marți, 7 iunie 2011

Iubire si credinta

Credinta, religia, spiritualitatea, iubirea superioara si devotamentul sunt caracteristici ale zodiei Pesti. Fiecare individ este – mai mult sau mai putin – marcat de aceest semn, insa cei cu marcaj puternic dispun de o intelegere innascuta a misticismului. Sunt toleranti, au emotii profunde, simt dragostea si compasiunea universala, sustin fara sa judece. Empatia si sacrificiul se manifesta spontan si natural pentru ca ei vad unitatea tuturor lucrurilor.
Apropierea de credinta este mai dificila pentru persoanele a caror structura implica o natura mai mult practica sau mentala si mai putin spirituala. Ele se conduc dupa principii, concepte, ratiune si gandirea abstracta.

“Iubirea este mai presus de adevar”

Iubirea este si ea simtita sau inteleasa diferit. Doar persoanele foarte evoluate pot sa ajunga la o mare profunzime a acestui sentiment si sa nutreasca dragostea superioara si neconditionata, pentru toti si pentru toate lucrurile. Dar orice credincios trebuie sa stie ca religia pune iubirea mai presus de adevar.
In epistola catre Corinteni din Noul Testament, apostolul Pavel scrie foarte frumos despre iubire si importanta ei, iar in finalul cap.13 spune: “…credinta, nadejdea si dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea.”
Una dintre cele mai frumoase parabole din biblie este cea a “Fiului risipitor”. O pilda atat de veche, atribuita lui Isus, ar fi trebuit sa devina un exemplu de comportament pentru foarte multe persoane care impartasesc religia crestina. Povestea e simpla si chiar banala, insa ea contine multa intelepciune.
Este situatia unui tata care trebuie sa aleaga intre a ceda o parte din avere sau a intra in conflict cu fiul sau. Batranul a gandit ca averea se poate risipi dar iubirea copilului sau este mult mai importanta. Se afla totusi intr-o ipostaza foarte neplacuta. Iar alegerea sa implica riscuri mari; stia ca nu doar banii pot fi pierduti, ci si viata fiului. Insa intelege dorinta de libertate a tanarului, nerabdarea de a trai viata si a gusta toate placerile ei. Ii da partea de avere si-l lasa sa plece.
Dupa ceva timp, trecand prin lectii dure de viata,  tanarul va intelege ca a renuntat la cel mai de pret lucru in schimbul unor placeri trecatoare. El constientizeaza greseala si –  purificat de orgoliu – simte ca are taria de a se intoarce acasa, de a suporta blamul familiei, prietenilor, vecinilor, considerand ca doar si o farama din marea bunatate a tatalui sau il va face fericit.
Intoarcerea fiului risipitor este o mare bucurie, o adevarata sarbatoare pentru parintele ce se temea pentru viata acestuia. Acum tatal nu isi regaseste doar fiul pierdut ci si o persoana transformata, inteleapta si plina de iubire.
Povestea ar fi putut avea un final fericit daca nu ar fi intervenit invidia si judecata gresita a fratelui care pune mai presus de dragoste ideea de dreptate si adevar.
Aceasta pilda e data spre intelegerea iubirii lui D-zeu fata de oameni; ca sa avem in vedere faptul ca nu primeaza niciodata in fata Lui ideea de dreptate, ci doar cea de iubire. Adesea asteptam ca D-zeu sa faca dreptate si sa ne rasplateasca “meritele” ori credinta; cand de fapt ar trebui sa fim iubitori si recunoscatori pentru tot ce am primit in dar inca din prima clipa de viata.
D-zeu nu judeca; El doar iubeste ca un tata.
Iar atunci cand ni se intampla lucruri rele nu inseamna ca am fost pedepsiti de El. Este doar o consecinta a purtarii noastre neconforme cu iubirea universala; inseamna ca ne-am departat de natura, am alergat dupa himere si am actionat impotriva fiintei noastre.
Autor: astrolog Ariela
http://previziuni.com/?p=565

Regasiri karmice

Conceptul de karma, este strans legata de conceptul de reincarnare. In viata noastra prezenta, intalnim adesea personaje, catre care putem nutri diferite sentimente, de la mila, ura, indiferenta, iubire etc. Sentimente ce pot rezulta dintr-o alta existenta, care isi cer dreptul de a fi “rezolvate” in aceasta viata; acest lucru este diferit pentru fiecare dintre noi, in functie de situatia in care ne-am aflat in acea existenta. Intalnirea in aceasta existenta a doua personaje, are doua conotatii diferite; facandu-se de multe ori confuzie intre “regasire karmica” si “suflete pereche”.
Regasire karmica – cand in existenta noastra anterioara a ramas ceva nerezolvat, suspendat, intreupt. In aceasta situatie vorbim despre regasirea acelor suflete, cu scopul de a vindeca – rezolva ce a fost lasat nerezolvat in alta existenta. Ea, poate dura o viata intreaga, dar va fi destul de dificila si cu multe piedici, alternand momente de pace si razboi, pe tot parcursul ei. Dar, “regasirea karmica” poate ajunge la final, in cazul in care ne este dat in aceasta existenta sa intalnim “sufletul pereche”. Astfel, are loc intai “regasirea karmica” care se vindeca, dupa care se termina si abia dupa aceea ne intalnim “sufletul pereche”, dupa ce am rezolvat – vindecat, tot ce am lasat neterminat in alta existenta. Intalnirea cu “sufletul pereche” are loc numai in cazul in care ambele personaje se realizeaza si evolueaza reciproc.
Cand are loc o “regasire karmica”  acel sentiment de “dragoste la prima vedere”, exista pasiune intensa, dorinte excesive, sentimente de gelozie, posesivitate, ea este rareori durabila.De aceea, daca intr-o incapere se afla “partenerul karmic” si “partenerul pereche”, ne simtim imediat puternic atrasi de catre “partenerul karmic”.
Sufletele pereche – se intalnesc pentru a indeplini o sarcina, pe care au decis-o inainte de existenta actuala. Pentru a putea indeplini aceasta sarcina, pasiunile trebuie eliminate. Intalnirea se caracterizeaza prinr-un sentiment de “deja-vu”, de recunostinta, se inteleg din prima clipa, telepatic, dovedesc o mare atractie fizica, intelectuala, sentimentala, evolueaza impreuna sunt pe aceeasi lungime de unda.
Rareori se intampla, sa nu intalnim cel putin un astfel de suflet pereche, pe parcursul existentelor noastre, anterioare, prezente si viitoare. Astfel, pe parcursul calatoriei “sufletele pereche” pot “intotdeauna alege”, sa-si schimbe parerea, despre ceea ce au decis sa faca, pot pleca, se pot desparti si dupa sa reia cursul de unde a ramas. Isi pot rezolva karma tantric ajutandu-se pe sine insusi si, astfel , sa fie libere pentru a servi misiunii lor cu mai multa usurinta. Variabile sunt multe. Fiecare are posibilitatea de a alege, chiar daca a ales sa rezolve o sarcina inainte de aceasta existenta, nu inseamna ca, apoi, in planul material putem alege rezolvarea sarcinii, prin incheierea ei sau retrairea ei in mod inconstient si in alte existente viitoare.
Existenta anterioara poate fi regasita in horoscopul natal al fiecarui individ, unde exista informatii despre viata precedenta (acumulari si datorii karmice). Aceste informatii ne sunt dezvaluite prin pozitiile planetelor elementelor karmice in constelatiile si casele zodiacale, inclusiv prin alte calcule matematice.Astfel, intalnirile karmice importante pentru evolutia noastra sunt planificate in universul spiritual, in timpul pregatirii pentru urmatoarea reincarnare, in perioada dintre doua vieti.
In astrologie Saturn indica experientele karmice, pe care le are trait fiecare individ, astfel karma (pozitiva sau negativa) o impartasim impreuna cu alti indivizi, pe care ii cunoastem de pe parcursul mai multor vieti; sub toate formele de relatii posibile: dragoste, prietenie, parinte-copil, profesionale, profesor-elev, frate-sora etc.
Pozitia lui Saturn, in casele zodiacale ne indica o legatura karmica, dupa cum urmeaza:
  • mama – Saturn in Casa IV
  • tata – Saturn in Casa V
  • frate / sora – Saturn in Casa III
  • bunici – Saturn in Casa VII
  • unchi / matusa – Saturn in Casa VI
  • partenerul de viata – Saturn in Casa VII
  • copilul vostru – Saturn in Casa V
  • cumnat / cumnata – Saturn in Casa IX
  • prieteni – Saturn in Casa XI
  • un superior ierarhic – Saturn in Casa X
  • colegi de munca – Saturn in Casa VI
Un alt element importanta in harta natala a unui individ, o reprezinta Chiron, punctul de cotitura, sensul de urmat si cercetat in domeniul spiritual. Inglobeaza puternica vibratie din prezentul actualei existente, incarcat de tot trecutul si sensul viitor. Tranzitele arata, principala sarcina a individului pe perioada lui prin respectiva Casa sau Semn Zodiacal, tinand cont de aspectele natale si anuale. Chiron ofera variante, sanse, reusite in plan spiritual, inspiratie. Interaspectele dintre Chiron si alte planete, ne arata natura atractiei karmice dintre doi indivizi, dupa cum urmeaza:
  • Soarele – aceeasi cale in viata
  • Luna – schimb emotional puternic
  • Mercur – atractie intelectuala
  • Venus – atractie senzuala, sentimentala
  • Marte – atractie fizica, activa si/sau sexuala
  • Jupiter – atractie spirituala
  • Saturn – una si aceeasi experienta karmica
  • Uranus / Neptun / Pluto – nevoia de transcendenta
  • Nodul Nord – acelasi drum evolutiv
Prin existenta noastra pe Pamant, avem de invatat si de asimilat, ca, toate relatiile noastre, fara exceptie, sunt reflectia a ceea ce purtam in interiorul nostru, astfel sunt excelente mijloace de a ne cunoaste pe noi insine si de a evolua in toate planurile existentiale ale acestei vieti.
Autor: astrolog Mica Sia

Reorganizarea administrativ-teritorială “sparge coaliţia de guvernământ?

Cititi articolul:
Cine este deranjat de o Romanie a regiunilor? De asemenea rugam cititorii sa acceseze linkurile din text.
Se pare ca visul lui Basescu e pe cale sa se implineasca…. intr-adevar, inca de pe vremea cand era Primar General, acesta a militat pentru o tot mai larga autonomie locala si chiar pentru o regandire a sistemului administrativ-teritorial. In acest punct, ideile sale s-au intalnit cu cele ale PNL in anii 2004-2005, cand, daca ne amintim bine exista o discutie despre “regionalizare” sustinuta chiar de membrii marcanti ai liberalilor cum este Pavel Uiorean. Aceste idei au fost preluate din mers de PDL si intotdeauna au avut sprijinul UDMR, – formatiune care in mod explicit militeaza pentru o noua impartire administrativ-teritoriala, sperand astfel sa obtina o larga autonomie regionala pentru Tinutul Secuiesc (Székelyföld – Szeklerland)  , dar si pentru alte regiuni istorico-traditionale unde maghiarii au procente destul de importante ( Crisana-Satmar).
Numai ca lucrurile ( se pare) ca nu sunt chiar asa de “roze”, nici pentru PDL si nici pentru UDMR. Daca pana acum ceva vreme varianta UDMR cu 16 regiuni parea ca este unanim acceptata, putand fi eventual “corectata” precum in cea a Comisiei Prezidentiale pentru modificarea Constitutiei, – se pare ca azi Emil Boc a prezentat o harta care nu convine absolut deloc maghiarilor, deoarece are la baza actualele regiuni de dezvoltare si in care Secuimea se regaseste iarasi inglobata intr-o regiune asemanatoare celei numite astazi “Regiunea Centru”. Daca varianta initiala a lui Basescu proceda la ciuntirea Secuimii prin neincluderea Muresului in “Regiunea Transilvania de Est”, dar adaugarea unei bucati a actualului judet Brasov la Harghita si Covasna, ceea ce a stabilit astazi Emil Boc ( dupa intalnirea de aseara de la Cotroceni!) da peste cap planurile UDMR si-i lasa fara… “obiectul muncii” si fara rostul lor in Coalitia actuala de guvernare.
Intr-adevar, fara o Lege a minoritatilor si fara Tinutul Secuiesc, udemeristii nu au ce sa prezinte propriului electorat la alegerile din 2012.
Sursele spun ca s-au starnit deja mari framantari in Uniune, iar adversarii dintotdeauna ai lui Basescu, intre care cel mai acerb este senatorul Frunda, – cer deja in mod imperativ ruperea protocolului.
In teritoriu aparusera deja disensiuni in randul actualei formule de guvernare…. nu strica sa ne reamintim acest lucru.
Va prezentam acum harta propusa astazi de Emil Boc, pentru a intelege exact care este miza supravietuirii actualei coalitii de guvernare ( ultima imagine).
Astazi, intrebat dacă judeţele Mureş-Harghita-Covansa ar trebui să devină o singură regiune, aşa cum solicită UDMR, Gheorghe Flutur a evitat să răspundă: “Discutăm cu aliaţii, toate la timpul lor”.
Se pune in mod legitim intrebarea: Ce a determinat acesta miscare politica? De ce anume ar dori Traian Basescu sa se debaraseze de UDMR, – stiind ca voturile acesteia sunt vitale pentru guvernul Boc?
De asemenea, ne punem intrebarea: Care este pasul ce va fi facut de Uniune?
O alianta cu USL a devenit deja improbabila, a trecut timpul invitatiilor la o colaborare la nivel parlamentar si apoi guvernamental…
Se anunta o vara interesanta, asa cum am spus si in trecut.
 N. Rónai
Sursa: News.ro Ştiri pe Blog

Anul Sfarsitului



2012, Anul Sfarsitului…

Inversarea polilor magnetici ai Pamantului constituie noua spaima mondiala. In acceptiunea oamenilor de stiinta, inversiunea reprezinta “Punctul Zero”, pe care unii cercetatori il situeaza la sfarsitul anului 2012
Apocalipsa mayasa
Sistemul cosmogonic mayas vorbeste de patru lumi diferite, incarnari ale Soarelui, care ar fi existat inaintea celei prezente si care au fost distruse de catastrofe in urma carora omenirea aproape a disparut. Pe calendarul mayas mai exista un soare, cel de-al cincilea, numit “Soarele celor 4 cutremure” si care prevesteste sfarsitul civilizatiei actuale, in urma unor cutremure cum nu au mai fost pe aceasta planeta si care vor incepe in Vest.
Calendarul mayas incepe numaratoarea prezentului ciclu cu data de 12 August 3113 i.e.n. si se opreste la data de 21 Decembrie 2012 e.n. Aceasta perioada insumeaza 13 “baktuni”, adica 5125 de ani. Multa lume gaseste o similitudine intre mitul celui de-al cincilea Soare mayas si Apocalipsa lui Ioan din Noul Testament, care prevesteste aparitia, la sfarsitul mileniului al doilea, a unui “cer nou si a unui pamant nou, pentru ca cerul dintai si pamantul dintai pierisera si marea nu mai era”. In toate mitologiile lumii exista apocalipse mai mari sau mai mici, trecute sau viitoare. Problema celor care le interpreteaza este data lor, pentru ca timpul este “criptat” in tot felul de ghicitori sau este precizat in termeni necunoscuti. Sa fie interpretarea calendarului mayas o data certa a sfarsitului omenirii, asa incat pe 21 Decembrie 2012, odiseea umana sa ia sfarsit?
Inima Terrei bate mai repede
Cercetatorii americani au constatat ca “inima” Pamantului bate mai repede. De cand au inceput masuratorile, de la inceputul secolului XX, ea a batut cu o frecventa de 7,8 Hz, dar din anul 1980, s-a observat o accelerare, mai intai lenta, apoi, din 1997, mai rapida, ajungand la valoarea de 12 Hz. Cresterea frecventei vibratorii a planetei noastre face ca 24 de ore de viata sa corespunda cu numai 16 ore reale. Miezul planetei este conectat direct cu campul magnetic. Oamenii de stiinta au remarcat inca din secolul 17 ca acest camp se schimba in mod constant. In ultima suta de ani, intensitatea campului s-a redus cu cinci procente. Campul geomagnetic actioneaza ca un ecran protector impotriva radiatiilor cosmice. Fara el, viata pe Pamant n-ar putea exista decat, in cel mai bun caz, in forme mutante. In anul 2000, conform ratei de scadere calculate de specialisti, ea ar fi trebuit sa nu mai existe deloc, dar cum se vede, nu s-a intamplat asa!
Glasul din adancuri
Din 1829, s-a constatat si o deplasare aleatorie a centrului Pamantului, care provoaca evenimente la nivelul scoartei terestre. Sacerdotii egipteni spuneau ca atunci cand Sfinxul, “Tatal fricii si al ororii”, va rade cu glas din adancuri, va fi rau de oameni. De fapt, este vorba de zgomotul care vine din interiorul Pamantului, atunci cand miezul se deplaseaza spre invelisul exterior, inregistrandu-se in scoarta cutremure, eruptii vulcanice, tsunami etc. Acest zgomot este consemnat in cronici, multe dintre “oracolele” vechimii fiind asezate pe astfel de puncte, unde crusta prezenta fisuri, iar atunci cand se auzea “glasul din adancuri”, sacerdotii preziceau catastrofe.
Peste miliarde de ani
Aleksei Nikolaiev, specialist in cutremure de la Academia Rusa de Stiinte, considera ca nu exista motive de panica. Parametrii de rotatie ai Pamantului sunt variabili in timp. Dupa calculele sale, valurile tsunami din sud-estul Asiei au deranjat axa Pamantului, rezultand o accelerare a rotatiei, ziua devenind cu trei microsecunde mai scurta. Dar aceasta accelerare nu este permanenta. In functie de procesele subpamantene, de curentii de aer si curentii marini, axa Terrei are un “joc” in fiecare luna, fara sa produca vreun efect catastrofal. Nici modificarea parametrilor campului magnetic nu e un motiv de panica, fiind un proces dinamic natural. Cand ar trebui omenirea sa se ingrijoreze? “Cu adevarat, peste patru miliarde de ani, cand Soarele isi va pierde puterea!”, este de parere Nicolaiev. John Tarduno, specialist american in geofizica, a creat un program pentru predictia datei cand, eventual, se va produce inversarea polilor magnetici. Conform programului, aceasta se va intampla in cel mai rau caz peste 2000 de ani, iar nu in 2012.
Fenomene climatice extreme
Si totusi, aceste abateri de la normalul cu care omenirea s-a invatat au urmari dramatice. Cercetarile la nivel international din ultimii zece ani au inregistrat schimbari dramatice de clima, alternante ale temperaturilor excesiv de mari, aducatoare de seceta, cu ploi torentiale care scot raurile din matca, si formarea tornadelor in zone unde nu sunt specifice. Inclinarea si curbarea terenului afecteaza constructia caselor, a instalatiilor de tratare a apelor. Deplasarile de teren modifica transportul in banda, conductele de apa, iar scufundarile de teren afecteaza grav soselele, caile ferate, chiar cursurile de apa. Normele de constructie a caselor vor trebui sa impuna ca locuintele sa fie bine consolidate, pe fundatii adanci, cu acoperisuri bine ancorate. In orase, cea mai mare greseala este sa se taie pomii pentru largirea soselelor sau pentru amenajarea spatiilor de parcare. Din punct de vedere al sanatatii, cea mai importanta consecinta va fi vulnerabilitatea la radiatiile solare, mult mai puternice. Vor trebui sa se impuna norme stricte de igiena, inclusiv alimentara, pentru ca plantele si animalele vor fi “bombardate” de radiatii. Devierea de la parametrii normali are un efect “devastator” la nivel tehnologic. Mai multi sateliti au suferit deja dereglari dupa ce au trecut prin zona Atlanticului de Sud, unde se inregistreaza cele mai slabe valori ale campului magnetic. In corelare, orice aparatura ce functioneaza pe baza undelor transmise de sateliti ar putea ceda, inclusiv cea militara! Statele avansate ale lumii au deja in vedere tehnologii noi, pe baza de energie alternativa. Vestea buna e ca si daca inversiunea polilor magnetici ar fi posibila, n-ar avea efect cataclismic asupra miscarii placilor tectonice sau asupra proceselor din suprafata terestra. Pozitia axei de rotatie a Pamantului, care uneste Nordul cu Sudul geografic, pozitia continentelor in raport cu aceasta axa ar ramane neschimbate. Agentia Spatiala Europeana va lansa anul acesta trei sateliti care vor masura schimbarile in parametrii de “functionare” a Terrei.
Modificari in timp
Specialistii incalzirii globale au configurat deja modificarile prin care va trece planeta in urmatoarea suta de ani. Conform raportului IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change), ghetarii vor disparea, potopul biblic va reveni in unele parti ale globului, in timp ce altele vor fi afectate de seceta. La nivel global, resursele de apa vor fi deficitare, situatie care va genera foamete, colapsuri economice si razboaie. Furtunile tropicale vor deveni mai puternice, cu viteze ale vantului foarte mari si cantitati mari de precipitatii. In plus, bolile generate de virusuri mutante vor afecta intreaga planeta. O patrime din speciile de plante, insecte si animale vor disparea, ceea ce va afecta habitatul uman intr-un mod ce nu poate fi prevazut sub toate aspectele. Raportul IPCC a atras atentia ca mediul urban, preferat din ce in ce mai mult de populatia lumii, va fi cel mai afectat, daca nu se iau masuri riguroase de eficientizare a resurselor de apa, igienizare si aprovizionare.
Inundatii si incendii in Europa
In linii generale, in Europa se vor agrava diferentele intre regiuni privind resursele naturale, mai ales apa. Inundatiile, eroziunile coastelor maritime, incendiile vor devasta arii intinse. Zonele de munte vor fi afectate de retragerea ghetarilor, reducerea stratului de zapada si disparitia unor specii. Conform scenariului cel mai sumbru, 60% din speciile existente in unele zone vor disparea pana in 2080. Sudul Europei se va confrunta cu temperaturi estivale foarte mari, secete, reducerea debitelor de apa, a potentialului hidroenergetic, incendii si scaderea dramatica a arealului agricol. Din punct de vedere al sanatatii, se vor inmulti cazurile de alergii si afectiuni gastro-intestinale si bolile cardio-vasculare.
Seceta si foamete
In America Latina, padurile tropicale vor deveni savane pana in 2050, iar multe dintre terenurile agricole vor deveni aride, ceea ce va duce la foamete. Schimbarea regimului de precipitatii si disparitia ghetarilor vor afecta bazinele de apa potabila, agricultura si productia de energie.
America de Nord va fi afectata de incendii vaste, de scaderea debitului de apa in unele regiuni si inundatii in altele, de tornade si uragane foarte puternice, iar zonele de coasta vor suferi cel mai mult. Rata mortalitatii in New York, cauzata de probleme cardiace provocate de caldura, va fi de 1000 pe an.
In Africa, pana in 2020, intre 75 si 250 milioane de oameni vor fi afectati de lipsa apei. In unele tari africane, terenurile agricole se vor reduce cu pana la 50%. Malnutritia si bolile tropicale vor face ravagii. Regiunile de coasta maritima vor deveni riscant de locuit, din cauza cresterii nivelului marii si a eroziunilor.
Asia va fi, la randul ei, afectata de scaderea debitului apelor. Bazinele raurilor mari din centrul, sudul, estul si sud-estul Asiei isi vor reduce dramatic volumul pana in 2050. Regiunile de coasta si deltele, foarte populate, vor deveni riscant de locuit, din cauza inundatiilor si a furtunilor. Mortalitatea din cauza afectiunilor gastro-intestinale va deveni foarte ridicata in estul, sudul si sud-estul Asiei.
Australia si Noua Zeelanda vor pierde mult din biodiversitate, iar Bariera de Corali va fi grav afectata. Pana in 2030, problemele legate de resursele de apa vor trece la Departamentul de Securitate Nationala, in sudul si estul Australiei, si in Northland, Noua Zeelanda. Furtunile vor matura coastele maritime, zone extrem de populate. Australia se va confrunta cu un numar mare de decese din cauza caldurii, 3000 si 5000 pe an. Cei mai afectati vor fi oamenii cu varste de peste 65 de ani.
Prea multi locuitori la oras
* Anul 2030. Bolile digestive vor creste cu 5% in regiunile din lumea a treia, iar aceasta “categorie” va include toate tarile care nu au implementat un sistem de alimentatie sanatoasa. Populatia globului va numara 8,3 miliarde de locuitori. Incalzirea globala va distruge ghetarii din zonele temperate, din muntii ecuatoriali, conform raportului lui Richard Taylor de la University College din Londra. In tarile in curs de dezvoltare, populatia urbana se va dubla si se va ajunge la aproape 4 miliarde de oraseni, iar in tarile dezvoltate, populatia urbana va creste cu 20%. Toata aceasta goana dupa habitatul urban va deregla intreg ecosistemul si va inmulti necesitatile energetice, care nu vor putea fi acoperite.
* Anul 2050. Populatia globului va ajunge la 9,4 miliarde de locuitori, dar terenurile agricole se vor reduce cu inca 20%, in estul si sud-estul Asiei, si cu 30%, in centrul si sudul continentului. Biodiversitatea va fi dramatic afectata, o patrime din speciile de plante si de animale vertebrate vor disparea, conform specialistilor de la Universitatea din Toronto.
* Anul 2070. Cum ghetarii vor disparea, iar zonele afectate de seceta vor creste, productia de electricitate de la hidrocentrale va scadea. In Europa, puterea hidrocentralelor va scadea cu 6%, iar in zona bazinului mediteranean cu 50%. Caldura, uscaciunea vor duce la secete prelungite si risc crescut de incendii pe arii tot mai mari, in special in bazinul Mediteranei, vestul SUA, sudul Africii si nord-estul Braziliei. 100 de milioane de oameni ce locuiesc in zone de coasta marina, pe insule mici, delte, vor fi afectati anual de furtuni tropicale si valuri devastatoare. Populatia din aceste zone va fi atunci in jur de 5 miliarde. Intre 1,1 si 3,2 miliarde de oameni vor fi afectati de lipsa apei si peste 600 de milioane de foamete.
Razboaie pentru petrol, apa si hrana
Raportul IPCC nu este deloc linistitor. Efectele incalzirii globale sunt treptate si exista posibilitatea ca guvernele lumii sa ia masurile necesare pentru ca populatia sa se adapteze noilor conditii, dar aceste masuri tin de strategie, finante, educatie, ajutor, elemente care nici in prezent nu sunt usor manevrabile. Asa ca sociologii se asteapta mai degraba la conflicte militare pentru rezolvarea acestor probleme, decat la masuri preventive. Razboaiele petrolului au inceput deja. Petrolul, combustibilul fara de care civilizatia actuala nu ar putea exista, va cunoaste, conform Raportului IPCC, un moment de varf, dupa care va incepe declinul. Momentul cand va incepe declinul se numeste Hubbert’s Peak”, dupa numele geofizicianului american M. King Hubbert, care a prevazut, inca din 1949, ca “era petrolului” se va sfarsi mult mai repede decat se spera. Fenomenul “Hubbert’s Peak” a fost stabilit a avea loc intre 2008 si 2018. Majoritatea specialistilor spera totusi ca el se va manifesta dupa 2020. Dupa aceasta data, productia de petrol va intra intr-un declin ireversibil, ceea ce va aduce recesiune la nivel global, cu posibile conflicte intre natiuni.
Sursa: ……Astro……

Bautura miraculoasa

Este ca o băutură miracol ! Este simplu.
Ai nevoie de un cartof, un morcov şi un măr, care se combină împreună pentru a face suc !
Se spală cele de mai sus, fără a le curăţa; se taie bucăţi şi se pun în storcătorul de fructe şi imediat beţi acest suc. Puteţi adăuga lamaie sau lime pentru gust mai racoritor.
Aceasta bautura miracol va fi eficienta pentru următoarele maladii:
1. Prevenirea dezvoltarii celulelor canceroase – impiedica cresterea celulelor canceroase.
2. Poate vindeca ulcerul, de asemenea poate preveni afectiunile grave la ficat, rinichi şi pancreas.
3. Consolidare pulmonara, previne atacurile de cord si hipertensiunea arteriala.
4. Consolidare a sistemului imunitar
5. Bună pentru vedere, elimina ochii rosii si obositi sau uscati
6. Ajutor pentru a elimina durerea cauzata de munca fizică, dureri musculare
7. Detoxifiaza, ajuta tranzitul intestinal, elimina constipaţia. Prin urmare, va face o piele sanatoasa si un aspect mai radiant. Foarte eficient in acnee.
8. Îmbunătăţeste respiratia urat mirositoare din cauza indigestie, infecţiilor la nivelul gâtului.
9. Reduce durerile menstruale
10. Ajuta la coborarea temperaturii in cazul puseurilor severe de febra.
Nu există absolut nici un efect secundar. Foarte hrănitor şi se absoarbe uşor! Foarte eficient în cazul în care aveţi nevoie sa pierdeti în greutate. Veţi observa îmbunătăţirea sistemul imunitar după consumarea zilnic timp de 2 săptămâni. Vă rugăm să vă asiguraţi că beti sucul imediat din storcător pentru cel mai bun efect.CÂND se bea ?
Se bea dimineata pe stomacul gol! Dupa o ora se poate lua micul dejun. Pentru rezultate rapide beti de 2 ori pe zi, dimineaţa şi inainte de 17.
Sursa: blogul meu

CE RAU IMI PARE CAND AM DREPTATE! AS FI PREFERAT SA MA INSEL! - Isteria E coli. Medicii germani au gasit tratamentul minune: Soliris, cel mai scump medicament din lume

Probabil ca o sa ziceti ca sufar de teoria conspiratiei, dar, dupa tepele pe care le-am luat cu gripa aviara, vaca nebuna si porcul intr-o ureche, as vedea ca sunt cumva indretatita care-va-sa-zica. Bref, dupa ce Germania, OMS-ul, civilizatiile intergalactice, in general, ne-au isterizat cu castravetii, salata, germenii vinovati de epidemia de E coli, a fost scos la lumina un medicament minune – Soliris pe numele lui -, aflat inca in faza de testare, intamplator si cel mai scump din lume si unul care necesita si o vaccinare obligatorie inainte de a fi administrat pacientilor.
Soliris, a carei denumire generic este E kue LIZ oo mab, afecteaza sistemul imunitar iar folosirea acestuia poate creste riscul aparitiei altor infectii, precum meningita, conform drugs.com. Este produs de Alexion Pharmaceuticals, relateaza investors.com, companie care in 2010 a avut venituri de 530 milioane dolari. Purtatorul de cuvant al Alexion, Irving Adler, declara ca pretul ridicat al Soliris reflecta mai multi factori , inclusiv o investitie 800 milioane dolari pentru dezvoltare, precum si o investitie de 15 ani de timp.
In 2009, vanzarile Soliris au fost de 295 milioane dolari. Alexion a inceput sa vanda Soliris in urma cu trei ani, timp in care pretul actiunilor companiei pe bursa au crescut cu 130%.
Medicii germani recurg la un tratament inovator pentru cele mai grave cazuri de contaminare cu bacteria E.coli, testand un medicament folosit de cativa ani pentru tratarea unei boli de sange rare, anunta Mediafax.
“Primele tratamente au fost incepute cu circa opt zile in urma”, a anuntat Agentia franceza de securitate sanitara.
Laboratorul american Alexion, care a dezvoltat medicamentul Soliris (eculizumab), a refuzat sa comenteze informatia.
“Nu este nimic experimental; este o decizie luata in logica actualelor cunostinte stiintifice”, a apreciat Chantal Loirat de la spitalul Robert Debre din Paris, adaugand ca “nu a vazut niciodata o epidemie de o asemenea gravitate”.
Epidemia izbucnita in Germania este provocata de bacteria Escherichia coli enterohemoragica de un tip rar (E.coli O104:H4). Cea mai grava complicatie a bolii este sindromul hemolitic uremic (SHU), care este tratat in mod conventional cu transfuzii sau dializa, pentru compensarea deficientelor provocate de toxine.
Medicamentul Soliris dispune de o autorizatie europeana de punere pe piata din iunie 2007, fiind recomandat pentru pacientii care sufera de o boala rara (hemoglobinurie paroxistica nocturna), caracterizata prin episoade de distrugere a globulelor rosii.
“Este un medicament revolutionar pentru aceasta boala“, a afirmat dr. Véronique Frémeaux-Bacchi, de la spitalul Georges Pompidou din Paris.
In prezent, medicii germani evalueaza utilizarea medicamentului si la pacientii cu sindrom hemolitic uremic atipic, de origine infectioasa. “Pentru aceste forme genetice, multe date sugereaza ca ar fi vorba despre un progres enorm. De circa un an, s-a pus problema utilizarii medicamentului pentru formele cele mai grave de sindrom hemolitic uremic (in special cu extensii neurologice), legate de infectarea cu E.coli enterohemoragica”, a afirmat Loirat.
New England Journal of Medicine a publicat recent un studiu privind eficienta acestui medicament pentru formele foarte grave de SHU de origine bacteriana la trei copii din Franta, Canada si Germania.
“Este foarte dificil de dovedit ceva in cazuri izolate, dar, chiar si asa, cei trei copii riscau sa moara, dar au avut o evolutie favorabila”, a adaugat Loirat.
Cei doi medici francezi afirma ca aspectele financiare legate de utilizarea medicamentului – Soliris a fost clasat drept cel mai scump medicament din lume, conform unui clasament realizat de Forbes in 2010 – nu pot fi luate in considerare. “Daca nu facem nimic, oamenii fie mor, fie raman cu handicap grav, fie raman dependenti de dializa”, a afirmat Loirat.
Medicamentul este utilizat numai in spitale si necesita precautii de utilizare, inclusiv o vaccinare obligatorie prealabila tratamentului
ziuaonline
Sursa: LUPTA PENTRU ORTODOXIE

Afacerea ” Excesul de sare, zahar si grasimi, dauneaza grav sanatatii”

Afacerea ” Excesul de sare, zahar si grasimi, dauneaza grav sanatatii”
Va dezvalui azi o taina tinuta cu mari eforturi si multi bani departe de urechile si ochii “prostimii”.
Excesul de sare, zahar si grasimi, dauneaza grav sanatatii !
Asta da avertisment medical!
Ce înseamna exces nu ne explica însa nimeni!
La prima citire, exces înseamna prea mult, dar raportat la greutatea fiecaruia!
Între copilul de 20 de kilograme si adultul de 80 sau 120 de kilograme… e o marja de eroare foarte mare, ca sa pronunti exces, sau sa recomanzi doar 2, 4 sau 6 g de sare pe zi.
Între omul de la munte… care bea apa puternic magnetizata si aproape pura si cel de la ses sau de la oras care primesc apa ceea mai infecta, cel de la munte va “dizolva” si elimina mult mai repede chimicalele!
Nu uitati ca nu suntem la fel, ca nu avem aceeasi grupa sanguina, ca difera si RH-ul – purtatorul de oxigen din sange!
Unii au în sânge predominant Cuprul (RH negativ) altii, cei mai multi, au Fierul (RH pozitiv)!
Nu uitati ceea ce multi vor sa ascunda: orice reactie a apei cu sarea produce… caldura!
Iar sarea formeaza pricipalul electrolit care, scos din sânge, reduce de… 11 000 de ori viteza transferului informational catre creier!
Mai simplu spus, lipsa sarii din sânge…prosteste!
Intuitia îmi spune ca asta este scopul lor real: sa devenim legume!
La munca si înapoi acasa, la televizor unde ni se repeta zilnic prostiile astea: excesul de sare zahar si grasimi dauneaza grav sanatatii!
Dar excesul de alcool, tutun si medicamente? De ce nu se fac campanii la TV cu acest subiect?
De ce nu se fac campanii contra etnobotanicelor ?
Nu este vorba de boala si moarte, mai ales în rândul tinerilor?
Ba da! Dar este vorba si de bani, de multi bani, atât de multi încât viata copiilor si a tinerilor…nu mai conteaza!
Este vorba de profituri imense, accize si taxe!
Si în fond este bine sa ai multe “legume” în sistem!
Pentru ca legumele îsi platesc taxele la zi!
Amintiti-va! Ce face medicul prima data când ajungi în spital?
Îti schimba regimul alimentar: fara sare!
Adica taie legaturile informationale cu creierul, ca sa poata trimite medicamentele peste tot în corp.
Amorteste creierul pentru ca altfel, acesta, ar reactiona imediat la chimicalele administrate!Ar declansa alergii!
Dar zaharul? Zaharul e purtator de un cu totul alt tip de informatii!
Nu vorbim de “clasicul” zahar alb, tos, chimizat la maxim!
Vorbim de zaharul natural din fructe sintetizat de natura cu ajutorul apei !
Vorbim de zaharurile multiple din mierea de albine naturala!
Glucoza participa direct la formarea acidului dezoxiribonucleic (ADN) adica a evolutiei, vitalitatea dvs. si a copiilor dvs., atentia, concentratia, vin din zaharurile naturale!
Si evolutia dv. genetica!
Grasimile ?! Sa vedem ce spun studiile!
Colesterolul ajuta la formarea membranelor celulare…la sinteza hormonilor în glandele suprarenale si în ovar!
Colesterolul este indispensabil digestiei lipidelor, în urma transformarii de catre ficat în acid biliar.
Nivele joase ale colesterolului induse cu ajutorul medicamentelor, duc la aparitia… depresiei, comportamentului violent, sinucidere, cresterea riscului de infarct miocardic si mai ales o slaba functionare a sistemului imunitar.
În trecut, cineva cu un regim alimentar ce continea 300 mg de colesterol pe zi, cu un nivel HDL (colesterol bun) de 35 mg pe decilitru de sânge, era considerat normal.
Asta pâna când, cei de la OMS, au hotarât sa schimbe normele!
Sa le coboare la 200! Imediat, au aparut 36 de milioane de “bolnavi”, si 4,3 de miliarde de dolari pe an, câstig, dintr-un foc!
Între vrajeala stiintifica a unora si intuitia lui stramoseasca, ciobanul român a ales intuitia!… tot cu slana, pita, ceapa si palinca traieste!
Nu face exces si traieste mult si bine… cum ati vrea sa-si creasca altfel oile, sa lupte cu frigul, cu ploile, cu lupii?
Si toate astea pâna pe la 60-70 de ani… cu un cojoc mitos de 40 de kilograme pe umeri si bâta în mâna?
Interesant, dar logic.
Aceeasi problema cu tensiunea arteriala: inainte 130/80 era tensiune de aviator, acum este limita superioara a “normalului”.
Sa aiba aceeasi justificare?
” Nimeni nu te poate face sa te simti inferior fara permisiunea ta.”
Eleanor Roosevelt
sursa http://coltisorderai.blogspot.com/




Sursa: Pappa Anton

UNDE VOR “ELITELE” SĂ SE AJUNGĂ?

Ȋncă nu s-au stins bine ecourile declaraţiilor lui Obama cum că Bin Laden a fost ucis în Pakistan şi apoi aruncat în mare, procedându-se astfel la un act de justiţie, că au şi început să apară comentarii atribuite organizaţiei Al Quaida, dintre care cel mai îngrijorător este acela că Jihadul va fi mai puternic după moartea lui Bin Laden.
”Americanii l-au ucis pe şeic (…), dar trebuie să ştie că Jihadul va fi mai puternic acum decât în timpul vieţii sale”, a declarat yemenitul al-Wahishi în mesajul dat publicităţii miercuri de centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste SITE.
“Nu vă imaginaţi că afacerea s-a terminat (…) Ceea ce urmează este încă şi mai rău, ceea ce vă aşteaptă este mai intens şi mai nociv”, a adăugat liderul Al Quaida din Peninsula Arabică (AQPA), adăugând: ”vă veţi muşca degetele şi veţi regreta zilele şeicului (Osama bin Laden – nn)”.
Ce este de reţinut cu prioritate din toate cele menţionate mai sus? Anume că Obama susţine că s-a făcut un act de justiţie, adică a şti unde se află un învinuit, a-l asedia şi a-l ucide fără ca acesta să opună rezistenţă însemnă act de justiţie. Mă întreb: dacă s-ar fi procedat la judecarea lui, oare ce ar fi însemnat?
Rămâne deci de remarcat că asasinatul a devenit un act de justiţie (nici nu mă mai miră o astfel de abordare după parodia procesului prin care a fost lichidat preşedintele ţării noastre, Nicolae Ceauşescu).
Am lăsat deoparte suspiciunea tot mai larg acceptată că evenimentele de la 11.09.2001 au constituit o autoînscenare prin care americanii au deschis calea “războiului împotriva terorismului”, un razboi dus împotriva nimânui anume şi de aceea putând fi purtat oriunde li se năzare celor care l-au lansat, pe tremen nelimitat şi cu mobilizări şi consumuri incontrolabile.
La urma urmei însuşi Bin Laden a fost tot o creaţie artificială cu scopul ca americanii să îşi poată crea o prezenţă militară strategică atât în Orientul Mijlociu, cât şi în Asia, prin care să-şi impună neocolonialismul spoliator de resurse şi bogăţii, dar care nu a funcţionat conform aşteptărilor astfel încât a devenit necesar a se proceda la o supralicitare prin care să se motiveze noi acţiuni violente.
De aici putem concluziona că anunţul uciderii lui Bin Laden şi reacţiile de răspuns ale AQPA pun bazele unei noi supralicitări prin care omenirii i se vor impune noi reguli de comportamnet dictate de o aşa-zisă nevoie imperativă de securitate, dar o securitate asigurată prin forţă, cu o mână de fier (din păcate condusă de un cap de lemn…).
Nici nu ar fi de mirare să vedem materializată o astfel de ipoteză avănd în vedere ca lumea se află înlănţuită de ani buni de zile sub faldurile minciunii, regulile de convieţuire deteriorându-se din acest motiv pe toate planurile, binele devenind rău, iar răul standard de viaţă, transformâdu-se astfel, de exemplu, morala într-un balast în faţa emancipării omului, iar viciile în promotorul drepturilor omului.
Într-un astfel de “bâlci al deşertăciunilor” ne putem aştepta la orice scenariu din partea forţelor oculte aflate în stadiul final de implementare a noii ordini mondiale condusă de un guvern mondial, învestit cu puteri discreţionare, bazate pe un control total asupra individului.
Din acest motiv cred că toate temele lansate de ocultă (cum ar fi cele amintite mai sus şi altele asemănătoare sau cele privitoare la diverse crize şi catastrofe, extratereştri, anul 2012, profeţii redescoperite sau recent confecţionate, Papă, Mehdi,  Casă Regală, Univers, CERN ş.a.m.d.) au scopul de a testa actuala stare de spirit a omenirii, sensibilităţile şi afinităţile acesteia, în funcţie de care vor fi puse in scenă noile piese de teatru cu distribuţii din ce în ce mai numeroase şi cu arii tot mai largi de desfăşurare.
Acum când aproape fiecare om simte / presimte că ceva important pluteşte în aer şi că evenimente globale de mare impact emoţional sunt iminente este bine să ne reamintim ai cui suntem şi care este Calea, Adevărul şi Viaţa.

Luminile din Hessdalen

Fenomene stranii pentru cei mai multi dintre noi au loc zi de zi pe cer. Cele mai multe si-au gasit deja o explicatie stiintifica in timp ce altele sfideaza, parca, orice logica. Fenomenul la care ne vom referi astazi a devenit cunoscut in Norvegia, in localitatea estica Hessdalen, acolo unde, inca din anii 1940, au inceput sa isi faca aparitia pe cer globuri luminoase care par a se aprinde in aer si care dureaza doar cateva fractiuni de secunda. Intensitatea lor a crescut simtitor in anii 1980, atat de mult incat se inregistrau chiar si 20 de astfel de aparitii pe saptamana.
 
Chiar daca numarul lor s-a redus in ultimii ani, globurile de foc sunt inca aparitii curente pe cerul Norvegiei si asta in ciuda lipsei unei explicatii plauzibile. Luminile se aseamana cu niste pungi de gaz care se aprind brusc in aer dar care dureaza mai mult decat o simpla scaparare a unui chibrit sau a unei brichete. Zeci de teorii, plecand de la ipoteza unor portaluri extraterestre si pana la mult mai umanele gaze naturale sau incarcaturi electrice, au fost avansate, niciuna dintre ipoteze nereusind sa explice pe deplin cauza acestui fenomen. In fapt, fenomenul se aseamana cu nu mai putin misterioasele fulgere globulare, diferenta fiind data de faptul ca luminile de la Hessdalen sunt mult mai lente si dureaza mai mult decat fulgerele in cauza.
Sursa: ……Astro……

Pe planeta Marte exista paduri

O imagine trimisa de pe Marte prezinta un obiect care seamana incredibil de mult cu o bucata de lemn, fotografia fiind realizata de Mars Rovers langa craterul Endurance. 



Descoperirea i-a incantat pe adeptii teoriei conspiratiei care sustin acum ca aceasta este o dovada ca existenta unor paduri vaste de pe Marte este tinuta secret fata de public, informeaza publicatia Daily Mail.



Cel mai probabil, acesta este un caz de pareidolie – cand un stimul oarecare este perceput ca avand o semnificatie, precum simbolul vazut intr-un nor sau o fata de pe felia de pe paine prajita.

Imaginea neobisnuita a aparut intr-un comunicat de presa al NASA din 2004, desi agentia spatiala nu a facut nicio referire la obiectul asemanator cu un lemn, capturat de rover in cea de-a 115-a zi pe Marte. 

Dar un website insista ca este o imagine care s-a “scurs”, din greseala, care ar putea omori pe cineva. Un scriitor de la TheCrit.com a spus ca declaratiile NASA ca Marte este o lume desertica sunt mincinoase si ca de fapt “pe Marte sunt paduri vaste care sunt ascunde de ochii publicului”.

Adeptii teoriei conspiratiei speculeaza ca “lemnul” a fost adus in pozitia sa actuala de o inundatie care s-ar fi intamplat acum aproximativ 40 de ani, pentru ca lemnul este intact.

Obiectul discutiei are insa, acelasi model liniar si aceleasi umbre ca si rocile inconjuratoare.

Din pacate, nu exista nicio dovada stiintifica despre viata plantelor macroscopice pe Marte, iar panorama din imagine este una desertica si izolanta.

Oamenii de stiinta de la NASA au gasit insa gheata la polul de nord al Planetei Rosii, precum si un sol alcalin – ingrediente principale pentru sustinere vietii.
Sursa: ……Astro……

Alerta nucleara! Razboi intre India si Pakistan?

Pun la cale India si Pakistan un razboi nuclear? Conflictul mocneste de mult timp intre cele doua tari, dar catastrofala politica externa a SUA in Asia a pus gaz pe foc.
Revista The Economist a realizat un top al celor mai periculoase granite, punand accent pe graba Pakistanului in a-si militariza capacitatea nucleara. De asemenea, conform Bloomberg, fostul secretar de stat al SUA, Henry Kissinger, a comparat situatia actuala din sudul Asiei cu cea existenta in Balcani inainte de Primul Razboi Mondial.
Exista si alte aspecte care prevestesc aceasta catastrofa. A doua zi dupa ce SUA l-a omorat pe Osama Bin Laden, sefii armatelor si aviatiei indiene au declarat ca au capacitatea de a derula operatiuni similare in Pakistan. Drept urmare, seful serviciilor secrete pakistaneze, Lieutenant General Ahmad Shuja Pasha, a afirmat ca armata pakistaneza a simulat deja astfel de lovituri asupra Indiei.
Aceasta nu este doar o joaca de gradinita. La scurt timp dupa ce a realizat teste nucleare in 1998, guvernul indian a amenintat Pakistanul. Raspunsul de pe partea cealalta a granitei nu a fost cu nimic mai temperat. In 2001, guvernul nationalist hindus a raspuns unui atac terorist al militantilor pakistanezi asupra Parlamentului Indiei mobilizand sute de mii de militari de-a lungul granitelor. Ambele state s-au retras intr-un final. 
Furia politicienilor indieni
Dar de atunci, atacurile teroriste, cum ar fi cel din noiembrie 2008 din Mumbai, au provocat nenumarate reactii furioase ale politicienilor si jurnalistilor indieni.
Fostul diplomat Shashi Tharror vorbea despre “invidia israeliana” a Indiei in timp ce Israel bombarda Gaza, imediat dupa atacurile de la Mumbai. Indienii stiu ca un razboi cu Pakistan ar fi catastrofal. Cu toate acestea, “cand indienii se uita la modul in care Israelul se lupta cu inamicul, omorandu-i pe cei care-i bombardeaza, unii dintre ei nu pot rezista sa nu-si doreasca sa faca acelasi lucru cu Pakistanul”, dupa cum spunea Tharror.
Unul dintre motivele pentru care India nu a facut acest lucru este ca, incepand cu anul 2004, a avut un prim-ministru, Manmohan Singh, care s-a dedicat imbunatatirii relatiilor cu Pakistanul. Luna trecuta, acesta s-a distantat de sefii armatelor indiene, spunand ca se afunda in ideea ca nu este productiv sau realist.
Singh stie ca vechile problemele nerezolvate ale Kasmirului stau la baza relatiei tensionate dintre India si Pakistan. Peste 70.000 de persoane, majoritatea musulmani, au murit in Kasmirul administrat de India in timpul insurgentelor sustinute de Pakistan. Orice “Ghid al Asiei de Sud” ne-ar spune ca pacea va ramane un vis indepartat pana cand India si Pakistan nu vor ajunge la o solutie acceptabila atat pentru musulmanii din Kasmir, cat si pentru nationalistii din ambele state.
Pentru a se intampla acest lucru, in primul rand, India ar trebui sa-si retraga trupele din valea Kasmirului. In ultimele doua veri, sute de mii de soldati indieni s-au confruntat cu protestatari musulmani.
Din pacate, imaginea de “noua putere” a Indiei in Europa si SUA a scazut apetitul statului pentru compromis si negociere.  
Sursa : bloombiz.ro
Sursa: Teorii sau dezvaluiri cutremuratoare ?

Amiralii rusi avertizeaza: OZN-urile exista!

Amiralii rusi avertizeaza: OZN-urile exista!
- Recent, Fortele Navale ale Federatiei Ruse au desecretizat “dosarul OZN”, ce contine marturii si rapoarte ale ofiterilor superiori rusi, referitoare la obiecte neidentificate si la baze misterioase, observate in adancurile oceanelor. Se apreciaza, totusi, ca informatiile date publicitatii reprezinta doar o parte din dosarul complet al documentelor detinute de autoritatile de la Kremlin –
Aprilie 2011 – Obiect neidentificat in largul coastelor Suediei
Pe data de 5 mai, anul acesta, unul din cele mai mari cotidiene ale Suediei, “Aftonbladet”, lansa o stire de ultima ora: “In apele teritoriale suedeze a fost observat un presupus submarin neidentificat”.
Conform articolului, in dimineata zilei de 13 aprilie, Hanna Harge, o femeie ce locuia intr-o suburbie a Stockholmului, in timp ce isi plimba cainele pe tarmul golfului Baggensfjarden, a vazut pe suprafata apei ceva ce parea a fi un submarin ce se deplasa silentios. Ea a reusit sa fotografieze suspectul obiect plutitor si, imediat, i-a chemat si pe cei doi fii
ai sai, pentru a fi martori la eveniment. Desi parea un submarin militar, intreaga familie a trait un sentiment straniu, de disconfort. “Era ca si cum am fi vazut un monstru”, declara Hanna Harge. In aceeasi zi, a trimis imaginea autoritatilor militare suedeze si de atunci incidentul se investigheaza amanuntit.
In scurt timp, Ministerul Apararii al Regatului suedez a emis un comunicat potrivit caruia fortele navale nu desfasurasera in acea dimineata nici un fel de manevre in golful Baggensfjarden din apele Marii Baltice. La resedinta Hannei Harge a fost trimisa o echipa de ofiteri ai Serviciului de Informatii al Marinei suedeze.
Intreaga familie a fost intervievata ore in sir, iar tot evenimentul a fost reconstituit pas cu pas. Obiectul neidentificat avea o lungime de aproximativ 100 de metri si se deplasa cu o viteza intre 10 si 15 kilometri pe ora. Dupa strania intamplare, in presa internationala au aparut mai multe supozitii referitoare la originea obiectului neidentificat.
S-au vehiculat ipoteze precum: submarin rusesc, monstrul “Nessie” sau obiect subacvatic neidentificat (OSN).
Acest caz insa nu este unul singular.
In apele teritoriale suedeze
Amiralii rusi avertizeaza: OZN-urile exista! Hanna Harge si cei doi fii in golful Baggensfjarden
au fost semnalate obiecte subacvatice neidentificate inca din anii ‘70. In acea perioada, Suedia credea ca doar vecina ei, U.R.S.S., era in stare de asemenea manevre subacvatice. Uniunea Sovietica si Suedia se aflau la un pas de a intra intr-un conflict deschis.
Ca raspuns la acuzatiile suedeze, amiralul S.G. Gorskov, sef al Marinei Sovietice, a declarat ca acorda permisiunea marinei militare suedeze sa torpileze acele submarine, presupuse a fi ale U.R.S.S.-ului, si apoi sa arate lumii intregi epavele.
In toamna anului 1972, unitatile navale suedeze au declansat o actiune masiva in fiordul Sognefjord, in tentativa de a forta iesirea la suprafata a unui presupus submarin intrus. Mai multe nave rapide anti-submarin au lansat un atac cu torpile si bombe asupra obiectului necunoscut reperat.
Deodata, pe cer s-au ivit niste aparate de zbor de origine si constructie necunoscuta, asemanatoare elicopterelor, de culoare neagra, fara semne de recunoastere. La aparitia lor, aparatura electronica de pe vasele anti-submarin a incetat sa functioneze, iar “submarinul” inamic a disparut fara urma.
Amiralii rusi avertizeaza: OZN-urile exista! Obiectul neidentificat. Fotografie realizata de Hanna Harge

