luni, 2 mai 2011

Rugaciune catre Domnul nostru Iisus Hristos (rugaciunea sfantului Iisac Sirul)

Rugaciunea catre Domnul Iisus, este o rugaciune foarte frumoasa, care ne ajuta sa  ne apropiem mai mult de credinta si de bunul
Dumnezeu. Rugaciunea o citim si  ne rugam atunci cand ne simtim pierduti, singuri si fara ajutor, insa e minunat daca putem, sa citim aceasta rugaciune in fiecare zi.





Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, care ai plans pentru Lazar si lacrimi de intristare si de milostivire ai varsat pentru dansul, primeste si lacrimile mele. Cu patimile Tale, vindeca patimile mele. Cu ranile Tale, tamaduieste ranile mele. Cu Sangele Tau, curateste sangele meu si amesteca in trupul meu, mireasma Trupului Tau, cel de viata factor. Fierea cu care vrajmasii Te-au adapat, sa indulceasca amaraciunea cu care potrivnicul m-a adapat. Trupul Tau intins pe cruce, sa se intinda catre mintea mea, cea trasa in jos de diavoli. Capul Tau pe care l-ai aplecat pe cruce, sa inalte capul meu palmuit de potrivnici. Prea sfintele Tale maini, pironite de necredinciosi pe cruce, sa ma traga spre Tine din prapastia pierzarii, precum a fagaduit prea sfanta gura Ta. Fata Ta cea badjocorita cu palmuiri si scuipari, sa umple de stralucire fata mea cea intinata in faradelege. Sufletul Tau, pe care l-ai dat Tatalui cand erai pironit pe cruce, sa ma povatuiasca spre Tine, prin harul Tau. Nu am inima plina de durere ca sa Te caut. Nu am pocainta, nici umilinta, care intorc pe fii la mostenirea lor. Nu am lacrimi mangaietoare, Stapane. S-a intunecat mintea mea cu cele lumesti si nu poate sa caute spre Tine cu durere. S-a racit inima mea de atatea ispite si nu poate sa se infierbinte cu lacrimile dragostei  catre Tine. Ci  Tu, Doamne, Iisuse Hristoase Dumnezeule, vistierul bunatatilor, daruieste-mi pocainta nestirbita si inima plina de smerenie, ca sa pornesc cu tot sufletul in cautarea Ta. Caci fara Tine, ma voi instraina de tot binele. Da- mi asadar, Bunule, harul Tau. Tatal, care Te-a nascut din sanurile Sale , fara de ani si fara de veci, sa innoiasca in mine inchipuirea icoanei Tale. Te-am parasit; sa nu ma parasesti. Am iesit de la Tine; iesi in cautarea mea. Du- ma la pasunea Ta. Numara-ma si pe mine intre oile turmei Tale prea alese. Hraneste- ma impreuna cu ele din verdeata dumnezeiestilor Tale Taine. Caci inima lor curata, este salasul Tau si se vede in ea stralucirea descoperirilor Tale. Stralucirea Ta este mangaierea si odihna celor ce s-au ostenit pentru Tine, in necazuri si in tot felul de chinuri. Acestei straluciri ma invredniceste si pe mine nevrednicul, cu harul si cu iubirea Ta de oameni., Mantuitorule Iisuse Hristoase, in vecii vecilor. Amin.
http://femeilor.ro/rugaciune-catre-domnul-nostru-iisus-hristos-rugaciunea-sfantului-iisac-sirul-470.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu