duminică, 4 septembrie 2011

Astrolog rus: "În 2014 va izbucni Cel de-Al Treilea Război Mondial"

Astrologul de origine rusă Pavel Globa, în acest moment stabilit în Germania, a prezis, la Moscova, în timpul unei conferinţe a astrologilor, şamanilor şi parapsihologilor, că Cel de-Al Treilea Război Mondial va avea loc în anul 2014, potrivit evz.ro.

Astrolog rus: / FOTO: masterminds.pl
Imaginea 1/1

Astrologul rus Pavel Globa, care se bucură de renume în rândul breslei sale, susţine că Cel de-Al Treilea Război Mondial va avea loc în anul 2014 şi a oferit şi o perioadă estimativă, respectiv în timpul Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2014 de la Soci, din Rusia, sau la cinci zile după încheierea lor, conform publicaţiei Utro.ru.

Jurnaliştii ruşi mai precizează faptul că Pavel Globa ar fi prezis, printre altele, căderea URSS-ului, catastrofa de la Cernobâl şi atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001, din SUA.

Acesta a mai precizat în cadrul conferinţei astrologilor, şamanilor şi parapsihologilor că în timpul decernării Premiilor Nobel pentru Pace din acest an va avea loc un atentat terorist. Finalul lui 2011 va mai aduce şi alte "lucruri rele", de vină fiind cele şase eclipse anunţate pentru acest an. "La momentul ultimei, ce va interveni la 10 decembrie, un conflict armat va fi cuprins întreaga Peninsulă Balcanică", a mai precizat Globa.
Sursa: evz.ro.

George Green ,un bancher american ,fost component al Elitei, a marturisit totul …!! Razboiul in Orientul Mijlociu si apoi WW3 sunt inevitabile…

FOTO: Ciudatenii la cutia craniana a presedintelui Obama?

Am primit de la un frate urmatorul e-mail:


Asta ori a avut o operatie majora de a fost nevoie sa ii deschida toata partea din spate a craniului pentru…ceva …ori…
Dar e ciudat cum a aparut si :
1. nu are certificat de nastere autentic
2. nu are inregistrari medicale
3. are peste 100 de numere sociale de securitate ( SSN )
4. Inregistrari falsificate ale studiilor
Cine este el de fapt?
Comentariu saccsiv:
   Cititi va rog si:
Detalii esentiale despre PAPUSARII si sforile prin care este manuit presedintele marioneta Barack Obama
DOCUMENTARE CELEBRE: Webster G. Tarpley – “The Men Behind Obama” (“Oamenii din spatele lui Obama”), subtitrare in limba romana
Curtea Suprema a SUA refuza sa examineze problema nationalitătii lui Barack Obama
Expert CIA: Certificatul de nastere al lui Obama este fals
VIDEO – Barack Obama: „YES, WE CAN = THANK YOU, SATAN”, înregistrarea în sens invers a discursului presedintelui american
VIDEO: Figura demonica a presedintelui Obama
Daca gasiti si alte fotografii ce par a indica cicatrici in acea zona a capului, va rog sa postati link spre respectivele surse.

RAZBOIUL PLUTESTE IN AER – Franta ameninta Iranul si Siria, Israel ameninta ca recunoasterea Palestinei luna aceasta este o amenintare imensa la adresa sa, iar China se pregateste de razboi,avand un buget militar de 90 de miliarde de dolari,mai mare cu 12% decat anul trecut !!

..............................................................................
Incepe razboiul in Siria? Szarkozy:”NATO va face tot ce e posibil pentru inlaturarea lui Bashar Al-Assad.” MAE le cere romanilor sa paraseasca Siria.

 

Presedintele francez Nicolas Sarkozy a declarat miercuri ca liderul sirian Bashar al-Assad a comis “daune ireparabile”, iar Franta si partenerii sai vor face tot ce este posibil sa puna capat crizei din Siria, transmite Reuters, potrivit Hotnews.
“Cei aflati la putere in Damasc gresesc daca cred ca sunt protejati de popor”, a spus Sarkozy in fata ambasadorilor francezi reuniti la Paris.
“Ceea ce a comis presedintele sirian este ireparabil, iar Franta si partenerii sai vor face tot ce este legal posibil pentru a ajuta aspiratiile de libertate si democratie ale poporului sirian”, a afirmat liderul de la Elysee.
MAE pregăteşte evacuarea
Românii din Siria vor fi evacuaţi din cauza violenţelor, a anunţat ministrul de Externe, Teodor Baconschi. Vor fi evacuate aproximativ 15.000 de persoane.
Ambasada României din Siria se pregăteşte să îi evacueze pe românii din această ţară, din cauza violenţelor care au loc între manifestanţii antiguvernamentali şi forţele preşedintelui Bashar al-Assad. Anunţul a fost făcut de ministrul de Externe, Teodor Baconschi la RFI, potrivit Realitatea.net.
Şeful diplomaţiei de la Bucureşti a precizat că i-a cerut ambasadorului român la Damasc să pregătească un eventual plan coordonat de evacuare, împreună cu secţiile consulare ale altor state din UE. Potrivit lui Baconschi în Siria trăiesc aproximativ 15.000i de români, majoritatea provenind din familii mixte.
O miscare de contestatare fara precedent a inceput in 15 martie in Siria, in urma unui apel lansat pe o pagina Facebook, intitulat “Revolutia siriana impotriva lui Bashar al-Assad 2011″, care cerea manifestari pentru “o Sirie fara tiranie, fara lege de urgenta (in vigoare din 1963) si fara tribunale exceptionale”.
Assad a ajuns la putere in iulie 2000, dupa moartea tatalui sau, Hafez al-Assad, care a guvernat tara timp de 30 de ani.
Inegalitatile s-au accentuat in tara, saracia afectand 14% din cei 22 de milioane de locuitori. Rata somajului, care afecteaza in principal tinerii, este evaluata de experti la 22%.
Confruntarile violente dintre opozantii regimului si fortele pro-guvernamentale din Siria s-au soldat cu mii de morti si raniti, potrivit mai multor surse.

Sarkozy ameninţă Teheranul cu un ‘atac preventiv’ împotriva siturilor sale nucleare !

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a avertizat miercuri Iranul în legătură cu posibilitatea unui ‘atac preventiv’ împotriva siturilor nucleare iraniene şi a estimat că o astfel de operaţiune ar provoca ‘o criză majoră’, potrivit AFP, citat de Agerpres.
‘Ambiţiile sale militare, nucleare şi balistice constituie o ameninţare în creştere care ar putea conduce la un atac preventiv împotriva siturilor iraniene, care ar provoca o criză majoră’, a spus preşedintele Sarkozy în cadrul conferinţei anuale a ambasadorilor Franţei, la Paris.

Preşedintele francez nu a menţionat ţările care ar putea fi tentate de o astfel de operaţiune militară vizând siturile nucleare iraniene.

Nicolas Sarkozy s-a pronunţat totodată pentru o nouă înăsprire a sancţiunilor împotriva Iranului.
Iranul ‘refuză să negocieze în mod serios’ şi se dedică unor ‘noi provocări’, iar comunitatea internaţională trebuie să dea ‘un răspuns credibil’. Ea poate face acest lucru ‘dacă dă dovadă de unitate, de fermitate, iar sancţiunile sunt şi mai severe’.
Iranul a dezvoltat un ambiţios program nuclear care, potrivit occidentalilor, are scopuri militare. În replică, Teheranul spune că este vorba de un program al cărui obiectiv este în exclusivitate civil.
Oficial Isrealian:Recunoasterea Palestinei la ONU e pentru noi o amenintare mai mare ca Hamas ! 
Campania palestinienilor de a obtine recunoasterea ca membru cu drepturi depline al Organizatiei Natiunilor Unite este pentru Israel o amenintare mai mare decat cea reprezentata de Hamas, a declarat miercuri ministrul israelian de finante, citat de AFP, potrivit Hotnews. Yuval Steinitz a spus ca, daca palestinienii vor solicita aderarea oficiala la ONU, Iaraelul “va raspunde”, fara insa sa precizeze la ce se referea.
“Aceasta initiativa palestiniana reprezinta o amenintare mai serioasa decat cea a Hamas”, a declarat Steinitz pentru Radioul public din Israel, referindu-se la miscarea islamista care conduce Gaza si care solicita distrugerea statului evreu.
Ministrul a spus ca daca palestinienii isi vor urma planul de a solicita calitatea de membru al ONU, Israelul “va raspunde”.
AFP scrie ca Steinitz nu a precizat modul in care va reactiona Israelul, insa afirmatiile sale au fost facute la scurt timp dupa ce Haaretz a publicat informatia ca Ministerul de Finante a blocat plata a 106 milioane de dolari in venituri fiscale pentru Autoritatea Palestiniana.
Ministrul, care apartine partidului Likud al premierului Benjamin Netanyahu, a declarat ca va fi imposibil sa opreasca efortul palestinienilor, care va avea loc in timpul Adunarii Generale a ONU, ce va avea loc in septembrie la New York.
La randul sau, ministrul Infrastructurii, Uzi Landau, a declarat ca, daca palestinienii isi vor pune in aplicare planul de a obtine recunoasterea ONU, acest lucru va insemna sfarsitul tuturor intelegerilor incheiate cu Israelul.
“Ar trebui atunci sa ne impunem suveranitatea asupra teritoriilor asupra carora exista un consens – in Valea Iordanului si principalele zone de colonii, si chiar mai mult”, a spus Landau, referindu-se la o propunere a dreptei israeliene, potrivit careia, ca raspuns la efortul palestinienilor, Israelul ar trebui sa anexeze teritoriul palestinian. AFP precizeaza ca Uzi Landau apartine partidului ultra-nationalist Israel Beiteinou.
Palestinienii ar urma sa-si prezinte cererea oficiala de aderare la ONU la 20 septembrie, in timpul celei de-a 66-a Adunarii Generale a ONU. Decizia lor vine dupa ce negocierile de pace directe cu Israelul au esuat anul trecut, din cauza controversei legate de constructia de asezari israeliene pe teritoriul palestinian.
Israelul se opune eforturlui palestinian la ONU, afirmand ca discutiile sunt singurul mod de a rezolva conflictul si de a crea un stat palestinian. Pozitia guvernului de la Ierusalim este sustinuta de Statele Unite.
Raport Pentagon: China se pregateste de razboi !
China va avea, până în 2020, o armată modernă, lucru care ar putea ameninţa stabilitatea în zona Asia-Pacific, crede Pentagonul.
În raportul său anual referitor la capacitatea de apărare a Chinei, Pentagonul spune naţiunea asiatică a recuperat mult din decalajele tehnologice faţă de armatele occidentale. Iar China îşi dezvoltă armata tocmai cu scopul de a putea împiedica implicarea Statelor Unite într-un posibil conflict dintre China şi Taiwan.
La lansarea raportului, un oficial american a spus investiţiile militare ale Chinei îi permit acesteia destabilizeze balaa militară din regiune şi să crească riscul de neînţelegeri în zonă, sporind astfel neliniştea în regiune.
Deşi China a reacţionat rapid, spunând că raportul exagerea ameninţarea pe care ar putea-o suscita armata sa, datele din raportul Pentagonului nu sunt chiar liniştitoare. În zona strâmtorii Taiwan, China are mobilizaţi 400.000 de oameni (o treime din toa armata sa), faţă de 130.000 cât are Taiwanul. Raportul este dezechilibrat de altfel cam la orice: tancuri (3.100 la 1.100), piese de artilerie (3.400 la 1.600), divizii aeropurtate (3 la 0), taiwanezii fiind superiori doar la brigăzi de infanterie mecanizată: 3 la 1.
În luna martie, China a anunţat o creştere a cheltuielilor cu apărarea de 12,7% comparativ cu anul precedent, antamând în acest scop 91,5 miliarde de dolari. Unii experţi cred că suma este mult mai mare.
SURSA
China isi va imbunatati dotarea nucleara prin achizitionarea de rachete balistice capabile sa faca fata unui eventual atac, potrivit declaratiilor Pentagonului, citate de AFP.
Potrivit unui raport al Departamentului american de aparare, China isi va imbunatati arsenalul nuclear prin dotarea cu noi arme capabile sa-i asigure apararea. Aceste imbunatatiri vizeaza viabilitatea armelor de descurajare ale Chinei in fata tehnologiei avansate a Statelor Unite.
China este adepta politicii “neutilizarii in premiera a armelor atomice, preferand sa raspunda in acest fel doar daca ar fi tinta unui atac nuclear. Mai mult, “evolutia intereselor economice si geostrategice a schimbat radical gandirea Chinei in ceea ce priveste puterea sa maritima”, potrivit documentului. China incearca, de asemenea, sa-si dezvolte rachetele anti-nave capabile sa distruga portavioane si sa isi imbunatateasca sistemele de radar. Pentagonul a mai dezvaluit ca Republica Populara Chineza si-a marit numarul de submarine de atac si a intarit flota de nave de razboi.
Primul portavion chinez a efectuat primele sale teste acum zece zile, insa nava are o “capacitate limitata si va servi ca platforma de antrenament si evaluare, potrivit documentului de la Pentagon.
Sursa: Secretele Sistemului

Din scrierile lui Sant Kirpal

Toate virtuțile, pe care trebuie să le urmăm într-o viață corectă, sunt bune, dar cea mai importantă este: să nu rănești cu gândul! Chiar dacă avem și altfel de gânduri, această virtute acționează în mod conștient sau inconștient și, mai devreme sau mai târziu, va ieși la suprafață. De aceea se spune: ‘Trecutul aparține trecutului” – iertați și uitați ca să nu dați ocazia formării gândurilor rele, căci altfel este inevitabil să nu apară consecințele acestor gânduri rele. Voi sunteți cei care pierd căci vă cumulați astfel noi și noi karme. Acesta este modul în care un adevărat Maestru iși încurajează discipolii: să iși schimbe obiceiurile care fac rău sufletului, până când nu este prea târziu.
Trebuie să acceptați realitatea faptului că sunteți Divini din toate punctele de vedere și sunteți la cârma destinului vostru, care este plin de posibilități înălțătoare. Nu trebuie decât să vă străduiți să vă schimbați în bine, și apoi trebuie să vă țineți de propriile promisiuni și decizii. Toate celelalte se vor întâmpla de la sine, căci Puterea Divină vă stă la dispoziție și vă oferă ajutor, binecuvântare și protecție.
Cu cât mai mult ne străduim să ne înlăturăm slăbiciunile prin autocontrolul zilnic, cu atât mai multă binecuvântare vom primi de la Sursă. Răbdarea și compasiunea sunt virtuți nobile iar înțelegerea corectă este baza tuturor bucuriilor. Și nu trebuie să vă faceți griji din cauza karmelor trecute sau mai noi căci dacă vă observați în mod conștient și în permanență comportamentul, atunci, în anumite situații de viață în care vă apare posibilitatea de a alege între o reacție impulsivă sau dimpotrivă o reacție conștientă, veți putea alege calea mai înțeleaptă.
Oamenii ar trebui să evite cele cinci „păcate“ : dorința, mânia, lăcomia, pasiunea oarbă și mândria, iar în locul lor să dezvolte virtuți precum : buna credință și adevărul, castitatea, fapta bună, Iubirea necondiționată și ajutorul dezinteresat. Calea ce duce spre îmbogățire și calea spre Divinitate sunt foarte îndepărtate una de cealaltă. Nu poți alege decât una din cele două: și alegerea îi aparține fiecăruia în parte. Firea omului leagă, pe de o parte corpul de suflet, iar pe de altă parte leagă corpul de lumea exterioară cu toate oportunitățile ei. Așa că, în mod logic, trebuie să luăm o decizie între aceste două posibilități. Când zarurile vor fi aruncate va trebui să ne concentrăm eforturile spre a ne atinge scopurile, oricare ar fi acestea. Cu alte cuvinte, un conștiincios căutător al Adevărului își va reorienta întreaga să viața : ce mănâncă, ce bea, cum gândește, cum acționează, cum și ce simte ș.a.m.d.
Acesta își va elimina pe rând toate dorințele nesănătoase și neimportante din firea sa până când va atinge din nou stările caracteristice copiilor: castitatea și simplitatea. Dacă vă dezvoltați receptivitatea, de la inimă la inimă, atunci veți putea realiza Divinitatea. Dacă aveți un minim de receptivitate în inimă atunci Maestrul vă va putea proteja atunci când sunteți în pericol de a face pași greșiți. În interesul unei evoluții spirituale discipolii ar trebui să aibă o viață disciplinată: un singur lucru deodată – și acest singur lucru făcut cu o atenție concentrată și plină de devotament. Asta înseamnă să îți ții Casa în ordine.
Un gând de bunătate va atrage tot binele din Univers pe când un gând rău produce un ciclu negativ care va atrage toate relele din atmosferă. Un sâmbure de Mango va atrage din pământ tot ce este dulce pe când un sâmbure de grapefruit va atrage tot ce este amar. Ambele plante sunt însămânțate pe aceeași parcelă de pământ, dar vor atrage elemente diferite de la mama natură. Una este dulce iar cealaltă amară. Aceasta este legea universală. Inima umană este pământul iar gândurile bune și rele corespund celor două plante care vor crește prin îngrijirea corespunzătoare. Ca urmare voi trebuie să vă alegeți cele mai nobile virtuți și să le cultivați în viața voastră, căci numai așa, la momentul oportun, veți putea avea o recoltă corespunzătoare. În anumite limite sunteți liberi și, prin muncă asiduă, trai corect și disciplină puteți profita de această libertate. Învățați să vă sădiți în subconștient gânduri nobile și să le hrăniți cu încredere de sine, hotărâre, hărnicie și flexibilitate. Nu vă lăsați doborâți de comoditate, niciodată să nu faceți asta! Fiți fideli principiilor înalte ale vieții căci numai așa, în momentele de răscruce, veți putea face alegerile corecte.
Misticii tuturor tradițiilor au subliniat mereu necesitatea unei implicări totale. Crucea pe care Iisus le cerea discipolilor săi să o poarte zilnic “în spate” era sacrificarea egoului, a sinelui mic. În fiecare acțiune, cu fiecare cuvânt și fiecare gând, EGO-ul încearcă să ne controleze și dacă căutătorul Adevărului vrea să iasă învingător trebuie să fie pregătit să iși “sacrifice” fiecare moment. A păcătui este omenesc, dar a rămâne în greșeală este satanic. Sigur că omul cade des, dar abia după mai multe căzături va deveni un călăreț de clasă. Nu rămâneți în acea stare în care ați căzut, așa ceva este o greseală! Coranul spune: “Dumnezeu nu va schimba pe nimeni care nu vrea să se schimbe”. Acolo unde este voință există și o cale. Mențineți-vă mereu scopul în fața ochilor și lucrați pentru atingerea acestuia – astfel aveți succesul asigurat.
A avea succes, în spiritualitate, nu este chiar atât de greu precum se crede sau cum prezintă unii lucrurile. Dar necesită o autocurățire făcută cu multă răbdare, o auto-observare atentă și conștientă, precum și înlăturarea cu mare atenție a tuturor elementelor nedorite și a tuturor consecințelor acestora. În plus, de aceasta noul răsad al spiritualității trebuiește hrănit și îngrijit la timp, astfel încât să poată crește pe pământul temperamentului uman.
Această sarcină cade pe umerii fiecăruia dintre voi și sunt sigur că sunteți cu toții conștienți de responsabilitățile și obligațiile ce vă revin.
sursa: humanitysteam.ro
Sursa: Esența vieții … între adevăr și iluzie…

Legea rezonanței – ROsub

Phoenix Politicus

Acest articol apartine www.digerate.blogspot.com
Romania mereu surprinzatoare. Parca asa suna unul dintre multele sloganuri menite sa ne promoveze peste hotare. Desi motto-ul e in romana… Ce a fost in stare sa ne mai surprinda, in tara in care totul merge de parca sta? Partidul de la guvernare. Portocala. Care, conform legii, pare a fi in ilegalitate. Aceasta a fost bomba serii trecute. Faptul ca in urma congresului national al PDL din 14 mai anul curent s-au adus modificari la statut. Conform legii acestea ar fi trebuit notificate tribunalului in termen de 30 de zile. Ceea ce se pare ca s-a intamplat mult mai tarziu. Prin urmare un tert a cerut tribunalului dizolvarea acestui partid si stergerea sa din registrul partidelor politice. Secretarul general al portocalelor, care functioneaza din cand in cand si ca inlocuitor al concurentelor la miss, si-a asumat deja greseala.
Avand in vedere vasta experienta a Romaniei cu privire la neasumarea responsabilitatii, cu privire la netransparenta informatiilor in cazuri de criza reala, cu privire la viteza cu care PDL a reactionat public pe subiect… ceva mi se pare suspect. Nu e in fibra poporului roman sa reactioneze prompt si ca vinovatul sa iasa singur in fata sa recunoasca. Pur si simplu… asa ceva nu se face. Nu la romani. E de asemenea ciudat ca partidul care stie legea mai bine decat oricine (aduceti-va aminte de cate ori au manipulat-o cum au dorit, data fiind cunoasterea la virgula a textului legii) a comis o greseala de incepator. Toata istoria acestui partid imi spune ca niciodata evenimentele nu-s ceea ce par a fi.
Mi s-ar parea incredibil sa aflu ca acest eveniment a fost planuit. Nu-mi fac probleme cum ca ar putea fi scosi in afara legii. Dar poate e momentul ca partidul sa se sparga. Sa elimine cativa dintre dizidentii din interior. Sa renunte la culoarea si denumirea care l-au consacrat si care sunt deja compromise… iar partidul sa renasca din propria cenusa, precum pasarea Phoenix. Sau Alba ca Zapada, dar verde… Cu alt conducator in frunte. E o ipoteza…
Daca v-a placut acest articol nu uitati sa-l distribuiti mai departe. Multumesc.
 

Sursa: Digerate

Terorismul alimentar



Cele mai recente avertizări care provin de la serviciile secrete britanice susţinând că Al-Qaeda şi alte organizaţii politice ar putea contamina aprovizionarea cu alimente, sunt parte a unui scenariu în desfăşurare, care ascunde un fapt evident: alimentele noastre au fost deja otrăvite, sub auspiciile agenţiilor de supraveghere care au fost complice la ameninţările foarte reale la adresa aprovizionării publicului cu alimente. Toxinele următoare, oferite pe piaţă de complotul corporatisto-guvernamental au generat mai multă boală şi moarte decât E.coli sau teroriştii de la taraba cu salată vor genera vreodată… cu excepţia cazului în care, desigur, teroriştii vor creat un supervirus modificat genetic, sau acesta a scăpat dintr-un laborator de arme biologice, precum cel de la Fort Detrick, Maryland.


Pesticidele: În afară de faptul că pesticidele au fost legate de prezenţa unui IQ mai mic la copii, alterând astfel viitorul potenţial al societăţii umane, DDT-ul şi un cocktail de poluanţi şi alte substanţe chimice sintetice sunt acum incluse printre cele utilizate în producţia de alimente modificate genetic (Bt), cum ar fi glyfosat-ul. Chiar şi mai alarmant este faptul că poluanţii care au fost interzişi de zeci de ani sunt încă prezenţi în procent de 100% la femeile gravide, în timp ce aceia din alimentele modificate genetic apar la 80% din fetuşii nenăscuţi. Prezentarea de mai jos oferă o analiză suplimentară a efectelor pesticidelor asupra sănătăţii, în special asupra sistemului imunitar.

