vineri, 27 mai 2011

30 de lucruri pe care nu le sti despre Moarte

indoiala, putine ganduri ne inspaimanta mai mult decat cel al Marii Treceri. Exista viata dupa moarte? Unde vom ajunge? Vom fi pedepsiti? Ce se va alege de sufletul nostru? Din cele mai vechi timpuri, oamenii au fost intrigati, ingroziti si fascinati in egala masura de acest moment-limita. Toate religiile si credintele noastre au ca punct central episodul parasirii acestei dimensiuni, iar din negura timpului, antropologii ne spun ca primele culturi si civilizatii s-au ridicat in stransa legatura cu riturile de trecere. Poate ca acest scurt ghid pentru Lumile de Dincolo va ajuta sa va familiarizati cu fenomenul. Nu de alta, dar Moartea este inevitabila…
1. Studiile efectuate de medicii din cadrul Armatei Imperiale Japoneze, in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, au demonstrat ca, dupa momentul decapitarii, nefericita persoana ramane constienta intre minimum 15 si maximum 20 secunde. Nici o secunda mai mult…
2. “Incotro te duci, Ghilgamesh?
Viata vesnica pe care o cauti
N-o vei gasi niciodata.
Cand zeii i-au creat pe oameni,
Ei le-au harazit moartea,
Iar viata vesnica
Au pastrat-o pentru ei.”
Epopeea lui Ghilgamesh
3. La stravechii azteci, nu meritele si virtutile dobandite in timpul vietii pamantesti erau considerate cele care determina conditia sufletului in lumea cealata, ci imprejurarile in care s-a petrecut moartea. Cel mai bine este sa mori in lupta. Astfel, sufletul intra in categoria Qunateca (tovarasii vulturilor) si ajunge in Tonatiuhichan, Paradisul de Est. Acolo, nou-venitul defunct va adasta in dreapta Zeului Razboiului si va petrece Eternitatea in extaz.
4. In tara bascilor, cand un apicultor moare, prietenii si tovarasii sai trebuie sa stropeasca cu cerneala neagra biodegradabila toate albinele sale, astfel incat insectele zburatoare sa decoleze a doua zi pastrand doliul dupa ingrijitorul lor. Traditia se pastreaza si in prezent.
5. In mitologia indienilor yanomami de pe Amazon, o poveste spune cum Creatorul suprem al tuturor lumilor ar fi hotarat, odinioara, sa-i faca pe oameni nemuritori. I-a adunat pe toti si le-a poruncit: “Duceti-va pe malul marelui fluviu. Veti vedea trecand trei barci. Sa nu cumva sa le opriti pe primele doua. Asteptati-o pe cea de-a treia si imbratisati Spiritul care se afla in ea. Din fata primei barci, plina cu schelete si cadavre descompuse, oamenii s-au tras inapoi scarbiti. Dar, cand a aparut a doua, au vazut in ea un om mort de curand si s-au repezit cu totii sa-l consoleze. Cand, in a treia barca a aparut Spiritul Principiului Creator, era deja prea tarziu. El a constatat cu tristete si dezamagire ca oamenii imbratisasera Moartea. Deci, alesesera…”

6. O veche credinta scotiana sustine ca daca usile unei case in care a murit cineva sunt incuiate in noaptea urmatoare decesului, sufletul celui mort nu are pe unde sa iasa.
7. “Vrei sa traiesti cum se cuvine? Invata intai sa mori ” - Confucius

8. La vechii greci, moartea era semnificata de zeul Thanatos, fiul Noptii si fratele somnului. Zeu crunt, temut si necrutator, Thanatos este intotdeauna insotit de Eurynoumos, duh infernal a carui functie este aceea de a devora carnea mortilor, imediat ce acestia sunt pogorati in morminte.
9. Cand inventatorul si, in egala masura, farsorul Thomas Edison a murit in anul 1931, bunul sau prieten, milionarul Henry Ford, a colectat intr-o sticla pusa la gura muribundului, ultima rasuflare pe care a dat-o Edison. Sticla a fost pastrata nedesfacuta pana in ziua de astazi si nu este de vanzare, urmasii lui Ford refuzand o oferta de 20 milioane $ venita recent din partea unui miliardar.

10. La mayasi, nu exista conceptia de Rai sau Paradis. Toti mortii se incolonau ordonat si pleacau spre un Infern numit Mitnal. Acolo, demoni cu cap de jaguar torturau sufletul prin foame, frig, sete si tristete pentru o perioada de timp, apoi sufletul era reincarnat pe Pamant.
11. Lumea de dupa moarte a celtilor si galilor este un tinut secret numit Annwn, unde nu exista moarte, nici iarna, nici munca (frumos, nu ?). Taramul de dincolo al celtilor este locuit de zei, animale, spirite si oameni vesnic tineri. Acolo, in centru, troneaza doua cazane: cazanul Invierii, care-i readuce la viata pe razboinicii cazuti eroic in lupta, si cazanul Abundentei, care furnizeaza mancarea ce-i transforma in nemuritori pe cei care o consuma. Pentru celtii din Irlanda, Annwn are aceeasi realitate ca lumea materiala.
12. Daca cineva se hotaraste sa se sinucida aruncandu-se de pe Muntele Everest… mai bine s-ar razgandi. Cercetatorii americani au studiat fenomenul si au experimentat aruncand cadavrul unui porc cu o greutate asemanatoare cu aceea a unui om adult. A durat circa 2 minute si 39 secunde, pana cand porcul a atins solul!

13. Indieni de pe Amazon credeau ca la inceputul lumii, oamenii nu mureau. Totusi, intr-o buna zi, o fetita s-a intalnit cu Zeul Batranetii. Fetitei i s-a facut mila de pielea zbarcita si ridata a Zeului si, intr-un acces de darnicie inocenta, i-a propus acestuia sa-si schimbe pielea ridata cu a ei, care era supla si catifelata. De atunci, toti oamenii imbatranesc si mor.
14. Sunteti stangaci? Ar fi cazul sa folositi tot mai des mana dreapta. Studii recente au demonstrat ca aproximativ 2.500 de stangaci mor in fiecare an… din cauza ca incearca sa foloseasca unelte si produse construite pentru persoanele dreptace.
15. “Viata ne obisnuieste cu Moartea prin Somn. Viata ne avertizeaza ca exista o alta viata prin vise”
Eliphas Levi, Mistica Kabbalei
16. “Si mai afla ca:
In afara halucinatiilor tale,
Nu exista nici Stapan Judecator al Mortilor,
Nici demoni,
Nici invingatori ai Mortii, Manjusri.
Intelege asta si elibereaza-te”.
Bardo-Thodol, Cartea tibetana a mortilor
17. “Şi mi-a arătat, apoi, râul şi apa vieţii, limpede cum e cristalul şi care izvorăşte din tronul lui Dumnezeu şi al Mielului, Şi în mijlocul pieţei din cetate, de o parte şi de alta a râului, creşte pomul vieţii, făcând rod de douăsprezece ori pe an, în fiecare lună dându-şi rodul; şi frunzele pomului sunt spre tămăduirea neamurilor.”
Apocalipsa dupa Ioan, 22:1
18. In anul 1907 doctorul Duncan McDougal a facut un experiment macabru si interesant deopotriva. Americanul a cantarit trupurile a 6 pacienti bolnavi de tuberculoza in faza terminala pentru a observa daca parasirea sufletului in momentul mortii are vreun impact asupra greutatii corporale. Spre stupefactia echipei de cercetatori conduse de McDougal, in momentul mortii fiecaruia din cei 6 subiecti umani, greutatea corporala a acestora a scazut, invariabil, cu 21 de grame. Nici mai mult, nici mai putin. Nu conta daca proaspatul decedat cantarea 120 de kilograme sau doar 45. Cifrele cantarului aratau o scadere de fix 21 grame. Rezultatele au fost publicate in acelasi an in toate revistele prestigioase de stiinta ale vremii. Studiile similare ale doctorului McDougal pe caini muribunzi asezati pe cantare, au aratat in schimb ca greutatea corporala a patrupedelor nu se modifica deloc dupa momentul mortii. Ceea ce l-a facut pe sugubatul Duncan McDougal sa declare ca sufletul cainilor este usor si lipsit de pacate, pe cand sufletele oamenilor “aduna” in medie circa 21 de grame de pacate in decursul unei vieti….

