duminică, 20 mai 2012

Portalul eclipsei: nasterea fiintei 5D (pentadimensionale)


E ATAT DE BINE sa revin, dar si mai emotionant este sa fim, în sfarsit, aici si acum. Inainte sa va pun la curent pe toti, vreau ca mai intai sa valorific aceasta ocazie ca sa-mi exprim recunostinta pentru timpul/spatiul pe care l-am primit si de care am avut nevoie în ultimele patru luni, ca sa ma ingrijesc de propria-mi transformare si de nevoile mele. Stiu din experienta cat de greu a fost pentru multi primul sfert din acest an si, din acest motiv, apreciez foarte mult spatiul sacru pe care l-am putut simti ca a fost mentinut pentru mine, intr-o perioada în care am avut mare nevoie sa ma ocup mai intai de mine insami.
Pentru acest lucru ii multumesc fiecaruia dintre voi si pentru faptul ca sunteti minunati!
De la adresa de site PUNCT NET, la PUNCT COM
Tranzitia de la TWYH punct NET la punct COM simbolizeaza foarte multe noi inceputuri, pe foarte multe niveluri … iar pe multe dintre ele inca nu le stiu … insa, pana acum, cea mai evidenta pentru mine este coordonarea în timp a intregului proces. În 2007, cand am inceput sa scriu online, chiar mi-am dorit adresa cu punct com, insa (ca o ironie) ea a devenit disponibila la vanzare chiar la sfarsitul anului 2011, exact cand imi incheiam primul nivel al misiunii de slujire, pentru etapa I-a a procesului de Inaltare.
Din punctul în care suntem acum (în pragul etapei a II-a), imi este mult mai limpede ca adresa PUNCT NET a fost exact pentru calatoria de iesire din lumea veche si din vechile cai, în timp ce PUNCT COM va fi adresa pentru captivanta expeditie în lumea noua si în noile (5D) cai. Insa, la fel ca în cea mai mare parte a decadei precedente, cand stiam foarte putine lucruri despre incotro ma indreptam … si chiar daca inca habar nu am incotro merg, stiu, în sfarsit, ca SUNT. Din fericire, pentru calatoria ce urmeaza, asta e tot ce avem nevoie.
De la atunci la Acum
De la ultimul meu buletin informativ despre energii, de la inceputul lui ianuarie, si imediat dupa finalizarea noului meu program electronic, Cell Speak™, am intrat în ceea ce s-a simtit a fi o versiune si mai intensa de hibernare a transformarii … daca acest lucru chiar e cu putinta.  Asemenea multora dintre voi, am petrecut o mare parte din ultimele 4 luni cufundata foarte adanc în mine insami … indurand durerile continui ale (re)nasterii, total concentrata pe indepartarea tuturor falsitatilor ramase si a reziduurilor de baza. Daca, în ultimele 7 luni din aceasta calatorie de descoperire a sinelui meu autentic, am crezut ca am fost deconectata de lumea exterioara, acum as considera acea perioada ca fiind „sociala”, în comparatie cu aceste luni de pana acum, din 2012.  Eu una am considerat aceasta recenta scurta calatorie – realinierea totala a aspectelor celor mai dense din noi insine (din corpul emotional si fizic) – a fi CEA mai dificila de pana acum … si toate astea spuse în termeni moderati.
Nu pentru ca deja s-a incheiat, insa, pentru aceia care sunt în chinurile renasterii lor, este cat se poate de usor sa ne dam seama ca ne aflam din plin în contractiile travaliului fizic… avand de dat afara toate emotiile (si durerea!). Este ca si cand am fi mame pentru prima oara, neavand nicio idee despre lucrurile la care sa ne asteptam, în timpul si dupa procesul concret de nastere, fiind deopotriva buimaci de anticipare si nervosi din cauza nelinistii cu privire la necunoscut. Iar din cate aud, urmatoarele patru saptamani vor fi pline de si mai multe transformari interne si externe, pe masura ce procesul de mutatie se intensifica… motiv pentru care Cele Sapte Surori se prezinta, cu amabilitate, ca moase ale destinului nostru, dorind sa ofere cateva sfaturi care sa ne ajute sa ne mentinem focalizarea si sa respiram, în timp ce ele ne calauzesc spre dezvoltarea completa a sinelui nostru 5D.
Viata 5D, lumea 3D
Nasterea acestui website inseamna o schimbare majora… atat în vietile noastre, cat si în lume, în general. Acea diferenta exista intre 3D si 5D… A incepe sa FIIntam… si ce va insemna acest lucru pentru un numar crescand de oameni. Din cate pot spune pana în prezent – si cu aportul celor nevazuti – ne pregatim sa ne ridicam panzele în unele ape cu totul noi, avand un vas total nou si chiar si o busola nou-nouta. Ne dezvoltam, literalmente, ca o noua omenire, intr-o noua lume, avand o perspectiva cu totul noua („cu totul/intreg” fiind cuvantul cheie de aici)… în mod simultan, coexistand insa în vechea lume si demoland structuri, în scopul conectarii realitatilor. O, da – si asta, fara sa avem vreo harta.
Apropo, daca incepeti sa va simtiti ca un (nou) experiment uman, alaturati-va noua. Aceasta faza urmatoare mi se pare foarte melodramatica. De fapt, de aceea a si fost creat  PUNCT COM …. ca un loc de reuniune, în care sa fii în contact cu cei care simt la fel – în special ca sa verificam, din cand în cand, „realitatea”, pe masura ce exploram, descoperim si, în cele din urma, (co)cream noua lume. Proces în care, potrivit recentelor mele conversatii cu Surorile, va exista o nemaipomenita curba a invatarii. Factorul decisiv este ca habar nu avem cum/ce trebuie sa facem în acest nou spatiu – si cam asta e ideea … ca nu trebuie sa mai facem nimic … avem nevoie doar sa facem ceea ce este în inimile noastre, ceea ce ne inspira, lucrurile care ne atrag, care ne aduc pasiune creatoare reala si bucurie nemarginita. Cuvantul obligatie suna foarte 2011. Alegerea datatoare de putere constituie noua tinta.
Si nu doar asta, insa ne pregatim sa-i aducem aceste perspective noi-noute, lumii în general, intr-o maniera foarte reala si practica… sustinand sau extinzand prezenta pentadimensionala, în timp ce ne mentinem existenta fizica (si traiul) in lumea (moderna) tridimensionala. Din punctul de vedere pleiadian, acest lucru nu a fost niciodata facut în acest mod, astfel ca avem ceva de munca la intelegerea lui. Lucruri precum … cum relationam cu lumea exterioara acum, cand stim, într-un mod visceral, ca intreaga lume se afla în noi? Sau cum ne mentinem o legatura nefiltrata cu Sursa, în timp ce ne cumparam ceva de la  supermarket? Cum  co-existam intre lumi, cum relationam cu altii, cum ne gasim comunitatea, cum ne gestionam relatiile si granitele, cum ramanem impamantati si lucizi în mediile dizarmonioase, cum administram si ne intretinem noul costum biologic etc. etc.?  Avem de facut atatea experiente!

La acest lucru se refera urmatoarea etapa din aceasta calatorie … sa intelegem cum sa existam, realmente si fizic, intr-o lume pe care o cream în mintea noastra, de foarte mult timp. Am inchis cercul si, astfel, trebuie sa ne intoarcem din nou la elementele de baza si sa invatam cum sa traim o viata pe un Nou Pamant, intr-un nou corp omenesc … insa avand o perspectiva galactico-umana. Cei mai multi dintre noi, care ne aflam în aceasta calatorie, ne simtim de parca am fost aruncati pe planeta gresita, astfel ca s-ar putea sa fiti de acord cu faptul ca a intra intr-un corp fizic (si a ramane în el… de bunavoie), în timp ce invatam cum sa ne mentinem în lumea fizica (din punct de vedere biologic/financiar) este o adevarata vrajitorie.
Stim cu totii ca aceasta treaba cu intruparea este neplacuta, fiind cea mai grea munca pe care o vom face vreodata în viata… si este exact motivul pentru care atat de multi oameni prefera sa pretinda ca ea nu e necesara, transferandu-si puterea în sursele din afara, ca sa ii salveze/sprijine/sustina. Si nu pot spune ca ii acuz… a ne lua puterea inapoi si a ne impamanta sinele autentic constituie o munca crunta.
Dar fara ea – fara sa aducem fiecare aspect al nostru în ACEASTA viata fizica, în ACEST corp fizic, in ACEASTA fiecare clipa – nu avem absolut nicio sansa sa ne mentinem în ACEASTA lume fizica … acesta fiind motivul pentru care, în clipa de fata, suntem despuiati de orice ultima iluzie, amagire sau evadare din realitate, ce ameninta sa ne impiedice sa ne revendicam puterea, drept adevarati creatori ai realitatii noastre. Iar asta nu e o sarcina usoara… vor aparea la suprafata cateva revelatii incomode, iar ele vor continua sa apara, în incercarea de a dezvalui adevarul, în orice mod si în orice forma.
La nivel mental, stim cu totii ca nu exista nimeni „în exterior” care sa ne salveze de ceva – si ca nu a existat niciodata. Insa intreaga munca adevarata consta/a constat în integrarea acestei cunoasteri, la nivel fizic. Noua lume este aici, dar ea exista în fiecare dintre noi si depinde 100% de noi, sa pasim în ea. Ea nu e un spatiu fizic pe care sa il locuim (deocamdata), ci este un taram de constiinta, pe care il intrupam. Este/va fi o lume creata de conducerea si de inteligenta IUBIRII (universale), de aceia care au atins stralucirea deplina a IUBIRII (universale) … o fuziune a celor care au traversat si a celor care se pregatesc sa o faca.
(cu privire la traversare … Surorile au adaugat imediat ca, în urmatorii aproximativ zece ani, unii dintre noi vor mentine spatiul în care vechiul si noul converg (atat în lumea fizica, cat si în cea conectata/online). Aceste convergente sunt locurile în care acei noi oameni, care au contracte de a servi drept conectori (instructori/ghizi/vindecatori etc.), vor avea oportunitatea sa-i insoteasca pe noii veniti dincolo, în lumea noua. Acest grup isi stabileste/si-a stabilit cu sarguinta sa-si prezinte noul nivel de daruri de a-i sluji pe cei care au nevoie sau care se pregatesc sa faca tranzitia.)
Calatoria de inaltare ne-a purtat, literalmente, pana în cosmos si inapoi – si, totusi, nu a trebuit niciodata sa mergem undeva, ca sa descoperim ca universul a fost tot timpul în interiorul nostru. Iar acum, pentru fiecare dintre noi, e timpul sa ne adaptam universul interior la lumea exterioara … sa ne folosim eficient fiecare parte din noi insine, în viata cotidiana … sa fim mereu cine suntem cu adevarat si în mod autentic … sa facem ceea ce, în mod metaforic, propovaduim si sa traim în mod exemplar.
Este floare la ureche sa existam in „Iubire si Lumina”, in mintea si în vorbele noastre – insa a aduce acea energie în inima noastra, în caminul si în mediul nostru… în corp, minte si celule… în munca si în scopul nostru, în toate relatiile noastre (inclusiv si în special în relatia cu noi insine) este cu totul alta mancare de peste. Acesta e motivul pentru care a fost necesar ca cei mai inversunati razboinici sa mearga primii … cei cu inimile cele mai pure si mai lipsite de griji si avand viziunile cele mai clare despre ceea ce este în realitate posibil, dincolo de acel amagitor voal de separare.
În a doua jumatate a acestui an, vom ajunge cu totii sa intelegem exact cat de mult succes am avut în a lasa cu adevarat sa intre „Iubirea si Lumina”, în fiecare aspect din corpul si din viata noastra. Iar dovada acestui lucru deja apare în mod regulat, intrucat toata truda noastra incepe, în sfarsit, sa dea roade.

Portalul
Din 20 mai pana în 20 iunie, avem o ocazie foarte speciala de a lasa în urma lumea dualitatii (dominata de ego) … pentru totdeauna. Ziua de 20 mai vesteste o rara aliniere de eclipsa solara, intre Pamant, Luna, Soare, Centrul Galactic si Soarele nostru central,  Alcyone (una dintre cele Sapte Surori din Pleiade!). Surorile considera ca aceasta  aliniere este inceputul real a ceea ce ele numesc „fiinta lumii unice”.
 Aflu ca, în ultimele cateva zile, ni s-a oferit un scurt moment de respiro… o sansa de a ne centra, de a ne redobandi curajul si de a inspira foarte adanc, inainte sa sarim, cu inima inainte, în necunoscut. Imi imaginez ca asta va semana cu acel ultim efort din travaliu, cand suntem atat de epuizate, ca ceva din adancul nostru trebuie sa iasa la lumina, ca sa preia controlul, insa, în momentul în care reaparem pe partea cealalta, Surorile spun ca vom face realmente primele respiratii ca re-nascuti … ca sinele nostru adevarat, autentic, al noului om.
Recalibrarea fizica
O mare parte din concentrarea noastra de pana acum, din acest an, a fost pe planul fizic… corpul nostru, sanatatea, noul nivel al scopului si proiectelor noastre, caminul, mediul nostru etc. Toate aceste lucruri exterioare din viata noastra, care necesita pregatiri finale, au fost intense – insa toata aceasta restructurare este necesara ca sa alinieze fiecare aspect din sinele si din viata noastra, cu experienta 5D… sa ne alinieze universul launtric, cu lumea noastra exterioara. În mod simultan, dam deopotriva nastere sinelui nostru fizic si noii noastre lumi – iar acest lucru este in acelasi timp eliberator si uimitor.
Materializarea noii si adevaratei noastre vieti este în plina desfasurare. Ea a inceput din perioada echinoctiului din martie si va continua mult dupa solstitiu. Tocmai incepem sa fim martori la transformarile miraculoase ce vor aparea, dupa ce se va linisti aceasta tranzitie. Corpul, mintea si sufletul trebuie sa ajunga la o aliniere totala, ceea ce inseamna ca acele recente perioade de ameteala, OBOSEALA, apatie, depresie, dureri corporale etc. pot fi atribuite acestei necesare recalibrari biologice.
Sursa : editura foryou

