joi, 1 decembrie 2011

LA MULTI ANI !


LA MULTI ANI ROMANIA
LA MULTI ANI ROMANI
Si nu uitati : nu fiti mandri ca sunteti romani doar azi…ci si maine si peste o saptamana, o luna, un an….
Nu va urati tara din cauza celor de la conducere (tot vina noastra este pentru ca INCA SUNT ACOLO)
Ci iubiti-va tara pentru istoria ei.Stramosii nostri si-au dat viata pentru fiecare bucatica de pamant ….NOI sa nu dam cu piciorul si sa inchidem ochii.


INVENTIA MOTORULUI CU APA !



“Masina va continua sa functioneze atata timp cat nivelul apei in rezervor este mentinut aproape de maxim. Nu necesita construirea unei infrastructuri de reincarcare a bateriilor, procedeu intalnit adesea la automobilele electrice”, a declarat Kiyoshi Hirasawa, CEO Genepax.Stire aparuta in 2008 pe site-ul automarket.ro.O companie Japoneza a inventat o masina electrica care, dupa spusele lor, merge doar cu apa. Genepax este numele consortiului care a dezvaluit la Osaka masina care ar putea revolutiona industria energetica. Oficialii Genepax sustin ca automobilul inovativ poate parcurge timp de o ora o distanta de 80 km cu un singur litru de apa de orice tip – de ploaie, de rau sau de mare.
Odata ce apa este varsata in rezervorul masinii, generatorul o descompune si o utilizeaza pentru crearea energiei electrice. Genepax a construit momentan un singur prototip pentru a-l patenta si spera intr-o colaborare cu unul dintre constructorii auto japonezi pentru a introduce automobilul in productia de serie. Ramane de vazut daca automobilul care functioneaza pe baza de apa va fi disponibil in showroom-uri.
De specificat aici ca exista un filmulet pe internet in care se spune ca în anii ”70, în timpul primei crize a petrolului, un spaniol a inventat motorul care funcţionează pe bază de apă şi câteva minerale. El a demonstrat că invenţia lui nu era o minciună şi a dăruit (fără nicio pretenţie materială) patentul guvernului pentru beneficiul spaniolilor.

LA MULŢI ANI! – ROMÂNIA !



1 Decembrie . Ziua Romaniei , ziua noastra! Bucurati-va de tara in care v-ati nascut , in care traiti .
Hai sa lasam problemele financiare , politice , sau de orice alt fel , macar pentru o zi. Romania este o tara frumoasa , cu oameni frumosi! Fii mandru ca esti roman! Si poate ca aruncand o privire in trecut iti vei da seama ca tara ta este o tara cu un trecut magic , si o istorie bogata! Hai Romania , ca avem cu ce sa ne mandrim!
La multi ani , romani …
La multi ani
ROMANIA !

dumitru farcas – cand d-zeu a creat…

Vezi mai multe video din muzica



Sursa: 2012 – Mit şi Adevăr — sfârşit şi / sau început -? DE LA LUME ADUNATE !!! PAX Et LUX !

