luni, 6 iunie 2011

SCENARIUL 2012

2012, – Sfarsitul Lumii? (II)

SCENARIUL 2012
Diverse fenomene si schimbari ale sistemului nostru solar au pus pe ganduri oamenii de stiinta. De exemplu, faptul ca Luna isi fabrica atmosfera proprie, una alcatuita din compusi ai sodiului, care acum se intinde pe o suprafata de 6.000 kmp.
Si atmosfera lui Marte creste rapid si se crede ca ar fi dus la defectarea lui Mars Observer, in 1997. Atmosfera Terrei este si ea in schimbare, in straturile superioare formandu-se un nou gaz, care nu exista pana acum, iar activitatea vulcanica a crescut de 5 ori din 1875 incoace. Campul magnetic al Soarelui a crescut cu 230% din 1901 incoace.
Academia Nationala de Stiinte din Siberia anunta ca aceste multiple schimbari din sistemul solar se datoreaza intrarii acestuia in Centura Fotonica, o zona cosmica cu o energie mult mai intensa. Aceasta energie este preluata de Soare si apoi raspandita in intreg sistemul solar.
Se crede ca Soarele nostru a intrat deja in Centura Fotonica, inca din 1998, si se estimeaza ca Terra va intra chiar in 2012.
Sfarsitul Lumii vs. Sfarsitul Timpului
Sfarsitul Lumii, insa, se pare ca nu este acelasi lucru cu Sfarsitul Timpului, schimbarile care se asteapta in 2012 fiind mai mult unele spirituale ce vor schimba atat viata pe Terra, cat si omenirea insasi.
Se presupune ca oamenii cu un comportament egoist si, deci, cu vibratii scazute in aura energetica nu vor supravietui radiatiei de inalta frecventa existenta in Centura Fotonica. Cu alte cuvinte, va avea loc o mare selectie naturala pe baza spirituala.
Faptul ca in 2012 vom trece prin Centura Fotonica, ce emite o intensa radiatie electromagnetica, atat in spectrul vizibil, cat si in cel invizibil, de inalta frecventa (inclusiv raze X), va exercita o multipla si socanta influenta asupra materiei terestre.
In primul rand, se va constata fluorescenta tuturor corpurilor, iar ca rezultat nu va mai exista noapte timp de 2.000 de ani! Corpurile vor emite o lumina fara temperatura si nu vor avea umbra.
Cele 24 de ore ale zilei vor fi 0 ore efective, deci timpul terestru nu va mai exista si se vor inversa si Polii Magnetici ai Pamantului.
ADN-ul uman va fi reprogramat, ajungand la 12 spirale, de la 2 in prezent. Aceasta schimbare va determina schimbari colosale in sens pozitiv, insa. Astfel nu vom mai avea migrene, dureri de cap, ameteli sau palpitatii, nu vom mai simti oboseala si nici nu vom mai raci.
Intuitia si capacitatile paranormale se dezvolta mai repede si toate bolile incurabile vor disparea, inclusiv SIDA si cancerul.
Bioterapeutii si telepatii se vor inmulti iar oamenii care vor supravietui acestor schimbari vor avea o aura de lumina ca sfintii de pe peretii bisericilor.
Daca aceste lucruri vor fi sau nu adevarate nu putem stii cu siguranta, insa veridicitatea ei se va stabili in numai 2 ani, pe 22 decembrie 2012.
Sursa: ……Astro……

DE CE A FOST NEVOIE DE PANARAMA DIN EGIPT

Egiptul a incheiat un acord standby cu FMI in valoare de 3 miliarde de dolari

de I.R. HotNews.ro
Duminică, 5 iunie 2011, 18:35 Economie | Finanţe & Bănci

Fondul Monetar International a acordat un imprumut de 3 miliarde de dolari Egpitului, pe o perioada de 12 luni, pentru a sprijini economia sa se redreseze, a anuntat duminica ministrul egiptean de finante, Samir Radwane, potrivit AFP.
Rata dobanzii imprumutului este de 1,5%, a adaugat ministrul.
“Programul economic al autoritatilor este primul pas in stabilirea unei fundatii pentru o crestere economica bazata pe un sector privat mai incluziv,” se arata intr-un comunicat FMI, citat de Reuters.
Economia egipteana, care depinde in mare parte pe turism, a fost puternic zdruncinata in timpul si dupa revolta populara care a daramat regimul lui Hosni Mubarak pe 11 februarie.

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0



Sursa: cybershamans-politia karmica a falsilor guru

Directorul Institutului de Fizică Nucleară, Nicolae Zamfir: “Vom experimenta teleportarea”

România se pregăteşte să construiască, la Institutul de Fizică şi Inginerie Nucleară de la Măgurele (IFIN), cel mai puternic laser din lume. Cu această instalaţie, specialiştii români anunţă că vor realiza mai multe tipuri de experimente, printre care cel mai spectaculos va fi teleportarea.



În fapt, întreaga instalaţie va consta din două lasere cu puteri de 1.000 de ori mai mari decât ale celor existente şi un tun de fascicule gama cu o putere de un milion de ori mai mare decât oricare altul din lume. Experimentul va semăna oarecum cu ceea ce am văzut în filmul “Star Trek”, dar se va derula cu viteza luminii. În incinta supusă experimentului, în punctul A se va pune un obiect. Acesta, fiind materie, este format din atomi. Fiecare atom are un nucleu şi un înveliş de electroni.
Transport cu viteza luminii
În prima fază, laserele şi fasciculul gama vor crea în incinta în care se află obiectul un câmp electric mai puternic decât oriunde în Univers. Acest câmp va deplasa electronii cu viteza luminii, din punctul A în alt loc, pe care îl numim B, din aceeaşi incintă.
Instantaneu, electronii vor atrage după ei nucleele atomilor de unde au fost smulşi. Astfel, întregul obiect se va deplasa cu viteza luminii dintr-un loc în altul. “Da, vom experimenta teleportarea, pentru că acel câmp electric uriaş pe care îl vom crea va transporta materia. În ianuarie am prezentat teoria în Statele Unite, iar entuziasmul a fost extraordinar. Acum toată lumea aşteaptă laserul de la Măgurele”, ne-a declarat Nicolae Zamfir, directorul IFIN.
Proiectul costă 280 de milioane de euro
Laserul de la Măgurele face parte dintr- un proiect european în care mai sunt angrenate Cehia şi Ungaria. “Proiectul de la Bucureşti costă 280 de milioane de euro, din care 17% reprezintă contribuţia României, iar restul banilor vine de la UE. Până în ianuarie 2012 trebuie să obţinem avizul Guvernului de la Bucureşti, pentru că altfel pierdem finanţarea occidentală”, ne-a spus Nicolae Zamfir.