TOLEC: EVENIMENTUL SE VA PRODUCE ÎN CÂTEVA ZILE


Acest articol apartine blogului Biblioteca Secreta 


În data de 17 mai 2012, Tolec, reprezentantul Consiliului Andromeda pe Pămant, a anunţat pe andomedacouncil.com că în câteva zile urmează să aibă loc evenimentul cosmic de care a amintit încă de la primele rapoarte cu privire la ultima bază submarină reptiliană de pe Terra, şi ulterior inclusiv în emisiunea “2012: Anul extraordinar” a moderatorului Tim Bravo.

Acest eveniment cosmic este unul complet natural, şi va avea loc la o mare distanţă de ţărmul costei statului american Oregon (aflat în nordul Californiei – nota AIM), în largul Oceanului Pacific.

Deşi acest eveniment a fost deja anunţat de Tolec, el este important pentru a demonstra încă o dată (dacă mai era nevoie) că informaţiile oferite de el sunt credibile.

Tolec anunţă că deja a furnizat date concrete în ce priveşte locaţia exactă a acestui eveniment, unor jurnalişti de încredere, care nu vor dezvălui public aceste informaţii înainte de vreme, dar care, în acest fel, vor putea să confirme, dacă doresc, autenticitatea informaţiilor oferite de Tolec în avans.

Mai mult, pentru a oferi publicului încă un raport credibil despre ceea ce urmează să se petreacă, Tolec anunţă că o altă sursă, independentă, a publicat deja un avertisment în legătură cu acest eveniment. Avertismentul vine sub forma unei comunicări paranormale de la Bren-Ton, o fiinţă extraterestră care se pare că este comandantul unei nave numită Athabantian.

Iată în cele ce urmează conţinutul acestei avertizări:

“Salutări, numele meu este Bren-Ton. Noi, cei de la bordul navei Athabantian dorim să vă dezvăluim următoarele.

Noi credem că în următoarele câteva zile va avea loc un eveniment geologic de mare importanţă pentru planeta voastră. Va fi centrat undeva lângă coasta de nord-vest a Statelor Unite. [...] Va avea efecte asupra coastei, dar şi mai departe, în interiorul continentului. Nu putem prezice toate detaliile despre efectele acestei mişcări tectonice submarine.

Există condiţiile ca să apară o ruptură majoră de-a lungul plăcii tectonice Juan de Fuga, acolo unde se întâlneşte cu placa Pacificului, la mare distanţă de coastă. Tensiunile tectonice cresc continuu în acea zonă, şi acestea pot cauza apariţia unui cutremur şi a unor valuri tsunami, dacă tensiunile sunt eliberate întrun mod violent. Există posibilitatea ca ele să fie eliberate însă întrun mod gradual, şi fără efecte distrugătoare. Pentru noi nu este foarte clar cum vor evolua lucrurile.

Este un fenomen natural care apare datorită faptului că Pământul îşi modifică forma. Nu este vorba de nicio încărcătură nucleară, aşa cum a fost cazul bombei detonate lânga coasta Japoniei, şi din cauză că are cauze naturale noi nu avem permisiunea să intervenim.

Mark, ştim că eşti neîncrezător în a publica această informaţie. Cu toate acestea, noi nu dorim să întârzii publicarea avertismentului, pentru că unii oameni ar putea să fie afectaţi de eveniment şi este important să fie avertizaţi.

Tuturor vă transmitem binecuvântări, noi cei de la bordul navei Athabantian”.

Tolec spune că este plăcut surprins, ca om de pe această planetă, atunci când alte surse independente confirmă, fără a fi solicitate dinainte, informaţiile primite de la Consiliul Andromeda. Mai ales în acest caz special.

Tolec menţionează din nou că distrugerea completă a acestei ultime baze reptiliene de pe Pământ va fi marcată de o mare sferă de energie luminoasă, pe care unii o vor numi “orb”. Va fi vizibilă de pe coastă, dar şi din largul oceanului. Şi poate fi considerată un marcator, un indicator, sau un semn care arată că această ultimă bază reptiliană este distrusă.

El subliniază că odată ce se va petrece şi acest eveniment important, el va avea permisiunea să publice raportul întreg şi detaliat cu privire la distrugerea acestei baze submarine reptiliene.

La întrebarea “Ce se va petrece cu cei care nu vor dori să faca ascensiunea în noua dimensiune, cei care vor dori să rămână în această dimensiune fizică?”, Tolec revine cu detalii.

El spune că toţi cei care se vor afla pe Pământ în ianuarie 2014 vor ascensiona cel puţin în cea de-a 4-a dimensiune. Alţii, datorită evoluţiei superioare pe care deja o vor fi experimentat până la acea dată, vor ascensiona în dimensiunea a 5-a. “Vă rog să reţineţi că ridicarea frecvenţei de vibraţie a acestui sistem solar, inclusiv planeta Pământ, face parte din destin, este o evoluţie planificată”, spune el.

În ceea ce priveşte pe cei care vor dori să rămână în această desitate fizică, să-şi trăiască viaţa la fel ca până acum, ei vor avea posibilitatea să aleagă, sau nu, să se mute pe altă planetă foarte asemănătoare cu Terra de dinainte de perioada industrială. Această planetă se află tot în galaxia Calea Lactee. În ceea ce priveşte localizarea acesteia, dacă ne gândim la galaxie ca la un cadran de ceas clasic, în timp ce Terra se află undeva în zona unde ar fi ora 7, această nouă planetă este undeva în zona orei 10, pe celălalt braţ spiralat al galaxiei.

Oamenii care vor alege de bunăvoie să călătorească spre această planetă, vor fi anunţaţi din timp de plecare în anul 2013, cu 5 luni înainte de ianuarie 2014.

Va urma o perioadă de tranziţie şi acomodare, de transport, de 10 – 12 ani, aşa cum calculăm noi timpul acum. Această perioadă este necesară pentru acomodarea tuturor acestor oameni unii cu alţii, ei venind de pe multe continente şi din multe culturi diferite. Totodată, ei vor învăţa multe lucruri despre planeta unde vor ajunge, ce fel de viaţă este acolo…

În plus, în tot acest timp ei vor învăţa regulile de bază ale vieţii acolo: nu se va tolera niciun fel de lipsă de respect faţă de planetă, nu se vor admite deloc poluare, gunoaie, secătuirea resurselor naturale, etc… Aceste tipuri de activităţi nu vor fi tolerate şi nici măcar permise.

Pentru aceşti oameni care vor continua să îşi trăiască viaţa pe această nouă planetă, ei vor avea acces şi vor putea să folosească noi tehnologii foarte eficiente şi complet curate (nepoluante). În acest fel, ei vor putea să aibă o viaţă confortabilă şi fericită pe această nouă planetă.

În legătură cu ascensiunea Pământului în dimensiunea superioară, ce se va petrece cu toate lucrurile care acum sunt fabricate din materiale ne-naturale, sintetice?

Deşi multe lucruri şi produse sunt astăzi fabricate din materiale care au la bază petrolul (o resursă naturală), fierul, şi cauciucul natural, aceste materiale nu mai sunt naturale, structura şi compoziţia lor chimică fiind alterate în procesul de fabricaţie.

[De exemplu materialele plastice (mai mult sau mai puţin solide sau elastice) sunt toate complet artificiale, deşi au la bază subproduse ale industriei petrolului - nota AIM]

Acesta este rezultatul erei “moderne” sau industriale. Toate aceste produse pe care le folosim zilnic, au în compoziţia lor materiale ne-naturale.

Toate aceste feluri de obiecte, produse, materiale, pur şi simplu se vor dezintegra, se vor disipa, atunci când planeta va ascensiona în dimensiunea vibratorie a 4-a. Vă rog să reţineţi că structura moleculară şi celulară a tuturor lucrurilor şi fiinţelor de pe planetă se va modifica devenind cristalină, de esenţă materiala mult mai fină, aşa-numita materie de natură spirituală.
Sursa: AIM