POVESTEA UNUI EROU ROMÂN PREA PUŢIN CUNOSCUT: TRAIAN POPOVICI / MARIUS COMPER


Cel de-al Doilea Război Mondial va rămâne întotdeauna în cărţile de istorie drept unul dintre cele mai negre evenimente din istoria omenirii, iar Holocaustul – programul de eliminare sistematică a evreilor, ce a dus la moartea a peste 6 milioane de persoane – unul dintre cele mai cumplite acte de genocid.
În timpul acestor evenimente tragice, în istoria Europei s-au remarcat mai mulţi eroi care nu şi-au pierdut reperele morale şi care au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a salva vieţile celor din jur. Unul dintre aceste personaje faimoase, care şi-a riscat viaţa într-un act de curaj ce a dus la salvarea a peste 1100 de vieţi, este Oskar Schindler. Povestea lui a devenit cunoscută graţie cărţii “Schindler’s Ark”, ecranizată în 1993 de Steven Spielberg sub numele “Lista lui Schindler”, film ce a câştigat 7 premii Oscar.
Un erou mai puţin cunoscut, dar la fel de curajos ca germanul Oskar Schindler, a fost Traian Popovici, primarul român al oraşului Cernăuţi, care prin acţiunile sale a dus la salvarea de la moarte a aproape 20.000 de evrei bucovineni.
Cine a fost Traian Popovici?
Traian Popovici s-a născut pe 17 octombrie 1892 în satul Ruşii Mănăstioarei, aflat atunci în Ducatul Bucovinei, Austro-Ungaria, astăzi localitate în comuna Udeşti, judeţul Suceava. Era fiul preotului Ioan Popovici şi strănepot al celebrului preot Andrei din Udeştii Sucevei, cel care, în anul 1777, a refuzat să depună jurământul faţă de noua stăpânire austriacă.
Popovici a urmat gimnaziul la Suceava, iar apoi s-a înscris la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii din Cernăuţi. Când a început primul război mondial, a trecut în România şi s-a înrolat în Armata română, luptând până la sfârşitul războiului. A absolvit facultatea abia la sfârşitul primului război mondial, în 1919, devenind apoi doctor în drept.
În perioada interbelică a lucrat ca avocat în Cernăuţi, oraş care devenise parte a României în 1918, după destrămarea Austro-Ungariei. În iunie 1940, când Armata Roşie a cucerit Bucovina de Nord, şi oraşul Cernăuţi a devenit parte a Republicii Socialiste Sovietice Ucrainene, dr. Popovici s-a refugiat la Bucureşti, unde a continuat să profeseze ca avocat.
În urma încheierii alianţei cu Germania nazistă, România a recucerit Cernăuţiul în iulie 1941, în timpul atacului asupra Uniunii Sovietice. Alături de armata română şi de cea germană, în Cernăuţi a pătruns şi gruparea paramilitară Einsatzkommando 10b, al cărui rol era de a ucide evreii şi de a instiga populaţia română împotriva acestora.
La începutul războiului, în Cernăuţi locuiau 42.932 de evrei, aceştia reprezentând 37,9% din totalul populaţiei. Mulţi evrei care locuiau în împrejurimile oraşului s-au mutat în Cernăuţi, sperând că impresionanta comunitate evreiască din oraş le va oferi protecţie.
După eliberarea Basarabiei şi a nordului Bucovinei, provinciile recuperate nu au fost imediat alipite statului român, ci au funcţionat ca regiuni conexe, conduse de câte un guvernator.
La începutul lunii iulie 1941, avocatul Traian Popovici este trimis în Bucovina ca “prim-ajutor de primar” (funcţie echivalentă cu cea de viceprimar) al municipiului Cernăuţi.
La 29 iulie 1941, împuternicitul generalului Antonescu pentru administrarea Bucovinei, colonelul Alexandru Rioşanu, solicită conducătorului statului acordul pentru emiterea unei ordonanţe care să impună evreilor din Bucovina eliberată purtarea unui semn distinctiv. Aceasta a intrat în vigoare în ziua următoare.
La data de 1 august 1941, acelaşi guvernator militar al Bucovinei îl numeşte pe dr. Traian Popovici în funcţia de primar al municipiului Cernăuţi.
La scurt timp după numire, dr. Popovici poartă un dialog cu guvernatorul despre “problemele evreieşti”. Popovici relatează întâlnirea în cartea “Spovedania unei conştiinţe”, scrisă imediat după război:
Câteva zile după instalarea mea ca primar, am avut ocazia să vorbesc într-o audienţa de lucru cu guvernatorul Rioşanu, asupra problemelor evreieşti. Decedatul guvernator îmi cerea să procedez la delimitarea unui cartier de oraş căruia voia să-i dea destinaţie de gheto. I-am expus punctul meu de vedere net şi i-am arătat enormitatea acestei măsuri medievale, raportată la gradul de cultură a evreimii cernăuţene, i-am arătat că din punct de vedere tehnic nu pot admite aspectul degradant al închiderii unei părţi din oraş în baricade de sârmă ghimpată şi în îngrădituri de scândură. Cernăuţii cu aliura lui de oraş occidental refuzând sub aspect edilitar o astfel de pângărire a esteticului său.
Rioşanu mi-a declarat verbal: “recunosc, ai în totul dreptate, dar ce vrei să fac, când sunt mereu împins de preşedinţie şi zilnic asaltat la telefon dacă am ghetoul”. Larg cum era el în vederile sale europene, mi-a dat dreptate şi pentru ca să adormim vigilenţa preşedinţiei şi să liniştim impetuozitatea romanizatorilor, cărora le puţea oraşul a jidan, am găsit expedientul studierii ghetoului.
Pe 30 august, Alexandru Rioşanu a murit în urma unei operaţii nereuşite, fiind înlocuit de generalul Corneliu Calotescu.
Pe 10 octombrie, populaţia a fost înştiinţată că s-a hotărât evacuarea populaţiei evreieşti din Bucovina. Pentru a fi evacuată, era necesar să fie mai întâi strânsă într-un ghetou.
În aceeaşi zi, Guvernatorul Calotescu a emis ordinele pentru înfiinţarea ghetoului Cernăuţi, pentru confiscarea averilor şi pentru deportarea evreilor peste Nistru, în ciuda opoziţiei ferme a primarului Traian Popovici. Acesta relatează în cartea sa dialogul purtat cu guvernatorul Calotescu la aflarea veştii că se hotărâse deportarea în masă a evreilor din Cernăuţi:
Am rămas înmărmurit. Am putut doar să îngân Guvernatorului atât: “aici aţi ajuns, domnule guvernator?”, la care dânsul îmi răspunde: “ce să fac? E ordinul Mareşalului şi aici sunt şi delegaţii marelui Stat Major”.
[...]
N-am cruţat nici un argument, pentru a-i dovedi enormitatea pasului ce e pe cale a-l comite. Am vorbit de umanitate, de omenie, de blândeţea tradiţională a românului, de barbarie, de cruzime, de crimă, de ruşine. Am evocat toate virtuţile strămoşeşti, am înfierat sadismul rasial. Am evocat ruşinea Spaniei care nu poate şterge din istoria ei prigoana împotriva evreilor de la 1492, sub Torquemada. Textual i-am spus: “Domnule guvernator, revoluţia franceză care a dat omenirii dreptatea şi libertatea a costat numai 11.800 victime, pe când d-ta trimiţi la moarte în pragul iernii peste 50.000 suflete“.
Pledoaria primarului a fost în zadar. Decizia fusese luată la cel mai înalt nivel. Operaţiunea strângerii evreilor în ghetou a avut loc în zorii zilei de 11 octombrie, iar pentru ca statul să nu fie păgubit, toate averile acestora erau trecute în proprietatea statului.
Condiţiile de viaţă din ghetou urmau să fie foarte aspre: se interzicea părăsirea ghetoului după ora 18:00, iar spaţiile de cazare din ghetou nu puteau adăposti mai mult de 10.000 de persoane, dar cu toate acestea urmau să primească 50.000 de evrei.
La scurt timp după ce evreii au fost mutaţi în ghetou, acesta a fost împrejmuit cu sârmă ghimpată şi prevăzut cu porţi de lemn, păzite de soldaţi. Nimeni nu mai avea acces în interior fără permisiunea guvernatorului, cu excepţia creştinilor care locuiau în cartier, calitate care trebuia dovedită cu o legitimaţie.
Lupta lui Popovici pentru salvarea evreilor
Traian Popovici a făcut tot ce a putut pentru a salva cât mai mulţi evrei de la deportarea în Transnistria, adică de la moarte sigură.
În ziua de 12 octombrie a avut loc o conferinţă cu toate autorităţile, în cadrul căreia primarul Popovici a pledat pentru salvarea unui număr mare de evrei, afirmând că este nevoie de ei ca specialişti fără de care oraşul nu putea funcţiona. El relatează în cartea sa:
Am cerut graţie pentru cei dăruiţi bisericii prin botez, arătând că furăm temeiurile ei, misionarismul fiind cheia de boltă a creştinismului. Am cerut cruţarea pentru cei juruiţi culturii profunde şi artelor frumoase. Am cerut recompensă pentru cei care au binemeritat recunoştinţa de la neam, pensionari, ofiţeri, invalizi. Am cerut păstrarea maeştrilor în toate ramurile de industrie. Am cerut, în slujba umanităţii, exceptarea medicilor. Am cerut, pentru opera de reconstrucţie, ingineri şi arhitecţi. Am cerut, pentru cinstirea intelectului şi civilizaţiei, magistraţii şi avocaţii.