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0



Sursa: cybershamans-politia karmica a falsilor guru

Un asterioid de 800 m va lovi Antartica in 2012 scufundand Bucurestiul

Un asterioid de dimensiuni mari (aproximativ 800 m in diametru) va lovi Antartica in 2012, dupa cum se mentioneaza intr-un articol aparut pe site-ul Universitatii British Columbia – Departamentul Astrofizica. interesant este si faptul ca dupa ce materialul a stat pe website cca doua zile a disparut in conditii misterioase, se spune ca la cererea celor de la NASA. Siteul cu pricina nu a facut nicio referire la motivul pentru care articolul a disparut, gasindu-i-se doar “umbra” electronica si o “urma” cu analizorii de siteuri – programe dedicate care pot sa arate cum era configuratia unui site la o anumita data si ora.
La fel de interesant este si faptul ca acelasi site a fost in centrul atentiei in urma cu un an, cand anunta intr-un articol ca pe Luna sunt extraterestri, sau “puteri mai mari decat s-ar fi asteptat cei de la NASA”, ca acesta este adevaratul motiv pentru care oamenii nu s-au mai deplasat pe satelitul Terei (intr-adevar, de aproape 30 de ani n-au mai avut loc astfel de zboruri), dupa care si acest material publicistic a disparut la fel de misterios de pe siteul respectiv.
Afland despre isprava din presa internationala (o stire destul de recenta din Daily Mail si o nota din The Telegraph) am facut ceva investigatii si cu sprijinul colaboratorului nostru Cristian Negureanu am izbuiti sa aflam mai multe. Am dat de un articol care, ca si noi, se intreba acelasi lucru. Datele initiale au fost date publicitatii de catre The Balloon-borne Large-Aperture Sub millimeter Telescope (BLAST) de la McMurdo Station, Antarctica, iar focalizarea s-a facut cu ajutorul Canada-France-Hawaii Telescope de pe Mauna Kea, asa ca informatia nu putea sa dispara chiar fara urma.
La o saptamana de la disparitia articolului, cativa veterani ai astronauticii au declarat ca “omenirea trebuie sa se pregateasca pentru A Big One”. Chris Hadfield este presedintele Asociatiei “Exploratorii Spatiului” , care a pregatit un raport detaliat asupra respectivului corp ceresc. Agentia Spatiala Canadiana isi propune sa trimita un program NEOSSat in martie 2011, care sa ia date despre asteriodul care se afla acum sub Soare, in orizontul stelar, tocmai de aceea fiid destul de dificila depistarea cu telescopul obisnuit, datoritat luminii stralucitoare a astrului zilei. Satelitul canadian va survola Pamantul de la 700 km deasupra Antarticii.
Cercetarile dau o rata de 94% probabilitate ca asteroidul sa loveasca la Filchner-Ronne in scoarta de gheata si sa cauzeze ca 2/3 din gheata din Antarctica sa se scufunde in mare si sa se topeasca. Articolul sustine ca restul de gheata de pe Antartica sa se topeasca in totalitate in maximum doua luni de la impact. “Asta va face ca Oceanul Planetar sa creasca cu 70-80 de metri, ceea ce va fi un dezastru pentru orasele de pe coasta si nu numai.” Intr-o prima etapa, Oceanul Planetar va creste cu 25-30 de metri. Apoi, la 70 de metri. Impactul asupar Romaniei, de pilda, va fi urias. Bucurestiu se aflaintre 60-80 metri fata de nivelul marii, ceea ce va insemna ca multe cartiere ale sale se vor afla sub ape, dupa ce Marea Neagra se va extinde si va trece de Muntii Dobrogei. Bineinteles, ca si autoritatile din Romania trec sub tacere acest fapt.
Mihail Fagarasanu
Sursa: Vuvuzela Ro

Fenomenele meteo extreme vor deveni obişnuite

Roxana Bojariu spune că, prin folosirea energiilor regenerabile, România poate încetini încălzirea globală
Foto: marian vilău

Roxana Bojariu spune că, prin folosirea energiilor regenerabile, România poate încetini încălzirea globală

 
Climatologul Roxana Bojariu explică în ce fel contribuie oamenii la creşterea temperaturii globale. Încălzirea globală este un fenomen natural, dar e potenţată de acţiunile oamenilor.
„Adevărul”: E schimbarea climatică un subiect controversat?
Roxana Bojariu: Nici pe departe. Avem observaţii foarte clare bazate pe date satelitare, de radiosondaj, care arată creşterea temperaturii medii globale.Toate aceste date vin, completează şi până la urmă sprijină teoriile ştiinţifice, bazate pe legi ale fizicii de nimeni contestate. Controversate sunt doar acele soluţii economice, politice şi sociale care se încearcă pentru a putea reduce efectele schimbării climei. 
Cât la sută din încălzirea globală se produce din vina oamenilor şi cât e fenomen natural?
Aş zice că aceasta e întrebarea fundamentală pe care ar trebui să şi-o pună climatoscepticii. Există un efect de seră natural în atmosferă şi datorită acestuia a fost posibilă viaţa pe pământ pentru că el a ridicat temperatura la suprafaţă cu aproape 33 de grade Celsius. Însă creşterea concentraţiei gazelor cu efect de seră, cum e dioxidul de carbon de exemplu, în atmosferă nu face decât să intensifice acest efect natural, care e la bază.
Informaţiile rezultate din analiza probelor de gheaţă din Antarctica arată că azi avem cea mai mare concentraţie a dioxidului de carbon din atmosferă din ultimi 650.000 de ani. Creşterea e de 35%. Ceea ce putem spune e că există o probabilitate de 90% ca ridicarea temperaturii medii globale, începând cu deceniul cinci-şapte al secolului trecut, să fie atribuită activităţii umane. Pe ce se bazează aceste afirmaţii? Pe modele matematice care simulează evoluţia climatică pe baza ecuaţiilor fizicii care guvernează practic geosistemul terestru. 
Care sunt efectele?
Încălzirea globală nu este efectul unei reforme nici în spaţiu, nici în timp. Bineînţeles că avem acest semnal clar: creşte temperatura medie globală. Dar modificarea mediilor înseamnă modificarea întregii statistici. Se modifică şi frecvenţa şi intensitatea fenomenelor extreme în diverse părţi ale globului.
Apar fenomene ca inundaţiile recente  din America. Ploi mult mai abundente într-un interval de timp mult mai scurt şi pe o arie mult mai mică, ceea ce duce la probleme de tipul inundaţiilor rapide, dar şi perioade cu secete mult mai intense, dar şi valuri de căldură mult mai frecvente şi mai intense pentru că reţinând mai multă energie în sistem, energia asta este transportată prin interacţiunea dintre componente şi se modifică nu numai cantitatea de energie reţinută în sistem, ci se modifică şi căile de transfer ale energiei de la ocean la suprafaţa continentală, la gheaţa arctică.
Aceste schimbări au impact asupra ecosistemelor. Sunt studii care arată că impactul e foarte clar prin valurile de căldură care vor deveni din ce în ce mai dese în perioada de vară, într-o lume în care concentraţia de carbon e din ce în ce mai mare. Cei mai expuşi vor fi bătrânii şi copiii, dar şi oamenii cu afecţiuni cardiovasculare.
Sunt voci care susţin că România îşi va schimba clima din temperată în mediteraneană în următorii 50 de ani?
Vom rămâne cu o climă temperată şi patru anotimpuri. Însă clima temperată de acum va fi sensibil diferită de clima temperată în condiţiile modificărilor care vor avea loc peste 50-100 de ani.
Toate experimentele numerice, în raport cu ceea ce şi observăm, arată că şi în România va exista o creştere susţinută a temperaturii medii anuale cu precădere în anotimpurile de vară şi de iarnă. Datele de observaţie din ultima sută de ani arată că la nivelul României avem o creştere medie de 0,5 grade Celsius din 1901 până în 2007, iar această creştere ajunge până la 2 grade şi chiar peste 2 grade în regiuni din afara arcului carpatic în privinţa temperaturilor de vară şi de iarnă. Astfel, avem creşteri ale temperaturilor de vară şi de iarnă pe perioada 1901-2007 de peste trei grade Celsius.
Iarna va fi mai cald în nord-estul ţării
Cum arată prognozele pentru România pe următorii 30 de ani?
În cazul temperaturii va exista o creştere clară, dar va fi nuanţată. Adică vor fi zone în care intensitatea va fi mai mare în funcţie de anotimp. Astfel, în zona extracarpatică şi în nord-estul României există o probabilitate mai mare de a avea o creştere a temperaturii în timpul iernii raportat la zona respectivă. Vara, probabilitatea de a avea creşteri mai mari ale valorilor termice va fi în sud şi în sud-est.
Cum va fi viaţa în Bucureşti şi în marile aglomerări urbane?
În oraşe există efectul insulei de căldură care poate pune în pericol sănătatea oamenilor. Efectul acesta poate fi diminuat prin prezenţa arborilor, a spaţiilor verzi şi a întinderilor de apă. Cu cât tai mai mult din zona verde, cu atât îţi accentuezi acest efect al insulei de căldură.
Ce putem face?
Nu putem stopa ceea ce deja a început, îşi va continua cursul. Problema e să nu ajungem în situaţii în care să se accelereze schimbarea în aşa fel încât să depăşească cu totul capacitatea noastră de a ne adapta. Dacă schimbările sunt mult prea mari şi mult prea rapide, astfel încât ele depăşesc această limită apare pericolul extincţiei speciei respective. Aici nu e vorba să salvăm planeta de schimbarea climei. Este vorba să ne protejăm pe noi ca specie şi, bineînţeles, mediul care asigură evoluţia ca specie. Totul e să nu depăşim acea limită  de 2 grade Celsius, după care lucrurile se vor amplifica în cascadă în aşa fel încât vor depăşi capacitatea noastră de a ne adapta.
Tocmai pentru asta s-a stabilit această limită. Problema este nu numai schimbarea climei, ci şi ritmul ei şi amplitudinea semnalului. Limita de 2 grade Celsius sugerează un prag, nu pune unul foarte precis. Asta nu înseamnă că sub cele 2 grade Celsius nu vom avea probleme, ci că e necesar să se ajungă la o înţelegere a problemelor la nivel global pentru ca oamenii să ia măsuri.
În ultimii 200 de ani, oamenii au consumat resursele de combustibil fosil care au fost create de natură în sute de  milioane de ani. Vă daţi seama ce schimbare rapidă am făcut. Pentru a nu ajunge într-o situaţie disperată ar trebui ca toate ţările să respecte Protocolul de la Kyoto adoptat în 1997, prin care se prevede reducerea emisiilor de carbon în atmosferă cu 5,2% până în 2012. În România a fost simplu ca aceste emisii să fie reduse la jumătate faţă de nivelul din 1989, pentru că a dispărut industria şi nu pentru că am decuplat economia de la emisiile de carbon. În condiţiile repornirii economiei, s-ar putea ca situaţia să se schimbe. Putem decupla economia de la carbon pentru că România are potenţial foarte mare pe energie eoliană în Dobrogea, potenţial hidroenergetic şi de energie geotermală. Adică un ansamblu de resurse.
“Sunt studii care arată că impactul e foarte clar prin valurile de căldură care vor deveni din ce în ce mai dese în perioada de vară. Cei mai expuşi vor fi bătrânii şi copiii.”
Cine e Roxana Bojariu
Roxana Bojariu, 49 de ani, este coordonatorul secţiei de climatologie de la Administraţia Naţională de Meteorologie. A studiat la Facultatea de Fizică de la Universitatea din Bucureşti. Are doctorat în Fizica Globului la aceeaşi universitate.
Roxana Bojariu este invitată pentru a doua oară să participe la realizarea studiului privind schimbările climatice realizat de Grupul Interguvernamental pentru Schimbări Climatice (IPPC), care va fi făcut public în 2013. A realizat mai multe studii privind oscilaţia nord-atlantică din perspectivele variabilităţii şi schimbării climei, în predicţie climatică. A studiat procesele climatice regionale şi locale din perspectiva dezvoltării durabile in România.
Sursa: Cristina

Evoluţia omului: Inteligenţa Organismului

 
„Corpul meu şi Universul provin din aceeaşi sursă, se supun aceloraşi ritmuri, scânteiază odată cu aceleaşi furtuni ale activităţii electromagnetice. Organismul meu nu îşi poate permite să se contrazică legat de cine a creat Universul. Fiecare celulă ar dispărea din secunda în care a încetat să se recreeze pe sine. Deci, trebuie să însemne că Universul trăieşte şi respiră prin mine. Sunt o expresie a tot ceea ce fiinţează în existenţă. În acest moment, şi voi curgeţi şi vă transformaţi asemenea cosmosului.”
„Nu există nici o diferenţă între respiraţia voastră şi felul în care respiră ploaia pădurii, între şuvoaiele de sânge care pompeayă prin venele voastre şi râurile din lume, între oasele voastre şi stâncile munţilor de oriunde. Fiecare schimbare în ecosistem v-a afectat până la nivelul genelor. Universul îşi aminteşte fiecare pas din evoluţia lui lăsând o înregistrare scrisă a acestuia în ADN. Acest lucru înseamnă că genele sunt punctul focal pentru tot ceea ce se întâmplă în lume. Ele sunt linia de comunicare cu natura ca întreg. Universul gândeşte şi lucrează prin tine … ”
Deepak Chopra
Spectacolul care se desfăşoară prin ADN-ul vostru în acest moment este evoluţia universului. Avem tendinţa să ne imaginăm evoluţia ca pe un marş în linie dreaptă pornind de la organismele primitive şi ajungând până la cele mai evoluate. O imagine mai bună ar fi cea a unui balon care este în expansiune continuă pentru a cuprinde cât mai mult din potenţialul vieţii.
Forţa evoluţiei este infinită, dar poate lucra doar cu ceea ce îi aduce observatorul. O minte închisă în faţa iubirii, de exemplu, va privi, în afara lui, către o lume lipsită de iubire şi va fi imun la orice dovadă a dragostei, în timp ce o minte deschisă, privind către aceeaşi lume, va descoperi o infinitate de expresii ale iubirii.
Înţelepciunea pe care deja o trăim – INTELIGENŢA ORGANISMULUI
1. Ai un scop mai înalt.
2. Eşti în comuniune cu viaţa ca întreg.
3. Conştiinţa ta este întotdeauna deschisă la schimbare. În fiecare clipă, mereu, simte orice în lumea care te înconjoară.
4. Simţi acceptarea celorlalţi ca fiind egali ţie, fără să-i judeci sau să-i ofensezi.
5. Îţi conturezi fiecare moment printr-o creativitate sporită, fără să rămâi agăţat de ceea ce este vechi şi uzat.
6. Fiinţa ta este este legănată în ritmurile universului. Te simţi în siguranţă şi hrănit.
7. Ideea ta despre eficienţă este de a permite cursului vieţii să-ţi aducă ceea ce ai nevoie. Forţa, controlul şi lupta nu sunt calea ta.
8. Ai sentimentul conexiunii cu sursa.
9. Te implici în a oferi ca şi sursă a întregii abundenţe.
10. Vezi toate schimbările, inclusiv naşterea şi moartea, le percepi pe fundalul nemuririi. Tot ceea ce este neschimbat este cât se poate de real pentru tine.
Nici unul dintre aceste puncte nu sunt aspiraţii spirituale, ele sunt fapte ale existenţei de zi cu zi la nivelul celulelor tale.
Scop superior: fiecare celulă din corpul tău este de acord să lucreze pentru bunăstarea întregului; bunăstarea sa individuală vine pe locul doi. Dacă este nevoie, acesta va muri pentru a proteja corpul, şi de multe ori o face – durata de viaţă a oricărei celule date este o fracţiune din timpul vieţii noastre proprii. Celulele pielii pier cu miile în fiecare oră, la fel fac şi celulele sistemului imunitar în lupta împotriva microbilor invadatori. Egoismul nu este o opţiune, chiar şi atunci când vine vorba de supravieţuirea proprie a unei singure celule.
Comuniune: O celulă păstrează legătura cu fiecare altă celulă. Moleculele mesager aleargă pretutindeni pentru a înştiinţa avanposturile cele mai îndepărtate ale organismului despre vreo dorinţă sau intenţie, oricât de mică. Retragerea sau refuzul de a comunica nu este o opţiune.
Conştiinţă: Celulele se adapteză de la un moment la altul. Rămân flexibile pentru a răspunde promt la situaţiile imediate. Să se lase prinse în obiceiuri rigide nu este o opţiune.
Acceptare: Celulele se recunosc reciproc ca fiind la fel de importante. Fiecare funcţie în organism este interdependentă cu toate celelalte. Să continui să funcţionezi de unul singur nu este o opţiune.
Creativitate: Deşi fiecare celulă are un set de funcţii unice (celulele hepatice, de exemplu, pot îndeplini 50 de sarcini separate), acestea se combină în moduri creative. O persoană poate digera alimente pe care nu le-a mâncat niciodată înainte, poate să găndească lucruri pe care nu le-a gândit niciodată înainte, poate să danseze într-un mod care nu a mai fost văzut înainte. Să rămâi neclintit și legat de comportamente vechi nu este o opţiune.
Existență: Celulele se supun ciclului universal de odihnă şi activitate. Acest ciclu se exprimă în mai multe moduri, cum ar fi nivelurile fluctuante ale hormonilor, ale tensiunii arteriale sau ritmurile digestive, dar expresia cea mai evidentă este dată de somn. De ce avem nevoie de somn rămâne în continuare un mister medical, dacă nu ne bucurăm de beneficiile sale se instalează disfuncţia completă a corpului. În tăcerea inactivității este incubat viitorul corpului. Să fii obsesiv de activ sau agresiv nu este o opţiune.
Eficiență: Celulele funcționează cu cele mai mici cheltuieli posibile de energie. De obicei, o celulă înmagazinează numai trei secunde de hrană şi oxigen în interiorul pereților săi. Se încrede în totalitate că și-a prevăzut corect necesarul și într-adevăr acesta îi este suficient. Consumul exagerat de alimente, aer sau apă nu este o opţiune.
Relaționare: Datorită moştenirii genetice comune, celulele ştiu că, în esență, sunt aceleaşi. Faptul că celulele pielii sunt diferite de celule cardiace, şi celulele musculare sunt diferite de celulele creierului, nu anulează identitatea lor comună, care nu se schimbă, rămâne identică. În laborator, o celulă musculară poate fi transformată genetic într-o celulă de cardiacă căutând în elementele care se găsesc în bază, în sursa lor comună. Celulele sănătoase rămân legate de sursa lor, indiferent de câte ori se întâmplă să se dividă. Pentru ele, să fii o paria sau un proscris nu este o opţiune.
Dăruire: Activitatea principală a celulelor este să ofere, să dăruiască, fapt care menţine integritatea tuturor celorlalte celule. Angajamentul total de a oferi implică să și primști automat – este cealaltă jumătate a unui ciclu natural. Să acumulezi numai pentru tine nu este o opţiune.


