duminică, 1 iulie 2012

TEST DE PERSONALITATE

Dintre figurile de mai jos alege-o pe cea pe care o preferi, pentru a afla ce tip de personalitate ai. Aceste figuri au fost concepute de un psiholog, fiind testate pe un număr mare de subiecți și pe o perioadă lungă de timp. Pe măsură ce se primea feedback, ele erau modificate atât în ceea ce privește culoarea, cât și forma, după care testate din nou, până s-au obținut figurile finale, extraordinar de reprezentative pentru cele 9 tipuri de bază ale personalității umane.
Încercați acest test rapid și veți fi uimiți de cât de bine funcționează...




1. Independent, nonconformist, libertin


Ai nevoie de multă libertate și nu-ți permiți să te atașezi, pentru a putea lua decizii liber de orice constrângeri. Ai înclinații artistice atât la serviciu, cât și în timpul liber. Uneori, nevoia de libertate te face să acționezi contrar a ceea ce se așteaptă de la tine. Modul tău de viață este individualist. Nu vei imita niciodată orbește ceea ce este general acceptat. Dimpotrivă, vei căuta să trăiești conform propriilor tale idei și convingeri, chiar dacă asta înseamnă să înoți împotriva curentului.


2. Dinamic, activ, extrovertit


Ești capabil să-ți asumi riscuri și să te implici în totalitate, în schimbul unei munci variate și interesante. Prin contrast, rutina are asupra ta un efect paralizator. Ceea ce îți place cel mai mult e să joci un rol activ în evenimentele care te înconjoară. Astfel, îți vei putea satisface nevoia de acțiune.


3. Cu picioarele pe pământ, echilibrat, armonios


Adopți un stil natural și ești atras de lucrurile simple. Oamenii te admiră pentru că ești cu picioarele pe pământ și se pot baza pe tine. Le oferi celor apropiați siguranță și spațiu de exprimare. Ești perceput ca o persoană caldă și atentă. Respingi tot ce e strident și artificial. Ai tendința de a fi sceptic în fața efemerității modei. Pentru tine, hainele trebuie să fie practice și elegante într-un mod neostentativ.


4. Profesional, pragmatic, încrezător în forțele proprii


Îți iei viața în propriile mâini și ai mai multă încredere în puterile tale decât în noroc. Rezolvi problemele într-un mod practic, fără complicații inutile. Privești realist ce se întâmplă în jurul tău și nu ai ezitări. La serviciu ți se dau responsabilități mari, deoarece șefii știu că se pot baza pe tine. Forța de care dai dovadă se va răsfrânge și asupra celor din jur, făcându-i mai siguri pe ei. Nu ești mulțumit până ce ideile tale nu sunt puse în practică.


5. Pacifist, diplomat, neagresiv


Ești tolerant și în același timp diplomat. Îți faci prieteni fără greutate, păstrându-ți totuși spațiul privat și independența. Din când în când, îți place să te retragi pentru a medita la înțelesul lucrurilor. Asta nu te face însă un singuratic. Trăiești în pace cu tine însuți și cu lumea și apreciezi viața, cu tot ce are ea de oferit.


6. Fără griji, jucăuș, vesel


Îți place să fii liber și spontan. Încerci să te bucuri din plin de tot ce are viața mai bun și mai plăcut, conform zicalei: „N-am decât o viață de trăit”. Ești foarte curios și deschis la tot ce e nou. Schimbarea te face să înflorești. Pentru tine, nimic nu e mai rău decât să te simți constrâns. Totul în jurul tău e un joc care îți poate aduce o surpriză plăcută.


7. Romantic, visător, emotiv


Ești o persoana sentimentală. Refuzi să vezi lucrurile numai din punct de vedere rațional. Ceea ce simți e la fel de important pentru tine ca și ceea ce gândești. Consideri că visele sunt o parte esențială a vieții. Respingi oamenii care iau în derâdere romantismul și se comportă tot timpul rațional. Refuzi tot ce-ar putea îngrădi bogata ta varietate de stări și emoții.


8. Analitic, de încredere, sigur


Calitatea ta cea mai prețioasă este capacitatea rapidă de înțelegere. Obișnuiești să aduni mici bijuterii de raționamente pe care să le dezvălui ca un prestidigitator de câte ori interlocutorul le trece cu vederea. Cultura joacă un rol esențial în viața ta. Ți-ai format un stil propriu, care este elegant și diferit de moda actuală. Idealul tău, care îți ghidează întreaga viață, e să te bucuri de plăcerile psihice pe care ți le oferă cultura și arta. Îți place să te înconjori de oameni care au un anumit grad de educație și rafinament.


9. Introspectiv, rațional, analitic


Îți pui mereu întrebări despre lumea înconjurătoare și despre tine însuți. Mult mai des decât majoritatea oamenilor. Detești superficialitatea. Preferi să fii singur, decât să faci conversație de complezență. Dar relațiile pe care le ai cu prietenii (aleși cu grijă) sunt strânse și sincere, ceea ce-ți dă liniștea și armonia de care ai nevoie pentru a te simți bine.

Voi conduceți orchestra


Mesaj din partea Comandamentului Ashtar   
(27/06/2012; channeler: Greg Giles)

In programul nostru imediat am cuprins înlăturarea structurii piramidale a puterii întunecaților, prin care se săvârșesc toate abuzurile și controlul, cărora mereu lumea voastra i-a căzut pradă. Prin această organizare piramidală, întunecații au ajuns să vă controleze nu numai acțiunile dar și gândurile și intențiile.
Pasul cel mai important pe care urmează să-l facem, se referă la destructurarea acestei organizări piramidale diabolice. Nimic nu poate fi realizat până ce acești lorzi ai puterii nu vor fi înlăturați de la conducerea societății voastre.
Prin implementarea unor programe detaliat intocmite, structurile mafiote, masonice, au  furat, au abuzat, au amenințat și au ucis, continuând să se infiltreze adânc în toata organizarea societății umane, preluând marea majoritate a posturilor de decizie și de control.
Ramificațiile și încrengăturile rețelelor masonice, nu au lăsat nocio piatră neîntoarsă, curațind și anihilind orice opoziție.  Intenția lor apocaliptică era de a nu se opri până cînd și ultima ființă umană nu era capturată și pusă sub control.  Acesta a fost motto-ul după care și-au condus făradelegile.
Ei nu recunosc și nu cunosc ce este acela respectul și decența, iubirea aproapelui, într-ajutorarea, iubirea fără condiționări. În însăși structura lor ca ființe, ei nu au sentimentul iubirii, compasiunii, carității, milei sau iertării. Din acest punct de vedere, sunt niște roboți, cruzi, plini de sadism și impasibili la suferinta și nevoile umanității. Ei văd în ființele umane doar niște vietăți care trebuie subjugate și făcute să lucreze pentru interesul stăpânului. Indivizii aceștia, care fac parte dintr-o rasă cu caracteristici agresive, nu au corp emoțional. Le lipsec nativ caracteristicile umane.

Dacă voi, membrii rasei umane, aveți sensibilități native de a asculta o muzică și a vă emoționa de o melodie, de gingășia unei flori, dacă aveți inimii care să empatizeze cu alte ființe (umane sau animale), întunecaților le lipsesc acestre simțuri, aceste însușiri. Din acest punct de vedere îi puteți numi roboți din carne.
Noi nu dorim niciodată să trasăm linii între oameni sau rase, între lumi sau galaxii, însă aici, în această lume, am întâlnit un caz rarisim, în care viețuiesc, două tipuri de ființe umane, care coabitează, dar nu prin relații de înțelegere și fraternitate ci prin  una de ordonare - subordonare. De dragul păstrării unei păci precare, mereu instabile, cei buni și înțelegători, obosiți de permanentele fricțiuni și tentative ale celor răi și întunecați, cedează puțin câte puțin din drepturile lor inalienabile, numai să fie lăsați să supraviețuiască.  
 
Cei buni tânjesc după iubire, după fraternitate,după înțelegere și pace  în timp ce cei răi, îi mint, îi înșeală cu tot felul de promisiuni, numai și numai din dorința de a li se accepta condițiile și a-i adormi, făcându-i să creadă că le pasă, că au și ei sentimente, că și ei pot iubi. Totul este însă o fățărnicie, totul este o manipulare. În final, cei buni se trezesc mai săraci, mai înșelați, mai aruncați la marginea societății, dându-și seama, mai mereu, că au fost mințiți, că au fost lăsați să alerge după o himeră. În timpul cât ei au crezut și au sperat, cei răi s-au îmbogățit pe spinarea lor, s-au ghiftuit și i-au forțat pe cei mulți încă să mai strângă cureaua. 
Tipologia oamenilor răi a învățat în timp tot felul de stratageme, de șmecherii, cu care să adoarmă vigilența celor buni și creduli.
- Le-a făcut biserici în care gloata merge și se roagă, crezând că prelații îi vor lua de mână și-i vor duce în fața lui Dumnezeu.  O mare și grosolană minciună! În relația fiecărei ființe cu Dumnezeu, nu există intermediari (n.m. excepție cei din Cercul Christic). (Nota C.M.: Nici măcar “facilitatea” de a-i aduce sub patrafirul preotului, nu este gratuită: din puținul pe care-l are, enoriașul aduce bisericii - adica preotului- câte ceva; și așa, picătură cu picătură, se face o grămadă mare de care beneficiaza prelatul. Ca să nu mai vorbim de numeroasele invenții ale bisericii în materie de taxe și servicii plătite de către obște, sau de faptul ca statul, noutate în România, asigură salariu tuturor prelaților și absolvă biserica de plata oricărui fel de taxe - pe avere, pe salarii, pe veniturile percepute enoriașilor, pe produsele fabricate în comunitățile bisericești etc. Cu alte cuvinte: biserica nu are obligații “pământești” față de stat dar primește cotă-parte din veniturile statului, adunate de  la ceilalți).
 -  Le-a creat partide politice în care să se războiască căt poftesc, și unde să se sfâșie unii pe alții, să-și consume energiile și să uite de adevăratele lor probleme și de adevărații lor dușmani.
 -  Le-a împărțit planeta în țări și țărișoare, care, din cauza izolării și marilor diferențe în ceea ce privește bogățiile naturale și climatul, au devenit surse sigure de învrăjbire și dorință de cucerire. Cei care conduc lumea voastră, întocmesc planurile pentru învrăjbirea popoarelor, le furnizează arme beligeranților, ca să se extermine între ei, creând astfel sentimentele de frică și nesiguranță, adică acele energii cu care se hrănesc ei.
Aceasta este ceea ce se petrece în lumea voastră. Acestea sunt cele două tipuri de ființe care, în termini simpli, populează suprafața Pământului vostru.
Deci, umanitatea voastră este formată din:
- ființe care pot iubi și care iubesc alte ființe și
- ființe care nu pot iubi și este posibil ca niciodată în viitor să nu fie capabile să iubească, dacă în miliardele de ani de când trăiesc pe planeta voastră, nu au reușit să capete nici măcar un sentiment uman.

Una dintre aceste specii trebuie să plece, nu se poate altfel. Pentru ca ambele tipuri de ființe să supraviețuiască, ele nu mai pot ramâne amestecate, împărțind același areal, aceeași planetă. Istoria umanității voastre este cel mai convingător argument.
Noi am venit aici să ajutăm rasa care poate să iubească și care iubește și să înlăturăm celălalt tip de ființe de pe planeta Pământ, rasă care v-a asuprit și v-a împiedicat să evoluați. Aceasta deoarece, noi, la rându-ne, suntem rase de ființe care avem corp emoțional, trăim din iubire și pentru iubire, si la origini, suntem frații și surorile voastre.
Extrem de multe asemănări ne leagă, atât ca alcătuire a corpului nostru total, cât și al compoziției noastre lăuntrice. Noi și voi suntem ființe din Lumină, cu iubire față de Creator și de Dumnezeul acestui Univers. Ne deosebește modul cum am evoluat, dar baza noastră este comună. Faptul că noi am ajuns să existăm în dimensiuni superioare față de cea de a treia, în care, încă, vă aflați voi, a creat între noi anumite deosebiri (Nota C.M.: cum ar fi frecvența de vibrație, numărul catenelor ADN, structura moleculară, care, la ei se bazează pe cristal iar la noi pe carbon). Aceste deosebiri vor fi destul de repede anulate de evoluția în care v-ați angajat, care vizează apropiata voastră ascensiune.
Noi vă vom ajută să scăpați umanitatea de cei care nu pot iubi, deoarece, dacă acestora li s-ar permite să trăiască printre voi, sau pe planeta voastră, inevitabil, ar veni momentul în care ei vor porni o nouă ofensivă de cucerire a voastră.
Noi, cei din tărâmurile superioare știm că, la decizia Celei Mai Înalte Autorități a acestui Univers, am intervenit în ultimul moment favorabil care ar mai fi existat, pentru eliberarea voastră de forțele întunericului.
Puțin a lipsit ca planeta voastră să coboare în tenebre, din care putea să iasă numai prin dezintegrare.
Noi simțim că acea perspectivă, care ne dădea fiori, a fost îndepărtată și că planeta și umanitatea voastră se află pe drumul recuperării totale din ghearele întunecațăilor. Perspectiva voastră este minunată: iubirea, bunăstarea, înțelegerea și pacea vor stăpțni planeta voastră, eliberată de prezența atât de malefică a întunecaților.Alături de civilizaățiile Federației, viitorul vostru nu poate fi decât unul minunat. Veți deveni, la modul practic, ceea ce sunteți la origine: ființe multidimensionale, libere să colinde universul și să-și viziteze frații de pretutindeni. NCIODATĂ PĂMÂNTUL NU VA MAI CĂDEA PRADĂ FIINȚELOR ÎNTUNECATE!
În zilele care vor urma, fiecare detaliu al operațiunii de înlăturare a întunecaților va fi pus în practică, și adus în realitatea voastră palpabilă. (Nota C.M.: Știu că lumea noastră are tendința de a disocia evenimentele cotidiene de cele pe care ni le aduc la cunoștință ființele superioare, precum cei din F.G.L. Dragi, compatrioți, ceea ce se întâmplă în această perioadă în viața noastră socială, în politică, în economie etc. face parte integrantă din aceste operațiuni. Comportamentul aberant, din ultimele săptămâni, al guvernanților, trădările din parlament, călcarea în piciore a tuturor regulilor pe care se bazeaza statul de drept, dezvăluirile șocante privind actele de corupție, a furtului intelectual, încarcerarea unui hoț sadea, fost premier etc. aparțin programului de curățare a societății umane de structurile create pe vechile energii, de ființele umane devenite unelte ale forțelor intunericului, care se arată în toată hidoșenia lor. Haosul pe care-l crează, în economie, în politică, în cultură etc. indică degringolada în care se află întunecații și slugile lor umane, care-și trăiesc ultimele zile pe Pământ. În zilele care vor urma forțele malefice, în isteria lor de a se salva,  vor arăta că totul poate fi călcat în piciare. Vor fi însă ultimele lor zvârcoleli)
Ajutați-ne să scăpăm planeta voastră de aceste ființe care nu își au locul aici, care nu și-au avut niciodată locul aici, care nu și-au câstigat niciodată dreptul de a se afla aici. Aceste ființe ale răului se află aici doar dintr-o ciudațenie a naturii, printr-un accident de proporții enorme, un accident care a adus daune incomensurabile unor civilizații, printre care și a voastră.
Cu ajutorul vostru, vom aduce normalitatea în viața umanității și vom face ca acest vis urât al omenirii să fie uitat pentru totdeauna.  Un amplu efort ne așteaptă pe fiecare dintre voi și noi. O vom face însă cu multă bucurie, multă iubire, deoarece voi veți gusta adevărata libertate și adevărata viață a ființei încărcată de Creator cu multe daruri.
Se afla acum, în atmosfera Pământului, reprezentanți din mii de lumi, din sute de galaxii, numeroase rase diferite și ființe din multe dimensiuni.
Sunt ființe care au venit pentru a duce la bun sfâșit această sarcină sacră, dată de Creatorul nostru comun. Atât de important și fașcinant este ceea ce se întâmplă acum cu planeta și umanitatea voastră, încât, mai toate lumile Universului  au vrut să fie prezente la încheierea Marelui Eveniment.
Voi, ființele cunoscute ca fiind Oameni ai planetei Pământ, sunteți vedetele spre care noi toți privim cu admirație, emoție și încurajare. Voi conduceți orchestra. Lumile observă tot ceea ce faceți, felul cum reacționați, cum vă angajați și cum înțelegeți importanța momentului de grație în care vă aflați. Faceți ca toți să fie mândri de voi, de faptul că avem aceeași rădăcină.  
Noi ne aflăm într-o stare febrilă de așteptare, pentru ca voi să înaintați, și să faceți ultimul salt spre libertatea ființei voastre. Suntem gata sa vă punem la dispoziție întreaga noastră cunoaștere, toate tehnologiile noastre moderne, pentru ca, în timp record, să recuperați rămânerile în urmă. Ați înregistrat un progres enorm, dar nu ați trecut încă linia de sosire. Vă rugăm și vă încurajem să vă adunați forțele pentru a depăși această linie, unde noi vă așteptăm.
Ceea ce așteptăm acum este ca aliații noștri pământeni să intre în treapta de viteză superioară a misiunii lor și să accelereze acțiunile de demascare, judecare și condamnare a celor care au lucrat împotriva comunităților în care trăiesc și au avut ca obiectiv doar acapararea de bunuri obținute prin corupție, minciună, acțiuni frauduloase. Cabala conspirației și minciunii își trăiește ultimele zile. 
 Aceste ființe trebuie înlaturate din societatea voastră înainte de demararea programului de implementare a numeroaselor noastre proiecte.
Dorim ca înainte ca lumea voastră să fie supusă severelor încercări care urmează, deja noi să fim puși în dreptul de a vă ajuta.
Noi suntem Comandamentul Ashtar.

(C.M.)

CUM ÎNVAȚĂ COPIII ROMÂNI ÎN ROMÂNIA



Materii care țin școlarii sub teroare

Elevii pricep tot mai greu sau chiar deloc matematica, fizica şi chimia. De vină sunt metodele vechi de predare şi programa şcolară foarte încărcată. Experţi universitari arată că modul de predare în şcoala românească produce „analfabeţi funcţional”, iar pe elevi îi face să urască şcoala şi să o resimtă ca pe un chin.
Şcoala care se face în România este multă şi proastă, arată o cercetare a Societăţii Academice Române, care a fost făcută publică ieri şi care a reunit opiniile a 29 de specialişti de top din învăţământ şi cercetare. Manualele sunt ticsite de informaţii grele şi inutile care plictisesc şi obosesc elevul. Metodele de predare sunt şi ele învechite, iar corpul profesoral este îmbătrânit. În plus, elevii stau la şcoală mai mult de 30 de ore pe săptămână, la care se adaugă alte ore necesare pregătirii temelor.

Nicio legătură între teorie şi practică

Manualele de fizică şi chimie după care învaţă elevii în şcolile româneşti sunt scrise astfel încât să arate ce geniali sunt autorii şi nu sunt de niciun folos elevilor.
„Am deschis zilele trecute un manual de fizică de clasa a VI-a. Am citit patru pagini, nu am înţeles nimic şi m-am îngrozit. Cum ar putea un elev de 13 ani să priceapă ceva? Totul era plin de formule, calcule şi legi. Nu se explica nicăieri la ce sunt bune şi ce legătură au cu viaţa reală”, a spus prof. univ. dr. Nicolae Zamfir, preşedintele Societăţii Române de Fizică şi membru corespondent al Academiei Române.
„Am urmărit zilele trecute o emisiune la televizor. Două doamne discutau despre fulger şi tunet. Se vedea clar că n-au habar despre ce vorbesc. Nu ştiau nici măcar că aceste două fenomene sunt legate între ele. Mai aveau puţin şi dădeau vina pe Sf. Ilie”, a declarat preşedintele Societăţii Române de Fizică. Acesta este de părere că astfel de „analfabeţi funcţional” sunt rezultatul unui sistem de învăţământ în care teoria nu a fost niciodată legată cu practica.
„Fenomenele fizice trebuie explicate la clasă. Trebuie să-i arăţi elevului ce e acela un magnet, ce e forţa aia, ce e forţa ailaltă, de ce e important să le ştie. Dacă profesorul nu-i spune toate aceste lucruri, elevul nu vede utilitatea materiei”, a spus profesorul Zamfir.

Logică de facultate la clasa a V-a

Aceeaşi situaţie la matematică. În clasa a V-a de exemplu, elevului i se predă după logica pe care o înveţi doar în facultate. Mulţi elevi nu înţeleg şi ajung să urască această materie.
 
Dănuţ este elev în clasa a VI-a din Bucureşti şi urăşte matematica din tot sufletul. „Doamna ne predă lecţii de geometrie. Nu înţeleg nimic şi nici nu-mi place, aşa că în oră mă joc cu vaporaşe. O urăsc pe doamna şi ora de mate”, a spus băiatul. „E un lucru foarte grav, pentru că matematica e fundamentală”, a spus  Radu Gologan, preşedintele Societăţii Române de Matematică. El a afirmat că „la sfârşitul ciclului gimnazial, un elev bun la matematică ar trebui să poată formula corect o ipoteză și să recunoască un calcul greşit fundamental”.
Cristian Hatu, expertul SAR care gestionează proiectul, a declarat că în ţările anglo-saxone manualele sunt mult mai „aerisite“ şi făcute la un nivel mai jos ca aspiraţie. În acelaşi timp, ele au mai multe „cârlige” pentru atragerea elevului, iar legătura cu practica este clară.

Profesorii, sclavii programei

Din păcate, programa stufoasă impusă de Ministerul Educaţiei nu le permite profesorilor să aprofundeze materia. „Sunt silit de programă, chiar dacă e învechită, să predau o anumită lecţie. De exemplu, la clasa a VIII-a am o lecţie dedicată unei poezii: «Foaie verde măghiran». Păi, cu astfel de lecţii vrem să-i pregătim pe copii pentru Europa? Niciun elev care termină gimnaziul nu a fost şi nu va fi vreodată interesat de aşa ceva. Dacă nu o fac însă, vine directorul sau inspectorul şi mă sancţionează că nu respect programa”, ne-a spus un profesor de română de la una dintre şcolile de lângă Bucureşti.

Prea multe ore la şcoală

Şcolarii petrec la clasă 6-7 ore pe zi, la care se adaugă alte cel puţin 3 ore necesare pentru pregătirea temelor. Programul supraîncărcat al elevilor în şcolile din România este criticat de părinţi şi de experţi, iar copiii îl resimt din plin. Un elev de clasa a V-a are zilnic cel puţin 5 ore de curs. Uneori trebuie să stea şi câte 6 ore la şcoală. La acestea se adaugă alte 2 sau 3 ore pentru temele de acasă. În total, 8 ore de lucru. Pe lângă manualele destinate mai curând geniilor şi programa şcolară încărcată, elevii români mai au o problemă. Numărul mare de ore de curs şi de teme pentru acasă.
Andreea Popa este elevă în clasa a VI-a şi are cursuri în fiecare zi până la ora 14.00. „Joi e mai bine că începem la ora 9.00, dar tot la 14.00 scăpăm”, spune eleva.  Când vine acasă, se apucă să-şi facă temele, care durează şi ele cel puţin 3 ore. Astfel, elevii din învăţământul preuniversitar ajung să petreacă la şcoală peste 30 de ore în fiecare săptămână, dacă nu punem la socoteală şi timpul destinat temelor pentru a doua zi. În aceste condiţii, nu prea mai rămâne vreme pentru a viziona un film, a citi o carte în afara programei sau a te relaxa pur şi simplu. Experţii în educaţie arată că, de multe ori, elevii ajung să lucreze pentru şcoală mai multe ore decât munceşte un angajat la serviciu, ceea ce e anormal.

„Le furăm viaţa copiilor”

În disperare de cauză, unii părinți au emis chiar păreri și propuneri extreme:
„Copiii noştri pleacă în lume şi vor sta alături de alţi copii formaţi altfel. Trebuie să renunţăm la Coşbuc şi să-l introducem pe Shakespeare. E nedrept ca abia la facultate să auzi de personalităţile culturii mondiale. Peste tot se vorbeşte de globalizare şi noi tot cu Coşbuc şi cu Ion Creangă. Sentimentul pe care-l am ca părinte e că furăm viaţa copiilor noştri. Ei stau la şcoală mult timp şi nu primesc aceste informaţii, iar noi trebuie să suplinim această lipsă”, a spus o mamă.

Sursa: 

DISCUTIILE DE LA MALTA DIN 1989 - ROMANIA

Raport despre discutiile de la Malta din 1989
Mai jos voi posta un material primit de la un prieten din cadrul asociatiei Col.Umna club. M-am gandit ca ar fi bine sa-l citeasca cat mai multi oameni, acesta este real, si eu cunosc o parte din datele respective si le-am vazut in decembrie 89.


"Raport

La începutul lunii decembrie 1989, preşedintele României socialiste, Nicolae Ceauşescu, a primit, din partea lui Iulian Vlad, un raport despre discuţiile din Malta dintre celor două mari super-puteri de la acea vreme, Statele Unite şi URSS. Raportul vorbeşte despre "un nou echilibru pe continentul european", respectiv "redefinirea sferelor de influenţă". Documentul a fost făcut public şi nu insistăm asupra lui. Ceea ce nu se ştie este faptul că, alături de informaţiile mai sus amintite, spionii români care s-au ocupat de operaţiunea "Malta" au mai adus şi o hartă. Acest document a produs, pe plan intern, în timp, demisia unui şef de Mare Stat Major al Armatei Române şi o catastrofă aeronautică: cea de la Baloteşti, din 1995. Pe plan extern, tot ceea ce conţinea la acel moment harta s-a produs sau este pe cale să se producă. Vă prezentam o reproducere a documentului, care se află la Biblioteca din Bucureşti a Mişcării Legionare.

Pe 31 octombrie 2000, generalul de corp de armată Mircea Chelaru, la vremea respectivă şef al Marelui Stat Major al Armatei, a anunţat o Conferinţă de Presă ad-hoc, seara tîrziu. El a declarat, spre uluirea asistenţei, că structuri de tip mafiot încearcă să destabilizeze România şi să enclavizeze sudul Olteniei. Adică să constituie o veritabilă "Republică a Olteniei". Generalul nu a dat alte amanunte. La cîteva ore, în replică, a venit răspunsul Ministerului de Interne, prin generalul Mircea Mureşan, care a spus că "se poate vorbi de elemente de crimă organizată, generate de nivelul scăzut de trai, de sărăcie. Este vorba despre recuperatori, traficanţi de droguri şi de cei implicaţi în fenomenul prostituţiei. Dacă nu ţinem sub control fenomenul, în timp, e posibil să devină un pericol". A doua zi, pe 1 noiembrie 2000, Mircea Chelaru şi-a dat demisia din funcţia de şef al Marelui Stat Major al Armatei. Despre ce era vorba? În 1992, William B. Wood, geograf-şef al Departamentului de Stat american (fost ambasador al SUA în Afganistan), dădea publicităţii o hartă cu noile graniţe ale statelor Europei, care ar fi trebuit modificate în virtutea intereselor strategice de după căderea blocului comunist. Adică înţelegerea de la Malta. Pe scurt, se preconiza că: Scoţia devine independentă; o parte a Irlandei de Nord se uneşte cu Republica Irlanda; Bretania se desprinde de Franţa; Ţara Bascilor şi Catalunia se desprind de Spania; Italia se divide în zona de nord şi zona de sud; Belgia se divide în Flandra şi Wallonia; Cehoslovacia se rupe în două; Kaliningrad va fi o zonă autonomă în cadrul Rusiei; Kosovo se alipeşte Albaniei; Transilvania devine parte a Ungariei; actualele judeţe Dolj, Caraş-Severin şi Timiş se desprind de România şi devin o ţară a ţiganilor; partea vestică a Basarabiei revine României; partea estică a Basarabiei, inclusiv Transnistria, devin zona autonomă "Dniester" în cadrul Ucrainei.
Publicaţia franceză "L'evenement de Jeudi" arată harta mai sus menţionată, în octombrie 1992. Peste România de sud-vest scrie "Ţigani". Un asemenea document primise Ceauşescu şi despre el vorbea şi generalul Chelaru.

Ce spune harta şi ce s-a întîmplat:

Iată paralele dintre datele hărţii mai sus amintite şi evenimentele de pe bătrînul continent, din 1990 pînă astăzi:

- În 1993 Cehoslovacia a dispărut de pe harta lumii şi au apărut Cehia şi Slovacia. Paşnic.

- Divizarea Iugoslaviei, aşa cum vorbea documentul, a fost efectul unui şir de conflicte armate începînd cu 1990, cînd Germania recunoaşte prima independenţa Sloveniei şi Croaţiei. În 1991 începe războiul dintre sîrbi şi croaţi, iar în 1992 cel dintre sîrbi şi bosniaci.

- În 1996 mafia albaneză preia controlul traficului de droguri din Balcani.

- În 1999 au loc bombardamentele NATO din Serbia.

-În februarie 2008 Kosovo îşi declara independenţa faţă de Serbia, cu recunoaşterea UE şi SUA. Este foarte posibil să se unească cu Albania în următoarea perioadă.

- În noiembrie 2007, premierul regional scoţian Alex Salmond, şeful Partidului Naţional Scoţian (SNP), a vorbit pentru prima oară despre un calendar de separare de Marea Britanie şi a prezis că Scoţia va fi independentă peste 10 ani, respectiv în 2017.
Salmond a promis organizarea unui referendum asupra independenţei Scoţiei înainte de alegerile regionale din 2011.

- În noiembrie 2007, flamanzii din Belgia au aprins scînteia scindării - deputaţii flamanzi au votat o lege care vizează reducerea drepturilor de vot ale francofonilor. Acest lucru s-a întîmplat pentru prima oară de la independenţa Belgiei, în 1830.

- În vara anului 2009, guvernul Berlusconi a fost zguduit de un scandal care a readus în actualitate ideea secesiunii dintre sudul şi nordul Italiei.

- "Eliberarea" bretonilor, consideraţi urmaşi ai celţilor veniţi din insulele britanice, de sub "opresiunea franceză", este susţinută de Armata Revoluţionară Bretonă, care şi-a început activitatea încă de la începutul anilor 1970. Născută ca o copie fidelă a Armatei Republicane Irlandeze (IRA), organizaţia bretonă aparţine aripii extremiste a mişcării naţionaliste Emgann, mişcare al cărei obiectiv este independenţa Bretaniei faţă de Franţa.

- În anul 2009, locuitorii din mai multe zone ale Cataloniei au participat la un referendum "simbolic" privind independenţa acestei regiuni faţă de Guvernul de la Madrid.

- "Situaţia din Craiova a scăpat de sub control şi cred că nu mai poate fi stăpînită. Nu mai ai curaj să ieşi seara pe stradă". Afirmaţia aparţinea preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, Ion Preoteasa, şi era legată de escaladarea luptelor de stradă între clanurile mafiote din Bănie în ultimele luni ale anului 2007. Au urmat anii 2008 şi 2009, cînd războaiele dintre clanurile de ţigani din Craiova s-au derulat chiar în centrul oraşului, lîngă Tribunalul Judeţean, în plină zi.
Chelaru: " Oltenia urma să se desprindă de România în decembrie 2000"
Generalul Mircea Chelaru: "La vremea respectivă (octombrie 2000) aveam informaţii precise despre enclavizarea sudului Olteniei, şi nu numai, de comunităţi compacte de rromi, cu implicarea unor structuri de tip mafiot. Pe vreme de pace, rolul armatei e acela de a produce starea de descurajare a unor potenţiali agresori. Tocmai în acest sens am convocat acea Conferinţă de Presă, pentru a descuraja, pentru a atrage atenţia acelor structuri că se ştie despre ele şi că există modalităţi de anihilare a lor. Demisia mea a fost legată de acea declaraţie. Regret că am avut dreptate. Fenomenul enclavizării e real. Oltenia urma să se desprindă oficial de România în decembrie 2000, iar Strehaia urma să devină capitala enclavei. Din cîte ştiu, nu s-a renunţat încă la acest plan. În România s-au făcut şi se fac greşeli politice ce intră în categoria erorilor istorice, care, tare mă tem, nu se vor putea spăla decît cu sînge".

Generalul Mircea Chelaru, născut în 1949, este doctor în ştiinţe militare şi a absolvit - pe lîngă Şcoala Superioară de Ofiţeri şi Academia Militară din România - Colegiul de Studii Strategice şi Economice de Apărare din cadrul Centrului European pentru Studii de Securitate "George C. Marshall" din Germania, precum şi cursuri internaţionale de drept militar. În anul 1990 a fost director al Diviziunii III de contraspionaj la Serviciul Român de Informaţii. A fost şeful Marelui Stat Major al Amatei în anul 2000. Din anul 2008 este general cu 4 stele, în rezervă.

De ce a dispărut Dosarul Baloteşti?

Din informaţiile pe care le deţinem, spionul român care i-a adus lui Iulian Vlad şi, prin acesta, lui Ceuşescu, acele date de la Malta, în 1989, a decedat în catastrofa aeronautică de la Baloteşti. Cităm declaraţia unei persoane care cunoaşte detalii din interiorul sistemului: "Omul care a adus informaţiile de la Malta în 1989 se afla în Airbusul care s-a prăbuşit la Baloteşti în 1995. Nu a fost un accident aviatic, a fost un act terorist, o execuţie, era vizată chiar persoana care era implicată în acţiunea românească de spionaj de la Malta". O aeronavă cu destinaţia Bruxelles s-a prăbuşit, la 31 martie 1995, în jurul orelor 9, în apropierea Aeroportului Internaţional Bucureşti - Otopeni, după aproximativ două minute de la decolare. În accident şi-au pierdut viaţa toţi membrii echipajului, cei 49 de pasageri, majoritatea belgieni, inclusiv consulul Ambasadei Belgiei la Bucureşti, dar şi funcţionari ai Comisiei Europene. Aeronava, fabricată în 1987, aparţinea Companiei TAROM şi efectua zboruri regulate pe ruta Bucureşti - Bruxelles.

Desigur, este greu de crezut că în România am putea asista la o asemenea desfăşurare complexă de forţe, ca în filmele de spionaj, dar... Ce scria presa în 20 mai 2008: "Dosarul celei mai mari catastrofe aviatice din România, accidentul de la Baloteşti, este de negăsit. Consiliul Superior al Magistraturii încearcă să afle cum au dispărut documentele, înainte ca procurorii să se pronunţe asupra cauzelor care au dus la catastrofa aviatică". Timp de mai multe luni au fost luate la puricat arhivele Parchetelor Tribunalului şi Curţii de Apel Bucureşti, dar şi cele ale Parchetului Curţii Supreme. Verificările au dus la concluzia că dosarul accidentului aviatic nu a fost soluţionat de nici unul din aceste parchete. Cît despre dosarul în sine, acesta s-a evaporat din arhivele celor trei unităţi de Parchet, care au preluat, pe rînd, frîiele investigaţiei. Ulterior, Consiliul Superior al Magistraturii a decis ca procurorii să reconstituie documentele care lipsesc. Nu s-a specificat cum să le reconstituie...
România a scăpat, deocamdată, de liniile noii ordini europene trasate pe această hartă blestemată. Reamintim, însă, o idee aristotelică, conform căreia o comunitate în care dispare Justiţia este pe cale de disoluţie, în contextul în care România este în acest moment cel mai corupt stat din Uniunea Europeană, iar nivelul de trai este în prăbuşire.

De ce ne urăsc fiii celor care au bolşevizat România?

Imediat după evenimentele din decembrie 1989, în peisajul mediatic au apărut voci care au început să ne răstălmăcească istoria, minimalizînd şi denaturînd faptele de glorie ale înaintaşilor, să ne defăimeze personalităţile devenite simboluri şi valori ale spiritualităţii româneşti şi, în general, să-i prezinte pe români ca un popor necivilizat, fără cultură, fără demnitate. La început, mai timide, aceste atacuri au crescut, treptat, în agresivitate, ajungîndu-se ca, astăzi, ele să devină un fapt obişnuit, de care nu se mai simt deranjaţi nici măcar cei direct vizaţi, adică românii. Constrînşi să se îngrijească de propria existenţă, sub presiunea unui individualism impus aproape cu brutalitate de activiştii neoliberalismului postdecembrist, mulţi dintre ei nu şi-au mai dat seama că în România se instaura, cu ficare acţiune politică sau aşa-zisă reformă administrativă, economică, culturală etc., un regim de ocupaţie. N-au sesizat, deşi s-au străduit unii să le deschidă ochii, că atacurile din ce în ce mai virulente asupra valorilor noastre culturale au fost gîndite tocmai să înlesnească realizarea acestui obiectiv. În acest scop, trebuiau demolaţi stîlpii de rezistenţă ai unităţii şi coeziunii poporului, ai credinţei sale strămoşeşti, ai dorinţei sale de a trăi într-o ţară liberă şi independentă, în care să se simtă stăpîn pe munca şi bogăţiile sale, valori pentru care şi-au dat viaţa generaţii întregi de înaintaşi.

Mulţi au fost duşi în eroare de aceste atacuri perfide, ajungînd chiar să creadă că trecutul istoric al poporului român, în spiritul căruia au fost educate atîtea şi atîtea generaţii de români, ar fi fost glorificat, artificial, de propaganda comunistă. Campania furibundă de condamnare a fostului regim, ce a reprezentat, practic, suportul ideologic al acţiunilor de demolare a structurilor instituţionale ale statului, s-a dovedit a fi extrem de benefică şi pentru propaganda denigratoare îndreptată împotriva valorilor definitorii ale neamului românesc.

A trebuit, însă, să treacă 20 de ani, să vedem ţara prăbuşită, cu economia devastată, cu bogăţiile ei în mîna a tot felul de aventurieri străini, cu valorile noastre spirituale defăimate, cu învăţămîntul, cultura, sănătatea şi chiar vitalitatea poporului grav afectate, ca să ne dăm seama că tot ceea ce a început în acel decembrie nefericit pentru poporul român n-a fost nimic altceva decît o agresiune de mari proporţii, care continuă şi în prezent şi care nu are alt scop decît să ne piardă ca neam, pentru ca aceste teritorii şi cine or mai rămîne pe ele să ajungă pentru totdeauna sub stăpînire străină.

Dacă mai sînt unii care se îndoiesc de această perspectivă şi nu înţeleg că tot dezastrul ce s-a produs în ultimii 20 de ani este rezultatul unor acţiuni premeditate, le supun atenţiei, ca un argument suplimentar, o scurtă analiză asupra unora dintre cei mai aprigi detractori şi defăimători ai neamului românesc.

În primul rînd, cred că nu-i o simplă coincidenţă că, în marea lor majoritate, aceştia sînt fiii celor care, tot într-un moment greu pentru ţară, respectiv spre sfîrşitul celui de-al II-lea război mondial, au impus, de asemenea, României un regim de stăpînire străină, făcîndu-se cunoscuţi prin zelul lor nemăsurat faţă de ocupantul sovietic. Activişti ai bolşevizării ţării şi duşmani ai poporului român, aceştia ne-au rămas în amintire prin cunoscutele fapte criminale din anii '50, ce au urmărit anihilarea fizică a intelectualităţii, considerată, pe bună dreptate, stîlpul rezistenţei naţionale. A se constata că analizele şi rechizitoriile asupra acestor grave evenimente i-au ocolit, cu premeditare, pe adevăraţii vinovaţi. Au fost supuşi, însă, oprobriului public tot românii, care, din ignoranţă, au devenit victime ale manipulării şi au fost folosiţi în asemenea acţiuni barbare.

Adevăraţii criminali de atunci şi-au dus traiul tihnit pînă la adînci bătrîneţe şi şi-au lăsat urmaşi de nădejde, care le continuă "opera" şi în vremurile noastre. Iată, doar, patru dintre aceste nume: Leonte Tismăneanu, născut Leonid Tismineţki, Walter Roman, născut Neuländer, Dionis Patapievici, născut Denys Patapiewicz, şi Mihai Oişteanu, născut Mihail Oigenstein. Ce au ei în comun? În primul rînd, faptul că toţi sînt jidani, proveniţi din teritoriile unde sovieticii şi-au pregătit acţiunile împotriva României, toţi, după 1964, şi-au românizat numele pentru a-şi ascunde originea, dar, mai ales, crimele săvîrşite în perioada de bolşevizare a României, toţi au ajuns, cu sprijinul Moscovei şi al NKVD-ului, pe trepte înalte ale ierarhiei de partid, toţi şi-au lăsat cel puţin cîte un urmaş cărora le-a transmis atitudinea lor ostilă faţă de români şi misiunea de a continua să-i duşmănească.

Anul 1964 a marcat începutul unei perioade de dezgheţ în politica statului comunist. Românii din nomenclatura de partid şi-au întărit poziţiile şi au început să imprime propagandei şi ideologiei de partid un caracter naţional din ce în ce mai pronunţat. S-au recunoscut şi au fost condamnate chiar şi o parte din greşelile şi crimele trecutului. România se distanţa tot mai mult de Moscova şi stabilea relaţii cu lumea occidentală. Concomitent, aparatul de partid şi instituţiile statului au fost curăţate de elemente alogene, barîndu-se, totodată, prin subtile pîrghii administrative, accesul etnicilor minoritari în funcţii importante. În aceste condiţii, indivizi ca aceia nominalizaţi mai sus şi-au pierdut poziţiile dominante în partid şi, o dată cu ele, privilegiile importante de care beneficiau. Desigur, n-au fost aruncaţi în stradă din locuinţele luxoase pe care le ocupau, aşa cum au făcut odraslele lor cu românii după 1990, dar nici nu li s-a mai permis desfrîul şi opulenţa cu care se obişnuiseră şi, mai ales, favoarea pe care le-o dădea puterea.

Cei care le-au făcut această "neplăcere" erau tocmai românii, pe care ei îi urau genetic şi lucru acesta n-aveau cum să-l uite. Unii au mai apucat momentul răzbunării din decembrie 1989, aşa cum a fost Silviu Brucan, alt evreu cu nume schimbat, alţii au lăsat pe seama urmaşilor duşmănia împotriva românilor şi, din cîte se constată, aceştia se dovedesc extrem de zeloşi în a-şi executa aceste obligaţii testamentare. Îi recunoaştem, prin ostilitatea ce o manifestă faţă de români, prin înverşunarea cu care încearcă să ne înstrăineze de valorile naţionale şi, în general, prin răul imens făcut ţării în aceşti 20 de ani, pe indivizi ca Vladimir Tismăneanu, Petre Roman, Horia Roman Patapievici sau Andrei Oişteanu. Sînt binecunoscute blasfemiile lor împotriva personalităţilor istorice, culturale, teologice etc. care ne-au marcat istoria şi ne-au ridicat spiritualitatea naţională ce ne dă identitate, legitimitate şi ne plasează în rîndul naţiunilor civilizate etc.

Şi ei, ca şi bolşevicii din care, biologic, se trag, tot de pe funcţii de autoritate îi duşmănesc pe români. Puterea ce le-o conferă aceste funcţii le permit să acţioneze cu mai multă eficienţă şi, totodată, să beneficieze de privilegii şi să ducă un trai opulent pe seama poporului pe care-l batjocoresc prin cele mai infame expresii. Dacă părinţii lor i-au duşmănit pe români în numele comunismului, iată că ei o fac de pe poziţie de anticomunişti. Numai vectorul s-a schimbat, scopul a rămas însă acelaşi, adică să-i menţină pe români într-o stare de înapoiere culturală pentru a-i putea domina. 
Pentru români se pun, însă, nişte întrebări: de ce tocmai Patapievici, cel care s-a afirmat deschis ca denigrator al neamului românesc, a fost numit şi reinvestit în funcţia de preşedinte al Institutului Cultural Român, organism care ar trebui să ne promoveze cultura şi valorile în lume şi de care el, de fapt, se foloseşte pentru a ne batjocori şi a ne expune în ipostaze umilitoare? De ce o altă odraslă de bolşevic, în speţă Tismăneanu, a ajuns "inchizitorul" comunismului, folosindu-se de această ocazie, autoritate şi, bineînţeles, fonduri substanţiale, pentru a-i ataca, de fapt, tot pe români? De ce şi celelalte odrasle de bolşevici se situează bine în zona privilegiaţilor postdecembrişti, nimeni nu-i deranjează cu nimic, ocupă funcţii importante, duc un trai opulent pe seama românilor pe care continuă să-i umilească cu abjecţiile lor anticomuniste? Sînt întrebări la care ar trebui să răspundă cel care le-a încredinţat aceste funcţii şi continuă să-i încurajeze în acţiunile lor, deşi acestea oripilează tot mai multă lume. 
Sînt, desigur, întrebări retorice pe care orice român adevarat ar trebui să şi le puna serios şi sa identifice acei indivizi care prin tot ceea ce fac se pozitionează impotriva intereselor poporului român.

In aceste conditii orice român adevarat ar trebui să analizeze cu mai mult discernământ caracterul şi prestatiile indivizilor pe care ii votează şi sa îi tragă la răspundere pentru orice acţiune sau decizie care prejudiciaza interesele, binele şi imaginea poporului român.


Sursa: http://pensionaru-umanitate.blogspot.com

Laptele, aliment miracol sau otravă? Dezvăluiri


“Lapte”, doar cuvantul in sine ne da un sentiment de confort! Mai ales iarna. Ce zici de un pahar de lapte cald? Sigur ultima data cand ai auzit invitatia asta era de la un prieten sau de la cineva caruia ii pasa de tine iar tu ai apreciat efortul!
Toata problema cu alimentele si in special cu laptele este ca sunt inconjurate de importanta emotionala si culturala. Laptele a constituit prima noastra hrana. Daca am fost norocosi , a fost vorba de laptele matern. O frumoasa legatura intre mama si copil. Daca nu a fost laptele matern, atunci a fost laptele de vaca, laptele praf sau vre-o formula. In cazuri mai rare, pentru unii a fost chiar si lapte de capra, camila sau bivol.
Suntem o natie de bautori de lapte. Aproape toti dintre noi, bebelusi, copii, adolescenti, adulti si varstnici bem sute de litri de lapte pe an. La asta mai adaugam alte zeci de kilograme de branzeturi, unt si iaurt.


Dar oare este ceva gresit in asta? Vedem peste tot reclame cu oameni sanatosi si auzim mesaje care ne incurajeaza  si ne spun ca “Laptele este bun pentru corp”. Doctorii ne spun: “Trebuie sa bei lapte, altfel de unde iti iei calciul?” Copii la scoala primesc lapte, iar in spitale este o obisnuinta ca laptele sa fie adaugat in mancarea zilnica. Si de parca nu este indeajuns nutritionistii ne spun de ani de zile ca laptele este parte dintr-o grupa esentiala de alimente. Si astfel laptele este ceva “normal” in viata noastra de zi cu zi.
Ai putea fi surprins daca ai auzi ca de fapt in zilele noastre sunt foarte multi oameni pe planeta Pamant care nu consuma lapte. Si nu numai ca nu il consuma, daca il consuma se imbolnavesc.
Intr-adevar, dintre toate mamiferele, doar oamenii consuma laptele altui animal si nu numai atat , o fac dupa ce depasesc varsta de alaptare.
Cine are dreptate? De ce atat confuzie? Si unde ne gasim raspunsurile? Putem avea incredere in cei care promoveaza industria laptelui? Nutritionistii sunt la zi cu informatiile lor sau pur si simplu repeta ce au fost invatati la randul lor de altii? Ce este cu atatea voci care ne indeamna sa avem grija?
Cred ca exista trei surse viabile de informare. Prima si probabil cea mai importanta este studiul naturii. A doua este studiul istoriei propriei noastre specii.  Si in cele din urma trebuie sa ne uitam la literatura stiintifica si la cercetarile facute in ce priveste laptele.
Dar hai sa incepem cu stiinta.
 Si dam un simplu exemplu: din 1988 si pana in 1993 in arhivele medicale s-au inregistrat peste 2700 de articole legate de lapte. 1500 dintre acestea au avut laptele ca piesa centrala. Doctorul Kradjian, respectabil chirurg oncolog, a studiat 500 dintre acestea. Rezultatele? Ce spun aceste studii? In cuvintele lui Kradjian “ aproape inspaimantatoare”. In primul rand nici unul dintre autori nu vorbeste de proprietatile laptelui asa cum sunt ele ilustrate de industria alimentara, ca un superaliment, “mancarea perfecta”. Atentia studiiilor este pe colicii intestinali, reactiile alergice, iritatiile intestinale, sangerarile intestinale, anemie, infectii si salmonella. Mai puternica este exprimata frica infectiei virale cu leucemia vacii si diabetul juvenil. Contaminarea laptelui cu sange si urina precum si alte varietati de chimicale, insecticide si hormoni a fost de asemenea discutata.
Printre copii problemele sunt legate de alergii, infectii ale urechilor si a amigdalelor, udarea patului, astm, sangerari intestinale, colici si diabet juvenil. La adulti problemele de sanatate sunt legate mai mult de boli de inima si artrita, alergii, sinuzita, precum si altele mai serioase ca leucemia si alte forme de cancer.
Cred ca raspunsul poate fi gasit si in legatura cu ce se intampla in natura, ce se intampla cu mamiferele care traiesc in libertate.
Stramosii nostrii din paleolitic sunt de asemnea un grup interesant care merita studiat. Si iata-ne aici limitati de speculatii si dovezi indirecte. Cu toate acestea nu exista nici o indoiala ca structurile osoase ramase arata o mare putere, o musculatura puternica si o totala lipsa de urme de osteoporoza. Si daca cumva va ganditi ca este irelevant a-i studia pe stramosii nostri din paleolitic, ganditi-va ca genele noastre sunt programate in acelasi fel in care erau si acum 50.000 sau 100.000 de ani.
Ce este laptele?
Laptele este o secretie materna lactata. Un nutrient pe termen scurt special pentru noii nascuti. Nimic mai mult  si nimic mai putin. Invariabil, mama oricarui mamifer ii va oferi lapte pe o perioada de timp imediat dupa nastere puiului ei. Cand vine vremea de intarcat, mama isi va introduce puiul spre hrana specifica speciei respective. Un exemplu bun este cel al unui catelus. Mama isi alapteaza puiul pentru o scurta perioada , apoi il invata sa se hraneasca cu hrana solida. In consecinta alaptatul este o forma de hrana programata de natura numai pentru noii-nascuti.
Este tot laptele la fel?