19. La anumite culturi, in trecut, exista obiceiul de a elimina batranii considerati o povara pentru comunitate: inapti pentru vreo contributie economica sau sociala. Spre exemplu, eschimosii se debarasau de bunicii senili ducandu-i cat mai departe pe o banchiza, unde nenorocosii batrani sfarseau invaribil sub forma de hrana pentru lupi sau ursi polari. In general, batranii eschimosi plecau singuri,din proprie initativa, atunci cand se intampla sa fie un an cu recolte slabe la vanatoare si pescuit. Unele popoare ale stepei, precum ungurii si pecenegii, procedau cumva asemanator cu batranii inapti sa mai tina pasul cu peregrinarile hoardei. Batranii deveniti neproductivi, deci inutili pentru trib, erau dusi la primul popas, unde serveau drept tinte vii pentru tinerii viitori arcasi, care aveau astfel ocazia sa-si perfectioneze trasul la tinta si sa-si “formeze mana”. Cronicarii si calatorii straini care au descris sangerosul obicei au notat ca batranii nu se eschivau deloc de la aceasta ultima sumbra datorie pentru trib, ci chiar erau bucurosi ca, prin moartea lor, hoarda a dobandit niste arcasi mai priceputi…Nici in Europa lucrurile nu stateau prea diferit. Pana in secolul XIX, in Normandia a persistat obiceiul ca batranii familiei sa fie pusi sa urce pe o scara cu ultimele trepte taiate. Se pronunta fraza rituala: “Vino bunicuto sa urci in pod”, iar apoi se se astepta… inevitabilul!

20. “Allah le-a atribuit razboinicilor si martirilor dupa moarte un rang mai inalt decat celorlati. El le-a facut promisiuni frumoase tuturor, dar le-a harazit luptatorilor o recompensa mult mai mare decat celor care raman la vetrele lor.”
Coranul, Sura IV. 97
21. “Groaznica este ziua in care omul paraseste lumea aceasta. Cele 4 puncte cardinale il pun sub acuzare, pedepsele vin peste el din cele 4 colturi deodata. Cele 4 elemente, apa, focul, pamantul si aerul se infrupta lacom din trupul omului, fiecare tragadu-l de partea sa. Atunci se apropie un mesager divin al carui mesaj se aude in cele 20 de lumi. Daca omul respectiv se dovedeste demn de acesta solemnitate, atunci este primit cu bucurie in toate lumile si moartea lui devine o sarbatoare. Dar, daca situatia sta altfel, daca omul este nedemn, atunci nenorocire lui!”
Zoharul, cea mai importanta carte din Talmudul ebraic
22. « Trebuie negresit ca sufletul omului sa fie purificat si vindecat. Daca nu a fost in viata lui pamanteasca, vindecarea va avea loc in vietile viitoare ce urmeaza… »
Sfantul Grigorie din Nyassa
23. “A cincea parte dintre morti vor iesi din morminte, cu acelasi trup si infatisare pe care le-au avut in clipa mortii. Chiar din locul acela unde suflarea le-a parasit trupul. Se vor ivi doi cate doi. Tata si fiu, nevasta si sot, maestru si discipolul, cel care stapaneste si cel care se supune. Ridicati-va, o, fiinte trupesti, voi care ati respectat Yasat, voi care ati murit pe acest pamant!”
Mitologie zoroastriana
24. “Pentru fiecare fiinta omeneasca exista o Carte a Vietii in care sunt inregistrate toate faptele si gandurile din vietile anterioare si, de asemenea, sunt trecute posibilele vieti viitoare trebuincioase stingerii karmei. Cartea se numeste Cronica Akasha si sta marturie pentru orice om. Spiritul poate sa-si alega orice viata potentiala, avand chiar libertatea sa-si achite datoriile karmice facute intr-o existenta de acum cateva sute de ani, decat datoriile din ultima lui viata. Raul savarsit in ultima reincarnare poate ca este deja platit de binele facut intr-o viata trecuta.”
Mitologie hindusa
25. V-ati gandit vreodata la capacele de pixuri ca la niste bilete numai dus pentru Lumea de Apoi? Ei bine, conform estimarilor, la ora actuala circa 100 de persoane mor anual, in intreaga lume, sufocate accidental cu capace de pixuri si stilouri. Prin comparatie, in prezent, doar 30-40 oameni mai mor ucisi de sabie. Ceea ce ne duce cu gandul la vechea zicala: “Condeiul e mai puternic decat spada.”
26. Indienii Chippewa care traiesc pe malurile Lacului Superior din statul american Wisconsin, sunt convinsi ca, dupa momentul mortii, viata continua exact ca inainte, fara sfarsit, si fara niciun progres sau evolutie in orice directie. Ca un film care se repeta in mod continuu, fara obiectiv, fara morala, fara sens…

27. “Moartea este calea samuraiului. Daca trebuie sa alegi intre viata si moarte, alege fara sa stai pe ganduri moartea. Nimic nu ar trebui sa fie mai simplu. Aduna-ti curajul si actioneaza. Daca insa mori fara sa-ti indeplinesti misiunea, este zadarnic… Calea samuraiului se deschide odata cu pasiunea fata de moarte. Daca un razboinic este stapanit de o astfel de pasiune, nici 10 000 de oameni nu vor fi in stare sa-l invinga. Cu totii vor simti frica in fata unui astfel de om. Nu va asteptati ca femeile, agricultorii, copii, betivii si alte fiinte inferioare sa inteleaga asa ceva… Trebuie sa fii cuprins de fanatism si dragoste de moarte pentru a savarsi fapte vitejesti. Altfel nu se poate! Daca permiti ratiunii si discernamantului sa te stapaneasca, vei pierde acesta forta… Calea samuraiului spune ca loialitatea si mila filiala sunt de prisos pentru un razboinic adevarat. Singura care conteaza este fascinatia pentru moarte. Razboinicul sa fie fara griji. Loialitatea si mila vor veni singure in inima lui, dupa ce va trai viata ca pe o moarte…. “
Hagakure

28. Gandacii de bucatarie sunt aproape nemuritori. In cadrul unui experiment s-a demonstrat ca mai multi gandaci decapitati au trait linistiti pana la 9 zile fara capete. Intr-un final, nemaiavand guri, voracele insecte au murit de….foame
29. Mai multe experimente de prestigiu au stabilit ca, in momentul mortii, primul simt care dispare este vazul, urmat de simtul tactil. Ultimul simt care dispare cand sufletul paraseste trupul, este auzul. Asa ca fiti atenti la ce vorbiti cand privegheati…
30 “Inteleptul iubeste acesta viata atata timp cat dureaza, nu mai mult. Dupa care o uita pentru o alta viata. Cel care este una cu Sufletul Universal isi pastreaza constiinta indiferent unde va merge dupa moarte. Nu fiti prosti, viata continua fara incetare…”
Inteleptul daoist Chouang Tseu




descopera.ro
Sursa: Misterele Lumii

Un posibil faliment al Greciei se va rasfrange asupra Europei - Presa internationala


Pietele fiannciare dau semnalele specifice unei crize legate de debitele suverane europene, fiind afectate state precum Spania, Italia si chiar Belgia; falimentul Greciei pare iminent, iar efectele acestuia ar ptuea fi o contagiune generala a zonei euro si in Germania se pastreaza increderea investitorilor in mersul economiei - acestea sunt principalele stiri din presa economica internationala de marti.
Moneda unica europeana a atins minime record fata de francul elvetian depreciindu-se puternic si fata de dolarul american, in vreme ce costurile la care Spania poate accesa imprumuturi din pietele financiare au atins nivelurile maxime ale ultimilor 11 ani. De asemenea, au crescut puternic si costurile pentru Italia.

Ingrijorarile cu privire la raspandirea crizei pe pietele de actiuni ale Europei a afectat si piata americana a carei evolutie a indicat o ingrijorare crescanda cu privire la problemele financiare ale zonei euro, informeaza Financial Times.

Situatia imprumuturilor spaniole a fost puternic afectata de performantele socialistilor de la putere in alegerile locale. Guvernatorul bancii centrale spaniole considera ca cetatenii sai nu ar trebui sa accepte aceste costuri foarte mari de imprumut din pietele financiare, iar pentru aceasta ar trebui sa fie implementate rapid reforme economice structurale.

Diferenta pe care Spania o plateste fata de Germania - etalonul zonei euro - a atins 2,48 procente. Presiunea creste si pe bondurile italiene, in conditiile in care S&P a avertizat cu privire la posibilitatea retrogradarii ratingului acestei tari, din cauza ingrijorarilor cu privire la mersul general al economiei.

Implicatii extinse ale unui posibil faliment al Greciei

Falimentul de stat al Greciei ar afecta si alte state periferice ale zonei euro, arata agentia de rating Moody's intr-o declaratie, devenind ultima dintre cele trei mari agentii de rating care declara ca orice forma de restructurare a datoriei reprezinta, de fapt, un faliment.

"Moody's considera ca un faliment ar putea avea efecte adverse asupra creditelor pentru Grecia si posibil pentru alte economii periferice ale zonei euro iar primele afectate vor fi bancile grecesti, in ciuda eforturilor acestora de a obtine o situatie financiara stabila", se arata in declaratia agentiei, citata de Reuters.

Pietele financiare au marit presiunea pe tarile indatorate ale zonei euro la inceputul acestei saptamani, in conditiile in care investitorii sunt ingrijorati cu privire la un transfer al riscurilor dinspre Grecia inspre Spania; pe de alta parte, agentiile de rating avertizeaza cu privire la Italia si Belgia.

S&P a retrogradat perspectivele economice ale Italiei de la nivelul "stabil" pana la "negativ", in conditiile in care Italia are cea mai mare datorie din zona euro. De asemenea este posibila retrogradarea Belgiei, tara neavand un guvern propriu-zis din perioada alegerilor de anul trecut, din iunie fiind, pe de alta parte, in crestere economica.

Mediul de afaceri german se pastreaza foarte increzator

Increderea mediului de afaceri german in conditiile economice a ramas neschimbat din mai, in ciuda prognozelor pesimiste ale analistilor, in conditiile in care exporturile Germaniei sunt in crestere puternica iar cheltuielile sporite ale companiilor au avut efectul unei cresteri a consumului, ambele avand efecte pozitive asupra PIB-ului german.

O reluare a cheltuielilor in sectorul de constructii, investitiile si exporturile au alimentat cresterea puternica a Germaniei din primul trimestru. Totusi, cea mai mare economie a Europei ar putea avea probleme in mentinerea acestui ritm de crestere, dat fiind faptul ca statele europene se confrunta cu probleme din ce in ce mai mari legate de stabilitatea financiara, informeaza Bloomberg.

Sentimentul investitorilor este exuberant insa analistii considera ca Germania are nevoie de o scadere a PIB-ului pentru a nu ajunge in situatia de economie cu o crestere prea puternica pentru a putea fi sustinuta. Ca urmare, este foarte posibil ca increderea investitorilor sa scada in lunile urmatoare, fara ca acest lucru sa fie unul negativ.

PIB-ul nemtesc a crescut cu 1,5 procente in primul trimestru fata de primele trei luni ale anului. Aceasta este cea mai rapida rata de crestere din cel de-al doilea trimestru al lui 2010. Exporturile au avansat cu 2,3 procente iar costurile de constructie au sarit cu 6,2 procente.
http://www.ziare.com/economie/criza-economica-mondiala/un-posibil-faliment-al-greciei-se-va-rasfrange-asupra-europei-presa-internationala-1096660

Observatii de lucruri in India si in imprejurimi, in timpul valurilor uriase

In India, Maldive, Sri Lanka si imprejurimi au fost raportate multe observatii de OZN-uri… Animalele se comportau bizar. Pescarii si familiile lor au interpretat aceste semne in modul cel mai serios si au refuzat sa plece in larg. Locuitorii de pe insula Andaman-Nicobar s-au refugiat pe inaltimile platourilor. Pasarile de mare au avut de asemenea un comportament ciudat.
Obsevatiile de OZN-uri (lumini stranii) s-au facut noaptea. Cutremurele de pamant cu o magnitudine de 6 grade pe scara Richter au inceput si nu pareau ca vor sa se mai opreasca vreodata. In acest timp, navele care navigau intre India si insula Andaman-Nicobor au raportat semnale stranii si interferente pe undele lor radio. Dupa anumiti experti, aceste evenimente ar fi semnul a posibile experiente asupra placilor tectonice facute de o anume entitate.
Locuitorii din insula Nicobar pretind ca s-a petrcut ceva sub ocean, la cativa kilometri sub suprafata apei. Modelul replicilor seismice este si el destul de tulburator. Dupa replica principala, exista in general mai multe replici de diferite intensitati. Dar de data asta nu s-a regasit acest model. Toate placile seismice s-au produs la intervale mari de timp. Este ca si cum cineva controla replicile si facea in asa fel de a nu brusca prea mult placile. Au fost deja 121 de replici seismice intre 5,2 si 6,2 pe scara Richter pe insula Andaman-Nicobar.
Geologii indieni studiaza cu atentie aceste replici dar nu au detectat nici un model. Singurul model repetativ pe care l-au reperat este un larg interval de timp intre fiecare mare replica. Un marinar care navigheaza des pe aceasta portiune de ocean a declarat ca se credea in Triunghiul Bermudelor. Acest comportament bizar provenea de la tectonica placilor. O explicatie ar putea fi ca cineva face cercetari asupra placilor tectonice. Se stie ca anumite tari au drept proiect de cercetare de a crea cutremure artificiale de pamant.
Alta posibilitate este mai stranie. Multi locuitori de pe coastele indiene au zarit OZN-uri inainte de tsunami si sunt convinsi ca exista un raport intre ele si valurile uriase. Ei credeau ca extraterestrii faceau ceva sub ocean. Numerosi ufologi din intreaga lume sunt convinsi ca exista baze extraterestre subterane. Ele ar fi adesea localizate in locurile unde o placa este peste cealalta. Intr-adevar, acolo crusta terestra este acolo mai groasa, ceea ce este propice de a construi aceste baze.
Alt fapt straniu: la o maree scazuta, pasarile de mare vin in general sa devoreze pestii esuati pe plaja. Dar de data asta acestea s-au indreptat spre interiorul pamantului atunci cand oceanul a inceput sa se retraga. Numeroase animale salbatice au parasit in graba zonele de coasta. De ce aceste animale nu au revenit spre mare? Simt iminenta unui alt tsunami. Daca sub palcile tectonice au loc constructii sau experiente, acestea ar putea crea seisme de o amplitudine considerabila. Unii invoca de asemenea forajele efectuate in Oceanul Indian de catre India, Bangladesh si Myanmar pentru a gasi petrol si gaz. Dar aceste foraje nu sunt suficient de profunde pentru a cauza asemenea seisme.
Sursa: Enigme

Cand iubirea va face semn

Cand iubirea coplesitoare va face semn, urmati-i indemnul,
Chiar daca drumurile ei sunt aparent grele si prapastioase,
Si cand vraja ei paradisiaca va cuprinde cu aripile ei angelice, iubirea
Supuneti-va misterului ei, chiar daca sabia ascunsa-n penaju-i
V-ar putea rani.
Iar cand iubirea transfiguratoare va vorbeste
Si o simtiti profunda si divina, dati-i crezare,
Chiar daca vocea ei ar putea sa va sfarme visurile himerice,
Asemenea vantului de miazanoapte care va pustieste gradinile.
Fiindca precum iubirea va incununa, adeseori tot ea trebuie sa va si crucifice,
Precum va face sa cresteti mai repede si imbatati de fericire,
Tot ea trebuie sa va reteze uscaciunile si sa va distruga cat mai repede
Rautatile si egoismul.
Precum ea va ridica, imbatati de bucurie, pana la inaltimea voastra ideala,
Alintandu-va cu o dumnezeiasca gingasie ramurile cele mai fragile
Care freamata in lumina soarelui infinit al iubirii,
tot la fel ea va razbate ca o miraculoasa forta purificatoare pana in adancul radacinilor voastre, zdruncinand inclestarea lor cu pamantul.
Asemeni snopilor de grau,
Ea va secera, niciodata intamplator,
Va treiera pentru a va descoji,
Va vantura pentru a va curata de pleava,
Va macina pana la inalbirea fainii voastre
Va framanta pana ajungeti supusi, divini si puri
Ca apoi sa va harazeasca focului sau si sa puteti deveni painea cea sfanta a nemuririi la ospatul divin.
Toate acestea si multe altele vi le va da cu prisosinta iubirea,pentru ca astfel sa va puteti cunoaste pe deplin tainele inimii si sa deveniti o parte din inima Vietii Eterne din care izvoraste Iubirea.
Dar daca, stapaniti de indoiala, egoism si meschinarie, suspiciune sau teama, veti cauta doar tihna si placerea dragostei care permanent vi se daruie fara ca voi sa iubiti,
Atunci e mai bine sa va acoperiti, fiind infranti, goliciunea si sa iesiti din treierisul iubirii,
Spre a va intoarce, ramanand inchistati si singuri in lumea fara anotimpuri,unde veti rade, dar nu cu intreaga voastra bucurie,unde veti plange, dar nu cu toate lacrimile voastre pe care vi le-ar fi putut smulge extazul iubirii.
Iubirea nu se daruie decat pe sine si nu ia energia sa atotputernica, divina si misterioasa decat de la sine.
Iubirea nu stapaneste si nu vrea niciodata sa fie stapanita de cel sau cea caruia i se daruie.
Fiindca iubirii adevarate ii este de ajuns iubirea infinita, sublima si transfiguratoare
Cand iubiti nu trebuie sa spuneti “Creatorul este in inima mea”,ci mai degraba “Eu sunt acum topit de iubire in inima Creatorului”
Si sa nu credeti ca puteti croi singuri drumul iubirii, fiindca iubirea,daca o meritati cu adevarat, va va arata drumul ea insasi.
Iubirea nu are nici o alta dorinta decat aceea de a se implini prin totala iubire.
Dar daca iubesti si trebuie sa ai dorinte, fie ca acestea sa fie:
Sa te topesti de iubire in tot si sa devii izvor de iubire divina ce susurul in noapte-si canta;
Sa cunosti adeseori durerea prea marii duiosii;
Sa fii ranit si imbatat de intelegerea iubirii;
Sa te trezesti in zori, cu inima mereu inaripata si sa inalti plin de recunostinta multumire pentru inca o zi de iubire;
Sa te odihnesti, coplesit de beatitudine, la ceasul amiezii si sa cugeti la extazul iubirii;
de Kahlil Gibran
Sursa: Dincolo de Orizont