Nemurire: Celulele se reproduc în scopul de a transmite mai departe cunoştinţele acumulate, experienţa, şi aptitudinile, fără a-și priva descendenţii proprii de la nimic. Aceasta este un fel de nemurire practică, prin supunere în fața morții pe plan fizic, dar învingându-o în cel non-fizic. Ruptura dintre generaţii nu este o opţiune.
„Celulele ştiu că, în esență, sunt aceleaşi. Ele se recunosc reciproc ca fiind la fel de importante. Fiecare celula din corpul tau este de acord să lucreze pentru bunăstarea întregului. Activitatea principală a celulelor este să ofere, fapt care menţine integritatea tuturor celorlalte celule. Într-un corp sănătos, fiecare celulă se recunoaşte și se identifică în fiecare altă celulă.”
Într-un corp sănătos, fiecare celulă se recunoaşte și se identifică în fiecare altă celulă…
Primul secret este să lași înţelepciunea corpului tău să îți arate drumul, să te ghideze. Aici scopul este de a extinde zona de confort a corpului tau și să o transformi în comportament şi sentiment. Lasă-ți cuvintele să exprime aspiraţiile dragi inimii tale și care te fac să simți că ești tu însuți cu adevărat. De exemplu:
Scop superior: Sunt aici pentru a servi! Sunt aici pentru a inspira pe cei din jurul meu! Sunt aici să iubesc! Sunt aici să trăiesc adevărul meu!
Comuniune: Voi aprecia pe cineva care nu ştie că simt respect pentru el. Voi trece cu vederea disensiunile şi voi fi prietenos cu cineva care m-a ignorat. Voi exprima cel puţin un sentiment care m-a făcut să mă simt vinovat sau jenat.
Conștiință: Voi petrece zece minute observând în loc să vorbesc. Voi sta liniştit în sinea mea doar pentru a conștientiza cum se simte corpul meu. Dacă cineva mă irită, am să mă întreb ce simt cu adevărat în spatele mâniei – şi nu mă voi opri din a acorda atenţie acestui aspect până când furia a dispărut complet.
Acceptare: Voi petrece cinci minute gândindu-mă la cele mai bune calităţi ale cuiva pe care îl displac cu adevărat. Voi citi despre un grup pe care îl consider total intolerant şi voi încearca să văd lumea aşa cum o văd ei. Mă voi uita în oglindă şi mă voi descrie exact aşa, ca și cum aş fi fost mama perfectă sau tatăl perfect pe care mi-aș fi dorit să-i fi avut (începând cu fraza „Cât de frumos/frumoasă eşti în ochii mei”).
Creativitate: îmi voi imagina cinci lucruri pe care aș putea să le fac și la care familia mea nu s-ar aştepta niciodată – şi apoi voi face cel puţin unul din ele. Voi schiţa un roman bazat pe povestea vieţii mele (fiecare povestioară va fi adevărată, dar nimeni nu ar ghici vreodată că eu sunt eroul). Voi inventa ceva în mintea mea, ceva de care lumea are nevoie disperată.
Existență: Voi petrece o jumătate de oră într-un loc liniştit fără să fac nimic, doar să simt cum este să exist, cum este să fiu prezent și să trăiesc acea clipă. Voi sta întins pe iarbă şi voi simți pământul moale cum se mulează după forma corpului meu. Voi inspira de trei ori umplându-mi plămânii cu aerul curat şi-l voi expira cât de uşor posibil.
Eficiență: Voi lăsa cel puţin două lucruri în afara controlului meu şi voi vedea ce se întâmplă. Voi privi nemișcat la un trandafir şi voi reflecta asupra faptului dacă aş putea să-l fac să se deschidă mai repede sau să-l fac mai frumos ca decât este deja – apoi mă voi întreba dacă viața mea a înflorit în același mod plăcut. Mă voi odihni într-un loc liniştit lângă ocean, sau ascultând o înregistrare a mării, şi voi respira în ritmurile ei.
Relaționare: Când mă surprind că evit pe cineva, îmi voi aminti să privesc în ochii acelei persoane. Voi transmite o privire plină de iubire cuiva pe care l-am acceptat de la sine, așa cum este el, pur și simplu. Voi exprima simpatie pentru cineva care are nevoie, de preferinţă un străin.
Dăruire: Voi cumpăra mâncare şi o voi oferi cuiva care are nevoie, unui trecător de pe stradă (sau voi merge la o cafenea şi voi lua masa cu acea persoană). Voi aduce complimente cuiva pentru o calitate pe care ştiu că acea persoană pune preț legat de el/ea însuși/ însăși. Voi oferi copiilor mei cât de mult își doresc din timpul meu disponibil astăzi.
Nemurire: Voi scrie pe hârtie cinci lucruri pentru care vreau ca viața mea să fie amintită. Voi sta şi voi trăi în tăcere experienţa adusă de intervalul dintre inspirație și expirație, simţind veşnicia în momentul prezent.
Misterul vieţii nu este expresia unor accidente aleatoare, ci a unei inteligenţe care există peste tot.
- Ființând în DHARMA -
• Ai fost gata să mergi mai departe. Experienţa vechii tale realități a fost reașezată şi ești gata pentru schimbare.
• Ai fost gata să acorzi atenţie. Atunci când s-a ivit posibilitatea, ai observat-o şi ai făcut pasul necesar.
• Mediul te-a sprijinit. Când ai avansat, evenimentele s-au sincronizat și s-au organizat astfel încât să se asigure că nu vei da greș sau vei merge pe o cale alăturată.
• Te-ai simțit mai extins şi mult mai liber în noul tău loc.
• Te-ai văzut pe tine însuți ca pe un „om nou”.
Acest set de circumstanţe, atât în interior şi cât și în exterior, este ceea ce presupune Dharma, și anume să îți spună că atunci când simţi că ești gata să avansezi, realitatea se schimbă pentru a-ți arăta cum. Dar atunci când nu ești gata să avansezi? Atunci există sistemul Vasana care te poate ghida, care te împinge înainte prin repetarea acestor intenții care sunt încorporate în tine din trecut. Când te simți blocat şi nu poți face nici un pas înainte, de obicei, se aplică următoarele circumstanţe:
1. Nu ești pregătit să faci acest pas. Experienţa unei realități vechi încă te fascinează. Încă îți place modul tău de viață obișnuit, sau, altfel, în cazul în care există mai multă durere decât bucurie, ești dependent de durere pentru anumite motive nu au fost încă dezvăluite.
2. Nu ești atent la tot. Mintea ta este prinsă în lucruri mărunte și puerile, este distrasă de la ceea ce ar trebui să vadă. Acest lucru este valabil mai ales dacă există prea mulți stimuli externi. Cu excepţia cazului în care ești alert în interiorul tău, nu vei putea agăța acele indicii şi semne care îți sunt trimise de realitate.
3. Mediul în care trăiești nu te ajută. Când încerci să mergi mai departe, circumstanţele te trag înapoi. Acest tip de zădărnicire înseamnă că mai ai ceva de învățat, sau că există mult mai multe de învăţat, sau că momentul nu este încă cel mai potrivit pentru tine și pentru a respecta ordinea universului și, pentru binele tău, trebuie să mai ai răbdare puțin. Unii numesc asta Dreptul Divin. De asemenea, poate fi adevărat faptul că, la un nivel profund, tu să nu te vezi progresând; dorința ta conștientă este în conflict cu o îndoială profundă şi incertitudine, dar tu de fapt ai făcut un pas, poate că nu este atât de mare pe cât ți l-ai imaginat, poate că de fapt acel pas doar atât trebuia să fie.
4. Te simți amenințat de expansiunea pe care va trebui să o atingi, preferând siguranţa imaginii de sine limitată pe care o ai acum. Mulţi oameni se agaţă de o stare convenită, aparent sigură, crezând că sunt protejați. De fapt, cea mai mare protecţie pe care ai putea să o ceri vine din evoluție, evoluție care implică informații și cunoștințe noi care rezolvă problemele expansiunii şi avansării. Dar trebuie să îți însușești complet aceste cunoştinţe; în cazul în care o parte din tine, oricât de mică, vrea să rămână în starea de conveniență în care este acum, de obicei este suficientă pentru a-ți bloca drumul tău ca întreg.
5. Continui să te vezi ca pe un bătrân care s-a adaptat foarte bine la o situaţie veche. Acest lucru este adesea o alegere inconștientă. Oamenii se identifică cu trecutul lor şi încercă să se folosească de percepțiile vechi pentru a înţelege ceva nou ce se întâmplă acum. Deoarece percepţia este totul, văzând-te ca fiind prea slab, limitat, sau un om care nu meriți nimic și de care ceilalți se pot lipsi, vei bloca orice pas înainte.
- Folosind ENERGIA-
Dacă te-ai implicat vreodată cu pasiune în a face ceva, ai observat poate un lucru: cu cât îi aloci mai multă energie, cu atât ai mai multă – pasiunea se reîncarcă de la sine.
Ceea ce te seacă de energie, destul de ciudat, este actul de a te reținere. Cu cât îți conservi mai mult energia, cu atât mai înguste devin canalele prin care acesta poate circula. Oamenii care se tem de să iubească, de exemplu, sfârșesc prin a sugruma expresia iubirii. Ei se simt mai bine stând închiși ermetic în inimă decât ieșind în afara ei; cuvintele pline de iubire le rămân înțepenite în gât, li se pare chiar ciudat să facă și cele mai mici gesturi de tandrețe. Etanşeitatea dezvoltă teama de expansiune, şi astfel devine asemenea unui șarpe care continuă să-și mănânce propria coadă: cu cât folosești și oferi mai puțină energie, cu atât vei avea mai puţină să te reîncarci. Iată câţiva paşi care te pot ajuta să-ți extinzi canalele prin care circulă energia:
• Învăţă să dăruiești! Atunci când simţi cel mai mult nevoia de a acumula, întorce-ți privirea către cineva care are nevoie la rândul său şi oferă-i măcar puțin din ceea ce tu ai din abundenţă. Acest lucru nu trebuie să însemne bani sau bunuri. Poţi să acorzi timp şi atenţie, să asculți chiar fără să dai sfaturi care de fapt vor face mult mai mult pentru a deschide canalele energetice decât dacă ai oferi bani sau alte lucruri materiale.
• Fii generos! Acest lucru înseamnă generos în a lauda şi a aprecia chiar, mai mult decât a fi generos în a oferi bani. Cei mai mulţi oameni tânjesc după un cuvânt de laudă şi primesc mult prea puţin față de cât merită. Fii primul pentru a observă atunci când cineva a făcut ceva bun. Apreciază din toată inima şi nu doar din cuvinte aruncate într-o formulare monotonă pentru a respecta codul bunelor maniere. Laudă-l folosind detalii, arătându-i astfel celuilalt că ai fost cu adevărat atent la ceea ce el sau ea a realizat. Întâmpină acea persoană cu zâmbetul în privire şi păstrează conexiunea cu ochii lui în timp ce îl lauzi. Vei crea o legătură benefică pentru amândoi și vei fi uimit de ceea ce vei simți.
• Urmează-ți pasiunea! O anumită parte din viața ta te face să doreşti să-ți îndrepți toată energia acolo. Pentru majoritatea oamenilor, există o inhibare auto-impusă în privința imboldului de a-și urma visul sau de a nu merge prea departe urmându-l, și astfel ajung să nu se implice în acele domenii care îi fac fericiți. Fii dispus să mergi pănă la limită, și apoi du-te un pic mai departe! Vei vedea că se poate, vei vedea că acea limită nu era acolo și acum s-a deplasat cu încă doi pași înainte. Dacă îți plac drumețiile, pune ochii pe un munte şi cucerește-l! Dacă îți place să scrii, începe şi termină o carte! Ceea ce contează nu este să te forțezi, ci să dovedești cât de multă energie este cu adevărat acolo, în tine. Energia este purtătorul conştiinței; îi permite acesteia să iasă la suprafață și să se manifeste. Dedicând mai multă energie oricărui efort îți vei creşte puterea de înţelegere care va veni înspre tine asemeni unei recompense binemeritată.
Fiecare observator creează o versiune a realităţii care este legată de anumite înțelesuri, sensuri şi energii. Atât timp cât aceste sensuri par a fi valabile, energiile ţin imaginea închegată. Dar atunci când observatorul vrea să vadă ceva nou, sensurile și vechea imagine se prăbuşesc, energiile se combină într-un mod nou, şi lumea face un alt salt cuantic. Tu, observatorul, ai adus în realitate versiunea ta a acestei lumi noi.
Înainte de a ți se întampla ceva, totul este conceput în imaginaţia ta – care este starea în care se nasc imaginile și dorințele. Aceste imagini se manifestă apoi în obiectele și evenimentele de care ai parte, în timp ce se întâmplă toate acestea tu te implici în evenimente subiectiv, ceea ce înseamnă că le absorbi în sistemul nervos. Cel mai simplu mod de a descrie acest act compus din trei părți ale creaţiei este acesta: tu îți imaginezi un peisaj, un tablou, apoi îl pictezi în culorile alese de tine şi când este gata intri în el și pășești plimbându-te în peisajul compus de tine. Cam ăsta este mecanismul…
„Creaţia se creează pe sine, folosind conștiința ca lut din care modelează. Conştiinţa se transformă în lucruri în lumea obiectivă, în experienţe în lumea subiectivă.”
(Extras din Cartea Secretelor” de Deepak Chopra)
Sursa: Esența vieții … între adevăr și iluzie…

MINCIUNA

Minciuna are legătură cu adevărul doar în sensul în care ea există, ca escamotare a adevărului, altfel ea nu are nici în clin nici în mânecă cu acesta, fiindu-i potrivnică. Minciuna este rezultatul actului de a minți, acesta venind în limba română, se pare, de la minte, cea care a fost dată omului creat de Dumnezeu ca să cunoască Adevărul și adevărurile din lumea sa și, în egală măsură, să creadă și să trăiască în Adevăr, precum și să spună adevărurile lumii sale semenilor.
Nu este nicio îndoială că omul este singura ființă de pe pământ care minte. Deși mintea este cea prin care omul poate descoperi pe Dumnezeu din el și se poate racorda la Cuvântul Său,  totuși el folosește  mintea în multe cazuri pentru a minți, însușire cum nu se poate mai josnică pentru om. Nu sunt puțini oamenii care-L tăgăduiesc chiar pe Dumnezeu și fac din această necredință o profesiune de credință.  
Mintea omului, atunci când minte, și minte de multe ori, minte prin cuvânt pe care îl folosește ca instrument de transmitere a unor mesaje neadevărate, adică neconforme, neconcordante cu realitatea înconjurătoare, cu modul în care ea se desfășoară. Omul poate minți însă, deși mai dificil, și prin expresia feței, dar tot mintea este responsabilă de transmiterea mesajului facial.
Cum mintea este cea care a fost dată de Dumnezeu omului pentru ca acesta să se afle în legătură permanentă cu Creatorul său, minciuna pornită din minte și confingurată prin cuvinte nu poate însemna decât că omul mincinos, mintea acestuia se îndepărtează de Dumnezeu. Dar îndepărtarea de Dumnezeu  se face totdeauna pentru a săvârși păcatul, ceea ce înseamnă că păcatul atrage după el în mod inevitabil minciuna, fie pentru a-l tăgădu-i, fie pentru a ajunge la el, fie pentru a rămâne în el. Drept aceea, minciuna trebuie socotită cel mai mare păcat al omului, fiindcă îi caută temei oricărui alt păcat săvârșit de acesta.
Când sau în ce scop minte omul? Excluzând  pe cei la care minciuna este o stare patologică, oamenii mint, în general, pentru a realiza ceva de pe urma minciunii. Așa cum am spus mai sus, cel mai adesea oamenii obișnuiți mint în strânsă legătură cu păcatele lor. Un alt temei al minciunii este scăparea de pedepse sau oprobiu pentru fapte care aduc atingere intereselor semenilor sau care lezează personalitatea acestora. Însă,de mult timp, minciuna este larg și intens asociată fugii sau luptei după câștig și putere, ceea ce a făcut din minciună una dintre cele mai redutabile arme de reușită pe acest tărâm.
Sfinții Părinți, cu toate că includ minciuna printre păcatele omului, nu o situează printre cele mai mari păcate, semn că pe atunci dorința de câștig și de putere nu pusese stăpânire prea mare pe acea parte a lumii cunoscută lor. Nici perioada Evului Mediu nu a fost prea mult bântuită de minciună, deși negustorii internaționali și-au făcut prezența pe arii din ce în ce mai mari în Europa și în alte părți ale lumii. Acest fapt s-a datorat prezenței vii a Bisericii în viața creștinilor, precum și împrejurării că negustorii internaționali nu aveau încă puse la punct instituțiile necesare subjugării dorințelor oamenilor câștigului bănesc și nevoii de putere în relațiile cu semenii lor.
Abia cu apariția capitalismului și apoi cu marșul trimfal al acestuia dorința de câștig, de consum și de putere a pus stăpânire pe o lume din ce în ce mai largă, prin grija și strădania comercianților și finanțiștilor internaționali, care s-au ocupat pe-ndelete și de dezbinarea credincioșilor creștini și de discreditarea Bisericii. Odată cu impunerea dorinței de căștig (bănesc mai ales) și de putere, le-a fost transmisă oamenilor în mod generalizat meteahna minciunii ca mod de parvenire, pentru că trebuie reținut: nu există comerț fără minciună și comerciant fără să mintă.
Astfel, a început să se mintă din ce în ce mai mult în legătură cu:
ü infailibilitatea rațiunii și a științei;
ü inutilitatea sau chiar nocivitatea religiei;
ü posibilitățile nelimitate ale omului de a cunoaște și stăpâni natura, fără a fi nevoie de Dumnezeu;
ü nevoia de rang social obținut prin câștigul de bani și consumul de produse fabricate;
ü posiblitatea pentru oricine de a deveni bogat și puternic, doar prin muncă multă și cinstită, în cadrul pus la dispoziție de oraș și de capitalism.
Pentru ca minciuna să capete înfățișarea de tehincă nevinovată pentru atragerea unui cât mai mare număr de oameni în mrejele câștigului de bani, de consum de bunuri și de putere socială, au fost „inventate” diverse tertipuri ce poartă numele de: reclamă, publicitate, propagandă, dezinformare, manipulare, politică iar cel mai redutabil de democrație. Astfel, minciuna a fost instituționalizată. Cuvântul devenit minciună în gurile sau scrisul mass-mediei stăpânită în întregime de instituțiile statale, dar mai ales de cele internaționale, face ravagii asupra lumii întregi.
Instituțiile internaționale, vizibile sau invizibile, folosesc minciuna, prin tehnicile sau tertipurile amintite mai sus, ca pe o teribilă și eficientă strategie de dominare a lumii. Se minte global, se minte repede și fără existența vreunei posibilități imediate de a riposta împotriva ei prin arătarea adevărului  oamenilor căzuți pradă procesului global de manipulare și dezinformare, pus la punct de internaționaliștii autentici.
·        Se minte la dezlănțuirea de războaie, revolte sau revoluții, indicându-se pricini mincinoase în locul celor adevărate (a se vedea doar cazul războaielor din Irak și Afganistan, a recentelor revolte din Orientul Mijlociu și Nordul Africii și a așa-ziselor revoluții din Europa de Est, dar întreaga istorie modernă este plină de astfel de exemple).
·        Se minte în legătură cu procesul de apariție și derulare a crizelor financiare și economice, el nefiind în niciun caz rodul mecanismelor pieții, ci rodul mașinațiunilor de planificare și organizare a lui de către forța finanțiștilor internaționali care controlează totul.
·        Se minte în legătură cu originile unor boli sau molime și cu remediile ce trebuiesc folosite.
·        Se minte în legătură cu principiile alimentare pentru un trai sănătos.
·        Se minte în legătură cu principiile morale necesare unui trai virtuos și tămăduitor, ca și cel alimentar, dacă nu chiar mai tămăduitor.
·        Se minte în legătură cu neputința lumii de a eradica sărăcia, nefăcându-se nimic concret și semnificativ în acest sens decât aruncarea către țările sărace a unor rămășițe de la masa bogaților, prin instituții controlate de cei care conduc lumea și care au de grijă să arunce mereu praf în ochi celeilalte părți a lumii (cea neaflată în sărăcie generalizată) pentru a nu vedea și înțelege adevărata stare a lucrurilor.
·        Se minte în legătură cu trecutul (falsificându-l) cu prezentul și chiar cu viitorul posibil al omenirii.
Sursa: FINANTE-BANCI

Despre banane


Bananele  sunt gustoase, sanatoase,  mobile (usor de luat peste tot), destul de ieftine si un  ingredient grozav pentru shake. Dar asta nu este totul, spun specialistii. Ei  cred ca expresia  ”going bananas” (expresie care inseamna a o lua  razna) provine  din efectul pe care il au bananele asupra creierului. Dupa
ce veti citi  acest articol, nu veti mai privi niciodata bananele cu  aceiasi ochi. Iata de ce.

Bananele contin trei zaharuri naturale – sucroza, fructoza si glucoza,
combinate cu fibre. O banana ofera instantaneu un aflux sustinut si substantial
de energie.



Dar energia este numai unul dintre modurile in care banana ne poate ajuta
sa ne mentinem in forma. Ne poate ajuta sa infruntam sau sa prevenim un
numar substantial de boli si probleme, ceea ce o face sa fie obligatorie in meniul zilnic. Iata in continuare o lista cu cele mai bune efecte pe care le are.

200 de elevi de la o scoala din

Avand un continut ridicat de fibre, bananele pot fi incluse in dieta in
scopul restabilirii functionarii normale a intestinelor, ajutand la depasirea
constipatiei fara a mai fi nevoie de laxative.


Unul dintre modurile cele mai rapide de a vindeca mahmureala este prepararea unui milkshake de banane, indulcit cu miere. Banana calmeaza stomacul si, cu ajutorul mierii, ridica nivelul zaharului din organism, in timp ce laptele calmeaza si rehidrateaza corpul.

Bananele au un efect natural antiacid in corp, deci daca suferiti din cauza
arsurilor gastrice, incercati sa mancati cateva banane pentru a calma durerea.


Inainte de a cauta crema impotriva ciupiturilor de insecte, incercati sa frecati zona afectata cu partea interioara a cojii de banana. Multi oameni cred ca are un succes uimitor in reducerea umflarii si iritarii la locul ciupiturii.

Bananele au un continut ridicat de vitamine din complexul B, care ajuta la calmarea sistemului nervos.

Studiile efectuate la Institute of Psychology din Austria au descoperit ca stresul de la serviciu duce la pofta de alimente care aduc confort, precum ciocolata si cipsurile. Un studiu efectuat pe 5000 de pacienti ai spitalului a aratat ca cei mai grasi dintre pacientii care au participat la studiu aveau sanse mai mari de a avea un nivel ridicat de stres la locul de munca. Studiul a tras concluzia ca, pentru a evita poftele induse de panica, trebuie sa controlam nivelul de zahar din organism cu ajutorul gustarilor cu nivel ridicat de carbohidrati la fiecare doua ore pentru a mentine stabil nivelul zaharului.

Potasiul este un mineral vital, care ajuta la normalizarea pulsului, trimite
oxigen catre creier si regleaza echilibrul hidric al organismului. Atunci cand suntem stresati, rata metabolismului creste, reducand astfel nivelul potasiului. Acesta poate fi echilibrat cu ajutorul unei gustari formate din banane, care au un continut ridicat de potasiu.


Multi oameni preocupati de alternative naturale jura ca daca doriti sa scapati de un neg, puteti pune pe el o bucata de coaja de banana, cu partea galbena in afara. Puteti mentine aceasta compresa cu ajutorul unui plasture
sau leucoplast medicinal.


Asadar, o banana este intr-adevar un remediu natural al multor boli. Daca
am face comparatie cu un mar, are de patru ori mai multe proteine, de doua
ori mai multi carbohidrati, de trei ori mai mult fosfor, de cinci ori mai multa vitamina A si fier si de doua ori mai multe alte vitamine si minerale. Este bogata si in potasiu si este unul dintre cele mai valoroase alimente pe care le avem la indemana.

Deci poate este momentul de a schimba proverbul, spunand
“Bananele, un aliment perfect!”
Bananele trebuie sa fie motivul pentru care maimutele par asa de fericite
tot timpul.

Inca un secret: crema de pantofi
Vreti sa va lustruiti repede pantofii? Luati partea interioara a cojii de banana si frecati direct pantoful… apoi stergeti cu o carpa uscata.
Nu-i asa ca este un fruct uimitor?
Aflux de energie Energie pentru a face miscare timp de 90 de minute
Cercetarile au demonstrat ca numai doua banane ofera  destula energie pentru  un efort fizic extenuant de 90 de minute. Nu este de mirare ca banana este  fructul numarul unu in randul atletilor de performanta ai lumii.
Ameliorarea problemelor medicale si a bolilor
Putere pentru creier:
Twickenham (Middlesex, Marea Britanie)
au fost ajutati sa-si treaca examenele anuale cu rezultate mai bune mancand
banane la micul dejun, in pauza si la pranz, in incercareade a-si imbunatati
puterea creierului. Cercetarile au aratat ca acest fruct ce contine o cantitate
mare de potasiu poate ajuta procesul de invatare prin imbunatatirea atentiei.
Constipatie: Mahmureala: Arsurile la stomac: Ciupiturile de tantar: Nervii: Supraponderali si stresati la munca? Stresul: Negii: Bananele si merele
Sursa: Biblioteca Secreta

LAMAIIA SI CANCERUL

Lamaia este un produs miraculos pentru uciderea celulelor canceroase.
Ea este de 10.000 de ori mai puternica decat chimioterapia !!!
De ce nu suntem noi la curent cu asta?
Pentru ca exista laboratoare interesate in fabricarea unei versiuni sintetice, care le-ar aduce imense beneficii.
Voi puteti, de asemeni, sa va ajutati un prieten care are nevoie, anuntandu-l ca sucul de lamaie ii este benefic pentru a preveni boala.
Gustul ei este agreabil si el nu produce efectele oribile ale chimioterapiei.
Daca aveti posibilitatea, plantati un lamai in spatiul sau in gradina voastra.
Cate persoane mor in timp ce acest secret este pastrat cu invidie, pentru a nu fi afectate beneficiile multimilionare ale marilor corporatii?

Sursa acestei informatii este fascinanta; ea provine de la unul din cei mai mari fabricanti de medicamente din lume, care afirma ca dupa mai mult de 20 de experimente efectuate in laborator dupa 1970, rezultatele au relevat ca sucul de lamaie distruge celulele maligne din 12 tipuri de cancer, intelegand aici cel de colon, de san, de prostata, de plaman, de pancreas…
Cum stiti, lamaiul nu ocupa mult loc si este cunoscut pentru varietatile sale de lamai si lime.
Puteti sa consumati fructul in diverse moduri : puteti sa mancati pulpa, sa faceti suc, sa faceti bauturi, serbet etc.
I se atribuie multe virtuti, dar cea mai interesanta este efectul produs asupra chisturilor si tumorilor. Aceasta planta este un remediu probat contra cancerului de toate tipurile. Unii afirma ca este de mare utilitate in toate tipurile de cancer. Se considera, de asemeni, ca este un agent antimicrobian cu spectru larg, care controleaza infectiile bacteriene si cu ciuperci, eficace contra parazitilor interni si a viermilor, regularizeaza tensiunea arteriala crescuta si este antidepresiv, combate stress-ul si bolile nervoase.
Componentele acestui arbore au demonstrat ca actioneaza de 10.000 de ori mai bine decat produsul Adriamycin, un produs chimioterapeutic utilizat uzual in lume pentru incetinirea cresterii celulelor canceroase. Si ce este inca f. uimitor este ca acest tip de terapie cu extract de lamaie distruge numai celulele maligne canceroase si nu afecteaza celulele sanatoase !
Institutul de Stiinte in Sanatate, L.L.C. 819 N. Str Charles Baltimore, MD 1201

 


Sursa: cybershamans-politia karmica a falsilor guru

Multe succesuri cu KAS, PePeEeDL !

Deputatul FDGR, Ovidiu Ganţ, a declarat, vineri, la Sibiu, că şansele ca Grupul Minorităţilor din Parlament să susţină actualul proiect al Constituţiei, „tind spre zero”, aceasta pentru că România ar tinde să devină republică prezidenţială.
 „Prima impresie personală despre acest proiect este negativă, în sensul că nu regăsesc în aceste propuneri puncte personale de vedere. Eu nu împărtăşesc mai nimic din punctele de vedere de acolo. Mi-am exprimat foarte clar poziţia, încă din 2007, pentru susţinerea unei variante de republică parlamentară. Ca un comentariu, ceea ce se propune este pretenţios numit reformă constituţională – nu-i o reformă, este un proiect de modificare constituţională. Reformă ar fi însemnat, de exemplu, o tranşare explicită a întrebării: către ce formă de stat vrem să ne decidem: republică prezidenţială sau republică parlamentară, ori răspunsul este dat doar implicit de această încercare de modificare, prin faptul că, e evident, în detrimentul Palramentului se propune creşterea competenţelor preşedintelui republicii. Opinia mea este exact contrară. Eu cred că pentru România un regim prezidenţial este greşit. Cred că ultimii 20 de ani de regim semiprezidenţial nu fac decât să confirme punctul meu de vedere şi constat că, din păcate, nu am tras învăţăminte din istoria modernă a României, în care, atunci când forma de organizare a statului se concentrează asupra unei persoane rezultatele au fost catastrofale“, a declarat Ganţ, în cadrul unei conferinţe de presă.
Ganţ mai susţine că eliminarea unei camere a Parlamentului din motive economice este ridicol . „Nu cred că pentru România este bun modelul de Parlament unicameral. Argumentul legat de costuri este ridicol. Nu poţi argumenta pe baza costurilor construcţia democratică a unui stat. Dacă acesta ar fi cel mai important criteriu s-ar putea ca dictaturi ca cele ale lui Franco sau Salazar să fi fost mai ieftine decât democraţiile şi totuşi rezultatele să fi fost catastrofale. (…) Iar argumentul că Franţa are un regim prezidenţial nu stă în picioare, pentru că România, spre deosebire de Franţa a cunoscut aceste perioade de lungă dictatură pe care Franţa nu le-a cunoscut“, a explicat deputatul FDGR.
În concluzie, Ovidiu Ganţ crede că şansele ca minorităţile să susţină un astfel de proiect sunt aproape zero. „Probabilitatea ca grupul Minorităţilor să decidă susţinerea acestei forme de modificare a constituţiei tinde către zero, să mă exprim corect matematic şi să nu vă spun că este zero. Din discuţiile pe care le-am avut cu colegii noştri, opţiunea noastră se îndreaptă foarte clar către republică parlamentară cu parlament bicameral, ori această propunere de modificare a Constituţiei îndepărtează şi mai mult Constituţia de această viziune a noastră”, a spus Ganţ.
Sursa: Prioritate de dreapta