duminică, 1 mai 2011

Cum intram in contact cu ingerul pazitor

Ingerul nostru pazitor petrece mult timp cu noi. Cel mai adesea, nu putem sa-l vedem si chiar avem dificultati in a-i percepe prezenta. Dar credinta in prezenta sa alaturi de noi ne confera deja o stare de siguranta. Altfel spus, nu suntem niciodata singuri, chiar in momentele cele mai dificile. Cu noi se afla tot timpul cel care ne iubeste profund si neconditionat, chiar daca noi consideram ca nu meritam (conform standardelor umane) si suntem perfect constienti de greselile noastre. Ingerul pazitor este totdeauna cu noi, gata sa ne ierte, sa ne incurajeze, sa ne ajute sa ne transformam.
Dar cum sa facem sa intram in contact cu el? Cum sa ne exprimam dorintele si cum sa-i ascultam sfaturile pretioase? Daca fiintele umane si ingerii traiesc in doua realitati diferite, cum este posibil sa stabilim un dialog?
Exista mai multe modalitati de a comunica cu ingerii si oricare dintre ele poate fi eficienta; important este ca cererile sa le fie adresate cu dragoste si cu inima increzatoare. Contactul cu ingerii poate avea loc chiar si in timpul somnului, deci intr-un mod total inconstient. Unii oameni prefera sa mediteze, altii sa comunice in scris sau prin intermediul viselor. Depinde de structura proprie si de disponibilitatile fiecaruia. Nu e nevoie sa folosesti tehnici speciale, important e sa fii cat mai relaxat si deschis pentru a-i primi in inima ta. Poti chema un inger in gand: "inger drag, am nevoie de ajutorul tau" si el raspunde intotdeauna. Daca esti deschis spre vibratia lui, ii vei simti prezenta.
A recurge la ajutorul ingerilor presupune un mod de viata "natural"; sa nu ne gandim ca ar fi necesar sa ducem o viata plina de misticism. Atunci cand cautam comuniunea cu ingerii nu facem altceva decat sa acceptam sa ne rezervam un spatiu de meditatie si liniste, indepartandu-ne astfel de vacarmul vietii cotidiene pentru a ne consacra regasirii pacii interioare. Dar toate acestea nu se obtin intr-o zi: prin pasi mici putem parcurge un drum lung, iar atunci cand suntem dispusi sa privim inapoi, vom constata ca viata noastra intr-adevar s-a schimbat.
A comunica cu ingerul pazitor inseamna sa stabilesti un dialog, sa asculti un sfat, sa gasesti raspunsuri sau sa fii inspirat. Nimic rau nu poate sa apara prin acest demers; atunci cand o cerere sau o problema sunt prezentate ingerului, ele vor deveni obiectul atentiei sale iubitoare. Ingerii sunt intotdeauna gata sa ne primeasca rugaciunile, cu conditia ca ele sa nu fie dictate de intentii egoiste sau din interes. Ei sunt in masura sa recunoasca adevaratele noastre intentii si sa prevada consecintele unei situatii; nu acorda niciodata ajutorul pentru o actiune care ar putea fi in contradictie cu binele celorlalti. Prin urmare, atunci cand dorim sa-l apelam pe ingerul pazitor pentru a ne rezolva o probema, este important sa ne lasam la o parte egoismul si sa adresam un gand de iubire si de intelegere fata de toti cei care traiesc o situatie similara cu a noastra. Rugaciunea noastra imbraca astfel o semnificatie mai ampla si, cuprinzand mai multe persoane, ne ajuta sa nu ramanem izolati in preocuparile noastre, oricat ar fi ele de mari sau mici.
A intra in comuniune cu ingerii este mai usor decat pare. Acordati-va putin timp, chiar si numai un sfert de ora, si faceti in asa fel incat nimeni sa nu va deranjeze. Inchideti ochii si respirati profund. Urmati timp de cateva minute ritmul propriei respiratii si incercati sa vizualizati un mare spatiu albastru. Apoi rostiti o mica rugaciune, cum ar fi "Inger, ingerasul meu", dupa care il rugati sa va ajute in problema pe care o aveti. Formulati-va clar solicitarea si apoi declarati-va gata sa primiti cu incredere raspunsul care va va parveni. Pregatiti-va sa acceptati cu detasare sfaturile, caci, pe moment, s-ar putea ca acestea sa va bulverseze. Amintiti-va ca ingerul pazitor se adreseaza direct sufletului si spiritului vostru. Concentrati-va si cautati sa percepeti vocea sa in voi insiva. Daca va temeti sa nu pierdeti elemente importante ale raspunsului, puteti sa va pregatiti un creion si o foaie de hartie pe care sa va puteti nota tot ceea ce primiti. Cand conversatia a luat sfarsit, multumiti-i ingerului pazitor pentru interventia sa: "Iti multumesc, drag inger, pentru sfaturile tale intelepte si pentru interventia ta". Mai ramaneti cateva minute cu ochii inchisi, cautand sa intelegeti sensul profund a ceea ce ati perceput. Este bine sa va mai acordati putin timp si sa analizati calm raspunsul primit. Amintiti-va ca deciziile depind doar de voi insiva. Ingerul ne inspira o solutie, ne sugereaza un drum de urmat, ne dojeneste pentru greselile noastre, dar nu intervine niciodata peste vointa noastra.
Este posibil ca primul contact cu ingerul pazitor sa nu se stabileasca prea usor, dar treptat, momentele de comunicare vor deveni aproape naturale. De asemenea, veti constata ca va simtiti mai puternici, mai armoniosi si senini, si veti observa ca chiar si relatiile cu ceilalti au tendinta sa se schimbe, ca si modul vostru de a privi evenimentele vietii si lumea care va inconjoara.
Tinerea unui jurnal intim poate fi utila pentru a obiectiva mai bine progresele realizate pe parcursul vietii. Reluand continutului sau si reflectand la evenimentele trecute, vom acorda mai multa importanta unor fapte aparent nesemnificative, dar care, printr-o analiza ulterioara, pot revela transformari de care nu eram cu adevarat constienti. Este suficient sa luati un caiet sau o agenda si sa notati tot ceea ce vi se pare semnificativ, ca intr-un rezumat, o sinteza a informatiilor, inspiratiilor si raspunsurilor pe care le veti obtine atunci cand intrati in contact cu ingerii. Nu uitati sa puneti data pe fiecare adnotare pentru a avea un punct de reper.
sursa: www.lumeaingerilor.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu