duminică, 27 mai 2012

100% Energie

Cutremur în Vrancea în această dimineaţă


Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 pe scara Richter a avut loc în această dimineaţă, în regiunea Vrancea, la ora 8 şi 58 de minute.

Seismul s-a produs la o adâncime de 88 de kilometri, şi a avut loc la opt kilometri vest de localitatea Nereju şi la 144 kilometri Nord de Bucureşti. Faţă de Covasna şi Focşani, distanţa a fost de 32, respectiv 51 de kilometri.

Sursa:  REALITATEA.NET

Misterul materialului organic de pe meteoriţii marţieni a fost dezlegat


Moleculele organice (compuşi care, pe Terra, stau la baza vieţii), încastrate în meteoriţii marţieni au provocat controverse referitoare la posibilitatea existenţei vieţii pe Planeta Roşie. În urma unor analize de ultimă oră, misterul a fost elucidat de către cercetătorii din cadrul Institutului Carnegie din Washington, SUA.

Compuşii organici au fost identificaţi în meteoriţi proveniţi de pe Marte şi care au căzut pe Terra. Pentru a elucida originea moleculelor organice, cercetătorii au analizat în detaliu un număr de 11 meteoriţi marţieni, incluzându-l pe celebrul meteorit Tissint, căzut în Maroc în decursul anului trecut.
Moleculele organice, care conţin carbon şi hidrogen, sunt esenţiale pentru formarea aşa-ziselor "cărămizi ale vieţii", adică proteinele şi ADN-ul. Astfel de molecule fuseră deja găsite în roci marţiene, dar mulţi cercetători susţineau că, de fapt, rocile fuseseră contaminate cu substanţe organice provenite de pe Pământ.
Spre surprinderea întregii comunităţi ştiinţifice, analizele recente au confirmat totuşi că moleculele organice provin chiar de pe Marte.
"Se pare că Marte a avut, pentru o perioadă lungă de timp, condiţiile necesare formării compuşi organici pe bază de carbon, iar aceştia s-au format în cursul activităţii vulcanice din trecutul Planetei Roşii. Când mineralele din magmă s-au cristalizat, au înglobat şi molecule de carbon, iar cu timpul, în interiorul rocilor magmatice s-au format compuşi organici." a explicat conducătorul studiului, prof. Andrew Steele, microbiolog în cadrul Institutului Carnegie din Washington.
10 dintre meteoriţii analizaţi conţin compuşi ai carbonului şi hidrogenului. Cu toate acestea, moleculele organice nu au origine biologică, ci au apărut în urma proceselor vulcanice.

Sursa: descopera.ro 
Sursa:  REALITATEA.NET

SECRETELE FIERBINŢI ALE APARIŢIEI VIEŢII PE TERRA

Acest articol apartine blogului Blog Enciclopedic 


Oxigenul pe care noi îl inspirăm azi există pe Pământ ca urmare a unor schimbări de la nivelul magmei, schimbări intervenite acum 2,5 miliarde de ani, spun geologii.
În prezent oxigenul reprezintă 21% din aerul atmosferic, dar în prima jumătate a vieţii planetei, aerul nu conţinea oxigen, ceea ce înseamnă că, dacă oamenii s-ar putea întoarce în timp, acum 3 miliarde de ani, nu ar supravieţui fără un costum spaţial.
Surprinzător, microorganisme precum algele albastre-verzi, care produc oxigen prin fotosinteză, au existat cu câteva sute de milioane de ani înainte ca aerul să reuşească să se îmbogăţească în oxigen, în timpul perioadei numite Marea Oxidare.
Acum, un nou studiu, realizat pe baza a 70.000 de mostre de rocă din toată lumea, ar putea explica lunga întârziere a apariţiei oxigenului în atmosferă. Analiza rocilor a scos la iveală o schimbare dramatică a compoziţiei magmei la sfârşitul perioadei numite Archean, care s-a întins de acum 4 miliarde de ani până acum 2,5 miliarde de ani.
Descoperirea sugerează că, în acea perioadă, magma s-a format la adâncimi mai mari decât în oricare altă perioadă ulterioară. Autorii studiului, doi cercetători de la Universitatea Princeton, speculează că adâncimile la care s-a format magma au determinat diferitele compoziţii chimice întâlnite în mostrele de roci. Oamenii de ştiinţă cred că astfel de schimbari ar fi putut antrena o modificare a structurii compuşilor magmatici ce conţineau fier – respectiv trecerea de la compuşi feroşi (cu ioni de fier bivalenţi) la compuşi ferici (ce conţin fier trivalent).
Cele două tipuri de compuşi ai fierului se comportă diferit în raport cu oxigenul. Atunci când vulcanii produceau magmă cu conţinut mare de compuşi feroşi, ei emiteau gaze care “consumau” în cantitate mare oxigenul atmosferic, reacţionând chimic cu el. Apoi, când vulcanii au început să elimine magmă cu compuşi ferici, gazele emise au consumat mai puţin oxigen, iar fotosinteza a putut determina acumularea oxigenului în atmosferă..
William White, de la Universitatea Cornell, susţine că lucrarea colegilor săi evidenţiază un fenomen care nu pare să se fi produs în urma unei coincidenţe. Mai mult, importanţa legăturii dintre magmă şi oxigen este cu atât mai mare cu cât se pare că ea a facilitat apariţia animalelor (inclusiv a omului) şi chiar a stratului de ozon, care protejează vieţuitoarele de pe Terra de acţiunea distrugătoare a radiaţiilor solare.


RAZBOIUL SECRET PENTRU DISTRUGEREA ROMÂNIEI (THE SECRET WAR FOR THE DEST…


Acest articol apartine blogului Secretele Istoriei

TESTELE ADN VOR ELUCIDA MISTERELE LUI YETI

Acest articol apartine blogului Blog Enciclopedic 


O echipă de cercetători britanici şi elveţieni va analiza în premieră ADN-ul din mostrele naturale despre care se crede că ar aparţine misteriosului Yeti din Himalaya, unul dintre „starurile criptozoologiei.
În cadrul interesantului proiect, cercetătorii vor analiza păr, oase şi alte probe biologice despre care se crede că ar proveni de la straniile creaturi antropoide din Himalaya.
Yeti nu este un exemplu singular: în cadrul multior culturi există mituri şi relatări depre creaturi umanoide acoperite cu blană, care ating dimenisuni enorme şi trăiesc în zone sălbatice, evitând contactele cu oamenii.
Cu toate acestea, probele biologice care ar aparţine acestor fiinţe din vastul domeniu al criptozoologiei nu au fost supuse testărilor cu ajutorul tehnicilor ştiinţifice moderne.
Cercetătorii susţin că rezultatele testelor vor fi publicate în paginile mai multor jurnale ştiinţifice de prestigiu.
“În trecut au mai fost tentative de analizare a ADN-ului din părul lui Yeti, iar rezultatele nu au arătat nimic spectaculos. Dar în prezent tehnologia a evoluat atât de mult, datorită medicinei legale, încât vom afla cu siguranţă adevărul despre aceste fiinţe.”, declară profesorul Bryan Skyes din cadrul Universităţii Oxford.
O expediţie din anul 1951, desfăşurată pe Muntele Everest, s-a întors cu o serie de fotografii care înfăţişau urme uriaşe întipărite pe zăpadă, întărind zvonurile despre existenţa unei creaturi umanoide încă necunoscută de ştiinţă.
Asemenea creaturi sunt prezente în miturile din multe zone de pe glob, având denumiri specifice, precum Yeti în Himalaya, Yeren în China, Bigfoot şi Sasquatch în America de Nord, Alma şi Kaptar în Caucaz sau Orang Pendek în Sumatra.
Cercetătorii vor analiza mostrele de păr deţinute în colecţiile ştiinţifice ale Muzeului de Ştiinţe Naturale din Lausanne, muzeu înfiinţat de celebrul Bernard Heuvlemans, un biolog franco-elveţian care a studiat rapoartele despre Yeti încă din anul 1951 şi până în 2001, anul morţii sale.
Alte instituţii sau persoane particulare care deţin mostre biologice despre care de crede că au aparţinut straniei creaturi antropoide sunt rugate să le trimită echipei de cercetători pentru testările în cauză.
“În decursul ultimilor doi ani, teoria conform căreia indivizi din specia Homo sapiens s-au împerecheat cu oamenii de Neanderthal este tot mai acceptată de forurile ştiinţifice, cu atât mai mult cu cât circa 2-4% din bagajul ADN al fiecărui european este comun cu cel al neanderthalienilor”, declară în continuare prof. Skyes.
Există tot mai mulţi oameni de ştiinţă care susţin că aceste creaturi ar putea fi urmaşi unor hominide străvechi precum Homo erectus, Homo floresiensis (“hobbit”-ul indonezian) sau ai lui Gigantopithecus, o primată uriaşă, mult mai mare decât o gorilă, care trăia pe vremuri în pădurile din estul Asiei.
Alţi oameni de ştiinţă rămân sceptici, considerând subiectul drept unul lipsit de temei şi importanţă ştiinţifică.

Sursa: BBC News

LIMONADA BICARBONAT CHIMIOTERAPIE


Acest articol apartine blogului Biblioteca Secreta 

BEŢI ZILNIC LIMONADĂ CU APĂ ŞI E FOARTE BINE DACĂ SE ADAUGĂ O LINGURIŢĂ DE BICARBONAT.
Lămâia (Citrus limonum Risso, Citrus limon (L) Burm, Citrus medica) este un produs miraculos pentru a ucide celulele canceroase. Este de 10.000 mai eficient decât chimioterapia. De ce nu am aflat de asta? Fiindcă există organizaţii interesate să găsească o versiune sintetică, care să le permită să obţină câştiguri fabuloase. Aşa că, de acum înainte poţi să ajuţi un prieten care are nevoie, spunându-i că este favorabil să bea lămâie cu bicarbonat ca să prevină boala. Gustul este agreabil şi bineînţeles nu produce efectele oribile ale chimioterapiei. Şi dacă ai posibilitatea, plantează un lămâi (copac) în curtea sau în grădina ta. Toate părţile sunt utile. Prima dată când vrei să bei un suc, cere-l din lămâie naturală, fără conservanţi. Câte persoane mor în timp ce acest secret a fost păstrat ca să nu pună în pericol profiturile multimilionare ale marilor corporaţii? Aşa cum se ştie lămâiul arbore este mic. Nu ocupă mult loc, este cunoscut cu numele de limonero, lămâi, lima . Fructul este un citric. Pulpa se poate mânca ca atare sau se foloseşte în mod normal la băuturi, şerbet, dulciuri. Interesul pentru această plantă se datorează puternicelor sale efecte anti-cancerigene. Deşi i se atribuie mult mai multe proprietăţi, cea mai interesantă este aceea de a avea efect asupra chisturilor şi tumorilor. Această plantă este un remediu împotriva cancerului verificată în toate felurile de cancer. Bicarbonatul schimbă PH-ul corpului, şi se afirmă că este de mare folos în toate felurile de cancer (notă: cancerul este produs de o ciupercă numită Candida….şi se recomandă tratamentul cu bicarbonat împotriva bolii!) Este considerat că un agent anti-microbian cu spectru larg împotriva infecţiilor bacteriene şi ciupercilor care trăiesc în mediu acid, dar adăugând bicarbonatul în limonadă se schimbă PH-ul organismului; este eficient împotriva paraziţilor interni, viermilor, reglează tensiunea arterială mare şi este antidepresiv, combate tensiunea şi tulburările nervoase. Sursa acestei informaţii este fascinantă. Provine de la cei mai mari fabricanţi de medicamente din lume, care afirmă că după mai mult de 20 probe de laborator, realizate începând din 1970 frotiurile au arătat că distruge celulele maligne în 12 tipuri de cancer, inclusiv cel de colon, de sân, de prostată, de plămân, de pancreas. Componentele acestui arbore au demnstrat că acţionează de 10.000 mai bine încetinind creşterea celulelor canceroase ca şi produsul Adriamycin, un drog chimioterapeutic, folosit în mod uzual. Şi ce este încă şi mai uimitor: acest tip de terapie cu extras de lămâie şi bicarbonat, distruge doar celulele maligne de cancer, neafectând celulele sănătoase.


