joi, 16 iunie 2011

COPIII NOULUI VIS



Interviu cu Drunvalo Melchizedek
Traducere de Mariana Străuţ © http://www.lucratorul-in-lumina.com
Diane: Aşadar, Drunvalo… cine sunt aceşti “Copii ai Noului Vis” despre care eşti atât de entuziasmat?
Drunvalo: Exisă trei tipuri de copii care se nasc în prezent, pe care am reuşit să-i identific:
· Primii sunt numiţi „Copiii supra-paranormali din China”
· Al doilea tip sunt „Copiii Indigo”
· Al treilea sunt „Copiii SIDA”
Despre primii, Copiii supra-paranormali din China, am vorbit şi la seminariile „Floarea Vieţii”. Dacă vă aduceţi aminte, primul a fost descoperit în anul 1984 – un copil cu capacităţi paranormale care depăşea orice imaginaţie. Cercetătorii au aplicat toate testele posibile, iar el a avut de fiecare dată o corectitudine de 100%. Puteai întoarce cărţi de joc într-o altă cameră, însă asta nu conta – copiii ştiau perfect despre ce carte este vorba. Prin urmare, revista Omni a mers în China şi a scris un articol despre acea descoperire. Ei au găsit mai mulţi copii deosebiţi. Atunci când au mers, în 1984, au presupus că este vorba despre o farsă, astfel încât au făcut experimente cum ar fi: au pus 100 de copii într-o cameră, au luat o carte şi au rupt la întâmplare o pagină din ea. Apoi au mototolit-o şi au ţinut-o strâns în pumn. Copiii au putut citi fiecare cuvânt de pe pagină. S-au făcut teste peste teste, iar răspunsul a fost fără cusur. Astfel de copii nu se găsesc numai în China. Ei s-au răspândit în toată lumea. Am vorbit personal cu părinţii lor care mă întreabă: „Ce mă fac? Am un copil care ştie totul”.
Lee Carroll îi numeşte pe copiii care se nasc aici, în SUA, „Copii Indigo”. Personal, consider că cele două grupuri vin din aceeaşi sursă, însă, nu ştiu cu siguranţă acest lucru. S-ar părea că există două grupuri separate – cei incredibil de paranormali şi cei incredibil de uimitori. Cel mai interesat este al treilea tip de copii – „Copiii SIDA”. Acum 10-11 ani, în SUA, s-a născut un copil cu SIDA: L-au testat la naştere şi apoi la şase luni, iar rezultatul a fost pozitiv. L-au testat un an mai târziu, iar rezultatul a fost, din nou, pozitiv. Apoi nu l-au mai testat până la vârsta de 6 ani şi ceea ce a fost incredibil era că acest test arăta că era complet vindecat de SIDA! De fapt, nu exista nici o urmă că ar fi avut vreodată SIDA sau HIV sau orice altceva! A fost dus la Universitatea din Los Angeles, California, să vadă ce s-a petrecut şi acele teste au arătat ca el nu avea ADN uman normal. În ADN-ul uman noi avem 4 acizi nucleici care se combină în seturi de câte 3 producând 64 de modele diferite numite spirale. ADN-ul uman are peste tot în lume 20 dintre aceste spirale în funcţiune şi restul nu sunt în funcţiune, exceptând 3 care sunt coduri de pornire şi de oprire – foarte asemănător cu un calculator. Ştiinţa întotdeauna spune că cele care nu sunt în funcţiune sunt programe vechi din trecutul nostru. Eu le-am văzut întotdeauna drept programe de aplicaţii pe calculator.
Oricum… acest băiat avea 24 spirale activate – cu 4 mai multe decât orice fiinţă umană. Apoi ei au testat acest copil să vadă cât de puternic este sistemul lui imunitar. Au luat o doză letală de SIDA într-un vas petri (vas de laborator) şi l-au amestecat cu câteva celule de-ale lui, iar acestea au rămas complet neafectate. Au început să mărească doza de mortalitate a compoziţiei şi în cele din urmă au ajuns la de 3.000 de ori ceea ce era necesar unei fiinţe umane să poată fi infectată, iar celulele lui au continuat să rămână complet sănătoase. Apoi ei au început să îi testeze sângele cu alte lucruri cum ar fi cancerul şi au descoperit că acest copil era imun la orice! Apoi ei au găsit un alt copil cu aceste codoane în funcţiune – apoi tot mai mulţi – apoi 10.000, 100.000, un milion ca ei şi, de aici, Universitatea din Los Angeles, California, urmărind în toată lumea testarea ADN, au estimat că 1% din populaţia lumii deţine acest nou ADN. Aceasta înseamnă aproximativ 60 de milioane de oameni care nu sunt umani după vechile criterii.
Diane: Această activare a codonului este găsită doar la nou-născuţi?
Drunvalo: Ei bine, majoritatea sunt copii, însă acum au găsit şi adulţi – la fel ca în teoria celei de-a o sută una maimuţe. Acum tot felul de oameni încep să fie afectaţi de el şi se răspândeşte repede. Amintiţi-vă, a început doar în urmă cu 5 ani, când aproape nimeni nu avea, iar acum se răspândeşte ca o boală. Este ca o izbucnire şi acesta este doar începutul. …
Ştiinţa a declarat că aici sunt atât de mulţi oameni care încep să-şi arate acest nou ADN străin, încât ei cred că îşi face apariţia o nouă rasă umană pe Pământ şi se pare că una care nu se poate îmbolnăvi. Iată ceea ce este incredibil – ei cred că este un răspuns emoţional special al corpului mental – o undă ce provine din afara corpului este cauza mutaţiei ADN într-o anumită direcţie. Am stat de vorbă cu Gregg Braden care a fost primul care a scris despre toate astea şi ceea ce credem noi este că există 3 părţi ale fenomenului. Prima parte este mintea care vede Unitatea. Vede Floarea Vieţii. Vede totul interconectat în toate felurile. Nu vede nimic separat.
Şi partea a doua este a fi centrat în inimă – să fii Iubitor.
Şi a treia parte este să păşeşti în afara polarităţii – să nu mai judeci lumea. Atâta timp cât noi judecăm lumea ca bună sau rea, suntem în interiorul polarităţii şi rămânem în starea de învinşi. Cred că aceşti oameni (cu noul ADN), care au păşit în vreun fel în afara judecăţilor, se află într-o stare în care ei văd totul ca fiind una şi simţind Iubire.
Orice fac ei produce o undă care, văzută pe calculator, seamănă foarte mult cu molecula ADN. Aşa că cercetătorii cred că prin exprimarea vieţii lor aceşti oameni cartografiază cu ADN-ul – rezonând cu acesta – şi schimbă aceste spirale, devenind astfel imuni la boală.
Ceea ce ei nu ştiu şi aceasta este ceea ce spun o mulţime de cercetări că este o întâmplare este că poate că sunt imuni, dar mai este şi altceva? Ar putea să fie nemuritori, cine ştie. Poate sunt alte caracteristici la care nici n-am visat. Adesea mă întreb dacă sunt conectaţi între ei? Ar putea exista vreo formă de conectare telepatică care funcţionează?
Diane: Ai întâlnit vreunul din aceşti oameni? Se poate ajunge la ei?
Drunvalo: Ei bine, am ştiut de lucrul acesta de mai bine de doi ani şi am urmat personal această cale şi cred că ne îndreptăm spre ceea ce fac ei. M-am dus în merkabah şi mi-am rugat subconştientul să-mi modifice codoanele în acelaşi mod şi de când am început să fac asta de mai mult de doi ani, n-am mai putut să mă îmbolnăvesc. … Ceea ce este interesant este că aproape nici un nou ADN din acesta nu s-a găsit la copiii super-paranormali din China – aproape zero. S-au găsit, oricum, în Rusia şi în SUA. Aici se pare să fie enorm de mulţi şi dacă e adevărat ceea ce credem – este un răspuns specific care apare unde mulţi oameni din New Age au această tendinţă.
Diane: Crezi că aceşti oameni creează schimbarea ADN-ului în mod inconştient?
Drunvalo: Cred că cineva a creat calea – un copil a făcut asta undeva. Apoi a introdus-o în reţea şi acum se află în subconştientul Pământului şi este accesibil oricui. Odată ce s-a întâmplat asta cred că în vreun fel altcineva s-a conectat la ea la un nivel subconştient în meditaţie şi rugăciune şi a realizat mutaţia. O nouă rasă se naşte acum şi este unul dintre fenomenele cele mai remarcabile din istoria planetei! Este incredibil pentru că se pare că nimeni n-a ştiut de asta până acum!
Diane: Ei, bine, tu eşti primul pe care l-am auzit până acum vorbind despre asta.
Drunvalo: Ei bine, am avut dovada asta de aproape doi ani şi n-am spus nimic până acum, deoarece am vrut să fiu sigur că este real. În cartea numită „Copiii indigo” s-au făcut cercetări mai ample asupra acestor copii. Există site-uri unde vă puteţi adresa ca părinţi şi unde vă vor intervieva despre ce se întâmplă exact cu copilul vostru. Aşa cum am mai spus, aceşti copii ştiu exact ce simţiţi şi ce gândiţi. Nu puteţi ascunde nimic de ei. Este cu adevărat uimitor! Eu văd asta ca un fenomen asemănător celui din ET atâta doar că ei nu vin dintr-o navă spaţială, ci vin în formă spirituală, intervenind personal în ciclului evolutiv al Pământului alături de noi. …
Drunvalo: Cred că avem cu toţii posibilitatea de a alege dacă vom urma sau nu acest model organizat de copii. Este scris: „copiii ne vor arăta calea”. Dacă dorim şi avem încredere în aceşti copii, cum am eu, unul din efecte este imunitatea la boală. … Ei bine, n-am să judec pe nimeni. Aceasta se întâmplă şi dacă este pe cale de a răsturna ciclul şi probabil că o va face în vreun fel – tot ceea ce apare în viaţă are un motiv şi un scop. Poate că aceşti oameni care nu se mai îmbolnăvesc – poate că nici nu vor muri vreodată şi conştiinţele lor sunt atât de aliniate ţelului iniţial al Pământului, că în cele din urmă va însemna un Pământ care este întreg şi complet, şi nu unul poluat, muribund şi supraimpozitat. Am putea trăi cu uşurinţă cu 6 miliarde sau cu 20 de miliarde de oameni… dacă… trăim în alt mod. Este spaţiu din belşug şi atâta doar că folosim resursele noastre în moduri în care ucidem planeta. Dacă am fi ales să trăim în alte feluri, aceasta se poate schimba. Poate prin aceşti oameni răspunsurile pot să se ivească. Pentru că dacă cineva merge spre starea de imunitate la boală este o indicaţie puternică că, într-un fel, se află în perfectă armonie cu viaţa. Se petrec în noi mutaţii până la punctul în care nu mai suntem afectaţi de poluare sau viruşi sau boală. Şi ştiţi că este un alt lucru care s-a întâmplat anul trecut – SIDA a ajuns undeva la 47% – cel mai mare număr pentru o singură boală din istoria lumii. Cred că asta este în directă legătură cu ceea ce discutăm noi acum. Las doar Pământul să îmi arate încotro s-o iau. Desigur, e important să ne cunoaştem corpurile eterice şi să ştim cum să le utilizăm, dar copiii economisesc cu mare grijă – veniţi pe acest drum – şi vedeţi unde duce.
Voi aduna tot ce am aflat în ultimii doi ani din cercetările mele şi lucrul cu Pământ/Cer, într-un răspuns simplu prin care oricine poate ajunge în locul pe care l-au accesat copiii. Voi face tot ce pot mai bine!
SURSA
Sursa: 2012 – Mit şi Adevăr — sfârşit şi / sau început -? DE LA LUME ADUNATE !!! PAX Et LUX !