Protestul său nu a rămas fără consecinţe. Popovici relata în cartea sa că atunci “când am părăsit şedinţa, fusesem tacit ostracizat şi de oficialitate ca «jidovit»”.
Cu toate acestea, efortul său nu a fost în van. Aşadar, pe 15 octombrie, guvernatorul a primit vestea că pledoaria primarului l-a convins pe Mareşalul Antonescu. Popovici relatează în cartea sa:
Strădania mea a fost însă încununată de succes, pentru că în după-amiaza zilei de miercuri 15 octombrie, mareşalul Antonescu, în convorbirea telefonică cu guvernatorul, a consimţit la o retuşare a deportării masive, ordonând exceptarea de la evacuare a unui lot de până la 20.000 suflete, în care număr să intre categoriile asupra cărora atrăsesem atenţia în conferinţa administrativă de duminică şi asupra cărora avizasem prin intermediul unor factori de absolută greutate. Aşa s-a ajuns la oprirea în Cernăuţi, a unui număr de cca. 20.000 evrei. Că această oprire nu era pe placul străzii şi improvizaţilor romanizatori, nu importă.
Până pe 14 octombrie 1941, când s-a încetat deportarea evreilor, peste 30.000 de evrei fuseseră evacuaţi din Cernăuţi. Rămăseseră în oraş 15.600 de evrei, desemnaţi ca “esenţiali pentru funcţionarea oraşului” ca urmare a unei decizii a guvernatorului Corneliu Calotescu, cărora se adăugau încă 4.000 care beneficiau de autorizaţii temporare emise de Dr. Traian Popovici.
Curajul lui Popovici nu a rămas fără consecinţe. La începutul anului 1942, la Bucureşti s-a format o comisie de anchetă care investiga modul de realizare a selecţionării specialiştilor evrei, în urma mai multor denunţuri ale informatorilor.
Găsit vinovat pentru eliberarea numeroaselor certificate care le-au permis evreilor să evite deportarea, Traian Popovici a fost înlocuit în iunie 1942 din funcţia de primar. Locul său a fost luat de Dimitrie Galeş, iar deportările în Transnistria au fost reluate, alte cinci mii de evrei pierind în Transnistria.
În cartea-mărturie scrisă după război, dr. Traian Popovici a explicat ce l-a condus spre actul de eroism ce a salvat viaţa atâtor oameni:
În ce mă priveşte, dacă m-am învrednicit de această tărie de a nu ceda curentului, de a mă împotrivi lui, de a fi stăpân pe voinţa mea, de a înfrunta pe cei mari, de a fi cu un cuvânt om, nu e meritul meu. E meritul tuturor generaţiilor de popi din care mă trag şi cari m-au învăţat ce e iubirea de oameni, e meritul tuturor profesorilor de la liceul din Suceava, cari m-au crescut în lumina frumoaselor virtuţi ale clasicisimului şi mi-au plămădit sufletul la căldura umanităţii, care neobosită cizelează pe om şi-l diferenţiază de brută.
După ce a fost îndepărtat din funcţie de primar, Popovici a mai trăit doar 4 ani, decesul său fiind înregistrat la 4 iunie 1946. Este înmormântat în curtea bisericii satului Colacu din Fundu Moldovei.
Povestea lui Traian Popovici dăinuieşte peste ani
Gestul dr. Traian Popovici nu a rămas nerecunoscut. La 23 de ani după moartea sa, în 1969, institutul Yad Vashem a organizat o ceremonie în memoria lui, în care l-a omagiat ca “Drept între Popoare”. Traian Popovici este primul român căruia i-a fost acordat acest titlu ce desemnează eroii ne-evrei care au ajutat şi salvat evreii aflaţi în primejdie în timpul Holocaustului.
Şi autorităţile bucureştene au cinstit memoria lui Popovici, la aproape 35 de ani de la recunoaşterea sa de către Yad Vashem ca “Drept între Popoare”. În urma unei solicitări a Ministerului Culturii şi Cultelor, Primăria Sectorului 3 al Capitalei şi-a dat acordul pentru schimbarea numelui străzii Unităţii în strada “Dr. Traian Popovici”. Este primul “Drept între Popoare” onorat astfel de statul român.
Bucureştiul nu este singurul loc în care sunt preţuite faptele eroice ale lui Traian Popovici. Comunitatea evreilor din Cernăuţi a plătit o placă memorială spre cinstirea lui. Pe 21 aprilie 2009, cu permisiunea autorităţilor locale, placa a fost amplasată pe casa din Cernăuţi în care a locuit Traian Popovici. Pe placă este înscris, în limbile română, engleză şi ucraineană, următorul mesaj:
Aici a locuit Traian Popovici (1892 – 1946). În 1941, ca primar al oraşului Cernăuţi, a salvat de la deportare în Transnistria şi probabil de la moarte 19 600 evrei. Cu recunoştinţă veşnică şi amintire eternă,
Evreii Cernăuţeni