Fluorul: Fluorura de sodiu (silicofluorura), este un material industrial din clasa deşeurilor periculoase, rezultat în cursul producţiei de îngrăşăminte. Istoria sa trecută include brevete în care este utilizat ca otravă pentru şobolani şi insecticid. Dr. Paul Connett este lider în lupta împotriva fluorizării obligatorii a apei. Oamenii au conştientizat în cele din urmă pericolele şi cer acum ca guvernele să elimine din apă această otravă mortală. Reţineţi că a fost pusă acolo în deplină cunoştinţă a toxicităţii sale şi a condus la efecte negative masive asupra sănătaţii populaţiei.
Mercurul: În ambele sale forme, organică şi anorganică, mercurul face ravagii în sistemul nervos – în special sistemul nervos în curs de dezvoltare al unui fetus. El pătrunde în toate celulele vii ale corpului uman, şi a fost documentat faptul că în cele mai multe cazuri creşte riscul de autism. Acest lucru necesită punerea în discuţie a utilizării mercurului la plombele dentare, vaccinuri, şi practic tot ce conţine sirop de porumb foarte bogat în fructoză – ingredient aproape nelipsit în dieta americană… inclusiv la alimentele pentru bebeluşi. Este de asemenea cunoscut de ani de zile faptul că vaporii de mercur de la becurile fluorescente compacte (CFL) reprezintă o ameninţare gravă, care depăşeşte cu mult oboseala ochilor, migrenele, şi depresia, dar totuşi ele au fost puse în prim-plan pe “agenda verde” şi sunt programate să le înlocuiască progesiv pe cele de tip vechi până în 2014.

OMG (Organismele modificate genetic): Monsanto deţine aproape 90% din culturile OMG de bază, cum ar fi porumb, soia, şi bumbac. Monsanto a început ca o companie de produse chimice care a adus în lume otrăvuri cum ar fi “Agent Orange” şi “Roundup”. Studii independente asupra “franken-alimentelor” au arătat o legătură certă cu insuficienţele de organe, un studiu rusesc constatând sterilitate aproape totală la a treia generaţie de hamsteri hrăniţi cu soia modificată genetic; la fel şi alte studii pe animale au arătat o creştere a numărului de celule potenţial pre-canceroase, creiere, ficat şi testicule mai mici, ficat atrofiat parţial, precum şi sisteme imunitare deteriorate, potrivit unui articol cuprinzător semnat de Jeffrey M. Smith, care evidenţiază, de asemenea, procesul de intimidare la care au fost supuşi oameni de ştiinţă apreciaţi, atunci când şi-au publicat cercetările în acest domeniu. Poate că un articol recent din presa mainstream, care teoretiza faptul că o creştere masivă cu 64% a cazurilor de cancer intestinal în rândul tinerilor este imputabilă “consumului excesiv de alcool şi obezităţii”, ar fi trebuit să se refere la creşterea prevalenţei OMG-urilor în alimentaţie.

Bisfenol-A: FDA (Food and Drug Administration) nu a reuşit să avertizeze publicul despre acest produs chimic prezent în ambalaje din plastic, inclusiv în recipiente alimentare pentru copii, biberoane şi suzete. Cercetările pe animale au arătat multe efecte adverse asupra sănătăţii, cum ar fi deteriorarea sistemului reproductiv, a sistemului imunitar, şi a dezvoltării neurologice, deoarece acesta imită hormonii sexuali naturali. 
La om, acesta se pare că duce la pubertate precoce, cantitate de spermă redusă şi provoacă cancerul de prostată.

Aspartam: Dintre aditivii alimentari cei mai periculoşi, care contaminează alimentaţia modernă, Aspartamul este unul dintre cele mai răspândite şi toxice. Aspartamul este o neurotoxină care interacţionează cu organismele naturale, precum şi cu medicamentele de sinteză, producând o gamă largă de afecţiuni dovedite.
Concluzie:
Lista de mai sus este doar vârful iceberg-ului, care nu include şi otrăvirea corporatistă- militară a planetei prin dezastre de mediu, precum cel de la Fukushima, dezastrul petrolier de la BP din Golful Mexic, geo-inginerie, sau utilizarea crescândă a uraniului sărăcit. În timp ce ştirile despre teroarea alimentară sunt folosite garantat pentru a arunca suspiciunea pe o reţea mai largă de potenţiale grupuri teroriste obscure sau psihopaţi singuratici, cu scopul de a introduce controlul total al produselor alimentare, ne-ar prinde mai bine să ne amintim de milioanele de oameni care deja au murit din cauza rea-voinţei corporatisto-guvernamentale… şi exact de unde a fost pronunţată condamnarea lor la moarte. Teroriştii atacă sistemul alimentar de zeci de ani. Dar nu sunt acei locuitori ai peşterilor de care am fost programaţi să ne temem.




Sursa: Fata nevazuta a lumii….

Cercetătorii de la NASA, surprinşi de o descoperire neaşteptată pe Marte

Cercetătorii de la NASA, surprinşi de o descoperire neaşteptată pe Marte
La 7 ani după ce a amartizat, roverul Opportunity a obţinut un rezultat neobişnuit cercetând o rocă descoperită în craterul Endeavour de pe Marte, acesta provocând o reacţie entuziastă în cadrul NASA.
Ajuns în craterul Endeavour, vehiculul de explorare a avut a surprins cercetătorii de la NASA atunci când a analizat prima rocă găsită: aceasta conţinea mult zinc şi brom, elemente care sugerează influenţa căldurii şi a apei.
Această rocă nu se aseamănă cu nimic din ceea ce am mai văzut până acum“, a declarat Steven Squyres, profesor de astronomie la Universitatea Cornell şi investigator principal al misiunii roverului.
Zona explorată de roverul Opportunity, un crater format de un impact, este formată din roci dintr-o eră geologică timpurie a planetei Marte, acestea fiind aduse la suprafaţă cu ocazia impactului care a format depresiunea Endeavour.
Cercetătorii de la NASA intenţionează să găsească în această zonă sedimente de argilă, acestea fiind detectate de pe orbită de o altă navetă a NASA, Mars Reconnaissance Orbiter, însă roverul Opportunity nu a găsit încă aceste zăcăminte. Argila se formează în prezenţa apei în formă lichidă, iar sedimentele detectate sugerează că Marte a trecut printr-o perioadă mai caldă şi mai umedă, condiţii favorabile apariţiei vieţii.
Roverul Opportunity şi-a depăşit cu mult “speranţa de viaţă”, iar când a pornit acum 3 ani spre craterul Endeavour, puţini oameni de ştiinţă se aşteptau ca acesta să reuşească să ducă la bun sfărşit călătoria de 21 de kilometri. Roverul a parcurs de la amartizare aproximativ 32 de kilometri, însă el fusese proiectat să călătoarească doar un kilometru.
Descoperirea rocii din craterul Endeavour a fost o imensă surpriză pentru cercetătorii de la NASA, care nu se aşteptau ca aceasta să prezinte niveluri ridicate de zinc. Conform doctorului Squyres, prezenţa zincului indică faptul că roca s-a format în cadrul unui sistem hidrotermal. Acesta afirmă că este prea devreme pentru a şti sigur dacă sistemul hidrotermal se aseamănă cu gheizerele întâlnite în Parcul Naţional Yellowstone, sau dacă este vorba de ceva mai puţin spectaculos, de exemplu vapori de apă care au pătruns în roci.
Dr. Squyres a descris cu entuziasm descoperirea făcută de Opportunity: “Reprezintă o misiune nouă, oferindu-ne o nouă serie de mistere pe care acum vom încerca să le rezolvăm“.
Sursa: New York Times
Sursa: BLOG ENCICLOPEDIC 2 – DESCOPERA

Chinezii vor să atragă pe orbita Pământului asteroizi, pentru a le valorifica zăcămintele!

Chinezii vor să atragă pe orbita Pământului asteroizi, pentru a le valorifica zăcămintele!
Dacă majoritatea astronomilor caută metode prin care să „ghideze” asteroizii departe de Terra, doi cercetători de la Universitatea Tsinghua din Beijing au publicat un studiu în care elaborează mai multe metode prin care să atragă astfel de corpuri spaţiale pe orbita Pământului.
Acest lucru ar permite exploatarea mineralelor preţioase de pe acestea, oamenii de ştiinţă chinezi estimând că un asteroid cu un diametru de 2 kilometri conţine metale rare şi minerale în valoare de 25.000.000.000.000 de dolari americani.
Cercetătorii chinezi estimează că nu este nevoie de un efort extrem de mare pentru a atrage anumite obiecte cosmice din apropierea Pământului (cunoscute în engleză sub numele de Near-Earth Objects), aceştia elaborând o listă cu asteroizii care ar putea fi atraşi pe orbita Terrei.
Cel mai bun candidat pentru acest experiment identificat de către oamenii de ştiinţă chinezi este un asteroid care, în cazul în care i-ar fi modificată viteza de deplasare cu doar 410 metri/secundă, ar putea intra pe orbita Pământului la o distanţă de două ori mai mare decât cea la care se află Luna.
Asteroizii nu ar rămâne pentru totdeauna pe orbita Terrei, însă ar petrece suficient timp în jurul planetei noastre pentru ca resursele preţioase existente pe suprafaţa lor să fie exploatate, estimează oamenii de ştiinţă.
Surse: dvice şi arxiv
Sursa: BLOG ENCICLOPEDIC 2 – DESCOPERA

