miercuri, 12 octombrie 2011

Secretul crucii de la Hendaye


Asistam in aceasta perioada la evenimente geo-climatice fara precedent in istoria recenta a Pamantului. Oamenii de stiinta fac previziuni sumbre pentru perioada imediat urmatoare. Cineastii se inspira si realizeaza productii in care imbina realul cu imaginarul. Ziarele si revistele publica materiale in care prezinta franturi din descoperirile oamenilor de stiinta care studiaza fenomenele naturale. Publicul, in mare parte slab informat, nu mai stie ce sa creada…
Materialul care urmeaza urmareste sa faca lumina in aceasta chestiune, sa mearga la esenta problemei, la cauzele care determina aceste fenomene.
“Aceeasi samani i-au spus lui Villoldo ca lumea va ajunge intr-adevar la un sfarsit… ca planeta se va transforma in anii care urmeaza intr-un mod care depaseste capacitatea noastra de intelegere actuala. Perioada anilor 2002 – 2012 ei o denumeau Pachacuti, insemnand timpul cand totul se intoarce invers, cand realitattea este restructurata.” Jay Weidner si Vincent Bridges in cartea “Misterele marii cruci de la Hendaye”
Cu cativa ani in urma au inceput sa apara comentarii si teorii pe marginea celor doua “curente” convergente: calendarul Maya si traditia tibetana Kalachakra. Totusi, nimeni nu putea raspunde la o intrebare simpla si legitima: Pe masura ce ne apropiem de anul 2012 si intram in era Varsatorului, transformarea constiintei colective a umanitatii se va face fara cataclisme sau va fi nevoie de o mare purificare si “triere”, asa cum traditia indienilor Hopi (si multe altele) consemneaza? Sau in ambele moduri?
Cartea numita “Misterele marii cruci de la Hendaye” raspunde acestei intrebari. Astazi suntem la marginea Timpului, cu toate consecintele de rigoare. Si intr-adevar intreaga realitate se va intoarce “pe dos”. Acelasi lucru s-a intamplat in Atlantida cu mii de ani in urma, cand, ca si acum, domneau lacomia, materialismul, setea de putere si tehnologia, in detrimentul spiritualitatii.
Marea cruce de la Hendaye din sudul Frantei este un monument ce reprezinta Sfarsitul Timpului. Contine intr-o forma codificata informatii despre marele An Cosmic si ciclurile de purificare si “triere” care vin odata cu acesta.
Dar mai important decat aceasta, mesajul acestei cruci descrie procesul de purificare. Emisfera nordica a planetei va trece “prin foc” datorita unui eveniment ce apare in centrul galaxiei noastre. Autorii se bazeaza nu pe profetie, ci pe cercetari stiintifice in legatura cu anumite alinieri planetare si galactice care au determinat perioadele de purificare din trecut. Un astfel de proces a inceput deja si pentru noi.
Extraordinarul mesaj daltuit in misterioasa cruce de la Hendaye isi are originile in scolile stravechi ale Gnosticismului, Alchimiei, Sufismului, Kabbalei si Crestinismului mistic. Se pare ca acest mesaj a fost scris pe aceasta cruce de catre un supravietuitor al teribilelor zile ale Atlantidei.
Ideea centrala a cartii este ca aceasta cruce reprezinta un punct de referinta pentru purificarea planetara actuala.
Jay Weidner afirma ca “initiatii scolilor stravechi priveau timpul si experienta umana intr-o dimensiune bazata pe cicluri.” Stravechi texte indiene descriu (cu multe mii de ani inaintea Bibliei) cum Marele Ciclu de 25.920 de ani a fost impartit in 4 ere. “In acelasi fel cum anotimpurile decurg unul din altul, cum
Luna trece prin perioadele de nastere, crestere, maturitate si moarte, umanitatea, ca intreg, trece prin cele 4 faze ale acestui Mare Ciclu. Acesta este compus din era de aur (Satya), era de argint (Treta), era de bronz (Dvapara) si era de fier (Kali).”
Astazi ne aflam nu numai la sfarsitul erei de fier, dar si la sfarsitul ciclului de 25.920 de ani. Conform scrierilor stravechi, era de fier este perioada in care magia neagra devine religie, iar oamenii gasesc placerea in a-si controla si domina semenii si chiar planeta. Pamantul, aerul si apa sunt poluate. Razboaie, foamete si epidemii inconjoara rasa umana. Timpul insusi se grabeste acum spre sfarsitul care va permite unui nou ciclu sa reinceapa.”
Este de ajuns sa privesti atent in jurul tau si vei vedea ca toate aceste simptome sunt prezente. Autorii cartii afirma ca mesajul crucii de la Hendaye confirma recentele descoperiri stiintifice din astronomie care arata ca centrul galaxiei este responsabil de periodice pulsatii energetice ce influenteaza sistemul nostru solar. Secrete stravechi ne spun ca centrul galactic este sursa Constiintei Creatoare care ghideaza evolutia umanitatii si a intregii galaxii si determina calitatea vietii si a constiintei de pe Pamant.
Desi aduce mai mult a filozofie, nu este deloc asa. Autorii arata ca descoperirile fizicianului Paul LaViolette sunt esentiale. El le-a publicat in cartea sa “Pamantul incendiat” in care demonstreaza ca aproximativ la fiecare 13.000 de ani Pamantul primeste un val de energie dinspre centru galactic care duce la catastrofe. Ultima data s-a intamplat la sfarsitul erei glaciare.
Mai mult, LaViolette a examinat probe din gheata Groelandei si a descoperit straturi de Iridium, element provenit din centrul galaxiei. Toate aceste “ploi” galactice au perioade de 13.000 de ani. Suspectati vreo legatura cu precesia echinoctiilor?
Catre sfarsitul cartii, autorii amintesc de discutiile pe care le-a avut Alberto Villoldo cu unii dintre samanii din Peru. “El vorbeste de o posibila evolutie a speciei Homo Sapiens spre Homo Luminous”. In aceasta directie sunt importante recentele cercetari despre genomul uman si despre posibilele re-organizari ale genelor in forme noi care vor da nastere unor lanturi de ADN cu mai multe spirale (in prezent sunt doua). Sa fie rezultatul misterioasei energii din centrul galaxiei?
Un lucru e sigur: acesti samani sunt convinsi ca ceva cu adevarat profund este pe cale sa se infaptuiasca si ca urmeaza un pas foarte important pentru umanitate.
Ca referinta, merita citite “Amprentele zeilor” de Graham Hancock, “Profetiile Maya” de Maurice Cotterell si Adrian Gilbert si “Dincolo de profetii si predictii” de Moira Timms.
(sursa: Active Information Media)

DACIA PREISTORICA – documentar FULL

Cea mai veche civilizatie, in Romania

Un adevarat Eden egalitarian ar fi inflorit in partea central-estica a Europei acum aproximativ 7 000 ani. Savantii occidentali se declara fascinti de complexitatea si atributele stravechii culturi Cucuteni de pe teritoriul Romaniei. In prezent lumea stiintifica a ajuns sa recunoasca cultura Cucuteni drept prima civilizatie a Europei.
Arheologii au denumit-o Cucuteni dupa satul cu acelasi nume din apropierea Iasiului, unde in anul 1884 s-au descoperit primele vestigii apartinand acestei culturi. Apoi urme ale civilizatiei Cucuteni s-au descoperit pe teritoriul Ucrainei langa Kiev in anul 1897, unde a fost denumita Trypilia, ignorandu-se cu buna stiinta ca era vorba de una si aceeasi civilizatie Cucuteni, descoperita anterior in Romania.
Artefactele sunt alcatuite din statuete de lut si vase din acelasi material.
“Nici la ora actuala nu se cunoaste semnificatia simbolurilor pictate pe vase, precum si rolul statuetelor care reprezinta forme umane si animale. Mai mult decat atat, nu cunostem cu exactitate modul cum acei oameni isi tratau mortii, in ciuda excavatiilor recente nu am descoperit nici un mormant sau loc de crematie” declara Lacramioara Stratulat, director al Complexului Muzeal National din Iasi, in cadrul conferintei de presa premergatoare expozitiei din Vatican.
Cultura Cucuteni a precedat cu cateva sute de ani toate asezarile umane din Sumer si Egiptul Antic. Conform descoperirilor, oamenii culturii Cucuteni au fost primii care traiau organizati in asezari mari. Aceste proto-orase de Cucuteni erau alcatuite din cladiri aranjate in cercuri concentrice. Cultura Cucuteni se intindea pe o suprafata de 350 000 kilometri patrati, pe teritoriul actual al Romaniei, Republicii Moldova si Ucrainei. Productiile lor artistice erau dominate de linii repetate, cercuri si spirale care creau un efect de iluzie optica pe vasele care erau impodobite in acest mod unic.
Nici una dintre statuetele antropomorfice descoperite nu prezinta trasaturi grotesti sau furioase. Rarele statuete masculine au fetele acoperite de masti, in timp ce statuetele feminine sunt au picioare lungi si zvelte, sunt gratioase, fara masti si prezinta tatuaje pe corp.
Nu exista statuete cu sclavi inlantuiti sau figurine sacrificate, un semn clar al unei civilizatii egalitariene si pacifiste, conform opiniilor istoricilor.
“Cunoasterea aprofundata a acesti culturi este foarte importanta…Suntem mandri ca aici a aparut cea mai importanta si avansata cultura neolitica din intreaga lume” afirma Romeo Dumitrescu, presedintele fundatiei Cucuteni pentru Mileniul trei, din Bucuresti.
Sursa: http://www.descopera.ro/dnews/3221841-cea-mai-veche-civilizatie-europeana-a-fost-in-romania

Ordonanţa privind noile ajutoare de încălzire, adoptată de Senat. Cine poate beneficia de ele

Senatorii au adoptat, miercuri, cu 51 de voturi "pentru" şi 49 de voturi "împotrivă", OUG privind noile ajutoare pentru încălzirea locuinţei, textul urmând să fie trimis Camerei Deputaţilor în forma Guvernului.

Ordonanţa stabileşte noile cuantumuri ale ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei, după decizia Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale privind eliminarea subvenţiei de la bugetul de stat la preţul gigacaloriei.

Textul Guvernului prevede acordarea de ajutoare de la bugetul de stat pentru familiile cu venituri pe membru între 155 lei/lună (90% din contravaloarea energiei termice consumate lunar) până la 786 lei/lună (10%).

În cazul persoanelor singure care realizează venituri între 155 şi 786 lei lunar, compensarea creşte cu câte 10 procente pentru fiecare treaptă.

De asemenea, persoanele singure cu venituri lunare între 786 şi 1.082 de lei beneficiază de un ajutor de la stat de 10% pentru plata facturii energiei termice.

Ordonanţa prevede că şi Consiliile Locale acordă ajutoare de încălzire, între 7% din factura la energie termică pentru familiile cu venituri lunare pe membru de până la 155 lei şi, pe trepte, de până la 61% din factura la energia termică pentru venituri lunare pe membru cuprinse între 615 şi 786 lei.
Sursa: Mediafax

Şeful celor care conduc din umbră lumea vine la Bucureşti

Conferinţa va avea loc vineri la sediul Băncii Naţionale, şi pe lângă Davigon va vorbi şi  Richard Haass, preşedintele Consiliului pentru Relaţii Externe al SUA, se arată într-un comunicat al BNR.

Invitaţia aparţine companiei Media Consulta, a ziaruluiPuterea şi a Realitatea TV, iar conferinţa va fi moderată de Emil Hurezeanu.

Vicontele Etienne Davignon (79 de ani) este un cunoscut polician belgian, născut însă în Ungaria, la Budapesta. Face parte din grupul Bilderberg din anul 1974, şi în 1999 a ajuns la conducerea acestuia, fiind cel de-al şaselea preşedinte al organizaţiei.

Grupul Bilderberg este una dintre acele organizaţii semi-secrete despre care se spune că ar conduce din umbră lumea. Grupul, care reuneşte personalităţi de talie globală, are întâlniri anuale, alternativ, în Europa şi America. Prima conferinţă a sa a avut loc acum aproape 60 de ani, în Olanda, la hotelul Bilderberg din Oosterbeek, iar printre fondatorii săi sunt celebrul petrolist Rockefeller sau familia de bancheri Rotschild. Media nu are acces, lista participanţilor la întîlniri nu se publică în avans, nu există comunicate de presă. Şi din cauza acestei secretomanii, organizaţia cu scopuri globaliste ce reuneşte elita lumii politice şi financiare şi promovează viziunea elitelor occidentale, este acuzată că pune la cale evenimentele care schimbă soarta omenirii. Spre exemplu, la reuniunea din 2010, s-a spus că s-ar fi discutat despre un posibil atac asupra Iranului dar şi despre viitorul colaps al monedei euro care ar conduce la apariţia unei noi monede globale. Grupul ar număra 180 de personalităţi, printre care Bill Gates, prinţul Charles sau Henry Kissinger.
Sursa: money.ro