WIKILEAKS A PUBLICAT ASTAZI DOSARELE SPIONAJULUI TEHNOLOGIC ! JULIAN ASSANGE:”AVEŢI UN IPHONE, UN BLACKBERRY, FOLOSIŢI GMAIL?”. “EI BINE, AŢI FOST TRAŞI PE SFOARĂ!”



WikiLeaks a anunţat astăzi că şi-a reluat activitatea suspendată în octombrie, din cauza lipsei de fonduri,cu publicarea unor documente care arată cum guvernele îşi spionează propriii cetăţeni, graţie unor tehnologii furnizate de industriile specializate în supraveghere,  potrivitMediafax.
În cadrul unei conferinţe de presă, fondatorul site-ului, Julian Assange, a lansat publicarea a sute de documente provenind de la 160 de companii din 25 de ţări, specializate în supravegherea şi interceptarea telecomunicaţiilor.
Acestea arată cum aceste sisteme permit guvernelor să supravegheze persoanele prin telefoanele mobile, conturile de e-mail şi urmele lăsate pe Internet.
“Publicăm astăzi peste 287 de dosare care arată realitatea unei industrii de supraveghere la scară mare – o industrie care vinde echipamente atât democraţiilor, cât şi dictaturilor pentru a spiona populaţii întregi”, a declarat fondatorul WikiLeaks la Londra.
În paralel, site-ul Owni.fr a dezvăluit în parteneriat cu WikiLeaks aproximativ 1.100 de documente provenind de la companii, între care o firmă franceză, Amesys, care a făcutafaceri cu regimul fostului lider libian Muammar Gaddafi.
E-mailurile a şapte opozanţi libieni în exil, care locuiesc în Marea Britanie sau Statele Unite, au fost spionate în aceste ţări prin sistemul de interceptare şi supraveghere vândut Libiei de Amesys, potrivit acestui site.
Documentele publicate joi de WikiLeaks includ manuale de supraveghere vândute în trecut regimurilor autoritare din lumea arabă cum ar fi Siria, Libia, Tunisia şi Egipt.
Potrivit lui Julian Assange, industria de supraveghere şi interceptare a comunicaţiilor a trecut de la un cerc restrâns de clienţi din domeniul serviciilor de informaţii, cum ar fi agenţiile de informaţii americane sau britanice, la o reţea mondială.
Experţii care au lucrat cu WikiLeaks în vederea publicării documentelor, au cerut o reglementare a acestor tehnologii. “Guvernele occidentale nu pot rămâne inactive când acest tip de tehnologie este vândut”, a subliniat Eric King, de la organizaţia neguvernamentală Privacy International.
Julian Assange se află în prezent în arest la domiciliu în Marea Britanie, în aşteptarea apelului formulat împotriva deciziei de extrădare în Suedia, unde trebuie să răspundă acuzaţiei de agresiune sexuală. Tribunalul va decide la 5 decembrie dacă va primi apelul.

CUM VEDE ZIUA NATIONALA A ROMANIEI UN ROMAN OBISNUIT


Acest articol apartine www.digerate.blogspot.com
Astazi e o zi importanta pentru romani. Este Ziua Nationala a Romaniei. Asa ca voi incepe enumerarea stirilor din strainatate- pentru o mai rapida trecere in revista- si voi incheia cu vestile tarii mele.
Grecii fac greva. Nu stiu daca ati observat, dar in ultimul an ei au tot fost in greva, asta cand nu se bateau cu scutierii. Nu au rezolvat nimic, daca nu punem la socoteala caderea guvernului. In Franta presedintele in functie e acuzat ca a folosit fonduri publice in scopuri de propaganda electorala, dat fiind faptul ca la anul au si ei alegeri. Autoritatile franceze au fost sesizate de opozitie in acest sens. In Rusia au loc alegeri legislative duminica. Motiv ca fortele de ordine sa fie in alerta alaturi de simpatizantii diferitelor partide politice. 15.000 de militanti pro-putere au anuntat ca vor fi in strada cu scopul declarat de a neutraliza orice forma de provocare. Sosita de la niste agenti provocatori. Nu se stie ai cui si de ce. Principala batalie este pentru putere- mai exact pentru pastrarea ei. Ca ne place sau nu modul in care se vor desfasura aceste alegeri si scandalurile ulterioare vor constitui un precedent pentru Romania. In lume, facilitat si de criza economica, e momentul liderilor supremi. Care vin la putere si refuza sa mai plece. Vom vedea. Dar e important pentru noi toti sa ne uitam spre Rusia. Ieri americanii din fortele de ordine au evacuat americanii “ocupanti”. Din Los Angeles, din Philadelphia, la cateva zile distanta de la spargerea nucleului new-yorkez. S-a lasat cu mai mult de 200 de arestari. Cam atat cu libertatea. Suntem liberi pana cand nu deranjam prea tare. Apoi intervin autoritatile.
In Romania lucrurile sunt complicate.
In Botosani cativa etnici s-au adunat in fata primariei, revoltati ca de 2 zile nu primesc caldura. Da, deoarece daca esti minoritar trebuie doar sa primesti. Nu sa si platesti pentru ceea ce primesti, asa cum face majoritatea. Acesti oameni stau in locuinte sociale, au tamplarie PVC montata pe cheltuiala publica, dar nu-si platesc apa si caldura. Si cand li se taie… ies sa protesteze. Cat despre majoritari-aia care fac foamea si frigul numai ca sa isi poata plati cheltuielile… rezulta ca-s fraieri. Nu au plamani suficient de puternici pentru a putea protesta. Deci, minoritarii urla ca nu primesc, in timp ce majoritarii fac baie in aceeasi apa: mai intai copilul, apoi mama si la urma bunica. Dreptate romaneasca!
15 mineri de la Compania Nationala a Huilei au intrat in greva foamei. Nu pentru ca vor fi disponibilizati, deoarece asta li s-a intamplat deja. Ci pentru ca li s-a promis, la momentul concedierii, ca vor primi 3 transe de plati compensatorii. Din care au primit doar prima transa. Directorul companiei spune ca executivul nu a alocat banii pentru aceste persoane. Se asteapta ca numarul grevistilor sa creasca.
TVR va concedia 10% dintre angajati. Ca urmare a lipsei banilor (nu va face impresia ca TVR e un sac fara fund? In care doar intra bani si nu ies nici macar programe de calitate?) angajatii vor fi evaluati. Apoi concediati. Tare mi-e teama ca disponibilizarile se vor face romaneste: cei buni vor pleca, cei incompetenti vor promova. E boala nationala.
Curtea Constitutionala se va pronunta pe 14 decembrie cu privire la legea maidanezilor: daca e sau nu conform principiilor internationale sa omori animalele strazii doar pentru faptul ca respira. Din pacate nu ma astept la umanitate. La dreptate. La putina limpezime mentala care sa permita Romaniei sa vada ca maidanezii nu sunt inamicul public numarul 1. O sa vedem, dar nu am sperante.
Tot ca urmare a “modernei” si “justei” legi a animalelor strazii s-au ridicat si nemtii. In Hamburg au protestat in fata consulatului onorific al Romaniei. Nu aveam suficiente motive sa ne fie rusine. Sa fim aratati cu degetul drept o tara inghetata in trecut. Cu vrajitoare, Dracula si vraci. Eventual si cu pesteri, pentru ca romanii nu-si permit sa-si incalzeasca/intretina locuintele. Aveam nevoie de inca un motiv sa fim urati de planeta. Ei bine, il avem. Ne-am mai facut inca o data de ras, chiar daca nu toti suntem criminali si doritori de varsare de sange nevinovat.