Misterioasa legătură dintre personalitate şi boală

Da, ştiu, pare un truism şi chiar este: felul de a fi are o influenţă profundă asupra stării noastre de sănătate fizică. Se ştie asta de mult timp, de unde şi recomandarea „gândeşte pozitiv”, întotdeauna mai uşor de zis decât de făcut, din păcate. Dar cercetările recente aduc la lumină nuanţe noi ale acestei legături, nuanţe care, odată cunoscute şi înţelese, ne-ar putea ajuta să ne modelăm felul de-a fi şi de-a trăi – spre binele sănătăţii noastre.
Unii sunt calmi, voioşi din fire, capabili să observe partea bună a lucrurilor, să vadă dincolo de nefericirile mari sau mici ale momentului şi să treacă prin valurile existenţei cu un curaj şi un calm care, adesea, se răsfrâng şi asupra celor din jur. Alţii sunt nervoşi, bănuitori şi plini de venin şi umplu tot spaţiul din jur cu energie negativă. Unii sunt reci, parcă insensibili la emoţii, neputând să se implice cu pasiune şi compasiune în nimic. Alţii sunt agitaţi, frenetici, trăind totul la intensitatea maximă, plângând sau înfuriindu-se (sau ambele, pe rând) când sunt copleşiţi de emoţiile clipei şi, cu toate că nu au nicio intenţie negativă, îi agasează pe cei din jur cu vibraţia obositoare a personalităţii lor, aflate în veşnică trepidaţie. Fel de fel de oameni…
În ce măsură aceste trăsături de personalitate şi manifestările lor exteriore – comportamentele – influenţează sănătatea trupească a unui om? s-au întrebat cercetătorii. Şi în ce mod se leagă lucrurile între ele – unor anumite trăsături le corespund riscuri specifice, anumite probleme de sănătate specifice?
După decenii de cercetări, adunând date din sute de studii medicale şi psihologice, oamenii de ştiinţă sunt acum în măsură să dea cîteva răspunsuri, deşi mecanismele biologice intime ale legăturilor dintre tipurile de personalitate şi boli rămân încă, în mare măsură, misterioase.
Concluzia cercetătorilor este că, într-adevăr, anumite tipuri de personalitate sunt asociate unui risc crescut de a dezvolta anumite maladii. Cunoaşterea acestor legături oferă o nouă perspectivă asupra metodele de prevenire şi tratament, căci, dacă personalitatea e aproape imposibil de schimbat, comportamentele pot fi, totuşi, modificate printr-o terapie adecvată, şi chiar simpla conştientizare a problemelor de către cei implicaţi îi poate ajuta să evite, în bună măsură, riscul.
Un articol apărut în publicaţia Live Science detaliază aceste corelaţii între anumite trăsături de personalitate şi anumite boli. Urmează exemple.
Cinismul
Oamenii cinici tind să fie suspicioşi şi neîncrezători, cu un comportament care, la extrem, poate ajunge până la ostilitate faţă de ceilalţi. În comportamentul oricui, cinicii pot descoperi intenţii ostile, ceea ce îi face la rândul lor ostili şi incapabili să aibă încredere în oameni.
Cercetătorii de la Centrul Medical al Universităţii Duke, SUA, au studiat un grup de peste 300 de veterani ai războiului din Vietnam şi au descoperit că, dintre aceştia, cei care prezentau această tendiţă ostilă aveau un risc cu 25% mai mare de a dezvolta o boală de inimă, faţă de veteranii cu o personalitate lipsită de cinism.
Oamenii de ştiinţă consideră că aceste persoane ostile trăiesc într-o stare mai accentuată de stress, iar stresul intensifică secreţia unei proteine numite C3, asociată funcţionării sistemului imunitar. Proteina C3 are un rol în apariţia unor maladii cronice, printre care bolile cardiace, dar şi diabetul.
Un rost în viaţă
S-a vorbit mult despre dimensiunea spirituală a omului, despre însemnătatea ei în echilibrul psihic, despre felul în care o înţelegere – chiar vagă – a legăturii cu Universul din jur şi a rostului existenţei influenţează sănătatea sufletească. Dar se ştie acum că şi sănătatea fizică este influenţată de acest factor – o dovadă în plus, dacă mai era nevoie, a legăturii indisolubile dintre suflet şi trup.
Un studiu ce ilustrează această corelaţie s-a desfăşurat la Centrul Rush pentru Studiul Bolii Alzheimer, din Chicago, SUA, iar rezultatele au fost publicate anul acesta în jurnalul Psychosomatic Medicine.
Studiul a implicat peste 1.200 de persoane vârstnice, care nu sufereau de demenţă la începutul cercetării, şi care au fost chestionate pentru a afla cum îşi percep ele rostul în viaţă.
Calculând riscul acestor persoane de a muri în perioada desfăşurării studiului, cercetătorii au constatat că aceia care au afirmat că au un scop important în viaţă prezentau un risc de deces mult redus – doar jumătate, comparativ cu ceilalţi particpanţi. Iar acest risc redus s-a menţinut timp de cinci ani şi s-a dovedit valabil indiferent de vârstă, sex, rasă şi nivel de educaţie.
Alte cercetări au arătat că faptul de a simţi că au un scop în viaţă se traduce, la persoanele respective, prin niveluri mai scăzute ale hormonilor de stres, o inimă mai sănătoasă şi o funcţionare mai bună a sistemului imunitar, deşi mecanismele biologice complexe care stau la baza acestor corelaţii sunt încă departe de a fi înţelese.
Lipsa auto-controlului
Camera şi biroul se află într-o veşnică dezordine, punctualitatea lasă de dorit, şi eşti incapabil să te abţii de la orice vrei să faci ori să capeţi, acum, în momentul ăsta? Tabloul denotă o lipsă de auto-control şi, cu toate că la prima vedere nu pare ceva foarte grav, specialiştii au descoperit că oamenii cu această trăsătură de caracter tind să aibă o stare de sănătate mai proastă, care le scurtează viaţa.
Analizând datele provenite din peste 20 de studii, ce implicau în total cca. 9.000 de participanţi, cercetătorii de la Universitatea California, Riverside, SUA, au publicat în 2008, în revista Health Psychology, concluzii care indicau că persoanele conştiincioase, disciplinate, organizate trăiesc cu 2-4 ani mai mult, în medie, în comparaţie cu cele impulsive şi dezordonate. Mecanismul ar putea fi, bănuiesc cercetătorii, unul indirect – în sensul că persoanele cu o fire disciplinată sunt mai puţin înclinate să adopte comportamente riscante precum excesul de tutun şi alcool şi tind să ducă o viaţă mai puţin agitată, mai stabilă.
Anxietate, pesimism & co.
Nivelul stabilităţii emoţionale este asociat, în psihologie, cu noţiunea de nevrotism: indivizii cu un grad înalt de nevrotism sunt mai predispuşi să încerce sentimente de anxietate, furie, vinovăţie şi să se simtă deprimaţi. Cu alte cuvinte, au ceea ce se cheamă o fire nefericită, ceea ce, bineînţeles, le afectează viaţa socială şi cea de familie, dar are un impact şi asupra sănătăţii fizice.
Aceşti oameni, în general, trăiesc mai puţin decât cei înzestraţi cu o mai mare stabilitate emoţională, dar de ce, e greu de spus. Cercetări actuale sugerează că ar vorba, din nou, despre un mecanism indirect: aceste persoane sunt mai înclinate să adopte, pentru a-şi reduce anxietatea, anumite practici dăunătoare care, în cele din urmă, le scurtează viaţa. De pildă, un studiu recent publicat de specialişti de la Universitatea Purdue din Indiana, SUA, şi care a urmărit cca. 1.800 de bărbaţi pe o perioadă de peste 30 de ani, arată că persoanele cu un grad ridicat de nevrotism sunt mai predispuse să fumeze. Pe termen scurt, o ţigară poate avea un efect calmant, dar pe termen lung, binecunoscutele efecte negative ale fumatului duc la o moarte prematură.
Aşa că, la întrebarea “ce e mai bine – să fii veşnic anxios sau să fumezi?”, răspunsul sănătos ar fi “caută alte metode de reducere a anxietăţii” – la nevoie consilierea psihologică sau aplicarea unor tehnici de relaxare.
Situaţia e şi mai dificilă în cazul în care e vorba despre cineva care nu se destăinuie cu uşurinţă, lipsindu-se astfel de efectele terapeutice ale unei discuţii cu o persoană apropiată. Oamenii pesimişti, negativişti, care pe deasupra sunt şi închişi în ei, reticenţi şi lipsiţi de încredere în ei înşişi se încadrează în tiparul aşa-numitei personalităţi de tip D. Viaţa lor e grea, căci, deşi sunt adesea copleşiţi de emoţii negative, rezultat al viziunii lor întunecate asupra lumii, ţin totul în ei, nedând astfel nicio şansă celor din jur să afle ce-i supără şi să încerce să-i ajute.
Psihic, e limpede că suferă, dar ceea ce e mai grav e constatarea că acest fel de-a fi le afectează şi sănătatea fizică. Anumite boli cronice sunt mai periculoase la pacienţii cu acest tip de personalitate, iar aceştia riscă să moară mai devreme decât cei care, suferind de aceleaşi boli, au o fire mai puţin supărăcioasă şi închisă. Astfel, un studiu publicat în Archives of Surgery arată că, din 180 de pacienţi care sufereau de arterită obliterantă periferică (boală caracterizată prin astuparea progresivă a arterelor mai ales la nivelul membrelor inferioare), cei aparţinând tipului de personalitate D aveau un risc de deces mai mare.
Studiul sugerează că tipul de personalitate influenţează modul în care funcţionează sistemul imunitar şi felul în care organismul răspunde la stres.
Gradul de nevrotism, manifestat prin nivelul anxietăţii, e un factor implicat şi în apariţia demenţei.
Un studiu realizat la Institutul Karolinska din Stockholm, Suedia, a urmărit, timp de 6 ani, 500 de participanţi vârstnici (media vârstei: 83 de ani) dintre care niciunul nu prezenta simptome de demenţă la începutul studiului. Pe parcursul celor 6 ani de cercetări, 144 de participanţi au început să sufere de demenţă. Analizând trăsăturile de personalitate precum gradul de nevrotism şi caracterul extrovertit/introvertit al participanţilor, autorii studiului au constatat că la subiecţii extravertiţi şi cu un grad scăzut de nevrotism, calmi şi optimişti din fire, riscul apariţiei demenţei era cu 50% mai scăzut, faţă de cei nervoşi şi predispuşi la anxietate.
Totuşi, personalitatea e numai unul dintre factorii implicaţi; apariţia demenţei s-a dovedit a fi legată şi de stilul de viaţă, iar asta este o veste bună, căci dacă personalitatea e înnăscută, iar factorii genetici care au determinat-o sunt imposibil de modificat, stilul de viaţă, în schimb, poate fi adaptat astfel încât să reducă riscul. În studiul menţionat, rezultatele au indicat că oamenii în vârstă care aveau activităţi agreabile şi o viaţă socială mai activă prezentau un risc mai scăzut de a ajunge să sufere de demenţă.
Aşadar, ce le rămâne de făcut celor pe care natura i-a înzestrat cu o personalitate nefericită – anxioşi, nervoşi, negativişti? Să se străduiască să descopere nişte moduri sănătoase de a depăşi anxietatea (altceva decât fumatul, consumul de droguri sau excesul de alcool), să-şi găsească un hobby relaxant (şi timp pentru a-l practica) şi să-şi facă prieteni.
O fire fericită, o personalitate echilibrată, tendinţa de a vedea sticla pe jumătate plină, nu pe jumătate goală, toate acestea sunt, în bună măsură, un dar natural. În bună măsură, dar nu exclusiv. Cunoaşterea corelaţiilor subtile, dar tot mai bine înţelese, dintre felul de a fi şi bolile care ne pasc e un pas înainte spre aflarea cauzelor maladiilor. Şi, dacă un om ştie că, datorită firii cu care s-a născut, e predispus la anumite probleme de sănătate, poate o să aibă mai multă grijă de el, nu-i aşa?
Sursa: BLOG ENCICLOPEDIC 2 – DESCOPERA