Pleiadeenii - Raspunsuri


duminică, 17 iulie 2011

- Cum ne puteti ajuta voi, care nu ati avut nici o viata pe Terra?!
- Noi suntem cei care am creat tot ceea ce este. Noi venim din valul de creatie al Creatorului. Toate aceste creatii si tot ceea ce se vede, este creatia noastra si a multor altor Fondatori. Corpul uman a fost creat in laboratoarele noastre dupa multe cercetari a acestor corpuri.Chiar daca noi nu am fost pe Pamant, vedem ce se intampla acolo, iar multe dispense au fost date pt a iesi din dificultatile mari in care ati intrat. Acea densitate joasa la care ati ajuns in momentul la care v-ati confundat cu corpul, acele suferinte au vibratiile lor. Acele vibratii noi le percepem si suntem in cunostinta de ele. Voua v-au fost create acele corpuri pt a in vata, pt a experimenta densitatile joase si in special, voi ati fost cei care ati experimentat cand unul din corpuri a excelat in planul iubirii si cand celalalt a excelat in planul intelectului. Toate acestea cand va intoarceti pe partea cealalta de voal, le transmiteti. Noi primim toate aceste informatii. Aceasta informatie nu vine la noi doar ca informatie scrisa, ci ca o vibratie pe care o cunoastem si o stim, o intelegem. Este impropriu spus ca daca nu am venit pe Pamant, nu stim, nu cunoastem starile de acolo. Primim aceste informatii sub forma de vibratii. Asa ca transmisia, sau ce s-a spus, este eronata.
- Puteti da o informatie despre un maestru de dincolo de voal? Adamus,a spus ca voi nu aveti inima…
- In planurile densitatilor mai joase, in planurile de sub densitatea a 7-a, este adevarat. Nici o parte din atlantii care si-au dezvoltat corpuri intelectuale, nu au evoluat, nu au permis evolutia corpului emotional. In dimensiunile mai joase, in functie de ADN-uri, in functie de extraterestrii, acest plan emotional nu exista, sau este deosebit de redus. Ei au dezvoltat in ADN-ul lor, partea intelectuala, rece, partea razboinica. Efectiv sunt in aceasta forma si experimenteaza aceasta forma. 
Dincolo de D7, acea forma de corp nu mai exista. Dincolo, acestea trec in planul luminii si al iubirii. Dar aceste planuri de densitati ce sunt in afara creatiei, pot experimenta ceea ce vi s-a spus si este total adevarat.
- Dragii nostri, fiti blanzi si ingaduitori. In primul rand cu voi insiva. Voi sunteti acum intr-un moment in care incepeti sa simtiti, sa aveti o anumita parte de cunoastere. Este un moment inca de frustrare, de mari intrebari, de sentimentul ca nu vi se spune adevarul. Aveti rabdare cu voi si permiteti-va deschiderea voastra. Cunoastem aceasta stare de nemultumire, de a striga, de a chema. Cunoastem si intelegem, dar va rugam sa aveti rabdare cu voi si sa intelegeti ca tot ceea ce vine catre voi, vine cu un scop. Ramaneti in centrul vostru fix, in echilibru si aveti rabdare sa se desfasoare evenimentele, pt ca totdeauna veti primi raspunsurile. 
Va cunoastem si frustrarile si dorurile si tot ceea ce este, caci acesta este planul dens. Chiar daca vi se spune acum sa fiti in uniune cu Sinele vostru, sa depasiti separarea, separarea inca nu este depasita. Faceti eforturi sa depasiti aceasta stare, dar ea inca este prezenta. Cand veti trai realmente aceasta uniune cu Sinele vostru, veti intelege mai bine si va fi cu totul si cu totul altceva. Pana atunci vorbiti intre voi, impartasiti, dar fiti in rabdare si permiteti momentelor planetei. Aveti rabdare sa se desfasoare. Ele déjà se desfasoara din plin. Iesiti din acest moment de a va pune intrebari, de a fi nelamuriti.Este pe undeva o lupta cu voi insiva de a afla mai repede sau mai clar adevarul. Fiti in acest adevar chiar daca n-ati primit raspunsul si asteptati-l caci va veni, asa cum si noi astazi am venit la voi si am raspuns acum cererii voastre foarte intime, foarte secrete, am putea spune. Totul va putea fi depasit, pt ca lumina este cea care presara acum Pamantul si voi mergeti odata cu ea. Nu puteti depasi un anumit val de lumina si sa fiti inaintea ei, pt ca nu ati exista. 
Deci, rabdare cu voi, dragii nostri si permiteti-ne inca odata, pt a nu stiu cata oara, sa va asiguram de iubirea noastra.
- Voi stiti viitorul planetei?
- Ceea ce a hotarat planeta, este stiut si drumul ei este clar. Drumul ei este un drum de lumina, de triumf si daca vreti, putem spune pt binele ei. Ca binele ei inseamna si binele oamenilor, este adevarat. Dar daca vreti, punctam: binele ei, pt ca planeta a ales ca oricare suflet, binele ei suprem. 
- Vor avea loc mari cataclisme, mari pierderi de vieti omenesti?
- Nu in masura in care au fost prezise, gandite sau planificate. Acestea nu vor exista.
- Peste un an si jumatate va fi saltul vibrational al planetei? 
- Asa se preconizeaza, lasand deoparte acele potentiale prin care intelegem liberul arbitru al planetei. Dat fiind anumite pozitii si situatii cosmice, acea data raportata la acele pozitii cosmice, este o data reala. 
- Ce inseamna saltul in vibratia a 4-a si pt planeta si pt om?
- Saltul in vibratia a 4-a, este o constiinta inalta, mult mai inalta decat in dimensiunea a 3-a, la care voi si planeta veti ajunge. Este o accesare a Supramintii.
- Vom capata atunci, puteri deosebite?
- Voi sunteti din cei care veti face saltul vibrational al D5, accesandu-va corpul de lumina. Cand acest corp de lumina se activeaza, toate acestea de care ai intrebat, sunt de domeniul trecutului. Voi iesiti din roata reincarnarilor, iar ceea ce s-a mentionat a fi acele dezechilibre, numite boala, nu mai exista in vibratia D5.
- Cat va dura pana vom intra in D5?
- Veti intra in momentul in care are loc acel salt. De fapt trecerea printr-un portal de lumina sau accesarea acelui portal, care va fi acea perioada, acel an, cand corpul vostru isi activeza corpul de lumina.
- Din a 4-a si apoi in a 5-a?
- Cand se activeaza corpul de lumina este D5. cei care nu isi vor activa in acel moment corpul, de lumina, vor activa in vibratia D4, adica ei raman in acelasi corp, cu marile schimbari de constiinta. Voi veti mai putea fi vazuti o perioada, impreuna cu ei, pana cand continuand sa se intareasca acel corp de lumina, puteti ajunge sa fiti invizibili pt ei. 
- Daca vom fi invizibili, unde vom sta?
- Veti ramane in continuare aici pe Pamant, in centrele voastre de lumina, viitoarele orase de lumina.
- Ne vom muta din orase?
- Da. Veti face grupari pe forma voastra de vibratie, in realitatea voastra, care va fi o realitate la fel de palpabila cum este aceasta, iar aceasta va ramane palpabila pt cei care vor ramane in D4, pana cand si din ei vor pleca si vor ajunge in D5. Este un proces de durata, care nu are termen limita, bine definit. Nici de inceput nici de sfarsit. Si am putea spune ca in acest salt, voi toti sunteti, dar vor fi anumite momente marcate tot de pozitiile cosmice, cand sunt acele valuri de deschidere in masa, cand in masa se va trece in aceste vibratii. Unii din D3 vor trece in D4. Voi deja sunteti pe vibratia D4, treceti in a 5-a. Dar, in acele comunitati pe care le veti forma, veti continua sa primiti pe cei care fac saltul. Unii vor face un salt individual, sau grupuri foarte mici, altii vor veni in valuri mai mari, legat tot de anumite pozitii ale planetelor.
Totul insa se petrece pe planeta Terra. Insa celor din D5, au posibilitatea de a continua si in functie de deschiderea spre aspectul de Unime, Iubire, Armonie, veti putea sa va deplasati prin corpul vostru de lumina, aici pe Terra, pe alte civilizatii de pe Terra sau sa alegeti sa mergeti la civilizatii de pe alte planete. Dar nu ca sa ramaneti acolo, ci ca un schimb de informatii, de a lua legatura cu cei ce sunt asemanatori voua si sa reveniti din nou pe planeta. 
De acolo aveti multe alte alegeri spre celelalte dimensiuni, pt ca continuarea este sa reveniti la vibratia initiala a voastra de unde ati plecat, adica D7.
- Daca planeta urca in D5, cum poate pastra o parte din ea in D3?!
- Li se da posibilitatea catorva care isi ridica vibratia, sa mai ramana, deci cei care incep sa se deschida si vibratia lor arata ca ele vor evolua, acele fiinte vor putea ramane pe Terra. In final, ca vibratie dominanta a Terrei, va fi vibratia a 4-a, dar pe ea vor fi comunitati in D5 si chiar mai mult.
- Deci pe planeta, acum, sunt locuri cu vibratie de a 5-a, chiar a 6-a? Si daca ea salta in a 5-a vibratie, vor ramane locuri cu oameni de vibratie D3?
- Da. Dar vor ramane doar cei care vor sa-si continue evolutia. Cei care vor alege D3, au stadiu mai lent de evolutie, aceia vor ajunge pe alte planete unde vor continua evolutia in ritmul lor.
Multumim pleiadienilor.

RISC de CUTREMUR. Italienii vor fora un puţ într-un SUPERVULCAN


Un proiect ce are ca obiectiv săparea unui tunel în "inima" unui supervulcan din sudul Italiei a fost aprobat, în ciuda temerilor că ar putea pune în pericol populaţia oraşului Napoli, expunând-o la riscul unor cutremure sau explozii, scrie descopera.ro. Cercetătorii spun că în cazul în care vulcanul va erupe repercusiunile sunt vor fi dramatice la scară planetară.
Agenţia italiană ANSA a relatat că Luigi de Magistris, primarul oraşului Napoli, a aprobat forarea unui puţ cu o adâncime de 500 de metri. Proiectul poartă numele de "Campi Flegrei Deep Drilling Project", iar cercetătorii doresc să afle dacă acest supervulcan, format de-a lungul a mii de ani în urma prăbuşirii mai multor vulcani, reprezintă un pericol pentru populaţia din jur.
Aceştia sunt conştienţi că în cazul în care Campi Flegrei va erupe, repercursiunile ar atinge o scară planetară, ducând la moartea a milioane de persoane şi având un impact semnificativ asupra climatului. Riscul unei astfel de erupţii masive este mic, asigură ei.
Benedetto De Vivo, geochimist la Universitatea din Napoli, a declarat că săpăturile ar putea duce la o activitate seismică care, la rândul ei, ar putea genera o explozie dacă magma intră în contact cu fluidele aflate în stare de înaltă presiune ce se găsesc la 3 kilometri sub sol.


Sursa:  REALITATEA.NET

Trei CUTREMURE ÎN ROMÂNIA: două în Câmpia Română şi unul în Vrancea


Un cutremur în Vrancea cu magnitudinea de 2.7 la o adâncime de 123 de kilometri a fost înregistrat în această dimineaţă. Ulterior, alte două seisme, cu magnitudine de 2.5, au fost înregistrate în Câmpia Română.