Sursa: Primit pe Maiil

FRUCTUL PREFERAT – OGLINDA SUFLETULUI


Acest articol apartine blogului Biblioteca Secreta 

Fiecare dintre noi are un fruct preferat, sau chiar mai multe. Pot exista si cateva fructe pe care le evitati, pentru ca nu va plac. Sau pur si simplu doriti sa completati prin energia fructului ceva ce lipseste cu desavarsire din dv ? Fructele au certe corespondente astrologice, dar aici nu le vom evidentia, pentru ca acest corespondent poate fi nu numai Soarele din horoscopul dv, ci eventual Ascendentul, o planeta din casa I, Jupiter sau caracterizarea dv pe baza zodiacului floral sau arboricol.

Aici vom enumera numai 12 fructe – relativ raspandite in zona noastra – desi pe planeta noastra cresc mult mai multe. Va rugam sa incercati sa va regasiti printre ele – noi ne-am gandit ca este putin probabil sa preferati lamaile sau papaya…
Marul
Daca va plac merele, inseamna ca sunteti extravagant, creativ si multilateral. Sunteti o persoana deschisa – uneori prea deschisa, pentru ca insistati prea mult sa va exprimati parerea, ceea ce ii poate deranja pe altii. Va place adevarul si doriti sa-l scoateti la lumina zilei. In numele adevarului, uneori actionati in mod precipitat, producand gafe. Nu sunteti in mod neaparat eficient in organizarea vietii dv – viata dv putand fi un lung sir de activitati desfasurate ad-hoc – in schimb sunteti sufletul echipei in care lucrati, avand o capacitate deosebita pentru a-i trage pe altii dupa dv. Sunteti liderul intelept care este iubit si acceptat in sanul echipei.
Va caracterizeaza optimismul, eficienta, seninatatea si dorinta sa va formati un interior armonios. Puteti lua decizii importante si corecte in fractiuni de secunda. Va place schimbarea: sa calatoriti, sa discutati, sa schimbati idei si impresii, sa explorati energia locurilor vizitate. Dispuneti de o anumita magie prin care va legati de anturajul dv.
Puteti fi dulce sau acru: exact ca un mar…
Cireasa
Daca fructele dv preferate sunt ciresele, atunci sunteti in mod sigur o persoana care se simte bine printre oameni si este oarecum incapabil sa se descurce singur. Va este greu sa luati decizii fara sa cereti opinia celor din anturajul dv.
Gasirea partenerului adecvat si a profesiei adecvate sunt indispensabile pentru dv Va puteti simti intreg doar daca stiti ca persoanele care se afla in jurul dv va sustin indiferent ce s-ar intampla. Astfel, viata vi se pare un lung sir de suisuri si coborasuri.
Faptul ca dispuneti de o fantezie si o creativitate iesite din comun compenseaza cu succes faptul ca depindeti intr-o oarecare masura de altii. Aveti o fire de artist. Sunteti o persoana sincera si loiala, dar nu va este usor sa va exprimati sentimentele intocmai.
Piersica
Daca va plac cel mai mult piersicile, sunteti in mod sigur o persoana optimista care cauta mereu partea placuta a vietii. Va place sa va asezati pe partea insorita a vietii, sa beneficiati din plin de placerile oferite de ea. Va plac lucrurile simple si evitati din rasputeri complicatiile. Nu va place sa infruntati greutatile. Sunteti atras de tot ceea ce este plin de viata, consistenta si stralucire.
Sunteti o persoana prietenoasa, deschisa si sincera, iar aceste calitati ale dv formeaza o aura placuta care va invaluie, astfel incat ceilalti oameni obisnuiesc sa va caute compania.
Sunteti capabil de iertare, nu tineti supararea in suflet, reusiti sa uitati relativ repede neplacerile. Prietenia conteaza enorm pentru dv si, mai ales cand vi se cere sfatul, va simtiti cu adevarat implinit. Sunteti o persoana independenta si ambitioasa, iar prin aceste calitati succesul va este aproape garantat.
Banana
Daca dintre toate fructele de pe aceasta planeta cel mai mult va plac bananele, atunci sunteti o persoana inzestrata cu o voie buna permanenta. Dispuneti de un zambet original, sincer si permanent. Sunteti o persoana amabila, binevoitoare si stralucitoare. Scopul vietii dv este iubirea si crearea frumusetii. Aveti o inima calda, dar va este greu sa deosebiti dragostea fizica de cea spirituala. Pentru dv, dragostea este una singura.
Este posibil sa suferiti din cauza lipsei de incredere in sine sau chiar sa fiti o persoana retrasa. Oamenii tind sa abuzeze de bunavointa dv, crezand ca sunteti o persoana naiva. Sunteti o persoana loiala si prietenoasa.
Nuca de cocos
Daca cumva fructul dv preferat este nuca de cocos, atunci puteti parea in exterior o persoana retrasa si neprietenoasa, insa cei care reusesc sa strapunga “coaja” dv vor gasi acolo bogatii nebanuite. Sunteti o persoana serioasa si chibzuita. Comportamentul dv – gesturi, ganduri si sentimente – sunt supuse unui control desavarsit. Nu va place singuratatea – cea mai mare delectare pentru dv fiind intalnirea cu prietenii. Dar nu va imprieteniti cu toata lumea, ci doar cu cateva persoane bine alese.
Puteti parea indaratnic, dar nu neinduplecabil.
Aveti un intelect bine dezvoltat. Gandurile dv se formeaza extrem de repede, mintea dv fiind foarte agera. Puteti lua decizii corecte intr-o clipita. Traiti in general pentru munca, dar acordati atentia cuvenita si vetii particulare. Partenerul de viata este ales cu o atentie deosebita: acesta trebuie sa fie la fel de inteligent ca dv. Latura dv pasionala nu va fi dezvaluita in totalitate decat in fata partenerului.
Portocala
Daca portocalele sunt fructele dv preferate, atunci mai mult ca sigur sunteti o persoana cu o sanatate de fier, plina de viata. Nu va intereseaza prea mult modul in care va afisati in exterior: nu va machiati, nu urmariti neaparat moda, ci incercati sa fiti deosebit mai ales in interior.
Dispuneti de o remarcabila incredere in sine si de o vointa de fier. In acelasi timp, sunteti foarte tolerant si plin de rabdare. Daca va apucati de ceva, o duceti la bun sfarsit in mod negresit. Va ghidati dupa metoda “incet si sigur”. Lucrati in liniste, foarte concentrat.
Puteti fi uneori macinat de o sovaiala greu explicabila. Sunteti un prieten de nadejde, sincer si interesat de cele sufletesti. Dispuneti de un real talent artistic. De obicei incercati sa evitati conflictele.
Partenerul de viata este ales cu multa grija, principalul criteriu fiind optimismul. Iubiti din toata inima. Nu va aventurati in flirturi, pentru ca va place corectitudinea si curiozitatea nu va caracterizeaza.
Para
Daca dintre toate fructele de pe Pamant perele sunt cele care va plac cel mai mult, atunci este probabil sa aveti un caracter nobil si aristocrat. Ceilalti simt ca sunteti o persoana inteleapta si pun mare pret pe opinia dv. Aveti o natura sensibila – uneori exagerat de sensibila. Va adaptati relativ greu la situatiile noi si dificile. Va simtiti bine doar atunci cand totul este in regula, in rest obisnuiti sa va ingrijorati, uneori mai mult decat ar fi necesar. Din aceasta cauza, uneori actionati pripit si superficial. Daca intampinati un obstacol, atunci entuziasmul dv piere instantaneu si incepeti sa arborati steagul alb. Totusi, daca va concentrati in mod suficient, calitatea muncii pe care o prestati poate deveni de-a dreptul exceptionala. Pentru a avea spor, aveti nevoie sa observati rezultatele palpabile ale eforturilor dv.
Domeniul in care va simtiti acasa este cel intelectual. Va place sa filozofati, sa participati la discutii lungi avand teme elevate. Totusi, interiorul dv tinde sa fie nelinistit si incordat, chiar si atunci cand ar trebui sa va relaxati. Va entuziasmati usor, dar nu pentru mult timp. Va imprieteniti repede, insa mentinerea prieteniei poate constitui o sarcina dificila pentru dv.
Strugurii
Daca va plac foarte mult strugurii, inseamna ca sunteti cu adevarat multilateral. Va pricepeti la atatea lucruri cate boabe are un ciorchin de strugure. Sunteti foarte creativ. Din pacate insa nu este sigur ca fiecare idee stralucita care se naste in mintea dv va ajunge sa fie aplicata in practica. In general sunteti o persoana amabila, insa vulcanul sentimentelor dv poate erupe in orice moment, speriindu-va anturajul. Din fericire, aceste momente de mari tensiuni sunt scurte, dispozitia dv interioara revenind foarte repede la armonia care va caracterizeaza.
Va place frumusetea si tot ceea ce poate fi pus in legatura cu aceasta. Va intereseaza practic orice. Sunteti o persoana deschisa. Caldura inimii dv atrage oamenii. Sunteti foarte popular, bine primit in orice grup al societatii. Mintea dv agera, inima plina de iubire si comunicativitatea dv sunt apreciate.
In general, va place viata. Tot ceea ce faceti – de la savurarea placerilor vietii pana la activitatile cele mai prozaice – este imbibat cu mult entuziasm.
Pepene verde
Daca pepenele verde va place enorm de mult, atunci inseamna ca sunteti o persoana nobila si generoasa. Cum fructul dv preferat iese in evidenta prin marimea lui, tot asa si dv dispuneti de un suflet imens si plin de bunavointa. Culoarea verde simbolizeaza faptul ca va place natura, mai mult decat orice pe lumea asta.
Oricine va iese in cale poate conta pe ajutorul dv. Sunteti tentat sa purtati grija tuturor prietenilor dv. Cei din anturajul dv au impresia ca resursele dv sunt infinite. Intr-adevar, dispuneti de multa energie, sunteti animat de dorinta de a fi activ in orice clipa. Totusi, in pofida multiplelor calitati de care dispuneti, sunteti oarecum sfios. Ceea ce trebuie sa invatati este rabdarea. Sunteti uneori prea impulsiv, alteori prea naiv. Fiti cu ochii in patru si nu lasati pe nimeni sa abuzeze de generozitatea dv.
Este recomandabil sa va pastrati un dram de spirit critic sanatos, sa nu credeti chiar tot ce vi se spune.
Capsuni
Daca dintre toate fructele care cresc pe aceasta planeta cel mai mult va plac capsunile, atunci este probabil ca sunteti tipul de om care se maturizeaza repede, care isi castiga independenta fata de parinti relativ timpuriu. Obisnuiti sa depasiti obstacolele vietii cu multa usurinta.
Va adaptati oriunde, chiar si la conditiile cele mai dificile. Puteti sa va simtiti acasa practic oriunde, dar daca conditiile devin neprielnice, va mutati fara sa stati pe ganduri. Sunteti o persoana independenta, nu actionati niciodata din constrangere, ci doar pe baza convingerii si vointei proprii.
Sunteti capabil sa lucrati practic in orice domeniu, fiind capabil de o concentrare maxima. Este la fel de adevarat ca stiti si sa va relaxati, sa savurati placerile vietii. Sunteti capabil sa obtineti orice favoare, dar uneori abuzati de farmecul dv aparte.
In general, viata dv este plina de succes, fiindca nimeni si nimic nu va poate impune limite.
Zmeura
Daca fructul dv preferat este zmeura, atunci sunteti o persoana cu un suflet senin, plin de veselie, caracterizat printr-un zambet permanent si sincer. Nu obisnuiti sa va ingrijorati sau sa va tanguiti. Daca intampinati o neplacere, atunci incercati sa determinati unde anume ati gresit si va reincepeti activitatea cu o noua strategie. Nu capitulati niciodata.
Sunteti o persoana adaptabila, capabila sa-si schimbe stilul de viata de la o zi la alta. Nu insistati sa va integrati prea profund in situatia dv actuala fiindca va ganditi ca este posibil sa fiti nevoit sa plecati in orice moment. Sunteti intotdeauna gata sa acceptati noutatile, chiar daca acestea sunt iesite din comun.
Pentru dv, toti oamenii sunt importanti: puteti gasi tonul potrivit de a discuta cu placere si eficient deopotriva cu un ministru sau cu un simplu muncitor.
Prune
Daca fructele dv preferate sunt prunele, atunci sunteti o persoana care isi planifica viata pe termen lung. Dispuneti de un entuziasm constant, nu va lasati pana nu v-ati atins scopul. Sunteti un invingator innascut. Daca intampinati greutati, atunci alegeti metode noi si mergeti mai departe.
Aveti o filozofie de viata proprie pe care doriti cu orice pret s-o faceti publica. De multe ori alegeti o profesie care sa va permita sa-i invatati pe altii.
Dispozitia dv interioara este constanta si linistita. Rar va iesiti din fire, dar daca va infuriati atunci tindeti sa distrugeti totul in jurul dv. Mania dv piere foarte repede, insa clipele de furie sunt pastrate in memoria dv. Uneori va iesiti din fire in mod nejustificat si nu sunteti dispus sa recunoasteti ca dv sunteti cel care a gresit.
Vi se recomanda sa aveti grija sa nu distrugeti podurile peste care ati trecut deja, fiindca nu stiti in ce moment va trebui sa va reintoarceti din drum. Invatati sa iertati, sa fiti mai diplomat, sa acceptati opinia celorlalti.
Sursa: Primit pe Mail

PE INSULA GOUGH AU APĂRUT ŞOARECI URIAŞI CE UCID MILIOANE DE PETRELI


Acest articol apartine blogului Blog Enciclopedic 


Pe o insulă din sudul Atlanticului, şoarecii de casă uriaşi au devenit adevăraţi ucigaşi, consumând milioane de pui de păsări din specii pe cale de dispariţie, demonstrează un studiu.
“Masacrul” are loc pe insula Gough, un teritoriu britanic aflat între America de Sud şi Africa de Sud. Singurii oameni care locuiesc acolo sunt membrii unei echipe de cercetare de la o staţie meteo. De mult timp, insula este recunoscută drept refugiul unei colonii de păsări marine, ea găzduind 10 milioane de păsări din peste 20 de specii. De asemenea, insula este considerată singurul loc de reproducere a petrelilor din Atlantic , unde 2 milioane de perechi de păsări aduc pe lume 1,6 milioane de pui pe an.
Cu toate acestea, noul studiu arată că puii de petrel sunt expuşi unor mari pericole, deoarece şoarecii de pe insulă, care au ajuns aici în urmă cu 150 de ani, au ajuns la proporţii surprinzătoare. În trecut a mai existat un loc de reproducere a petrelilor, în insula Tristan da Cunha, dar oamenii de ştiinţă spun că acolo păsările au dispărut de curând, ca urmare a măcelului produs de şobolanii negri.
Problema cu şoarecii de casă din insula Gough este că nu au niciun prădător, iar pe timpul verii numărul lor ajunge la 300 de indivizi pe hectar. Asta înseamnă că pe întreaga insulă, care are 65 de kilometri pătraţi, există 1,9 milioane de şoareci. În plus, şoarecii de aici ajung la dimensiuni mult mai mari decât şoarecii de casă din alte părţi ale lumii, putând să depăşească 27 de centimetri lungime. Pentru că alte surse de hrană dispar pe timpul iernii, şoareci se hrănesc cu puii de petreli.
Încercând să observe ce efect are prezenţa şoarecilor asupra populaţiei de petreli, oamenii de ştiinţă au monitorizat 178 de cuiburi de petreli, care sunt, de obicei, situate subteran. În cercetarea lor, specialiştii au folosit camere cu infraroşu şi au inspectat cuiburile o dată pe săptămână.
Pe baza cercetării, oamenii de ştiinţă au putut concluziona că din 1,6 milioane de pui, câţi se nasc anual, 1,25 milioane sunt mâncaţi de şoareci.
“Dacă fenomenul durează de 150 de ani, ceea ce este posibil, atunci trebuie să fi fost în jur de 300 de milioane de perechi de petreli de Atlantic, înainte de venirea şoarecilor”, a declarat Ross Wanless, coautor al studiului.
Vestea bună este că specialiştii cred că şoarecii ar putea fi eliminaţi prin utilizarea momelelor otrăvite. Dacă va fi aplicată la timpul potrivit, atunci când şoarecii sunt înfometaţi, metoda va da roade şi va salva ecosistemul insulei.


RETETA – “COLONHELP” – DE FACUT IN CASA


Acest articol apartine blogului Biblioteca Secreta 


(130 RON- in farmacii si plafare – 500 gr.)

Compozitie reteta:

Seminte de in – 500 gr.
Tarate psyllium ( tarate de ovaz ) – 300 gr.
Chimen – 70 gr.
Argila- 20 gr.
Patrunjel frunze uscate – 20 gr.
Oregano boabe – 20 gr.
Coriandru boabe – 20 gr.

Se risneste/mixeaza totul si se amesteca.
Se consuma 1-3 ligurite dimineata pe stomacul gol, cu 200 gr. iaurt, sana sau suc de fructe, timp de 3 luni pentru cura de detoxifiere.
O ora dupa nu se consuma nimic. Se consuma 1,5 l apa pe parcursul unei zile.
Scade colesterolul, glicemia, alunga oboseala si stressul, stimuleaza imunitatea, trateaza hemoroizii, previne alergiile si eczemele, ajuta ficatul obosit, reduce aciditatea gastrica, previne cancerul de colon.
Pentru slabit, se consuma si seara, deci se inlocuieste masa de dimineata si seara cu colonhelp.

Sa va fie de folos!


Sursa: Primit pe mail

Universul ne sprijina in tot ceea ce gandim

Universul Interior - Regasirea Interioara


Universul interior este perfect corelat cu universul exterior, tot ceea ce gandesti si actionezi afecteaza in bine sau rau realitatea ta. 
Bucuria si iubirea este realitatea traita in inima, tot ce este in afara este relativ si este in functie de credintele si constiinta fiecaruia.
Daca va uitati acum la acest clip, cu siguranta suntem pe aceeasi vibratie.
Cu drag pentru voi, frati si surori.
Pace is iubire
Laurentiu
Music: ES Posthumus - Nara 



Lectiile Iubirii


Sa aveti o zi frumoasa plina de iubire si bucurie.
Umpleti cupa inimii voastre cu iubire si revarsati din ea peste intreaga Creatie Divina, apoi priviti ce se intampla! Daca vedeti ceea ce va place, inseamna ca ati reusit.

Pace si bucurie
movie by Laurentiu Lary
and
Victor



Calatoria Sufletului


Cu drag pentru voi.
Legea Liberului Arbitru inseamna ca Dumnezeu iti ofera alternative, te indruma pe calea care este buna pentru tine, insa nu te obliga sa o urmezi. Tu ai dreptul sa refuzi ajutorul divin. Daca ai probleme si incerci sa ti le rezolvi, stii ca te poti ruga pentru ajutor dar nu o faci, alegi sa refuzi ajutorul divin. Este foarte corecta si plina de intelepciune acea vorba din popor: "Dumnezeu iti da dar nu iti baga si in traista".
Pace si iubire!



Vrajmasii Luminii si ai omului in acceptiunea anticilor


Pe masura ce pamantul devine si mai dens, zeii incep sa nu mai poate aparea in forme perceptibile de ochiul uman. Este momentul sa numim primele generatii de zei creatori care au influenata devenirea Terrei. Prima care aduce dimensiunea minerala: Saturn, Reea, Uranus; a doua: Zeus, copii si fratii lui, Apolo, Atena, si in cele din urma a treia compusa din semi zei si eroi mitici. Observam, asadar o diluare a esentelor de lumina generate de gandurile lui Dumnezeu despre Lume. Incepand cu anul 13.000 I.C. Zeii mari nu-si mai fac aparitia pe Terra decat in momente de criza. Locul lor este luat de semizei si eroi. Creaturile inlantuite in meandrele pamantului, armatele lui Saturn, incep sa-si faca loc din nou catre suprafata, atacand omul si creatia lui. Animalele incep sa resimta influenta spiritelor intunecate si ataca pentru a isi satisface pofta de sange dar si pentru a supravietui. Plantele incep sa devina toxice sau sa-si dezvolte spini pentru a ingreuna culegerea fructelor. Mitologia vorbeste depre teribilele lupte dintre centauri si oameni, dintre femei (amazoane) si barbati (vanatori). Oamenii nu mai au  capacitatea de a recunoaste ca toti apartin unei singure familii si anume Umanitatea ci incep sa se recunoasca intre ei doar cei de acelasi neam, ginta, trib, natie, popor etc. Incep razboaiele pentru dominare. Saturn isi trimite dorinta de nimicire creatiei izolate de principiile inalte ale Zeilor, Ingerilor si Arhanghelilor generati in zorii creatiei de catre Dumnezeu. Cain il ucide pe Abel rostind cumplita intrebare: „Sunt eu pazitorul fratelui meu?” Lumea devine un loc sumbru, rece , in care moarte devine cult. Incep sacrificii ritualice, sangele este varsat fara menajamente, iar spiritele intunericului se hranesc cu poftele si instincetele criminale ale oamenilor. Nici regatul zeilor nu este ferit de pericole, caci asa cu a spus insusi Mercur intrupat in Hermes Trismegistul: „Ce este sus este la fel cu ce este jos si ce este jos este asemeni cu ce este su pentru a implini miracolul unui singur lucru”. Progenitura lui Saturn, Tifon incepe un atac dezlantui asupra Olimpului rupandu-i tendoanele lui Zeus, lasandu-l astfel neputincios. Aici intervi eroii mitologici. Apolo si Pan il roaga pe Cadmos, vanatorul de monstrii sa porneasca in cautarea lui Tifon. Cu naiul si lira primite de la zei, eroul il vrajeste pe terifiantul Tifon cu o muzica celesta si obtinele tendoanelelui Zeus in schimbul coardelor lirei. Din acest moment, insasi zeii recunosc ca au nevoie de oameni. Cadmus, Hercule, Iason, Tezeu, Enoh, Krisna, Enkidu, iata doar cativa semizei sau eroi care pornesc chiar in apararea lumilor superioare. Iason si Lana de Aur nu sugereaza altceva decat lupta eroica a luminii exprimate prin oamenii dorintelor de a recupera terenul pierdut in urma pacalelii lui Saturn si Lucifer.

Ce se ascunde in spatele planetei Neptun?



La inceputul lunii mai ( mai exact intre 6 – 10 mai 2012), American Astronomical Society – Oregon, a organizat intrunirea anuala. Printre vorbitori: astronomul si astrofizicianul brazilian Rodney Gomes de la Observatorul National al Braziliei din Rio de Janeiro.

Acesta a prezentat si a starnit numeroase controverse cu teoria potrivit careia in spatele planetei Neptun se afla o planeta nomad. Conform prezentarii sale, aceasta planeta este ascunsa in spatele planetei Neptun , undeva in zona Centurii Kuiper ( oarecum similara cu  centura de asteroizi dar de 20 de ori mai mare si cu pana la 20 -200 ori mai masiva). Pluton , de exemplu, este parte a centurii Kuiper.

Rodney Gomes sustine ca aceasta planeta poate avea intre o data si patru ori marimea Pamantului si este posibil sa apartina unui alt sistem  solar. Se pare ca reprezentarile acestei planete ar trebui, in baza modelul astronomic expus de Gomes, sa o puna in pozitia unui candidat serios pentru …. planeta X.

PS:  Interesant este si faptul ca dupa aceasta prezentare, site-ul American Astronomical Society a incercat sa ascunda aceste informatii prin stergerea numelui lui Rodney Gomes din lista invitatilor vorbitori !!! 