Confruntări între extrema-dreaptă şi poliţie la Londra. Înainte de protest extremiştii s-au pozat alături de ”o colecţie înfiorătoare de arme”


Membri ai mişcării de extremă-dreapta English Defence League (EDL) au fost implicaţi în confruntări cu poliţia sâmbătă, în estul Londrei, în cursul unui protest care s-a desfăşurat în pofida unei interdicţii a marşurilor, relatează BBC News Online.
Activiştii de extremă-dreapta au aruncat cu sticle şi petarde spre poliţie, în timp ce 3.000 de agenţi încercau să menţină ordinea.
Poliţia a estimat că 1.000 de susţinători ai EDL s-au adunat în apropiere de Aldgate Tube, iar 1.500 de persoane s-au adunat la Whitechapel Road pentru a manifesta împotriva EDL.
Fondatorul EDL Stephen Lennon a fost prezent la miting, încălcând condiţiile eliberării pe cauţiune, după ce în iulie a fost condamnat pentru că în august 2010 a condus confruntări de stradă cu un grup de 100 de suporteri de fotbal.
El s-a adresat mulţimii deghizat, cu o pălărie albă şi cu o barbă falsă, după care şi-a dezvăluit identitatea. EDL a anunţat ulterior că acesta a fost arestat, dar Poliţia Metropolitană nu a confirmat informaţia.
Patru persoane au fost arestate pentru delicte precum încăierare, posesie de droguri şi tulburarea ordinii publice.
Ministrul britanic de Interne Theresa May a interzis marşurile în Newham, Tower Hamlets, Waltham Forest, Islington, Hackney şi City of London. EDL a insistat însă că demonstraţia sa va fi statică, iar activiştii nu aveau voie să scandeze sloganuri sau să fluture steaguri, pentru că acesta ar fi constituit un marş.
IMAGINILE TERORII: extremiştii englezi pozează alături de "o colecţie înfiorătoare de arme"
Principalul motiv de îngrijorare pentru autorităţi, care explică şi numărul mare de forţe de ordine, l-au constituit o serie de fotografii deloc "paşnice", postate de simpatizanţii EDL pe site-ul lor, scrie Daily Mail.

În imagini apar "capete rase sau acoperite cu glugi, steaguri ale Angliei (n.r. nu ale Marii Britanii) şi o colecţie înfiorătoare de arme". Publicaţia scrie că fotografiile sunt "înspăimântătoare".
"După dezordinea tulburătoare din Londra, din ultimele săptămâni, trebuie să ne asigurăm că oraşul nostru, comunitatea şi afacerile se pot întoarce la normal", a declarat, înainte de protestul din Tower Hamlets, şeful poliţiei metropolitane, Julia Pendry, încercând parcă să explice numărul mare de ofiţeri trimişi în Tower Hamlets.
EDL a atras atenţia presei internaţionale luna trecută, când s-a speculat că Anders Breivik, atacatorul din Norvegia, ar avea legătură cu organizaţia engleză.
Mihai Schiau,Ioana Bojan