Cutremur în Vrancea cu magnitudinea de 2.7 la o adâncime de 123 de kilometri.Seismul s-a produs în această dimineaţă. După amiază, două cutremure de 2.5 au fost înregistrate în Câmpia Română.

Sursa:  REALITATEA.NET

Cum putem fi martorii unui fenomen ceresc RAR şi SPECTACULOS


Duminică 20 mai în America şi luni dimineaţă 21 mai în Asia de sud-est şi Japonia se produce o eclipsă inelară de Soare, scrie Jurnalul.ro.


Dacă acum două săptămâni înregistram fenomenul de “super-Lună” acum, în fază de lună nouă, astrul nopţii e atât de departe de noi încât nu acoperă în totalitate discul solar, reuşind să producă doar o eclipsă inelară.

Fenomenul începe la răsăritul Soarelui, în dimineaţa zilei de 21 mai, la est de Hong-Kong, trece peste Taiwan şi Japonia, traversează Pacificul de nord şi linia de separare a zilelor, pentru a se termina la apus, în ziua de 20 mai, undeva în nord-vestul statului american Texas, scrie stiintasitehnica.com.

Eclipsa inelară va avea o magnitudine de 0,9439, adică Luna va acoperi din discul solar numai 94,39%. Deşi banda centrală parcurge o zonă opusă Europei, eclipsa, e adevarat parţială şi cu o acoperire de numai 8-13%, poate fi văzută şi din zonele nordice ale continentului nostru, acolo unde Soarele nu apune: de deasupra paralelei 60, în partea europeană a Rusiei, şi de deasupra paralelei 67, în Scandinavia, potrivit Jurnalul.ro.

Iată unde putem urmări, LIVE VIDEO, eclipsa inelară:


Sursa:  REALITATEA.NET


Dispută România-Bulgaria pe gazele din Marea Neagră? VEZI ce spune SOFIA


Bulgaria nu va fi implicată în nicio dispută teritorială cu România pe tema rezervelor de gaze naturale din Marea Neagră, dă asigurări ministrul bulgar al economiei, energiei şi turismului, Delian Dobrev, citat de Sofia News Agency.

Dobrev a menţionat că nu se va ajunge la un conflict, în condiţiile în care atât Bulgaria, cât şi România au depozite de gaze naturale în zonele economice din Marea Neagră.

Ministrul Dobrev a făcut referire la disputa dintre Bulgaria şi România privind o suprafaţă de 17 km pătraţi din zona economică, ce a fost adus în atenţia opiniei publice de fostul ministru de externe Cristian Diaconescu.

România a sugerat că disputa poate fi soluţionată de Curtea Internaţională de Justiţie, prin metoda echidistanţei. Bulgaria doreşte însă rezolvarea disputei prin discuţii bilaterale şi insistă pe delimitarea de-a lungul unei linii.

Ministrul Dobrev a reamintit că guvernul bulgar a schimbat recent textul care instituia un moratoriu privind extragerea gazelor de şist. ”Acum nu mai există niciun obstacol în ceea ce priveşte extragerea gazelor naturale. Sperăm că sunt suficiente rezerve de gaz în Marea Neagră”, a spus ministrul. “Nu dorim să intrăm în conflict cu România pe tema acestor gaze. România a descoperit aproximativ 49 de miliarde de metri cubi de gaze în zona sa din Marea Neagră. Vom începe explorarea chiar acum. Zona bulgară este mai mare decât a României”, a adăugat ministrul.

Sursa:  REALITATEA.NET


FANARIOȚII DE LA USL CONFIRMĂ STATUTUL ROMÂNIEI – DE EUROPAȘALÂC


Acest articol apartine blogului Prioritate de dreapta 


Noul guvern a adus o schimbare importantă de optică şi în ce priveşte problematica Schengen.

Renunţând la postura suveranistă a guvernelor anterioare, ministrul de interne a început discuţiile privind crearea unor structuri cu poliţişti de frontieră din toate statele UE. Ideea a fost lansată cu mai bine de un an în urmă de fostul preşedinte al Senatului, Mircea Geoană, dar fusese respinsă categoric de guvernul Boc, care văzuse în această colaborare o atingere a demnităţii naţionale. În cursul primei sale vizite la Bruxelles, premierul Victor Ponta a reluat ideea, care ar fi menită să combată toate temerile legate de corupţia de la frontierele româneşti.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne, ministrul Ioan Rus a avut luni o întâlnire de lucru cu delegaţia Comisiei pentru Afaceri Europene a Senatului francez în cursul căreia “principalele subiecte abordate au fost extinderea Spaţiului Schengen, cooperarea la frontiera externă a UE, precum şi reinserţia socială a romilor”.

În cursul acestor discuţii, noul ministru de interne s-a arătat aşadar dispus să primească “specialişti” străini, meniţi să supervizeze frontierele româneşti. Unul din argumentele importante ale celor sceptici a fost capacitatea limitată a atutorităţilor române de a asigura ermetizarea frontierelor, mai ales pe graniţa ei de răsărit cu Republica Moldova. [...]

LA MULTI ANI !- CONSTANTIN SI ELENA


Zi de sarbatoare



FALIMENTUL GRECIEI NU ÎNSEAMNĂ DECÂT “STARE DE RĂZBOI”



Acest articol apartine blogului Blog Crestin Ortodox 

Armată pe străzi, bănci declarate în faliment și închiderea granițelor. Este părerea lui Aditya Chakrabortty, șeful departamentului de știri economice al publicației the Guardian. Opinia nu mai apare foarte departe de adevăr după ce neonaziștii au ajuns la putere în Grecia.

Colapsul Greciei ar însemna ca armata să fie scoasă pe străzi pentru a menține ordinea, oamenii vor ieși cu banii din țară, iar granițele se vor închide, spune Aditya Chakrabortty. Pe scurt, dezastru economc, politic și social.

Ieşirea Greciei nu înseamnă sfârşitul, ci începutul dezastrului
O eventuală ieşire a Greciei din zona euro nu va fi “sfârşitul unei evoluţii negative”, ci “începutul unei evoluţii şi mai negative”, a estimat vineri preşedintele Parlamentului European, social-democratul german Martin Schulz, într-o declaraţie din Atena pentru postul de radio public din Germania.

“Mulţi consideră că ar fi sfârşitul unei evoluţii negative, în opinia mea ar fi începutul unei evoluţii şi mai negative”, a declarat oficialitatea europeană pentru Deutschlandfunk.

“Nu am spus că această opinie nu există, dar o consider foarte riscantă”, a continuat preşedintele PE, citat de AFP.

În această eventualitate, “economia greacă se va prăbuşi în câteva zile”, iar europenii vor trebui să-i vină în ajutor cu alte “miliarde de euro”, a estimat Martin Schultz. Acesta a concluzionat: ‘Am impresia că nu s-a încercat totul’ pentru stabilizarea politică şi relansarea economică a ţării.

Cei doi mari câştigători ai scrutinului tercut din Grecia sunt formaţiunea stângii radicale, SYRIZA (având o ideologie anticapitalistă, ecosocialistă, antiglobalizare( opusă memorandumului de acord al Greciei cu creditorii ei, ce devine a doua forţă politică a ţării, şi partidul neonazist Hryssi Avghi (Zori de Aur), care a intrat în forţă în parlament, pentru prima oară.

Aparitia luminoasa asociata cu un inger


O inregistrare surprinsa de camerele de supraveghere din Jakarta face furori pe internet. Pe video apare o imagine asociata de multi cu un inger. Aparitia luminoasa poate fi observata doar o secunda dupa care pare ca isi ia zborul. Aproape imediat, in imagini apar mai multi oameni care, inarmati cu lanterne, par sa caute ceva. Inregistrarea, facuta pe 11 septembrie anul trecut, a provocat valva saptamani in sir. Dezbaterea asupra autenticitatii filmarii a fost reluata acum, dupa ce imaginile a aparut in presa americana.




CINE SUNTEM, DE UNDE VENIM SI INCOTRO…


Acest articol apartine blogului Romania-Dacia 

Constat că noi, românii, avem în continuare o problemă de raportare la celelalte naţii, care fie se face de pe o poziţie de inferioritate, fie de superioritate.
Cert este că nici una, nici alta nu ne ajută să ne apreciem în mod real calităţile şi defectele noastre ca popor şi civilizaţie. Dacă ar fi să aleg, cred că cea mai dăunătoare atitudine este cea de inferioritate.
De nenumărate ori putem vedea compatrioţi dispuşi să dea dreptate din start acţiunilor politice ale gazdelor, chiar dacă acestea ne afectează direct sau indirect. De pildă, ultima acţiune a guvernului spaniol de a anunţa restrângerea dreptului la medic pentru străini este “înţeleasă” de mulţi dintre noi ca fiind coerentă şi justificată. “Nu se mai putea aşa” sau “Era de aşteptat” sunt expresii pe care noi, unii români din Spania, le folosim mereu din dorinţa de a fi pe plac spaniolilor. Nu vrem să fim în dezacord cu societatea sau cu o parte a ei, de teamă să nu fim marginalizaţi. Pe deasupra, în toţi aceşti ani de convieţuire ne-am alimentat convingerea că în “Spania este mai bine”, ca să fim liniştiţi că am luat decizia corectă atunci când am emigrat.



Este o atitudine normală a unui om care doreşte să se integreze într-o nouă societate. Problema apare însă atunci când începem să ne minţim singuri şi să negăm evidenţa că ceea ce fac unii şi alţii ne afectează.

Când guvernul socialist al lui Zapatero a impus restricţiile de muncă au fost voci care aprobau decizia, motivând că “într-adevăr suntem prea mulţi în Spania”. Chiar şi anul trecut, când au fost reactivate acele restricţii într-o formulă mult mai perversă, prin care se ştirbeau unele drepturi europene, se auzeau unele voci aprobatoare. Capacitatea noastră de a ierta tot ceea ce ni se face rău este uneori surprinzătoare. Aceeaşi autocritică “patologică” am văzut-o, şi era destul de răspândită printre românii din Spania, atunci guvernul lui Rajoy a limitat accesul străinilor la asistenţa medicală gratuită. Din dorinţa de a nu supăra şi de a continua să credem mai mult în valoarea străinilor, unii cred si grozăvia spusă de ministrul regional de Sănătate din Castilla La Mancha, care susţine în toată presa spaniolă că “mii de români” trag ţepe Spaniei, după ce se tratează în spitalele din România, prezentând cardul european de sănătate. Cu siguranţă, oficialul cu pricina nu a ajuns încă să se trateze într-un spital din România.

Pe de altă parte, dacă suntem oricând dispuşi să ne autoînvinuim în avans în faţa străinilor, atunci când luăm contactul cu Statul Român ne tranformăm în nişte rebeli de necontrolat. Tot ce e românesc ni se pare prost, greşit sau rău-intenţionat. Adesea avem şi motive evidente să credem asta, însă tot ceea ce desconsiderăm şi anulăm plecând de la această prejudecată ne afectează şi ne reprezintă până la urmă tot pe noi. Un spaniol care aude lucruri urâte despre români de la un român nu poate decât să generalizeze.

După ani de zile de pribegie în care mulţi români şi-au atins scopul economic al emigrării, poate că ar trebui să vedem cât de mult cântăresc acum sacrificiile şi umilinţele îndurate printre străini şi să ne pregătim să facem o autocritică, dar sănătoasă. De ce am emigrat? A meritat? Unde am greşit? De ce greşim? Ce facem acum?

Toate complexele noastre faţă de celelalte naţii sunt nişte iluzii imprimate prin clişee culturale care ne-au modificat percepţia. Pe scurt, am văzut prea multe filme de propagandă, pe vremea când noi aveam doar două ore de televiziune pe zi! De aceea credem că noi, românii, nu putem construi nimic fără să copiem un model văzut afară, iar criza în care se află acum şi Vestul ne demostrează însă că treaba nu e ca în filme. De aceea, ar fi cazul să ne trezim şi să ne comportăm la fel de bine printre români, aşa cum am făcut-o atâta vreme printre străini şi să ne străduim să ne apărăm interesele şi demnitatea.

Felix Damian



Iesirea Greciei din Zona Euro va costa sute de miliarde, dar nimeni nu stie exact cat. Mic ghid pentru divortul de euro


Tentativele de a estima costul unei iesiri a Greciei din Zona Euro se multiplica dar, desi costurile directe pentru contribuabilii europeni sunt relativ facil de stabilit, raman inca o multitudine de evenimente legate de costurile indirecte, in special o contagiune la alti membri ai Uniunii Monetare, scrie AFP.

Majoritatea analistilor califica aceste costuri drept enorme. Expertii de la Barclays Capital considera ca aceste costuri "exced lejer beneficiile" unei Zone Euro fara Grecia.

Intre 150 si 350 de miliarde de euro pentru contribuabilii europeni

Costurile cel mai simplu de evaluat sunt cele suportate direct de partenerii Atenei, daca se porneste de la premisa ca o iesire din Zona Euro va insemna si neplata datoriilor cumulate de la creditori.

Economistii si-au scos calculatoarele pentru a aduna: sumele din imprumuturile deja acordate Atenei, direct sau prin intermediul cotelor parte din Fondul Monetar International (FMI); participarea la pierderile pe care le-ar suferi BCE din obligatiunile grecesti pe care le are in portofoliu (intre 35 si 55 de miliarde de euro); si pierderile suferite de bancile centrale nationale in contul expunerii lor la Grecia.

Banca germana DekaBank ajunge astfel la circa 350 de miliarde de euro, dintre care 86 de miliarde revin Germaniei. Fostul ministru francez al Economiei Francois Baroin a evocat marti o cifra de 50 de miliarde de euro pentru tara sa. Pentru Olanda, economistul ING Marteen Leen se asteapta la pierderi de 20 de miliarde de euro.

La acestea se adauga pierderile creditorilor privati, in special in ceea ce priveste obligatiunile grecesti din portofoliile bancilor europene. Dupa preschimbarea datoriei consimtita de creditorii privati, aceasta suma este estimata la 100 de miliarde de euro.

In total, prognosticurile variaza in functie de o incetare de plati totala sau partiala a Greciei. DekaBank vede 350 de miliarde de euro; Barclays Capital este mai optimista si mizeaza pe un cost de 150 pana la 230 miliarde de euro pentru contribuabilul european. UBS evoca o depreciere de 75% a datoriei grecesti si o pierdere de 225 miliarde de euro.

Costurile indirecte, imposibil de estimat

Anumiti oficiali, din Germania si Olanda, in special, considera aceste pierderi drept gestionabile in eventualitatea unei iesiri a Greciei din Zona Euro.

Dar "adevaratul risc este altul", avertizeaza analistii UBS, respectiv "efectele induse.

Aceste costuri indirecte sunt dificil de apreciat in conditiile imposibilitatii de a prevedea amploarea contagiunii in Zona Euro.

Scenariul care este luat in calcul cel mai des este cel al depunatatorilor din Spania si din Italian, tarile cele mai expuse, care se grabesc sa-si goleasca conturile pentru a-si pune la adapost economiile.

Europenii vor fi atunci obligati sa puna la punct mecanisme de preventie a contagiunii, cum ar fi un sistem de garantare a depozitelor. Cel mai probabil, BCE va fi solicitata sa ofere lichiditati acestor banci.

Martin Schulz, presedintele parlamentului european, prevede de asemenea si  "ajutoare de miliarde de euro" pentru Grecia, "deoarece nu putem lasa o tara sa se prabuseasca complet".

Hans-Werner Sinn, presedintele institutului german Ifo, nu ezita sa vorbeasca despre 1.000 de miliarde de euro ... doar pentru Germania, in scenariul apocaliptic in care intreaga Zona Euro s-ar prabusi precum un castel de carti de joc.

'Mic ghid pentru divortul de euro'

Scenariul cel mai des invocat de economistii europeni, in cazul in care Grecia iese din Zona Euro, este tiparirea de drahme si incercarea de a stopa panica locuitorilor, inainte de a miza, pentru relansare, pe exporturi si turism.

Drahma, considerata in trecut drept moneda cea mai slaba din regiune, se va confrunta cu o prabusire a cursului, sub presiunea pietelor.

In aceasta eventualitate, economiile grecilor s-ar putea devaloriza cu 50%, potrivit mai multor studii citate de AFP.

Retragerile de numerar din bancile grecesti au atins luni 700 de milioane de euro. O cifra care se adauga altor 16 miliarde de euro care au fost depuse in strainatate incepand cu 2009.

Cum se poate evita fuga de capitaluri

"Miscarea de panica a inceput deja", remarca Pedro Videla, profesor la IESE Business School din Madrid, care considera "foarte probabila" o revenire la drahma: "cum tara este in cursul de dezintegrare sociala si politica, as paria ca va iesi din euro curand".

Solutia, in opinia sa? "Actionarea dintr-o singura lovitura, in timpul unui week-end, inchizand bancile si impiedicand retragerea de bani".

Ar trebui ca Grecia "sa evite fuga de capitaluri luand masuri draconice" precum blocarea conturilor, deoarece tara "este intr-un fel de economie de razboi", crede si Giuliano Noci, profesor la universitatea Politecnico din Milano.

Cealalta strategie, o revenire la drahma anuntata in avans, risca sa agraveze panica.

Institul german Ifo ofera o a treia cale: conturile bancare ar ramane in continuare in euro, pentru a evita fuga de capitaluri.

Salariile functionarilor ar urma sa fie platite in drahme, care ar fi de asemenea moneda de tranzitie pentru stat, ceea ce ar reprezenta o masa critica de 60% din schimburi si ar face drahma indispensabila pentru viata de zi cu zi.

O opinie similara o are si Erik Nielsen, de la Unicredit, care pledeaza pentru pastrarea euro ca moneda de schimb pana cand "aranjamentele formale de iesire din Zona Euro si UE incep".

Dar unde se pot gasi, atat de repede, asa de multe drahme, in conditiile in care vechile bancnote au fost distruse?

O idee ar fi ca "toate bancnotele grecesti sa fie marcate cu o stampila 'aceasta este o drahma, nu un euro'", propune Pedro Videla.

"Exista foarte putine interprinderi in intreaga lume care produc bancnote si monede oficiale", noteaza Federico Steinberg, de la institutul spaniol Elcano. Chiar daca imprimeria nationala s-ar ocupa de asta, renuntand la tiparirea de bancnote de 10 si 20 de euro pe care le produce in prezent, "ar dura mai multe luni".

Avantajele revenirii la drahma: turism mai ieftin si exporturi competitive

Intre timp, "tranzitia va fi foarte haotica si ar putea sa apara monede informale alternative sau o revenire partiala la troc": "ar fi ca si cum s-ar reveni la preistoria financiara, dar este ceea ce s-a petrecut in Argentina in 2001, si a durat cateva luni pana cand situatia s-a stabilizat".

Exista insa si cateva avantaje legate de revenirea la drahma: cu o moneda slaba, tara ar deveni atractiva, ar atrage mai multi turisti si ar avea un export mai competitiv.

Dar "datoria externa ca procent din PIB va exploda, deoarece va fi cotata in euro, iar inflatia ar putea exploda si ea" spune Paula Goncalves Carvalho, economist la banca portugheza BPI, care noteaza ca Grecia nu isi poate asigura pe plan intern majoritatea bunurilor esentiale.

Tara ar trebui atunci sa se asigure ca acest castig de competitivitate nu este anulat de inflatie, iar cea mai logica concluzie este ca statului va stopa plata datoriilor externe, chiar daca acest lucru inseamna ca "Grecia va fi in afara sistemului financiar international ani de zile".

In cele din urma, "nu cred ca iesirea Greciei din euro va fi un dezastru", spune Giuliano Noci. "Exemplele de incetare de plati si de devalorizari enorme ale monedelor din Argentina, Indonezia, Coreea de Sud sau Rusia demonstreaza ca, daca acest tip de proces este bine gestionat, nu este un dezastru".

Sursa: De R.M. 
Sursa:  hotnews.ro