Asta depinde de unde ne luam laptele. Ne-am oprit la vaca datorita naturii ei docile, marimii si a cantitatii mari pe care o produce. Intr-un fel aceasta alegere pare “normala” si binecuvantata de natura , cultura si de obiceiurile noastre. Dar este naturala, normala? Este intelept sa bem laptele unei alte specii de mamifer?
Hai sa ne gandim cum ar fi sa bem laptele unui alt mamifer, spre exemplu cel al sobolanului. Sau poate laptele cainelui, pentru ca este cel mai bun prieten al omului. Sau poate lapte de cal sau de pisica. Cred ca se intelege ideea… laptele uman este pentru bebelusi, puii de om, cel de caine este pentru catelusi, cel de pisica pentru pisicute si in mod normal cel de vaca pentru vitei ..si tot asa.  Este clar ca acesta este modul in care natura a creat lucrurile, este indeajuns sa ne folosim ratiunea.
Laptele nu este doar lapte.
Laptele fiecarei specii de mamifer este unic si in mod specific construit astfel incat sa  se potriveasca nevoilor animalului respectiv. De exemplu, laptele de vaca este mult mai bogat in proteine decat cel de om, aproximativ de 3 sau 4 ori mai mult. Are de 5 sau 7 ori continutul de minerale al laptelui uman.  Pe de alta parte, laptele matern contine de de 6 pana la 10 ori mai multi acizi grasi esentiali, in special acid linoleic. Si ca o simpla observatie, laptele pasteurizat nu are acid linoleic deloc, pur si simplu laptele de vaca nu este proiectat pentru oameni.
Hrana nu este doar hrana si laptele nu este doar lapte.  Iar pentru o sanatate cat mai buna, nu conteaza atat cantitatea cat calitatea  hranei.  Biochimistii si fiziologii iar in ultima vreme pana si doctorii incep sa recunoasca faptul ca anumite elemente cruciale din hrana permit unei specii sa isi dezvolte specializari unice. Este clar ca in cazul oamenilor, aceste specializari sunt legate de dezvoltarea neurologica si controlul neuro-muscular.
Nu avem atat nevoie de o crestere masiva a oaselor sau a muschilor, precum au viteii.  Sa ne gandim la diferenta dintre nevoile unui pui de om si ale unui vitel. Este clar ca bebelusii au nevoie in mod special de material pentru creier, nervi si coloana vertebrala.
Poate laptele matern sa creasca inteligenta?
Se pare ca da. Intr-un studiu remarcabil publicat in revista “Lancet” in 1992 (Vol. 339, p. 261-4), un grup de cercetatori englezi , a pus la intamplare bebelusi prematuri in doua grupuri. Un grup a primit o formula speciala pentru bebelusi , iar celalalt lapte matern. Amandoua fluidele au fost administrate prin tub stomacal. Acesti copii au fost supravegheati timp de 10 ani, iar copii hraniti cu lapte matern au punctat in testele de inteligenta cu 10 puncte mai mult decat ceilalti. Multe alte studii facute pe aceasta tema au scos la iveala deficienta laptelui de vaca in acizii grasi esentiali, necesari pentru dezvoltarea neurologica a noilor nascuti. Astfel in 1982, Ralph Holman a descris un caz in care un bebelus care era hranit intravenos cu lichide ce contineau numai acid linoleic prezenta probleme neurologice grave, pana cand i s-a administrat si acid alpha linoleic, iar atunci problemele au disparut.
Dar cel putin laptele de vaca este pur!
Oare? Daca acum 50 de ani, o vaca producea in jur de 2-3 litri de lapte pe zi. In ziua de azi ea produce de 25 de ori mai mult, undeva in jur de 50-60 de litri (marii producatori). Cum s-a ajuns la o asemenea realizare? Medicamente, antibiotice, hormoni, planuri de hranire cu forta si rase facute in eprubeta.  Ultima tehnica folosita este un hormon de crestere BGH, care stimuleaza lactatia, dar daca ne luam dupa Monsato (stim cu totii numele asta), producatorul hormonului, acesta nu afecteaza nici carnea nici laptele. Sunt binenteles si alte companii care au experimentat acesti hormoni de crestere pe o lunga perioada de timp si inca o mai fac, gen American Cyanamid Company, Upjohn sau Eli Lilly. Unele tari chiar au interzis BGH din cauza pericolului pe care il prezinta.
Una dintre problemele care apar atunci cand adaugi molecule laptelui de vaca, este ca acestea ies din lapte.  Oare cine vrea sa experimenteze ingestia hormonilor de crestere? O alta problema este ca folosirea acestui hormon, a rezultat intr-o crestere de aproximativ 70% a cazurilor de mastita(0 infectie a ugerului), care binenteles ca este tratata cu antibiotice, iar rezidurile acestora apar apoi in lapte.
Un alt amanunt important ar fi faptul ca orice mamifer care are lactatie, excreta prin lapte toxine. Aici putem sa includem antibiotice, pesticide, hormoni si tot felul de alte chimicale.  Insa pe langa toate astea tot acest lapte contine si sange. Autoritatile responsabile trebuie sa tina sub control acest fapt. Astfel in America exista o limita permisa de de 1 milion si jumatate de celule albe la un mililitru de lapte.
Daca nu stiti, un alt mod de a numi celulele albe unde nu trebuie sa fie este “celule puroi”. Este posibil sa spuneti ca laptele este pasteurizat si acestea sunt toate distruse. Ei bine se pare ca nu este asa, ele sunt doar incalzite si astfel noi si copiii nostri ajungem sa bem celule puroi moarte si incalzite.
Deci este laptele pur? Sau este de fapt un amestec biologic, bacterial de chimicale?
Sa nu aveti impresia ca cineva va protejeaza. Sa nu va faceti iluzii ca autoritaile responsabile fac testele necesare pentru a identifica aceste toxine. Interesul marilor companii producatoare de lapte este mult mai mare decat cel al sanatatii oamenilor. Pentru ca laptele face multi bani atat pentru producatori, iar apoi pentru industria farmaceutica care ne indoapa cu medicamente spre a ne vindeca de bolile cu care ne capatuim. In vreme ce sanatatea nu produce nici un ban!
Pasteurizarea
Multi sunt cei care cred ca datorita pasteurizarii, laptele devine curat si sigur de consumat. Cel mai bun contraexemplu vine din experimentul facut de doctroul John Thomson din Edinburgh, ilustrat in cartea “Hrana este cel mai bun medicament” scrisa de cunoscutul doctor Henry Bieler . Astfel , Thomson a studiat efectele laptelui pasteurizat pe doi vitei gemeni. Pe unul l-a hranit exclusiv cu lapte pasteurizat iar pe celalalt l-a lasat sa suga lapte de la mama sa. Rezultatul? Cel care a supt de la mama sa a crescut puternic si sanatos, iar cel hranit cu lapte pasteurizat a murit in 60 de zile. Din pacate pentru vitei dar mai ales pentru noi, acest rezultat s-a repetat si in alte experimente.
Dar e si mai rau! Este oare laptele de mama pur?
Din pacate se pare ca nu. Un studiu facut pe laptele a 14.000 de mame a aratat ca laptele matern al acestora continea pesticide. Sursa acestor pesticide? …carnea si binenteles laptele de vaca.  Un subgrup testat, de mame vegetariene, avea la jumatate nivelul de toxine in sange.
Diferite zeci de studii au aratat aparitia alergiilor la laptele de vaca la copii hraniti exclusiv cu lapte matern. Practic alergenii laptelui de vaca apar in laptele matern si se transmit fatului.
Un comitet specializat in nutritie al Academiei Americane de Pediatrie a facut un raport despre folosirea laptelui de vaca la nou nascuti (Pediatrie 1983: 72-253). Nu au reusit sa gaseasca un motiv pentru care laptele de vaca ar trebui folosit din prima zi de nastere precum si continuarea folosirii acestuia.  Doctori pediatri respectabili, precum Frank Oski sau Benjamin Spock, au facut de asemenea apel catre mame sa nu foloseasca laptele de vaca la bebelusi, datorita problemelor care rezulta :  dureri abdominale, colici, infectii, pierderea de sange gastrointestinal si o mare deficienta de fier. Benjamin Spock in cartea sa “Grija pentru copii si bebelusi”, despre care se spune ca este cea mai vanduta carte in America dupa Biblie, spune: ” In natura animalele nu mai beau lapte dupa perioada de alaptare si asa ar trebui sa fie si cu oamenii… Copiii au parte de calciu mai bun, atunci cand proteinele pe care le consuma vin din plante”


