miercuri, 16 mai 2012

Mesaj important -21 mai 2012


Un mesaj important pentru toti primit
ieri din partea helperilor(mi-au
transmis numele dar nu reusesc sa il
reproduc) care se “ocupa” de acest
eveniment din partea Federatiei
Galactice (vocabularul este sarac
dar simte informatia din acest
mesaj si vei intelege dincolo de
cuvintele asternute pe hartie):
odata cu eclipsa inelara de soare (cu
un maxim la noi in data de 21 mai
ora 1:32AM RM. Valcea si 1:39AM
Sarmisegetuza , se vor

forma 3 inele de foc care vor emite,
pe rand, 3 valuri de energie si
informatie ce provin de la Soarele
Alcyone (avem si aliniament
pleiadian) :
- 1 cerc = 1 val va emite o energie
de culoare alb-argintiu, cu aspect
cetos-laptos, ce va actiona ca o
purificare, indepartand si smulgand
efectiv tot ce nu este bun, ce este
vechi, tot ce nu mai este conform
cu aceste “timpuri”,
-2 cerc= 2 val va avea culoare aurie
si va reface matricea prin
reumplerea si repararea golurilor
ramase in urma primului val.
- 3 cerc de foc = al 3 lea val, si cel
mai important, culoare galben-
violet-turquaz(sau aquamarin) va
contine codurile de activare,
incepere a transformarii. Practic
acest al 3 lea val va fi inceputul
transformarii.
Aceste valuri vor actiona asupra
tuturor, Mama Pamant cu tot ce se
afla in, pe si deasupra, inclusiv
oameni, cu singura conditie ca
acestia sa fi ales si sa accepte
transformarea.
Dupa acest moment, timpul se va
contracta si mai mult, si va fi timpul
in care alegerile vor veni in
manifestare.
In zilele care au mai ramas pana la
acest moment, si urmatoarele zile
(6-10 zile) dupa, este recomandat
un regim alimentar foarte usor,
bazat pe legume si fructe si multe
lichide.
Momentele de introspectie, de
regasire, incercarea de identificare
cu sine, cel adevarat, sunt
recomandate.
Nu exista o formula standard, o
reteta, fiecare simtind si
manifestand, cu conditia sa
doreasca, sa vrea.
Simt o mare bucurie, sunt fericit,
pentru ca se intampla si mai ales
pentru ce urmeaza.
Pe scurt, cam asta ar fi.

Fiti Binecuvantati !!!
Cu drag,
ADI MANEA

Blanculecu: Romania va iesi din UE, impreuna cu celelalte state subdezvoltate

Autor: Gabriela Vatu

Situatia europeana se inrautateste pe zi ce trece, iar viitorul uniunii monetare nu este sigur. Conform unor economisti internationali, in urmatorii trei-cinci ani, zona euro va fi formata doar din patru state, lucru care nu intra neaparat la capitolul "fictiune". 

Desigur, spun economistii, uniunea monetara ar fi mult mai puternica, politicile fiscale fiind cu adevarat aplicate in statele despre care oficialii PIMCO spun ca vor forma noua zona euro - Spania, Franta, Italia si, bineinteles, Germania. 

"E un scenariu, insa mi se pare un termen foarte scurt. E un scenariu spre care, in mod normal, ar trebui sa se indrepte Uniunea Europeana. O uniune nu poate sa existe decat daca statele membre sunt relativ de aceleasi dimensiuni. Aici ne regasim in fata unei Uniuni cu trei categorii de state - foarte dezvoltate economic, normal si slab. Neexistand o omogenitate, nu putem sa vorbim de o uniune," a declarat economistul Ionel Blanculescu, pentru Business24.

Conform acestuia, Uniunea Europeana nu poate exista in forma actuala din cauza diferentelor majore dintre statele membre. Economistului i se pare insa ca ideea celor de la PIMCO e o presupunere hazardata, Uniunea urmand sa fie formata din mai mult de patru state. 

"Vor fi eliminate statele slab dezvoltate, precum Romania, Bulgaria, Grecia, Portugalia, Spania. Acestea probabil ca vor iesi din Uniune si vor ramane numai statele foarte dezvoltate", spune Blanculescu.

Dupa parerea sa, in viitoarea Uniune Europeana vor intra state de calibrul Germaniei, precum Marea Britanie, Italia, Franta. 

"E un scenariu pertinent ca Uniunea, mai ales dupa ce experimentul Grecia se va finaliza, sa isi revizuiasca proiectiile de existenta pe viitor, dar e foarte greu la momentul acesta sa stabilim cine va fi in Uniune si cine va pleca", declara economistul roman. 

Europa, o bomba cu ceas

In acest moment, situatia internationala este instabila nu numai din punct de vedere economic, ci si politic. Cetatenii tarilor cu probleme se revolta si pun piciorul in prag, strigand in gura mare ca s-au saturat de masuri de austeritate. Si pe buna dreptate. Somajul a atins cote record, mai ales in randul tinerilor, puterea de cumparare a europenilor a scazut considerabil, iar guvernele nu promit altceva decat noi masuri de austeritate, reduceri de cheltuieli, care de cele mai multe ori inseamna reduceri salariale ori concedieri in masa. 

Unele grupari politice, cu precadere cele din opozitie, au vazut acest lucru si au profitat de situatie, promitand renuntarea la aceste masuri si introducerea de politici de crestere economica. Opt din 17 guverne din zona euro au fost demise, in mare parte din cauza masurilor nepopulare, dar si a jocurilor politice care caracterizeaza anii electorali. 

Mai rau, Europa sta in acest moment pe un butoi cu pulbere, pe nume Grecia. Instabilitatea politica de aici a aruncat pietele financiare in aer, a depreciat moneda unica si a bagat frica in investitori. Refuzul partidului de extrema stanga, care si-a castigat locul in Parlament cu un numar considerabil de voturi, de a admite ca Grecia are nevoie de masuri de austeritate, alaturi de dorinta acestora ca intelegerea dintre guvernul elen, Uniunea Europeana si FMI sa fie anulata, ar putea impinge Grecia afara din zona euro. 

Renuntarea la moneda unica ar putea avea efecte grave pentru Grecia. De la posibilul faliment al bancilor, retragerea capitalurilor si pana la problemele tehnice de reconversie a monedei, lista necazurilor este lunga. Un oficial grec vorbea chiar de posibilitatea pornirii unui razboi civil. 

Exitul Greciei si problemele economice, politice si sociale nascute din aceasta plecare sunt doar varful iceberg-ului necazurilor europenilor, numeroase economii din zona urmand urmeze statul elen precum piesele unui joc de domino.

KODAK DETINEA UN REACTOR NUCLEAR SECRET IN PIVNITA

De ce ar avea nevoie Kodak de un reactor nuclear? Sau, mai bine-zis, cum de a reusit sa detina un astfel de dispozitiv, avand in vedere ca singurul care poate lucra cu uraniul este departamentul de aparare al statului?
Chiar daca se afla intr-o pozitie nu prea buna din punct de vedere financiar si este pe cale sa devina doar o amintire, Kodak putea porni un razboi nuclear daca isi dorea acest lucru.Va vine sa credeti?
Intr-un laborator din Rochester, NY, s-a descoperit un reactor cu 1.5 kilograme de uraniu imbunatatit, la fel ca cel folosit pentru rachetele nucleare, scrie Gizmodo. Nimeni nu stie nimic despre acest lucru. Nimeni nu isi poate imagina ce cauta acest dispozitiv intr-un oras cu o populatie atat de densa si cum de Kodak este in proprietatea acestuia. Probabil ca nici nu se afla prea curand de acest lucru daca un fost angajat al companiei nu deschidea gura. Kodak admine ca nu a fost facute niciodata publice informatii despre acest dispozitiv, nici macar departamentul de politie sau cel de pompieri pe langa oficialii orasului nu stiau de acest lucru.
Se pare ca scopul pentru care detineau aceste materiale era pentru testarea materialelor pentru impuritati si pentru radiografierea cu neutroni. Sunt foarte sceptic ca aceasta era singura utilizare a dispozitivului.
Reactorul era instalat intr-un buncar, sub pamant, iar compania precizeaza ca nici unul dintre angajatii sai nu a intrat in contact cu acesta. Hmm, oare cine il opera atunci? Cine l-a instalat, oare? Se pare ca s-a recurs la dezasamblarea reactorului incepand cu 2006, cu mult timp dupa atacurile teroriste.
Toti detinem secrete, insa cei care isi permit au cele mai interesante secrete. Oare ce o fi in pivnita celor de la McDonalds?
Sursa: piatza.net

MISTER TOTAL Un PILOT de AVION a rămas uluit de ce a văzut pe cer


Aviaţia americană analizează un obiect misterios, care a putut fi observat luni, 14 mai, în Denver. Era cât pe ce să provoace un accident aviatic.

Investigatorii ştiu că obiectul misterios nu a apărut pe radare şi admit că acesta reprezintă o ameninţare reală pentru avioane. 

Transmisia radio de pe liveATC.net arată că luni, la ora 5:17 p.m., un pilot nervos se răstea la cei din turnul de control. 

"Este un avion fără pilot, sau ce? Ceva tocmai a trecut pe lângă mine, în direcţia opusă. Acum 20-30 de secunde. Era ca un avion fără pilot", a spus pilotul. 

Avionul, un Cessna Citation 525 CJ1, zbura la o altitudine de circa 2700 de metri. 

"Este o mare problemă, deoarece avem acest obiect într-o zonă cu trafic aerian", a spus expertul în aviaţie Greg Feith, citat de 9NEWS. 

Potrivit lui Feith, obiectul ar putea fi o dronă sau o pasăre foarte mare. În cazul ciocnirii cu o dronă, tragedia aviatică este aproape sigură. Însă, există un mare risc şi din cauza păsărilor. În urmă cu trei ani, o pasărea a forţat un avion comercial să aterizeze forţat pe Râul Hudson, pasagerii scăpând teferi datorită pilotului, care a gestionat perfect situaţia dificilă.

Sursa:  REALITATEA.NET


Istoric rus: "URSS a vrut să desfiinţeze România"


URSS a avut o politică agresivă, de impunere a forței în raport cu statele vecine, în special față de România și Polonia, țări pe care a vrut la un moment dat să le desființeze, a declarat marți, la Chișinău, dr. Leonid Ghibianskiy, de la Institutul de Slavistică al Academiei de Științe a Rusiei.

Afirmațiile sale au fost făcute în cadrul conferinței „Basarabia 1812, problema națională și implicațiile internaționale”.

Evenimentul a avut loc în contexul împlinirii a 200 de ani de la anexarea Basarabiei la Imperiul Rus.

Istoricul moscovit a recunoscut că cercetătorii sovietici au aflat abia la sfârșitul anilor 80 despre prevederile secrete ale Tratatului Ribbentropp-Molotov, privind împărțirea Poloniei și ocuparea țărilor baltice și Basarabiei, lucru care a dat peste cap întreaga istoriografie a URSS, construită pe ideea eroismului antifascist.

Sursa:  REALITATEA.NET


TORNADĂ la PLOIEŞTI: Scene spectaculoase surprinse în timpul furtunii


Furtuna de marţi după-amiază a produs un început de tornadă la Ploieşti, după cum se poate vedea în pozele din galeria foto, primite pe adresa martorocular@realitatea.net. 

Sursa:  REALITATEA.NET



SATUL PIERDUT DE SUB LACUL VIDRARU !