Ghid de evitare a amenzii pentru lipsa cauciucurilor de iarnă

politist
 
 
 
 Foto: Stefan Ciocan / Intact Images 
  • Agenţii de circulaţie nu vor putea da amenzi pentru neechiparea cu cauciucuri de iarnă, în lipsa unui reprezentant al RAR. Constatările se pot face de către Poliţia Rutieră împreuna cu RAR, sau de către RAR. Agenul de poliţie de unul singur nu poate constata abateri, şi ca atare nici să dea amenzi”, a explicat pentru Jurnalul Naţional comisarul-şef Lucian Diniţă, şeful Direcţiei de Poliţie Rutieră.
  • Ordonanţa 5 din 2011 prevede obligativitatea echipării maşinilor cu cauciucuri de iarnă atunci când acestea se deplasează pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. Deci, dacă circuli pe un drum uscat – nu ai nicio problemă, dacă ai intrat pe unul cu gheaţă sau zăpadă – rişti amenda.
  • “RAR ne-a comunicat că pot fi folosite şi cauciucuri all-season, însă numai dcă au menţiunea specială de tip M, M+F,MS sau M&S”, precizează şeful Poliţiei Rutiere.
  • Atenţie! Unii întreprinzători au început să producă colante cu coduri de iarnă care sunt lipite la cald pe cauciucuri care nu îndeplinesc condiţiile ordonanţei. În această situaţie, cel care le pune în vânzare poate fi tras la răspundere.
  • Începând cu 1 noiembrie, aplicarea noilor prevederi devine obligatorie, iar perioada obligativităţii echipării cu cauciucuri de iarnă nu este limitată. Spre exemplu, este posibil ca şi în aprilie, pe anumite drumuri să existe zăpadă, gheaţă sau polei, iar în această situaţie şoferii vor rămâne obligaţi să folosească respectivele cauciucuri.
  • „În legătură cu certificatele de conformitate pentru cacuciucurile luate de afară, din punctul de vedere al poliţiei rutiere acest lucru este o aberaţie”, spune Diniţă. ”Cel care cumpără spre exemplu, o maşină din ţară, la mâna a doua, de unde ar putea primi un astfel de certificat pentru cauciucurile de pe maşină?”
  • ”În funcţie de tipul de cauciuc, înălţimea profilului pentru ca acesta să fie eficient este cuprinsă între 3 si 5 mm. Verificarea acestei condiţii o face specialistul de la RAR, pentru că nu o să bage pixul agentul de circulaţie ca să verifice gradul de uzură”, spune comisarul-şef Diniţă.
  • ”Vom da dispoziţie ca în zonele unde sunt semnalate ninsori să fie instalate echipaje de poliţie rutieră împreuăn cu reprezentanţii RAR. Aceştia, la intrarea în zona afectată de ninsoare, vor face filtre şi vor verifica dacă maşinile sunt echipate cu cauciucuri de iarnă”, avertizeză şeful Poliţiei rutiere.
  • Amenda va fi aplicată şoferului, şi nu proprietarului maşinii, pentru că şoferul are obligaţia legală de a se îngriji de pregătirea maşinii pentru drum.
  • Sancţiunile se pot da şi dacă maşina respectivă nu este implicată într-un accident. Şoferul riscă o amendă curpinsă între 9 şi 20 de puncte, adică între 5 şi 12 milioane. În cazul unui accident, şoferul va plăti şi daunele.
  • Asiguratorii au spus că nu vor acorda despagubiri în cazul accidentelor provocate de maşini neechipate corespunzător pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.
  • Începând cu 1 noiembrie, la Minsterul Transporturilor, în cadrul comandamentului de iarnă va funcţiona un punct de informare privind starea drumurilor. Orice şofer, înaint de a pleca la drum se poate interesa aici pentru a afla dacă pe traseul ales există zăpadă sau urmează să ningă.
  • În cadrul Direcţiei de poliţie rutieră va exista o grupă operativă pentru monitorizare şi intervenţie. Toate maşinile poliţiei rutiere sunt echipate cu cauciucuri de iarnă iar Loganurile MCV au fost echipate de la livrare atât cu cauciucuri de iarnă, cât şi cu cele de vară. La nivelul Poliţiei Române au fost demarate procedurile de achiziţie de cauciucuri de iarnă pentru toate maşinile.
  • Cauciucurile de vară crapă la frig şi îşi pierd proprietăţile, în timp ce cauciucurile de iarnă îşi păstrează proprietăţile şi conferă condiţii suplimentare de siguranţă în trafic.
  • Studiile arată că în timpul frânării, spre exemplu, cauciucurile de iarnă sunt cu 5% mai eficiente decât cele de vară
Sursa:jurnalul.ro

Orbs filmat peste West Monroe LA. - Missouri - Berlin - Vancouver WA. - Suedia - un-8 octombrie 2011

Componenţa celor mai remarcabile "ORB" filmate   peste West Monroe LA. - Missouri - Berlin - Vancouver WA. - Suedia de la zece.1-10.08.2011
Primite de la cititorul nostru regulat  Jackie, două videoclipuri ale Orbs plutind în cer peste West Monroe LA.
La data de 08 octombrie 2011, Jackie a filmat mai multe Orbs similare peste West Monroe LA.
Jackie: "Obiectele sunt vizibile aproape în fiecare zi şi noapte. Aceste obiecte alb / bej cautate  se deplasează fost foarte repede şi se deplasează de la nord la sud. Acesta pare a fi la altitudine joasă şi nu a fost lăsat nici un fel de traseu ".
Orbs / OZN peste West Monroe LA. (Zi) la 08 octombrie 2011
Orbs / OZN peste West Monroe LA. (Pe timp de noapte) pe 08 octombrie 2011
Orbs / OZN-uri peste Missouri pe 08 octombrie 2011
"Sotia mea a asistat la două sfere stralucitoare pe cer, în timp ce ea era la volan pe strada nostru la data de SE Sherrett Sf. Ea are un film incredibil facut de la iPhone-ul ei, prin parbriz ei.
Luminile filate în jurul valorii de fiecare data altele şi apoi a coborât la sol în cazul în care apoi a mers în spatele unor copaci şi a iesit din vedere. Ea este foarte reticenta în a impartasi aceasta experienta, asa ca am scris asta pentru ea. Video este de 34 secunde, si este incredibil. "
Două Orbs / OZN-uri peste Berlin Germania la 01 octombrie 2011
Triangle OZN / Red Orbs peste Vancouver WA. pe 1 octombrie 2011.
Reperare OZN peste Suedia pe 07 octombrie 2011
Nu a fost un OZN mare stralucitoare văzut în apropierea locului de obicei alături de antena, apoi cateva minute mai tarziu un alt obiect necunoscut a apărut lângă  apartamentul nostru. Am văzut cum a trecut prin orbs cum face de obicei.
Sursa si autor:  Jackie  *   *    *   *

Red Alert şi evacuarea Vulcanului El Hierro din Insulele Canare - 11 octombrie 2011

Locuitorii din Restinga au fost evacuaţi la Valverde şi alte puncte de pe insula mai îndepărtate de pe coasta, fără nici un incident, după ce ar fi ridicat până la nivelul roşu nivelul de alertă vulcanica.  În această localitate există posibilitatea de  a avea loc (este produs), o eruptie mai superficiala decât cea de ieri. O eruptie noua în ape de mică adâncime  ar putea produce mai multe riscuri majore.
Oamenii din La Restinga au fost evacuaţi la Valverde  cu autobuze şi vehicule private. Ei sunt rugati sa stea cu familia, dacă este posibil sau să petreaca o noapte într-un camin de studenti sau în corturi în Valverde. Oameni din Restinga care nu au fost acasă atunci când Alerta Rosie a fost  decretata sau au refuzat sa isi paraseasca  casele lor, au fost  ameninţati de Poliţie, iar  persoanele au protestat împotriva faptului că nu a putut obţine lucrurile din casele lor.
Spaniole TVE Buletinul de ştiri   RTV.ES  privind situaţia actuală (în limba spaniolă)
*
*