Dr. T. Colin Campbell, cel mai mare cercetator epidemiolog in campul nutritiei si al sanatatii, autor al cartii de renume, “Studiul China”, afirma despre lapte:
” Oamenii care se ocupa cu laptele, inca din anii 1920, au reusit cu mare succes sa cultive un mediu in aproape toate segmentele din societate, de la cercetare la educatie pana la relatiile publice si politica- facandu-ne sa credem ca laptele de vaca si produsele din el sunt o “mana cereasca” …. Sa nu va inselati cumva; industria laptelui este si a fost in control asupra tuturor informatiilor publice legate de sanatate care au ajuns vreodata in atentia publicului”.
Tot doctorul Campbell mai afirma : ”Asocierea dintre consumul de proteine animale si incidenta fracturilor, se pare ca este la fel de puternica ca si asocierea dintre fumat si cancerul la plamani”. Este interesant faptul ca doctorul Campbell, a crescut inconjurat de lapte, familia sa avand o ferma de vaci (lapte si carne).
Dr. Charles Attwood, un alt pediatru bine cunoscut afirma: ” Laptele, este clar acuma, nu este solutia pentru densitatea proasta a oaselor. Dimpotriva este parte a problemei”
Alte probleme
Sa nu uitam de contaminarea bacteriala. Salmonela, E. coli sau infectiile cu stafilococ isi gasesc sursa in laptele de vaca. In special practica de a consuma lapte de vaca crud(nefiert), prezinta un risc major in contaminarea cu aceste bacterii. Imaginatia-va tot cocktailul de mai sus baut direct fara a fi nici macar fiert. Chiar daca vaca e din curte de la bunica, ea tot a fost vaccinata sau tot a fost bolnava odata si tot cu fan plin de pesticide este hranita, sau paste printr-o zona contaminata.
Diabet
Intr-un studiu remarcabil facut in Toronto , Canada si publicat in Jurnalul de Medicina (30 Iulie 1992) , cercetatorii canadieni si cei finlandezi au ajuns la concluzia ca tara cu cel mai mare consum de produse lactate din lume (Finlanda), are si cel mai mare numar de diabetici dependenti de insulina. Mai ales in randul copiilor, aceasta boala crunta lovea 40 de copii din 1000 si acestea sunt date de acum 20 de ani. Cercetatorii au descoperit,  ca anticorpii produsi impotriva proteinei din lapte in primul an de viata ataca de asemenea si pancreasul intr-o reactie autoimuna de aparare, varianta sustinuta si de doctorul Colin Campbell in cartea sa “Studiul China”. Astfel pancreasul nu mai poate produce insulina ceea ce duce la cea mai grava forma de diabet , diabet de tip 1. S-a descoperit ca, copii finlandezi bolnavi de diabet aveau de 8 ori mai multi anticorpi impotriva proteinei din lapte decat copii sanatosi.
Ce a avut de spus presedintele asociatiei de diabetici Dr. F. Xavier Pi-Sunyer? “..nu trebuie inteles ca , copii nu ar trebui sa mai bea lapte, sau ca parintii diabeticilor ar trebui sa le interzica consumul lactatelor. Acestea sunt o sursa bogata de proteine benefice” Credeti ca pe undeva industria laptelui sustine sau sponsorizeaza asociatia diabeticilor?
Leucemie? Limfom? din ce in ce mai rau!
Poate pare putin exagerat dar conform doctorului Robert Kradjian  leucemia bovina sau leucoza bovina, se gaseste la 3 din 5 vaci de lapte din Statele Unite.  Binenteles ca daca pateurizarea este facuta cum trebuie , virusul este ucis. Dar daca laptele este crud, pericolul este iminent. Si chiar daca laptele este pasteurizat, se pot intampla mereu accidente , cum a fost cazul celui din 1986 , cand la o fabrica moderna de procesare a laptelui din Chicago, din cauza unei greseli, laptele crud s-a incurcat cu cel pasteurizat. Rezultatul? 4 oameni au murit si aproximativ 150.000 de oameni s-au imbolnavit.  Si daca astfel de incidente se pot intampla, cat de siguri putem fi noi ca nu am fost infestati deja cu un astfel de virus? Ce siguranta avem cand consumam astfel de lapte? Daca leucemia umana se trage din acest virus?.  Asta ar insemna ca zonele cu turme de vaci bolnave sa aiba si o incidenta mai mare de leucemie umana printre oameni. Oare este asa? Din pacate se pare ca da. Astfel, Iowa, Nebraska, South Dakota, Minnesota si Wisconsin, au in mod statistic o incidenta mai mare de leucemie decat restul zonelor din Statele Unite. La fel, in Rusia si Suedia, in zonele cu turme necontrolate, incidenta bolii este mai crescuta in randul populatiei. Se pare ca si veterinarii si fermierii au o incidenta mai mare a bolii decat restul oamenilor. Binenteles ca o sa se gaseasca cei care o sa zica, ..”lasa-ma dom’le ca asta e in America, nu la noi”. Va intreb totusi politicos, credeti ca romanii sunt mai atenti sau mai breji? credeti sincer ca le pasa mai mult de sanatate decat de bani?. eu cred ca la noi pericolul este mai mare.
De fapt se merge pana acolo incat, Universitatea din Illinois, observand faptul ca bovinele infectate cu virusul leucemiei, produc mai mult lapte, insa in momentul in care numarul celulelor albe creste productia scade, fara sa se gandeasca la efectele devastatoare asupra sanatatii, face o recomandare de a profita de pe urma acestei situatii, tinand boala in frau, cat timp bovinele bolnave pot produce mai mult lapte.
Deci ce inseamna toate acestea? Stim ca virusul produce leucemie in alte animale si este deovedit ca el contribuie la leucemia umana. (O serie de  articole care abordeaza aceasta tema :  1.Epidemiologic Relationships of the Bovine Population and Human Leukemia in Iowa. Am Journal of Epidemiology 112 (1980):80 2.Milk of Dairy Cows Frequently Contains a Leukemogenic Virus. Science 213 (1981): 1014 3.Beware of the Cow. (Editorial) Lancet 2 (1974):30 4.Is Bovine Milk A Health Hazard?. Pediatrics; Suppl. Feeding the Normal Infant. 75:182-186; 1985)
In Norvegia, 1422 persoane au fost tinute sub observatie pentru 11 ani si jumatate.  Cei care au baut 2 sau mai multe pahare de lapte pe zi au avut de 3-5 ori mai mare incidenta de cancer la organele limfatice  (British Med. Journal 61:456-9, March 1990.)
Hormonul IGF-I este un factor cheie in cancerul de san!
In cartea sa “Laptele, otrava ucigatoare”, doctorul Robert Cohen, care a lucrat in cele mai importante institutii americane legate de industria alimentara (precum FDA), explica pericolul numarul unu din laptele de vaca.
Exista sute de milioane de diferite proteine pe pamant, dar doar un singur hormon este cunoscut a fi identic intre doua specii complet diferite. Acest hormon de crestere puternic este numit IGF-I (insulin-like growth factor ). IGF-I, supravietuieste digestiei si dublarea acestui hormon in organism este deosebit de periculoasa. Astfel, o serie de studii publicate in reviste de renume din domeniul medicinii, sustin teoria conform careia IGF-I este un factor cheie in cancerul de san si nu numai :
  • “IGF-I de la oameni precum si IGF-I de la bovine sunt identice. Amandoua contin 70 de aminoacizi intr-o secventa identica.”
  • Judith C. Juskevich and C. Greg Guyer. SCIENCE, vol. 249. August 24, 1990.
  • “Reglarea estrogenului hormonului IGF-I in celulele cancerului de san sustine ipoteza conform careia  IGF-I are o functie importanta in cancerul de san.” A.V. Lee, Mol-Cell- Endocrinol., Martie, 99(2).
  • “IGF-I este un factor de crestere important pentru proliferarea celulelor in cancerul de san” J.C. Chen, J-Cell-Physiol., Januarie, 1994, 158
  • “IGF-I este un factor cheie pentru cresterea celulelor canceroase in cancerul de san.”
    J.A. Figueroa, J-Cell-Physiol., Noiembrie., 1993, 157
  • “IGF-I produce o crestere de 10 ori a nivelului RNA a celulelor canceroase. IGF-I pare a fi o componenta critica in proliferarea celulelor canceroase.”
    X.S. Li, Exp-Cell-Res., Martie, 1994, 211
  • “IGF-I joaca un rol major in cresterea celulelor canceroase la oameni.”
    E.A. Musgrove, Eur-J-Cancer, 29A (16), 1993
  • “IGF-I a fost identificat ca un factor cheie in cancerul de san.”
    Hankinson. The Lancet, vol. 351. Mai, 9, 1998
  • “Nivelele de IGF-I au crescut semnificativ in grupul bautorilor de lapte, o creste de peste 10%, dar au ramas neschimbate in grupul de control.”
    Robert P. Heaney, Journal of the American Dietetic Association, vol. 99, no. 10. Octombrie 1999
  • “IGF-1 accelereaza cresterea celulelor canceroase.” M. Lippman Science, Vol. 259, ianuarie 29, 1993
Exista oare beneficii de pe urma consumului de lapte?
Desi este destul de greu de gasit pana si un singur lucru benefic, multa lume stie ca in lapte gasim calciu si aminoacizi. Intrebarea se pune insa , este bun acest calciu pentru oameni? Se pare ca nu. De fapt consumul de lapte in exces intervine in absorbtia calciului in oase. In al doilea rand, excesul de proteina pe care il are laptele este o cauza majora in instalarea osteoporozei. Dr. Hegsted din Anglia a scris ani intregi, aratand lumii distributia geografica a osteoporozei. Se pare ca tarile in care se consuma cel mai mult lapte sunt si tarile cu cele mai mari incidente de osteoporoza.  S-a demonstrat prin numeroase studii ca administrat separat calciul nu este o cauza pentru osteoporoza (Am. Journal of Clin. Nutrition, 1985). Pentru a gasi cheia osteoporozei, trebuie sa privim nu la calciu ci la proteina animala din lapte.