Acest articol apartine blogului Secretele Sistemului

 Unul dintre cele mai mari lacuri de acumulare din Europa, Vidraru, ascunde o poveste impresionanta. Un întreg sat a fost scufundat sub apele gigantului realizat în anul 1965. Putini au vazut valea în care s-au adunat apele lacului de acumulare, înainte ca aceasta constructie sa fie gata. Unul dintre cei care îsi mai amintesc acele vremuri este medicul hematolog Traian Dumitrescu, în anii 60’ fiind student, pasionat al muntelui si al schiului.
Un sat al exploatatorilor forestieri
        Ramasitele satului Cumpana salasluiesc acum sub apele Lacului Vidraru. Localitatea a existat acolo înca de pe vremea când a început exploatarea forestiera în zona, aceasta activitate fiind realizata la început de austrieci. În jurul anului 1960, o viitura puternica a maturat o parte dintre cele câteva zeci de case. Dupa aceasta viitura, s-a luat masura începerii constructiei barajului. „Înainte sa se construiasca barajul Vidraru, în acea vale exista un sat, Cumpana, cam în dreptul actualei cabane cu acelasi nume. Viitura a maturat o parte dintre constructii, iar cele care au fost mai sus si au ramas în picioare au fost acoperite de apele Vidrarului”, spune dr. Traian Dumitrescu.

Vila Bratienilor si Vila Verde, acoperite de apa
          Vila Verde apartinea administratorului padurilor la acea vreme, cei care faceau exploatatie forestiera si carau lemnul la vale cu Mocanita. Casa Autonoma a Padurilor Statului avea în satul actualmente subacvatic o vila, numita Vila Verde. În afara de aceasta vila mai impunatoare, mai existau case de locuit, un magazin, dar si o vila de vacanta a familiei Bratianu, care se afla acum pe fundul lacului, chiar în dreptul cabanei Cumpana. „Când este nivelul apei din Vidraru mai jos, se mai pot vedea fundatiile sub apa, mai ales cele ale Vilei Bratienilor si Vilei Verde. Mai exista o constructie lunga, cu birouri, un bufet si un punct de prim-ajutor”, îsi aminteste medicul. Acum toate sunt locuite doar de… pesti.
O comunitate destul de mare de exploatatori forestieri locuia în zona, iar pe lânga ei avea de lucru mai mereu si personalul medical, care urca periodic în munti. Mocanita, simpaticul tren arhaic pe aburi, era mijlocul de transport folosit atât pentru a cara lemne, cât si pentru pasageri, în scop turistic. „Mocanita avea statii la Albesti, Oesti, Corbeni, Valea cu Pesti, Buda si, cap de linie, la Cumpana. La Mocanita era atasat si un vagon sanitar, care avea pe el o cruce rosie, destinat transportului ranitilor, al bolnavilor si al personalului medical. De fapt erau doua tipuri de vagoane, unul fiind un fel de platforma, iar alt vagon mai de clasa întâi”, povesteste Traian Dumitrescu. Când avea nevoie sa plece mai repede decât era programat trenul, vagoanele puteau sa se descurce si singure, fara locomotiva. Aveau un fel de frâna manuala sau semi-mecanizata, în cazul vagonului mai… luxos. „Pur si simplu îi dadeau drumul la vale platformei, care avea o frâna manuala, sau vagonului mai de lux, care avea un sistem semi-mecanizat. Pleca singur, fara locomotiva, pentru ca oricum avea numai de coborât”, explica doctorul.

Din anul 1930, aproximativ, si pâna când s-a construit barajul, plecau cel putin trei Mocanite pe zi. Acum linia este desfiintata, Mocanita nu a mai trecut prin zona de peste o jumatate de secol, iar satul Cumpana a disparut sub ape pentru totdeauna. Se pare ca, în urma cu mai bine de zece ani, când nivelul de apa al lacului Vidraru era foarte scazut, din apa a iesit crucea de pe turla bisericii din satul Cumpana, semn ca biserica era înca în picioare, sub ape.

CERCUL AKASHIC (1)



Acest articol apartine blogului Biblioteca Secreta 


Salutări, dragii mei, eu sunt Kryon din Serviciul Magnetic. Stați aproape și simțiți puterea energiilor care ne înconjoară în aceste momente. Sunt atât de puternice! Ființele umane încarnate, prezente în această seară, la această întâlnire, aflate pe scaune, sunt conștiente de prezența acestor energii, de ascendenţa lor Akashică și de multidimensionalitatea lor. Energiile invitate în acest spațiu vă pot spune multe despre familia voastră pământeană și universală. Stați cu mine, rupeți-vă pentru un moment de lumea exterioară, de evenimentele cotidiene care vă preocupă și plasați-vă imaginar într-un spațiu de iubire pură de pace. Liniștiți-vă mintea încărcată cu problemele de serviciu, de familie, de societate. Vreau să încerc să vă transpun, pentru o scurtă perioadă de timp, într-o zonă de o largă respirație și cuprindere.

Încep cu o poveste care va fi mai clarificatoare. Imaginați-vă un om aflat de puțin timp într-o celulă și care scrie prietenilor săi despre primele impresii din celula închisorii și afirmă că, deși închis, este încântat de ceea ce a descoperit. Omul a ajuns în închisoare din cauza convingerilor sale, a credinței sale.
Nu are habar cât va sta închis sau dacă, nu cumva, va muri în pușcărie. Pune pe hârtie toate aceste gânduri şi, deși nu s-a crezut niciodată un talent în ale scrierii, reușește să găsească cuvite și expresii potrivite. “Mi-am găsit pacea şi mă simt plin de bucurie. Cred că încep să-l înțeleg mai bine pe Dumnezeu. Cred că am găsit adevărul.”

Își încurajează prietenii și pe cei aflați dincolo de zidurile pușcăriei să coboare în adâncul ființei lor pentru a găsi dragostea lui Dumnezeu, așa cum a făcut și el. Scrisoarea era adresată prietenilor lui din Corint şi Ephesis, iar numele lui era Pavel.

Cu peste 30 de ani în urmă, avusese loc moartea unui om ale cărui învățături i-au arătat calea, deși nu-l cunoscuse personal.
Pavel era comerciant și îndeplinise sarcina de sol în Tarsis. Pe drumul Damascului, avusese o viziune în care se întâlnise cu energia angelică a acelui învățător, energie sacră care l-a copleșit și l-a făcut să cadă cu fața la pământ. Știa pur și simplu că acea viziune răspândea o energie copleșitoare și sacră.
Astăzi, cuvintele sale pot fi citite în Sfânta Scriptură și sunt considerate ca fiind cuvântul lui Dumnezeu.
Multe capitole ale Sfinei Scripturi au ca autori diverse ființe umane dar, prin conținutul lor și prin împrejurările în care au fost transmise, se consideră a fi Cuvântul lui Dumnezeu dictat unor ființe evoluate spiritual. Conținutul acestor dictări este plin de bucurie și înțelepciune și nu poate fi confundat cu cugetarea unui om obișnuit.

Prin acest exemplu am vrut să spun că Dumnezeu trimite învățătura Sa umaității folosindu-se de oameni. Sacralitatea, frumusețea și adevărul Cuvântului lui Dumnezeu sunt imposibil de confundat, indiferent pe ce cale ar ajunge la noi.

Există sisteme peste sisteme care se ascund unele în altele atât de complet încât, la nivelul percepției și înțelegerii umane, totul pare un puzzle din care, cu greu se poate identifica esențialul. Cu toate acestea, adevărurile se regăsesc în deplinătatea lor în toată această încâlceală aparentă.
Nu oricui îi este dat să le înțeleagă. De ce? Pentru că de Dumnezeu și de Duhul Sfânt nu se pot apropia decât de inima și sufletul curat, încărcat de iubire, smerenie și credință.

Totul este astfel creat încât să servească unui anumit scop, unui anumit plan. Ceea ce voi numiți Dumnezeu şi Duhul Sfânt este SURSA de unde a plecat fiecare în aventura vieților fără de sfârșit.

În acea SURSĂ găsești familia ta divină care te-a lăsat să pleci în viață, încărcat cu darul iubirii, bunăvoinţei și cu dorința de a experimenta și cunoaște. Ați plecat de ACASĂ pentru a reveni cândva încărcați de darurile obținute prin experiență, daruri pe care le puneți la picioarele Creatorului.