Un clip spectaculos arată cum se dezvoltă faţa unui bebeluş în uter! (VIDEO)

Un fetus a fost fotografiat de-a lungul evoluţiei lui în uter şi cu ajutorul fotografiilor obţinute s-a observat cum se conturează faţa unui om.
Studiul imaginilor realizate cu ajutorul unui scaner de înaltă calitate a demonstrat că faţa umană este formată din trei secţiuni principale care se rotesc şi se unesc până la sfârşitul celei de-a zecea săptămâni de sarcină.
Embrionii umani timpurii sunt foarte asemănători embrionilor mamiferelor, păsărilor sau amfibienilor, care, la fel ca oamenii, au evoluat din peşti.
Iniţial ochii embrionului apar deasupra creştetului, dar, în timp, aceştia coboară până ajung în mijlocul feţei. Buza superioară, maxilarul şi cerul gurii au apărut în primă fază pe gât, sub forma unor branhii. Nările şi partea de mijloc a buzelor au coborât din vârful capului.
Nu există vreo urmă de cicatrice lăsată în urma procesului de creare a feţei umane deoarece ţesuturile şi muschii feţei au fuzionat perfect. O singură rămăşiţă a acestuia se află deasupra buzei superioare şi este cunoscută sub numele de philtrum, constituind adâncitura ce face legătura între nas şi buză.
Iată cum se dezvoltă faţa unui fetus uman:

Sursa: BBC News si descopera
Sursa: BLOG ENCICLOPEDIC 2 – DESCOPERA

Conspiratia NASA si apocalipsa 2012

Exista un complot pentru a nu salva Terra de Apocalipsa din 2012? Ascunde NASA dovezile existentei planetei Nibiru? DESCOPERA.ro va prezinta pozitia oficiala a Agentiei Spatiale a Statelor Unite in aceasta spinoasa chestiune dezbatuta in aceste zile de adeptii teoriei conspiratiei, fanatici religiosi si oameni creduli.
Apocalipsa 2012 – planeta sumerienilor 
Numai legat de presupusa existenta a planetei Nibiru (sifelurite alinieri si inversari ale polurilor magnetice ale Terrei),David Morrison, Senior Scientist la Institutul de Astrobiologie dincadrul NASA (NAI), primeste in ultima vreme peste 20 de mailuri pesaptamana. Este clar ca se pot face bani pe seama interesului pecare oamenii il au fata de “iminenta” Apocalipsa, cea”programata” sa aiba loc in 2012, considera astrobiologul,convins ca buna parte din aceasta “isterie” de proportiiplanetare a fost in ultimele luni copios alimentata si de campaniapublicitara a filmului catastrofico-stiintifico-fantastic”2012″.
Trailerul filmului prezinta unda unei maree care “escaladeaza”Himalaya, in timp ce o voce incarcata de dramatism declamaurmatoarele cuvinte: “Ce ar face guvernele de pe planeta noastrapentru a pregati 6 miliarde de persoane pentru sfarsitul lumii?Nimic. Descoperiti Adevarul. Cautati 2012 pe Google”.
Iata care sunt cele mai frecvente intrebari pe tema “sfarsitului lumii”, curaspunsurile detaliate ale lui David Morrison.

Care este originea”profetiei” conform careia lumea se va sfarsi in decembrie2012?Povestea a debutat cu cateva asertiuni potrivit caroraNibiru, o presupusa planeta descoperita de sumerieni, s-arindrepta catre Terra. Zecharia Sitchin, autor de romaneambientate in antica civilizatie mesopotamiana din Sumeria, asustinut in mai multe carti (“The Twelfth Planet ” de ezemplu,publicata in 1976) ca ar fi gasit si tradus documente sumerienecare identifica pianeta Nibiru, ce ar orbita in jurul Soarelui lafiecare 3.600 de ani. Aceste mituri sumeriene includ povesti despre”astronauti antici” care ar fi vizitat Terra, provenind dintr-ocivilizatie extraterestra numita Annunaki.Ulterior, Nancy Lieder, oasa-zisa clarvazatoare care pretinde ca vehiculeaza mesajereceptionate de la extraterestri, a scris pesite-ul propriu ca locuitorii unei planete imaginare a stelei ZetaReticuli au vizitat-o si ca Terra este in pericol din cauzaplanetei X sau Nibiru. Aceasta catastrofa a fost prevazuta initialsa aiba loc in luna mai a anului 2003, dar dupa ce sfarsitul lumiinu a avut loc, a fost “re-programata” in decembrie 2012,inspirandu-se din alta profetie apocaliptica, lasata in urma cusute de ani de mayasi.

Sumerienii au fostprima mare civilizatie a omenirii si au facut multe previziuniastronomice precise, inclusiv pe cele ale existentei planetelorUranus, Neptun si Pluto. De ce n-ar trebui sa le credem si pe celecu privire la Nibiru?Nibiru este un nume din astrologia babiloniana, uneori asociatzeului Marduk. Apare si ca personaj secundar in poemul EnumaElish, dedicat Creatiei, potrivit inregistrarilor dinbiblioteca regelui asirian Assurbanipal (668-627 i.Ch)
Sumeria a prosperat cu mult timp inainte, cam in perioada dintresecolul 23 si 17 i.Ch. Afirmatiile potrivit carora Nibiru ar fi oplaneta si ar fi fost cunoscuta de sumerieni sunt contrazise decercetatorii care (spre deosebire de Zecharia Sitchin), chiarstudiaza si traduc scrieri provenite din Mesopotamia antica.

Sumeria a fost cu adevarat o mare civilizatie
,importanta pentru dezvoltarea agriculturii, a administrarii apei, avietii urbane si in mod deosebit a scrierii. Cu toate acestea, ne-alasat putine scrieri pe tema astronomiei. Cu siguranta sumerieniinu cunosteau existenta lui Uranus, Neptun sau Pluto. Nu stiau caplanetele orbitau in jurul Soarelui: un concept aparut pentru primaoara in Grecia Antica, la doua mii de ani dupa sfarsitulsumerienilor. Afirmatiile ca sumerienii dispuneau de o astronomiesofisticata sau ca se inchinau la un zeu numit Nibiru sunt doar unprodus al fanteziei lui Sitchin.
Planeta care aduce apocalipsa – o fabulatie? 
Cum poate fi negataexistenta planetei Nibiru, avand in vedere ca a fost descoperita in1983, iar stirea a aparut in principalele publicatii? La vremearespectiva a fost numita Planeta X, apoi Xena sauEris.
IRAS (l’Infrared Astronomy Satellite de la NASA, care in 1983 aefectuat un “cadastru” al cerului timp de zece luni) a descoperitnumeroase surse de radiatie infrarosie, dar niciuna dintre ele nuera Nibiru sau Planeta X sau alte obiecte in zona externa asistemului solar.
Sintetizand, IRAS a catalogat 350.000 de surse de radiatieinfrarosie, si intial multe dintre ele nu au fost identificate (sitocmai acest motiv a stat la baza studiului). Toate acesteobservatii au fost aprofundate in cadrul unor studii ulterioare,realizate cu instrumente mult mai puternice, atat pe pamant, cat siin spatiu.
Zvonurile cu privire la o “a zecea planeta” au explodatin 1984, cand revista Astrophysical JournalLetters a publicat un articol stiintific intitulat”Unidentified Point Sources in the IRAS Minisurvey” (“Sursepunctiforme neidentificate in mini-cercetarea IRAS”), unde sevorbea de diferite surse de radiatie infrarosie. Ulterior s-adescoperit insa ca aceste “obiecte misterioase” erau galaxiiindepartate (in afara unuia, care era un suflu al unui “norinfrarosu”) conform datelor publicate in 1987.
Nicio sursa IRAS nu a reiesit vreodata a fi o planeta. Pe scurt:Nibiru este un mit lipsit de orice fundamentfaptic. Pentru un astronom, afirmatiile incrancenate cuprivire la o planeta care s-ar afla “aproape”, dar ar fi”invizibila” sunt pur si simplu tampite.

Poate ar trebui saintrebam de Planeta X sau de Eris, in loc de Nibiru. De ce orbitaplanetei Eris este tinuta secret?
Termenul de “Planeta X” reprezinta un oximoron atunci cand esteaplicat unui obiect real. A fost uzitat de astronomi pe parcursulsecolului trecut pentru a indica orice obiect posibil sau a caruiexistenta era banuita. Odata identificat obiectul, i se da un nume,cum s-a facut cu Pluto si Eris, care o vreme au fost indicate prinnumele de “Planeta X”. Daca iese la iveala ca un obiect nou nu estereal sau nu este o planeta, nu veti mai auzi vorbindu-se de el, iardaca este real nu se numeste “Planeta X”.
Eris este una dintre numeroasele planete pitice descoperiterecent de astronomi in proximitatea sistemului solar. Toate se aflape orbite normale, care nu le vor purta niciodata aproape de Terra.La fel ca Pluto, si Eris este mai mica decat Luna noastra. Este foarte departe, iar orbitaei nu o duce niciodata la mai putin de 6,4 miliarde de km de noi.Nu exista niciun secret legat de Eris si orbita ei, dupa cum cuusurinta se poate verifica pe Google sau consultand Wikipedia.
Negati ca NASA aconstruit un telescop la Polul Sud pentru a o urmari pe Nibiru?Pentru ce altceva ar putea servi construirea unui telescop la PolulSud?
Un telescop la Polul Sud exista, dar nu a fost construit de NASA sinu este utilizat pentru a studia planeta Nibiru. South PoleTelescope este finantat de National Science Foundation, si este unradiotelescop, nu un instrument optic. Nu este capabil sareceptioneze imagini sau sa faca fotografii. Antarctica este un loc magnific pentru observatiileastronomice in infrarosu si prin unde scurte radio,oferind si avantajul ca se pot observa obiectele in mod continuu,fara interferenta alternantei zi-noapte.
As mai adauga si ca este imposibil de imaginat o geometrie incare un obiect ar fi vizibil doar de la Polul Sud. Chiar dacaacesta s-ar afla tocmai in sudul pamantului, ar fi vizibil de peintreaga emisfera sudica.
Adevarul despre Apocalipsa 2012 nu ar putea fi tinut secret 
Sunt adevaratefotografiile cu Nibiru de pe net? Majoritatea fotografiilor si filmelor postate pe internetsemnaleaza existenta a “ceva” in apropierea Soarelui, ce pare a accreditateoria ca Nibiru ar fi ramas ascunsa in spatele Soarelui timp deani de zile. In realitate, este vorba despre imagini falseale Soarelui, produse de reflexe internein obiectiv, cunoscute sub numele de “lens flare”. Pot fiidentificate cu usurinta pentru ca sunt diametral opuse imaginiireale a Soarelui, ca si cum ar fi fost reflectate trecand princentrul imaginii. Acest fenomen este deosebit de evident infilmarile video, in care atunci cand se misca camera, imagineafalsa danseaza si se afla intotdeauna exact in locul opus fata deimaginea reala. Un efect similar sta la baza multor fotografii cu UFO facutenoaptea, cand in cadru sunt surse de lumina intense,cum sunt de exemplu felinarele.
Sunt surprins ca lumea nu sesizeaza acest artificiu fotograficfoarte cunoscut, si uimit ca aceste fotografii, care arata cevaaproape la fel de mare si luminos ca Soarele (un “al doileasoare”), sunt acceptate, cum sunt de fel si afirmatiile de pe unelesite-uri potrivit carora Nibiru ar fi prea plapanda pentru a fivazuta sau fotografiata daca nu se recurge la un telescop foarteputernic.
Exista o imagine telescopica foarte raspandita care prezintadoua panorame ale unui nor de gaz in expansiune, foarte indepartatde sistemul solar. Norul nu se deplaseaza: acest lucru se observadin faptul ca stelele sunt identice in cele doua imagini. Uninternaut atent a identificat aceste imagini: arata invelisul degaz din jurul stelei V838 Mon. Pe Wikipedia exista o descrierefoarte buna a acestei stele si o superba fotografie facuta cutelescopul spatial Hubble.
Un video postat in vara lui 2008 pe Youtube infatiseaza un om inbucataria casei lui, in timp ce sustine ca unul dintre obiecteledescoperite de un telescop cu raze X al NASA este Nibiru. Care suntdovezile lui? Intrucat aceasta imagine cu raze X in culoare falsapublicata de NASA este albastra, probabil ca in realitate estevorba despre o planeta vecina, care are un ocean. Teoria ar ficomica, daca n-ar fi folosita pentru a inspaimanta oamenii.

Puteti explica cumse face ca zona care se afla la 5h53m26s, -6 10′ 58” esteintunecata in Google Sky si in Microsoft Telescope? Oameniiinsinueaza ca ar fi “ascunsa” pentru ca acestea sunt coordonateleunde s-ar gasi acum Nibiru.Multi oameni m-au intrebat despre acest dreptunghi negru inconstelatia lui Orion din Google Sky, care prezinta imaginipreluate din masuratorile astronomice Sloan Digital Survey. Nupoate fi o “ascunzatoare” a lui Nibiru pentru ca este o parte acerului care se vede practic din orice loc de pe Terra si eravizibila in iarna 2007-2008, atunci cand a inceput sa se faca valvain jurul lui Nibiru. Dar acest lucru ar dezminti faptul ca Nibirus-ar ascunde in spatele Soarelui sau ca ar fi vizibil doar dinemisfera sudica.
Eram insa foarte curios cu privire la dreptunghiul negru, asaincat l-am intrebat despre el pe un prieten, unul dintrecercetatorii care lucreaza pentru Google. Mi-a raspuns ca “datelelipsa provin dintr-o eroare de elaborare in programul utilizatpentru prezentarea colajului de imagini preluate din Sloan Survey,care va fi remediata!”.

Dar daca guvernulamerican ar fi la curent cu existenta planetei Nibiru, nu-i asa caar tine-o secreta pentru a evita panica in randulpopulatiei?Guvernul american are multe obiective, dar printre elenu se numara si acela de a mentine populatia calma. Inbaza experientei mele, uneori anumite parti din guvern fac exactcontrariul, cum se intampla de exemplu cu frecventele amenintariteroriste. Exista o cazuistica istorica bogata in tentative de apune lucrurile dezagreabile “in carca” adversarilor politici(cititorii mai in etate isi vor aminti de “missile gap” dinalegerile americane din 1960; cei mai tineri vor observafrecventele aluzii din zilele noastre la cei care protejeaza sau nuStatele Unite de teroristi).
Si daca ar vrea, guvernul tot nu ar putea tine secretaexistenta planetei Nibiru. Daca ar fi reala, ar fi urmarita de miide astronomi, atat profesionisti, cat si amatori. Ei suntpretutindeni in lume. Cunosc comunitatea astronomilor: suntcercetatori care nu ar tine un secret nici daca li s-ar ordona s-ofaca. Este pur si simplu imposibil sa ascunzi o planeta care seapropie de sistemul solar intern!
Apocalipsa dupa mayasi 
De ce calendarul Maya spune ca lumea se va sfarsi in2012?Calendarele exista pentru a masura trecerea timpului si nupentru a prevedea viitorul. Astronomii Maya erau capabili si audezvoltat un calendar foarte complex. Calendarele antice suntinteresante pentru istorici, dar nu pot rivaliza cu capacitatile decare dispunem la ora actuala in acest sens sau cu precizia celor decare ne folosim astazi.
Idee principala este ca niciun calendar, fie ele antic saucontemporan, nu poate prezice viitorul planetei noastre sau sa neavertizeze cu privire la ceea ce se va intampla la o anumita data,cum este 2012.
As atrage atentia ca cel pe care il am pe biroul meu se terminacu mult inainte, pe 31 decembrie 2009, si cu toate acestea nuinterpretez acest fapt ca pe o previziune a Armageddonului. Estepur si simplu sfarsitul unui an si inceputul unuia nou.

Ce este teoriainversarii polilor? Este adevarat ca scoarta terestra se roteste la180 de grade in jurul nucleului in cateva zile sau cateva ore? Arevreo legatura cu coborarea sistemului nostru solar sub ecuatorulgalactic?O inversare a miscarii de rotatie a Pamantului este imposibila.Nu s-a intamplat pana acum si nu se va intampla niciodata. Existamiscari lente ale continentelor (de exemplu, Antarctica era aproapede ecuator acum sute de milioane de ani), dar nu au nicio legaturacu teoriile inversarii polilor de rotatie.
Totusi, multe site-uri care lanseaza teorii aledezastrelor inseala oamenii pornind de la un fapt real siinlocuindu-l ulterior cu o aberatie. Afirma ca existao legatura intre miscarea de rotatie terestra si polaritateamagnetica a Terrei, care intr-adevar se schimba la perioadeneregulate si se inverseaza in medie la fiecare 400.000 de ani. Dinceea ce stim, astfel de inversari magnetice nu dauneaza in niciunfel vietii pe Pamant. Este oricum extrem de improbabil ca oinversare magnetica sa survina in curand (in 2012) si ca aceasta saechivaleze sau sa dezlantuie, o inversare a polilor de rotatie.
In plus, nimic din toate acestea nu au nicio legatura in niciunfel cu ecuatorul galactic sau cu orice alta absurditate privitoarela alinierile despre care vorbesc multe site-uri care promoveazateorii ale conspiratiei.

Cand majoritateaplanetelor se vor alinia in 2012, iar Terra va fi in centrul Caiilactee, care vor fi efectele resimtite dePamant?Nu va exista nicio aliniere de planete in 2012sau in niciun alt moment din urmatoarele decenii. In ceea cepriveste Terra care s-ar afla in centrul Caii Lactee, nu stiu cepoate sa insemne aceasta fraza. Daca se refera la galaxia CaiiLactee, ne aflam catre marginea acestei galaxii in forma despirala, la circa 30.000 ani-lumina de centru. Ne invartim in jurulcentrului galactic in 225-250 milioane de ani, mentinandu-ne mereu,”grosso modo”, la aceeasi distanta.
Pe multe site-uri se vorbeste despre alinierea Terrei si aSoarelui cu centrul Caii Lactee, in constelatia Sagetatorului:acest lucru se intampla in fiecare an in luna decembrie si nu avemniciun motiv sa ne asteptam ca 2012 sa fie diferit de orice altan.

Cand Soarele siTerra se aliniaza in planul galactic in timp ce exista o gauraneagra in centru, nu s-ar putea intampla ceva din cauza faptului caatractia gravitationala a gaurii negre este atat deputernica?
Exista o mare gaura neagra in centrul galaxiei noastre, CaleaLactee, si ca orice alta concentratie de masa, exercita o fortagravitationala asupra restului galaxiei. Cu toate acestea, centrulgalaxiei este foarte departe, la circa 30.000 ani-lumina, prinurmare exercita efecte neglijabile asupra sistemului solar sau aTerrei. Nu exista forte speciale provenite din planul galactic saudin centrul galactic. Unica forta importanta care actuioneaza pePamant este gravitatia Soarelui si a Lunii.
Vom muri cu totii in 2012? 
Campul magnetic terestru se va inversa in 2012,tocmai atunci cand se va inregistra nivelul maxim istoric defurtuni solare. Va distruge acest fenomen civilizatiaumana?In proximitatea varfurilor de activitate solara (care survin lafiecare 11 ani, circa) exista mult mai multe eruptii solare decatcele corespunzatoare minimelor. Aceste fenomene nu reprezinta unpericol pentru fiintele umane sau pentru alte forme de viata de peTerra. I-ar putea pune in pericol pe astronautii aflati in spatiusau pe Luna, si este un lucru pe care NASA trebuie sa invete a-ladministra, dar nu e o problema pentru mine sau pentru voi.Marile fenomene solare pot intrerupe transmisiunile radio,cauza aurore boreale sau australe foarte luminoase si defectacomponentele electronice ale anumitor sateliti in spatiu.La ora actuala multi sateliti sunt proiectati sa tina cont deaceasta eventualitate. Doar in cazuri extreme, activitatea solarapoate interfera cu distributia electrica la sol si eventual provocaun “blackout”.
Ultimul varf de activitate solara a avut loc in 2001, de aceeaurmatorul este prevazut pentru 2012, la distanta de 11 ani. Darnivelul minim de activitate solara inregistrat cel mai recent afost unul insolit, cu doi ani practic fara pete solare sau alteindicatii ale activitatii solare, de aceea cercetatorii prevad caurmatorul varf va surveni cu intarziere, probabil in 2013.Detaliile ciclului solar raman insa in esenta imprevizibile.
Este adevarat: campul magnetic terestru ne protejeaza creand ozona ampla in spatiu denumita magnetosfera terestra, in interiorulcareia mare parte din materialul emis de soare este capturat saudeviat, dar nu exista nicio ratiune pentru ca noi s ane asteptam lao inversare a polaritatii magnetice in viitorul apropiat. Acesteinversari au loc in medie doar o data la fiecare 400.000 deani.

Se spune ca vom muri totii in 2012 pentru ca un meteorit vaizbi Pamantul. E adevarat?Terra este de multa vreme tinta impactului cometelor siasteroizilor, chiar daca marile ciocniri sunt foarte rare. Ultimulmare impact a avut loc in urma cu 65 milioane de ani, cauzandextinctia dinozaurilor. Astazi astronomii de la NASA realizeazaSpaceguard Survey tocmai pentru a detecta eventuali asteroizigigantici aflati in apropiere de Terra, cu mult inainte ca ei s-oloveasca. Toate aceste studii sunt realizate in mod transparent,iar descoperirile publicate zilnic pe site-ul NEO Program Office alNASA, unde oricine poate vedea direct ca nu exista impacturiprevazute pentru 2012.

Daca Nibiru este oinventie, cum se face ca NASA nu publica odezmintire?
Cine intra pe paginaprincipala a site-ului NASA, gaseste multe articole caredemonteaza toate aceste teorii fanteziste. Mai mult NASA nu poateface. Traim intr-o lume in care libertatea de exprimare e sfanta,si asta include si libertatea de a minti. Lumea ar trebui sa fiemultumita ca nu exista cenzura si sa faca uz de bunul simt.Pe masura ce ne apropiem de 2012, minciunile vor deveni totmai evidente.
Sursa: ……Astro……

Traim…dar oare stim s-o facem?!…

Traim intr-o lume plina cu de toate. Cu multe rele si mai putin frumoase….Traim disperati de ziua de maine, in speranta ca poate va fi mai frumoasa, mai linistita…Traim in viteza…viteza cu care traim e din ce in ce mai mare, mai perfida, fugind, de fapt, de singuratate si de frica de a nu ramane in urma celorlalti, fie din punct de vedere al modei, fie al conceptiilor de viata, fie al acceptarii regulilor societatii…Insa aceasta viteza devine din ce in ce mai periculoasa, facandu-ne sa uitam de noi….de sentimente, de frumos, de farmecul naturii…de esenta vietii!…Uitandu-ma in jurul meu, mi-am dat seama ca, de fapt, nu noi suntem cele mai fericite fiinte de pe pamant, ci animalele!…Paradoxal, ele stiu sa traiasca in armonie cu mediul in care traiesc, nu il polueaza, nu il distrug, nu il secatuiesc de resurse…Noi, pentru a echilibra balanta, facem exact contrariul lor! Cine e mai castigat, noi, sau ele?!…Daca ar fi sa ne bazam pe statistici, vedem ca procentul de cazuri de cancer la animale este incomparabil mai mic decat la oameni!…Avand in vedere ca aceasta crunta boala este un efect la stress-ului, ma intreb oare cine e in avantaj?!…
Traim vremuri in care teama de ziua de maine ii face pe unii sa fie mai cruzi, mai lipsiti de omenie, mai rai, mai invidiosi, mai hapsani, mai perversi, mai fatarnici, mai snobi, uitand de respect, bun simt, impacare si sentimente frumoase si curate….iar ceilalti sufera de pe urma lor, fiind victimele directe sau colaterale ale actiunilor lor…
In viteza cu care traim, ne cautam, printre picaturi, sufletul-pereche…sperand ca, fara sa incetinim, o sa-l vedem, o sa-l gasim, o sa-l intuim si o sa-l facem sa vina dupa noi, tot cu aceeasi viteza…Iar cand nu ne reuseste aceasta manevra, ne doare….ne simtim tradati, inselati, neintelesi…Cateodata il gasim cu adevarat, insa viteza cu care am trecut pe langa el a fost atat de mare si inertia opririi atat de lunga, incat distanta dintre noi si el a suficient de mare pentru a deveni un inconvenient major in unificarea androgina…Distanta dintre suflete…un factor atat de important intr-o relatie….Care aproape intotdeauna duce la acelasi rezultat fatal: destramarea acelui cuplu…”Ochii care nu se vad, se uita!”-spune un proverb, pe buna dreptate…Insa ce facem noi pentru a preintampina acest rezultat dezastruos, dat de distanta fizica ce se interpune intre cei doi?!…Mai nimic…Ne traim viata cotidiana cu aceeasi viteza, in speranta ca ceva se va intampla…Ceva…Nu avem habar ce, insa noi speram…”Dumnezeu iti da, dar nu-ti pune in traista!” – e un alt proverb adevarat…Insa adrenalina descarcata in sange de viteza cu care traim, ne face sa uitam de acesta si sa ne aducem aminte de el din cand in cand, cand, seara tarziu, inainte de culcare, ne dam seama ca, de fapt, chiar daca credem sa suntem implicati intr-o relatie, suntem singuri!…Uitam pe parcursul zilei de acea relatie…sau ne facem ca uitam, din cauza ca amintirea celeilalte persoane si constientizarea ca e departe de noi, doare!…Ne lasam purtati de valul problemelor de zi cu zi, de efectele actiunilor celor aflati in imediata noastra apropiere si lasam pe ultimul plan, dorintele sufletului nostru si ale perechii noastre…Rezultatul?!…Cel despre care am scris mai sus: intoarecerea la singuratate… Singuratatea, ne devine uneori greu suportabila cand nu mai avem ce sa ne spunem noua insine.
Uneori, in vis, in locul chipurilor pe care le-am iubit, se strecoara o figura oarecare, nesemnificativa. Ne intrebam, mirati, de ce un profil episodic, la care nu ne-am gandit niciodata, poate, isi face loc in cugetul nostru, in visele noastre, in locul altora a caror prezenta imaginara am doti-o, dar care ne ocolesc?!
Dim pacate nu visam ce-am vrea noi si dupa legi ce ne sunt prea putin cunoscute. Evocam in singuratate figurile pe care le dorim si vin cele care vor. Sunt unele prezente in viata noastra mai prezente in noi decat orice prezenta. Le cultivam cu grija, pentru ca este tot ce ne-a ramas din epopeea neincheiata a amintirilor noastre si suferim cumplit cand ne dam seama, pe neasteptate, ca timpul si obisnuinta incep sa le transforme in absente de mana a doua, in prezente din zi in zi mai decolorte, mai sterse…
Nu poti spune ca esti intelept atata vreme cat inca amintirile dureroase ard in focul vietii…
Oare n-ar trebui sa fim mai atenti la apropierea care ne desparte si distanta care ne uneste?!…
Sursa: Blogul lui Leonard-Puterea de a lupta singur

Tornade şi 2012


Clima este în curs de schimbare? Fără echivoc, răspunsul este da. O serie de observaţii tind să confirme această concluzie şi permit o mai bună înţelegere a rapidităţii acestor schimbări. Ca urmare a preocupărilor majore pentru schimbările climatice ce pot surveni în acest secol, climatologi din toate colţurile lumii emit scenarii de evoluţie a vremii şi climei.

România în faţa schimbărilor de climă

Când inundaţii - când secetă, iar peste toate acestea, fenomene meteorologice până acum inexistente în România. Şi vorbim aici în primul rând despre tornade. Moviliţa, Făcăieni - sunt două momente incredibile, teoretic imposibile în România, practic devastatoare. De ce au apărut? Specialiştii spun că din cauza schimbărilor semnificiative ale vremii. Meteorologii ne avertizează că, numai în ultimii ani, în ţara noastră, temperatura medie a crescut cu aproape un grad.

În noaptea dintre 12 şi 13 august 2002, un fenomen meteo fără precedent în ţara noastră a năruit localitatea Făcăieni din judeţul Ialomiţa. Despre vârtejul nimicitor s-a vorbit extrem de mult, iar denumirea lui a fost prilej de controverse.

Unii i-au spus tornadă din capul locului, alţii i-au contrazis explicând ca în România, o ţară cu climă temperat-continentală, aşa ceva nu este posibil. În mod obişnuit, tornadele se formează deasupra oceanelor după care se deplasează către ţărm unde mătură totul în cale.

Specialiştii au convenit în cele din urmă să-i spună furtună cu aspect de tornadă. Oricare i-ar fi numele, ceea ce a lăsat în urmă vârtejul a fost un coşmar. 3 morti, 18 raniti, 400 de case distruse, trafic feroviar şi rutier blocat. Un dezastru din care mulţi nu şi-au revenit nici astăzi.

În aceeaşi noapte de coşmar, câteva ore mai târziu, o furtună asemănătoare a izbit în altă parte. Comuna Ghindăreşti, judeţul Constanţa. În mai puţin de cinci minute au fost smulse acoperişurile a peste 30 de case, a fost afectată structura de rezistenţă a bisericii din sat. Una dintre turle a fost smulsă de vîntul puternic şi aruncată peste case. Comuna a rămas în beznă, fără legături telefonice şi fără apă potabilă. Bărcile de la malul Dunării zburau ca frunzele, iar apoi se zdrobeau de pământ. Cei peste trei mii de localnici lipoveni au fost îngroziţi.

Furtuna din localitatea Moviliţa (jud. Ialomiţa) a fost asemănătoare cu cea din Făcăieni, dar de o intensitate mai mică, a declarat directorul general al Administraţiei Naţionale de Metrologie, Ion Simion.

Cotidianul "India Daily" titra pe 17 mai 2005: începutul unui nou sezon de război prin manipularea mascată a climei. Birourile naţionale de climă ale diferitelor ţări au început să prezică taifunuri şi cicloane pe tot globul. Cu toate acestea, unii oameni de ştiinţă sunt convinşi că vor exista numeroase tentative mascate de manipulare a climei prin crearea de cicloane ca simple experimente climaterice în încercarea de a le controla artificial.

Cea mai modernă metodă de manipulare artificială a climei implică ionizarea "la comandă" a straturilor atmosferice aflate la o altitudine între 4500 şi 9000 de metri. Această "joacă" cu ionosfera planetei şi folosirea controlată a interacţiunilor dintre Soare şi Pământ poate creea efecte neprevăzute. Oamenii de ştiinţă au realizat că întreaga climă a planetei este determinată de radiaţia solară electromagnetică care ajunge pe Pământ.

Există anumite indicii care arată că radiaţiile expulzate în urma furtunilor solare sunt direct responsabile de schimbările climei planetare. Iar aceste furtuni solare sunt determinate de un nivel neobişnuit de mare al energiilor care sosesc în sistemul nostru solar provenind dintr-o anumită zonă a galaxiei. (Despre toate aceste interacţiuni, Active Information Media a publicat o serie de articole. Detalii în Centura fotonica.)

S-au realizat diferite modele pe calculator despre rolul şi comportamentul ionosferei care acţioneaza ca un filtru în calea radiaţiilor solare în drumul lor spre suprafaţa Pământului. Dacă există metode de a controla acest filtru, atunci aceste metode şi tehnologii devin adevărate "pârghii" pentru modificarea climei planetare. Acesta este rezultatul la care s-a ajuns folosind cercetarea computerizată. Controlul ionosferei permite modificarea climei. Iar rezultatele sunt magice.