Sa ne uitam putin la aceste grupuri contrastante de oameni : eschimosii, au o rata foarte mare de proteine in hrana lor, estimata in jur de 25 % din totalul caloriilor, avand in acelasi timp si o cantitate mare de calciu 2,500mg/zi. Osteoporoza printre ei este aproape cea mai ridicata din lume. Celalalt grup distinct este cel al tribului Bantu din Africa de Sud. Acestia au un procent de 12 % proteine si doar intre 200 si 350 mg/zi calciu in hrana lor.  Cu toate astea, femeile nu au aproape nici un fel de forma de osteoporoza desi dau nastere la cate 6 copii pe care ii hranesc la san pentru perioade lungi de timp. Dar cand femeile africane emigreaza in Statele Unite de exemplu, cu siguranta ca vor forma aceasta boala.
Atunci de unde ne luam calciul ?
La intrebarea, de unde va luati calciu? Raspunsul este simplu : din acelasi loc de unde il ia si vaca, din vegetale cu frunze verzi. Ca doar vaca nu bea lapte. Si sa nu uitam ca elefantii sau rinocerii  isi dezvolta osatura imensa hranindu-se cu astfel de plante. Oare de unde isi iau mamifere feroce ca acestea calciul pentru oasele uriase? Balena, girafa, gorila de munte? Sigur nu au vre-o vaca pe care sa o mulga!
Se pare deci ca toate mamiferele traiesc bine daca traiesc in armonie cu mancarea naturala pentru care sunt programate genetic. Doar oamenii care au un mod de viata sa zicem “generos” se aleg cu tot felul de boli de genul osteoporozei si multe altele.
Dar pentru a avea oase puternice este nevoie de mai mult decat atat :
  • Destula vitamina D (daca nu petreceti destul timp sub soare, suplimentati cu vitamina D3 nu D2).
  • Eliminati proteina animala din dieta(aceasta creaza aciditate in organism, aciditatea fiind combatuta cu calciul care este baza si este scos din oase pentru a regla ph-ul corpului).
  • Nu consumati alcool (alcoolul este toxic pentru organism, si inhiba absorbtia calciului si a altor vitamine si minerale).
  • Folositi sare naturala, de mare sau grunjoasa(sarea iodata scoate calciul din oase)
  • Nu fumati (studiile arata ca fumatorii au densitatea oaselor mai scazuta cu 10-20% decat a nefumatorilor).
  • Mancati multe vegetale cu frunze verzi, nivelul calciului din acestea este incomparabil mai biodisponibil si mai usor de absorbit.
  • Incercati sa aveti o viata echilibrata in armonie cu natura si cu divinul din noi.
  • Coada calului, este o planta bogata in siliciu, care este componenta principala pe care organismul o foloseste pentru a forma calciul.
Mitul proteinei
Cand eram copii, adultii ne spuneau mereu sa avem grija sa mancam cat mai multe proteine, pentru a creste mari si puternici. Proteina era “baiatul bun” al nutritiei. Si binenteles ca laptele se potrivea perfect in acest cadru. De fapt, laptele “carne lichida” cum ii spun unii, nu este exact ce avem noi nevoie. Mai toata dieta lumii moderne contine mult prea multe proteine. De fapt suntem intr-o supradoza de proteine animale si am tot fost in ultimii mai mult de 50 de ani, ceea ce ne-a adus in “dar” o pleiada de probleme : osteoporoza, ateroscleroza, boli de rinichi, cancer, boli de colon, probleme legate de colesterolul si grasimile animale. Trebuie stiut de asemenea ca dintre toate mamiferele, omul este cel al carui lapte are cel mai mic continut de proteine (0.9%). Asta ar trebui sa ne spuna daca ar trebui sa consumam proteine multe sau putine.
Lactoza, o alta problema
Lactoza este principalul carbohidrat din lapte.  Se pare ca natura asigura pentru noii nascuti echipamentul enzematic necesar pentru a metaboliza lactoza. Dar aceasta abilitate dispare deobicei in jurul varstei de 4 sau 5 ani.
Care este problema cu lactoza sau zaharul din lapte? Se pare ca este un dizaharid care este prea mare pentru a putea fi absorbit in sange fara a fi nevoie sa fie rupt mai intai in monozaharide, numite glucoza si galactoza. Aceasta necesita prezenta unei enzime specifice, lactaza, care impreuna cu alte enzime au sarcina de a rupe galactoza in glucoza.
Daca ne gandim pentru un moment ne dam seama ca natura ne da posibilitatea de a metaboliza lactoza pentru o perioada de timp, apoi o opreste. Oare incearca Mama Natura sa ne spuna ceva? Este clar ca toti noii nascuti trebuie sa bea lapte.  Faptul ca foarte multi adulti nu pot sa bea lapte (intoleranta la lactoza), se pare a fi legat de abandonarea acestor mecanisme care nu mai sunt necesare. Cel putin jumatate dintre adultii de pe pamant au intoleranta la lactoza. Astfel 90% dintre afro-americani,  precum si asiaticii, au intoleranta la lactoza si asta se datoreaza faptului ca spre deosebire de caucazieni, acestia nu au o traditie prea veche in cultura si consumul laptelui, care sa le permita adaptarea organismelor pentru a putea consuma lapte.
Vacile platesc un pret mare
  • Vacile traiesc aproximativ 25 de ani si produc lapte timp de 9 ani. Stresul la care sunt supuse in conditiile din fabrici duc la tot felul de boli, asa ca dupa doar 4 ani mare parte din ele mor sau sunt trimise la abator.
  • In ferme, vacile sunt prinse de ugere cu masini electrice, fiind astfel supuse constant socurilor electrice. Aceasta duce la mastita (o infectie a ugerului), care binenteles ca este tratata cu antibiotice.
  • Isi petrec toti anii vietii pe suprafete de beton in conditii ingrozitoare, de multe ori fara sa apuce sa vada vreodata cum arata o pasune.
  • Vacile sunt manipulate genetic. Le sunt injectate tot felul de substante, hormoni si antibiotice pentru a creste productia de lapte.
  • Pentru a produce laptele, vacile trebuie sa devina gestante si sa nasca. Daca se naste o vacuta, aceasta este ori omorata si vanduta pentru carne, ori este trecuta in turmele pentru lapte, spre a urma o viata ca a mamei ei. Daca este un tauras, acesta este  sacrificat, carnea sa fiind considerata o delicatesa.
  • Viteii care sunt crescuti pentru carne, sunt separati de mamele lor de mici si sunt hraniti un substitut care ii ajuta sa se ingrase. Formula folosita pentru hrana lor este slaba in fier pentru a da o culoare mai palida carnei lor. Ei sunt legati si tinuti in locuri stramte in propria urina si fecale, in timp ce tipa si se agita disperati dupa mamele lor. In tot acest timp, laptele care era menit pentru ei, este colectat pentru oameni.
Concluzii:
    • Laptele este un pericol ecologic. Pentru crestearea vacilor sunt distruse in toata lumea paduri pentru a crea spatiu, iar excesul de gaz metan din matele vacilor si excrementele lor fac aceasta industrie al treilea contribuitor din lume la efectul de sera. Poate pare greu de crezut dar o vaca produce mai multa poluare decat o masina!
    • Laptele este plin de colesterol si grasimi.
    • Produsele din lapte nu contin fibra sau carbohidrati complecsi
    • Laptele este contaminat cu sange, pesticide, hormoni, antibiotice, durere si suferinta
    • Lactatele sunt legate prin sute de studii de alergii, constipatie, obezitate, anemie, boli de inima, cancer, leucemie, diabet, sinuzita si altele.
    • Laptele nu contine fier si pe deasupra mai si blocheaza absorbtia sa.
    • Laptele are mai putine proteine decat multe dintre legume.
    • Laptele nu vindeca ulcerul peptic, doar ofera un confort pe moment. In timp el creaza aciditate si mai multe daune stomacului.
    • Laptele are potential carcinogen, el contine factorul numit IGF-I. Toate studiile au aratat ca atunci cand nivelul acestuia creste in sange, cancerul se instaleaza.
    • Laptele are cu 300% mai multa caseina decat laptele de mama. Caseina, proteina din lapte, este folosita ca ingredient principal in fabricarea de lipici.
    • Produsele lactate de fapt produc osteoporoza nu o previn. Femeile din China care asimileaza calciul mai mult din plante decat din lapte au o incidenta a fracturilor mult mai mica.
Din intelegerea mea, nu exista un alt motiv valid de a consuma lapte in afara de faptul ca pur si simplu vrem sa o facem. Pentru ca ne place si pentru ca a devenit parte din cultura noastra. Pentru ca ne-am obisnuit cu gustul si textura lui sau pentru ca pur si simplu ne place cum ne curge pe gat. Poate pentru ca parintii ne-au invatat ca este bun, asa cum parintii lor ii invatasera si pe ei la randul lor. Oricare ar fi cauza, un singur lucru trebuie luat in considerare si anume sa nu bem lapte din motive de sanatate. Multi oameni de pe planeta noastra nu consuma lapte deloc si sunt foarte sanatosi. Iar daca nu sunteti convinsi incercati un mic experiment. Acordati-va un numar de zile (7 sau 10 sau 30) in care sa nu consumati deloc produse lactate si incercati sa observati singuri daca anumite probleme de sanatate pe care le aveti se amelioreaza. Ce aveti de pierdut? Este sigur si nu costa nimic! Pe de alta parte ati putea castiga foarte mult fara sa platiti nimic!


Surse:
  1. http://www.afpafitness.com/articles/MILKDOC.HTM
  2. http://www.thebestofrawfood.com/vegan-protein.html
  3. http://www.alternet.org/story/12002
  4. http://www.peta.org/issues/Animals-Used-For-Food/Cows-Milk-A-Cruel-and-Unhealthy-Product.aspx
  5. http://milk.elehost.com/html/cancer.html
Articole,carti,publicatii:
  1. Plant Foods and Dairy Products, Am J Clin Nutr 61, suppl 6 (Jun 1995): 1407 S—1415S.
  2. M. Nestle, Food Lobbies, the Food Pyramid, and U.S. Nutrition Policy, Int J Health Serv 23, no. 3 (1993): 483-96.
  3. W. C. Willett, Department of Nutrition, Harvard School of Public Health, in theBoston Globe, June 8, 1999.
  4. Reuters, “Animal Protein and Fat Raise Endometrial Cancer Risk,” 21 Mar. 2007