Pamantul va fi luminat de doi sori din 2012


Pamantul ar putea fi incalzit de inca un soare, incepand cu anul 2012. Cel putin pentru o perioada de timp. Asta au descoperit astronomii de la Universitatea Queensland.
Betelgeuse, una dintre cele mai stralucitoare stele de pe cer, isi pierde din masa, indicand faptul ca va disparea si se va transforma intr-o super-nova in orice moment.
Atunci cand acest lucru se va intampla, cel putin pentru cateva saptamani, pe cer vom putea vedea doi sori.
Acest scenariu, demn de filmele SF, s-ar putea intampla in jurul anului 2012. Explozia acestei stele ar putea duce la formarea unei alteia gigant sau a unei gauri negre la o distanta de 1300 de ani lumina fata de Pamant.
Cei care vaneaza Apocalipsa trebuie sa manifeste o atentie sporita. Daca Betelgeuse va deveni o stea cazatoare, pamantul va fi presarat cu miliarde de particule din corpul celest, care insa nu vor fi daunatoare, spun cercetatorii.
Specialistii ne linistesc si spun ca temperatura nu va fi influentata in niciun fel de aparitia celui de-al doilea “soare”.
Sursa foto: Huffington Post
http://stirileprotv.ro/stiri/international/pamantul-va-fi-incalzit-de-doi-sori-din-2012-cum-va-evolua-temperatura.html
Sursa: 2012 – Mit şi Adevăr — sfârşit şi / sau început -? DE LA LUME ADUNATE !!! PAX Et LUX !

Satul francez care “va supravietui Armaghedonului” este asaltat de vizitatori


Primarul unui sat pitoresc din Franta a avertizat ca va cere sprijinul armatei pentru a proteja localitatea de “asediul” vizitatorilor, adepti fanatici ai curentului New Age si entuziasti ai fenomenului OZN, convinsi ca acesta este singurul loc de pe Pamant care va fi crutat de Armaghedon in 2012.

In ultimele cateva luni, Bugarach, cu o populatie de numai 189 de locuitori traind in regiunea Aude, la poalele varfului Bugarach, cel mai inalt munte din zona viticola Corbières, a fost inundat de grupuri de aventurieri ezoteristi care cred ca versantul este un fel de “garaj al extraterestrilor“.
Potrivit acestor indivizi, extraterestri asteapta, linistiti intr-o cavitate uriasa de sub stanca, sfarsitul lumii, moment in care vor pleca, luand cu ei, se spera, si cativa oameni norocosi. Increzatoare ca Armaghedonul va sosi, conform calendarului mayas, la 12 sau 21 decembrie 2012, aceste grupuri de oameni vad in Bugarach unul din poate cei cativa “munti sacri” de pe Terra feriti de cataclism.
“Chestiunea nu este deloc amuzanta. Daca maine apar aici 10.000 de oameni, ca sat de 200 de suflete ce suntem, nu vom putea face fata. Am informat autoritatile regionale cu privire la ingrijorarile noastre si vrem ca armata sa ne stea la dispozitie, daca va fi necesar, in decembrie 2012″, a declarat primarul Jean-Pierre Delord.
Fenomenul nu este unul de factura recenta; tot conform primarului, vizitatorii ajung prin aceste parti inca din urma cu zece ani, cautand viata extratraterestra, totul ca urmare a unei mentiuni intr-o lucrare despre OZN-uri a unui localnic, care a decedat de atunci. Respectivul autor pretindea in text ca a vazut extraterestri si ca a auzit zgomotele navei lor spatiale venind de sub munte.
Internetul abunda in povesti despre cum fostul presedinte francez Francois Mitterand a fost, in mod curios, transportat cu elicopterul pe controversatul pisc si despre sapaturi misterioase coordonate de nazisti si mai tarziu de Mossad, serviciul secret israelian, la fata locului. De asemenea, Bugarach este considerat locul unde Jules Verne a gasit intrarea si sursa de inspiratie pentru “O calatorie in centrul Pamantului”.
Sursa: Telegraph




Sursa: misteriosii

Pamantul este o planeta sinucigasa!


In anii ‘60, o ipoteza indrazneata facea valva in lumea stiintifica. James Lovelock, cel care a facut cunoscuta asa-numita ipoteza Gaia, avea s-o dezvolte mai tarziu intr-o teorie coerenta, care sta de multa vreme la temelia parerii multor oameni de stiinta despre Terra si viata de pe ea. Dar, ca orice teorie, Gaia are criticii sai. Unul dintre acestia, Peter Douglas Ward, respingand imaginea reconfortanta a unei Mame-Terra care-si poarta de grija siesi si copiilor ei, propune ca simbol o alta figura mitologica: Medeea, sotia ucigasa a argonautului Iason, vrajitoarea care si-a omorat proprii copii, personificare a unui destin funest pentru noi si planeta care ne e casa.
Teoria Gaia – trunchiul si ramurile 
La vremea ei, teoria Gaia a fost una dintre acele conceptii stiintifice extraordinare, provocatoare, care deschid noi drumuri pentru cunoastere. Pe scurt, conform acestei teorii, viata in ansamblul ei interactioneaza cu mediul fizic in asa fel incat nu numai ca mentine Pamantul locuibil, dar si imbunatateste continuu conditiile pentru perpetuarea vietii. Reglarea se realizeaza printr-o serie de sisteme de feedback asemanatoare celor implicate in homeostazie – acel mecanism prin care fiecare organism viu isi mentine un mediu intern stabil, permitand unor parametri sa varieze doar intre anumite valori. (De exemplu, daca mancam prea multa sare, organismul intensifica excretia acesteia prin  rinichi, astfel incat continutul de sodiu si clor din organism sa nu creasca dincolo de anumite limite).
James Lovelock (n. 1919), parintele teoriei Gaia, in laboratorul sau

Asa si cu Gaia: acele aspecte care afecteaza cel mai mult “locuibilitatea” unei planete (e un barbarism, stiu, dar denumeste bine ceea ce vreau sa spun), cum ar fi temperatura, compozitia chimica a apelor dulci si marine, compozitia atmosferei – nu sunt doar influentate de viata de pe Terra, ci sunt controlate de ea. Planeta se autoregleaza si se autostructureaza. Cu timpul, conceptul propus de Lovelock a evoluat, teoria Gaia ramificandu-se in mai multe variante, diferite intre ele prin perspectiva asupra controlului exercitat de biosfera.
  • Ipoteza optimizarii e o versiune veche, dar inca actuala a teoriei. Conform acestei abordari, viata de pe Pamant controleaza activ conditiile ambientale, inclusiv aspectele pur fizice ca temperatura, compozitia atmosferei, aciditatea oceanelor, astfel incat conditiile de pe Pamant sa ramana optime pentru viata.
  • Ipoteza autoreglarii (sau a homeostaziei), ceva mai recenta, stipuleaza ca viata nu ar optimiza activ conditiile de mediu, ci mai degraba ar furniza un feedback negativ (reactii de raspuns prin care un sistem se opune modificarilor, ceea ce duce la atenuarea acestor modificari); acest feedback pastreaza parametri importanti ai mediului (temperatura, cantitatea de oxigen si dioxid de carbon din atmosfera) intre anumite limite.
  • Ipoteza superorganismului Gaia “spune” ca Pamantul nu e doar o planeta ce gazduieste viata, ci este el insusi viu. Conform acestei interpretari – cea mai dramatica si mai tulburatoare – Terra ar fi un superorganism urias, un corp viu enorm capabil sa-si regleze procesele vitale intocmai ca orice organism viu obisnuit, doar ca la o scara imensa, planetara. Suna cam SF, motiv pentru care aceasta varianta a teoriei are prea putini adepti in randul comunitatii stiintifice.

Ani in sir, Lovelock si-a tot completat teoria sa, adunand argumente, consolidand-o si facand-o din ce in ce mai convingatoare. E una dintre teoriile care au facut epoca, marcand gandirea stiintifica a secolului XX si fiind considerata o teorie-cheie in evolutia cunoasterii planetei.
E drept, nu e o teorie usor de digerat; pentru oameni, fiinte rationale,  e greu de inteles cum poate totalitatea fiintelor vii, de pe orice treapta a evolutiei, “sa faca” ceva in sensul modificarii parametrilor mediului. Asa ceva implica inteligenta, gandire, planificare, actiune; or, e destul de greu de inteles cum Viata, fie ea si cu V mare, poate face asta. Pentru cei mai multi, cineva – o fiinta – poate face asta, dar nu o infinitate de fiinte, cu bacterii, ciuperci, plante si animale cu tot. Asa se si explica, probabil, “derapaje” precum teoria superorganismului Gaia; personificand Terra, e mai usor de inteles cum poate ea “face” ceva in sensul reglarii propriilor parametri.
Ipoteza Gaia, asa cum a gandit-o initial Lovelock, nu implica nimic de genul unei Mame-Terra vii si capabile de vointa si actiune, ci o reglare care, asa cum spuneam, seamana mult cu reglarea homeostatica a parametrilor interni ai organismului. Nici aceasta nu implica vointa si actiune constienta din partea noastra, ci e rezultatul unei inalte specializari si integrari a functiilor organismului, care “merge” ca un intreg, ca un sistem, lucru la care s-a ajuns prin evolutie.
Gaia pentru toata lumea 
La mijlocul anilor ‘70, Lovelock isi rezuma conceptia astfel: teoria Gaia spune ca temperatura, starea de oxidare, aciditatea si unele proprietati ale rocilor si ale apei sunt mentinute constante, si acesta homeostazie e mentinuta prin procese active, de feed-back, realizate de biosfera in mod inconstient si automat.
Pana la urma, chiar si el, luat de valul dezvoltarii teoriei sale, a inceput sa se refere la planeta ca la un soi de superorganism: “Intreaga gama a formelor de viata, de la balene la virusuri si de la stejari la alge, ar putea fi privita ca alcatuind a singura entitate vie, capabila sa mentina atmosfera Pamantului la parametri necesari functionarii ei si inzestrata cu capacitati si puteri mult superioaare celor ale partilor ei constituente”, scria el in 1979, in cartea Gaia: o noua conceptie asupra vietii pe Pamant.
Ce-i drept, era o idee frumoasa, originala, atragatoare; oferea o solutie simpla si eleganta la multe intrebari si nelamuriri, atat stiintifice, cat si filosofice ale oamenilor de stiinta (si ale celorlati oameni) astfel incat a atras imediat o multime de adepti.

Unii dintre ei si-au inceput sau continuat lucrarile in lumina acestei noi conceptii, urmandu-l pe Lovelock in cercetarile sale ce urmareau sa demonstreze ca viata insasi regleaza conditiile propice vietii. Altii, fara sa adere strict la ideile lui Lovelock, au gasit, totusi, in ele inspiratie pentru o noua abordare a cercetarilor clasice privind circuitul in natura al elementelor chimice si al compusilor organici.
Altii – in general, cei care nu erau oameni de stiinta – au vazut in ea radacinile unei noi etici, ale unei noi morale privind felul in care ar trebui inteleasa legatura dintre oameni si planeta pe care traiesc. In sfarsit, altii au gasit in ea chiar un inteles religios. Timp de decenii, Gaia a continuat sa starneasca interes si controverse in lumea stiintifica. Pana acum, trei congrese internationale au avut ca tema acesta teorie; cel mai recent s-a desfasurat in anul 2006.
Dar, ca si alte teorii revolutionare, Gaia pare, astazi, sa-si fi depasit apogeul, pierzand teren in fata altor idei stiintifice care rasar la orizont, cresc, stralucesc pe cerul cunoasterii si apoi descresc. Date stiintifice adunate in decenii de cercetari au furnizat contraargumente solide, ce lumineaza necrutator partile slabe ale teoriei Gaia, aratand ca viziunea noastra asupra felului in care functioneaza Pamantul si viata de pe el e imperfecta, ca mai avem multe de aflat si de inteles. Nu-i nici o tragedie, e un fapt firesc, ce tine de evolutia si progresul cunoasterii. Imperfect, intr-o viziune optimista, inseamna perfectibil.
In loc de Gaia 
Si atunci, e momentul sa ne intrebam: ce alta teorie revolutionara putem pune in locul fabuloasei Gaia, astazi, cand numeroase descoperiri stiintifice au minat serios temelia acestei marete idei? Exista o conceptie comparabila prin soliditatea argumentelor si prin amploarea viziunii? Cum sa nu! Iata una:
Peter Douglas Ward, un paleontolog britanic care lucreaza la Universitatea din Seattle, SUA, a dat lumii, recent, ceea ce ar putea fi privit drept o contraofensiva la progresul teoriei Gaia. Teoria sa, botezata Medeea, contrazice radical ipoteza Gaia, afirmand ca viata, asa cum e ea astazi, reprezinta produsul unui sir de evenimente “sinucigase”; ca planeta, departe de a proteja viul, ar tinde, de fapt, spre o intoarcere la starea ei originara, – o planeta sterila, lipsita de viata. Medea, cea care isi ucide propriile odrasle…
La fel de convingatoare ca si Gaia la vremea ei, ipoteza Medeea nu are alt cusur major decat ca e foarte deprimanta, in contrast cu Gaia care reprezenta o viziune optimista: mama care face totul pentru binele copiilor ei. La drept vorbind, asta a fost in secolul trecut, pentru ca, mai nou, James Lovelock, silit sa ia in considerare impactul civilizatiei umane asupra Terrei si recentul fenomen al schimbarilor climatice, cu consecintele lor cu tot, a admis ca e posibil ca Gaia sa nu ne poata proteja de tot ceea ce ne asteapta. Intr-o discutie despre incalzirea globala si posibilitatile noastre de adaptare la ea, el a prezis ca, probabil, in cateva decenii, nu va mai ramane decat vreun miliard de oameni pe planeta.
Deci, e limpede ca e timpul sa ne schimbam optica; o a doua opinie nu strica, asa ca e vremea sa vedem ce zice Peter Douglas Ward despre Planeta Terra si apucaturile ei medeice.
Argumentele pro-Medeea vin din doua directii: din studiul evenimentelor trecute si din modelele predictive privind evolutia viitoare. Ambele rastoarna teoria Gaia, aratand ca viata pe Terra a trecut deja – si va mai trece – printr-o serie de evenimente medeice: scaderi dramatice ale biodiversitatii si abundentei unor specii, scaderi pricinuite de nimic altceva decat de viata insasi, de evolutia ei.

Incepem cu trecutul. Unul dintre cele mai importante argumente sustinute de adeptii teoriei Gaia este acela ca temperaturile la nivel planetar se pastreaza in limite constante datorita unor reactii de de raspuns (feedback) furnizate sau macar facilitate de viata insasi. Viata de pe Pamant actioneaza prin mecanisme globale ce pot fi asemuite unor termostate, ce regleaza valorile temperaturii pe perioade lungi de timp.
Cel mai important astfel de mecanism-termostat ar fi ciclul geochimic carbonat-silicat. Datorita activitatii vulcanice, care e o caracteristica innascuta a planetei noastre, in atmosfera e aruncata, neincetat, o cantitate – variabila – de dioxid de carbon (CO2). CO2  este un gaz cu un puternic efect de sera (absoarbe caldura Pamantului, impiedicand-o sa se disipeze in spatiu si contribuind, astfel, la incalzirea planetei). Cu cat mai mult CO2 in atmosfera, cu atat mai multa caldura se acumuleaza in ea. In lipsa unui mecanism de imputinare a CO2 din atmosfera, temperaturile ar creste pana la un nivel la care oceanele ar da literalmente in clocot, ceea ce, cred specilistii, s-a si intamplat pe planeta Venus in urma cu vreo 4 miliarde de ani.
Pe Pamant, scaderea cantitatii de CO2 din atmosfera este realizata, in mare masura, cu ajutorul eroziunii rocilor bogate in siliciu, precum granitul. Macinarea acestor roci are ca urmare o reactie chimica cu CO2, prin care acesta e extras din aer si sechestrat in roci, sub forma de calcar (carbonat de calciu). Viteza acestei reactii este sporita de prezenta plantelor, ale caror radacini fragmenteaza rocile, permitand patrunderea in crapaturi a apei si a CO2. In plus, plantele participa si in mod direct la imputinarea CO2 din atmosferra, absorbindu-l in cursul reactiei de fotosinteza.
Pana aici, suna destul de “Gaia”, dar, cand oamenii de stiinta au studiat mai atent si au reusit sa estimeze mai precis  temperaturile globale din trecutul planetei, acea constanta remarcabila postulata de teoria Gaia nu prea se vede. In realitate, temperaturile au fluctuat mult, ca urmare a aparitiei si dezvoltarii unor noi forme de viata.

Cam acum 2,3 miliarde ani, de pilda, Pamantul a trecut printr-o puternica glaciatiune,  care a durat 100 de milioane de ani. Racirea a fost atat de intensa, incat oceanele au inghetat complet, rezultand ceea ce a fost numit de savanti “Pamantul-bulgare de nea” (Snowball Earth). Cu 200 de milioane de ani inainte de acest episod, pe planeta  se intamplase ceva important: aparuse, in randul organismelor vii, un nou mod de hranire – fotosinteza, procesul care utilizeaza lumina solara ca sursa de energie pentru a transforma CO2 anorganic in glucide.
Peter Douglas Ward crede ca tocmai aceasta a fost cauza inghetului general: microorganismele fotosintetizatoare au absorbit din atmosfera atat de mult CO2 – gazul “insarcinat” cu retinerea caldurii – incat toata planeta s-a congelat.
“Pamantul-bulgare de nea”, partea a II-a: s-a petrecut acum 700 de milioane de ani, dupa raspandirea plantelor multicelulare. Scenariu similar: fotosinteza intensa, absorbirea a prea mult CO2 din atmosfera, scaderea temperaturilor, inghet.
Au mai trecut vreo 300 de milioane de ani. In perioada devoniana, Pamantul s-a acoperit de paduri luxuriante. Si ce s-a intamplat? Abundenta de plante a dat o dubla lovitura climatului Terei: plantele au absorbit o garmada de CO2 din atmosfera, iar datorita radacinilor lor, viteza eroziunii rocilor a crescut (vezi mai sus) cu rezultatul ca din atmosfera a fost extras si mai mult CO2. Lipsita de CO2 care retinea caldura, planeta cea calda si inverzita s-a racit, intrand intr-o perioada glaciara care a durat 50 de milioane de ani. O multime de forme de viata au pierit, rapuse de frigul crancen.
Si atunci, cu toate aceste episoade ce par sa tina de un program de autoexterminare, cum ramane cu controlul si optimizarea realizate de Gaia?

In opinia lui Peter Douglas Ward, biosfera planetei a avut parte de mai multe astfel de evenimente medeice de-a lungul evolutiei ei. Urmarindu-le si analizandu-le, se pare ca viata insasi e capabila sa-si puna bete in roate, sa manifeste comportamente autodistructive, un soi de incercari repetate de sinucidere. Planeta nu mai e buna si grijulia Mama Gaia, care se ingrijeste ca odraslelor ei – fapturile vii, din orice regn ar fi ele – sa le fie cat mai bine, ci cruda vrajitoare Medeea, care isi ucide pruncii.
  • De multe ori, cauzele acestor intamplari dramatice la scara planetara sunt complexe, cu factori care se intrepatrund si se potenteaza reciproc. Intr-un top al cauzelor extinctiilor masive, poate cel mai grav eveniment medeic a fost cel determinat de aparitia fotosintezei, care nu numai ca a extras din atmosfera o mare cantitate de CO2 – determinand racirea planetei -, dar a si eliberat in aer oxigenul care, pentru microorganismele care populasera pana atunci Pamantul, era o adevarata otrava. Pana atunci, pe Terra traisera micoroganisme anaerobe, al caror metabolism se desfasura in absenta oxigenului. Problemele s-au suprapus si viata a fost aproape distrusa nu numai datorita inghetului, ci si acestei otraviri in masa. Au supravietuit doar nou-aparutele forme de viata fotosintetizatoare sau acele microroganisme care, desi nu se hraneau prin fotosinteza, s-au pututu adapta la viata in mediul cu oxigen.

La fel de putin potrivite cu teoria Gaia sunt extinctiile in masa petrecute mai recent, care demonstreza ca exista o problema cu reglarea si controlul. Geologii si paleontologii considera ca, in ultimii 565 de milioane de ani (adica de cand exista animale), au avut loc cinci extinctii majore si inca vreo 10 mai mici.
In anii ‘80, oamenii de stiinta au descoperit ca ingrozitoarea extinctie de acum 65 de milioane de ani (cea in care au pierit si dinozaurii) a fost pricinuita de caderea pe Pamant a unui asteriod urias. De atunci, a aparut tendinta de a explica extinctiile masive prin asemenea cataclisme cosmice: impacte cu asteriozi sau, asa cum a fosty cazul extinctiei din Ordovician (in urma cu 443 milioane de ani), un  bombardament cu raze gamma. In termenii teoriei Gaia, asemenea evnimente sunt numite gaia-neutre, deoarece au cauze externe si survin brusc, fara ca viata sa fi fost pregatita sa le faca fata.

Dar, la o privire mai critica – si lumea stiintifica nu duce lipsa de asa ceva – se constata ca nu toate extictiile au asociat cate un crater care sa demonstreze ca au avut drept cauza impactul cu un bolid ceresc. Unele extinctii sunt considerate ca fiind provocate de microorganisme, de pilda de proliferarea bacteriilor care produc hidrogen sulfurat, un gaz toxic care se acumuleaza in apele oceanice in perioadele de incalzire globala, asa cum s-a intamplat la sfarsitul Permianului (acum cca. 250 milioane de ani), cand activitatea vulcanica intensa a aruncat in atmosfera mari cantitati de CO2. Conform teoriei Gaia, viata ar fi trebuit sa corecteze asemenea dezechilibre. Dar nu a facut-o. Ceea ce s-a intamplat se potriveste mai degraba modelului Medeea.
Dar viitorul? 
Se pare ca, si aici, Medeea o va invinge pe Gaia – o predictie pe cat de interesanta, pe atat de socanta pentru noi. Peter Ward crede ca in viitor, viata va reusi sa se autoextermine. (Foarte incurajator!)
In primul rand, Soarele se incinge. In ultimii 4,5 miliarde ani, a devenit tot mai stralucitor si mai fierbinte si se pare ca are de gand s-o tina tot asa. Temperatura globala va creste, ceea ce va duce si la cresterea vitezei de eroziune a rocilor silicioase, ceea ce va determina extragerea a mai mult CO2 din atmosfera (ia uite ce simpla era solutia si noi n-o vedeam!)

Dar, zice Ward, ne bucuram degeaba. La inceput, aceasta “scoatere” a CO2 din aer va contrabalansa cresterea temperaturilor determinata de incingerea Soarelui. Dar va veni o vreme – poate peste vreo 500 de milioane de ani – cand nu va mai fi suficient CO2 in aer ca sa sustina fotosinteza. Plantele vor incepe sa piara, cu ele disparand principala sursa de hrana si de oxigen atmosferic. Animalele vor pieri, la randul lor. Moartea plantelor si descompunerea lor vor elibera in atmosfera mari cantitati de CO2, astfel incat continutul de dioxid de carbon va creste din nou – si repede – avand ca rezultat un mega-efect de sera.
Temperaturile vor creste si mai mult, pana cand oceanele vor incepe sa fiarba, va pieri si ultimul organism unicelular de pe Pamant, iar planeta va fi din nou lipsita de viata, asa cum era acum 4 miliarde de ani. End of story…
Si totusi… 
Daca vreti sa acceptati paragraful de mai sus drept incheiere pentru articol, sunteti liberi s-o faceti. E dramatic, expresiv si merge foarte bine ca incheiere. Dar asta nu inseamna ca teoria Gaia e buna de aruncat la gunoi si ca ar trebui sa trecem cu totii de partea Medeei. Poate doar cei care au o atractie innascuta fata de finalurile apocaliptice, o – maladiva, zic eu, dar fiecare cu gustul lui – aplecare spre profetiile intunecate privind sfarsitul lumii.
Teoria Medeea e doar o conceptie care, desi bine argumentata, in lumina a ceea ce stim pana acum (subliniez: pana acum) despre Terra, s-ar putea dovedi slaba fata de complexitatea proceselor care alcatuiesc Viata – viata fiecarui organism si Viata pe Pamant.

Poate inainte de a ne pierde in abisul unor depresii cu substrat eshatologic, ar fi mai simplu si mai eficient sa admitem ca o teorie e o teorie, ca e parte din aventura cunoasterii si ca noi avem lucruri mai importante si mai urgente de facut. De pilda, avem de gestionat o criza a biodiversitatii de care suntem responsabili: disparitia recenta a numeroase specii, acesta extinctie antropogena, care se desfasoara de cateva secole, e in intregime raspunderea noastra. Nu putem da vina pe Soare, pe asteroizi ori pe exploziile de raze gamma. Avem de rezolvat probleme legate de poluare, pentru ca degeaba asteptam ca Gaia ori Medeea, ce-o fi, sa-si faca singura curat si sa neutralizeze miliardele de tone de plastic si alte substante toxice pe care le azvarlim noi pe ea si in ea, zi de zi (pana la urma, tot noi le re-inghitim, sub o forma sau alta).
Ar trebui sa facem astfel incat ceea ce o sa fie peste 500 de milioane de ani, sa fie grija oamenilor de peste 500 de milioane de ani, ideea fiind sa mai exista oameni pe Pamant si atunci. Oricat de fascinanta este teoria Medeea, oricat ne-ar ispiti ea uneori – c-asa sunt conceptiile fataliste, ademenitoare ca o otrava ce fagaduieste sa ne scape de chinurile acestei vieti, de nevoia de a trudi, de gandi, de a lua hotarari – oricat ne-am simti de tentati sa ne lasam in voia sortii, nu putem. Avem o casa de ingrijit.




Sursa: misteriosii

SUA se pregătesc pentru un dezastru, in anul… 2012!

Eruptiile solare urmeaza sa creasca in amploare in urmatoarea perioada. Ne aflam in zona celui mai activ ciclu de 11 ani, cand asistam la un maxim istoric al violentelor eruptiilor. Acestea aduc dupa sine, cum se stie, furtuni magnetice ce pot fi catastrofale pentru Terra. In primul rand pentru computere, pentru tranzactiile online, dar si pentru alte aparate electrice si electonice. Nu in ultimul rand s-a observat si o oarecare legatura intre activitatile din petele negre ale soarelui, cele ce determina furtunile magnetice si placile tectonice terestre.
In sensul ca s-a observat ca daca are loc o explozie solara urmata de o furtuna magnetica mai mare de un anumit prag, iar aceasta este indreptata spre o anumita zona de pe Terra, atunci apare acolo la cateva zile si un cutremur, de cele mai multe ori devastator. Asa a fost cazul de la Cristchurch din Noua Zeelanda (de doua ori) si in Japonia, cu uriasul tsunami ce a urmat unui cutremur catastrofal.
Ingrijorator in acest context este faptul ca autoritatile din SUA si din Marea Britanie dau din ce in ce mai mult credit acestui fapt, pana de curand ignorat, dar care, iata, datorita deselor eruptii solare urmate de cutremure a inceput sa nelinisteasca. Pana acum pare sa nu fi fost nimic din punct de vedere al eruptiilor solare si furtunilor magnetice. Varful exploziilor incepe in aceasta vara si tine pana in noiembrie-decembrie 2012.
“The independent” anunta ca SUA si Marea Britanie au devenit constiente de forta furtunilor magnetice indreptate spre Terra, ca urmare a exploziilor solare. Tocmai de aceea cauta o modalitate de a opri curentul electic care alimenteaza statele pe momentul furtunilor solare, spre a nu exista pagube. Opriri de curent controlate in sistemele nationale energetice din SUA. Thomas Bogdan, directorul US Space Weather Prediction Centre, sustine ca acest sistem al opririi controlate “e mult mai bun si mai util decat sa stai sa repari luni intregi sau chiar ani daunele produse de furtuni magnetice catastrofale.”
Declaratia este de-a dreptul senzationala, intrucat arata ca SUA se pregateste de explozii solare si furtuni magnetice cu consecinte catastrofale, ce ar putea produce daune imense, reparabile in luni de zile, sau chiar ani. Acest fapt arata ca scara acestor explozii solare va fi una fara precedent si nu se stie carui fapt este datorata, dar populatia urmeaza sa fie protejata prin oprirea temporara a curentului de alimentare din sistemele nationale.
“Ca sa ne referim la un scenariu destul de grav, am putea spune ca zone intregi din SUA sau din Nordul Europei, zonele in care campul magnetic terestru e deja mai slabit, ar putea ramane fara curent timp de zile, de saptamani, sau chiar de luni. In cazuri extreme, situatia ar putea dura chiar ani”, a spus dr. Thomas Bogdan. declaratiile acestuia din “The Independent” pot fi citite aici.
Ce e grav, pe langa faptul ca vor exista zone pe Terra care vor reveni la statutul de epoca de piatra fara curent, fara apa, fara alte forme de energie. Daca dr. Bogdan, o somitate in domeniu, director al unui institut de prestigiu din SUA ne pregateste de furtuni catastrofale ce pot afecta Terra pe luni sau ani, atunci ce sa mai zicem de cutremurele, de eruptiile vulcanice care vor insotii aceste eruptii solare de-a dreptul uriase. Cum am spus in inceputul articolului, eruptiile solare sunt din ce in ce mai legate de seismele si eruptiile vulcanice de pe Terra si iata ca vor urma momente de-a dreptul apocaliptice.
Mai multe amanunte despre legaturile dintre explozii solare si cutremure se pot citi aici si aici.
Sursa: News.ro Ştiri pe Blog

SECRETELE INTERZISE ALE PAMINTULUI-SUBS RO

Surse: Strategia lui Băsescu pentru preluarea Puterii depline in 2012!


Care e "strategia de criza" a lui Traian Basescu?
Cititi cu atentie si faceti click pe linkurile din text pentru date suplimentare!
Surse extrem de bine informate sustin ca economia Romaniei se prabuseste rapid, situatia putand deveni incontrolabila in urmatoarele 1-2 luni de azi inainte. Intr-adevar, in cei 21 de ani de "tranzitie" nereusita,Romania a acumulat o datorie totala ( interna si externa) imensa, - asa cum s-a mai spus si cu alte ocazii. Nici vorba ca statul nostru sa poata sa plateasca aceste sume!

Scadenta incepe inca din 2012, cand trebuie platite dobanzile la aceste credite, acestea insemnand ( la un calcul sumar) sume de 1,5-2,5 miliarde Euro pe an! In conditiile in care rata de colectare la buget este tot mai scazuta, in care populatia are un tot mai redus nivel de trai, neputand deci sa stimuleze productia printr-o crestere de consum, in conditiile in care noi si noi disponibilizari sunt anuntate...

Ce e de facut, in opinia lui Traian Basescu?
Strategii sai au planuit ... iesirea de la guvernare a PDL la mijlocul anului 2011, deci cu un an inainte de alegeri. Cum se va realiza acest lucru? Prin impingerea UDMR la gestul de a rupe in mod unilateral coalitia de guvernamant!

Deja masinaria pedelista s-a pus in miscare pe doua fronturi:
Prima prin exacerbarea nemultumirii gruparii Blaga ( alegerile masluite de la congresul PDL) , grupare care este impinsa in mod voit sa plece din PDL cu un numar de 10-15 parlamentari.
A doua miscare s-a produs, prin adoptarea tacita in Camera a initiativei surprinzatoare a pedelistului Mircia Giurgiu, care prevede renuntarea la predarea obligatorie a istoriei si geografiei in limbile minoritare. Amintim ca aceasta obligativitate este inca prevazuta de Legea Invatamantului, pentru care guvernul si-a asumat raspunderea anul trecut! Deja reactia UDMR se face simtita. Daca pana azi vocile critice din cadrul Uniunii erau doar sporadice ( dar semnificative!, - vezisenatorul Frunda), in aceasta dupa-amiaza insusi Marko Bela a spus ca , de facto, - "coalitia a explodat"....

Ce urmareste Basescu prin aceste miscari extrem de riscante pentru el insusi si pentru PDL? In momentul cand guvernul Boc va cadea ( fie prin demisia acestuia in urma unui "scandal" cu UDMR; fie prin vot la motiunea de cenzura din Iunie anul acesta), Basescu are doua alternative:
Prima este sa numeasca un asa-zis tehnocrat, ceea ce in mod evident nu va intruni sufragiile parlamentarilor USL, UDMR + dizidentii lui Blaga...
A doua optiune este sa numeasca un reprezentant la USL pentru a forma guvernul. Odata cu ruperea coalitiei PDL-UDMR, noua majoritate se poate usor alcatui din USL-UDMR-dizidentii lui Blaga-etc. Sa nu uitam insa ca toate aceste proceduri parlamentare sunt lente, iar investirea noului guvern s-ar taragana pana spre luna septembrie, asta daca Parlamentul ar renunta la vacanta de vara si ar lucra in tot acest timp! Daca nu, lucrurile s-ar taragana si mai mult.
In toata aceasta perioada, guvernul Boc ar ramane in functiune cu atributiuni limitate, -  deoarece ar fi un guvern demis/demisionar.

Pe fondul celor spuse la inceputul articolului ( deteriorarea infioaratoare a situatiei economice), noul guvern USL-UDMR s-ar alege cu "ponoasele", avand de gestionat o situatie care... NU poate fi gestionata si in care intrarea in incapacitate de plata ar fi raul cel mai mic!

Chiar daca actualele sondaje de opinie dau USL (PSD+PNL) procente intre 53-65%, iar PDL abia 13-17%... situatia s-ar putea schimba radical in toamna si mai ales in iarna. Un guvern USL-UDMR s-ar lovi de dificultati insurmontabile privind plata salariilor si a pensiilor, plata datoriilor fata de FMI, lipsa banilor pentru investitii, subventii, etc.
Mai mult decat atat, se preconizeaza ample miscari de strada incepand cu vara-toamna lui 2011, miscari de strada care ar putea fi "ajutate" din umbra de PDL si "anumite structuri" sa devina violente, caz in care politia si jandarmeria ar trebui sa intervina in forta, conform legii. Toate acestea vor duce la ample nemultumiri fata de noul guvern.

Ce s-ar intampla mai departe?
E greu de crezut ca fiind confruntata cu asemenea probleme, noua majoritate sa aiba timp sa se ocupe cu... suspendarea lui Traian Basescu, - artizanul acestor miscari oculte. Deci, Basescu ar ramane un factor de putere extrem de important, coalizat cu PDL-ul aflat in opozitie, capitalizand fara efort nemultumirea populara in favoarea lor, pentru alegerile din 2012.
Mai mult decat atat, - sa nu uitam ca la nivel de institutii teritoriale, structurile sunt "pedelizate" in marea lor majoritate, astfel incat noul guvern USL nu ar avea practic nici o putere in teritoriu pentru a lupta cu Mafia pedelista de partid si de stat, iar aceasta Mafie ar face absolut orice pentru a sabota eventualele masuri ale guvernului, care nu ar avea nici timpul si nici resursele pentru a contracara aceasta situatie.

Astfel, la alegerile locale si apoi parlamentare, PDL si-ar asigura iarasi un scor confortabil, identic ( daca nu chiar superior!) celui din 2008.
Aceasta este, - conform surselor bine avizate, - strategia de "criza" a lui Traian Basescu pentru castigarea puterii in 2012, concomitent cu discreditarea actualei opozitii, care ar fi silita ( conform scenariului) sa guverneze o tara care... nu mai poate fi guvernata!
Ca masuri "adiacente" s-ar putea recurge si la alte stratageme, cum ar fi starea de urgenta/asediu/necesitate, - pe fondul posibilelor revolte populare sangeroase ce ar urma in toamna lui 2011 sau primavara lui 2012, mai ales daca luam in calcul o iarna grea care ar duce la o saracire frara precedent a populatiei confruntata cu incapacitatea de a-si asigura incalzirea si hrana zilnica ( va amintiti de facturile care vor creste cu 60%, nu-i asa?)...
Strategia acesta va da cu siguranta roade ( in opinia celor care au pus-o la cale) astfel ca Romania va deveni in 2012 un stat ruinat, nefunctional, destructurat, confruntat cu revolte zilnice, - adica o situatie tocmai buna pentru ca Basescu sa-si asume rolul pe care si l-a dorit din totdeauna si pentru care lucreaza cu pasi mici de sase ani de cand este presedinte: Rolul de "Salvator al Natiunii", investit cu puteri exceptionale, - posibil de catre chiar populatia Romaniei ( prin plebiscit sau "revolutie")  ajunsa la un grad de disperare si abrutizare inimaginabila.
 
Socant? Sa nu uitam ca masele populare au o memorie colectiva extrem de scurta, iar dictatura de dinainte de 1990 este foarte departe in mentalul colectiv, - cei mai multi dintre cei care isi aduc aminte de acele vremuri, avand mai degraba o perceptie pozitiva asupra acelor vremuri, chiar daca epoca aceea insemna in realitate foame, frig, lipsa de libertate, indoctrinare ... represiune, etc.
Articol preluat de pe Surse.org

Sensul schimbarii