu există limite în ceea ce putem face", mai scrie în comunicatul emis în numele cuplului prezidenţial american.
Sally Ride, născută în 1951, în California, era licenţiată în fizică şi limba engleză, fiind absolventă a Universităţii Stanford.
S-a angajat la NASA în 1978, după ce a răspuns unui anunţ apărut în ziarul facultăţii. A fost prima dată când NASA accepta candidaturi din partea civililor şi, totodată, din partea unor femei.
Ride a fost selectată, alături de alţi 34 de amatori, din circa 8.000 de candidaţi.
Ea a fost şi cea mai tânără astronaută americană care a ajuns în spaţiu, la vârsta de 32 de ani.
După două misiuni spaţiale şi 350 de ore petrecute în condiţii de gravitaţie zero, Sally Ride a părăsit NASA, în 1987, pentru a lucra la Stanford.
Ea a continuat să colaboreze cu NASA. Astfel, în 2009, ea a făcut parte din comisia care a analizat noua strategie spaţială americană.
Rusoaica Valentina Terechkova a fost prima femeie din lume care a ajuns în spaţiu, efectuând un zbor orbital în perioada 16 - 19 iunie 1963, la bordul unei capsule Vostok 6.
Sursa:  RTV.NET: 


Omul modern a contribuit la dispariţia omului de Neanderthal mai mult decât catastrofele naturale


Homo sapiens, omul modern, a contribuit mai mult la dispariţia definitivă a verişorului său neanderthalian decât au făcut-o catastrofele naturale din Europa, afirmă autorii unui studiu publicat în Statele Unite ale Americii.

Omul de Neanderthal versus omul modern
Omul de Neanderthal versus omul modern
Foto: Reuters
Migraţia omului modern din Africa spre Europa a constituit o ameninţare mai mare pentru populaţiile indigene neanderthaliene decât cea mai mare erupţie vulcanică cunoscută de pe continentul european, care a avut loc în urmă cu 40.000 de ani, au explicat autorii acestui studiu, publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).
Geograful John Lowe, de la Universitatea Royal Holloway din Londra, a analizat depozitele de cenuşă vulcanică invizibile cu ochiul liber prelevate din Marea Egee, Libia şi patru peşteri din Europa.
Depozitele provin dintr-o erupţie vulcanică ce a acoperit cu cenuşă o zonă de 30.000 de kilometri pătraţi din jurul bazinului mediteranean. Oamenii de ştiinţă a folosit aceste resturi de cenuşă vulcanică pentru a sincroniza evenimentele arheologice cu datele climatice preistorice.
Rămăşiţele de neanderthalieni şi alte dovezi ale existenţei lor au început să scadă ca număr cu mult timp înainte de această erupţie şi de apariţia unor perioade de schimbări climatice extreme, afirmă autorii studiului.
Indicii prezente în acele particule de cenuşă lasă să se creadă că oamenii moderni reuşiseră deja o ocupaţie întinsă şi diversificată în Europa de Est şi în Africa de Nord, în momentul producerii erupţiei.
Deşi mici grupuri de neanderthalieni, şi ele foarte mobile, ar fi putut iniţial să supravieţuiască, acest verişor al omului modern de astăzi a fost în cele din urmă distrus pentru totdeauna chiar de Homo sapiens.
Cenuşa vulcanică a dezvăluit totodată faptul că Europa a suferit schimbări climatice brutale în urmă cu 30.000 - 40.000 de ani, când omul de Neanderthal a dispărut pe teritorii întinse.
Noul studiu pune sub semnul întrebării teoriile avansate până acum potrivit cărora schimbările climatice declanşate de erupţiile vulcanice masive din Europa au cauzat dispariţia omului de Neanderthal şi au deschis astfel calea în faţa omului modern în Europa şi în Asia.


Sursa:  RTV.NET