In anii ‘80, in presa suedeza apareau periodic comunicate ce aminteau de cele din timpul razboiului: septembrie 1982 – “Submarine in arhipelagul suedez”; octombrie 1982 – “Au fost plasate campuri de mine si s-au lansat cele mai moderne torpile impotriva unui submarin.

Tinta insa a fost ratata.”; mai 1983 – “Flota suedeza cauta zi si noapte submarinele inamice aparute pe sonare.” Apogeul acestor comunicari a fost atins in 1986, cand din iulie si pana in august s-au emis 15 rapoarte ce semnalau prezenta unor submarine neidentificate in apele teritoriale suedeze. Submarine sau OSN-uri?
Rotile lui Buddha
Este vizitata planeta noastra de extraterestri sau nu? Stiinta nu a reusit sa raspunda la aceasta intrebare, desi zilnic, peste tot in lume, apar sute de marturii despre OZN-uri. Sa presupunem ca extraterestrii exista. Unde altundeva, daca nu sub apa, ar alege ei sa-si ascunda bazele? Se cunoaste faptul ca suprafata Pamantului este acoperita de “uscat” numai in proportie de 30%.
Restul o constituie intinderile de apa, unde omul isi face aparitia doar cand si cand, oceanele planetare fiind in mare parte neexplorate, datorita conditiilor improprii, de bezna totala, temperaturi extreme si presiune mortala.
Omul cunoaste mai multe lucruri despre ce se intampla pe Luna decat in adancurile apelor. Si tocmai de aici se pare ca vin regulat cele mai multe informatii legate de anumite aparitii misterioase. Cel putin acestea sunt declaratiile unor inalti ofiteri ai marinei militare ruse – oameni cu solide cunostinte tehnice, fizice si mecanice, perfect echilibrati psihic, ei fiind periodic supusi examenelor medicale.
Amiralii rusi avertizeaza: OZN-urile exista! Nava sovietica “Raduga” in Marea Rosie (1966)

Rapoartele despre OSN-uri au aparut cu mult inaintea celor despre obiectele zburatoare. Astfel, inca din antichitate, navigatorii au observat la suprafata apelor cercuri fluorescente, in cele mai multe cazuri de culoare verzuie sau albicioasa, care se roteau. Diametrul acestor cercuri varia de la cativa metri la cateva mile. Mentionari asupra unor astfel de fenomene au aparut in mai multe texte medievale.

Europenii numeau aceste cercuri “caruselul diavolului”, iar intalnirea cu ele era considerata un semn rau. Navigatorii chinezi, dimpotriva, socoteau asemenea aparitii ca fiind de bun augur si le numeau “rotile lui Buddha”. Odata cu dezvoltarea extensiva a submarinelor din secolul XX, omenirea s-a lovit din nou de provocarea adancurilor oceanului planetar.
Ce ascund dosarele marinei rusesti?
Presedintele Academiei pentru Ufologie Aplicata, doctor in stiinte fizice si fost ofiter de marina, Vladimir Ajaja este considerat a fi fondatorul ufologiei din Rusia. “Mihail Gorbaciov a fost primul si ultimul sef de stat care a constientizat importanta majora a studierii fenomenului OZN in Rusia”, declara recent academicianul.
“In timpul mandatului sau, s-a constituit un centru de ufologie, al carui presedinte sunt. Intre anii 1990-1995, sute de experti fizicieni, chimisti, biologi, au lucrat in acest centru. Am adunat atunci tone de informatii, din ultimii 25 de ani, ce dovedesc existenta OZN-urilor. Cu siguranta exista si alte civilizatii, indiferent daca ne place sau nu!
Insa termenul de “extraterestru” consider ca nu este potrivit, pentru ca nu avem nici o dovada ca aceste fiinte vin de pe alte planete.
Amiralii rusi avertizeaza: OZN-urile exista! Discuri in marea Barentz
Poate ca ele au existat dintotdeauna pe planeta noastra, sub ape, caci 50% din marturiile despre OZN-uri sunt legate de oceane si inca 15%, de lacuri.”
Dupa ce a studiat sute de rapoarte, marturii, fotografii si desene, academicianul Vladimir Ajaja a ajuns la concluzia ca aceste fiinte folosesc apa pe post de combustibil pentru navele lor. “In urma cu cativa ani, am primit un raport din Australia, potrivit caruia un OZN fusese observat cum aterizeaza pe un rezervor cu 38 de tone de apa.
Dupa cateva minute, cand nava neidentificata si-a luat zborul, in rezervor nu mai exista nici un strop de apa. In aer plutea un miros puternic, neplacut, de ozon, ceea ce demonstra clar ca apa fusese descompusa in oxigen si hidrogen. Ulterior, elementele au fost comprimate sub presiunea a sute de atmosfere. Acest lucru uimitor explica aparitia aparatelor neidentificate in jurul apelor”.
Incidentul Odesa
Primul caz mentionat in “dosarul OZN” al flotei URSS se refera la incidentul Odesa. In august 1950, echipajul unui crucisator militar sovietic, apartinand bazei navale de la Sevastopol, a raportat identificarea unui OSN in apele Marii Negre.
De atunci, marina sovietica a inceput sa tina o evidenta stricta, privitoare la numarul cazurilor de OSN-uri. Conform rapoartelor autoritatilor rusesti, date recent publicitatii, aceste cazuri s-au ridicat la peste 300.
Totusi, numai cateva dintre ele au fost prezentate mass-mediei internationale, ceea ce ne determina, in mod just, sa ne intrebam: oare ce altceva mai ascund dosarele marinei rusesti?
Amiralii rusi avertizeaza: OZN-urile exista! Contraamiralul Vladimir Monastirsin

Un fenomen asemanator a fost relatat de contraamiralul Vladimir Monastirsin. Conform spuselor sale, in perioada cand avea functia de comandant al flotei de submarine sovietice, in anii 1980, a primit un raport de la capitanul unei nave de razboi, ce se deplasa in apele Oceanului Pacific.

In relatarea oficiala se transmitea ca, prin intermediul aparaturii de detectie a submarinelor, se reperase un obiect subacvatic necunoscut. Initial, comandantul crucisatorului a presupus ca este vorba despre un submarin american aflat in misiune de spionaj.
Nava sovietica s-a indreptat spre “dusman”, pentru a stabili daca ipoteza lor era corecta. Insa cand au ajuns in apropierea lui, aparatul neidentificat a “pornit motoarele”, scufundandu-se cu o viteza uluitoare, de aproximativ 400 de kilometri pe ora, la o adancime de peste 3 mii de metri. Capitanul sovietic era de-a dreptul socat.
Cel mai performant submarin de care auzise vreodata nu depasea viteza de 65 km/ora, iar media de submersiune era de 250-300 de metri adancime.
In toamna anului 1977, la Comandamentul Fortelor Navale sovietice s-a primit relatarea oficiala a capitanului de gradul III, V. Darankin, comandant al unui crucisator al flotei de nord, in care raporta un eveniment la fel de straniu ca toate celelalte de pana atunci. In dimineata zilei de 7 octombrie se afla in misiune de patrulare in Marea Barentz, la aproximativ 200 de mile de tarm.
Deodata, din apa au tasnit niste obiecte zburatoare stranii, de marimea unor elicoptere, ca niste discuri metalice.
Amiralii rusi avertizeaza: OZN-urile exista! Amiralul S. G. Gorskov
Cele noua aparate neidentificate au inconjurat amenintator nava sovietica si, timp de 18 minute, s-au invartit in jurul ei. Alarmat, capitanul Darankin a incercat sa ia legatura cu baza flotei de nord, pentru a primi instructiuni.
Numai ca legatura, in mod inexplicabil, nu a putut fi realizata. Intalnirea era atat de ciudata, atat de necrezut, incat capitanul a dat comanda intregului echipaj de a observa aparatele de zbor neidentificate si de a le desena cat mai detaliat. In acea perioada, guvernul de la Kremlin considera asemenea teorii antistiintifice, iar marturiile fara dovezi solide ale unor astfel de aparitii puteau fi considerate mincinoase.
Desenele si declaratiile membrilor echipajului aveau rolul de a intari afirmatiile din raportul inaintat. Dupa o perioada, obiectele neidentificate s-au pierdut catre linia orizontului, cu o viteza teribila. Imediat dupa disparitia lor, legaturile cu baza s-au restabilit, iar capitanul Darankin a transmis o radiograma urgenta. In scurt timp, in zona au ajuns mai multe avioane sovietice, insa incidentul era deja consumat.
Fantomele de pe fundul oceanelor
Cele mai multe rapoarte si marturii legate de aparitii ale unor obiecte submersibile neidentificate au inceput sa curga inca din anii ‘50.
In timpul Razboiului Rece, la bazele navale sovietice veneau tot mai des rapoarte ce contineau relatari, formulate intr-un limbaj laconic si sec, ale comandantilor submarinelor atomice, in special cu misiuni de patrulare in marile emisferei nordice, care confirmau prezenta, la mare adancime, a unor aparate-submarin necunoscute.
Amiralii rusi avertizeaza: OZN-urile exista! Lacul Baikal. Desen realizat de pescari
De obicei, aceste obiecte subacvatice neidentificate isi faceau simtita prezenta mai intai prin sunete stranii. Prin intermediul aparaturii hidroacustice de la bordul submarinelor s-au captat semnale ciudate, asemanatoare oracaitului de broaste. De altfel, in jargonul ofiterilor flotei sovietice, OZN-urile purtau numele de “cvaker” (oac-oac).

Ulterior, denumirea a fost folosita chiar si in documentele oficiale. Viteza de deplasare a acestor “cvakeri” a fost estimata, cu ajutorul radarelor, la aproximativ 200 km/ora, ele fiind mai rapide decat orice nava cunoscuta in acea perioada.
In rapoarte mai era specificat un amanunt straniu: in preajma acestor obiecte necunoscute, membrii echipajelor de la bordul submarinelor sovietice simteau un disconfort psihic, o teama inexplicabila si chiar dureri de cap subite.
La sfarsitul anilor 1970, zonele in care aceste sunete au fost auzite au inceput sa se extinda din Marea Barentz catre zonele sudice, ajungand pana in Marea Nordului si chiar in Oceanul Atlantic. In consecinta, Academia de Stiinte a URSS, impreuna cu reprezentantii flotei, a creat o comisie speciala de investigatie a acestui fenomen.
Sarcina principala era de a studia, analiza si clasifica toate aceste aparitii inexplicabile din oceane, considerate ca fiind un potential pericol asupra securitatii nationale.
La inceputul anilor ‘80, programul “Cvaker” a fost inchis brusc. Sutele de dosare, materiale si rapoarte, clasate sub stampila “Top Secret”, au disparut in adancurile arhivelor navale sovietice. De ce comisia a fost desfiintata atat de subit ramane neclar, dar este usor de inteles de ce rezultatele activitatii sale au ramas strict secrete. Fiecare stat pastreaza anumite informatii confidentiale din domenii sensibile, cum ar fi si cel al obiectelor neidentificate.
Dar asemenea sunete si semnale stranii au fost receptionate, sub apa, nu numai de flota sovietica, ci si de cea americana. Astfel, in anii ‘60, in Triunghiul Bermudelor din Oceanul Atlantic, oamenii de stiinta americani, atent supravegheati de ofiteri ai Forteleor Navale, au condus un experiment.
Timp de mai multe zile, s-au transmis o serie de semnale radio dintr-un punct catre un altul. In mod inexplicabil, semnalele nu primeau raspuns imediat, asa cum se intampla de regula, ci dupa cateva minute, ore sau chiar dupa o zi. Insa faptul cel mai straniu este ca aceste mesaje se amestecau cu unele de provenienta necunoscuta.
Savantii americanii au ajuns la concluzia ca mesajele primite nu constituiau nici ecouri, si nici o repetare a primului semnal, ci un mesaj independent. De undeva, din adancuri, cineva le receptiona mesajele, iar apoi, pe aceeasi lungime radio, transmitea mesajul propriu.
Atunci, in anii 1960, aceste semnale nu au putut fi descifrate. Dupa 30 de ani, experimentul a fost repetat si monitorizat de inalti functionari de la Pentagon. Dar, dupa cum ne asteptam, rezultatele nu au fost date publicitatii.
Civilizatii subacvatice necunoscute
Conform statisticilor Academiei pentru Ufologie Aplicata din Rusia, Oceanul Atlantic este locul in care s-au raportat cele mai multe fenomene subacvatice stranii, s-au captat cele mai multe semnale de provenienta necunoscuta si s-au inregistrat cele mai multe cazuri de intalniri cu obiecte neidentificate.
Astfel, s-a ajuns la ipoteza conform careia este posibil ca, in anumite puncte, la mare adancime, sa existe niste baze de origine “non-pamanteana”, ale unei alte civilizatii, care stapaneste fundul oceanului sau provine dintr-o lume paralela.
Amiralii rusi avertizeaza: OZN-urile exista! Amiralul Vladimir Cernavin
In vara anului 1991, la o conferinta din orasul Freeport, statul Bahamas, doctorul in stiinte oceanografice, Meyer Verlag, a facut o declaratie cel putin bizara. El sustinea ca, in timpul unui experiment desfasurat in faimoasa zona din Triunghiul Bermudelor, cu ajutorul unui echipament special, a detectat, la 600 de metri adancime, doua piramide gigantice, mai mari decat cele egiptene.
Conform spuselor savantului, acestea ar fi fost construite relativ recent, acum aproximativ 50 de ani, cu o tehnologie necunoscuta, dintr-un material similar sticlei, insa foarte gros.
El a mentionat ca intentioneaza sa realizeze o noua expeditie subacvatica, pana la misterioasele piramide, si ca peste cateva luni va prezenta un raport detaliat, cu fotografii si coordonatele exacte. Insa si rezultatele acestui studiu au ramas necunoscute.
Un alt loc unde s-au semnalat aparitii misterioase ale unor obiecte neidentificate este lacul Baikal, cea mai adanca intindere de apa dulce, statatoare, din lume. Au existat zeci de marturii ale pescarilor, care relatau ca au vazut adesea niste lumini puternice, ce veneau din adancuri, si uneori, chiar obiecte stranii, care zburau razant cu apa.
In 1982, o echipa de scafandri militari sovietici, ce se antrena in apele lacului, a reperat un grup de creaturi ce pareau de origine umanoida, imbracati in costume de culoare argintie. Intalnirea s-a produs la o adancime de 50 de metri.
Scafandrii au incercat sa se apropie de “straini”, insa acestia s-au scufundat in adancuri cu o viteza neomeneasca. In aceasta incercare, trei din cei sapte membri ai echipei au murit.
Ar fi, desigur, naiv sa presupunem ca ofiterii fortelor navale rusesti sau oamenii de stiinta americani au dezvaluit toate informatiile pe care le-au acumulat in ultimele zeci de ani. Desi, teoretic, dosarele obiectelor subacvatice neidentificate s-au facut publice, majoritatea documentelor sunt in continuare secretizate. Raspunsurile nu se cunosc. Dar asta nu inseamna ca ele nu exista.


Lumina Arctică





Lumina Arctică: fenomenul spectaculos în care apusul şi răsăritul se contopesc.
Fotograful Terje Sorgjerd a realizat fotografii în zona Arctică între 29 aprilie şi 10 mai 2011, în arhipelagul Lofoten, Norvegia. După ce a selectat fotografiile, a realizat un montaj numit “The Artic Light”.
În cele câteva minute ale montajului, Terje Sorgjerd a prezentat un fenomen natural caracteristic zonei arctice, intitulat Lumina Arctică, ce poate fi observat cu 2-4 săptămâni înainte de apariţia Soarelui de la Miezul Nopţii.
Răsăritul şi apusul se contopesc şi dau un spectacol de culoare ce durează între 8 şi 12 ore, timp în care soarele coboară puţin sub linia orizontului înainte de a reveni pe cer. În ultimii patru ani, fotograful şi-a concentrat munca pe surprinderea acestui fenomen.
Pentru a duce misiunea la capăt, artistul şi-a luat echipamente de rezervă deoarece anii trecuţi a pierdut câteva seturi aparate de fotografiat. Totodată a calculat cu precizie fluxul şi refluxul mareelor, cu scopul de a captura esenţa peisajelor.
Echipamentul lui Terje Sorgjerd a fost format din două trepiede, o şină, un aparat de comandă, un aparat foto, obiective şi numeroase filtre.
Pentru montaj, fotograful a contactat-o pe Marika Takeuchi pentru a compune şi a interpreta o melodie specială pentru acest film.

Sursa: descopera.ro

Sursa: Dincolo de limite – Beyond the limits