duminică, 30 decembrie 2012

A fost descoperita femeia hobbit, in Tara Galilor!

Femeia de 58 de ani a renuntat la stilul de viata urban pentru traiul in padure, la fel ca cel al hobbitilor. Aceasta veritabila doamna Bilbo Baggins s-a mutat intr-un loc izolat, pe dealurile din Tara Galilor, unde si-a construit o coliba din pamant si paie, exact dupa modelul celebrelor persoanje ale lui JRR Tolkien.

.
tanti hobbita 216x300 A fost descoperita femeia hobbit, in Tara Galilor!
Emma Orbach se hraneste din ce produce (foto: Daily Mail)
Emma Orbach si-a numit casa, construita in forma rotunda, Tir Ysbrydol (tara spiritului, in galeza). Nu foloseste nici un fel de tehnologie sau instalatie. Creste trei capre, sapte pui si doi cai, iar apa provine dintr-un izvor apropiat. Coliba ei din paie si noroi seamana cu cea a lui Bilbo Baggins, doar ca Emma Orbach este absolventa de Oxford si canta la harpa celtica. Ultimii 13 ani i-a petrecut construindu-si casa. Nu are electricitate, doar focul din soba, si isi cultiva singura alimentele.
Emma este vegetariana si este multimita de viata ei independenta. Isi culege singura fructele pentru compot, se ocupa de animale, isi taie singura lemne de foc. Foarte rar ajunge la magazine si doar pentru ca sa cumpere orez sau ciocolata. Seara o petrece la gura sobei, gatind sau cantand la harpa. Mai impleteste sau face saltele din lana. Seara, pe la 7.30 se pregateste de culcare.
casa hobbit 2 300x190 A fost descoperita femeia hobbit, in Tara Galilor!
(foto: Daily Mail)
“Acesta este felul in care vreau sa traiesc. Acest stil de viata in pace ma face cu adevarat fericita si aceasta este casa mea ideala”, a declarat Emma Orbach pentru Daily Mail. Cand copiii vin sa o viziteze din orasele unde locuiesc stiu ca au interzis la tehnologie. Nu pot aduce laptopurile sau telefoanele cand ajung la casa rotunda, respectand dorinta mamei lor. Emma, fiica unui violonist si a unei bibliotecare, este licentiata in limba chineza si a fost casatorita cu un istoric in arhitectura.

Sursa: www.enational.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu