joi, 13 septembrie 2012

Carnea de pui, DEZVĂLUIRI şocante din industria alimentară

a
Dacă crezi că puiul este o alegere sănătoasă, te înşeli amarnic! Carnea de pui conţine mult mai multe lucruri decât ţi-ai fi putut imagina vreodată. De la inofensiva apă sărată până la cele mai periculoase substanţe chimice. Iată pe ce dai banii în realitate.

Carnea de pui conţine apă sărată
Carnea de pui conţine apă sărată / FOTO: http://www.perfecte.ro
Pieptul de pui este injectat cu apă sărată, zeamă, aromă şi substanţe chimice care îmbunătăţesc textura. De asemenea, acesta conţine şi produse secundare ale deşeurilor de la alte animale care pot reprezenta până la 30% din greutatea totală a cărnii, scrie financiarul.ro.
Scopul să îmbunătăţească artificial calitatea slabă a cărnii. Potrivit Foster Farms, un producător de carne de pui care susţine că nu îşi îngraşă puii, consumatorul mediu cheltuieşte, fără să vrea, aproximativ 1,50 dolari la fiecare pachet de carne pe apă sărată.

Pe lângă un conţinut ridicat de substanţe chimice de sare rafinată, precum glutamat de monosodiu (MSG), arsenic şi diferite alte chimicale, puii îngrăşaţi pot conţine şi fragmente de animale sau din deşeurile acestor animale.


Fenomenul nu este însă nou. Încă din anii ’70, producătorii convenţionali de carne de pui au început să îngraşe carnea cu materiale străine şi cu deşeuri de la animale pentru a face un profit mai mare.


Sursa:  REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu