Calendarul Maya explicat pe îndelete
Alţii argumentează că acest eveniment va aduce o nouă epocă a păcii. Oamenii de ştiinţă de la muzeul Penn au decis să abordeze problema în încercarea de a răspunde la întrebările legate de calendarul profeţilor, mai ales după ce curiozitatea publicului a crescut cu privire la civilizaţia antică, dar şi sfârşitul lumii.

Expoziţia "Maya 2012: Lords of Time", va putea compara predicţiile apocalipsei cu originile lor, presupuse în civilizaţia vechilor mayaşi, anunţă un comunicat al Muzeului Penn, scrie christianpost.com.

Organizatorii muzeului au creat o expoziţie interactivă, cu sculpturi şi replici ale unor monumente importante.
Expoziţia îşi propune să explice  sistemul complex al calendarului Maya, care s-a bazat pe o înţelegere avansată de astronomie şi pe cerul înstelat.
Sistemul lor, numit Long Count, cuprinde miliarde de ani, şi unul din ciclurile sale importante se încheie pe 23 decembrie 2012 (21 decembrie 2012, potrivit unor cercetători).
"Am vrut să spunem povestea adevarată a vechilor Mayaşi, calendarul lor, şi să înţelegem de ce lucrurile se încheie în 2012" a spus Simon Martin, curator asociat al secţiunii americane.

"Maya 2012 oferă vizitatorilor oportunitate rară de a vedea exemple spectaculoase ale artei clasice Maya.

"Maya 2012: Lords of Time" dezvăluie o istorie şi o cultură mai bogată şi mai surprinzătoare decât se ştia.

Penn Museum a fost fondat în 1887 şi aniverseaza 125 de ani în 2012 şi se dedică "studiului şi înţelegerii istoriei umane şi diversităţii."