Deci, Pavel a fost un canal pe care Dumnezeu l-a folosit pentru a ține legătura cu voi. Conținutul acelor scrieri către prietenii săi aflați dincolo de zidurile închisorii, și consemnați ca fiind Corinteni și Efesieni, se bucură și astăzi de încredere și prețuire. Pavel nu a bănuit niciodată ce importanță vor căpăta scrierile sale din închisoare.

Cercul Akashic.
Vreau să vă vorbesc acum despre un sistem complex şi plin de bunăvoinţă, scop și iubire. Eu îl numesc Cercul Akashic, sau Sistemul Akasha.
Uneori, cuvântul Akasha este definit ca fiind biblioteca în care se regăsește esența tuturor lucrurilor care au existat vreodată sau care constituie o potențialitate de înfăptuire. Este un vast depozit în care se poate regăsi orice eveniment care are legătură cu fiecare dintre voi dar și cu Gaia. S-ar putea spune că Akasha este înregistrarea, memorarea și depozitarea esenței tuturor lucrurilor care s-au manifestat sau se manifestă pe planetă și în care se regăsește întreaga istorie a Pământului.

Eu îl mai numesc Peștera Creației care are atributul unui depozit în care este stocată întreaga cunoaștere legată de sistemul vostru planetar. Există ființe al căror nivel evolutiv le permite să aibă acces la Akasha, de unde să preleveze orice rezultat al unei experiențe trecute.
Această vastă bibliotecă se regăsește într-o frumoasă locație având dimensiunea mai mică decât circumferința Pământului. Este un loc suspendat care nu poate fi perceput sau văzut de o ființă umană dar din care unii pot preleva date. Îl puteți considera un loc sacru. Natura sa este cristalină și se află într-o stare cuantică. Akasha-ei îi este caracteristic eternul moment de ACUM.

Există un plan (tărâm). Un tărâm unde se vine și de unde se pleacă. În acel amplasament sosesc suflete care provin din alte locuri din univers pentru a se încarna pe planetă pentru prima dată. Voi nu-l puteți observa căci el nu poate fi plsat în cele trei dimensiuni inferioare. Oricum, tot ceeea ce trebuie să știți la nivelul vostru actual de cunoaștere este că acel tărâm există. (Nota C.M.: Am impresia că se face referire la Nirvana al cărui amplasament eu nu-l identific ca fiind același cu planul Akashic !?)

Fiecare element cristalin reprezintă un suflet și toate fac parte dintr-un gigantic suflet UNIC. Numărul acestor suflete nu poate fi cunoscut.

Un suflet poate avea mai multe vieți.
Suflet vechi, ascultă la ceea ce-ți spun: pe această planetă, ai o identificare energetică cristalină în conexiunea ta cu Gaia.

KRYON





Alegeri repetate în Grecia. Noua fază a crizei europene


Ultima tentativă de a forma un guvern care să onoreze obligaţiile asumate de Grecia faţă de creditorii europeni a eşuat. Astăzi va fi numit un guvern provizoriu care va superviza alegerile parlamentare repetate care vor avea loc în decursul lunii iunie. Pentru eurocraţii de la Bruxelles şi marionetele lor ateniene, bătălia pentru formarea unui guvern „pro european” a fost extrem de dificilă, iar metodele folosite pentru a forţa partidele anti-sistem să-şi trădeze alegătorii au fost dezgustătoare. Şantaj, dosare, presiune mediatică şi îngheţarea conturilor bancare au fost pe lista instrumentelor folosite, însă politicienii anti-sistem nu au cedat. Într-o ţară care de patru decenii a fost condusă de trei familii care au privatizat viaţa politică, mulţi dintre activiştii anti-sistem s-au obişnuit să activeze într-un mediu destul de ostil şi au folosit la maxim şansa oferită de votul de protest al electoratului nemulţumit de establishment-ul actual. În iunie, partidele anti-sistem vor avea o posibilitate reală de a obţine o poziţie dominantă în parlament. Campania electorală nu va fi uşoară, iar probabilitatea unor „numărători măsluite” este mai mare ca niciodată, însă forţele anti-sistem beneficiază de un sprijin electoral suficient pentru a complica orice tentativă de fraudare a alegerilor.
Conform calculelor realizate de analiştii ziarului atenian To Vima care au analizat listele electorale şi rezultatele din câteva circumscripţii electorale aflate în proximitatea centrelor poliţiei, jandarmeriei şi armatei, între 45% şi 59% dintre poliţişti, jandarmi şi militari eleni au votat în favoarea partidului neo-nazist Chrysi Avgi’ (Zorii Aurii)Într-o ţară în care o bună parte din efectivul forţelor de ordine susţine o grupare neo-nazistă se poate întâmpla absolut orice, iar variantele de „reconciliere” între Bruxelles şi Atena par a fi extrem de improbabile.
Alianţa partidelor de extremă stângă SYRIZA este lider în sondaje şi are toate şansele să obţină peste 25% din voturi. Din perspectiva legislaţiei electorale din Grecia, este foarte important care partid obţine cele mai multe voturi, deoarece acest partid obţine un „bonus” de 50 de mandate, ceea ce contează enorm într-un parlament unicameral care are doar 300 de deputaţi. Dacă SYRIZA va obţine acest „bonus” şi se va alia cu celelalte partide de orientare ultra-socialistă sau comunistă, devine foarte probabil scenariul în care guvernul de la Atena va fi format din persoane care doresc renegocierea acordurilor existente între Grecia şi creditorii europeni.
Analiştii şi politicienii europeni declară că programul SYRIZA care presupune renegocierea acordurilor, reducerea drastică a datoriei (faliment parţial) şi totodată menţinerea Greciei în zona euro este irealizabil. De fapt, asistăm la un şantaj ordinar în cadrul căruia politicienii anti-sistem şi electoratul din Grecia sunt puşi în faţa unei dihotomii false în care reducerea datoriilor nu poate fi făcută decât „la pachet” cu renunţarea la euro, iar menţinerea ţării în zona euro nu poate fi făcută decât în condiţiile respectării programelor de austeritate şi plăţii tuturor datoriilor acumulate. În realitate, alegerea monedei naţionale este dreptul suveran al Greciei şi este dificil de imaginat o modalitate în care Uniunea Europeană ar putea forţa „expulzarea” Greciei din zona euro, unica soluţie fiind introducerea unor sancţiuni asemănătoare cu cele introduse împotriva Iranului şi este puţin probabil ca eurocraţii de la Bruxelles să-şi asume riscurile de imagine asociate cu o asemenea abordare. SYRIZA doreşte un faliment controlat în cadrul căruia o parte din datoriile statului elen să fie şterse, iar programele de austeritate să fie renegociate şi, în fond, aceste dorinţe sunt destul de raţionale din perspectiva intereselor naţionale ale Greciei. Problema politicienilor europeni constă în faptul că orice concesie făcută în negocierile cu Grecia va provoca o creştere dramatică a costului de îndatorare pentru toate statele europene, deoarece investitorii vor cere un randament suficient de mare pentru acoperirea riscurilor de neplată, iar orice creştere a costurilor de îndatorare va fi fatală pentru economiile europene. În acelaşi timp, dacă Uniunea Europeană nu cedează în faţa presiunilor noului guvern de la Atena, există riscul ca Grecia să declare faliment naţional necontrolat, iar rezultatul va fi identic, adică o creştere dramatică a costurilor de finanţare a datoriilor publice şi deficitelor bugetare din Portugalia, Spania, Italia şi Franţa.
„Dilema ateniană” nu are soluţii satisfăcătoare pentru Uniunea Europeană, iar pentru Grecia, toate opţiunile existente presupun un anumit grad de reducere a nivelului de trai al cetăţenilor de rând. În teoria economică, această situaţie este denumită „no-win situation”, iar din punct de vedere raţional, comportamentul corect ar fi ca eurocraţii de la Bruxelles şi politicienii atenieni să găsească o soluţie care să minimizeze pierderile pentru ambele părţi, sacrificiile fiind inevitabile. Istoria ne învaţă că această abordare raţională nu va fi pusă în practică, iar ambele părţi vor încerca să-şi minimizeze pierderile, sperând că oponenţii vor ceda în faţa presiunii. Printre consecinţele probabile ale situaţiei create se numără destrămarea zonei euro, şocuri inflaţioniste, reducerea drastică a nivelului de viaţă la nivel european, reduceri semnificative ale capacităţilor statelor europene de a-şi finanţa programele de stimulare a economiei şi programele sociale. Rămâne să vedem ce modalităţi de izolare a economiei naţionale de la şocurile externe ne va propune triumviratul Isărescu – Ponta – Băsescu, deşi nu prea avem speranţe în privinţa priceperii establishment-ului politic din România la materii complicate cum ar fi managementul situaţiilor de criză.

Redacţia Economică

PANICĂ Grecii retrag sume masive din bănci


Preşedintele elen a fost nevoit să ceară, marţi, organizarea de noi alegeri anticipate în Grecia, după ce pertidele nu au ajuns la un acord pentru formarea unui guvern, din cauza opoziţiei unor formaţiuni faţă de măsurile de austeritate adoptate în cadrul pachetelor de ajutor financiar extern.
Sondajele arată că stânga radicală va obţine şi mai multe mandate decât a câştigat la alegerile din 6 mai, situaţie care a redus încrederea în capacitatea Greciei de a rămâne în zona euro, lovind puternic cotaţiile pe bursele europene şi cursul euro.
Grecii retrag bani din bănci aparent din cauza temerilor faţă de o devalorizare rapidă în cazul în care ţara părăseşte zona euro, arată transcriptul negocierilor avute luni de Papoulias cu liderii politici.
Preşedintele a transmis politicienilor informaţia, primită de la şeful băncii centrale, George Provopoulos, că grecii au retras cel puţin 700 de milioane de euro din bănci pe parcursul zilei.
"Mi-a spus că nu există panică, dar există o teamă puternică, care se poate transforma în panică. Retragerile şi ieşirile până la ora 16:00, când am vorbit cu el, se situau la 700 milioane de euro. Provopoulos se aşteaptă la ieşiri totale de circa 800 de milioane de euro", a spus preşedintele.
Grecii retrag constant bani din bănci de mai multe luni, dar până în prezent nu au existat cozi la băncile din Atena.
Retragerile de luni au depăşit însă cu mult ritmul în care grecii au scos bani din bănci de la începutul crizei datoriilor în 2009, notează Wall Street Journal.


În ultimii doi ani, ieşirile s-au situat de obicei la 2-3 miliarde de euro lunar, însă în ianuarie au depăşit 5 miliarde de euro. Potrivit ultimelor date ale băncii centrale, depozitele totale ale companiilor şi populaţiei în Grecia se ridicau la 165,36 miliarde de euro la finele lunii martie. La finele lui 2009, aceste depozite totalizau 245 miliiarde de euro.
Liderii politici din UE şi Banca Centrală Europeană au avertizat că vor opri ajutorul financiar extern, de care Grecia are nevoie disperată, dacă viitorul guvern nu va respecta angajamentele privind austeritatea.

În România sunt prezente mai multe bănci elene, între care EFG Eurobank prin Bancpost, National Bank of Greece prin Banca Românească, iar Alpha Bank şi Piraeus Bank sub brand propriu.
Sursa: De Mediafax 

Sursa: realitatea.net

Locul în care ai vrea să îţi petreci veşnicia. Imaginile care fac din acest loc de pe Terra un colţ de rai


Departe de zarva din oraşe, departe de neliniştile cotidiene şi zumzetul neobosit al zilei, acest loc este ideal pentru cei care vor un moment de relaxare, de escapadă din jungla civilizaţiei.

Prima dată te va "lovi" parfumul. Este loc în care pare că s-au spart zeci de sticle preţioase cu arome orientale şi mistice. Blestemată de furia naturii, Japonia primeşte binecuvântarea unor locuri unice, care atrag mii de turişti în fiecare an. 

Tunelul florilor poate fi găsit în Grădina Kawachi Fuji şi este un loc atât pentru trup, cât şi pentru minte, fiind un popas binevenit pentru cei care sunt obosiţi de alergare.
vezi galeria foto