Romania suspenda temporar furnizarea informatiilor oferite Rusiei prin Tratatul privind Fortele Conventionale in Europa. Masura vine ca replica la sistarea acestui tratat de catre Rusia, inca de acum 4 ani, si ca urmare a deciziei Americii de a proceda in acest fel. Noi, ca partener UE, NATO si alte alea, suntem obligati sa facem ceea ce fac si partenerii nostri. Cu toate acestea nu ma pot dezbara de impresia ca jucam pe o scena mult prea mare pentru Romania, pe post de salata. Care, indiferent de catre care parte, ar putea ajunge strivita pentru simplul fapt ca era la mijloc si nici uneia dintre felii nu-i pasa de neimportanta salata.
Ca tot vorbeam de SUA : Externele noastre si ambasada lor au decis sa promoveze vizele pentru America in metrou. Pe manerele din trenuri. In caz ca te saturi de saracie, foame si umilinte in timp ce mergi cu metroul… iti pot cadea ochii pe inscrisuri. Si poti decide sa aplici pentru o viza. Pe care nu e sigur ca o vei obtine. Dar vei avea macar la ce visa in fiecare dimineata pe drumul spre job. Care ai job… Campania publicitara este menita sa creasca informarea populatiei cu privire la conditiile de acordare a vizelor, dat fiind faptul ca rata mare de refuzuri este unul dintre motivele pentru care inca avem nevoie de vize ca sa mergem in State. Cel putin declarativ asta ni se spune.
Guvernul nostru tocmai a ordonat: companiile de stat cu peste 1.000 de salariati vor avea manageri privati. Daca pana acum erau pe minus ma astept sa fie tot pe minus, si de acum incolo, dar mult mai mult. Pentru ca nu am vazut in Romania companie de stat care sa mearga bine, indiferent de cine e ea condusa. Politicul se baga in toate si tot el falimenteaza Romania.
Romania a fost un stat agricol. Pana a venit comunismul care ne-a dorit un varf de lance al industrializarii, tehnologizarii si urbanismului. Cum avansul stiintific inregistrat in comunism nu a fost bun Romaniei I s-a menit sa se intoarca la prima ei dragoste: agricultura. Care mai nou, desi taranii nu simt asta, e cotata cu succese ireale. Cum ar fi cele spuse articolului de aici, conform carora Ministerul Agriculturii raporteaza premierului incasari de bani europeni de 10 ori mai mari decat ar fi de fapt. Vorba ziaristului: ce ne facem daca si alte ministere au confundat timpul istoric prezent cu comunismul si au raportat mai mult decat au facut de fapt? Ce sa ne facem? Nimic. Ca de obicei ei fac statistici, noi incercam sa supravietuim cumva. Nimic inedit pentru Romania oricarui timp.
In urma faptului ca Romania are si ea niste avantaje de la Dumnezeu s-au putut instala eoliene. Care vor putea produce energie de 2 ori mai multa decat poate reteaua transporta. Singurul debuseu pentru criza de supraproductie de electricitate ar putea fi piata interna. Care piata interna, spun specialistii, e si asa “suprasaturata”. Frati romani, sunt eu nebuna? Dar daca avem asa de multa electricitate disponibila de ce cresc preturile? De ce nu inlocuim energia poluanta cu o parte din aceasta energie verde? Care supraproductie? Care suprasaturare? Noi de ce nu simtim in buzunar abundenta? Sau e momentul sa mai apara cativa “baieti destepti” care sa ne faca un serviciu si sa ne scape de surplusul de electricitate, contra cost? In sensul ca va trebui sa-i platim ca sa accepte resursele noastre…
La frontiera dintre Mexic si SUA a fost decoperit un tunel subteran de 600 de metri facut si folosit de traficantii de droguri. Au reusit sa-l faca subteran, cu ascensor, iluminat si vagonete pentru transport. Daca asta s-a putut face pe sest, dat fiind caracterul ilegal al marfurilor transportate prin el… cum sa nu ma mir ca Romania nu e in stare sa faca cateva sute de kilometri de autostrada???

Astazi este Ziua Nationala a Romaniei. In timp ce unii clameaza, de-a dreptul idiot, un patriotism de fatada, altii se intreaba si ne intreaba de ce sa fim mandri ca suntem romani. Din pacate fac parte din a 2-a categorie. Nu ma umplu de fericire pentru ca sunt saraca, umilita intern si international, sau pentru ca nu beneficiez de asistenta medicala. Pentru ca nu-mi permit mancarea, taxele. Viata in Romania este prea scumpa pentru mine. Detest momentul istoric in care am ajuns, decaderea morala si nationala a tarii mele, si nu-mi dau seama ce ma mai tine in Romania. Ma simt pur si simplu condamnata sa fiu romanca. Si, in timp ce imi intorc scarbita privirea de la politicienii si mass-media care fac parada de patriotism, o zi pe an, dau o cautare pe Google.Si cand observ ca si-au schimbat logo-ul pentru a celebra Romania, nu ma pot abtine sa scap o lacrima:
La multi ani tara mea! Nu stiu de ce, dar te iubesc. Cu toate tarele si problemele tale.
LA MULTI ANI ROMANIA!

Daca v-a placut acest articol nu uitati sa-l distribuiti mai departe. Multumesc.
Sursa: Digerate

Care este cel mai valoros român din toate timpurile, dar cel mai puternic brand românesc?


1 Decembrie, Ziua Națională a României, reprezintă un motiv de bucurie pentru românii de pretutindeni. Citeşte mai jos care este considerat cel mai valoros român din toate timpurile şi cel mai puternic brand românesc.
Cel mai valoros român din toate timpurile este nimeni altul decât Ştefan cel Mare. Acesta a fost votat în cadrul unei emisiuni de acum cinci ani a Televiziunii Române.  Inspirându-se din versiunea britanică a emisiunii 100 Greatest Britons, TVR a întocmit topul 100 al celor mai mari români, pe baza votului exprimat de telespectatorii români care au dorit să-și exprime preferințele prin internet, sms sau telefon.
Din lipsa unor criterii coerente de clasificare și prin faptul că alegerea s-a bizuit exclusiv pe bunul plac al telespectatorilor care au participat la vot, s-a ajuns la o listă problematică, disputabilă, care a demarat sute de reacții și luări de poziție.

Cei mai valoroşi români din toate timpurile:

1. Ştefan cel Mare

2. Carol I 
3. Mihai Eminescu 
4. Mihai Viteazu
5. Richard Wurmbrand
6. Ion Antonescu
7. Mircea Eliade 
8. Alexandru I. Cuza
 9. Constantin Brâncuşi 
10. Nadia Comăneci

Borsec, cel mai puternic brand românesc 

Brandul Borsec este considerat cel mai puternic brand românesc. După ce a fost cel mai puternic brand românesc la a doua ediţie a evenimentului "Top 50 cele mai puternice branduri româneşti, "Regina apelor minerale" a reuşit să cucerească şi topul Superbrands.

Borsec s-a plasat pe primul loc în cadrul Programului Consumer Superbrands 2011-2012

Realizatorii topului au pornit inițial de la aproape 2.000 de branduri, care au trecut apoi prin etape successive de selectie. Primele etape de analiză a brandurilor au fost efectuate de experții în comunicare, management și marketing, iar ultima etapă, în urma căreia s-a cristalizat topul, a fost efectuată după consultarea a peste 1.500 de consumatori români din toată țara. 

Criteriile luate în considerare în definirea unui superbrand și implicit, la notarea brandurilor de către experți și consumatori au fost: calitate, încredere și diferentiere pe piață. 

Organizația Superbrands a intrat în România în anul 2005, prin agenția de comunicare strategică și relații publice BDR Associates. Organizația derulează programe în peste 100 de țări din întreaga lume. Cercetarea din România este derulată în parteneriat cu compania Nielsen. 

Cei mai populari români pe YouTube

Atunci când vine vorba despre cei mai cunoscuţi români pe YouTube, cel mai mare site de partajare video din lume, artişti Edward Maya, Alexandra Stan, Inna şi Akcent sunt pe primele locuri. Aceştia au reuşit să adune peste 20 de milioane de vizualizări pe Youtube pentru una dintre piesele lor.

În prezent, cea mai vizionată melodie pe Youtube care a fost produsă de un român este "Stereo love" a lui Edward Maya. Melodia ce a apărut în anul 2009 a strâns pe Youtube peste 154 de milioane de vizualizări.


Sursa: Capital