Una dintre metodele de a controla ionosfera constă în a manipula artificial densitatea ionilor în această zonă atmosferică prin folosirea unor puternice transmiţătoare şi a unor întregi suprafeţe de teren "plantate" cu antene operând în gama de înaltă frecvenţă. Există suficiente informaţii publice pe această temă, atât pe internet cât şi în diverse jurnale de specialitate. Cel mai cunoscut mijloc de modificare climatică la nivel planetar este celebrul HAARP din Alaska.

Tendinţe recente arată că folosirea super-conductoarelor în sateliţii spaţiali este un alt mijloc de a genera fluxuri electromagnetice intense pentru a "bombarda" ionosfera cu scopul de a controla artificial clima.

Experţii declară că în acest sezon se vor folosi în repetate rânduri fluxuri electromagnetice puternice pentru a genera un comportament climatic mult mai violent decât până acum. Studii foarte recente, realizate în anumite ţări interesate de această temă, arată că folosirea unor fluxuri electromagnetice "inverse" poate neutraliza "bombardamentul" energetic destinat să modifice vremea. A început oare deja războiul nevăzut?

Din nou anul 2012

Conform unor cercetători care lucrează în echipă cu un grup de geofizicieni şi astrofizicieni în cadrul unei companii de cercetare din Hiderabad (India), Pământul şi Soarele vor trece printr-un proces de inversare a polilor magnetici în anul 2012. Această sincronizare de evenimente s-a mai petrecut cu miloane de ani în urmă, când au dispărut dinozaurii.

Inversarea polilor magnetici este un proces în care poziţia acestora se modifică gradual. În cadrul acestui proces, se ajunge la un moment dat în care câmpul magnetic al planetei are intensitate zero, ceea ce înseamnă că planeta nu mai are, în acel moment, câmp magnetic. Când acest moment coincide cu cel al fenomenului similar de pe Soare, apare o problemă majoră.

NASA a recunoscut public existenţa acestui fenomen, însă a căutat să reducă panica afirmând că Pamantul va avea totuşi un câmp magnetic, foarte slab şi instabil, dar nu zero.

Conform cercetătorilor de la Hiderabad, sincronizarea celor două fenomene de inversare a polilor magnetici (ai Pamantului şi ai Soarelui) poate determina, pe lângă disfuncţionalităţi în sistemele energetice şi electronice şi problemele deja cunoscute cu rătăcirea păsărilor şi animalelor migratoare, efecte cu mult mai periculoase.

Printre acestea amintim: sistemul imunitar al vieţuitoarelor se va slăbi semnificativ, crusta planetară va fi zguduită de vulcani, mişcări tectonice, cutremure şi alunecări de teren, magnetosfera planetară va fi slăbită şi va permite radiaţiei cosmice să pătrunda periculos de mult până la suprafaţa planetei cauzând cancer şi arsuri solare, iar campul gravitaţional terestru se va modifica într-un mod neprevăzut.

Pe de altă parte, s-au semnalat un număr mare de apariţii OZN în această perioadă care (se presupune că) ne observă şi ne studiază îndeaproape. Unii ufologi afirmă că prezenţa OZN-urilor este din ce în ce mai mare pe măsură ce ne apropiem de anul 2012. Alţii au prezis că va avea loc o neobişnuită "întâlnire" oficială în 2012.
Profeţii despre prezent

"Scoarţa pământului va lua foc, clima va suferi unele schimbări, cutremure simţitoare vor distruge multe dintre clădirile existente, uragane şi vânturi puternice, terestre şi maritime, vor nimici îndrăzneala oamenilor bazaţi numai pe aşa zisa putere a ştiinţei. Ingeniozitatea omenească pusă în slujba răului va face cunoscute lumii cele mai groaznice crime şi pământul va cunoaşte cele mai cumplite boli ce vor apare pentru a fi nimicită existenţa oamenilor răi sau perverşi."

Afirmaţiile de mai sus aparţin celebrului indian Sundar Singh care a vizitat România la începutul secolului trecut şi a făcut o serie de profeţii despre rolul ţării noastre în viitorul care începe acum. Deşi în perioada anterioară mulţi oameni se îndoiau de adevărul acestor predicţii, evenimentele actuale au adus din nou în atenţie discursul lui Sundar Singh despre România.

"Iată, după cum am văzut eu, aceste transformări vor veni peste voi şi vă vor lua prin surprindere chiar dacă veţi rămâne neclintiţi în încăpăţânarea voastră şi nu veţi ajunge să credeţi în DUMNEZEU" a mai spus Sundar Singh.
Vorbind despre încercările prin care noi trecem acum, el adăuga: "Sfârşitul acestor încercări va fi marcat de un dezastru planetar produs de cutremure, care va îngrozi aproape întreaga lume."

"America de Nord şi de Mijloc vor ajunge să fie în cea mai mare parte un gigantic cimitir. Aceasta se va întâmpla tocmai în ajunul unor imense planuri de dominaţie prin care se va urmări supremaţia întregii planete."

"Chiar dacă vă uimesc cele afirmate de mine, să nu mire pe nimeni ceea ce se va întâmpla, deoarece fiecare are ceea ce merită, în final dreptatea, adevărul şi lumina spirituală triumfând."

Cine l-a omorat de fapt pe BinLaden

Au tot circulat multe zvonuri in presa scrisa si in audio-vizual despre cum a murit BinLaden. Ca a murit de rinichi, sau de oftica, sau impuscat de americani, sau uitandu-se la filme porno… Insa noua ne-a atras atentia urmatoarea relatare din Romania (material video):


Bineinteles, cine poate stii mai bine decat ei ce s-a intamplat? Pentru ca ei sunt “icoana” perfecta a consumului presei de azi: cam la fel de coerenti si de informati sunt si majoritatea celor din presa atunci cand ne prezinta o stire. Asa ca, de ce sa nu-i credem, nu?:) Iata stirea lor:
De ce atata taraboi? Caci se pare ca americanii se lauda degeaba cu uciderea lui Ben Laden, lumea e indusa in eroare si nu sunt dati publicitatii adevaratii “eroi” ai acestei povesti. Pentru ca lucrurile s-ar fi petrecut cam asa:
Osama bin Laden a omorat romanii si americanii si a dat o bomba la un bloc din ala mare, de 2 Kile. Jandarmii s-au dus la rezolvat problemele, s-au razbunat pe Bin Laden si acesta a murit.
Mai departe, aflam cum: din cauza ca Osama a omorat multi oameni din America, mai exact Los Angeles, lui Basescu i-a parut rau. Tare rau. Dar Emil Boc nu stia nimic despre morti, asadar “bin ladenii” l-au omorat cu pusca si cu mitraliera si cu ouale: i-au dat lui Boc cu ouale in cap!
Din cauza ca Bin Laden a omorat multi oameni din Romania, jandarmii s-au organizat sa mearga si ei sa impuste alti oameni. Si asa si-a gasit sfarsitul si Bin Laden – de mana jandarmilor…

Makes sense, nu? Cam la fel de mult ca 99% din stirile din media de azi.
sursa: youtube
Mai are sens sa zicem chestia cu “pamflet”? Nu de alta, dar se apuca securistii sa caute care din jandarmi l-a omorat pe Bin Laden, sa-i dea vreo decoratie… :)


Sursa: Centrul de Informare Alternativa

MESAJ DE LA SFATUITOAREA


In primul rand, tin sa multumesc tuturor celor care au fost langa mine si sunt in continuare, in aceste zile atat de grele.
Va multumesc pentru gandurile voastre pline de bunatate si incurajari si il rog pe Bunul Dumnezeu sa va rasplateasca pentru iubirea voastra!

Pentru perioada urmatoare, am cerut calauzire Ingerilor si mi-au raspuns ca, nu se vor intampla evenimente majore, care sa ne puna vietile in pericol.
Vor fi mai mult jocuri de culise, pe scena politica si sociala, iar in ceea ce priveste fenomenele meteorologice, in ceea ce ne priveste pe noi, nu vor fi cataclisme.
Din pacate, "sita" va continua sa "cearna" sufletele oamenilor, dar, in ritm putin mai scazut si, se poate spune ca, asta se va intampla la nivel personal.
Sa tinem in continuare seama de MESAJUL ARHANGHELULUI METRATON (II) si sa continuam sa ne rugam pentru binele nostru si al tarii noastre.
Sa ne ajute Bunul Dumnezeu sa reusim sa evoluam si sa intelegem ceea ce e bine pentru noi ca popor, fara a mai fi nevoiti sa trecem prin alte necazuri si calamitati!
Dumnezeu sa binecuvanteze si sa apere pe toti romanii, indiferent unde s-ar afla ei!

Sfatuitoarea