Reîntoarcerea Stelei Betlehemului


Steaua Betlehemului a avut dintotdeauna o influenţă aparte asupra oamenilor.
Din nou şi din nou au căutat ei să îi înţeleagă misterul şi să dea interpretări şi explicaţii despre ea. Totuşi, până astăzi adevărata origine şi natură a ei au rămas nerecunoscute.
Una dintre cele mai folosite explicaţii despre Steaua Betlehemului este aşa-numita teorie a constelaţiilor, referindu-se la o conjuncţie dintre planetele Saturn şi Jupiter.
Dacă aşa ar fi fost într-adevăr, scrierile tradiţionale s-ar fi referit cu siguranţă la subiectul întâlnirii dintre două planete. Aşa cum sunt, totuşi, ele relatează numai despre o stea şi despre calităţile neobişnuite care au distins-o de stelele existente şi planete.
Cu siguranţă existau constelaţii importante printre planetele familiare din timpul naşterii lui Christos, fără a lua în considerare anul în care calculele umane o plasează, iar cei trei Înţelepţi de la Răsărit, care erau maeştri în astronomie, erau conştienţi de semnificaţia lor. Însă în completare ei au observat pentru scurt timp un fenomen astronomic remarcabil în mod special, Steaua Betlehemului, pe care au urmat-o.
Evanghelistul Matei o descrie cu însufleţire în cuvinte simple: „Şi iată, steaua pe care o văzuseră în Răsărit mergea înaintea lor, până ce a venit şi a stat deasupra, unde era Pruncul” (Matei 2,9).
În „Cartea lui Iacob”, o altă scriere tradiţională care, totuşi, nu a fost inclusă în Biblie, cei trei Înţelepţi descriu: „Am văzut cum o stea nedescris mai mare strălucea peste aceste stele, micşorându-le, încât nu mai străluceau; şi aşa am ştiut că un rege s-a născut pentru Israel.” În această carte a lui Iacob, denumită de asemenea „Prima evanghelie după Iacob”, avem o descriere (cca. 100 – 300 D.C.) în care sunt relatate naşterea şi copilăria Mariei, mama pământească a lui Iisus, ca şi naşterea lui Iisus.
Şi alte credinţe religioase şi-au îndreptat de asemenea atenţia spre apariţia acestei Stele. Chalcidius, un filosof care a trăit în prima jumătate a secolului al patrulea, în comentariul său despre Plato Timaeus, menţionează o povestire conform căreia „o stea a fost văzută, nu pentru a ameninţa oamenii cu boală şi moarte, ci pentru a proclama coborârea din Cer a unei zeităţi sacre pentru salvarea şi bucuria omenirii.” Când Caldeenii, care erau oameni învăţaţi şi bine pricepuţi în astronomie, au observat această stea în timpul plimbărilor nocturne, se spune că au căutat imediat zeul nou născut, şi la găsirea copilului regal i-au acordat respectul cuvenit numai unei zeităţi.
Unul dintre părinţii bisericii, Ioan Chrysostom (344-407) se dedică în detaliu Stelei Omului Înţelept în a şasea predică a comentariului său asupra Evangheliei lui Matei: „Că aceasta nu era o stea obişnuită, într-adevăr cum mie îmi apare ca nefiind deloc o stea, ci mai degrabă o putere invizibilă care a luat această formă, mi se pare evident în primul rând din cursul pe care l-a luat.”
Chrysostom explică apoi cum că Steaua a urmat un traseu diferit faţă de stelele obişnuite; mai mult, strălucea de asemenea şi ziua, iar prin intensitatea strălucirii proprii întrecea razele soarelui. Apărea şi apoi dispărea, în cele din urmă lăsându-se în jos. „Nu a rămas în înălţimi”, continuă Chrysostom, „pentru a arăta de acolo locul, căci atunci Magii nu ar fi fost în stare să-l vadă; nu, a venit în jos în adâncimi pentru acest scop.” – „De aceea cum putea steaua noastră să indice spaţiul restrâns ocupat de iesle şi de grajd, dacă nu stătea nemişcată deasupra capului copilului? Şi aceasta este ceea ce Evanghelistul a vrut să sugereze când a spus: ‚Iată, steaua, pe care ei au văzut-o în est, a mers înaintea lor, până când a venit şi a stat deasupra unde era copilul nou-născut.’”
Astfel prin Steaua Betlehemului cei trei Regi din Orient l-au găsit pe Fiul lui Dumnezeu. Aceasta a fost un ghid extraordinar, care nu a fost dat doar pentru o acţiune de adorare singulară. De aceea se ridică obiecţia în mod corect pe ici pe colo, cum că de ce cei Trei Regi nu s-au mai interesat de Fiul lui Dumnezeu după ce L-au venerat. A-L proteja pe Iisus în timpul vieţii sale pe pământ era de fapt o parte a misiunii lor. Necesitatea pentru această protecţie, prevăzută din Înălţimile Luminoase, a fost demonstrată de evenimentele care au ieşit la iveală la scurt timp după naşterea lui Iisus: fuga părinţilor cu Iisus în Egipt, masacrul lui Irod asupra pruncilor, şi mai târziu atacurile şi persecuţia provocate de preoţi, şi în final arestul şi moartea violentă a lui Iisus. Din partea celor care deţineau poziţii de putere în pământul Său natal Iisus nu a găsit nici o protecţie; şi viaţa lui pământească ar fi luat probabil un alt curs, în orice caz unul mai bun, dacă cei Trei Regi ar fi fost fideli misiunii lor şi nu L-ar fi părăsit.
Este deja evident din cele câteva relatări citate aici că Steaua Betlehemului a fost un fenomen cu totul diferit, mult mai evident şi mai impresionant decât conjuncţia lui Saturn cu Jupiter, chiar dacă una sau cealaltă dintre planete s-au lăsat purtate spre întâlnire de asemenea.
Steaua Betlehemului există cu adevărat. Numai că nu este parte din sistemul nostru solar, nici din alte galaxii celeste ale Creaţiei Ulterioare, adică ale Lumii Materiei. Originea ei se află mult deasupra Paradisului spiritelor umane, în Împărăţia Spirituală Primordială de sub Sfera Divină, şi consistenţa nucleului Ei este de o natură spirituală înaltă, radiind o enormă putere magnetică. Când se spune că această Stea are să se întoarcă la timpul prezentei Cotituri Cosmice, nici cursul şi nici timpul apariţiei Sale nu poate fi determinat, pentru că aceşti factori se află dincolo de orice posibilitate de calcul astronomic.
Singura indicaţie a reîntoarcerii Sale, aceea a intrării Ei în Lumea Materiei înainte de a fi posibil să fie văzută, va fi degajarea perceptibilă a enormei Sale presiuni radiante.
Este de aceea natural să se asocieze cu această eliberare evenimentele catastrofice pe care le experimentăm deja de câteva decade.
Cutremure, erupţii vulcanice, valuri de reflux şi inundaţii, vreme neobişnuită, toate acestea sunt evenimente care trebuie să aibă o cauză, cu atât mai mult cu cât acestea au loc cu o frecvenţă care poate corespunde cu degajarea presiunii prin apropierea Sa.
În orice caz, trebuie că o „sursă de tulburări” care nu a fost până acum trimite raze puternice în Univers, care de asemenea penetrează toată materia fizică şi astfel cauzează schimbări importante.
Deja de ani de zile ştiinţa modernă a căutat o explicaţie pentru toate aceste schimbări neobişnuite şi deseori surprinzătoare şi tulburări pe pământ şi în Univers, şi a ridicat întrebarea dacă cauza lor stă într-o stea îndepărtată, încă nedescoperită.
Că asemenea radiaţii puternice din Univers afectează de asemenea corpul uman, cauzând deseori cazuri inexplicabile de boală şi moarte, poate fi dedus cu siguranţă! Şi probabil în special celulele creierului vor fi influenţate.
În legătură cu aceasta ar trebui făcută o referire la încă o profeţie. Este conţinută într-una din „Cărţile profetice”. Acestea sunt profeţii făcute în parte de evrei şi în parte de creştini în perioada dintre secolul al doilea şi al cincilea după Christos. Într-una din aceste paisprezece cărţi apare următorul pasaj în descrierea Judecăţii de Apoi: „Şi apoi Dumnezeu va face un mare semn. Căci o stea va apărea ca într-o cruce radiantă, strălucind şi dând lumină din ceruri luminoase pentru multe zile.”
Găsim o referire în plus în Apocalipsa lui Ioan: „Şi al treilea înger a cântat, şi iată a căzut o mare stea din cer, arzând precum o lampă...” (Apoc. 8,10). „Şi al cincilea înger a cântat, şi am văzut o stea căzând din cer pe pământ; şi lui i-a fost dată cheia adâncurilor.” (Apoc. 9,1).
Astfel Steaua care cade pe pământ, adică cea care pătrunde în atmosfera pământului, este cheia pentru declanşarea Judecăţii pe pământ. Radiaţiile ei lovesc şi distrug tot Întunericul care s-a adunat în „adâncuri”.
De data aceasta Steaua Betlehemului nu transmite salutări de pace, aşa cum a fost la naşterea lui Iisus, ci vine să ajute în împlinirea Judecăţii Lumii, şi numai după aceea îşi va face simţită puterea radiantă constructivă.
De aceea, asemenea reflecţii la reîntoarcerea Stelei Betlehemului nu sunt nicidecum pe lângă subiect, şi este chiar posibil ca Dumnezeu, prin apariţia Stelei la momentul potrivit, să dea tuturor celor care caută cu adevărat un semn reînnoit al Iubirii Sale Eterne!